Cred ca excepționalul articolul din New Yorker, At the French Open, Fearlessness Wins, de Louisa Thomas v-a fost semnalat deja (inclusiv de Alex). O fac și eu aici citând concluzia din final despre Simona:
“She is twenty-five now; this was her second French Open final. “This one hurts a lot maybe, because I am more—I realize more what is happening,” she said afterward. She said that it “hurts a lot, and I need time just to—I don’t know. To go away.” Tearful, she tried to smile. Halep seemed to be playing for more than her first major title—and for more than the No. 1 ranking, which would have been hers had she won. She always seems to be playing for something deeper. When she is on a tennis court, it seems like a place where a person can learn about oneself.”
@Ursano: sunt curios despre parearea ta despre acest paragraf din articol.
“But her mind can be a trap. Throughout her career, she has had, not infrequently, attacks of self-doubt. Her feet become tangled; her serve disappears. The court ceases to be familiar. She begins to lose, and becomes lost. For the past year and a half, she has worked on this relentlessly. She has gone to Las Vegas and run in the desert, training her body to take over. She has improved her tactics, learning to open the court. She has improved her forehand, her serve. She has also worked with her coach, Darren Cahill, on trying to solve her own problems, instead of leaning on his support. Like Ostapenko, she has told herself to enjoy the game and to fight for every point. But unlike Ostapenko she has, very sensibly, been susceptible to the hollowness of those thoughts. She has, at times, given up.”
Ma urmareste urmatoarea chestie. Recent intr-o vizita in Ro, in mai multe situatii. mi s-a povestit cum mai exista prostul obicei, ca diversi educatori, antenori, chiar parinti etc sa ii faca pe cei pe copii prosti. Oare indoielile care o rod pe Simona isi au radacina in asemnea tratament candva in trecut (speculam desigur). Si inca ceva: la ce crezi ca se refera “hollowness of these thoughts”? La self doubt sau la “enjoy the game and to fight for every point”
Interesant. Cristiano pleaca din Spania, se pare ca decizia e luata. Fani Real, confirmati, poate stiti deja mai multe?
Sunt curios unde va pleca si cine va plati pe el si cat.
Barcelona, dupa referendumul de pe 1 octombrie:)
Swap cu Messi
nu te banuiam de asa naivitate.
Tot un articol mişto, şi nu-i neapărat să fii hispanofil.
https://www.theguardian.com/football/blog/2017/jun/16/the-sids-2017-complete-review-2016-17-la-liga-season
Pai lumineaza ma de ce e naiv? Stirea a fost raportata de medii credibile in spania si nu numai
de aceleasi surse ce il dadeau plecat pe ramos acum 2 ani,sau aceleasi surse ce l-au dat pe david villa la real, sau pe david silva…
man utd. se intoarce pentru fani, in fiecare an,mai ales in perioada de mercato.
Situatii complet diferite
Problema cu ronaldo la united e ca mourinho e la cutite cu el si apoi inainte sa l cumperi pe ronaldo trebuie sa-ti cumperi echipa. Il iei pe ronaldo ca sa ce? Nu mai alearga, nu mai dribleaza, ca sa marcheze trebuie sa ai in spate oameni sa-i dea mingi. Cine, felaini?
Eu cred ca la spurs va ajunge. Mi se pare un matching perfect. Delle Ali, Ronaldo, Kane. Ali mai si dribleaza, kane trage bine de la distanta, ronaldo bun in fata portii, mi se pare un trio perfect. Plus calitate la mijloc pentru creatie de pase pentru atacanti.
pentru ca vine la cateva zile dupa ce a fost acuzat de frauda. eu vad lucrurile in felul urmator: el se considera un bun al spaniei, aduce cupe, glorie, etc, este acuzat de niste fapte minuscule de frauda aduse statului. normal ca in acest punct isi ia jucariile si pleaca, si eu as face la fel. ori il lasa lumea in pace si ramane la madrid, ori se duce intr o tara unde nu trebuie sa dea socoteala.
poate ma insel si la anu apar printre perle
ahaha
fain fain
E greu de spus care e cauza problemelor Simonei, mai toti cei din anturajul sau vorbesc despre dificultatea de a accepta greseala. Ceva de genul perfectionism dus la extrem.
Eu inteleg ca se refera la self doubt dar acum, ca ai zis, imi dau seama ca ambele variante sunt posibile.
Right, si la anul il iau pe Messi, liber de contract.
N are loc messi la spurs…
hihi, alt iubitor de caini:)
http://www.bbc.com/news/world-europe-40339788
Faptul ca au acelasi agent este o coincidenta bineinteles.
