
Jonathan Wilson caută să definească ceva foarte complicat în Guardian:
After the Era of the Pass has come an age that is slightly harder to define or at least harder to encapsulate in a pithy phrase: the Era of the Recognition that Passing is Important, but So Too is Individual Ability and isn’t it All Better Really if it’s Played at Pace and with Physical Power?
“…Passing is Important…”
” ‘Death By 1,000 Passes’ – Spain Infuriate Fans With Incessant Passing “
“English football? No English managers to speak of, a handful of English players, clubs owned by foreign capital and dodgy trillionaires – yes, it’s hats off to ‘English’ football alright.”
Epoca aia a trecut si a murit la:
“191 – Russia 🇷🇺 have eliminated Spain from the World Cup despite completing only 191 passes in 120 minutes ! Spain 🇪🇸 have completed 1006 passes today, new record for a team since Opta started to collect this data (1966).”
#Punishment
Eu imi amintesc ca unul din cele mai plictisitoare meciuri ever, cu pase laterale de 3m.
Raspuns: nu:) Ptr ca a castigat singur un Mondial:)
De unde stii ca Messi e injurat in Argentina, parerea mea e ca e injurat in Europa de oameni care il compara cu Maradona si CR7, argentinienii cu care am vorbit mi-au zis ca e iubit in Argentina (dar nu la nivelul Maradona care a fost one of their own:)
Argentinienii sunt foarte orgoliosi si patriotarzi, ei nu se caracterizeaza sud-americani ci europenii Americii de Sud. Daca ar exista un Amerivision ar suna de oriunde mai tare precum sunau ai nostri acum cativa ani:) tocmai de asta Maradona a prins la public mai mult (pe langa cea cupa castigata de unul singur:), Messi e un introvert care a parasitArgentina timpuriu.
Stii ca nici Che Guevara nu e asa iubit de conationalii lui, nu? Si nu e din motive ideologice:)
Omiti performanta din 90, cand a dus de unul singur resturile unei echipe in finala CM. Dupa 1991 Maradona a fost doar umbra fotbalistului din anii ’85-91, e drept…
Nu au inventat spaniolii in mileniul al treilea jocul bazat pe posesie, este o idee mai veche, a carei paternitate este incerta. In anii ’70, Angelo Niculescu a fost obsedat de temporizare, care in esenta era un stil bazat pe posesie prelungita. Daca ar fi avut un Dobrin in forma maxima la turneul final din Mexic, probabil ca ar fi fost langa Rinus Michel. Nici Aragones, nici Cruyff, nici Guardiola nu au inventat acest stil de joc, ei doar l-au aplicat cu succes, pentru ca au avut jucatori capabili sa interpreteze partitura, dupa cum bine spui. Repet, tehnica unor fotbalisti (precum Xavi, Iniesta,Busquets, Messi, David Silva etc) a facut posibila aplicarea acestui stil de joc, nu “inventarea” lui.
Oppenheimer-ul tau ar trebui completat cu Einstein care spunea ca cele mai mari descoperiri apar in situatii de criza. Fotbalul spaniol era in criza profunda la nivelul nationalei in anii ’80-’90-2000. Daca la nivelul echipelor de club rezultatele erau exceptionale, nationala traia dupa o finala de CE in 84. Fotbalul spaniol nu avea identitate tocmai la mijlocul terenului, unde straini de top, de la Maradona, Simmonsen, Schuster pana la Laudrup, Stoichkov, Hagi, Figo, Ronaldinho erau adusi ca solutii salvatoare. Spuneti-mi repede un mijlocas de top spaniol inainte de Xavi, Xabi Alonso, Iniesta, David Silva, Juan Mata? In afara de Michel sau Luis Enrique nu imi vine unul in minte…
In 1990 Maradona a fost desemnat al treilea jucator al turneului final, dupa Toto Schilacci si Mattheus, cum poti sa spui ca pasa de gol cu Brazilia a fost singura realizare la acel CM?!
Cumpar-o daca-ti starneste curiozitatea.
Ma indoiesc ca ar costa o caruta de bani si ca pretul ti-ar sta in cale.
Decat sa o cumperi doar de dragul de a o cumpara si sa o lasi uitata pe un raft mai bine NU.
Are si Filotas dreptate cand spune ca materia prima e mai importanta decat tehnologia. Exemplul este Arrigo Sacchi, cel care a reusit sa isi puna in aplicare magistral conceptul de joc la Milan intre 87 si 92. Sacchi nu a reusit vreodata la alt club sa se apropie de performantele echipei in care jucau Van Basten, Gullit, Rijkaard, Ancelotti, Baresi, Maldini etc.
Situatia este asemanatoare in cazul lui Guardiola, care la Bayern nu a avut fotbalisti capabili sa se plieze pe stilul pe care dorea sa il impuna. In afara de Lahm si Xabi Alonso nu a inteles unul sau nu au putut sa interpreteze partitura. Ribery si Robben au fost doua aripi fantastice, dar nu au avut in sange scoala tiki-taka. Cat despre Muller, stilul de joc e mai german chiar si decat numele…
Probabil ca Pep va reusi la City sa faca o noua Barcelona, resursele sunt nelimitate, isi permite sa tina pe banca mijlocasi precum Bernardo Silva, David Silva, KDB sau Gundogan. Are exact genul de fotbalisti capabili sa interpreteze singura partitura pe care o stie Pep.
Păcat de ce poți într-o zi buna,pentru că astfel de declarații sunt incredibile
Spot on! N-am vrut să fiu eu cel care-i atrage atenția, dar Messi stapaneste procedeul de aproape 10 ani.
Intr-o tara in care conceptul ”caudillismo” supravietuieste in secolul 21 la fel ca acum 200 de ani, Messi nu are cum sa fie iubit, nici ca fotbalist, nici ca politician. Cat despre Che Guevara si dragostea argentinienilor, e o chestiune politica, de tastatura Alt-Right mai mult decat All Right, in opinia mea.
