Draft: 12 iunie ora 22, ora României

Durata unei alegeri la draft: 60 de secunde

Număr maxim de jucatori dintr-o țară: 2 (scrieți la comentarii dacă vreti sa fie 3)

Deci la ora 22.00 trecute fix, după ce facem apelul in ferestra de chat apăs butonul de Start Draft (vizibil doar mie ca inițiator a ligii). După care apare ordinea de draft. Draftul e in sistem șarpe cine a fost ultimul în runda 1 devine primul în ruda doi, penultimul devine al doilea șamd.

Pentru a fi pregătit pentru draftul nostru am participat la două drafturi. La unul din ele am ales versiunea automată, la celălalt mi-am ales eu jucătorii. Iată câteva observatii care vă pot ajuta.

Așa arată ferestra de draft:

La draftul la care am participat timpul pentru o alegere era fixat la 60 de secunde si totul a durat cam 40 de minute. Asta pentru că cei care nu erau prezenți (4 din 10 au folosit opțiunea Autpick is On, buton din partea dreapta care e roșu când e off si verde când e On si care reduce la 1s timpul în care un jucător e ales. Am marea rugăminte pentru cei care nu vor fi prezenți sa apese acest buton din timp să ne facă viața mai ușoara celor care vom fi acolo, dupa ce își aleg cu Add jucătorii de care sunt interesați și îi trec din lista din stânga in cea de Autopick din dreapta. De aceea voi seta timpul la 60s cu o altă rugăminte – cel caruia îi vine randul să aleagă cât mai repede. Dar să avem răbdare cu cei carora sistemul le dă foarte puțin timp între alegeri (cei de pe locul 1-2 si 11-12 la draft).

Etapele 4 – 7 se vor cuprinde meciuri din optimi, sferturi, semifinale si finală respectiv. Asta va face ca jucătorii care rămân în competiție să fie tot mai puțini, până la maxim 28 în finală. Pentru a egaliza șansele am introdus o limitare a numărului maxim de jucatori dintr-o țară într-o echipa (momentan e la 2 poate fi ridicat la 3 dacă cel puțin  6 participanți dau un semn în acest sens). Sistemul știe de limitare si nu va permite să selectați peste limita aleasă (2 sau 3).

E de așteptat ca jucătorii care marcheză goluri să acumuleze mai multe puncte. Asta face atacanții si mijlocașii mai valoroși pentru jocul nostru. Se dau puncte și pentru portari si fundași de la echipe care nu primesc gol. Deci alegeți în consecință. De reținut cum se acordă puncte pentru goluri: 6 pentru fundaș, 5 pentru mijlocaș si 4 pentru atacanți. Un fundaș care combină un cleansheet cu un gol e foarte rar si extrem de valoros pentru joc.

Lista de jucători din stânga conține mereu doar jucătorii disponibili (nu aveți de ce schimba pentru draft). Cea de Autopick din dreapta nu se actualizează automat după fiecare alegere deci trebuie apăsat regulat butonul Remove unavailable pentru a elimina din ea jucătorii care nu mai sunt disponibili. Faceți o listă cât mai lungă de autopick să nu vi se termine jucătorii. Daca vi se termină jucătorii din AutoPick nu e nici o problemă, sistemul alege din lista din stânga în ordinea rating-ului.

Atenție! Lista de jucători conține unii care nu vor fi prezenți la mondiale. Nu înțeleg de ce, dar cei de la website nu au actualizat lista de jucători după anunțarea loturilor finale.

Verificați fereastra de chat pentru a vă semnala prezența si a răspunde la anunțuri importante.

Imediat ce se termină draftul puteti începe să transferați jucători (cei care nu au fost selectați).

Aplicatiile de Iphone si Android nu functioneaza pentru DraftFantasy World Cup. Totusi mi se pare ca site-ul merge destul de bine pe telefonul mobil.

Premii și pedepse

Locul 1: participarea gratuită la Fantasy draft PL

Locul 2: publicarea unui articol pe Anglofil.ro

Locul 3: o strangere de mână

Locul 4: o bătaie prietenească pe umăr

Locul 5: nimic, de ce ar primi ocupantul locului 5 ceva?

Locul 6: prezentarea unui buchet de flori si recitarea unei strofe de 4 rânduri dintr-o poezie prietenei/mamei/soacrei (la alegere) – dovada poza cu florile si poezia

Locul 7: de citit o carte de un autor român contemporan publicată in ultimul si scris o recenzie care să fie publicată la comentarii

Locul 8: prezentarea de 10 complimente intr-o singură zi din care 5 unor persoane necunoscute. De povestit la comentarii cea mai neobișnuită reacție. Anglofil.ro va recomanda prudență si nu își asuma nici un fel de obligații de despăgubire

Locul 9: preparea unei mâncari pentru familie (nu discutam aici friptură la gratar ci ceva gen supă sau tocănița). Si apoi publicat poza la comentarii

Locul 10: Pedeapsă aspră

Locul 11: Pedeapsă și mai aspră

Locul 12: Pedeapsă foarte aspră

Pedepsele 10-12 nu se aplica celor 3 participanți care nu au comentat până în prezent pe Anglofil.ro. Pedepsele sunt bineînțeles voluntare și pot fi înlocuite cu una la proprie alegere.

 

Previous ArticleNext Article