• Man United – Liverpool nu ne-a spus nimic nou faţă de ce ştiam deja, dar a reflectat diferenţa dintre o echipă care se bate la titlu şi una care spera să termine în primele opt. United a controlat primele 60 de minute, dar a scăpat hăţurile la 2-0 şi a lăsat-o pe Liverpool să intre înapoi în meci.
  • Florin Bratu spunea că s-a simţit că Rodgers vine de la o echipă mică după cum a aşezat-o pe Liverpool în teren. Bun, e clar că n-a văzut-o prea mult pe Swansea şi nu-l cunoaşte pe Rodgers, dar judecând acest meci în izolaţie, cam asta a fost impresia. Liverpool a început să joace abia după intrarea lui Sturridge şi Borini. Şi aici avem acelaşi argument cu două feţe: Rodgers se pricepe să îndrepte lucrurile din mers, dar n-ar fi atât de des în poziţia asta dacă ar alege din prima echipa optimă.
  • una din cheile primei reprize a fost calmul şi autoritatea lui Carrick faţă de timiditatea lui Joe Allen. Carrick, de multe ori unsung hero la United, a reuşit de două ori mai multe pase în primele 45 de minute:

  • Liverpool n-a bătut nici o echipă din prima jumătate a clasamentului în acest sezon.

[cleeng_content id=”566485979″ description=”Pentru a citi restul articolului, abonează-te cu doar 2 euro pe lună.” price=”0.29″ t=”article”]

  • Arsenal – City s-a terminat în momentul în care Koscielny s-a gândit că ar fi o idee bună să-l ia în braţe şi să-l trântească la pământ pe Dzeko în propriul careu. Omul în minus i-a dat lui David Silva hectare de spaţiu în care să paseze, astfel că la pauză City avea deja 2-0. Arsenal a jucat ceva mai bine în repriză secundă, dar n-a avut suficientă claritate la finalizare ca să schimbe ceva pe tabela de marcaj.
  • la fel ca în meciul cu Chelsea din septembrie, Koscielny îşi îngroapă echipa aproape de unul singur. Francezul nu e un fundaş rău, dar vi-l imaginaţi pe Fergie sau chiar pe Mancini fiind atât de loiali unui fundaş iresponsabil? De la venirea în Anglia, Kos are trei roşii, trei autogoluri şi patru penalty-uri.
  • un gând şi despre rotaţia din lotul lui Arsenal sau lipsa ei mai degrabă. Nici un tunar n-a jucat mai multe meciuri sezonul ăsta decât cei doi spanioli de la mijloc – Cazorla şi Arteta. Cazorla a început sezonul fantastic, fiind cel mai creativ jucător din campionat dar randamentul lui a scăzut o dată cu acumularea minutelor. În primele 11 meciuri de campionat Cazorla a creat 37 de şanse de gol, iar în următoarele zece doar 14 şanse de gol. Arteta s-a accidentat şi va lipsi trei săptămâni. Adică exact cele mai grele săptămâni ale sezonului.

  • greu de înţeles cum a pierdut West Brom un meci pe care l-a controlat timp de 80 de minute. Morrison şi Lukaku au întors pe toate părţile apărarea lui Reading, belgianul având două bare şi un gol anulat pe lângă cele două valabile. Reading a întors meciul în ultimele zece minute dar tot nu văd cum ar putea să rămână în Premier League cu o defensivă atât de vulnerabilă.
  • neținând cu nimeni, privesc destul de detaşat meciurile din Premier League. Excepţia de la regulă e Stoke, pe care-mi place s-o văd pedepsită pentru fotbalul ciobănesc şi rudimentar pe care-l joacă. Spuneţi-i schadenfreude, dar m-am bucurat să văd cea mai bună echipă din campionat la duelurile aeriene, dându-şi două autogoluri cu capul. Situația seamănă cu Gigi Becali luând ţeapă într-o afacere imobiliară. The irony of it all!
  • Paolo Ferreira încă mai joacă fotbal! Cu minutele de pe finalul partidei cu Stoke portughezul adus de Mourinho în 2004 a adunat o jumătate de oră de fotbal competitiv în acest sezon. Nu spun că e următorul Winston Bogarde, dar e destul de trist să vezi un fotbalist lustruind banca la o echipă mare când ar putea să joace meci de meci la una mai mică.
  • abia când vezi cum unii antrenori apără indefensibilul îţi dai seama cât de tribal a devenit fotbalul modern. Jay Rodriguez a simulat şi a scos penaltyul care a făcut diferenţa cu Aston Villa. După meci, Nigel Adkins a recunoscut că jucătorul lui n-a fost atins, dar a explicat că n-a fost simulare din cauză că dacă Rodriguez nu se ferea ar fi fost atins. Altfel spus, a fost fault pentru că dacă nu se ferea ar fi fost fault. Îmi place de Adkins, e un antrenor jovial şi afabil, dar asta e cea mai ineptă declaraţie pe care am auzit-o sezonul ăsta.

Golul săptămânii: Eden Hazard vs Stoke.

Echipa săptămânii: Cesar – Rafael – Chico – O’Shea – Baines – Perch – Milner – Hazard – McClean – Van Persie – Lukaku.[/cleeng_content]

Sursa foto: wonker.

Previous ArticleNext Article