Dacă mai avea cineva dubii de necesitatea VAR ului în PL ofsaidul la golul lui Azpilicueta le-a risipit definitiv
Ca unul care am urât cu patimă ‘pepismul’, aș spune că merită totuși menționat faptul că Guardiola a mai modificat pe ici pe colo stilul de joc. Nicăieri până acum n-a jucat atât de direct, se rapid spre poartă. Departe de ce-mi place mie, dar mult diferit de perioada Barcelona. Având și alți jucători la dispoziție, desigur.
Reversul medaliei e că acum produc doar mijlocași de top. Ultimul mare striker/winger produs de Spania e Torres.
https://www.youtube.com/watch?v=Sp0BjFl-a1Y
Costa Ogica, nu se califica pentru ca e brazilian la origini 🙂
Pentru cei care au apreciat sezonul 1 din True Detective un citat de la un fan Spurs: “Revăd primul sezon de True Detective după ce am văzut al treilea și a fi suporter Spurs este cum zice Rust: time is a flat circle, everything we have done or ever will do we will do over and over again forever. Și momentul ăla spursy cu ratarea lui Sissoko era exact felul de moment care se simțea de parcă se întâmplase înainte și se va întâmpla pentru eternitate. “
Cineva isi aminteste si coloana sonora. Cool.
Eram copil pe vremea aia, dar nu am toate argumentele sa cred ca Goycoechea (sper ca am scris corect) a avut o contributie cel putin la fel de mare la acea finala probabil nemeritata.
Dar cu toate acestea nu ma mira ca Maradona a fost si este zeu, pentru ca el a avut o contributie esentiala la titlul din 1986, iar finala din 1990 (indiferent de cum a fost atinsa) a adaugat lustru. Faptul ca in 1982 a fost in rolul sperantei fara rezultate, iar in 1994 … mai bine sa trecem peste, nu prea conteaza.
In plus Maradona mai are un as in maneca, perioada de la Napoli cand a transformat un club modest in campioana dubla a Serie A, intr-o perioada in care Milan era o masinarie de fotbal, iar Inter si Sampdoria nu erau de colo nici ele.
Probabil cea mai cunoscuta piesa din coloana sonora a sezonului intai:
https://www.youtube.com/watch?v=wOJ6qSncOUw&feature=youtu.be
Cred ca Pep a schimbat sistemul de joc si primul 11 mai des ca unii sosetele…daca asta inseamna ca stie o singura partitura inseamna ca eu nu am inteles nimic din fotbal in 25 de ani.
Sezonul 1 e genial, coloana sonoră e tot pe acolo.
Someaza pentru ca nu este destul de bun inca. Daca a spus-o Beckenbauer nu inseamna ca este litera de lege…presupun ca a spus-o dupa plecarea lui Pep ca sa ii aseze putin terenul lui Ancelotti. Iar Bayern este un club unde ‘politics’ conteaza destul de mult si orice declaratie trebuie interpretata si in acest fel.
Beckenbauer l-a criticat public cand Pep era inca in luna de miere la Bayern. Nu cred ca a fost despre pregatit terenul… In ceea ce il priveste pe Gabriel Jesus, eu l-am vazut in primele luni dupa ce a ajuns in Europa, n-as spune ca nu are valoare, ca nu e pregatit sificient, mai degraba nu se pliaza pe ceea ce asteapta Guardiola.
@Filotas: Prima panenka din lovitura libera a fost a doua, pentru Messi. Almeria-Barca in 2010:
https://youtu.be/zQR8rZRZe58
Nu mi-e clar ce urasti: Pep-omul, cultul lui Pep sau tiki-taka?
Beckenbauer a spus-o, eu doar am baut dupa Der Kaiser… Degeaba schimba primul 11 sau ii aseaza diferit, joaca tot in acelasi stil bazat pe o posesie obsesiva, pase scurte, in viteza, din cat mai putine atingeri, in general cu un singur varf si acela un false 9… De ce someaza Gabriel Jesus? Pentru ca Pep nu iubeste asezarea cu doi atacanti, foarte rar joaca cu Aguero-Jesus.
Cluburile mari din Serie A o duceau bine in perioada in care Maradona a stralucit la Napoli (85-91), chiar daca Juve a cunoscut un declin dupa ’85. Milan dupa ’88 a fost echipa ce a dominat Europa. Sampdoria juca finale de cupe europene, iar Napoli a luat o Cupa UEFA. Inter a avut perioada germana (de la Rummenigge la Matheus si Klinsmann), Roma a jucat finala de CCE in 84, avea un lot valoros pe final de deceniu. Cupa UEFA era o afacere italiana pe final de deceniu, perioada in care Maradona a stralucit, cum poti sa spui ca marile cluburi erau in declin, doar pentru ca Hellas Verona a luat un titlu in 85?!Apropo, la Hellas juca Preben Elkjaer, un fotbalist de nivelul lui Simmonsen sau Michael Laudrup (si el tanara speranta in Serie A din acele timpuri).
it makes sense now
faptul ca eu spun “tu ca fan barca nu poti sa TE PLANGI de asa ceva”, nu inseamna ca e fals ce ai zis tu anterior.
Whataboutism de manual.
Ah, ‘urăsc’ stilul ăla de joc, de ce să-l urăsc pe Guardiola .. Nici vorbă. Iar pentru cultul respectiv chiar nu cred că e vinovat 🙂
Ai si tu dreptatea ta, stiut fiind ca Alexandru Macedon isi inmormanta razboinicii cu sabii XXL, ca sa impresioneze, cu mult inainte de aparitia sextingului. La faza cu barzii m-ai lovit ca Apollo Creed pe Rocky… Adrian, Adriaaan , asa cum ar fi trebuit sa strige un stadion intreg pe Stamford Bridge, daca Mutu nu ar fi gasit raspunsul la intrebarea lui Francois Villon, cu zapezile de altadata… Cica si Ion Barbu, poetul si matematicianul, era linie, linie bingo.
