Un upgrade al platformei care găzduieste Anglofil.ro a făcut necesară trecerea la o altă înfățișare (temă) a blogului.
Intenția noastră a fost:
- să trecem la stilul blog de prezentare pentru că nu avem mai multe articole pe zi
- să ne concentrăm pe conținut pentru că nu avem poze pe care să le punem în evidență
- să folosim o temă relativ nouă, puțin folosită de alte bloguri
- tema să fie minimalistă și să se încarce rapid pe orice fel de ecran
- să aibă o lista de articole si ultimele comentarii vizibile cu minim de scroll-down.
Vă mulțumim pentru înțelegere și vom încerca să ținem seama de propunerile voastre constructive.
Înainte…
și după!
Modificarile au fost facute. Bine ati venit pe noul anglofil.ro!
Orice feedback e binevenit.
wow ce ton serios aveti cand ziceti asta. nush de ce dar eu am impresia ca ne intalnim toti intr-o bucatarie cand mai comentam pe-aici, unde Romi pregateste ceva cu sosuri, coys incearca sa regleze un radio vechi pe frigider, filotas se cearta la usa cu politia pentru ca nu au aviz pe legitimatii iar torpyla … well, el e mai mic si se uita la desene animate cu jean claude van ramos.
bineinteles, sunt si eu pe coltar, cu Scarlett (ca ne-am impacat) si facem chestii de adulti, respectiv ea barfeste la telefon cu o prietena despre noua ei poseta iar eu ma intreb cine e givenchy asta si de ce mi-a luat 1500 de dolari de pe card.
e foarte bine ca ati imbunatatit si innoit situl baieti, sa va tina vreme lunga, onward and upward! 🙂
Salut!
Eu ma stiu mai reticent la schimbari, asa ca trebuie sa-mi mai acord timp inainte de spune ceva. E ceva totusi ce ma deranjeaza in mod evident: noua sigla si spatiul rozaliu din jurul ei ocupa aproape o treime din pagina. Nu se poate pune doar intr-un colt?
Toata lumea e reticenta la schimbari, Luca. O sa vedem ce putem face, multumesc de sugestie!
Am mai micsorat din spatiul vertical de pe homepage.
Cu culorile e mai complicat, mai ales pentru cineva cu deficiente in perceptia culorilor ca mine 😛
Asa ca am lasat schema de culori default. Poate in timp lucram si la asta.
De acord, sigla e imensa si ocupa prea mult spatiu dupa parerea mea. In rest arata bine, le multumim baietilor care se ocupa sa tina blogul asta in viata pentru cei cativa care mai comentam pe aici, keep up the good work guys! 🙂
La culori nici eu nu ma pricep, nu de estetica tine observatia mea, e mai degraba utilitara. Pur si simplu partea de sus a paginii e ocupata tot timpul, fara folos si incomodant, zic eu, aproape in intregime de sigla si acea banda orizontala rozalie. Sigla si banda insotitoare se pot muta pe verticala (in stanga sau in dreapta) astfel incat sa nu ma ia din spatiul util. Sau pot sa-si pastreze pozitia actuala, dar sa se deruleze la scroll odata cu textul, disparand din pagina cand dai scroll in jos.
Nu vreau sa par insistent, atmosfera din bucatarie conteaza, nu mobila – am vrut doar sa fiu sigur ca am fost inteles.
Da’ o poza cu împreună cu Scarlet pot sa fac si eu (chiar fără sa imi dau jos sorțul)?
Mie imi place! Bravo!
Simplu: Pentru ca fara acel profesor nu ar mai exista brokeri care sa castige peste milion.
inca o data nu e dezgustator sa castigi bani multi (cinstit)
e imoral sa crezi ca esti jefuit cu taxe mari daca iti raman bani sa huzuresti
E gresit ca s-a ajuns la inegalitatea asta, acolo ar trebui umblat
Dar atata timp cat cei care platesc impozit nu ajung saraci direct din cauza de impozite nu mi se pare gresit
nu veni cu “poate”
adu date si te cred, pana atunci am mari indoieli ca asa ceva se intampla, depinzand si cat e de chibzuit cu ce ii ramane dupa taxe
Care este legatura intre taxarea in functie de venituri si sistemul fucked up? Daca oamenii nu ar fi taxati in functie de venituri sistemul ar fi susceptibil sa fie ”organized”? Nu inteleg conditionarea…
Da e moral, sanatos, binevenit, etic, etc…
Daca toti oamenii ar avea aceesi baza de pornire si sanse egale ai putea eventual sa vii cu argumentul ala. Dar nu e nici pe departe asa. Se numeste solidaritate sociala. Aia mai “norocosi” ar trebui sa fie mandrii ca platesc mai mult ca taxe. Ca ii ajuta pe cei mai saraci. Am putea discuta eventual cum sa faci un sistem de taxare sa maximizeze suma totala stransa fara sa fie descurajant pentru cei care platesc mai mult, dar sa nu ii taxeze pe cei cu venituri f mici.
