‘Ricky Villa. And still Ricky Villa’ sună unul din cele mai celebre comentarii tv a unei finale pe Wembley, cunoscut oricărui fan englez care se respectă. Cu atât mai mult mie, fanul unei echipe care a câştigat campionatul Angliei de tot atâtea ori ca Huddersfield, însă a făcut istorie pe Wembley. Tocmai de aceea am aşteptat prima mea finală cu aceeaşi senzaţie pe care o aveam cu vreo 20 şi ceva de ani în urmă la primele întâlniri romantice. Şi cu aceeași întrebare în cap: va veni la întâlnire? Sau varianta fotbalistică: will they turn up?

Nu e FA Cup, dar şi ruda săracă merge. E tot Wembley, adică ultimele două cupe câştigate şi ultimele patru prezenţe în finală. Oh, şi am concurenţă acerbă pentru întâlnirea asta – premiantul clasei şi cel mai bogat elev al clasei, băiatul unei familii mixte ruso-portugheze pentru care money is no object în vreme ce eu strâng vouchere de Nandos.

După o ploaie demenţială şi o vreme mizerabilă sâmbătă, duminica a debutat cu un soare orbitor. M-aş îmbrăca mai subţirel, cu tricoul Spurs peste hanorac, dar… Fast rewind: 1 ianuarie când mă pregăteam să plec de acasă cu nevasta la meciul cu ermm… Chelsea, îmbrăcat tradiţional cu tricou Spurs peste hanorac Spurs, fular Spurs şi fes Spurs. Nevasta contrariată: “Ce-i cu atâţia cockerei? Dă jos tricoul!” M-am supus şi am câştigat uluitor. Ce a urmat a fost că nu am mai pierdut nici un meci acasă anul asta calendaristic aşa că ţinuta obligatorie e doar hanorac, fular şi fes Spurs. Nu ştiu alţii cum sunt dar eu ţin la din astea. Prea cald afară, dar fesul se ia în buzunar la geacă. Mă întreb ce-o să fac prin mai.

La gară era plin de fani Chelsea, sudul Londrei e zona lor, însă sunt alb caucazian, deci am loc în tren. La stația Victoria devine și mai problematic, se înaintează extrem de greu întrucât pe lângă navetiștii tradiţionali cu valize şi fanii Spurs şi Chelsea e plin şi de fani Arsenal care se duc la meciul cu Everton tot cu Victoria line. Un moment de civilizaţie întâlnit probabil doar în Anglia în zilele noastre: trei seturi de fani londonezi intrând concomitent la metrou absolut fără nici un incident, huliganismul e doar o excepţie şi nicidecum regula, cum era în trecut.

La Baker Street trecând pe Metropolitan, trenul deja îşi schimbă nuanţa, tot albastru dar navy blue, Wembley Park e zona unde se strâng fanii Spurs şi unde au fost desemnate pub-urile “vizitatorilor”. Oricât de pacifişti ar fi fanii la metrou e greu de imaginat că pot coabita în acelaşi pub după câteva fluide. Trenul e destul de liniștit totuşi, toţi sunt cu ochii în telefoane şi nu-ţi trebuie un exerciţiu de imaginație ca să-ţi dai seama ce s-a întâmplat când se aude un f**k colectiv. “F**king City, they only turn up when they play us” îşi varsă unul năduful.

Gata, am ajuns, şi se dă semnalul: “Yiiid Armyyy” din toate părţile, deja e atmosfera de meci. Mă îndrept spre The Torch, e locul de întâlnire cu vecinul meu tradițional de peluză de pe WHL, Arif. Am întemeiat amândoi un grup ca să mergem împreună la meciuri şi am reuşit să mai corupem câţiva. Din păcate Arif n-are destul de multe puncte de loialitate pentru finală astfel încât se prezintă doar la pub, împreună cu prietena lui. Nu e greu să descoperi pubul cu pricina, se aude de la distanţă mare că fost ‘taken over’ aşa cum le place englezilor să spună. O reminiscenţă a trecutului istoric – ai cucerit un pub în terenul inamicului.

The Torch

Se cântă chant-urile tradiționale: ‘Spurs Are On Their Way To Wembley’ si noul hit la moda pe WHL, ‘Everywhere We Go, It’s the Tottenham Boys Making All The Noise’.

Îmi încalc deja tradiția de a bea doar o singură bere înainte de meci. Dus de atmosferă și de Arif (“Let’s get the beers in”) realizez că am ajuns deja la a patra, într-un timp relativ scurt. Atmosfera se încinge, urmează un alt hit la modă: When I Was A Little Boy, My Mom Gave Me a Little Toy, An Arsenal Fan, On a String, She Told Me To Kick His F**king Head In. Apare și o fumigenă albastră, paharele de plastic zboară peste tot,la fel ca berea.

E timpul să plecăm spre Wembley, ne intersectăm cu ceva grupulețe de fani Chelsea, ocazie pentru taunting-ul de rigoare “No noise, from the racist boys, no noise from the racist boys”.

Towards Wembley
Pe aleea spre intrare ne întâmpină Pocchettino.

Poch
Stadionul e nou, modern, se urcă pe benzi rulante, fanii cântă din toți plămânii (Everywhere We Go, ce altceva?). Am bilet în zona A, un coleg de serviciu e în zona E, din păcate (sau din fericire) evit încă o bere. Schimbăm mesaje (“Have a good game COYS”) și intru pe stadion. Wow, vizibilitate mult mai bună decât mă așteptam, la fel ca pe San Siro și mult mai bună decât pe Nou Camp, ca sa iau reper alte stadioane mari pe care mai fusesem.

InsideWembley
Ceva mă face să mă întorc în interior (cele 4 beri oare?) și înapoi în incintă fac încă o nefăcută. La meciul cu Chelsea de Anul Nou nu am cumpărat programul de meci din cauză că am ajuns cu întârziere. De atunci n-am mai cumpărat la nici un meci și nu am pierdut. Insă necuratul zice: e finală pe Wembey, iți trebuie programul de meci. Sigh.

Stadionul se umple însă nu are rezonanța lui Allianz Arena. Se cântă însă nu are o acustică formidabilă. Pare chiar tăcut și fără suflet. Ai grijă ce-ți dorești… Oare chiar vrem un stadion din ăsta nou în locul WHL? Pe de altă parte, Allianz Arena e un stadion extrem de vocal, unde un singur om care cântă lasă impresia unei galerii de 20.000. Lucru nemtesc, care mă face să sper că putem avea un stadion cu suflet.

Imaginile ni-l arată pe Mourinho. După transmisiunea tv pare că portughezul ne este gazdă la petrecerea lui. Poch e arătat doar când e îmbrățișat melodramatic de Mou. Cine mai e si ăsta?

Se intonează imnul, dezamăgitor pentru un God Save The Queen deși toți din jurul meu cântă. Se flutură stegulețe. Cei de la Chelsea sunt mai activi la asta. Necesită îndemânare la rotirea incheieturii, care îndemânare se capătă exersând, explică cineva din jur.

Echipele la start

Echipele sunt pregătite de debut, se anunță componența. Fluierăturile la adresa lui Fabregas sunt acoperite doar de cele la rostirea numelui lui Terry. “John Terry, Your Mom’s a Thief, John Terry, Your Mom’s a Thief” se cântă ca de obicei când joacă fundașul lui Chelsea.

Meciul începe bine pentru noi. Observ o concentrare atipică Spurs, plimbăm mingea bine însă doar posesie. Totuși, lovitură liberă.
Se dă semnalul la “Erikssen, sen, sen, he’s our number 23, Erikssen, sen, sen, came to play for AVB, to the left, to the right, he’s our midfield dynamite, when he plays for Lilywhites, he makes Ozil look like shite”.

Christian trage în bară, nu mai descriu urletul colectiv de frustrare. Jocul merge, se poate, însă nu pot să nu mă întreb: sigur nu e exact cum își dorește Mourinho desfășurarea meciului? O echipă de Bentalebi&Masoni atacând o echipă în care și Drogba a fost cândva fundas lateral și unde oricine face faza defensivă. Costa provoacă întruna, Dier nu rezistă și ia galben. Uff, nici măcar nu au trecut 45 de minute, ce faci, Eric?

Se apropie pauza și ocazii n-au prea fost în afară de ale noastre, Chadli sare însă greșit la minge și îl faultează pe Ivanovic cred. Ufff, mi-e frica de faze fixe la Chelsea. Jucătorii protestează însă a fost fault. A fost exact în zona mea de vizibilitate. Danny Rose nu reușește decât sa șteargă mingea și unul de-al lor înscrie. Nuuu!!! Ma prăbușesc în scaun, nu se poate asa naivitate.

Fluierăturile domină fundalul sonor,.Cine putea sa înscrie dacă nu Terry? Trebuie să trăiești atmosfera asta ca să înțelegi de ce-l urăști pe JT. Imediat după gol suntem groggy și noroc cu Hugo ca ne salvează de un alt gol ca și făcut, tot la o lovitură de cap. Se merge la cabine. Încerc o conversație cu vecinii de scaun. 1-0 pentru ei a fost și în 2008. Da, dar era Berbatov, Kane e ținut bine azi. Eriksen egalează în minutul 89. We’re all good, ne incurajează cei de pe rândul din față.

Repriza a doua începe parcă mai prost. Chelsea încep să joace, fără a creea pericol, insă au pus stăpânire pe mijloc, nu prea mai trecem de centru. Dar e pentru o scurtă perioadă. Revenim în atac, ce-i cu pasa asta tâmpită? N-am timp să mă dezmeticesc, mingea e la noi în careu în partea cealaltă de stadion. Sut și gol?!? Nu se poate, Hugo nu poate primi gol din poziția aia, ilaritate în zona mea de tribună. Mă uit pe reluări pe jumbo screen și totul se lămurește. Altă deviere, cât ghinion să avem?

Am revenit de la 0-2 cu West Ham, poate o facem încă o dată? Cum zice cântecul: Spurs will gonna do it again, the boys from Tottenham, the boys from WHL. Publicul se trezește la viată. “Everywhere We Go” plus mult mai cunoscutul “When the Spurs Go Marchin In”.

Dar oamenii lui Mou știu cum să apere un rezultat. Atacam în valuri, vorba clișeului, însă nu iese nimic. Echipa asta a lui Poch ne-a învățat prost – să speram si la 0-2. Nu cu mult timp în urmă și un 0-1 era imposibil de remontat. Ultimele minute și încă sper într-o minune, e clar ca am fost convertit. Come On You Spurs, lovitura libera din pozitie excelenta pentru Erikssen. Nuuu, de ce rapid? Mai bine ca la rugby unde iei cele trei puncte sperând într-o alta ocazie de drop. Ne grăbim aiurea și ratăm o altă oportunitate.

Se duc si minutele de prelungire, s-a terminat, fluierul sună greu și realizez că am pierdut însă nu e sfârșitul lumii. Găsesc puterea să aplaud împreună cu cei din jurul meu. “Surely it’s the next year” și mă îndrept spre ieșire. Nu pot să asist la premiere, desi îmi dau seama ca ar fi un gest frumos față de jucători să nu fie singuri când iau medaliile învinșilor. Oricum o altă atmosferă decat pe WHL. Nu foarte vocală, însă măcar nu a mai fost acea tensiune unde orice pasă greșită e însoțită de apostrofări. Măcar pentru asta a meritat Wembley-ul.

Drumul înapoi spre stație îmi închipuiam că va fi unul deprimant, însă Everywhere We Go e molipsitor. La un moment dat ne oprim toți și lumea cântă ca si cum am fi câștigat, și mai tare decât înaintea meciului. Thanks, Spurs! Abia aștept să mai aud de Mickey Mouse Cup, I love Cup finals at Wembley!

La metrou lumea începe să recunoască: not enough quality, but this group could develop into something special. Care e și părerea mea, însă numai dacă mai adaugăm și ceva calitate. ‘Everywhere We Go’ se aude din partea cealaltă a vagonului însă cel care cântă falsează atât de mult încât toată lumea se destinde și rasul e contagios. “What was that about mate, the remix?”

Mi-am fixat revederea cu Wembley la anul. Cupele astea sunt atât de speciale in Anglia, cum o spune și cel și mai special în programul de meci. An English Cup Final is something special, an English Cup final at Wembley is even more special, an English Cup final won at Wembley is the most special. Rămâne să vad la anul cum e cu ultima.

Previous ArticleNext Article

This post has 389 Comments

389
 1. Scriitură, nu glumă!
  Mă miră, totuși, laudele pentru acustica de pe Allianz Arena. Suporterii nemți ai lui FC Bayern nu-s tocmai încântați, și nici eu n-am fost, cu ocazia vizitelor pe stadion. Am citit că de vină ar fi compartimentarea pe trei inele. Cei mai avantajați sunt fanii oaspeților, care stau la inelul superior, unde acustica e mult mai bună.

 2. Thanks COYS, great read! Imi plac foarte mult cronicile astea la fata locului care surprind atmosfera specifica unui meci de PL, ca sa nu mai zic de aceasta finala 🙂

 3. Merci COYS! Ma face sa vreau si mai tare sa mai mergem la un meci impreuna …

 4. Pai da un semn cand mai esti in trecere, daca nu e vreun derby sau ceva gen ManUtd sau City pot sa iau bilet cu usurinta. Chiar si la ultimul derby cu West Ham am avut 2 bilete to spare, sotia a decis ca e prea brutal sa se trezeasca duminica la 8 ptr un meci de fotbal care nu e nici vs Mancs sau Chelsea, si mai luasem unul ptr fostul meu development manager, born and bred in East London si ST holder West Ham la care a intervenit ceva (aka chickened out cel mai probabil:)

 5. Allianz mi se pare cel mai bine construit stadion din Europa, acum nu stiu cu ce compara fanii Bayern, cu OlympiaPark cumva?:) mie unul mi se pare ca are o acustica extraordinara ptr un stadion mare. Inteleg ca Millenium in Cardiff e cel mai bun din acest punct de vedere, mai ales cand se trage acoperisul, sper sa reusesc la un test match de rugby Autumn Internationals ceva. Wembley e putin aiurea construit la peluze, mult spatiu nefolosit si care disperseaza sunetul. Mai e si chestia asta care am observat-o, cele mai intimidante stadioane sunt alea mici unde intra numai hardcore fans, un stadion mare vine obligatoriu la pachet cu oameni ce vin la spectacol – nimic rau in asta, insa atmosfera are de suferit. The Dell in Southampton cred ca a fost ultimul stadion in Anglia unde ca jucator oaspete trebuie sa fi simtit cum se prabuseste totul peste tine.

 6. Frumos, ca de obicei. Eu n-am reusit sa bifez decit doua Community Shields cu City, ambele pierdute.Stadionul e frumos si imaginea pe care o ai cind iesi din statia de metrou spre Wembley Way e impresionanta.
  In alta ordine de idei Huddersfield are un titlu peste voi.Still time to do something about it!

 7. Corect, schoolboy error, Huddersfield sunt in compania aia selecta a cluburilor ce au castigat campionatul de 3 ori la rand. Ca au facut-o precum Arsenal inainte inca de puciul de la Muenchen e altceva:)
  2022 is the year ptr un titlu. Dar trebuie un cunning plan ptr asta, pregatit niste youngsteri care sa fie clasificati ca homegrown dar nu englezi ci din tari care nu au treaba cu World Cup, gen Tara Galiilor, Scotia, Romania, nepotul lui Weah:) Si care in 2022 sa atinga varful carierei.

 8. Bravo coys asta e cea mai buna cronica a ta:)
  cateva mici probleme cu subexpunerea fotografiilor dar in rest e ok

 9. Foarte frumoasa cronica. Intr-adevar, micile detalii te fac sa te simti ca si cum ai fi acolo. Si prin ce am citit aici am retrait sentimentul ala de mandrie pe care il simte orice suporter dupa o infrangere onorabila. Cateodata, parca e mai frumos decat dupa o victorie categorica.

 10. Nici eu nu ştiu care e stadionul cu cea mai bună acustică în opinia fanilor germani ai lui FC Bayern, dar am fost pe vechiul Ali Sami Yen şi peluza de acolo, deşi neacoperită, mi-a părut mult mai zgomotoasă decât cea de pe Allianz.

 11. Aceleasi mizerii inventate de smecherul international florentino perez, un monstru cu chip de om responsabil pentru sute de spagi, coruptie, finantare de crima organizata in india brazilia maroc columbia acolo unde grupul condus de el ACS actioneaza si extrage profituri uriase in cardasie cu oamenii politici locali ale caror campanii sunt platite din bani negri. Firma lui pe de alta parte plateste salarii de mizerie oamenilor saraci care sunt exploatati ca in evul mediu pentru proiectele de constructie finantate de acest om fara scrupule.
  In spania puterea lui este mai mica dar suficienta pentru a cumpara judecatori si anul trecut a platit sume uriase pentru discreditarea lui Messi. Banii au ajuns la procurori, judecatori, ziaristi si campania continua pentru ca messi este vazut ca motivul umilintei extreme indurarate de real madrid in ultimii 10 ani un club care a pierdut miliarde de euro pt a fi ingenuncheat de un copil sarac din rosario pt care s-a platit o masa de restaurant. Dar candva adevarul va iesi la iveala si aceasta mafie va fi demascata. Pt cei care vor sa citeasca mai mult recomand deep webul si investigatiile lui ergonacio sau milfridelli.