Eu cred ca nu erau inventii nici zapada lui Maradona de langa Vezuviu si nici driblingurile sau faulturile suferite de El Pibe, din partea unor fundasi care azi l-ar face pe Neymar sa se auto-accidenteze in sufragerie doar uitandu-se la acele meciuri. ”Vedi Napoli e poi muori” a fost, din pacate, adevarat, pentru Maradona si pentru fotbal….
Te rog sa nu mai incerci sa ma convingi ca nu exista Maradona, este nostalgia adolescentei pentru mine, ti-am mai zis: prima bere, primul sarut, singurul mos Craciun ce il duc cu mine in viata de adult.
uite o definitie mai simpla
Whataboutism gives a clue to its meaning in its name. It is not merely the changing of a subject (“What about the economy?”) to deflect away from an earlier subject as a political strategy; it’s essentially a reversal of accusation, arguing that an opponent is guilty of an offense just as egregious or worse than what the original party was accused of doing, however unconnected the offenses may be.
Nu e relevanta. Daca Messi e criticat sunt destule realizări în cariera lui care pot fi folosite ca argument fără a te referi la cineva pe care tu erai prea tânăr sa il înțelegi.
Apropo de era in care trăim și de stilurile de joc contemporane: voi cum vedeți stilul de joc al lui Liverpool sezonul asta? Mie mi se pare un pic haotic in ultima vreme, vezi meciurile câștigate la limita pe final contra Palace, Fulham și Spurs. Știu, run-in și doar scorul final contează; dar Klopp pare sa fie încă in căutarea formulei ideale la mijloc.
In meciul de ieri am fost dominați categoric la mijloc după 1-0; victoria a venit doar in urma unei greșeli mari a portarului (scorul xG a fost 1.2 la 1.4)
Alta sursa: scor xG 1.09-1.05
Stil de joc neclar si norocos (recent).
“Ca tot il injura astia pe messi ca joaca sau nu joaca la nationala.” Asa ai pornit discutia fara sa dai o sursa sau sa il mentionezi pe Maradona. Ce ai scris dupa fraza asta este parerea ta pentru ca incepi la persoana 1 cu “ma uit…”
Raspunzand mai ieri la intrebarea cu tiki-taka de mai jos ma gandeam ca stilul meu preferat de fotbal e clar high-energy, high-speed, pressing, direct pe poarta, ca sa n-o mai lungim, in perioada contemporana ii putem zice a la Klopp. Heavy metal. Dar gandindu-ma la asta mi-am dat seama ca Liverpool de niste luni bune nu mai joaca asa.
S-ar putea sa fie o decizie inteleapta a lui Klopp, cu gandul la ce s-a intamplat pe final in sezoanele trecute. Imi amintesc mereu ce-a zis SAF inaintea finalei de Europa League a lui Liverpool cu Sevilla (parca): ‘I never had a team that could press the ball every game of the season’.
Pornind o discutie aici, care ar putea fi interesanta.adica, se apropie end of season, ce se intampla?
Incep, fireste, cu gazdele anglofile:
In ce masura este Fergie de fapt cel care antreneaza Man Utd azi? Procentaj si argumente?
In ce masura stilul cu un singur atacant al lui Pep este un Mou camuflat, ca sa isi asigure titlul?
In ce masura credeti sincer ca fan pool ca aveti sanse la titlu raportat nu la adversarul direct City, ci la jocul prestat?
Ce urmeaza pentru Pool, ce sunt ultimele meciuri, unde se castiga, unde nu?
— || — ——– || —– City , —- || ——- ———- || ————- ———-|| ———-?
Daca maine ai fi ownerul echipei tale, ce ai schimba a doua zi / in vara?
Si spanglofilii:
In ce masura este Barca Pep condusa de fapt de Johan? vezi Ole- Fergie
De ce Simeone este Pochettino si de ce Tottenham este ATM? Ignorand parerile personale ale lui perez, ajunse topuri, sau revistele de scandal franceze, care dintre cei doi este de fapt cel mai under-rated? si care a facut mai mult bici din mai putin spreadsheet?
Si pentru fanii evils:
De ce treningurile Adidas respira mai mult si asigura o circulatie mai buna a transpiratiei la nunta?
Raspund numai despre Liverpool. Punctele obtinute sunt peste jocul nostru, dar nu e de mirare, avem cam 2,5 puncte pe meci, cifrele unei echipe de elita – ceea ce nu suntem, chiar daca avem capacitatea sa batem pe oricine. Defensiva a fost excelenta (cel putin pana in decembrie, cat am vazut eu meciuri, anul asta cred ca am vazut doar un meci din EPL) si raportul de goluri primite pe meci este cert de campioana. Ofensiva nu e la nivelul de anul trecut, si tocmai asta ar trebui sa le dea de gandit criticilor – avem potential pentru mai bine. Rand pe rand, Mane, Firmino si Salah au fost iesiti din forma, norocul nostru a fost ca fiecare s-a activat suficient cat sa castigam marea majoritate a meciurilor.
In meciurile care ne-au ramas avem sanse bune pentru 20-22 puncte din 24, pentru ca avem (indiferent de ce veti citi prin presa) psihic foarte bun, avem motivatie si avem adversari facili. Ar fi timpul sa batem si Chelsea pe Anfield, sub Klopp inca nu am reusit chestia asta si ar alunga si demonii din 2014. Opinia generalizata pe forumurile LFC este insa ca ne trebuie 8 din 8 daca vrem titlul. Asadar, raspunsul meu e ca depindem foarte mult de City. In primul rand, daca ei castiga tot noi ramanem iar cu coada intre picioare, iar apoi meciurile lor conteaza foarte mult pentru motivatia noastra si a adversarilor nostri.
Domle, asta cu nostalgia, e lupta de rezistenta a decreteilor contra milenialilor, care cred ca apa calda li se datoreaza. La fel cum e posibil ca Pele sa fie ultima reduta a parintilor, sau bunicilor, impotriva decreteilor.