Daca cel care castiga 10.000 plateste 15% impozit, in opinia mea este imoral ca cel care castiga un milion sa plateasca doar 15% impozit. Nici cu afirmatia ca: toti oamenii apti au sansa sa castige 1 milion si nu 10.000, nu sunt de acord in totalitate. Un profesor (sa zicem) nu va avea sanse egale, de a castiga milionul comparativ cu fostul sau coleg, devenit broker ( sa zicem) . Care ar fi solutia? Sa nu se faca profesor? Ar fi o solutie morala? Ce alta rezolvare ai tu, in afara clasicei impozitari in functie de venit?
Ai punctat f bine, acolo e buba “toti oamenii apti au sansa sa castige 1000000”
Oamenii sunt inegali ca inteligenta si ingrozitor de inegali ca resurse. Unul nascut in Bucuresti cu parinti la medie, anumit anturaj si acces la scolarizare nu se compara cu unul nascut intr-un sat necajit din Botosani, cu parinti la nivel de subzistenta si sistem scolar incomparabil. Asta numesc eu norocos.
@@dorinmoise:disqus Noua sigla are ceva din ”Mind the gap between the train and the platform!”. Mie mi se pare mult mai potrivita vechea sigla cu St George’s Cross, dar e posibil sa fie de vina reticenta oarecum fireasca la schimbare.
In suma absoluta da, diferenta e mare, dar hai sa ne uitam si cat le ramane in suma absoluta dupa impozite. Deci unul ramane cu 8.500, altul cu 850.000. Parca poti sa duci o viata altfel cu 850.000, nu? Ideea mea de baza e ca dupa un anumit nivel, banii nu mai conteaza asa mult, nevoile de baza sunt acoperite. De ex. diferenta intre un venit de 6k si 8k pe luna poate fi diferenta intre 2 sau 3 vacante pe an, pe cand diferenta intre 1k si 2k inseamna daca isi permit sa puna si carne pe masa – in conditiile in care costurile sunt aceleasi, si pentru venituri mari si pt venituri mici (chirie, alimente, transport etc).
Haha, asta cu “toti oamenii apti au sansa sa castige 1000000” e mentalitate americana, unde toti oamenii sunt vazuti “not-yet millionaires”. Eu nu sunt de acord cu asta, eu de ex. nu pot sa fiu medic si sa castig o gramada de bani.
Isi ia riscuri mai mari pe banii altora:) care e lucrul cel mai prost care i se poate intampla e sa fie dat afara ca incompetent, dar procesul nu e asa straight forward, adica intai e pus o saptamana sa lucreze in back office, apoi daca iar da rateuri are 2 sapt de back office etc. Daca isi ia riscuri ilegale atunci e problema lui.
Revenind la ideea ta de baza, eu nu vad nimic gresit in taxarea procentuala, e absurda ideea ca oamenii sunt egali si au aceleasi sanse.
S-au amestecat două discutii aici: taxarea procentuala (consecinta fiind diferenta mare in suma absoluta) si taxarea progresivă. Sunt multe de spus pe ambele subiecte. Cu prima sunt de acord,cu a doua doar peste nivelul clasei medii (hai, poate cu unele exceptii).
Lucrurile trebuie nuanțate. Fac o mica paranteza si precizez de la început că vederile mele sunt predominant de dreapta.
Să revenim: mi se pare mult prea mult sa spui “atata timp cat cei care plătesc impozit nu ajung săraci din cauza de impozite” din mai multe motive:
1. În primul rând, taxarea progresivă poate conduce în destule situatii la limitarea efortului depus pentru a castiga, mai ales în cadrul clasei mijlocii. Să vorbim pe exemple: daca un absolvent al unei facultăți are optiunea de a merge la stat pentru un post călduț ca responsabilitati pentru un salariu mediu sau de a munci în privat, eventual având un foarte mic business, pentru a avea un plus fata de prima situatie, dar având infinit mai multe griji si responsabilitati, simțind continuu presiunea de a “produce”, o taxare progresiva poate fi foarte usor de natură a-l descuraja sa aleaga a doua cale. Pentru ce sa faci efortul, pentru ce sa tragi zi de zi la intensitate dubla poate, pentru ce sa riști să ai luni sau ani prosti dacă la sfarsit poti ajunge într-o situație relativ echivalentă dpdv financiar urmare a plății de impozite mai mari in a doua situație? Consumul psihic si de sanatate pentru a face mai mult nu trebuie compensat/răsplătit? Nu cred ca trebuie sa ajungi sărac, ci e suficient sa simti ca nu merita efortul, ca mai bine ai sta mai mult timp cu familia, ai fi mai sănătos, ai avea mai mult timp liber.
