Se joacă meciuri din Cupă azi, nici unul mai dezechilibrat decât Man United – Crawley Town. Oaspeții joacă în cea de-a cincea divizie din Anglia și au cotă 28.

In mod normal, când un club minuscul precum Crawley Town ajunge pe un templu al fotbalului cum e Old Trafford, gândul te duce automat la magia și romantismul Cupei Angliei. De data asta nu e cazul. Parca niciodată un underdog n-a fost mai detestabil. Iată de ce:

  • Modelul de business al lui Crawley e profund nesustenabil. Crawley a cheltuit jumătate de milion de lire vara trecută pe transferuri, adică mai mult decât toata divizia în care încearcă sa promoveze. The non-league Man City, cum li s-a spus.
  • Dacă ați ajuns la concluzia că proprietarii sunt dubioși, stați sa-l cunoașteți pe antrenor. Steve Evans e un scoțian aprig si antipatic, condamnat cu suspendare pentru contabilitatea creativă pe care o ținea când era la Boston. Pe scurt, jucători care câștigau £1000 pe săptămâna aveau doar £100 trecute în acte. Mulți cred că ar fi meritat să fie exclus pe viata din fotbal pentru genul asta de potlogării.

Why, though, is Steve Evans so despised? […] Because Steve Evans is a convicted criminal, part of a scam that took a club from the middle ground of the non-league game into the Football League and, moreover, for many non-league supporters, he is also the man that, in spite of his criminal record, for many people, got away with it. (Two Hudred Percent)

E în firea noastră de neutri să ținem cu echipele mici și amărâte. E același instinct care ne face să ținem cu antilopele pe care le vedem hăituite în documentare. Dar de data asta, antilopa e atât de nesuferită, încât s-ar putea să țin cu tigrul.

Previous ArticleNext Article