Acu nu foarte mult timp am facut o vacanta la Sitges. In drum catre aeroport, prin Castelldefels, soferul de taxi ma intreaba daca imi place fotbalul. Spun ca da, dupa care imi spune ca acolo sta Messi, jucator urias, geniu. Dar cu o emotie si un entuziasm in glas un pic mai profunde decat daca mi-ar fi spus ca e ceata la Valencia. Un pic nedumerit, il intreb, asa cum pot, spaniola nu e punctul meu forte, daca e fan Barcelona. Imi spune ca are abonament. Tot contrariat, il intreb daca ii place baschetul si daca da, cu ce echipa tine. Imi spune ca ii fan Barcelona (vezi tu, daca spunea Badalona, as fi fost inclinat poate spre alte concluzii). Am fost pe Camp Nou si am ascultat corul juma localnici, juma turisti, Meeeeeee-si, Meeeeee-si. Si a fost frumos.
Tot in acel an sa fi fost de un revelion in Italia. La un moment dat, cu un motiv si intr-o conjunctura nu prea bine definite (inafara vinului), ma apuc sa cant cu un italian Tu Vuo’ Fa L’Americano. Ulterior, il intalnesc afara la tigara. Cum necum stam de povesti (nici italiana vorbita nu e punctul meu forte, da mai bine decat spaniola totusi) si, printre banalitati, aflam fiecare de unde e celalalt. Tipul, napoletan, l-as plasa tot undeva intre 40-50 ani. Ii spun ca, desi nu vorbesc f bine italiana, totusi i-as putea canta o frumoasa cantoneta napolotana, rade si zice sa-i dau bataie. Dupa primul vers, omu avea lacrimi in ochi. Cand am intrebat de ce ma doare sufletul, omu comanda vinu. Si cand am dat raspunsul, eram fratele lui de cruce. A spus ca e cea mai tare experienta fotbalistica din viata lui, din senin, cu un randon bloke. Din pacate, nu am fost pe San Paolo sa vad si io Neapole sub sarutul focului.
Daca Maradona ar fi avut la dispozitie un internet, un twitter, insta, ceva, sa apara in secunda 2 tot ce facea la antrenamente, era prapad. Poti sta linistit, doar pentru ca cineva nu a vazut sau nu intelege, nu ni-l ia nime pe Diego.
Pentru cei ce nu o stiu, cantoneta suna cam asa:
https://www.youtube.com/watch?v=CedAArglsk8
Si inca o nostalgie, ca tot s-a mentionat Panenka pe aici:
https://www.youtube.com/watch?v=KZnjHKuO_7A
Catalanii in general imi par niste oameni nu prea entuziasti de felul lor, iar momentul de maxima agitatie pe Camp Nou in timpul meciurilor normale este minutul 17 cand se scandeaza pentru independenta 🙂
N-as putea adauga decat ca Mike Phelan a jucat 102 meciuri sub Fergie la United si a lucrat niste alti peste 10 ani first-team coach si assistant 🙂
Queiroz mai lipseste :), stiut fiind ca el se ocupa de antrenamente intre 2004-08, Ferguson lasandu-i mana libera. Care alt club a mai avut antrenor secund, un fost principal la Real?
Orice, numai sa nu-l aducem coach pe Arsene, ca stim cam cum stateau ei cu fitnessul…
Arsene Wenger se va (re)trage mai aproape de casa, probabil la Monaco…
QUOTE OF THE DAY
“Of course, he is very good, but he isn’t God” – the Pope delivers the official ecclesiastical verdict on Lionel Messi.”
Am ales doua intrebari:
In ce masura este Fergie de fapt cel care antreneaza Man Utd azi? Procentaj si argumente?
In ce masura este Barca Pep condusa de fapt de Johan? vezi Ole- Fergie.
Inainte de a raspunde intrebarilor dumnezeiesti, va rog sa tineti cont ca, spre deosebire de Filotas, care masluieste cartile in discutii, Mnezo face semne cu unghia nu doar pe cartile de joc ci si pe cartile de munca ale antrenorilor. Nu e nimic nou, Mourinho obisnuia sa faca semne cu saliva pe cartile de vizita ale lui Guardiola, Rafa Benitez si Wenger…
Ferguson nu antreneaza United, nu are cum, are 77 de ani, vine dupa un accident vascular grav. Influenta lui este indiscutabila numai prin faptul ca Ole si secundul Carrick au fost elevii lui SAF, 13 respectiv 8 sezoane. Cred ca Ferguson influenteaza selectia, recomandandu-i lui Solskjaer unii fotbalisti. Prezenta lui Pereira in echipa, un fotbalist pe care l-a adus la club ca junior sau infuzia de jucatori tineri, sunt semne care ar putea sustine afirmatia de mai sus. Influenta lui Ferguson la United, mostenirea sa este total diferita de ceea ce a lasat Cruyff la Barca. Mereu la cutite cu conducerea, Cruyff nu a avut atributiile lui Ferguson, cel care a fost probabil primul antrenor-manager din fotbalul modern. Cruyff a lasat o mostenire fantastica in stilul de joc al Barcelonei si nu doar al Barcelonei. In 94, dupa umilinta de pe Nou Camp, un 4-0 sec in UCL, Ferguson a realizat ca acel United nu poate juca in stil kick and run in Europa si ca fara posesie ajungi sa te intampine galeriile adverse cu piesa lui Freddie Mercury: Barcelona. Atunci a renuntat Ferguson la Ince, Hughes, Kanchelsky (intre timp Cantona s-a auto-exclus din fotbal) si a facut loc noii generatii care avea sa se impuna pe acelasi Nou Camp in fata lui Bayern, in 1999, in finala UCL. United a pierdut alte doua finale in fata Barcelonei in urmatorii ani, dar nu a fost umilita precum in 1994 in fata dream-team-ului lui Romario, Stoichkov Laudrup et comp. Barcelona are un stil de joc, mostenit de Guardiola de la Cruyff, transmis pana la Valverde, chiar daca ultimul e mai apropiat de Sacchi 4-4-2, reminescentele si automatismele raman. United sub SAF a jucat de la 4-4-2 cu pasa lunga, inceputul anilor 90, pana la un 4-3-3 in formula cu CR7-Rooney-Tevez, dar nu a avut un stil anume, singurul pattern a fost jocul ofensiv.