Eu nu inteleg un lucru. De ce sa platesti impozit statului spaniol pentru drepturi de imagine? cu ce a contribuit statul spaniol la imaginea lui mourinho? De ce ar trebui sa plateasca impozit pentru imaginea lui? de ce regale spaniei nu plateste impozit pentru “imaginea” lui? de ce muzeul prado nu plateste impozit pentru “imaginea” lui, din moment ce e atat de cunoscut incat oamenii platesc pentru aceasta imagine. La fel si alte marci. O mizerie incomensurabila a statului dystopian, furt calificat legal din buzunarele oamenilor. De fapt asta e statul, o structura mafioata legalizata, prin care se fura bani, legal (ca asa zice el, statul) din munca oamenilor.
Maradona a fost un mare fotbalist, absolut genial, desi sa dai gol cu manuta in sferturi la mondiale, tztztz.
Dar pe langa faptul ca e de o mojicie incomensurabila, de neam prost de cartier. cu un caracter mai dubios decat tax return-ul fotbalistilor, omul dovedeste prin declaratii ca nu stie nimic despre fotbal, in general. Habar nu are cum se joaca fotbalul modern, ce conteaza si ce nu. Sa spui despre Alves, respectiv despre fundasii laterali ca sunt degeaba pe teren, ca nu joaca fotbal, inseamna sa nu intelegi nimic din nimic. S-au castigat ligi ale campionilor, campionate, cupe mondiale modern cu fundasi laterali buni.
In fine, istoricul medical al personjului e o circumstanta atenuanta. Dar sa nu uitam totusi ca acest om a fost pus antrenor la nationala argentinei, si lumea avea pretentia sa castige ceva nationala aia.
In primul si in ultimul rand, cat timp alegi sa locuiesti si sa muncesti intr-o tara, mai ales cand e vorba despre persoane care „aleg” in mod evident (nu e cazul oamenilor de rand, dar e cazul in mod indubitabil la Mou), inseamna ca alegi sa te supui legilor acelui stat. Bune, rele, oricum sunt acestea. A „alege” ce legi sa respecti si ce nu, aceasta e contradefinitia „rule of law”.
Poate ca are si acelasi caine cu Arry.
Asa e, e contractul social, te supui. Dar ca idee, observ ca toate aceste cazuri sunt legate de drepturi de imagine. Pare o chestie cam vaga si care poate duce la abuzuri.
Nu sunt expert in chestii legale, dar mi se pare totusi ca atunci cand imaginea ta e de fotbalist al Madridului ca generezi venituri folosindu-te de o entitate spaniola. Plus cum zice si Ursano, esti rezident spaniol deci si daca ai un online platform care e hosted in Uruguay, your income e taxat acolo unde ai domiciliu fiscal.
Cu taxele si statul e o discutie mai larga si nici eu nu sunt adeptul unui stat care ia de la aia de muncesc ca sa ii poata mentine (bine mersi) pe cei care nu vor sa o faca, dar…
Ce mi se pare mie bizar totusi e ca ptr un fotbalist regulile par putin diferite de o corporatie. The big corporation produce ceva intr-o tara unde taxele sunt mai mari insa foloseste transfer pricing: produci bunul X in Germania, te costa 100, hubul din Elvetia detine insa stocul si il vinde firmei germane cu 200. Firma germana il vinde la clientul german cu 210 si face profit taxabil in Germania de 10 Eur. Firma elvetiana (hubul) a facut insa 100 profit care e taxat in cantonul Zug la un generos 1% corporation tax. Si asta e perfect legal in EU, in conditiile in care bunul ala produs in Germania nici nu s-a miscat de pe raft, doar in the accounting books face cross-border:)
Fotbalistul daca foloseste o firma din Irlanda sa ii tina image rights insa face tax fraud, putin bizar.
Maradona a fost genial ca fotbalist ptr ca e singurul care a castigat de unul singur un Mondial (chiar si cu manutza, era impotriva inamicului public numarul unu asa cum se zice in Las Malvinas in comunitatea hispanica) si un Il Calcio (la al doilea au mai fost cativa prin preajma). Vine insa dintr-o familie saraca si fara educatie, uluitor ptr un fotbalist:)
A fost pus la nationala in anumite conditii, cand talent era insa se bateau in vestiar, a adus acel X Factor care i-a calificat (yep, daca nu era golul lui Martin Palermo in prelungiri nu se mai distrau panzerele in sferturi in Africa de sud asa tare:). E o personalitate aparte, ptr ca tu crezi ca e in lupta cu Messi probabil nu reusesti sa strabati dincolo de problemele cu drogurile si prietenia cu Fidel Castro.
Alves e un fotbalist bun, insa putin cam idiot – de acord cu Maradona aici. Care a fost ideea declaratiei aleia Messi vs Maradona? In plus, Maradona iarasi are dreptate intr-un fel aparte, sigur ca multe cupe se castiga cu fundasi laterali dar lumea ii tine minte pe Messi, Xavi, Pirlo, Gerrard, Totti. Nimeni nu isi aduce aminte cine a fost fundas lateral in echipa aia cu Xavi, Iniesta, Messi si Villa Maravilla:)
Acum ca si Modric e sub lupa, echipa ‘puscariasilor’ arata spectaculos: Mascherano, Maradona, Messi, Ronaldo, Modric, Gica Popescu, Barton (hihi:) cu Mourinho manager si Redknapp chief scout:)
Grobelaar portar, Tony Adams, Gascoigne?
