Pornind de la modelul Arthur care “depresurizeaza, ține de minge și deschide multe spații”, “pivotează foarte des, dacă el e atacat de 2 oameni, face o pivotare cu mingea la picior în deplin control” ba chiar “nu se fereste sa primeasca mingea jos și să o care câteva compartimente” mă arunc cu capul înainte în căldarea cu controverse și îmi propun sa prind inefabilul deși am mâinile ude. Încerc să îl deconstruiesc pe Artur și să găsesc elementele lui componente în PL cu ajutorul a 3 topuri. Sunt niște topuri fluide, care se vor modifica în funcție de propunerile voastre la comentarii.

Cărăuși. Pare cea mai simplă categorie. Am zis “pare” pentru ca nu e. E cu dichis.

 1. Pogba
 2. Sterling
 3. Martial
 4. Felipe Anderson
 5. Son

Pivotatori. Primește mingea cu spatele la poartă și,  deseori, se întoarce pe partea opusă celei pe care îl așteaptă fundașul. Următorii adversari sunt pregătiți cu faultul la purtător.

 1. Hazard
 2. Agüero
 3. Bernardo Silva
 4. Richarlison

Depresurizatori. Eh, aici e buba. În PL e mai apreciat un jucător care bagă un tackling. Pe locul avem mai mult amintirea unui jucător, ca pe el nu l-am mai văzut jucând de mult timp (care e un mare păcat).

 1. De Bruyne
 2. David Silva
 3. Ozil
 4. Firmino
 5. Gündoğan

Poate vă ajută niște exemple : “Kroos e cel mai bun exemplu 🙂 Pirlo este altul.”. Pentru și mai multă claritate analizați schema aceasta:

Telul meu este să unesc cele trei clasamente pentru a-l găsi pe Arthurică al PL. Că doar unul e Arthur! Deci aștept propuneri, topuri personale, argumente, diatribe și ranturi fără legătură cu subiectul. Cu vitriol înainte!


Previous ArticleNext Article