 12. Ai uitat de implicarea lui Traian Basescu in aceasta conspiratie anti-Messi.

 13. Razi, dar ti ai fi imaginat inainte sa explodeze scandalul asta cu udrea ca in romania subterana coruptia este atat de extinsa? Ca exista atat de multi ziaristi platiti, acoperiti, ca spagile sunt atat de endemice? Stiam toti ca exista coruptie dar eu cel putin nu imi imaginam ca este atat de mare implicand servicii, ministere, judecatori, procurori, jurnalisti etc. Este un exemplu cand teoria conspiratiei este de fapt reala

 14. Da, a zis cineva ca nu e Basescu asa cum zici tu? Eu doar am specificat ca ai uitat sa mentionezi implicarea si vina pe care o are in conspiratia condusa de Perez impotriva lui Messi.

 15. Mda, desi Londra e unul din orasele mele preferate se pare ca nu voi ajunge din nou prea curand pe acolo. Motivul principal il reprezinta cel mic care prefera vara marea si in restul anului Parisul pe motiv de Disneyland 🙂 Dar cine stie, eu nu imi pierd speranta. Si oricum, merci de invitatie!

 16. Interesting fact: in ultimul sezon cu noi, Bale a inscris 26 de goluri in 44 de meciuri in toate competitiile. Sezonul asta Harry Kane a inscris deja 26 de goluri in 41 de meciuri in care a jucat:)

 17. Sa inteleg ca nu esti 100% convins ca Bale e un jucator de 100Mio EUR? 🙂

 18. nu ca as vrea sa creada cineva ca in absenta discernamantului i-as da din cand in cand dreptate lui filotas, dar si neymar si suarez au costat mai putin decat rodriguez, respectiv bale. separat, oricare dintre catalani a inscris deja mai mult decat regalistii impreuna. de fapt. transferuri nereusite ca ibra au la activ mai multe goluri in la liga decat cele doua sute de milioane investite in tricouri. realul arata astazi cum aratau fara makele: cel mai bun 11 care nu poate forma o echipa.

 19. Absenta lui Modric cantareste enorm de mult din punctul meu de vedere. Poate la fel de mult ca absenta lui Cristiano Ronaldo.

 20. poate la fel de mult ca prezenta lui, cel putin in ultimele meciuri. Cristiano e clar iesit din forma, iar cand nu inscrie goluri aportul sau in echipa este 0. Madridul plateste tribut acestei idolatrii prost intelese. Daca ronaldo era schimbat la pauza realul ar fi castigat fara probleme meciul cu bilbao.
  Nu stiu daca ronaldo mai poate. Fizic e mult sub ce era acum un an, nu mai poate sprinta, viteza nu mai are. Are in continuare forta bruta si asta il ajuta in careu, dar cam atat. Cifrele lui in ultimele meciuri sunt haluciante: zero peste tot
  Florentino nu e fraier, il va vinde rapid la sfarsitul sezonului, va lua o suma impresionanta (va pacali el pe cineva, probabil pe united), dar cred ca epoca cristiano ronaldo la real s-a incheiat.

 21. neymar a costat mai mult decat toti..iar suarez are acelasi pret cu rodriguez,care,de bine de rau e chiar util echipei,atata tot ca a fost fortat sa joace pe un cu totul alt post fata de ceea ce poate.

  la real,altele sunt problemele,nu calitatea jucatorilor. in primul rand nu exista nici un sistem de rotatie(daca nu se accidenta modric,nu juca niciodata isco atatea minute). in al 2-a rand,echipa este indisciplinata tactic…si a cam disparut spiritul de echipa…in mare,fiecare joaca pentru el…

  e cam anarhie ce se intampla acolo,dar carlo tot vine cu raspunsuri demne de toata jena la toate conferintele lui…vorbeste mult si nu spune nimic…si abereaza cum ca totul e sub control. penibil.

  insa,acum e liniste la echipa,presa il apreciaza pe ancelotti desi echipa joaca execrabil…dar macar antrenorul isi face timp sa le raspunda la telefon ziaristilor,iar iker joaca.

  din pacate,echipa nu are un capitan si un antrenor.

 22. sa inteleg ca scade brusc influenta lui perez sau cum explici rezultatele execrabile din ultimul timp ale realului.

  nici nu vreau sa-mi imaginez ce ar fi fost daca perez nu oferea transparenta in transferul lui bale si il anunta la mai putin de jumatate din bani,primea un BAN din partea fifa pentru transferuri,il suspenda temporar si apoi facea cea mai scumpa campanie de transferuri din istoria echipei,pentru ca apoi sa se aplice din nou ban-ul respectiv.

 23. van gaal s-a schimbat mult la batranete; e mult mai rigid, mai ursuz si incearca dintr-un motiv pe care nu-l inteleg sa-l copieze pe amicul sau mourinho; poate din cauza finalei din 2010.
  Nu mai crede, nu stiu de ce, in filosofie care a creat ajaxul 94-96 iar asta s-a vazut si la mondiale unde a facut schimbarea aia de om mic, oportunist
  in plus, cand te bate wenger acasa, ar trebui sa-ti pui niste intrebari despre cat de competent esti in momentul de fata. Pentru ca wenger nu bate pe nimeni in deplasare

 24. era. bine zici. Asta e era lui wenger de 10 ani incoace: era sa bata pe cineva, era sa castige ceva important, era sa cumpere un jucator mare, era sa treaca de sferturile ligii campionilor, era sa-si incheie fermoarul la geaca, era sa aiba un lot nedecimat de accidentari.
  Era lui Wenger.

 25. Unul care a jucat probabil fotbal mai mult decat Filotas e de parere ca:
  Is Cristiano Ronaldo having a crisis? “If that’s a crisis, then God help the other players on the planet,” he says…

  In alta ordine de idei, Realul sufera (si) din cauza celor suporteri ai lor, de fapt ei cred ca nu mai au suporteri de mult ci doar fani ca la music artists. Singura lor speranta e sa nu castige nimic cateva sezoane si atunci plasticele sa migreze inapoi spre cluburile de unde au venit in prima instanta, sincer imi pare rau de ei intrucat am fost mare fan pe vremea lui Buyo, Chendo, Cammacho, Tendillo, Sanchis, Michel, Butragueno, Hugo Sanchez adica anii Sportului ceausist. 0-3 si 6-1 Anderlecht, 2-6 si 5-1 Borussia M, Santillana inscriind majestic, seria aia incredibila in defuncta CCE inceputa cu Napoli (in primul tur!), continuand cu FC Porto (detinatoarea), Bayern (ce urlet a avut tribuna la 2-0) ca sa se impiedice de PSV-ul ala al lui Hiddink fara victorie din ‘optimi’…Oh, si 1-0, 0-0 cu Spurs in drumul lor spre victorie in UEFA, finala cu Videoton era antrenament cu jaloane.
  Mea culpa, credeam ca fani precum Torpyla care ii critica chiar si dupa ce au castigat CL sunt mai noi, dar totusi un amic mi-a amintit ca si dupa ce a inscris cu Juve la Amsterdam, Mijatovic era vazut de ‘fani’ doar omul meciurilor cu miza, iar Jupp debarcat instantaneu ptr caun Real mediocru batut ca la fasole de Bayern in grupe n-a reusit ‘decat’ un Champions League.

 26. In many ways Wenger e carbon copy a lui nea Mircea. Orice infrangere e datorita arbitrilor, orice jucator mare ii datoreaza
  gloria. Totusi eu as fi fericit sa plece de la Arsenal atata vreme cat nu vine unul gen Mourinho sau Ancelotti in locul lui. Echipa aia e extrem de slaba, posibil sa fiu biased dupa ce i-am vazut live anul asta la NLD – fara nici un fel de rautate dar Burnley sau Crystal Palace mi-au dat mult mai multe palpitatii. Si cu toate astea vor termina pe 3 fara probleme.
  Ca tot am ajuns la top4, nu cred ca Utd vor prinde locul 4 la cum merg lucrurile. Poate parea un pronostic fantezist, dar Liverpool pe 4 si noi pe 5 e predictia mea ptr. finalul de campionat. As indrazni si un Southampton pe 6 dar mi-e ca se supara lumea:)

 27. ce rusine, ce rusine. Cat de finut a lucrat acel arbitru, cata lipsa de scrupule sa ai. penalty clar la khedira, offside clar la benzema, fauturi aiurea fluierate pentru real in min 90. Nu e posibil asa ceva, nu e posibil. Azi adevarata calficata este schalke, echipa care a maturat pe jos cu adversarul si trebuia sa castige cu 5 la 2.

 28. Si in caz ca nu stiti cu cine va juca realul in sferturi, va spun eu: porto sau monaco. You know, probabilities and all.

 29. Arbitraj bun, pacat ptr Schalke ca nu au concretizat sansele avute ar fi fost una din povestile mari ale fotbalului. Se pare ca daca ai un antrenor distructiv ca RDM marchezi 4 pe Santiago Bernabeu, cu cel mai ofensiv manager ever marchezi 0 in 2 manse:)

 30. Cheers Filotas, poti sa ne dai si restul meciurilor? While at it, dupa ce Spursii mei au castigat campionatul anul asta, crezi ca vom putea reusi back2back league wins?:)

 31. pacat ca nu a jucat spurs azi, castigati cu 7-1. Nu cred ca ati fi luat tap-in-urile alea penibile, nu cred ca vertonghen si fazio s-ar fi putut apara atat de prost la acele centrari

 32. coys, cu tot respectu, ronaldo in afara ca a dat acele goluri cu capul nemarcat de nimeni si cu poarta goala a fost zero azi. In a doua repriza cel putin cand lucrurile devenisera serioase a fost absolut invizibil. Si e doar schalke, o echipa mediocra. Golurile oportuniste pe care le inscrie nu-l vor mai ajuta prea mult timp sa mai pacaleasca lumea care in afara de numere si statistici nu mai intelege altceva din fotbal. Acum lumea are alte asteptari de la el si din pacate acum il vedem pe adevaratul cristiano, un foarte bun poacher care atunci cand mijocul echipei nu merge el e mort. Despre Bale nici nu mai vorbesc, daca va continua asa va ajunge la eibar

 33. Hmm, eu sunt sigur ca esti biased…putin 😉 . Nu e EXTREM de slaba, asta in nici un caz. Eu as spune ca e o echipa naiva inca, cred ca asta e cea mai buna descriere. Si Wenger am impresia ca sezonul asta a incercat sa joace mult mai pragmatic, mai la rezultat decat in alti ani. Daca aduc inca unul, doi jucatori de valoare si mai scapa de niste dead wood nu ii vad departe de lupta pentru titlu sezonul ce vine. And also, bring some god damn physios in there!

 34. l-am vazut si pe messi intr-o scadere de forma groaznica, precum a cr7-lui de azi. coincidenta trista, a fost chiar in sfarsitul campionatului – perioada mondialului. si iata-l azi. eu zic sa nu ne pripim cu supozitiile, nici macar in anglia nu-s facute ierarhiile.. poate doar in italia, dar in liga aia nu stii daca ce vezi este ce e de fapt. dar liga si ucl sunt inca la bataie si pana una alta, realul este inca in pole position pentru ambele. monaco e o nuca tare, sunt echipa solida, dar porto e o echipa fantastica, mult mai buna decat shalke. nu vad de ce ai avea ceva de reprosat daca real ar juca cu porto, crezi ca le-ar fi mai usor decat cu altii? bayern are cu shahtior si sincer nu il vad bine pe pep. crezi ca i-ar fi fost mai usor cu porto? eu nu cred.

 35. Toti marii jucatori trec si prin perioade mai proaste. Si cel mai mare al tuturor timpurilor nu rupea copaci la Barcelona inainte de transferul la Napoli. Henry la Juve nicidecum, si preferatul tau parca alerga mai putin decat portarul intr-o perioada. Mai in ograda noastra, Hagi la Real n-a fost ceva senzational.
  Nimic de Captain Marvel Iker?:)

 36. Frumos formulat metaforic, din pacate destul de departe de realitate, faptic vorbind. As da multe sa-i vad pe zeiii antrenoratului din ziua de astazi, Mourinho, Pep, Rodgers, Simeone, Conte, Carlito sau cine o mai fi flavour of the day, lucrand in conditiile in care a lucrat Wenger din 2003-2012. Sigur, ca si trofee nu se compara, dar sa vad si io antrenorul care construieste o baza de antrenament si un stadion world class si mentine o echipa in zona ‘era’ luptandu-se in acelasi timp cu macar 3 echipe cu buget nelimitat.

  Era la care te referi (si defectele, care-s destule), se aplica in ultimii 3 ani, maxim.

 37. Nu, in nici un caz nu esti biased. Nu ai fost niciodata cand e vorba de Arsenal. Toata lumea vede ca ne batem la retrogradare.

  Cu toate astea, nu-mi aduc aminte sa-l fi auzit pe Wenger clamand ca i-a facut jucatori pe alde Adams, Campbell, Hoddle, Klinsmann, Bergkamp sau mai stiu io cine. However, daca googalesti un pic, s-ar putea sa gasesti ceva declaratii ale celor mentionati mai sus relativ la Wenger. Dar e greu de contestat ca a pus umaru la alde Weah, Henry, Toure, Fabregas.

  La fel, nu cred ca atunci cand ne-ati batut voi, sau Sunderland, sau Monaco sau Dortmund sau multi altii a facut referire la arbitraj. Ca sunt destule instante, e la fel de adevarat.

  Ca stil totusi, da, se aseamana cu Lucescu. Doar ca un pic la nivelul urmator. Lucescu, inafara de Inter, a evitat tot timpul campionatele serioase.

  Da, si io as vrea sa plece Wenger, de vreo 2-3 ani. Dar in nici un caz in mijlocul sezonului si in nici un caz inlocuit de alde Van Gaal, Martinez sau mai stiu io cine de genu asta. Ah, si nici de Mourinho, no effing way. Mai bine Wenger inca 5 ani decat 2 CL si 2 campionate cu Mourinho in 2 ani. Ancelotti, oricand, are fata de 10 ani la Arsenal.

  PS. Clasamentul lui United nu va fi dat de urmatoarele 10 meciuri, ci de urmatoarele 6 cred.

 38. referitor la United, nu cred ca esti departe cu pronosticul daca nu se intampa ceva senzational si nu prea vad ce.

  problema e ca noi tot speram 🙂

 39. pe principiul “it’s a fucking disgrace” doar ca n-a zis-o nimeni de la schalke..sau cum?

  oamenii au jucat fotbal,unii mai bine,altii mai putin bine. unii,insa,trebuie sa aibe si motiv ca sa nu poata dormi noaptea. tu ti le cauti foarte usor.

 40. Realizarile lui wenger la inceputurile la arsenal sunt indubitabile. Insa faptul ca a creat o echipa, un brand si un stadion nu ii da dreptul ca timp de zece ani sa ia un singur trofeu, si ala FA cup. Pentru ca, orice ai spune, posibilitatile unui club ca arsenal sunt mult mai mari decat un FA cup in 10 ani.Singura concluzie pe care o trag e ca wenger e un inadaptat la fotbalul actual. E adevarat, poate ceilalti sunt niste inadaptati la fotbalul din 2003, dar e mai bine asa decat sa fii inadaptat la fotbalul din prezent.
  Un gest de iubire fata de club l-ar face pe Arsene sa plece la sfarsitul acestui sezon, daca iar nu se castiga nimic. Sa lase o alta era sa inceapa

 41. Wenger e depasit de fotbalul anului 2015 – agreed, fully.

  Tocmai acel stadion, plus aparitia City ci Chelsea au facut ca Arsenal sa nu mai fie competitiva. A, ca trebuia sa mai ia 2 fa cup si 2 league cup, maybe. Da cui ii pasa de league cup, inafara de COYS, cors. Uita-te, ca sunt pe net, la cat a cheltuit Arsenal prior 2012 si, mai ales, cate echipe din premier league au cheltuit mai mult decat noi. Hint: cam toate. Crezi ca Pep sau Mou ar fi castigat titlul cu vreouna dintre ele?

  Funny e ca Wenger e foarte bine mersi la Arsenal, cumva in complezenta. E imposibil de dovedit din pacate, dar as pune pariu pe oricat ca daca ar merge la Spurs, ar termina in primele 3 fara probleme in primul sezon. Cu City sau Chelsea ar lua titlul en fanfare.

 42. este incredibil ce se intampla. Nici chiar eu nu credeam ca se poate fura cu asemenea lipsa de jena, atat de pe fata.
  bravo chelsea pentru ca ai mijloacele sa furi in halul asta

 43. nu m-as fi asteptat niciodata ca doar chelsea si real madrid sa fie ajutate de arbitrii. ce ma surprinde si mai tare e faptul ca tu esti singurul afectat de treaba asta.

  incredibil ce influenta au unii(il scad pe florentino perez acum,pentru ca realul nu merge foarte bine…a pierdut puncte in cateva meciuri consecutive in spania).

 44. Lasa ca nici cu penalty-ul la Costa nu mi-e rusine. Daca nici acolo nu dai 11m…

  Just bad referring mate….

