După modelul american, vinerile pe noul anglofil.ro or să fie ceva mai casual. Acum când fotbalul se joacă de sâmbătă până joi, pare singura zi în care pot să înghesui o postare non-fotbalistică. Așa că dacă vreți să citiți despre un film bun sau cum se face dorada la grătar, vinerea e ziua.

Without further ado, luna asta am făcut un an de când m-am mutat la casă. Cred că v-am mai spus că am crescut într-un cartier decent, blocuri rusești de trei etaje construite în anii ’50, cu vecini pictori, dirijori și nomenclaturiști. Viață liniștită, mai mult verde decât beton, cam cât de idilic se putea pentru un cartier de blocuri din burta unui oraș est-european.

De-a lungul anilor 2000 cartierul a început să se schimbe. Chiriașii au luat locul proprietarilor, parcul dintre blocuri a devenit parcare, treptat instalându-se o indiferență față de tot ce era dincolo de pragul ușii. Excepție fac maidanezii, de care unora li se face atâta milă cât să le dea de mâncare, dar nu suficientă cât să-i ia în casă.

Până să ajung în Anglia, n-am înregistrat toate astea. Îmi plăcea viața la bloc și nu-mi imaginam de ce ar vrea cineva să stea la casă. Apoi am ajuns la Londra, am văzut că majoritatea blocurilor sunt locuințe sociale date de council, am văzut oameni care făceau o oră cu trenul până la servici doar pentru privilegiul de a locui în afara Londrei.

Când m-am întors acasă, unde dementul de la trei arunca cu cartofi în noi și chema poliția pentru că făceam gălăgie, epifania a fost completă. Poate viața la casă nu era chiar cel mai rău lucru din lume.

Azi, după un an de stat la casă, îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru colțul ăsta de lume. Nu-mi place să dau sfaturi, dar dacă o să aveți vreodată de ales, casa bate blocul every single time.

Previous ArticleNext Article

This post has 19 Comments

19
 1. I totally agree. Stiu despre ce spui cu Anglia pentru ca si eu am vizitat un orasel la 80km de Londra, Brentwood. Oamenii preferau sa stea acolo si sa faca 30 min cu trenul pana in Londra. Si preturile la case acolo erau mai mari ca in Londra.

  Eu tocmai imi caut locuinta vara asta si variantele ar fi bloc intr-un cartier ok si aproape de metrou sau casa in afara orasului, dar drumul spre/de la munca ar dura peste 1h, benzina+alte costuri pentru care nu sunt pregatit. Daca orasul ar avea un sistem de transport bine pus la punct, m-as muta fara regrete in afara orasului. Insa pana atunci mai avem de asteptat. Orasul este “minunatul” Bucuresti.

 2. buna treaba cu casual Friday, chiar ar fi frumos o zi sa vb si de lucrurile care tin de alte aspecte ale vietii. cu casa vs bloc sunt total de acord dar, intotdeauna un dar, pe meleagurile noastre si mai ales la Bucuresti preturile sunt altele decat in orice parte a planetei.
  acum lucrurile au mai revenit la normal dar acum vreo 3,4 ani parca te mutai in New York, nu la praf si maidanezi. ce vreau sa zic e ca pe aici e mai greu cu casa, mai ales daca ce ai avut toata viata ai avut din munca ta.
  Imi plac pozele si-mi imaginez ca si casa este pe masura livezii. si apropo de livada, ce licoare faci la toamna? :))))

 3. cred ca la bloc te obisnuiesti cu comoditatea. ai o cutie de chibrituri care nu necesita cine stie ce efort ca sa fie intretinuta. mutarea la casa implica fix “bucurii” de genu asta, trbuie sa fii si un pic de gospodar. unii sunt facuti pt asta, altii (ca mine) sunt deja “stricati” de oras :))

 4. OK, poate stric eu casual friday-ul asta, dar Lance renunta sa se apere in procesul intentat de USADA impotriva sa si teoretic urmeaza sa fie suspendat pe viata si sa-i fie retrase toate cele 7 Le Tour. Fiind un fan al lui Ullrich mereu mi-am dorit sa se afle adevarul, insa in felul asta nici nu se afla si nici Lance nu recunoaste ca a practicat un dopaj organizat. Am mixed feelings in legatura cu aceste evenimente.

 5. “Armstrong, care si-a reiterat nevinovatia joi seara, a luat decizia de a
  nu continua lupta juridica dupa ce un tribunal federal din Texas a
  respins luni recursul sau impotriva USADA, care permite in acest mod
  agentiei antidoping sa-si continuie investigatia impotriva ciclistului.”

  Din asta eu inteleg ca investigatia nu e gata, ci tribunalul a respins un apel facut impotriva agentiei de a continua investigatia.

  Nici eu nu sunt si nici nu am fost fan Armstrong, dar sa-l acuzi acum, dupa atatia ani de teste doping in care nu l-ai gasit niciodata dopat, e cam aiurea.

 6. 1. „ a luat decizia de a nu continua lupta juridica ” = recunoastere tacita
  2. se pare ca a fost prins dopat in 2001 de UCI, dar au ascuns in schimbul unei donatii de nu-stiu-cat pentru lupta anti-doping (sic!)
  3. imi pare rau, dar nu pot fi niciodata de acord ca sa acuzi pe cineva pentru ce-a facut (gresit/imoral) poate fi „aiurea”

 7. Mi se pare aiurea pentru ca fac chestia asta acum. USADA putea sa-l prinda, daca chiar vroia, in momentele lui de glorie. Dar Lance era an american hero si nimeni din SUA nu are tupeul sa se puna de-a curmezisul “institutiei” eroului pentru ca povestile pozitive ajuta mult la psihicul american.

 8. M-as putea obisnui fara probleme cu deszapezitul (fac asta si la bloc) si cu taitaul ierbii, dar statul la casa mi se pare si mie un lucru foarte bun, avand in vedere ca stau de 33 de ani la bloc 🙂

 9. felicitari, eu la casa nu-mi voi permite sa stau in veci in partea asta a lumii.. am crescut la bloc, nu am stat niciodata la casa asa ca nu pot spune ca am vreo nostalgie de felul asta.. plus ca prefer ca in timpul liber sa plec undeva nu sa stau sa robotesc in jurul casei.. singurul lucru pt care m-as muta la asa ar fi sa am o curte sau gradina cu pomi de tot felul

 10. excelenta ideea cu -casual friday- .
  wow, cred ca saptamana asta a fost cate o postare in fiecare zi, si in fiecare dimineata verificam de multe ori site-ul si asteptam sa apara cate ceva. N-are deloc legatura cu topicul, dar vreau sa zic ca sunt foarte incantat de anglofilul 2.0 , si sper sa o tii tot asa, si asa apara si mai multi anglofili abonati 🙂 cheers!