Ma mananca sa raspund si intrebarii Simeone vs Pochettino, care este o chestiune argentiniana, dar nu am treningul de general al lui Videla, l-a luat Simeone, in vreme ce Pochetino este imbracat in rochia Evitei Peron, dar nu haute couture ci pret-a-porter.
Exasperat de accidentarile de la Juve, am o intrebare: cam cati jucatori simultan accidentati au avut, maxim la un moment dat, cluburile cu care tineti?
iartă-ma musafirule, încercam doar să tachinez lumea un pic 😀
N-am de ce sa te iert, Piturca ne-a spus ca e voie cu orice in cazinou, nu doar cu coarde (de quinta bineinteles)…
Noua fotbalisti indisponibili din cauza unor accidentari in returul cu PSG: Antonio Valencia, Matteo Darmian, Phil Jones, Ander Herrera, Nemanja Matic, Jesse Lingard, Alexis Sanchez, Juan Mata si Anthony Martial.
Bagă-te liniștit în Simeone-Poche și mai completam și noi.
Oricum parca mereu am fost urmariti de foarte multe accidentari. Poate a fost doar o impresie.
Ma uit un pic la dumnezeu, cu aura lui de legenda: omul asta nu prea a jucat la nationala. 0 goluri, 0 assisturi.
In plus, duminica, in loc sa se uite la meciurile lui messi, argentinienii se aduna acasa la dumnezeu si vorbesc numai despre el.
#filotasfor1day
Corect, uitasem. Si noi avem azi 9, marea majoritate (5) in fata. 8 din 21 de jucatori de camp.
Referitor la prima parte, voi sunteti unici, de aceea nu va ia nimeni in calcul cand se plange 🙂
Referitor la a doua … fara cuvinte.
Adevarul e ca ti-am ridicat-o la fileu…dar si tu ai pleznit-o bine. Cu asta ti-ai ispasit pedeapsa, …dar ar fi pacat sa sa o lasi balta cand te mai loveste inspiratia cu #filotasfor1day
Sau sa bata vantul foarte tare intr-o seara…
Good times lasted long I see 🙂
Well, suntem amuzanti, nu zic nu 🙂
Ba, cu totii avem asteptarea sa prindem top 4. Si asta asteapta si Ole, te asigur.
Oh dear. Sa te plangi de jucatori accidentati cand an de an cumperi si te intaresti, cred ca voi nu sesizati cum e cand in plina criza de accidentari si dupa un ‘transfer ban’ autoimpus decizi sa vinzi…
E ca si cum ai trai in Sillicon Valley si te plangi ca s-a scumpit cafeaua 10cents, in vreme ce toata strada e plina de RV-uri ptr ca oamenii care au familii si copii la scoala si care nu isi permit chiriile pe care le platesc tech workers au fost siliti sa se mute la rulota. Cea mai brutala imagine vazuta, am fost in Brazilia si am vazut favele dar favelele sunt f departe de vilele de au iesire la strada in Leblon sau Ipanema. Insa sa iesi dintr-un condominium in care platesti chirie si esti inca milioane de mile departare de momentul cand poti declara ca viata ti-a zambit pe deplin si sa vezi gramada de rulote in fata in care familii intregi traiesc viata de zi cu zi, wow, e un alt nivel de inegalitate. Soferul Uber care m-a dus la Stanford shopping centre sa mananc de seara ca deh, privilegiatul strain aflat in vizita care cauta un prime steak house, mi-a povestit ca acum cativa ani o femeie de culoare a fost aproape condamnata penal ptr ca a falsificat codul postal doar ptr ca baiatul sa beneficieze de public school mai buna (care public school in US e…), la Stanford acum cu celebrul scandal au descoperit ca oameni superbogati au mers pana la a beneficia si de bursele sportive, adica water polo. Copii care nu stiu sa inoate au prins bursa la Stanford ptr abilitatile lor la polo pe apa fara ca nimeni sa fie acuzat ca femeia ce a vrut o scoala publica mai buna ptr copilul ei. Si rulotele in poate cea mai afluenta zona din US. In ce lume traim, really?.,,
Cam toata echipa cand si-a rupt Messi mana in toamna :))
Nu știu numărul exact dar la Liverpool s-a întâmplat des sa avem 3 din 4 titulari din defensiva sau mijloc accidentați. Adică aproape în fiecare sezon din ultimele.
Corect. Vorbim de accidentări nu de indisponibilități financiare
Which reminds me de o indispoziție stomacala…
Cand ai un lot redus e inevitabil ca te vei lovi de indisponibilitati fizice.
Liverpool au tot timpul indisponibilitati si arbitri nefavorabili:)
Vai, ce meci oribil a facut United aseara…! Incredibil, jucatori cu tupeu cat casa si realizari zero! Pogba a jucat vreo 7-8 meciuri bune de cand a venit Ole si s-a vazut la Real Madrid. Martial s-a plans mereu de orice, dar in afara de cateva sclipiri pe ici pe colo nu ofera nimic. Lingard mort aseara. De Gea… daca nu mai vrea la Manchester e ok, let him go! Aaah, ce jenant, 1-0, ocazii imense si pierdem ca prostii.
Nu, nu tot timpul, doar ca semnificativ statistic suntem loviti mai mult decat altii (joke alert).
Si sa nu uitam ca mai avem si ghinionul ca atunci cand avem un sezon cu adevărat bun sa dam peste o megaechipa in forma excelenta (2009 – Utd, 2014 – City, 2019 – pana acum City) și să nu luăm titlul.
Pai cand e negru n-o sa zicem ca e alb. Sunt cam multi pietoni in echipa, sunt curios cum se schimba lucrurile din vara.