 45. :))) bad referring? psg e evident echipa mai buna (o clasa peste galactici) si tu spui ca e bad referring cand se da rosu out of the blue la cel mai bun jucator al lor. Penalty-ul a fost intr-adevar, dar nu atat de clar si oricum era anecdotic, daca avea nevoie sa-l dea il dadea. Dar treaba era deja facuta

 46. Nu, spun ca e bad day for the referee cand greseste aproape la fel de grav impotriva ambelor echipe

 47. aproape la fel de grav? eliminarea a venit prima, a fost aberanta si cavani a faultat afectat fiind de eliminare. Eliminarea conteaza enorm, uita-te cum joaca psg in 10; probabil in 11 avea 3-0

 48. Si de ce nu a dat atunci penalty pentru Chelsea ? Avea mission accomplished, Chelsea calificata si el era acoperit 100% de regulament.

  Nu mai zic de acum 1 min cand Matuidi era in offside clar pe faza ultra periculoasa de atac ptr PSG. Arbitrul nu dat.

  Crede-ma, au fost meciuri trantite de arbitrii dar asta nu e unul dintre ele.

 49. prietene, uite-te inca o data la rosu lui ibra. cum sa dai asa ceva? de acolo a inceput totul. Mai uite-te odata. Cum e rosu ala? cat de slab sa fii ca arbitru? nici un arbitru nu e atat de slab la acest nivel incat sa dea rosu acolo din prostie si apoi sa ignore faulturile lui matic. E intentie clara.

 50. cum ma in optimile CL, cu miliardele rusului in spate, cu super jucatori in teren, in 11 vs 10 tu sa dai gol in min 80 prin gary cahill in cel mai pur stil division 3 dupa ce ai fost distrus tot meciul de psg? cum? cum e posibil asa ceva?

 51. Eh, am vazut si mai slabi. Byron Moreno unul din ei. 🙂
  Dar hai ca avem prelungiri, sa ne bucuram 🙂 Poate penalty-uri 🙂

 52. Altceva ma deranjeaza.
  Uuite cum i-a urcat Chelsea pe garduri dupa primirea golului. Stiu, factor psihologic and shit dar totusi. Cam care ar fi potentialul echipei asteia daca nu ar juca cu frana de mana trasa.
  Ai 70 de minute om in plus si joci la ciupeala , la pileala si span.

  M-as bucra enorm sa ii scoata PSG la penalty-uri asa, ca o mare razbunare pentru o dubla avuta in mana si tratata meschin

 53. da, e inacceptabil asta. Sa ai atata talent in echipa si sa ai o asemenea tactica. Siege mentality, in asta crede mourinho si asa crede el ca poate castiga. Ii e frica sa creada ca poate castiga si altfel.

 54. Funnily enough doar Evertonul amenintat de retrogradare merge mai departe in Europa.
  Asta e stilul Mourinho atat laudat in Anglia. Si Manchesterul lui Fergie a fost eliminat deseori in Europa dar nu parca atat de penibil, jucand atat de meschin. De acord cu Tudor aici, cred ca nimeni in afara de suporterii lui Chelsea nu si l-ar dori pe Mou la echipa, nici chiar noi. Cu tot Capital Cup-ul lui.

 55. Mi-l si imaginez pe Dumnezeu cum sta cu berea in mana si savureaza serile de Champions League. Pacat ca stie dinainte rezultatele

 56. Dupa cum am zis mai jos este esecul meschinariei lui Mourinho.
  Ai 70 de min un om in plus dupa o decizie de arbitru clar favorabila tie si nu incerci sa inchizi meciul? Ai 1-1 in deplasare si tu stai asteptand egalul? Really?
  Cel mai tare ma supara cand vad cum poate juca Chelsea cand e condusa; dominare totala si control perfect al jocului. Dar cand primesc ordin sa joace cu frana de mana pusa, asta se intampla.
  E un esec mare pentru Chelsea, erau printre favoriti si ies din optimi.
  Sa nu uitam ca PL cea care valoreaza jde catralioane de euro mai are pe M.City (cu sanse mici) si pe Everton ramasae in cupele europene. ATAT.

  P.S.
  Cum scapa de eliminare muie ala de Costa meci de meci nu imi explic. Rabiot ala e scula, sper sa cresca frumos ca jucator.

 57. Nici mie nu imi venea sa cred ca Diego Costa era inca pe teren in prelungiri. Ce pacat pentru calitatile sale incredibile pentru un varf umbrite de comportamentul sau de cunt.
  In alta ordine de idei, asa e cand joci la mica ciupeala, se intampla si sa nu-ti iasa cateodata. Mourinho a spus ieri dupa meci ca jucatorii sai nu au putut sa joace bine din cauza presiunii jucatorului in plus si a publicului care astepta victoria. Mi se pare declaratia anului, absolut fabuloasa :)) . Ce bufon!
  P.S.: Chapeau bas pentru jucatorii lui PSG, niste eroi din punctul meu de vedere. Un efort titanic a fost pana la urma rasplatit de o calificare pe deplin meritata. Spiritul lui Iniesta inca exista pe Stamford Bridge 😉

 58. „For them it was easy: 10 men, defensive organisation, two lines of
  four, long balls for the counter-attack, waiting for free-kicks and
  corners.”
  Asta voia Mou, asta plangea ca nu s-a facut. Ce bine ca a iesit din competitie o asemenea echipa mica….

 59. Am inteles acum, de asta joaca mereu atat de agresiv Costa, Mourinho de fapt vrea sa joace in 10 ca sa-i fie usor. Cateodata iti iese, dar aseara Blanc l-a pacalit si l-a pus pe Ibra sa ia rosu in minutul 30.

 60. Nu, nu, Blanc l-a mituit pe arbitru ca sa il dea pe Ibra afara cu prima ocazie 🙂

 61. Si mie mi s-a parut ca in ciuda (sau din cauza) acelui rosu, a scapat complet haturile.

  Nu am vazut prelungirile, dar a fost evident ca a fost multa nervozitate in teren, iar dupa rosul lui Ibra s-a temut sa mai dea ceva. Eu i-am remarcat pe Costa, Matuidi si Verratti in primul rand.

  PS Disgraceful din partea jucatorilor CFC la rosul lui Ibra, nu puteam sa nu il remarca pe baiatul bun Terry ce frumos tipa.

 62. Verratti mi s-a parut si mie, la fel ca in tur, cel mai bun de pe teren. Cred ca la ora asta este mijlocasul cu cel mai mare potential. Stiu ca se vorbeste mult de Pogba, dar Verratti mi se pare ca si inteligenta tactica si ca tehnica mult peste francez.

 63. doi jucatori diferiti; veratti joaca mai retras, acopera o arie larga, distribuie in toate compartimentele e acel mediano caracteristic fotbalului italian, e un gatusso cu tehnica; pogba cauta poarta mai mult, e mai abil in atac, poate juca si trequartista

 64. Ce inseamna sa scrii in graba. Voiam sa zic ca i-am remarcat pe cei 3 ca nervosi si pasibili de galbene si chiar eliminari (pana la urma cred ca au luat toti galben, cel putin Costa trebuia eliminat de vreo 2 ori dupa mine, pentru cumul de galbene plus gestul cu Marquisio)

  Dar da, de acord cu tine, Verratti a fost exceptional, gasea niste spatii incredibile in presingul facut de Chelsea, tinand cont ca le si lipsea un om, chiar a fost remarcabil.

 65. Pai Terry trebuia sa ia raosu ca l-a calcat pe cap pe Oscar, mult mai grav fata de ce a facut Ibra.

 66. El e numit de italieni “urmaşul lui pirlo” şi tu îl compari cu gatusso.

 67. “Cei de la PSG au meritat să se impună. Când o echipă nu poate să apere la două cornere şi primeşte două goluri, atunci nu perită să câştige. Când o echipă nu face faţă presiunii de a avea cu un jucător mai mult şi de a juca acasă… Pentru adversari era uşor: zece oameni, organizare defensivă, contraatac, aşteptarea momentului potrivit. Aşteptarea unei greşeli. Nu aveau nimic de pierdut. Am jucat meciuri de Liga Campionilor cu acest sentiment. Este dificil în zece oameni, dar mental nu mai simţi o presiune. Cei de la PSG au meritat acest rezultat, această remiză. (…) Pentru mine a fost o surpriză. Sunt dezamăgit, dar încerc mereu să fiu pragmatic. Când adversarii sunt mai buni decât noi, merităm să pierdem. Nu am meritat să mergem mai departe, acceptăm asta”, a spus Mourinho.

 68. n-are nici o treaba cu pirlo; pirlo nu va face niciodata travaliul defensiv al lui veratti. Jumatatea din calitatea lui veratti este ca stie sa umple spatiile periculoase din fata apararii si sa nu-i fie frica de duelurile fizice (asat e gatusso). Cealalta jumatate, ceea ce gatuso nu a fost niciodata, este talentul sau ofensiv si forta de creatie cand echipa are posesia. Din acest punct de vedere, dualismul sau e similar cu al lui busquets

 69. Cred ca o cam supraevaluezi pe Chelsea, acea dominare totala a venit cand francezii erau lipsiti de energie si a durat maxim 20 de minute (perioada in care nu si-au creat ocazii mari de gol). Sa nu uitam efortul fizic la care esti supus cand joci in 10 atatea minute, londonezii avand si doua, trei zile de odihna in plus, teoretic, Chelsea trebuiau sa mentina presiunea pana la finalul prelungirilor (bine, asta n-o sa se intample veci cu Mou). Ceea ce vreau sa zic e ca albastrii domina astfel adversarul cand acesta ii permite, londonezii nu stiu sa joace altfel when facing top-tier, mai ales cand joci cu trei fundasi centrali si Ramires :).

  Meanwhile, sa asteptam toamna sezonului viitor, cand se anunta revenirea lui Cesc.

  https://twitter.com/OptaJoe/status/575676527699845122

 70. Este incredibil cat se poate exagera la adresa acestui club. Parca ar fi prima eliminare fortata si primul meleu facut in jurul arbitrului din istoria fotbalului.

 71. Ce efort fizic in 10, tu nu intelegi ca adversarului i-a fost usor in inferioritate numerica?!

 72. Nu inteleg de ce te miri. Exagerari au fost putine, nu stiu daca in afara de filotas (e drept, de vreo 4-5 ori) a mai zis cineva ceva de conspiratii, iar meleul, chit ca nu e unicat, a fost “a fucking disgrace”, vorba unui clasic in viata. Eu in locul arbitrului as fi dat galben la Ibra si galben la 1-2 viteji in albastru, cred ca as fi avut sanse mai mari sa potolesc spiritele.

  In alta ordine de idei, cum sunteti pe primul loc, e firesc sa fiti urâti de majoritatea celorlalti microbisti. Nu e ca si cum ati avea prea multi fani Chelsea de mici…

  Asa ca, in concluzie, deal with it ! Nu cred ca e club important din lume la a carui eliminare sa nu se bucure, direct sau indirect prin glume mai subtile sau mai grosiere, o serie de suporteri rivali. Si noi suntem ironizati cand o dam in bara, that’s life !

 73. Ma refeream la exagerarile din media. Dupa El Clasicourile alea in care jucatorii ambelor echipe mai aveau putin sa-l dezbrace pe arbitru pentru un aut dictat gresit, era liniste. La fel si cu incidentul ‘rasist’, cand parca venise sfarsitul lumii. Sunt zeci de stadioane pe care fanii fac ca maimutele, arunca banane sau alte astfel de gesturi. Cu toate astea, Chelsea a fost catalogat drept club rasist pentru un grup de idioti care isi faceau de cap la metrou.

  Cat despre elucubratiile lui filotas, cred ca s-a obisnuit toata lumea cu ele.

 74. Cred ca atitudinea managerului vostru are multe de-a face cu felul in care este tratat clubul Chelsea, atat in presa cat si de catre ceilalti microbisti. Nici eu nu inteleg de ce te miri sincer sa fiu.

 75. Am citit doua comentarii care mi s-au parut amuzante:

  1. Terry l-a tinut pe Cahill la aceasta faza pentru ca nu voia sa ii dea numarul de telefon al sotiei
  2. Si credea ca e cel mai bun prieten al sau

 76. Irelevant. Vorbim aici despre media si despre o presupusa etica si echidistanta ce ar trebui sa existe. Chelsea e absolut desfiintata zilele astea, parca ar fi centrul universal al raului din fotbal.

 77. Nu stiu unde e media asta a ta, dar daca te referi la pseudo-presa, acesta este comportamentul de mult. Totul este hiperbolizat si exagerat. Cum zicea si filotas, maine vor fi altii la rand.

 78. ca sa vezi ca te inseli, iti dau un exemplu. iau cea mai cunoscuta si criticata faza a bacelonei cu arbitrii, eliminarea ui thiago motta

  https://youtu.be/QrJINGQFw48?t=15s

  Teatrul lui busquets e clar, dar compara un pic modul cum se comporta ceilalti jucatori ai barcei. Protesteaza decent, la distanta de arbitru, nu inconjoara arbitrul, nu-l bruscheaza, nu se aduna 11 insi in jurul lui. Compara asta cu ce au facut jucatorii lui chelsea ieri si vei afla raspunsul la intrebarea daca sunt exagerari sau nu in cazul chelsea

 79. Un alt Spurs care e half-italian si tine cu Roma si mananca fotbal italian pe paine mi-a zis ca revolutia in sistemul de tineret la Primavera a inceput de ceva ani si tinteste producerea unor Pirlo box to box. Funnily enough si el il mentiona pe Veratti, asta acum 2 ani ca fiind exemplul la ceea ce tintesc cluburile italiene. Trequartista as we know it e deja ptr manualele de istorie.

 80. Binefacatorul vostru avea alta parere back in 2002:) Nu auzise de voi, s-a dus la Levy, a fost invitat politicos afara (oare? legenda spune ca Levy a vazut rosu in fata ochilor cand rusul a aparut fara cravata desi fusese ‘briefed’ despre eticheta:) si a batut apoi la poarta lui Bates.
  In fine, ai dreptate intr-un fel, noi nu existam decat de 1 ianuarie:)
  O legenda a noastra, a clubului asta de nu existam, spunea candva ca: ‘The great fallacy is that the game is first and last about winning. It’s nothing of the kind. The game is about glory. It’s about doing things in style, with a flourish, about going out and beating the other lot, not waiting for them to die of boredom’.
  Da acum stii cum e, de gustibus. Ptr. mine mai bine nu existam cu Poch decat sa existam cu Mou. Sincer.

 81. Nope, nu e desfiintata ptr ‘micimea’ aratata ieri seara ci ptr. ca a pus fotbalul britanic intr-o lumina foarte nefavorabila in momentul in care in afara lui Oscar (‘cazut’ la pamant si Courtois), toata echipa era in jurul arbitrului, dupa ce a alergat din toate partile terenului. Ca ati jucat precum Steaua sau Petrolul cu o echipa mare, adica si cu un jucator in plus ati fost dominati asta e secundar, orice echipa are zile si tactici proaste, dar rusinea cu 9 jucatori sprintand spre arbitru ramane conectata forever cu clubul vostru. Si din pacate si cu fotbalul englez, motiv ptr care nimeni nu va lauda nici macar pe BBC.
  Oh, si cu rasismul exista un singur club englez la care evenimentul respectiv nu a mirat pe nimeni. La oricare alt club ar fi fost un soc public, la clubul cu pricina a fost doar confirmarea.

 82. Hmmm, mai tehnic decat Pogba? Cel putin capacitatea de a dribla mi se pare superioara la francez, daca nu si alte aspecte “tehnice”.

 83. Florenzi cred ca e varful lor de lance in categoria Pirlo box to box. Eu pe Verratti il vad un mijlocas complet, poate face aproape la fel de bine ambele faze, fizicul nu il ajuta intotdeauna, insa compenseaza printr-o disponibilitate la efort iesita din comun. Trequartista-Regista, all in one package 🙂

 84. Ai sunat exact la fel ca filotas. “Rusine conectata forever”. Ma intreb cand o sa scapati de complexul asta de inferioritate in fata lui Chelsea.

 85. am crezut ca e McNulty din “the Wire”, probably the best show on Earth 🙂

 86. Ciudat ca mentionezi asta, pentru ca teoria mea e ca Mourinho sufera de ingrozitoare complexe. E ca tipu ala super tocilar din clasa care vesnic e pe locul 2 la orice pentru ca exista unu mai istet, mai descurcaret, mai frumos. Sau nu stiu cum sa zic.

  Oriunde a umblat Mourinho, trofeele au fost mana in mana cu scandalul. Ba e complexat ca Wenger are o slujba mai stabila. Ba ca dupa el a venit Grant si i-a trebuit doar o incercare sa treaca de Liverpool, dupa meciuri clasice. Ba ca a venit Benitez (un alt fanatic al rezultatului pe CV) si a castigat o cupa europeana. Ba ca Big Sam baga un autobuz mai mare. Ba ca a venit Di Mateo (who?) si a castigat CL. Ba ca Ancelotti si a castigat o dubla, da nu oricum, ci in style. Care, culmea ofensei, a mai venit o data dupa el si a luat un CL. Una din marile frustari e Pep, in umbra caruia trebuie sa antreneze care, pe langa ca se compara ca trofee, mai are si un aer de erudit si e in general un tip respectuos si placut, cu compartament de lord pe langa badaran. Si desigur, cea mai mare cu Ferguson, dar aici e o mica problema, ca e un bully mult mai versat, si la prima abatere i-a pus mana in gat. Peste tot impune un brand urat si o galaneala din ce in ce mai versata.

  Sa vedem la ce televiziune isi va lua micul dejun weekendul asta, sa mai dezvaluie un complot si chestii geniale neintelese de nimeni pe care le face.