Faptul ca Maradona a fost un fotbalist genial nu inseamna ca are un drept divin de a judeca pe oricine in orice fel si sa aiba si dreptate. Adevarat, poate ca nimeni nu o sa isi aminteasca peste ani de un Marcelo, Alves, Belletti etc, dar sa nu intelegi rolul fundasului lateral in fotbalul modern nu mi se pare un great endorsement pentru Maradona. Pe de alta parte Dani nu prea avea de ce sa declare ca Diego nu ar trebui sa fie considerat un model de urmat si sa stie in ce se baga, gura sa mare nu prea l-a ajutat aici 🙂
contabilii se vor vinde pe sume fabuloase in viitorul apropiat, iti permiti unul la nivelul lui Messi, sau unul la nivelul lui Prepelita.
Nu e vorba de cine îţi aduci aminte sau nu, ci de idioţenia declaraţiei, care a cu totul alta: “He speaks because he plays in a position on the pitch where football is not played. They [right-backs] touch the ball three times and make eight fouls per game.” Probabil tot din exces de factor x nu l-a convocat pe Zanetti în 2010.
Nici contabilitatea nu-i știință exactă, nici fiscalitatea nu-i carteziană. Există interpretări ale normelor legale viciate de ideologia ddominantă într-un spațiu anume. Bănuiesc că, în Spania, de vreme ce poate avea succes la public un individ ca profesorul Iglesias Turrios, și justițiarismul pe care-l propăvăduiește a început să aibă succes. Plafonarea salariilor fotbaliștilor, e una din ideile acestui domn.
Așadar, instituțiile spaniole, căutând atent prin legislație, au găsit că toți fotbaliștii trebuie să plătească taxele pe imagine (nu doar pe muncă) în Spania.
Poate norma legală e clară, poate nu-i atât de clară de vreme ce atâția fotbaliști au aceeași problemă.
Apoi, cu piciorul dai în minge pentru un club din Spania, dar drepturile de imagine îți aduc venituri din Corea, Australia, USA.
Vrem taxarea companiilor în locul în care produc veniturile (avem și o directivă europeană în sensul ăsta) dar veniturile din imagine le vrem taxate la rezidența fotbalistului.
Și-n România se întâmplă. Toate statele se simt nedreptățite la un moment dat.
Fiindcă se simt îndreptățite la o cotă din câștig. Fiindcă, în loc de tarife de utilizare pentru ce oferă, statele impozitează. Dacă ar funcționa cu tarife, și’n regim de monopol, statul tot incompetent ar fi. Așa că s-au inventat impozitele. Nu tu dai, statul îți ia. cât? Cotă parte din ce câștigi. Se pleacăd e la prezumția că faci mai mulți bani fiindcă exploatezi mai mult infrastructurile puse la dispoziție de stat.
Firește că-i o mare minciună. Dar asta e ideea dominantă.
Și interpretarea normei fiscale se face în funcție de ideile dominante în societate.
Așa e cu TVA-ul pentru producătorii agricoli din România. Că noi, din ăștia avem, nu fotbaliști. Și ei pățesc cam ce pățesc fotbaliștii în Spania.
Dintre ideile expuse, majoritatea sunt corecte, mai ales cele cu referinta generala, dar nu toate.
Faptul ca mai multi fotbalisti au aceeasi problema nu reprezinta un indicator al faptului ca legea e neclara, asa cum faptul ca mai multe companii din RO au facut evaziune fiscala cu ajutorul romilor, de exemplu, nu e un indicator ca ar exista ceva putred in legislatia romana in acest sens. Mai degraba as acorda insemnatate faptului ca multi dintre cei in cauza au avocati/consilieri fiscali comuni sau raspandirii practicii in acest sens in timp (e un tipar care se repeta in orice piata, nationala sau profesionala, cineva „gaseste” o metoda sa scoata mai multi bani din circuitul legal, nimeni nu il pedepseste la inceput, mai ales ca e un caz izolat, apoi, ducandu-se vorba, tot mai multi isi insusesc acea practica pana devine o problema si e „adresata” de autoritati).
Repet, nu vorbim de niste oameni in necunostinta de cauza, carora este cazul sa le plangem de mila si pe care sa ii asimilam unor producatori agricoli romani: sunt multimilionari care isi permit sa plateasca generos armate de avocati si consilieri fiscali de top si care stiu sau ar trebui sa stie (un fel de culpa fara prevedere, cel mult) ca, jucand in Spania, preferand sa o faca acolo pentru glorie si bani, trebuie sa plateasca si niste impozite generoase statului. Case closed.