2. Din pacate, în întreaga lume (iar in Romania e foarte “dezvoltat”) a apărut asa numita stare de bine cand trăiești din ajutoare sociale. Oameni cărora le este bine fara prea multa munca, trăind doar din ce le da statul si pentru care efortul de a munci merita doar dacă e răsplătit gras. Ceea ce in lumea competitivă de astăzi e din ce in ce mai greu. Trebuie să suferi inainte sa prosperi si multi nu sunt dispusi sa o faca. Nu vorbesc cand zic asta din “carti”, la începuturile vieții mele juridice am lucrat 4 ani in Vaslui si fenomenul era încă de atunci in floare acolo. La fel erau lucrurile si la tara la bunici (cand traiau), unde multi preferau să nu muncească nici cand le ofereai bani si mâncare per ziua de lucru. Era mai comod sa stai pe prispa casei si sa bei ajutoarele sociale de care beneficiai.
Eu si Filotas discutam despre zece mii fata de un milion (pe an). Tu vorbești despre cu totul alte cifre, pe care nu le menționezi. Normal ca voi nuanta comentariile mele funcție de sume. Nu uita ca undeva am zis ca cred intr-un sistem progresiv care maximizeaza veniturile din taxe per total.
In pauza la Arsenal-Burnley pe un alt canal e St Pauli – Magdeburg. Pe marginea terenului o reclama mare la un “feminist sexshop” numit http://www.f…yeah.com. Ca doar suntem in St Pauli pt cunoscatori 🙂
Mai e jumatate de campionat de jucat, adica vreo 15 ocazii sa piarda si ei un meci cu alde Watford sau Brighton
In plus, Liverpool are niste demoni de exorcizat
https://i.imgur.com/LtlQgNU.png
Nu zic ca nu merita, dar au mai fost la un alunecat distanta de a castiga un campionat
Nu am comentat despre 10 mii vs 1 milion, ci referitor la afirmația că doar sărăcirea din cauza impozitelor este greșită.
Nu inteleg la ce fel de sistem te referi. Poti detalia?
Sistem de taxe luat in ansamblu
Asta am inteles, nu inteleg la ce te referi cu “maximizeaza veniturile din taxe per total”. Veniturile cui?
Diferenta intre 6 si 8k/luna nu e de o vacanță, ci de o mașină 🙂
Eu nu cred ca exista saracire strict din cauza de impozite.
Nu vorbim de sărăcire ca incapacitatea de a asigura nevoile de baza. Ma refer la sărăcire ca raport intre brut si net. Dacă eu castig o sumă bruta de 25.000 euro/an, de ex, mi se pare ca te “saraceste” sistemul de impozite dacă îți ia 10.000. Si vorbesc strict de veniturile clasei medii.
Merge, mi a luat cam 20 de secunde sa ma adaptez. Imi place ca se vede bine pe telefon. Nu mi place ca nu mai ai usurinta aia sa vezi ce a raspuns cui dar overall ne trebuia un refresh. Totusi ciudat ca vinein acelasi timp cu cel al lui United. Coincidenta, i think not!
Italienii zic ca 0-0 e scorul perfect, ptr mine e insa 6-2. Away:)
In Franta 25k nu ar trebui impozitat. Intr-o țară ca România 40% la un venit de 25k mi se pare excesiv. Chiar 15-20% mi s-ar parea mult, dar ar trebui sa am o vedere de ansamblu asupra bugetului de stat sa pot zice cat ar fi fair.