 87. Poate e careva de pe-aici arbitru sau il suna domnu’ Alex pe Ion Craciunescu sau alt mare arbitru international care n-a arbitrat niciun blat in viata lui si ne raspunde la urmatoarea intrebare: de ce Dumnezeu iau baietii astia decizii dintr-astea radicale (eliminare, 11m) prin care, culmea, isi fac si un meci mult mai greu, cu atata usurinta? Nu cred ca ti se imputa mai tare un aproape/discutabil/etc. penalty, decat unul pe care doar tu il visezi. Nu esti sigur ca-i rosu? Da-i galben si poate-l mai prinzi ca-i doar minutul 30 si vezi ca-i surescitat si il dai si pe-al 2-lea si nu mai exista discutii. Sau se cuminteste, dupa caz.

  Ah, si in plus, daca tot nu ti-e clar, mai trage de timp (se poate, mai ales la cartonas), intreaba-l pe cel de tusa (sau poti sa te prefaci), deruleaza faza in mintea ta, nu te grabi sa-l scoti din buzunar inainte sa se ridice Ibra de jos. Ia-l deoparte, discuta si apoi ii spui unde-s vestiarele. Cam ca la rugby. Da, stiu ca e presiune si miza si 22 de cărturari in juru-ti fac vant si implora divinitatea, insa de-aia esti acolo sa fii calm si ponderat in clipele alea.

 88. Hehe, aici cred ca nu te referi la min 30, ci la min 3, fapt pe care nu am vrut sa-l mentionez, ca sarea filotas pe mine instant. Da un scotian trigger happy a transformat un non contest intr-o baie de sange ala Coloseum fara nici un motiv.

  Alt lucru pe care nu am vrut sa-l mentionez, dar totusi ar fi trebuit, e master classul oferit de Michael Oliver luni. Intre jucatori de 50 mil si platiti cu sute de mii pe spatamana, a fost de departe cel mai bun de pe teren, un blinder, din cartea lui Collina, cu decizii de neconceput pe OT de prin 95 incoace.

 89. E vorba de altceva, citez din Paul Scholes:

  “In the build-up to the first leg against Paris Saint-Germain last month,
  Jose Mourinho said that his Chelsea side could already be considered ‘a
  great team’, a remark that struck me at the time as premature, to say
  the least,” the former Manchester United star wrote in his Evening Standard column.

  “Great teams do not play away in Europe and create just one goalscoring
  chance in the course of a game, as Chelsea did in Paris. And great
  teams certainly do not fail to beat opponents reduced to 10 men at home,
  as Chelsea did on Wednesday.

  “Even down to 10 men, PSG carried
  on creating chances, like the one in the second half that ended with
  Edinson Cavani hitting the post. That’s what the top teams do, even away
  from home.

  “Chelsea’s failure to create chances in Paris, and
  then again this week, shows how far they have to go to be considered
  among the very best in Europe.”

 90. De asta se vorbeste tot mai des despre eliminarea triple punishment-ului. Penalty si galben era suficient pentru jucatorul lui Shakhtar. L-am remarcat si eu pe Michael Oliver luni seara, arbitraj excelent intradevar, de mult nu am mai vazut un arbitru care sa conduca atat de bine un meci cu miza mare.

 91. Sincer sa fiu mi-a scapat faza inca si mai evidenta din minutul 3. Da, cred ca asta e un exemplu inca si mai bun.

  Cat despre Michael Oliver ce sa-ti mai spun, priveam si nu-mi venea a crede, vb ta “cel mai bun de pe teren”. Am ajuns sa ne bucuram de un arbitru normal mai ceva decat de-un golazzo, asta e efectul Skomina-Kuipers.

  Citeam in L’Equipe un articol ft bun despre niste propuneri de-ale lor pentru a schimba jocul si stopa din scandaluri. Era pe de o parte faza cu 11m + eliminare (acolo unde duritatea fautului nu o cere), unde ei propuneau penalty si galben, iar eliminare doar in cazul faultului in afara careului, si de pe alta sugerau ca o pedeapsa de 5 minute eliminare pentru proteste/intarzierea repunerii ar curata semnificativ jocul. Mi se pareau de bun simt, insa cred ca din ce in ce mai mult se cere/vinde partea asta de circ din fotbal.

 92. Da, da, stiu, nu m-am uitat la meciul lor in direct insa am vazut apoi reluarile. Jucatorul patrundea un pic in lateral, nu era deloc justificat cartonasul rosu, un galben se potrivea perfect.

 93. o echipa care ia 7 goluri in 10 nu are cum sa nu ia macar 3-4 in 11. Decizie gresita acolo dar nu cred ca esentiala

 94. Din categoria “seagulls follow the trawler”
  mourinho azi:
  “Envy is the biggest tribute that the shadows do to the man. It’s about life.”
  🙂

 95. Trebuia sa-mi imaginez ca galezii lui Gatland se vor lupta ca si cum soarta Cupei Mondiale depindea de meciul asta. Citisem ca incepand parca din anii 80 galezii sunt si mai inversunati dpv rugbyistic impotriva Irlandei decat a Angliei, iar Gatland nu uita si nu iarta cum a fost indepartat de la nationala trifoiului. Oricum excelent meci.
  Aud ca englezii iar au comis-o in prima parte dar devin favoriti acum in fata unor cocosi teribil de slabi. Si totusi? Weekendul viitor se anunta un fest:)

 96. Anul asta am reusit sa vad cateva meciuri (desi nu-i usor, treb sa navighezi intr-o lume de sopcasturi si proxies) si ma uimeste putinatatea eseurilor. Cam unul-doua pe meci, francezii cei iubitori de sampanie au abia 2! Nu vad sa le faca fata celor din sud, singura sansa ar fi sa faca meciuri in stilul galezilor de ieri, sange si sudoare combinate cu o lipsa de inspiratie a adversarilor, dar daca adversarii sunt NZ sau SA slabe sanse sa nu te prinda.

 97. Best comment ever!!! Eu cred ca 45 de minute sunt timp destul sa se intoarca lucrurile, dar doar daca ii cheama cineva pe baietii de la spurs

 98. chiar ma gandeam…asa liniste sa fie in seara asta?

  fereasca Dumnezeu(prietenu’ ala ce se uita la fotbal) sa dea messi gol si sa ii fie acreditat lui neymar pentru ca o sa citim de florentino perez 2 zile intregi.

 99. Ok, so comentarii la rece.

  Azi a fost primul meu away game (nu socotesc Fulham ca fiind away intrucat atunci locuiam la 15 minute de mers pe jos de Craven Cottage:). Un fel de oportunitate rara intrucat proiectul meu actual e in Manchester si oricum calatoresc lunea, cand am aplicat ptr bilet nici nu ma gandeam ca o sa primesc avand in vedere ca nu sunt STH. Totusi am primit alocatie 7500 de bilete si oricine cu 89 de puncte de loialitate care aplicase de bilet a avut succes, eu sunt deja pe la 200 acum:)

  Ce pot sa spun dupa meciul asta e ca o experienta away difera fundamental de home games. Daca primeam doua goluri pe WHL in primele 20 de minute jucand cum am facut-o azi cred ca era macel si la pauza deja era jumatate de stadion gol (am vazut deja asta de cateva ori pe WHL oricum). Azi, pe langa ca nu a plecat nimeni pana la fluierul de final (desi ma gandesc ca e si mai drastic, daca pleci de pe stadion in Londra ca sa ajungi in…Londra de ce nu ai pleca din Manchester ca sa ajungi cu un tren gol si devreme acasa intr-o duminica), jucatorii au fost aplaudati ca si dupa un meci castigat. S-a cantat in nestire (We sing when we’re shit, we sing when we’re shit, we’re Tottenham Hotspur, we sing when we’re shit), s-au aplaudat jucatorii care n-au existat pe teren in momentul schimbarii (Townsend, Mason), chiar si Ade a cules ropote de aplauze. Oh, si cel mai important, nu esti sicanat de stewarzi, se sta in picioare pe toata durata meciului. Din pacate ca sa aduni punctele de loialitate ptr away games iti trebuie home games. Adica meciurile alea unde trebuie sa suporti toti idiotii care incep sa vocifereze din minutul 20 daca e inca 0-0 (nu descriu ce se intampla daca ai primit deja gol). Let alone ca sotia nu stiu daca va fi foarte impresionata de vreo excursie fotbalistica la Hull intr-o sambata:) Dar sfat ptr amatorii de PL live experiences, away games daca prindeti bilete la suprapret sunt mult mai tari decat home games. Chiar si OT, atat de quiet astazi dar fanii lor au fost mult mai vocali pe WHL in ambele situatii cand am fost la meci. Well, acum stiu ca Romi a fost la un 0-6 tot in Manchester si se prea poate ca atmosfera sa fi fost diferita, dar totusi:)

  Revenind la meci, a fost destul de straniu. Apararea a fost ca de obicei sub orice critica dar in multe alte situatii scapam datorita lui Lloris sau ratarilor echipei adverse, azi United au inscris 3 goluri din 2 ocazii jumate. Clar au dominat prima parte dar din nou, nu a fost ca in meciurile din sezonul trecut cu Liverpool sau City cand puteam primi mai mult de 10. Rose a jucat arguably cel mai bun meci al lui sezonul asta insa ce folos daca Walker a revenit la forma de acum 2 ani si Dier e doar tanar insa nimic mai mult. Kane s-a zbatut mult, insa Erikssen a avut iarasi unul din meciurile alea unde descoperi ca joaca doar prin minutul 70 si ceva, pacat ca Dembele n-a intrat de la bun inceput. Una peste alta o echipa tanara, neexperimentata si nu suficient de valoroasa, dar mult mai buna decat cea cu Paulinho, Capoue ecc. Nu vom termina in top4 clar (desi stranger things happened in football) dar semnele sunt clare:un fundas de mare valoare care sa-l complimenteze pe complacent-ul Vertonghen si sa-l acopere pe Walker gen Ledley King, un CM gen Schneiderlin care sa-l inlocuiasca pe Mason in meciurile cu adversari fizici si un LW in locul lui Chaldi (care e excelent ca rezerva) and we’re talking. Cer prea mult Mr.Levy? Stiu raspunsul dar speranta moare ultima:).

 100. E pacat ca nu reusiti sa ajungeti la o constanta in joc. Nu zic de rezultat pentru ca realist vorbind e greu sa fi sperat la mai mult de un egal la United acasa, oricat de slabi si iesiti din forma sunt si ei.

 101. Ce treaba are messi aici? Ce e cu mentalitatea asta de “ba pe a matii”?
  Ronaldo a facut o faza de tot cacatul …punct. Ce Messi, ce Neymar, ce aiba vorbim aici?

 102. Intrebarea care se pune este: ii pasa cuiva de faza lui Ronaldo? Adica am senzatia ca aici a ajuns un cancan punct ro al conflictului Messi-Ronaldo. Nu sunt eu in masura sa zic ce ar trebui si ce n-ar trebui sa se discute, dar personal consider ca aceasta telenovela absolut copilareasca a devenit obositoare si plictisitoare.

 103. Da, Mourinho e clar ca are o problema. Dar asta nu o exclude pe a spursilor. In ultimii ani, Chelsea le-a luat dreptul de a juca in UCL, chiar prin castigarea trofeului, i-a batut cu 5-1 pe Wembley, acum le-a luat iar unicul trofeu pe care l-ar fi putut castiga.

 104. Ciudat, la TV s-a vazut altfel. Adica, lad’s, is only Spurs. Toata echipa (eventual cu mica exceptie a lui Rose) a fost catastrofala. Daca inca mai era Alex, luati si voi 8 ca noi. Kane cred ca irosit absolut fiecare minge. Dembele inexistent. Fundasii de tot rasul, pana si Lloris nu s-a acoperit deloc de glorie. Shit happens. Cand a intrat Ade, au pus imaginea pe tribuna voastra, nici cea mai mica tresarire din partea cuiva.

  Cu top 4, nu m-as grabi. Sunt 7 puncte intre voi si mancs (diferenta zic io irecuperabila de golaveraj, da no, never say never). Voi, pe hartie cel putin, aveti meciuri foarte abordabile, in timp ce pt ManU urmeaza Pool, City si Chelsea in urmatoarele 4. Io zic ca nu e nimic jucat inca.

  Atlfel, extrem, extrem de interesanta conferinta lui Mourinho dupa meci.

 105. pai voi aduceti in discutie rivalitatea cu messi, care oricum nu exista, messi neavand rival in viata (din pacate zic eu, pt ca ar fi fost si mai bun)
  dar ar trebui sa le pese suporterilor realului despre faza cu cristiano pentru ca arata limpede ruptura interna care exista in echipa si cum cel mai reprezentativ jucator al echipei nu da doi bani pe echipa in sine ci doar pe performantele individuale (nu uita ca in toti anii in care a fost la madrid are mai multe trofee individuale decat are cu echipa, asta spune multe). Daca asa se poarta pe teren, ca un petulant child, cum se poarta in vestiar? e aici un raspuns si pentru forma f slaba a lui bale.

 106. Obsesia spursilor se indreapta in cu totul alt punct cardinal in Londra.

 107. Filotas, e un trolling de cea mai joasa clasa ce faci aici dupa absolut orice meci al lui Ronaldo. Cu totii am inteles, nu-ti place individul. Nu pentru ca este un muscator in serie. Nu pentru ca merge in pat cu grannies. Nu pentru ca e un diver. Nu pentru ca e frezat. Ci pentru ca e un effing good player, si rival al lui Messi, simple as. Desi, normal, stim cu totii, Messi nu are rival. In viata. Pe deasupra, bineinteles, Ronaldo a livrat in februarie la Stoke.

  Dupa cum vezi, fanii Real, Ronaldo, Mourinho nu vin aici sa zica ca Messi a facut si a dres la fiecare meci, ca a dat el 11m la 4-0 sau ca si-a luat frac turcoaz. Nu-i gasim bube in cap nici lui nici altuia in fiecare sptamana. La tine, in schimb, daca nu e penalty e ca nu se bucura, sau ca a dat 2 cu capul nemarcat si altceva nimic sau orice alte balarii prin care sa ataci si sa discreditezi. Fine with me pana la urma, da boring as fuck si nu neaparat enlightening.

  Pari un tip cu destule informatii neaccesibile tuturor deci sigur ai auzit de zvonurile cum ca el i-a accidentat pe Modric si pe James, l-a facut KO pe Rooney, l-a vandut pe Xabi si Di Maria si l-a pozat pe Messi prin Londra cu Fabregas.

 108. eu nu am facut decat sa pun un vine care inainte de toate era amuzant. discutiile ulterioare nu le-am creat eu.
  daca nu as fi pus eu vine-ul ala l-ar fi pus cu siguranta altcineva.
  si ben heyward a scris azi un intreg articol despre atitudinea lui ronaldo. Inseamna ca troleaza si el? si inca o data, ce legatura are asta cu messi, de ce trebuia sa fie adus messi in discutie la o faza ca asta?

 109. Ca fan Arsenal, nu gasesc nimic amuzant acolo, mi-e perpendicular. Ca fan Real, probabil as fi pissed. Iar ca fan Barca, as avea ammo.

  Tot timpul ne iei fata la mustata (de aia de Guinness Book) in a posta lucruri ‘amuzante’ despre Ronaldo sau out of this world despre Messi. Nu intamplator, zic io. Chestia aia cu l-ar fi pus altcineva … daca sotia avea roti, era bicicleta.

  Cum am mai spus, pana la urma … whatever, da discutia degenereaza de fiecare data intr-un piss contest si e plicticos. Opinie pur personala.

 110. Comentariile de genul asta, in care tu si torpyla va explicati unul altuia de ce echipa celuilalt si jucatorii ei sunt scursurile pamantului si e de datoria voastra sa corectati conspiratia mondiala a presei si suporterilor care nu vad adevarul, comentariile astea duc la discutii redundante si absurde pe care nimeni in afara de voi nu le apreciaza.

  Eu, unul, le ignor de multa vreme, dar vad cum ceilalti va atrag atentia (degeaba) si primesc mailuri de la cititori dezmagiti de calitatea discutiei, asa ca o sa incerc sa fiu cat pot de clar: limitati comentariile negative despre echipele si jucatorii rivali.

  Majoritatea intram aici ca sa discutam despre fotbalul englez. Nu poti sa ignori cele mai bune echipe si cei mai buni jucatori doar pt ca joaca in Spania, fair enough, dar cand comentariile fiecaruia sunt 90% despre echipe/jucatori/antrenori rivali… sunt alte locuri mai bune decat asta pentru genul asta de discutii.

 111. Deci intreb si eu gooners-ii de pe forum: is there any hope tomorrow?

  Am vazut meciul tur ca si neutru; a fost genul ala de meci in care unei echipe ii intra totul si ii iese la perfectie jocul de contratac iar cealalta echipa rateaza si cu poarta goala din 2m si se apara cu fundasii la mijlocul terenului. Mi-a parut rau de arsenal, am un usor bias ptr ei …….deoarece Cesc si Henry 🙂
  So, is there a chance?

 112. It’s the hope that kills. Intr-adevar, in tur, planetele s-au dezaliniat total si am facut un meci mizerabil. Mai ales golul 3, catastrofal. In seara asta, toata lumea e plina de speranta. Dar maine la 12 seara, probabil vom fi castigat 2-0 sau 3-2 sau ceva de genu asta. Deci nope.