“Tuesday’s 2-1 defeat at Wolves was a majestic throwback as United
mustered more shots against their own goalkeeper than the opposition’s;
the decisive goal a three-pronged friendly fire as Jones, Chris Smalling and David De Gea combined to wrestle ‘Team Own Goal 2018-19’ off Tottenham, whose wait for a trophy now goes on.”
Am citit asta azi si nu am putut sa nu ma amuz putin 🙂
Ma uit la meci la evils pt Kroos, mijlocasul meu preferat pe lumea aceasta in ultimele sezoane, chiar cand inca juca Iniesta, si il vad cu o pofta de joc fenomenala de cand a venit zeze. Un fel de Pogba cu Ole pana ieri. La polul diametral opus, Sergi Roberto, pseudo-vice capitan la noi isi dispretuieste vadit antrenorul (probabil la fel ca o parte din colectiv). Si joaca prost. Alege prost. Are cel mai prost sezon al lui anul asta, desi joaca la noi de cand era copil, iar sezonul de debut nu a fost usor la presiunea ce o primeam de sub laudatele tactici “care au si contraatac” si sunt directe bla bla, la L’enrique. Oare in ce masura mai conteaza tactica atunci cand jucatorii ajung sa inteleaga fotbalul la nivelul antrenorului, si in ce masura conteaza doar un antrenor care are mai mult lipici decat tactica?
Ce antrenori/echipe credeti ca ar fi in situatia asta? Oare Milanul sub Gattuso? Atm sub Diego? Inter cu Mou? Cu siguranta Ole beneficiaza de valul asta de entuziasm. Cu siguranta nu trebuie minimizat aportul tactic al lui zz, care greseste echipe, dar stie bine schimbari, are fler de antrenor mare. Cu siguranta il vad si pe Klopp un pic aici, mereu sub presiune in stadiile finale, dar un angrenator de efort incredibil. Ma insel?
Pai Wolves i-au incurcat pe toti top6 sezonul asta, nu sunt chiar pushovers
yes, noi de la betis :))
Asa e, nici nu ne asteptam la un meci usor. Dar sa controlezi meciul asa bine in prima repriza, ocazii cum n-am mai avut de la… meciul cu Arsenal si sa iti bati joc in repriza a doua de tot, e foarte suparator. Si sunt mult prea multi jucatori in lot care nu au ce cauta la un club de top 4. Iti dai seama ca la noi a fost rezerva Rojo?! A intrat Phil Jones like it’s 2012 or somethin’. Young… ma abtin sa-l comentez, ca io am o lunga poveste cu el inca de pe cand a venit la noi. Nu e jucator te United niciodata in viata lui, cu toate cele 2 goluri date in 8-2ul ala impotriva lui Arsene si cu golul de la Torino si cu alte cele cateva momente memorabile in… 8 ani la echipa.
Noi, in primii ani cu Allegri cand a facut mult, mult mai mult decat Conte cu o echipa ce nu spunea multe. Asta dupa ce Conte a zis ca pleaca pentru ca echipa nu ar fi la inaltimea pretentiilor clubului si pentru ca nu se investeste.
Socat de atitudinea afisata in teren dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta la 2-0, deja vu Roma anul trecut…dezamagitor. Am crezut ca au invatat din acea experienta, se pare ca nu totusi.
Daca e vorba de meciul cu Villareal, eu personal nu as da o ceapa degerata pe ce s-a intamplat acolo. Campionatul e aproape asigurat iar ce faci intern e irelevant vizavi de Liga, vezi exemplul Realului din ultimii ani. Poate voi, fanii, vedeti lucrurile ca o manifestare a ceva repetabil (si nu este exclus sa fie asa) dar nivelul de concentrare e esential la nivelul fotbalului actual. Si e greu sa o faci mereu, mai ales cand miza e mai mica. In plus, Villareal e o echipa superioara locului ocupat in campionat.
E clar ca e mult superioara, dar asta nu inseamna ca la 2-0 nu trebuia sa stim cum sa controlam acel meci, sa ni-l facem usor. Intradevar a fost un meci fara foarte multa miza, campionatul in mare masura este rezolvat in mod normal si sper sa fie un wake up call pentru meciurile din CL unde o asemenea atitudine neprofesionista te elimina din competitie.
Dar stim cum sa inchidem un 2-0, doar ca treba sa fie Rakitic in teren.
Sambata, ora 23:45, dupa jocul cu Juve, stadionul este pustiu, in vestiarul gazdelor se intrezareste o silueta, un tricou albastru, cu numarul 10 jos langa el. Ii suna telefonul, se grabeste sa raspunda: Si signor De Laurentiis… Se aude vocea patronului: A fost bine, poti sa te demachiezi Mertens. https://uploads.disquscdn.com/images/67995d76a4de3f7443a7b166a4806580dc9efc1a4b6a6ee3b2cc777a1644ae24.jpg
2. Dimineata s-a trezit cu o durere familiara in tot corpul. Apoi a simtit mana ei intinsa peste piept. Si pieptul puternic. Sari din pat, dezmeticit. Respira atat de puternic incat ar fi vrut sa inghita tot aerul din camera.
Mainile, degetele. Puternice, pielea intinsa. Isi stranse parul in pumni, firul gros, des. Si figura ei obosita pe perna ii aminti de noaptea trecuta. Incepu sa cante.
“Diego, o sa intarzii la antrenament. Cineva ii vorbea intr-un interfon. Il facu sa rada. La antrenament… da, la antrenament.
Cobiri in fuga scarile hotelului, inhata ceva de mancare si se arunca in masina. Se astepta sa fie mai multa lume in fata hotelului, insa doar cateva zeci de fani: “ii iubesc…ma iubesc” isi sopti.
Ajunse la stadion. Inainte de antrenament, un copil il roaga sa semneze o minge. Incepu sa scrie ceva pe ea cu rapiditate
Nur die Fülle führt zur Klarheit
Und im Abgrund wohnt die Wahrheit.
