Vinerea trecută, doi dintre anglofili, Ionuț Rada și Cristi Rădulescu m-au rugat să pun câteva recomandări de presă sportivă și nu numai. Fără să mă dau de exemplu, e un privilegiu pentru mine să pot să vă recomand vocile și site-urile pe care le urmăresc.

Scăpați de drojdie

Mi-a luat mulți ani de belit ochii la monitor ca să pricep că the stream of data starts to go from meaningful to useless after the top 5%. Restul de 95% din online e nefolositor sau de-a dreptul toxic. Dacă un site nu mă informează, nu mă învață sau nu mă distrează, atunci îmi pierde vremea.

Jumătate din bătălie e să scapi de drojdie, să te ferești de site-urile pe care intri din inerție, dar nu te ajută în nici un fel. Poate pare extrem, dar eu includ aici orice site de ziar românesc. Da, asta înseamnă că din când în când mai ratez un articol bun de-al lui Radu Cosașu, dar mă și ferește de invazia de știri negative care te fac să te simți că lumea asta e un loc mizerabil.

Ce citesc de la noi

Hotnews-ul e o alternativă decentă, dar departe de a fi perfectă. E un ghiveci neîngrijit în care politică se amestecă cu discuții despre apendicită sau știri obscure despre profitul făcut pe trimestrul trei de nu știu ce firmă de asigurări. Altfel spus, multă drojdie, compensată însă de analizele lui Dan Tăpălagă și reportajele lui Vlad Mixich.

În rest, dacă vreau să citesc despre lucrurile care contează, Dilema Veche mi-e de ajuns. Înainte îl aveam și pe Mihnea Măruță, furat între timp de Adevărul, unde sper să facă o treabă la fel de bună ca la Cotidianul. Are un munte de urcat.

Pentru un pamflet bun mă duc la Adrian Georgescu, iar dacă vreo echipă din Anglia dă peste Inter, mă duc să văd ce zice Ionuț.

Ce citesc din afară

Cele mai bune articole pe care le citesc în fiecare săptămână ajung la revista presei din dreapta paginii. Dacă ați mai dat câte un click, recomandările de mai jos n-o să vă mire.

Guardian Football – cei mai bună echipă de jurnaliști de fotbal de limbă engleză

Martin Samuel – după mine, cel mai talentat jurnalist sportiv din Anglia.

Brian Phillips – jurnalism sportiv în buna tradiție americană.

Zonal Marking – analize tactice de calitate

Mai sunt câțiva jurnaliști pe care-i am într-o listă de Twitter ca să țin pasul cu toate locurile în care publică: Jonathan Wilson, Gab Marcotti, Andy Brassell sau James Horncastle.

Recomandări non-fotbalistice

Făcând ceea ce fac, 90% din ce citesc online e legat de fotbal. Până la urmă, fotbalul e ceea ce avem în comun, altfel n-ați fi aici. Dincolo de fotbal, fiecare avem pasiunile și hobbyurile noastre. De asta recomandările de mai jos sunt generale, genul de lucruri pe care le puteți aprecia indiferent că vă place pescuitul sau schiul.

Un site pe care intru aproape zilnic e Lifehacker. Dacă aveți un job de birou, sfaturile de pe Lifehacker o să vă salveze mult timp pierdut, nu doar în fața tastaturii.

Cum n-am prea mult timp ca să citesc articole non-fotbalistice, am nevoie de un best-of updatat constant. Secțiunea de Top Reads de pe Readability face excelent treaba asta.

Când mă satur de articole serioase sau am 15 minute de umplut, intru de pe telefon pe Flipboard, o aplicație foarte mișto care adună la un loc cele mai interesante articole despre un anume subiect, gen fotografie, călătorii sau istorie medievală.

Acum că am dat tot din casă, aștept recomandările voastre de presă sportivă online sau orice altceva vă mai ține lipiți de monitor.

Sursa foto: David Joyce

Previous ArticleNext Article

This post has 10 Comments

10
 1. Whoa, faptul că m-ai recomandat era oricum suficient, dar dacă mă şi pui în aceeaşi frază cu Georgescu… 🙂 Thanx!

  Altfel, recomandările mele sunt pentru cei pasionaţi/interesaţi de fotbalul italian şi de istoria fotbalului

  http://www.storiedicalcio.altervista.org/SFIDE.html

  http://twb22.blogspot.ro/2 (Aici, recunosc, încurajez pirateria :)) )

  http://www.oldschoolpanini.com/

  Iar dacă o echipă din Anglia joacă cu Bayern, merită să arunci un ochi şi pe blogul lui Cătălin

  http://blog4bayern.wordpress.com/

  Non-fotbal, eu pierd destul timp pe poveştile astea, deşi sunt convins că nu-s singurul

  http://www.natgeo.ro/articole/istorie

 2. Slightly OT, adica nu e vorba de presa, ci de carti. Sunt fan Lee Child si colectia Jack Reacher si am aflat cu stupoare ca au ecranizat una din novele (One Shot) si in rolul lui Jack Reacher e…Tom Cruise. Sunt curios cum arata Tom Cruise ras in cap, aproape 2 metri si pachet de muschi:). Cel putin asa e Jack Reacher descris de creatorul sau.