 113. Dar de ce nu pui si o poza cu statisticile lui Oscar de ieri? Sau cu evolutia lui Mata? E evidenta obsesia ta pt. denigrarea lui Ronaldo, nu trebuie sa zici ca nu e asa, ca nu suntem copii.

 114. eu am pus o poza cu comentariul sarcastic: cristiano se bucura la gol
  ok, poate nu era cazul pentru anumite sensibilitati dar nu e denigrare sau daca e cristiano face o treaba foarte buna in a da munitie de foarte buna calitate denigratorilor ca mine.
  Nu-l plac ca persoana, e adevarat, nici ca fotbalist dar daca cumva e denigrat de cineva acela e el insusi.
  Despre messi si guardiola s-au scris sute de comentarii “denigratoare” chiar aici, despre cum vomita sau despre cum pep nu a dat mana cu nu stiu cine; asta este
  mie mi se pare denigrator sa inventezi lucruri negative despre cineva si sa le prezinti ca adevaruri: sa spui ca X se dopeaza fara dovezi, sau ca Y a batut-o pe nevasta-sa iar fara dovezi e ceva denigrator. Dar sa spui ce vezi, adica un jucator care e evident frustrat si suparat dupa ce un coechipiar a marcat nu mi se pare denigrator.

 115. La 0-6 atmosfera a fost identica cu cea descrisa de tine pana la 0-3. Mai sus s-a lasat tacerea 🙂

 116. Eu zic ca bateti cu 3-1 in timpul regulamentar. Si sunteti eliminati la penalty-uri dupa cea mai lunga serie din istorie, hihi:)…

 117. Nu stiu ce sa zic, am vazut ca si Gary Neville e de parere ca United au facut cel mai bun joc din sezonul asta – mie mi s-a parut ca au jucat bine insa doar cu mingi lungi pe Fellaini care au creeat mereu panica cu Dier precipitandu-se si Walker total pe dinafara. Lloris nu cred ca a avut vreo vina si in rest a fost chiar straniu, nu a avut ce apara in afara unui sut al lui Young de pe la inceputul meciului. Poate primul gol, nu stiu daca e vreun weakness al lui dar exact pe acel colt a primit si cu Liverpool acasa al treilea, primul cu Newcastle dupa faze identice – altfel spus mereu de pe partea dreapta unde e o paine de mancat ptr adversari. Ce vroiam sa subliniez e ca n-a fost unul din meciurile alea precum cu Liverpool acasa sezonul trecut cand am fost macelariti efectiv si am scapat doar cu 5. Apararea e dezastru total, am primit 16 in ultimele 8 meciuri, doar 2 clean sheet tot sezonul, nu ai cum sa prinzi top4 cu astfel de stats nici daca marcheaza Kane cate o dubla la fiecare meci.
  Noi mai avem sanse doar daca luam 9 puncte din urmatoarele 3 meciuri (toate winnable games, Leicester si Tim Sherwood acasa, Burnley afara) si Pool sau United fac niste rezultate stupide. Dar ar fi (aproape) de domeniul incredibilului.
  In alta ordine de idei care-i faza cu Wilshere? aud ca n-ar fi tocmai o accidentare, ar share-ui aceleasi hobbyuri cu Mutu din perioada Chelsea. Cum nici in ograda proprie, Lamela n-a fost foarte accidentat sezonul trecut ci ar fi suferit o cadere nervoasa drept ptr. care i-au adus si familia din Argentina sa stea cu el.

 118. La o prima vedere Bokke sau All Blacks sunt intr-o alta categorie valorica insa neozeelandezii n-au castigat niciodata cupa in afara NZ iar sud-africanii sunt destul de inconstanti. In plus cele doua se vor intalni mai mult ca sigur in semifinale daca nu intervine vreo bomba si vreuna din ele nu termina prima grupa. Sau daca Franta nu face iar un miracol impotriva NZ la Cardiff in primul ‘sfert’. As merge pe o surpriza anul asta sa dau o echipa din emisfera nordica castigatoare, cea care va castiga semifinala europeana (Anglia-Irlanda:).
  6 Nations a fost mai competitiva ca niciodata anul asta insa si foarte ‘cagey’. Francezii sunt in cadere libera la nivel de nationala de vreo 3 ani, culmea ironiei tocmai cand echipele de club par a nu avea rivale. Si totusi, vor putea oare francezii sa produca o alta minune? In 2011 i-au batut prima oara italienii in 6 Nations, apoi Tonga in grupe la WC ca sa ajunga totusi in finala si la un penalty kick distanta de o alta mare surpriza de proportii interstelare. Niciodata nu stii ce sa te astepti de la ei, in 2007 inainte de inceputul Mondialului erau pe locul 7 ca sa dea de pamant cu NZ in sferturi, in 2011 erau chiar pe 8. Acum sunt iar pe 7:)

 119. E cea mai tanara echipa din PL si tineretea nu face pereche buna cu virgula constanta. Mai ales daca tineretea nu e insotita de o valoare iesita din comun. Suntem pe ultimul loc la investitii nete in lot in ultimii 5 ani din tot PL si evident ca nu putem concura cu big spenders ManUtd, Arsenal ca sa nu mai vorbesc de Chelsea&City.
  Si Saints s-au upgradat pe toate planurile, l-au inlocuit pe Lovren care s-a dovedit mai degraba un liability la Pool cu Alderweid, pe one big Charlie Shaw (mai joaca asta la United?) cu CL winner Bertrand, pe Lambert cu golgeterul Eredivisie si pe Lallana (jucator ok ish dar nimic mai mult) cu mai talentatul Tadic. Si Chambers a fost inlocuit de mai talentatul Clyne.
  In mod normal ar trebui sa ne intarim la vara in 3 pozitii: CD, LW, ST. Acum am fost probabil sarcastic, dar nu-mi inchipui ca Levy a platit bani grei sa-l ‘rupa’ de contract pe Mitchell de la Southampton si sa-l faca chief scout si sa-l aduca si pe nenea ala din Spania ca sa nu cumpere nimic. Nu cred ca va mai investi mult prea mult in under 15 sau under 18 intrucat ne trebuie finantare ptr. stadionul ptr care a capatat in cele din urma court decision. Or sponsorii nu sunt atrasi de Bentalebs&Masons.

 120. Fundas central e prioritatea numarul 1 dpmdv. Nu inteleg sincer sa fiu de ce l-ati dat pe Caulker, dar ma rog, e treaba conducerii. Varf nu cred ca aveti neaparata nevoie de unul first choice, eventual o alternativa la Kane, un varf experimentat pe care sa-l poti arunca oricand in lupta.

 121. Nu ma uitasem sa vad imperecherile, ma gandeam ca va fi ceva gen World Cup la fotbal, castigatoarele de la A si C, respectiv B si D in semis. La ce grupe au, in principiu una dintre ele (NZ si SA) va ajunge in finala, poate argentinienii care vad ca au capetele tot mai tari si par a fi una dintre formatiile cu cea mai stabila crestere (de unde la primele 3 cupe modiale au iesit ultimii in grupa, azi joaca si chiar mai si castiga meciuri cu cei mai cei) sa creeze un pic de tensiune.

  Sincer sa fiu, si eu cred ca bautorii de sampanie pot produce minunea de-a bate NZ (alaturi de Springboks). In ciuda clasamentului si a jocului deplorabil, sunt in stare de ceva nemaivazaut pentru ca apoi sa piarda fara glorie in semis dupa ce L’Équipe ii va fi facut eroi o saptamana mai devreme. La Irlandezi se vede clar mana omului de pe banca, insa ceva imi zice ca o sa rateze tocmai in momentele mari.

 122. Nu stiu, Neville, de cate ori il ascult in timpul meciului, nu imi place neaparat. Dar la rece e grozav. Normal, dupa 3-0, greu sa spui ca nu a fost cel mai bun meci, mai ales ca au jucat cu o echipa cu pretentii. Parerea mea ca asta a fost o sansa mare pt voi. Cu macar un egal erati in big time. Era si un blow pt ManU dupa ce i-am batut noi. Rezultatele vor fi silly, nu e cum. Voi va uitati in sus la ManU, Pool, Arsenal si, de ce nu, City. Meciurile ce urmeaza sunt Pool-ManU, Arsenal-Pool, ManU-City. Deci se vor pierde puncte. Cel mai rau pt voi ar fi sa se piarda de peste tot. Dar daca, de exemplu, ambele sunt egal, sunteti in din nou.

  Ca fapt divers, ce ma mirat cel mai tare a fost faptu ca, desi sezonul asta, fie ca au jucat cu Chelsea sau cu Preston, De Gea a fost tot timpul MOTM. Cu voi, a avut doar un save de rutina, in min 88, la Kane.

  Cu Lloris, ce sa zic. Primul gol, ma astept ca un portar adevarat (deci nu de la noi) sa-l scoata. Bun sut, la iarba in diagonala, nu zic nu. Dar il ataci cu piciorul, ala Zoff la Boloni? Ai avut tot timpul sa-l vezi, nu ai putut fi surprins. La fel al doilea, cap foarte istet plasat, dar fara prea mare forta. Deci, astea doua goluri, desi la prima vedere nu prea poti sa-i reprosezi mare lucru, totusi, io zic ca un Courtois sau Neuer sau De Gea le scoate cand banii sunt pe masa.

  Again, despre Wilshere… oficial, nu (mai) e accidentat, dar i-au scos suruburile din gleza, deranjau. Acu, ca e fumator, stim toti. Dar Zidane era om de pachet pe zi. Daca ar juca ca si Zidane, i-as duce io un cartus pe luna, la mini pret, trebuie sa fie foarte costisitor pt el tigarile in Anglia. Io nu am auzit nimic de ceva mai tare, da io nu am info, poate Filotas. Dar ceva imi spune ca daca e pe coca zero, asta e ceva ce nici macar Wenger nu ar accepta. Destul de greu de crezut, parerea mea, dar in Anglia, cand la 18 ani esti milionar (Jay comes to mind) orice e posibil. Ai mai zis si de Theo, io ce citesc despre el e ca e f serios si career (si money) driven. Da again, io is under no way, shape or form, insider.

  Si ca sa revin la subiectul portari, probabil ai vazut, daca nu e must see, una din analizele mele favorite, daca nu the. Diferenta intre ce vedem noi si ce vad cei care chiar se pricep (Shearer, Lineker, Savage, nu ma refer la voi). Cine ar fi zis, vazand suturile lui Gerrard si Jag ca totusi portarii au avut un cuvant de spus.

  Lloris si chiar Ospina, sunt decenti. Lloris e mai bun, mai are din cand in cand un save to remember. Dar daca chiar vrei sa castigi ceva, iti trebuie un portar adevarat. Sau un Messi sau Ronaldo. Si e curios, pentru ca de exemplu Bundesliga abunda de portari ce par the real deal la echipe mici. Ai nevoie de portaru care la 1-1 in min 82 are in el parada care-ti castiga cupa, care o fi aia.

  https://www.youtube.com/watch?v=Cwm-bOzdUfc

 123. Dupa meciul cu Southampton, cred ca pot spune cu destul de multa certitudine ca Mourinho a dat-o in bara sezonul asta. Si o sa incerc sa analizez lucrurile punctual:

  TRANSFERURI: afacerile au fost bune, pe hartie, avand un aer wengeresque. Sa il dai pe Luiz pe suma aia, sa vinzi rezerve precum Lukaku (s-a dovedit a fi o decizie buna) sau De Bruyne pe sume atat de mari sunt adevarate lectii de management.Venirile au fost si ele ok. Tibo era deja al lui Chelsea, dar decizia de a-i da incredere si de a-l pastra a fost inspirata. Luis, Cesc si Costa au fost transferuri bune. De Drogba n-ai cum sa te legi, Remy e ok. La Cuadrado, in schimb, simt deja mirosul de flop. E in aer. Presimt ca, cel tarziu in iarna, se intoarce prin Italia sau ajunge pe la Everton. N-am vazut rostul acestui transfer, de la bun inceput.
  JOC: in 2013-2014, Mourinho promitea ca e nevoie de timp ca echipa sa creasca si sa se omogenizeze. Acum, jocul scartaie si are momente de colaps total, cum a fost prima repriza contra lui Saints, sau cum s-a intamplat in minutele ulterioare golurilor date celor de la PSG. N-ai cum sa cazi in halul asta, cand ai o echipa in care s-au pompat sute de milioane de euro. Inteleg sa te egaleze City, cand ar fi trebuit sa inchizi jocul si sa tii de minge, in loc sa te retragi. Ok, o greseala pe care sa zicem ca o sterge rezultatul decent pe terenul principalilor rivali la titlu. Dar cu PSG era esential sa fii o echipa desteapta. Chelsea a fost o echipa de natarai. Parca s-au cam terminat minunile facute de mental games si nici autobuzul nu se mai incadreaza cum trebuie pe locul de parcare. Asteptam ca Mourinho sa ia in calcul si ideea unui fotbal decent, care sa incerce sa fructifice oportunitatile pe care lotul asta fantastic de jucatori le poate oferi. Cand ii ai pe Willian, Hazard, Oscar si Cesc, trebuie macar sa incerci sa joci. Indiferent ca e contra lui PSG sau contra lui Burnley. Am inteles autobaza din 2012, ca ar fi fost sinucidere sa iei Bayernul sau Barca la joc, cand tu te bazai pe Kalou, Malouda si un Drogba apus. Am inteles si in 2013, cand Oscar nu se adaptase, in fata era Torres si la mijloc Mikel era titular de baza. Am inteles si in primul sezon cu Mou, ca cica era echipa in tranzitie. Dar acum deja e sezonul in care omul a promis FOTBAL BUN. Si echipa ofera, in continuare, nimic. E clar ca e o problema.
  PERFORMANTE: cel mai probabil, Chelsea nu va pierde campionatul. Nu pot sa zic “il va castiga”, ca n-ai cum sa zici ca il castigi, cand in majoritatea timpului, singurul lucru pe care-l faci e sa te mentii pe 1 pentru ca-s ceilalti prea slabi. City are un sezon de cosmar, iar Chelsea nu se poate distanta odata pentru totdeauna. Inadmisibil sa nu joci nimic o repriza intreaga, cu Soton. Sa arunci cu punctele in stanga si in dreapta, de fiecare data cand ai ocazia sa bati si sa stii ca ai acolo 8-11 pct avans. Dar eh, un titlu e un titlu si, macar de dragul primelor etape, sa zicem ca ar fi meritat. Oricum, parcursul n-are cum sa nu te dezamageasca. Trebuia sa bati la United, la City si la Spurs fara drept de apel, daca voiai sa transmiti un mesaj. Asa, ai reusit doar sa te faci de ras si sa atragi critici pe buna dreptate. Din FA Cup, eliminarea e rusinoasa, oricat de deliberata ar fi fost. In UCL, jenant, fara discutii. Cum ai dat de primul adversar decent, cum te-ai dus in cap. Si intr-o maniera scandaloasa. Stii ca ai o problema atunci cand nu mai poti face lucrul la care erai cel mai bun: protejarea rezultatelor. Si, cum am zis si anterior, nu e prima oara cand se intampla. Ai sfeclit-o si cu City si cu United. Pe moment, am inteles si am zis ca “eh, e ok, sunt egaluri scoase pe terenuri grele”, dar acum imi dau seama ca a fost mult mai mult decat atat. E o problema evidenta. Castigarea Capital One Cup nu cred ca incalzeste pe cineva, asa ca n-am ce spune despre asta.
  PERSPECTIVE: Din punctul meu de vedere, Bamford trebuie neaparat readus si jucat. Lui Ake ii trebuie date sanse. Zouma trebuie sa devina titular de baza. Luis la fel. Oscar s-ar putea sa-si fi atins dead end-ul, nu mi se pare capabil sa progreseze. Deja e la al treilea sezon la rand in care e titular si tot inconstant a ramas. Hazard trebuie sa traga mai mult la poarta. Costa trebuie calmat si educat, deja exagereaza cu tiganiile. Personal, nu vad pentru Chelsea o solutie mai buna decat Mourinho, dar daca se va incapatana in continuare sa nu incerce si alte abordari, nu stiu cat va mai fi acolo.

  Sper ca n-am plictisit pe nimeni si ca exista cineva care sa fi citit pana aici acest comentariu.

 124. De acord in mare cu tine, dar cam asta s-a spus pe tot parcursul sezonului despre jocul lui Chelsea, vad ca ai ajuns si tu la aceeasi concluzie. In momentele importante ‘they didn’t show up’. Cateva mentiuni: in legatura cu De Bruyne nu stiu cat de inspirat a fost Mourinho, vad ca joaca absolut senzational in Bundesliga, cel putin ca si cifre e fabulos. Cesc o fi un transfer bun, insa eu am spus din vara cand toata lumea l-a ridicat in slavi despre scaderea brusca a nivelului sau de joc de prin ianuarie incolo. Mourinho, in caz ca nu se enerveaza Abramovic in vara, cred eu ca mai ramane maxim inca un sezon la Chelsea. Indiferent ce o sa faca in acel sezon.

 125. Pe parcursul sezonului, am considerat ca jocul acela face parte din reteta succesului. Echipa era activa pe toate fronturile si erau sperante mari in UCL. Dar acum s-a spulberat si mitul asta, e clar ca sincopele erau probleme, nu raspunsuri. Ai avut dreptate, intr-adevar.