Copilul e un pic mirat, mama lui il trage mai departe si priveste si ea literele bizare.
Mamma mia!
Se gandeste ca nici nu a vorbit cu parintii.
Sau cu copiii. Unde sunt copiii, Diego.
Isi aduce aminte ce scrisese…Nur die…
Apoi se prabuseste…
Cine a fost in Gruia cel putin o data in viata, stie ca bodyguardul cu coada de cal si cel ras in cap, din povestea lui Filotas, sunt bodyguarzii lui Iuliu Muresan. Cel cu coada de cal este Vasile Tagean iar cel ras in cap este Arpad Paskany. https://uploads.disquscdn.com/images/29aa710986e5f480ca301f3a447b2f488d54212c5e4b4b31ed7a84c9a853851f.jpg
Dupa “Nur die Fülle führt zur Klarheit
Und im Abgrund wohnt die Wahrheit” banuiam ca urmeaza Bohr, la fel cum am stiut ca in fotbal singurul bodyguard cu coada e cel de la CFR 🙂
Ce weekend: Bayern – BVB, Juventus – Milan si Barcelona – Atl. Madrid in aceeasi zi.
A fost înjurat după CM 1982 și o perioadă a lipsit de la națională. Apoi a venit doctorul Bilardo care a construit echipa în jurul lui deși i se cerea demisia fix înainte de Mexic ’86.
Doar primul are miza. Ușor de ales.
Dar și cel mai dezechilibrat de departe.
Cred că ar putea fi incluși aici Guardiola și Mendieta chiar dacă fiecare dintre ei a prins doar 2 turnee finale cu naționala.
Pe Mendietta l-am uitat, iar pe Guardiola nu il consider un fotbalist de nivelul celor doi (Michel sau Luis Enrique). Cu sau fara Pep, fotbalistul, tot acolo erau.
Neasteptat.
Sincer, țineam cu BVB dar e rusinos sa te prezinți la un asemenea meci atat de slab.
Un fel de “Idiocracy”.
Da’, da pe partea economica…:)
https://www.bbc.co.uk/sport/football/47813193
De la cine a furat/învățat Deulofeu felul ala de a lovi mingea? #meserie
Inainte de anul nou Spurs a fost tufă intre domni… acum e domn intre tufe.
La Leo am vazut ceva asemanator in acel 5-0 cu Real Madrid din 2010, la el a lovit bara dar era mai grea pozitia.
Uite si link daca vrei, la minutul 1:09.
https://youtu.be/Jeiu7y-a220
#descrierepemasura
“Deulofeu’s first goal, 13 minutes after coming on, was an act of defiance and a thing of beauty, the Spaniard collecting the ball in the area after Romain Saïss headed down a José Holebas long throw, looking up, assessing his options, deciding none of them amounted to much and then flicking his ankle like a cricketing spinner turns his wrist to impart dip and curl on the ball and transform a situation from which little seemed possible into a large stride towards glory.”
Am vazut si eu golurile pe un rezumat, nu vazusem meciul. Ba mai mult, tineam oarecum cu Wolves de la distanta asa, pentru sezonul lor misto. Senzationale ambele goluri, primul o capodopera. Te intrebi unde dispare jucatorul asta cu atata finete, de a ajuns rezerva la Watford.
Talent imens, no end product, plus o atitudine de primadona. Combinatie fatala pentru Barca, dar bun pentru o echipa de mijlocul clasamentului.
Exceptia s-a numit Fabregas. De atunci au inceput cluburile din PL sa parieze in stil Wenger pe Bojan, Deulofeu, Bellerin, Garcia etc (vezi lista celor 50 made in La Masia si unde au ajuns).
https://www.marca.com/en/football/barcelona/2018/09/18/5ba0c5ff22601d192c8b4623.html
Icardi a venit in toamna lui 2008, iar in iarna lui 2011 era la Doria, imprumutat. Icardi nu s-a adaptat stilului catalan, nu se plia pe ceea ce astepta Pep de la un nr 9 (si ceea ce incepand cu epoca Cruyff se impunea si in grupele de copii si juniori, stil de joc, asezare etc). Sincer, chiar daca statea trei ani, tot nu puteai pune pe el Made in La Masia.
Dupa jocul cu United, de saptamana trecuta, am comentat cu doi prieteni despre Deulofeu. Am spus ca e un antrenament pentru intalnirea cu Messi, pastrand proportiile… Acum 5-6 ani era considerat cel mai bun produs La Masia. Nu a confirmat pe masura talentului.
E vorba de golul cu Atletico? Adica cel de aici? https://www.youtube.com/watch?v=kO9bzwqCNgo
Daca da, I beg to differ! Nu ca nu mi-a placut golul, dar cred ca are 3 goluri mai frumoase numai cu Norwich.
Stiu ca au mai ajuns jucatori la Barca care nu aveau loc nici la Spurs:) hihi, dar ce am observat ca nici un jucator care a fost produs la La Masia si n-a confirmat la echipa mare nu a ajuns vedeta, in afara de ceva goluri prin semifinale de cupa (in cel mai bun caz).
Acum cativa ani, toata lumea isi freca mainile la noi ca l-am luat pe Ceballos, fost capitan la juniorii de la La Masia, habar n-am unde e respectivul acum (probabil la vreo Leganes sau Bolton Wanderers) dar mi-am exprimat dubiile ca Barca s-ar putea desparti asa usor de juniori de perspectiva.
LE: am verificat si nu e nici macar acolo, a fost la Charlton (liga a treia engleza) unde n-a convins asa ca l-au imprumutat la o echipa sateasca din Belgia.