Alta bubă: sistemul de taxe nu iți ia. Tu ii dai constient ca doar statul poate asigura anumite functii: apărare, drumuri, sanatate publica, etc. Ca alesii si anumiti angajati la stat sunt cum sunt in Ro si aiurea nu ar trebui sa trezeasca aversiunea fata de ceva necesar e alta discutie
Cu miliardarii e altceva. Nu stiu care ar fi mixul cel mai bun, dar sunt sigur ca unii mai isteti ca mine ar putea gasi ceva combinand:
-name and shame
-penalizări
-reduceri de taxe pentru anumite investitii
-o parte din sumele plătite ca taxe peste un anumit plafon sa fie sub controlul celui care le-a plătit pentru a fi folosite in scop caritabil cu recunoașterea meritelor. Exemplu cutare a plătit 10 milioane taxe si alege ca din 2 milioane sa se construiască o parte a unui spital care sa ii poarte numele
etc
Cand zici capacitatea zici de fapt oricine. Aici incheiem discuția. Daca tu crezi așa ceva, treaba ta.
Ne explici ce intelegi tu ca e diferenta dintre on average si outlier?
Statului
Sa zicem ca ai 500k euro brut pe an, plătești 50% impozit si spargi restul de 250k pentru ca poti. Asta numesc eu nechibzuit. Spargi = o parte pe necesități, majoritatea pe chestii de lux, fără sa pui nimic deoparte. Si te mai si plângi ca abia iti ajung banii.
@Filotas
“Dar capacitatea de a face bani nu e foarte diferita de la un om la altul, nu tine de rasa, de varsta, de gen, nici chiar de educatie sau inteligenta.”
Asta nu-mi vine sa cred ca ai spus-o.
Deci la medie, nu la excepțiile la care probabil te gândești tu:
-o anumită rasa face mai multi bani
-bătrânii fac mai multi ca tinerii
-cei educati fac mai multi
-inteligentii fsc mai mulți
Sa nu zic ce avantaj au cei care se nasc in familii cu bani
Păi mie mi se pare mai important un sistem de impozitare care nu micșorează veniturile statului dar le maximizeaza pe cele ale individului. Cel puțin în Romania este absolut evident ca statul nu este nici macar un administrator de bani cu minima diligenta, nu mai zic unul bun. Si nu cred ca doar in Ro. De ce sa dau mai mulți bani statului cand este clar ca prea putini se întorc spre nevoile mele sau ale celor de langa mine. Si vorbesc de practica, nu de teoria frumoasa despre statul destept si grijuliu cu cetățenii săi. Mai putin de 10% din statele lumii se încadrează în această categorie.
Tu ai dreptate la nivel pur teoretic dar practica ne omoară. Am scris deja mai jos de ce nu am incredere in stat. Oricum, partea cu “dau, nu mi se ia” e valabilă atunci când, pe de o parte, statul face ce trebuie cu acei bani si cand, pe de alta parte, statul are o contribuție la faptul că eu produc bani. Ori el nu are, cei ce produc bani o fac in pofida acțiunilor statului, nu ca urmare a acestora.
Un ultim aspect, cei ce trăiesc în afara tarii au un mod de a privi lucrurile bazat pe ce au văzut că poate face un stat, cei ce trăim în Ro, avem o altă perspectivă. Din pacate.
Cat timp banii sunt irositi, 10% e prea mult si 50% e prea putin. În egală măsură.
Crăciun fericit, anglofili!
Craciun fericit, oriunde ati fi!
“Un ultim aspect, cei ce trăiesc în afara tarii au un mod de a privi
lucrurile bazat pe ce au văzut că poate face un stat, cei ce trăim în
Ro, avem o altă perspectivă. Din pacate.”
100% de acord. Eu unul sunt multumit cu taxele pe care le platesc (in afara tarii). Sistemul e cat de cat functional si stiu ca daca am o problema, institutiile statului ma ajuta sau pot beneficia de niste servicii gratuite sau f. ieftine asigurate de stat.
Craciun fericit si forza Juve! ☺
domnilor acum ca au trecut cateva zile si am browsuit pe aici, va spun sincer ca ma cam incurca sigla in mijlocul paginii sus, pentru ca imi limiteaza din ecran, imi da o stare de ….claustrofobie. nu e necesar sa ne insoteasca sigla in fiecare lectura, pentru ca nu cred ca brandingul e necesar aici, comunitatea s-a format “din vorba in vorba” si pare solida asa. ziceam de sigla, nu ar putea ramane fixa, deasupra titlului in pagina?
fireste, este doar o opinie si incearca sa fie constructiva.
Va doresc si eu un Craciun fericit oameni buni!
Urari de craciun cu lumini speciale pe stadionul (neterminat inca) din localitate:
https://youtu.be/zUmKxH_3Wyc
Multumim tuturor pentru feedback-ul legat de noua tema; vom face cateva modificari in zilele urmatoare.
Odihna placuta tuturor si nu uitati ca de azi pana pe 3 ianuarie avem 3 etape de Premier League!