  DeBruyne nu cred ca si-ar fi gasit locul la Chelsea. A fost spre binele lui sa plece. I se potriveste de minune Bundesliga. Iar cu Cesc sunt de acord, a luat-o iar la vale in a doua jumatate a sezonului, dar a fost extrem de ultil in prima. Nu stiu ce e nevoie sa se intample ca sa devina si el o constanta.

 126. Like! Dar cred ca totul e interpretabil. Mourinho se va tine de promisiune, si anume titlul. Cine credea ca va veni cu un joc spectacol, cred ca nu il stie pe Mourinho. Doar nu e Ancelotti.

  La fel, io zic ca nu a transferat bine, ma rog, dupa placul meu. Pe Lukaku a luat bani foarte frumosi, nimic de zis, da dupa mine e mai bun ca Drogba si Remy la un loc. Si are doar 22, ffs. De Buyne la fel. Spui ca nu si-ar fi gasit locul la Chelsea, eu spun ca nu si-ar fi gasit locul la Mourinho. La fel ca Mata, cel mai bun jucator 2 ani la rand, care a fost aruncat ca nu baga alunecari si coate cum se cere. Si care face tusa pentru alt geniu tactic care l-ar pune pe Messi inchizator daca ar avea sansa.

  Deci, ei doi, Oscar, Willian, Cesc, Eden creativitate garla. Doar in teorie. Willian joaca un fel de wing back probabil iar Oscar mai multe faulturi nasty decat creativitate. Iar Cesc probabil nu mai stie daca joaca al doilea defensiv sau ce.

  Costa. A fost al dreacu si anu trecut. Dar totusi teroriza apararile. Acum, e drept ca a marcat OK in PL, dar mai mult a ramas provocarea si faulturile tiganesti decat fotbalul la el. Am fost oarecum fan, dar acu sunt scarbit. Si nu poate fi educat invers odata ce l-ai educat chiar in directia asta. Ceea ce ma duce la punctul de mai jos.

  Eu nu am nimic cu stilul lui Mourinho. Joaca ce stie. Daca autobaza vrea, autobaza sa fie. Nu imi place, nu e stilul meu, dar respect abordarea oarecum. Unde am o masiva problema insa e aceasta siege mentality pe care o instaureaza Mourinho peste tot. Toata lumea vrea sa ne f, noi impotriva tutoror si alte BS ca astea. Care numa la lucruri bune nu poate duce. Da no, can’t win them all. Pentru suporterii care vor si entertainment, un sezon bitter sweet probabil. Pentru glory hunters, unul to remember, Mourinho a declarat ca cupa ligii si campionatul ar fi excelent.

 127. De acord cu ce ai scris. Ca sa fiu avocatul diavolului trebuie sa punctez ca mourinho totusi nu a avut la dispozitie nici un messi nici un cristiano. nici macar un ramos care nu i-ar fi lasat pe baietii aia doi brazilieni sa dea gol cu capul de langa el. E drept ca mourinho a avut destul cat sa faca mult mai mult decat a facut, dar senzatia e ca e frustrat de lipsa unui adevarat megafotbalist in echipa. Un fuoriclase. Un gigant in fata caruia sa se faca liniste. Hazard imi place foarte mult dar inca nu e esential, inca isi vede de particica lui; poate ca nu e lasat sa fie mai liber, cum am mai spus, sau poate inca nu e pregatit sa fie starul echipei.
  Presupunand ca rusul nu o sa mai aiba rabdare, nu stiu unde ar putea sa reinceapa mourinho o noua aventura. La barca si real are interzis, in germania nu cred ca are unde, in anglia nu cred ca poate accepta alt job decat la chelsea sau united, iar united acum e imposibil. L-as vedea iar in Italia, la Milan. Milanul este un mare nume si este intr-o situatie grava si poate fi revitalizata de coachingul special al lui mourinho

 128. Ramos, really?! A avut Terry, Cahill, Ivan si Zouma. Daca cu astia 4 nu esti in stare sa te aperi la doua cornere cu cine naiba sa o faci?

 129. In sensul celor zise de tine, e o dezbatere pe un forum britanic: good results or good performances? Cel mai bun raspuns a fost dat de un tip care a spus asa: la banii care s-au investit in Chelsea, cred ca le putem pretinde pe amandoua.

 130. asta vroiam sa spun, ca terry si cahill au subperformat ceea ce reprezinta o alta problema pentru mourinho. Nu-mi amintesc ca chelsea sa fi luat gol in meci important din corner, cu atat mai putin 2 goluri in momente atat de importante; ceva s-a intamplat acolo cu cei doi, nu mai reprezinta o siguranta asa cum erau acum un an de exemplu si cred ca au mare nevoie de un alt fundas central avand in vedere ca probabil terry nu va mai continua

 131. sunt curios sa aflu si parerea altor anglofili despre un anumit subiect…david de gea.

  e un portar talentat,cu reflexe extraordinare,insa,mi se pare foarte umflat de presa.e portarul care face orice nu indica un antrenor de portari…se duce cu piciorul pe minge cand e un sut la firul ierbii…greseste cand iti e lumea mai draga(astfel de lucruri toarna plumb in ghetele fotbalistilor) dupa ce scoate alte 2 mingi imposibile.

  ma refer,nu e genul care sa fie constant,sa stii ca e mereu de cel putin 8…chiar si in timpul unui meci…nu neaparat pe parcursul mai multor etape.
  personal,il vad uneori de 10 si in cele mai multe cazuri de 5-6…daca stai sa te gandesti,nu e o medie rea,insa,nu reprezinta o constanta si o siguranta. e foarte imprevizibil.
  de exemplu,la van der saar nu te asteptai niciodata sa faca vreo gafa(si sincer,daca la buffon sau kahn imi mai amintesc scapari,la van der saar,nu-mi aduc aminte niciuna).

  in momentul de fata,cred ca e clar ca nu e courtois sau neuer.
  sunt constient si ca zvonurile cu real madrid sunt datorita situatiei contractului,si toata presa asta din jurul lui e pentru a-i facilita impresarului o solutie mai buna pentru el si clientul sau…un contract mai bun sau un transfer “bomba”…dar,din punct de vedere fotbalistic,e atat de bun de gea?

 132. Eu nu inteleg de ce e atat de umflat Courtois, e foarte bun dar nicidecum la acelasi nivel cu De Gea sau Neuer. Asta ca tot l-a pus si Tudor mai jos mult mai tare ca Lloris, ceea ce iarasi mi se pare cam fortat.
  Van Der Sar a comis-o si el de multe ori la United, de fapt e imposibil ptr un portar sa fie constant 100%. Se joaca din ce in ce mai rapid si apararile sunt din ce in ce mai vulnerabile intrucat atentia s-a mutat pe fotbalul de atac (ceea ce e excelent). VDS avea in fata arguably cel mai bun bloc defensiv pe care l-a avut United ever (Vidic-Rio) cu Scholes in fata lor, De Gea are o aparare cu putin mai buna decat Spurs (ceea ce e foarte usor de realizat). Parerea mea sincera spaniolul e cel mai bun portar din PL by a country mile si al doilea din lume dupa Neuer.
  Si ca sa-i raspund si lui Tudor, Lloris face meci de meci world class saves si fara el am fi bottom half atat de varza e apararea. Insa distributia e oribila si nu pot sa pricep in ruptul capului ce face echipa de keeper coaches, chiar nu poate sa-i explice nimeni ca e pointless sa degajeze imediat ce prinde mingea si nu e nimeni in fata? Sau sa ii imbunatateasca jocul de picior care ne pune de multe ori in situatii critice? Inca sunt de parere ca e singurul world class player la Spurs (adica in top5). Din stadion se vad mai multe la cornere si faze fixe apreciez la francez ca nu e bullied desi nu e foarte inalt sau impozant si ca din cand in cand mai are o izbucnire sa-i traga una dupa ceafa belgianului de se crede Beckenbauer.

 133. de acord, insa fanii de merg pe stadion nu petrec mult timp pe forumuri analizand diverse optiuni tactice astfel incat Mourihno is safe. Rusul s-a cam potolit si el, are o nevasta tanara, a pus mana pe CL deci atata vreme cat nu mai scoate bani din buzunar si castiga Premier League cred ca e fericit. Punditii nu-si permit nici ei sa-l mai piarda pe portughez intrucat vinde ziare ptr popor. De Filotas n-a auzit prea multa lume pe SB deci future is bright. Si din pacate Chelsea nu are concurenta la titlu intrucat City nu au spine si castiga doar cand se mai satura de locul 2, United au nevoie de un Ferguson (si un Webb), iar restul nu au valoarea necesara. Ii vad pe Chelsea castigand primii 4 campionate consecutive. In Europa nu prea se mai poate intrucat parking the bus is oficially dead, nu mai merge.
  Bamford cred ca e bound to Boro, acum nu stiu cat l-ai urmarit tu sau ai citit pe forumuri. Eu am un coleg de servici fan din ala born and bred in Middlesbrough si friend of a friend of Adam Johnson (hihi:) care afirma ca Boro au prima optiune de cumparare. F interesanta povestea lui oricum, his Godfather a fost Nigel Doughty (RIP) care a salvat Forest-ul de faliment dar nuci nu l-a lasat sa promoveze prin politicile sale a la Daniel Levy.

 134. Eu nu stiu despre ce gafe vorbesti, cel putin sezonul asta nu cred sa fi facut vreuna. Este jucatorul sezonului la United, a facut vreo 5-6 blinders in PL, imi aduc aminte acel meci cu Liverpool in care a fost absolut fabulos. Din punctul meu de vedere este cel mai bun portar la ora actuala. Da, stiu, exista si un Neuer acolo, dar cel putin la shot stopping De Gea este peste neamt.

 135. Iain McIntosh
  See, you can say that Arsenal were equally Arsenaley last year, but it’s far more Arsenaley to Arsenal it up against a team like Monaco.

  Intr-o nota mai serioasa o opinie interesanta:
  “worth pointing out Giroud missed about 7 really good chances across the tie and only scored a flukey rebound. but sure, he’s great!”

  “Alexis’ form has dropped off since Giroud returned to the side and Arsenal’s attack became more rigid.”

  “Giroud is a good squad guy but should not be starting games like this. Welbeck should have started up-top with Ramsey in the AM line.”

  Si in final 🙂

  As for Monaco, they were so shit in that leg that they are now guaranteed to be drawn against Real Madrid in the next round.

 136. intr-adevar monaca a fost atrocious mai ales aseara, pub team mai ales in ultimul sfert de ora cand abia mai se tineau pe picioare. Cred ca toate celelalte echipe se roaga sa pice cu ei:). Dar, statistic vorbind, probabilistic, real are cele mai mari sanse:)

 137. Toate ca toate, dar intre Welbeck si Giroud nu e mare diferenta. Nici unul nu e vreun clinical finisher, atacanti buni, dar nowhere near world class. Asa ca nu cred ca trebuia sa inceapa cu Welbs…Giroud era mai in forma, e un atacant mai combinativ decat Welbeck care e mai degraba un varf potrivit pentru jocul pe CA.

 138. Inca ceva, sunt singurul caruia i s-a parut ca pe final de meci Ozil a fost atrocious? A avut vreo 4 actiuni in dribling fara pasa unde a pierdut mingea de fiecare data.

 139. oricum, putem vorbi la infinit de alegerea atacantilor, dar ramane inacceptabil sa te elimine monaco, absolut inacceptabil. Arsenal ramane echipa cu fanii cei mai putin exigenti din lume, trebuie sa fie foarte putina presiune sa lucrezi acolo, no accountability whatsoever

 140. Nu inteleg. Pai Giroud a jucat nu? Cu cine sa joace daca nu cu Welle? Cu Theo? Totusi, aveam nevoie de 3 goluri in conditiile lipsei totale de spatiu. Welbz a jucat foarte bine, eu l-as fi lasat pe teren si l-as fi scos pe Alexis. Plus, mai rar asa ghinion la sutul lui, din acel blocaj, mingea putea sa sara in poarta, in mana aluia, la Giroud dar nu, ii sare incelalat picior si pe urma afara. Ieri a fost super OK si nu are rost analizat meciul. Prima mansa, unde se pare ca e prea greu sa jucam de cativa ani a fost problema.

 141. Chestia asta ma depaseste total. De neacceptat. Ce inseamna asta? De ce? De unde are Arsenal, Barca, Real sau oricine dreptul divin de a bate echipe mai slab cotate? Regulile jocului spun ca Monaco a fost mai buna dupa doua manse, asta e. Sigur ca nu e laudabil si ca e o dezamagire, da it is what it is. Unul din cei mai buni prieteni ai tai a fost eliminat de Besiktas. Dupa ce a fost un pic dus la scoala de Basel. Favorita ta la titlu in PL de Fiorentina parca (dupa ce a fost un pic tavalita de mai sus mentionata Besiktas). Asta e. Daca e ceva de neacceptat, e sa te califici 17 ani intr-o competitie, sa nu ameninti decat foarte vag castigarea ei si sa iesi in primul tur in ultimii 5 ani. Nu sa pierzi la Monaco sau oricine altcineva.

  Chiar ma gandeam aseara, ce club naspa. Pai sa nu-i spargi tu capul lui Giroud pt atatea ratari? Sa nu schimbi tu antrenorul la fiecare 6-12 luni ca alte cluburi adevarate gen Spurs, Real sau Barca? Pai ce-i asta? Sa luam si noi exemplu de la Dinamo, care striga demisia dupa un meci.

  Dar da, ai dreptate in ideea ca un pic de presiune (deci nu doar locul 4, ce-l intereseaza pe Kronke) ar trebui pusa pe Wenger.

 142. A, my bad. Eu nu am vazut meciul si din cate am inteles din citatele de mai sus nu mi-am dat seama ca au jucat si Welbeck si Giroud 🙂 . Totusi ramane valabil ce am spus, e mai bine ca a jucat Giroud varf.

 143. Dane, with all due respect, dar cand e vorba de Spurs esti foarte ‘obiectiv’. Mie mi se pare Courtouis sensibil peste. L-am vazut si anul trecut in meciuri mari ca miza cu Atletico si a fost exceptional. Si la mondial la fel, cel mai bun jucator al mondialului nu l-a invins 1 la 1.

  Si Lloris e bun, don’t get me wrong. Top 3 in Anglia si probabil in world class bracket daca vrei. Dar are mai mult de lucru, cum ai zis. Plus ca are vreo 6 ani in plus, enorm la portari. Dar, la fel poti sa zici ca Kane e world class ca fara golurile lui ati fi bottom half. Acelasi lucru se aplica si lui Forster, nu? Nu merge asa. Dar voi, fiind obisnuiti cu world class numai in echipele adverse, aveti un pic tendinta sa exagerati. Bale e mai ceva ca Garrincha, VdV peste Platini, Vert minim Beckenbauer, Lloris Zoff mk2. Daca Kane da 10 goluri la anul pana in iarna, sigur e mai bun ca Aguero. Nu mai zic nimic de cel mai mare top model ce avea fotbalul ca hobby si probabil all inclusive pe viata la Nisipurile de Aur.

  Inca o data, daca urmaresti Bundesliga, meci de meci vezi world class saves. Leno asta de ieri a fost iar grozav. La penaltiuri a fost fantastic. In sensul ca a scos una iar la toate celelalte, batute absolut perfect, a fost la 1 cm de minge. Si apropo, cred ca a fost cel mai atrocious shot out ce l-am vazut.

 144. nu sunt de acord cu argumentele astea. La Arsenal nu e prima data cand se intampla asta, e un lung sir de nrerealizari pentru care nu raspunde nimeni. Am inteles fazele cu stadionul, cu managementul banilor, dar nu e ca si cum doar arsenal joaca pe un stadion si restul echipelor pe maidan:).
  Nu trebuie cazut in cealalta extreme de care zici tu cu demiterea antrenorului dupa 3-4 luni dar parca nici asa nu mi se pare ok sa ai credit nelimitat.In fotbal pana la urma te mentin performantele si e vremea ca echipa tehnica a celor de la Arsenal sa dea socoteala pentru inca un sezon sub posibilitatile lotului

 145. Cum spuneam, e repetitia ce deranjeaza, cel putin pe mine, nu faptul ca m-a eliminat Monaco. Si sa-ti spun ceva, din nou punct de vedere pur personal. In mare, ma doare in cot de CL. Ca sa castige Arsenal CL, trebuie o aliniere a planetelor ce numai pt Chelsea se poate intimpla. Daca mi s-ar oferi PL sau CL, pentru mine ar fi foarte simpla treaba every single time. Ok, poate one time CL.

  Spui de posibilitatile lotului. Wenger face perfomanta ceruta. Kronke zice make do, Wenger makes do. Daca vorbim de CL, nivelul nostru e primii 8 as zice io. Oricum ai lua-o, nu ne putem compara ca posibilitati cu Bayern, Barca, Real, Chelsea, ManU si City cel putin, deci > 4. Daca exagerez un pic si arunc PSG si inca una, ajung la concluzia ca primul tur eliminator e unde stam. Dar, zicand primele 8, performanta nereusita.

  In campionat, din nou, nivelul e top 4, nu? Chelsea si City au lot mai bun, iar ManU au dat numai pe atacanti mai mult decat tot lotul nostru.