Cred ca Thiago sau Icardi intra in categoria vedete. Thiago (atunci cand e fit) este cam cel mai bun mijlocas de la Bayern si unul dintre cei mai buni din lume, iar Icardi probabil este dorit de orice club mare care are lipsa un atacant central #1. La Icardi stiu ca Musafiru probabil va avea dubii despre calitatea sa de graduate La Masia pentru ca a plecat la vreo 17-18 ani in Italia 🙂
Filotas, întrebare serioasă: ai văzut goluri de-ale lui Suarez din perioada Liverpool?
https://youtu.be/4nOxB5UrXT0
Norwich fans must hate him :))
#challenge
Poate cineva sa îmi dea un exemplu la chestia asta:
“Plus că trăim într-o epocă plină de post-ironie în care nici nu mai deduci dacă-ți place o chestie ironic sau pe bune.”
Păi Icardi e de vanzare si are si pret redus. Cine îl vrea?
La juniori contează mult sa ai renume de club care promovează. Barca a avut renumele acesta pana la un punct si, evident, cei mai buni nu plecau pentru ca ii incanta perspectiva de a juca alături de Messi. De multe ori, nu e suficient sa vrei sa păstrezi un junior dacă el vrea sa joace si tu nu ii dai sansa asta. Vezi Pogba, Koman, ca sa zic de cei a căror poveste o stiu mai bine.
E și nu e. Deulofeu are o chestie ironic-smecheroasa cand lovește mingea, piciorul se duce parca în direcția opusa unde pleacă mingea, similar cu ce se întâmplă la biliard când se ciocnesc doua bile. Messi e f serios în genialitatea lui.
Am îngropat aici un subiect de articol și mi-e ciuda.
:))) ideea este aceeasi, o minge pe care o stergi mult si-i dai mult efect ca sa ocoleasca adversarii si sa surprinda portarul, in asta consta geniul, ca-ti si iese executia e alta discutie:))).
Intrebarea mea e alta, cati fotbalisti s-ar fi gandit la asa ceva? 90% nu vedeau faza asa nici daca le lasi 5 minute timp de gandire:))))
E un exercitiu standard care se face peste tot in lume la antrenament: patrundere din lateral spre centru si sut cu latul la coltul lung (obligatoriu pe coltul lung). Executia lui Suarez este magistrala, de manual, dar schema e una clasica.
https://www.instagram.com/p/BwADxa_ICX0/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1x8vedsphcdte
Un fundas foarte bun Chupo-Moting, daaaa, stiu, credeati ca joaca-n atac.
Telenovela Elodia la OTV-ul Domnului Dan :)… Erau cei carora le placea pe bune, dar erau multi cei care dadeau pe OTV doar pentru a vedea cand gaseste titei domnul Dan, atat de jos coborase… era o chestie “ironic pe bune” (stiu ca nu ai prins acele timpuri in Romania, dar este un exemplu clasic).
Alt exemplu: Procesul Etapei, in faza in care infractorii fotbalului romanesc erau invitati de seama in emisiunea lui Ioanitoaia.
Genul de emisiuni: A(b)cces di(n)rect, Capatos Show etc.
Echipele lui Mourinho intra in categoria in care nu iti mai dai seama daca iti plac pe bune sau “ironic”.
“Drinkwater charged with drink-driving” e una din cele mai haioase stiri sportive:)
https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-manchester-47864761
Cum ar fi fost ca si pe Tamas sa-l cheme de fapt Beaapa?
Nailed it! Mersi
Am citit articolul pe vice despre Abi Talent, ar fi de ras daca nu ar fi de plans…
Asta e diferența. Cei care se gândesc renunță pentru ca statistic nu are rost. Cei care nu se gândesc, o fac, le iese f rar și atunci par geniali. Dar între timp au ajuns la Watford și freacă banca
Ok so nu avem scuza indisponibilitatilor in seara asta, e primul 11 al sezonului in care poate doar Aurier nu ar fi fost atat de veriga slaba precum Trippier (ambii la fel de rubbish dar parca ivorianul cand se concentreaza nu e chiar asa depasit precum Trippier). Pe de alta parte City si-au permis sa lase pe banca vedete care la noi ar juca si intr-un picior….
Goooooooool Soooooooonyyyyyyy
Nice one Sonny nice one Son, nice one Sonny let’s have another one:)
Liverpool – Tottenham in finala?
Deci ai gugalit citatul. Asta a fost si prima mea reactie, dar dupa ce am reflectat si am ascultat si pe 5Gang Selly si Șatra Benz, Abi nu mi s-a mai parut atat de plans…Astia e tinerii, asta le place.
Eu zic ca ÎmbăTAMAȘ e mult mai bine
Pffff… Delph a scapat fara galben si l-a trimis pe Kane acasa…
Cum sa l bagi pe De Bruyne in 89? La fel si Sane.
Juventus/Spurs-Barça
Ce meci a facut Spurs! Chapeau, nenica!
Daca cineva vrea sa citeasca un rant interminabil despre cat de penibil a fost penaltyul pentru City si cat de si mai penibil galbenul luat de Rose… let me know. Da’ mai bine nu…
Nu este Delph vinovat! Delph are controlul balonului, se pregateste sa il loveasca, moment in care “Kane pune piciorul”. Este imprudenta lui Kane, nu avea Delph cum sa evite contactul. Am vazut pareri dupa meci, la rece, cu reluarile de rigoare, Kane s-a pus in pericol, Delph nu a avut intentia de a-l accidenta, nu avea ce sa caute piciorul lui acolo.
O parere personala despre gazonul de pe noul stadion Tottenham, care parca a pus probleme jucatorilor. Vedeti faza penaltyului ratat, momentele in care unii fotbalisti “se ingroapa in gazon” (Walker a luat chiar o brazda cu el), chiar si la accidentarea lui Kane.
Probabil Captain Tsubasa ar fi reusit sa evite contactul, stiut fiind ca biomecanica lovirii balonului, in desenele animate japoneze, sfideaza nu doar anatomia ci si legile fizicii. Cred ca Delph e fan Tom si Jerry…
Intr-adevar, aveti dreptate, am revazut si eu faza, a fost si imprudenta lui Kane. In conditii normale Delph nu avea cum sa evite contactul, desi daca era un munte de fair-play o putea face.