  Raman cupele, hai ba, macar una la 5 ani sa fie. Ei, daca anu asta, prin absurd, prindem top 4 si luam cupa (care din punctul meu de vedere e data lui Gerrard deja), ce naiba poti sa spui? Ah, si inca un aspect. Chiar daca nu te astepti sa ia titlul, macar pana in aprilie sa fie in calcul. Dar, la momentul actual, desi toata lumea stie ca avem mai multe sanse la retrogradare decat la titlu, si ca suntem practic iesiti din lupta din Octombrie, chiar poti spune ca nu suntem in lupta pt titlu? Adica, daca City e acolo, noi de ce nu?

  Io astept sa vina boardul si sa zica, prietene, ai intre 0 si 100 mil anu asta, whatever. Cheltui cat vrei. Nu trebuie sa castigi ceva, dar trebuie sa fii cel putin mighty close. Or else. Si atunci am fi in business. Si-ti mai spun ceva, daca cumva Wenger nu prinde top 4, si-o musca rau.

  Ah, si hai inca o data sa mai zic aspectu ce l-am mai mentionat aici. Arsenal, si de altfel toate din Anglia, au dezavantajul celei mai tari (nu neaparat ca valoare, dar ca intensitate etc) si ne-cooperante ligi, care efectiv nu da 2 bani pe CL. Anume, saptamana asta 8 echipe joaca in CL, da? Monaco, Leverkusen, Barca, Juve, Dormund si City au avut 4 zile intre meciuri. Atleti (cu meci acasa in CL) si Arsenal (deplasare) 3 zile. Probabil doar de gura lui Mourinho au programat-o pe Chelsea dumineca.

 146. nici eu nu cred ca arsenal poate castiga CL, e irealist.
  Dar m-am uitat aseara la meci de curiozitate si nu pot sa descriu cat de slab a fost monaco, mai ales in ultima jumatate de ora. Si ma uitam la arsenal cum nu stiau sa preseze, sa gaseasca niste culoare vizibile cu ochiul liber. Am avut ciudata impresie ca nu au incercat suficient sa marcheze al treilea gol in fata unei echipe care parea terminata

 147. Anul asta De Gea a fost cel mai constant jucator al lui United. As zice chiar peste Rooney, care a avut meciuri mai sterse fiind plimbat printre posturi. Zau, de unde umflat? Cred ca daca nu era el in poarta scadeam vreo 10-12 puncte din totalul de acum. Si felul in care SAF si United au stiut sa-l ajute si sa-l promoveze chiar si in perioada in care nu se descurca/acomoda in Anglia mi se pare exemplar. Iar in clipa asta doar Buffon si Neuer cred ca sunt comparabili cu De Gea.

 148. Buffon e unul dintre preferatii mei all time si posibil unul din primii 5-10 portari ai tuturor timpurilor. Din pacate, in prezent nu se compara dupa parerea mea cu Neuer si chiar cu (,) Courtois. De Gea, la fel de bun sau un pic mai bun. Mai este si Casillas dar de vreo 2-3 ani forma sa e slaba ….
  Si zic asta ca cineva care il vede pe Buffon aproape meci de meci de cativa ani….

 149. Da, io nu l-am vazut de ceva vreme pe Buffon, am doar imaginea lui de mare portar.
  La Casillas pur si simplu nu inteleg ce s-a intamplat. El pare ca a trecut de la cei mai buni la cei mai nesiguri, nu inteleg cum e posibil.

 150. Eh, si Matic era bound to Benfica, dar a fost readus. Chelsea isi permite sa-l ia inapoi, daca doreste. Si mi s-ar parea firesc sa doreasca.

 151. Ti-am zis ca e interesanta povestea lui, provine din familia Bamford aia de a infiintat JCB, una din cele mai mari corporatii din lume – o familie daca nu mai bogata decat Abramovic macar la acelasi nivel:) Deci money is no object ptr el asa ca isi va dori sa joace constant si nu doar sa bifeze pe payroll.
  Omul a primit si o bursa la Harvard dar a decis sa continue in fotbal.

 152. Imi place noua Barcelona proper football fara pasele alea a la Lupescu 5 m lateral. Luis Enrique pare a fi real deal.

 153. Inteleg unde bati, Suarez si Rakitic se dovedesc intr-adevar achizitii extrem de inspirate.

 154. Levy aka the shrewd operator? Nu stiu daca tatalui lui Neymar ii plac zborurile low cost si Nandos:)

 155. Daca pierd doar la 2-3 goluri diferenta azi va fi o performanta ptr City arata ca noi anul trecut pe Etihad sau Anfield.

 156. nici nu indraznesc sa visez cum o sa arate echipa asta cu di maria printre mijlocasi 😀

 157. Mea culpa, l-am vazut live de NYD pe WHL si intr-adevar inclin sa iti dau dreptate, a fost magnific. Pt. noi:) Daca aplici aceeasi masura in analiza, doar penalty-ul lui Townsend nu se pune, desi dupa Carragher un portar mare e obligat sa apere in situatii de one on one sau probabil penalty-uri.
  As a matter of fact, eu cred ca Lloris e mult peste Zoff, Bale sub Giggs, VdV un mare talent irosit, iar Vert un fundas mediocru ce se crede world class. Si Kane un fotbalist mai putin talentat in genul Sheringham dar destul de inteligent incat sa profite la maximum de putinele calitati pe care le are.
  Oh yes si Ginola un fotbalist mai talentat decat your favourite, dar a avut nenorocul sa joace la echipe mult mai putin profesioniste si nu s-a omorat ce-i drept cu firea. Oricand l-as prefera insa in dauna aluia cu mustacioara de muschetar, sa fii desemnat cel mai bun jucator din Anglia intr-un an in care ManUtd a castigat o tripa istorica si echipa ta a terminat campionatul pe 11 condusa de Graham e un lucru mare.
  Germanii sunt terrible la penalty-uri, nu stiu cand au castigat ultima confruntare la 11m:)

 158. Am mai postat undeva asta pe aici cum a reusit LE sa scoata din ei posesia aia sterila si a accelerat jocul.
  Cel mai bun argument e scaderea ca importanta a lui Iniesta din joc; era pe opta o statistica in care aratau cum a scazut average time kept ball-ul. Tradus, asta inseamna ca da drumul mult mai repede la minge; la fel si Buschete iar de Rakitic nici nu mai vorbesc.
  La capitolul achizitii se vb de di Maria si Mata; doi jucatori extraordinari pe care Barca i-ar putea “salva” din PL.

  Neymar a jucat f bine; o bara, un save senzational al lui Hart si o iesire a aceluiasi Hart ce l-a blocat excelent cu mingea la picior.
  MC nu au avut nici o sansa, performanta dominanta a Barcelonei care incet incet redevine echipa care intr-o zi buna bate pe oricine.

  La tragerea la sorti ma astept la un B Munchen sanatos ca nah, asta e bulanul nostru 🙂

  P.S. Soft penalty la Aguero

 159. Mie Neymar mi s-a parut cel mai slab de pe teren ieri, pe bune acum a ratat exasperant, are o mare problema de self-confidence inainte de El Clasico. Messi masterclass ieri din nou, mi se intareste opinia meci dupa meci ca ziua in care se va retrage o sa fie una foarte trista. Pentru ca o sa astept sa apara altul la fel, dar asta nu se va intampla vreodata.
  Di Maria si Mata nu sunt jucatori de care avem nevoie. Verratti ar fi unul si un fundas dreapta, dar cred e pointless sa discutam despre transferuri din moment ce avem ban pana in iarna.

 160. lasand la o parte partea creativa, e uimitor cum a reusit messi sa creeze timpi morti in a doua repriza, in mod constient pentru ca echipa sa se poata odihni pentru el clasico. Au existat momente cand primea mingea pe tusa din dreapta si ramanea acolo, nemiscat, inghetand jocul din jurul sau. Statea secunde bune cu mingea la picior si adversarii nu indrazneau sa il atace.

 161. Exagerat.
  In primul rand, vacanta de iarna nu a fost niciodata in Premier League ceea ce nu i-a impiedicat sa aibe o prezenta europeana importanta in trecut.
  In al doilea rand, anul asta a fost oarecum ghinionist: ptr City iarasi nu au avut nici o sansa sa castige grupa, cand pici cu Bayern pur si simplu te clasezi pe 2 in cel mai bun caz. Apoi in optimi sa pici cu arguably cea mai in forma echipa europeana, ce sanse ai? Orice echipa din Europa ar fi terminat grupa pe 2 si era eliminata de Barca in optimi. Ptr. Arsenal a fost lipsa totala de profesionalism, nimic nou ptr. Wenger. Cu exceptia sezonului cand au prins finala mai tot timpul au fost uselessi in Europa si de multe ori eliminati de echipe sub nivelul lor (Ajax, Roma, PSV, Chelsea-ul lui Ranieri ecc). La Chesea si Pool a fost vina managerului, again au fost eliminate de echipe inferioare valoric.
  Premiership s-a nivelat ce-i drept in jos, insa nu stiu daca sunt jucatorii sau nu cumva managerii. Sau o combinatie. Ma uit la noi in ograda si ma gandesc ca in afara de Lloris nu ar avea nimeni loc in echipa de acum 3 ani, atat de mult am involuat la nivel de jucatori. La United la fel, nimeni nu ar intra in echipa lui Fergie din 2008. La Liverpool,you must be having a laugh. Idem Arsenal, poate doar Koscienlyi sa intre nu la invincibili ci la aia din 2008-2009. Doar Chelsea are arguably cea mai buna echipa care au avut-o vreodata, ce folos daca nu-l mai au pe Ancelotti. Sau pe Avram Grant:)

 162. In other news nici Levy nu mai e ce-a fost, the poor bloke lost it. Spurs au bookuit nu unul ci doua chartere gratis ptr. deplasarea suporterilor la Newcastle pe 19 aprilie.
  ‘Welcome on our Plane, welcome on our plane, black, white or YID, even with a kid, welcome in our plane’.
  Cred ca a a cumulat destul de multe puncte din zborurile lui Soldado, Lamela etc din cursul anilor si ii expira milele:))

 163. romanticul din mine inca mai crede undeva in adancul sufletului ca nu exista coruptie chiar atat de mare incat sa masluiesti niste trageri la sorti. Asta pentru ca nu am avut dovada/certitudinea reala ca s-a furat, doar intuitii si potriveli care mi s-au parut ciudate.
  Dar daca cineva chiar face asa ceva, chiar isi bate joc in halul asta de milioane de suporteri, imi doresc ca acel cineva candva sa fie prins si macar justitia lumeasca sa se faca in ceea ce il priveste.

 164. Sa inteleg ca puterea de cumparare s-a schimbat, cu Juve pe primul loc urmata la mica distanta de Bayern?

 165. Suta la suta de acord. City sint martelati pe toate canalele ca au fost eliminati de spanioli.De parca ar fi trecut careva de ei in acest moment.
  Ar fi fost o sansa daca Messi nu juca. Omul e 75% din Barcelona.La faza golului se vede cum 6 baieti de la City danseaza in jurul lui, pasa luminoasa la Rakitic pentru rezolvarea problemei.Jucator absolut fabulos.

 166. Anu trecut a fost tragere, creca si anu asta la fel, nu au zis parca nimic de culoar.

 167. Blimey, nu m-am gandit la asta, normal doar, Arsenal e eliminata doar de future winners.

 168. trageri excelente pt real si juventus; bayern in afara de barcelona nu cred ca ar fi avut oricum emotii cu cineva
  psg barca greut, se joaca, dar sper sa trecem

 169. Riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiight! Sunt sigur ca toate echipele visau la Atletico. Dar cel mai mult Real, Atletico fiind echipa la care le-a dat de la 5 in sus in fiecare competitie in ultimii ani. Dupa tine era ideal pt Real si daca jucau cu Barca, probabil putin dezamagit ca nu au prins Monaco sa fie torentul la maxim. Sincer, esti absolut incredibil. Ca fapt divers, PSG este fara Aurier 3 meciuri si Ibra in turul din Franta.

  Dupa parerea mea cel mai bine au iesit Monaco. Sorry Ursano, da un Pogba-less Juve nu e chiar cea mai mare sperietoare.

 170. actually anul trecut in cupe au reusit performanta de a da 1 (un) gol in trei meciuri (au luat doar 9). anul asta cred ca aproape au recuperat distanta 😀

  pe de alta parte am mai avut sferturi in perioada recenta cu atatea echipe pe care nu stii de unde sa le iei. in afara de bayern si poate barcelona restul e prapad…mi se pare ca iar ne indreptam spre o finala de outsideri – sau poate imi calmeaza sferturile teoria

 171. atletico trece printr-o perioada mai grea si nu cred ca vor mai avea puterea sa elimine iar realul mai ales ca joaca primul meci acasa. Realul se va calfica fara mari probleme, dar sper ca macar 2-3 suspendari importante sa aiba pentru semifinale (yes i mean you ramos…)

 172. eu cred ca sunt si suporterii din anglia de vina, oarecum. Multi traiesc intr-o bula si parca nu realizeaza diferenta de calitate fata de continent in acest moment.
  uite de exemplu ce scrie unul lui sidlowe

  “Hi Sid, I read in a comment piece in a rival paper that Messi is ‘too
  good for the Prem’. I consider this tosh as he would be playing
  consistently tough and capable opposition. The fact he sits so
  comfortably without considering a move makes him look a bit unambitious
  to me when you look at him alongside Ronaldo but I suppose he has the
  time to make a move. Too good for the Prem, Sid?
  Guardian staff
  SidLowe
  20 March 2015 1:50pm
  I don’t think anyone is too good for anywhere … but I don’t see that staying at Barcelona is a lack of ambition.”

  adica omul chiar crede ca opozitia in premier league e consistently tough and capable. Adica alde stoke, cristal palace etc…
  Am mai simtit iluzia asta si la kompany care inaintea dublei cu barcelona declara ca nu ii e frica de barca dupa ce a jucat cu stoke in deplasare.

 173. Cu iertare ca in mijlocul dezbaterilor despre tragere intervin cu chestiuni din astea mirene, da’ ce sa fac daca nu pot posta pe locuricomune, arunc si eu aici. Poate daca echipe serioase ar fi jucat in CL nu ma apucam de blasfemii.

  Doua articole care merita cateva minute din viata:

  https://medium.com/@ghelme/%E6%9D%A5%E8%87%AA%E4%BF%84%E7%BD%97%E6%96%AF-%E7%94%A8%E7%88%B1%E5%BF%83-ad5402f57658

  http://www.theatlantic.com/features/archive/2015/02/what-isis-really-wants/384980/

 174. Cumparam tot! Cu banii cu care il vindem la vara pe Pogba 🙂
  Tocmai cand imi luasem si eu tricoul lui Pogba (cel albastru care imi place mai mult, cel traditional il am cu il guerriero cilen), aflu stirea cu 7 saptamani ….. greu fara el. Corect, nu suntem de speriat, dar nici outsideri. Un meci de care pe care. Meci care poate fi decis, inca o data, de Apas si de revenirea de forma a lui Vidal. Plus un Pirlo ici colo 🙂

  In alta ordine de idei si vizavi de o discutie de mai jos, fiind la Milano am mers la Inter – Vfl si am inteles, cred, de ce l-a vandut Mou pe de Bruyne: alearga prea putin pe faza defensiva. Mult talent, e adevarat, dar greu sa te impui la o echipa mare cu atitudinea aia.

 175. cred ca articolul ala de pe medium e dovada ca oricat te-ar ajuta internetul sa citesti de mult, tot nu o sa-ti imbunatateasca capacitatea de analiza

 176. Nu stiu ce s-a petrecut la Italia- Tara Galiilor sau la Scotia-Irlanda, dar am vazut Anglia-Franta pornind de la 7-15 cand am ajuns in pub dupa meciul de pe WHL. Un rugby nebun cum nu cred ca am vazut pana acum in emisfera nordica, echivalentul fotbalistic al unui 4-3:). Serios vorbind daca joaca asa la Cupa Mondiala Anglia are toate sansele sa intre in istorie, pe de alta parte nici Franta nu mi s-a parut ca au facut un meci slab. De departe cel mai bun joc al englezilor in rugby care l-am vazut vreodata, All Blacks who?
  La fotbal durere mare, effing Leicester inscriind 3 goluri cu o usurinta remarcabila. Marcat de experienta pozitiva de pe OT (dpv suporteri) uitasem cat de negativi pot fi home fans.

 177. Ce legatura au fanii cu tragerile la sorti sau cu Wenger sau Mourinho? Imi inchipui ca Wenger nu a fixat tactica impreuna cu cititorii Guardian la fel cum Mourinho nu cred ca s-a consultat cu multi inainte de a decide ca cea mai buna tactica acasa impotriva a 10-men PSG e apararea. Si eu sunt siderat la fel ca Valmir la cat de mult e aplificat esecul City, la ora actuala Barca bate pe oricine la scor, cine scapa doar cu 0-1 pe Nou Camp e fericit. Daca ar juca maine, nu cred ca Bayern ar scapa doar cu 0-1, just saying. Barcelona pare a juca un altfel de fotbal, in my book asta e fotbalul perfect care nu poate fi contracarat decat daca Messi goes missing. Messi a fost instrumental si in era Guardiola, insa ce a facut Luis Enrique e putting together all pieces. Nu zic ca City ar fi eliminat pe Porto spre exemplu, ci doar ca nu exista echipa care ar elimina Barcelona in momentul de fata.

 178. Imi place optimismul tau, dar nu suntem inca atat de buni incat sa fim invincibili. Vom vedea in seara asta mai bine. Messi nu poate acoperi toate lacunele care exista de exemplu in aparare sau nu poate sa l faca pe neymar sa dea gol singur cu portarul. Si chiar crezi ca bayern nu ar putea sa ne elimine? Mi se pare far fetched afirmatia asta la cat de puternici sunt nemtii acum

 179. Tocmai m-ai facut sa plang. Ieri dimineata m-am uitat sa vad la cat e meciul si din motive demne de sarit de la geam am fost sigur ca e AZI…

 180. Best keeper in the world readuce suspansul in lupta ptr titlu. At this rate chiar si United au o sansa.

 181. Voiam si io sa zic ca toti cei trei super portari au cam comis-o weekendu asta. Naspa ca Gerrard nu joaca cu noi.

 182. Come on. Nu-mi spune ca golu 3 a lu Leicester a fost imparabil. Reactia lu Lloris…

 183. Greu de acuzat Lloris ptr golul 3 avand in vedere ca nu mai era pe teren din min 2:)

 184. O serios? Ma bad, am vazut doar goluri, nu mi-am dat seama, sorry, 4 la loc!

 185. deci coys intelegi acum care e nivelul real al premier league. barca e praf si pulbere, e jenanta ca echipa dar in fata ui city a parut mare. Si cei care au dat 100 m euro pe neymar ar trebui sa faca puscarie.

 186. Agree, daca nici cu o echipa ca Real Madrid ce se lupta la retrogradare nu poti sa faci un 7-0, atunci clar ca esti praf.
  Eu unul ma intreb ce fel de suporteri sunt aia care-si desfiinteaza jucatorii meci de meci. Inainte erau Fabregas si Alexis Sanchez, acum Alba, Alves, Pique, Suarez, Neymar, jeez…

 187. Eu doar pe neymar il desfiintez pt ca merita. Atitudine iresponsabila, a fost direct responsabil pt golul realului si a pierdut toate baloanele. Realul a fost mult mai buna ca noi pana cand au intrat busquets si xavi si am putut sa controlam posesia si am avut un final bun in care am avut cateva ocazii sa inchidem meciul.

 188. Hai sa ascultam si de altii
  …………. his workrate and dribbling has been SUPREME but his finishing right now is hideous

  ..cam ca Suarez acu vreo 2 luni cand Neymar zburda.
  Shit happens, o sa isi revina, form is temporary, class is permanent.

 189. Nu-i lua lui Suarez ce e al lui. Golul ala a fost o bijuterie. De la Samu Eto nu am mai vazut goluri dintr-astea la Barcelona.

 190. mie imi da impresia ca e un mingicar fara creier, nu gandeste, nu joaca pentru echipa. Lucrurile astea nu cred ca se mai pot schimba, fac parte din educatia lui ca om. Neymar nu va fi niciodata un fotbalist serios, doar un dribleur de terasa

 191. Inclin sa-i dau un pic de dreptate lu Torpyla. Preluarea lui Suarez e perfecta, dar chiar daca nu-i poti imputa golul direct lui Iker, totusi sutul nu pare asa de perfect, Iker putea face mai mult..

 192. iker are vina lui la acel gol e adevarat.
  dar nu poti sterge cu buretele faptul ca a scos niste goluri ca si facute

 193. cred ca iker e singurul fotbalist din lotul realului agreat de toti fanii barcelonei…

  ironic,nu?

 194. Acum nu poti sa acuzi toti suporterii Realului ca s-ar manifesta ca primatele din linkul de mai jos, dar din pacate cred ca marea majoritate e la fel. Ce vina are fotbalistul ca un conducator de club l-a cumparat cu o gramada de bani ca sa vanda tricouri ma depaseste. Modric nu era cumva cel mai mare flop acum un an? Un club care isi pierde din clasa de altadata pe zi ce trece, pacat.

  https://v.cdn.vine.co/r/videos_h264high/E735D96E841191749753269039104_SW_WEBM_1427109451946efda9c1e67.mp4?versionId=fCxgSmoCJSgbXrnPwxiShSpGD8CjKlvG

  De curiozitate, ca ai dat cu mai toti fotbalistii Realului de pamant din postura de om care nici macar nu se duce saptamana de saptamana pe Bernabeu, e vreunul pe care-l respecti? Si intrucat Ancelotti e weakest link, cu cine l-ai inlocui (adica e available right now)?

 195. O mare replica in istoria sportului este “jucatorii mari vor intotdeauna mingea pentru ei”. Fii convins ca fara personalitate si o educatie solida un jucator de fotbal nu ar ajunge nici macar la antrenamentele catalane, cu atat mai putin titular in meciul care decide liga. E adevarat, are o perioada haotica, dar sunt ferm convins ca nu a realizat ca in patru metri casillias o sa il lase sa ajunga la minge pe de o parte, pe de alta, ca sa ma refer la alta situatie pentru care il incriminezi, zece minute dupa ce a sutat in loc sa ii paseze lui suarez, intr-o situatie absolut identica, nici messi nu ii paseaza lui suarez si alege sa traga, la fel ca neymar si tot la fel ca neymar, rateaza cadrul portii. Desigur, messi e un geniu si neymar un mingicar fara creier, De altfel, pot sa iti dau in scris si semnat de trica: tot mingicari fara creier au fost si romario, geovanni sau kluivert. La fel si ronaldinho. Cu eto’o cred ca as avea sute de exemple. Heck, pe criteriile tale cam singurul fotbalist cu creier in clasico a fost c. bravo. Si messi, care e default. Probabil si suarez, pana rateaza un penalty contra lui bayern in finala ucl si devine un cretin acreierat din aceeasi categorie cu ratatii de baggio sau beckham.

  De fapt, mi te imaginez adormind linistit pe Peer Gynt, multumind cerului ca un imbecil neserios si lipsit de educatie ca Stevie G nu a jucat niciodata la barca.

 196. aia ce se dadeau mari in fata masinilor lui jese si bale ar trebui interzisi pe stadion pentru tot restul vietii. e o tampenie ce s-a intamplat,insa,asta e o consecinta a actiunilor clubului de-a lungul timpului…
  presedintele si-a obisnuit toti pokemonii cu cate un transfer “bomba” pentru a le face pe plac…are impresia ca joaca fotbal manager in viata reala.

  bale,saracul,n-are nici o vina ca s-au platit atatia bani pe el…
  sincer sa fiu,bale are calitati fizice mai bune decat c.ronaldo(asta e doar punctul meu de vedere)…e mai rapid,mai puternic,mai tehnic,bate mai bine loviturile libere…INSA,sta foarte prost la capitolul mental. e departe de a fi unul dintre preferatii mei,insa,nu il dispretuiesc. as fi cel mai fericit sa vad ca ar confirma,din pacate,insa,suma aia platita pe el atarna greu tare.

  ma intrebi de fotbalisti pe care ii respect..sunt chiar foarte multi..spre surprinderea unora,am si preferati in echipa(marcelo si benzema)..care nu trebuie sa fie cei mai cei..insa,sunt preferatii mei.
  sunt si fotbalisti carora le apreciez caracterul si daruirea(arbeloa) sau jucatori carora le apreciez calitatile(modric,kroos,varane,carvajal,khedira,c.ronaldo,isco,jese,ramos,pepe,james,coentrao,illara),asta nu inseamna ca sunt de acord cu caracterul tuturor(pepe,desi s-a mai calmat in ultimii 3-4 ani,tot mai are scapari animalice…sau ramos,care e un caracter parsiv si sta mereu in umbra lui iker pentru a nu cadea intr-o lumina proasta).

  legat de antrenor…nu l-as schimba,desi,imi scoate peri albi.l-as lasa sa-si duca la capat proiectul…i-as oferi chiar si o prelungire a contractului,insa,mi-as dori sa vad ca jucam si fotbal. nu-mi place cand cineva se ascunde dupa cifre.
  un inlocuitor capabil,in momentul de fata,e greu de gasit..se tot vehiculeaza nume precum zidane(nu stiu daca e pregatit pentru un asemenea pas) sau klopp(nu stiu daca nu cumva ar fi o palarie prea mare pentru el,ca sa nu mai spun ca ar fi un dezastru din punct de vedere mediatic,o noua situatie mourinho)
  personal,asa am crezut si despre pellegrini..cum ca este un antrenor foarte bun,insa,este prea “bland” pentru a putea conduce un club mare…si chiar mi-a parut rau de el cand a plecat de la real,si mi s-a parut ca a fost nedreptatit de presedinte,insa,realul chiar era o palarie prea mare pentru el.

 197. ancelotti a jucat mai mult fotbal intr-o repriza pe camp nou decat a facut-o mourinho in cele 8 clasice ale sale in deplasare. Eu recunosc ca realul ne-a depasit total in prima repriza si scorul de 1-1 a fost mincinos

 198. 1.ce treabă are mourinho aici?

  2.Eşti ipocrit.

  În săptămâna aia în care realul a jucat de 2 ori cu man utd şi 1 data cu barca,i-a bătut pe catalani cu rezervele şi vi acum să spui ca n-a jucat fotbal.

  Dacă nu era ancelotti antrenor la real nu era atâta linişte în presa…valabil şi pentru tine.

 199. Ti s-a pus pata pe Neymar acum si, ca si in cazul oricarei pete, esti irational. Nu, Neymar nu e absolut deloc raspunzator pentru golul Realului. Este direct raspunzator pentru o ratare monumentala. Punct. Mingea aia a ajuns din mainile lui Iker in parta Barcelonei. Unde erau mijlocasii, aparatorii? E ca si cum ai spune ca arbitrul e direct raspunzator pentru primul gol a lui Gladbach ca a dat un aut invers in jumatatea lui Gladbach. Bayern tot trebuia sa se apere la faza aia. Si, ca tot am dat exemplul asta, nu am vazut tirada ta cum ca Bayern nu ar trebui sa piarda acasa cu o echipa cu 5% probabil din bugetul lui Bayern. Asta nu inseamna ca ar fi trebuit sa existe o tirada, intrucat e parte din frumusetea fotbalului, dar no, cat sa pastram consecventa.

 200. Ma bucur tare ca a fost meciul nostru in aceeasi zi cu El Clasico !

  Din fericire pentru mine, nu am vazut meciul, dar din ce am inteles de la altii a fost o victorie (sau o infrangere pentru noi) meritata, si sansele noastre la top 4 au scazut considerabil, mai ales ca urmeaza meciul de pe Emirates, unde nu stiu daca am castigat vreodata.

 201. la bayern a fost infrangere programata, probabil vor mai pierde si alte meciuri. Au declarat deja ca nu vor sa mai castige campionatul din martie ca anul trecut pentru ca le distruge forma de CL

 202. Ok, parerea ta lunga e ca sunt nedrept cu neymar ca am ceva cu el? Eu in fotbal nu am mama nu am tata. Joci fotbal te apreciez, nu joci nu te apreciez.
  Neymar e pierdut, nu va fi niciodata un mare jucator. Omul in 2 meciuri super importante a ratat 257 de ocazii singur cu portarul si a pierdut 459 de mingi. In doar doua meciuri. Asta nu e un workrate normal, scuza-ma. Si nu doar eu il critic, il injura peste jumatate din fani.
  marii jucatori atunci cand sunt tineri nu fac astfel de erori de judecata si meciuri atat de slabe si nu sunt injurati de fani. Nici messi, nici ronaldo, nici zidane nici xavi, nici cine vrei tu jucator legendar nu au avut astfel de momente de totala deconetare si amatorism si in consecinta nu au fost injurati de fani. Dimpotriva lumea a vazut la ei de mici ca vor fi superstaruri. E ceva ce se simte, ce se vede, ce nu se poate critica. Asta nu inseamna ca nu au ratat si ei cu poarta goala. Au ratat, au avut esecuri dar astea au palit pe langa calitatile afisate.
  La neymar e invers. Calitatile lui palesc pe langa multitudinea de erori pe care le face meci de meci. Erori diverse: pierde balonul extrem de usor, dribleaza cu capul in pamant fara creier si fara sa gandeasca consecinta actiunii, paseaza aiurea si intotdeauna cu intarziere, rateaza din toate pozitiile in mod constant irosind assist-uri extraordinare, nu ajuta in aparare deloc etc etc etc.
  sorry, neymar e o cauza pierduta. No footballing brain whatsoever

 203. “Au declarat deja ca nu vor sa mai castige campionatul din martie ca anul trecut pentru ca le distruge forma de CL”

  Bundesliga, everyone.

 204. Tu sigur esti Barca supporter sau esti doar Messi fan? Altfel spus, daca Messi prin absurd se transfera la Chelsea odata cu Pep manager si Mourinho e numit manager la Barca care va fi (noua) echipa preferata?
  Greu sa judeci fotbalul in alb si negru, mai accepta si niste nuante de gri. Daca si Neymar a ajuns acum un fraud sincer nu stiu de ce te mai uiti la fotbal. Poate va apare vreodata o echipa de puristi, dar fotbalul e mai mult de atat, sigur apreciem o pasa de 50 metri, vreo 3 dribblinguri in 2sqm, dar daca numai asta te face sa te uiti la meciuri, nu stiu, poate mai bine te orientezi spre alt sport- tenisul e un sport individual in care nu interactioneaza multe caractere brainless. Multi suntem fani si mai facem unii jucatori albie de porci cateodata la nervi, dar ca sa fii atat de perseverent in a da de pamant cu allegedly your favourite team si cu jucatori de 100Mio ptr ca nu au avut 7-0 la pauza cu Real (detinatoarea CL), sorry this is just wrong.

 205. Hihi. “Altfel spus, daca Messi prin absurd se transfera la Chelsea odata cu Pep
  manager si Mourinho e numit manager la Barca care va fi (noua) echipa
  preferata.” = Epiphany

 206. tu ai citit totul intr-o nota exagerata. Sa-ti reamintesc de cate ori ai dat tu de pamant cu ai tai? sau te pot intreba si pe tine daca esti fan spurs sau hater harry radknapp? 🙂 nu e usor…
  nu am dat de pamant cu nimeni, am spus doar niste adevaruri care supara: am jucat foarte slab cu real madrid, la pauza trebuia sa fie 4-1 pt real si una dintre explicatii este forma oribila a lui neymar. nu stiu cum poti sa contesti aceste lucruri

 207. barcelona, cu criticile de rigoare aduse lui mourinho daca le merita.
  asta nu o sa ma impiedice sa ma bucur in continuare de fotbalul lui messi si pep, oriunde ar activa

 208. Chiar, ar fi monumental sa ajunga Mou la Barca, intr-o buna zi :))

 209. Cum am spus, una e sa dai de pamant la nervi cu unii din fotbalisti, alta e sa ajungi la exagerari precum Real ar fi avut 4-1 la pauza datorita lui Neymar. Si daca ar fi fost adevarat (4-1 la pauza adica) si tot e greu de imaginat ca ar fi fost din cauza unui singur fotbalist, parerea mea sincera e ca sunt niste exagerari pornite din ideea ca Messi e un zeu (and you may be right here) si datorita la fotbalisti ca d’alde Neymar, Fabregas sau Alexis Sanchez Barca a suferit/sufera ca nu poate inscrie 7 pe repriza. Atat de shit e Neymar incat anuleaza Godness-ul lui Messi. Cum era si cu Jordi Alba beneficiaza de 14 pase de la zeu pe repriza si nu inscrie nici una. Again, nu contest ca Messi e cel mai bun in momentul de fata (si probabil cel mai bun jucator al ultimilor 20 de ani), dar asta nu inseamna ca cine nu e la nivelul lui e brainless idiot.
  Altfel Harry nu are nici o legatura cu discutia de fata, nu-mi place Redknapp ca persoana inainte de manager, nici AVB n-a castigat campionate cu noi dar il apreciez mai mult. Si nu stiu daca ai citit vreodata ca am dat de pamant cu Soldado, Lamela sau Bentley:), adica cele mai trei scumpe achizitii din istoria Spurs. Ba din contra, sper inca ca Lamela sa reuseasca daca ptr Soldado e din pacate poate mult prea tarziu.

 210. Subscriu, ce face filotas cu ai lui e egalat doar de nemultumirile lui Torpyla fata de Iker Casillas. Eu nu am facut ce face filotas cu Neymar nici macar cu Andy Carroll sau Downing, adica vreau sa zic ca nici acum, cand nu mai sunt la noi, nu o sa ii porcaiesc, pentru ca au facut ce au putut pentru echipa (in cazul lui Downing, asta a echivalat cu 0 goals 0 assists in primul sezon, shit happens 🙂 ).

 211. si ptr noi urmeaza City si Chelsea, plus Arsenal prin ultimele etape, ca meciuri foarte grele. e bine ca am luat 6 puncte din astea 2 meciuri, nesperat chiar mai ales la forma aratata de Liverpool in ultima vreme. eu m as multumi cu 3 puncte din urmatoare 2 meciuri, bine ptr mine e de neconceput sa ne bata city acasa dar ce nu face omul ptr un loc 4 acum :))

 212. pe andy carroll nu ati dat 200m eur riscand discreditarea clubului. Pe neymar cam atat s-a dat+ani de inchisoare pentru conducatori+ cine stie ce alte probleme.

 213. Nu cred ca Neymar a fortat clubul sa dea nu stiu cat pe el, si nici sa faca ilegalitati. Chiar daca el a cerut asta, o vorba veche zice ca nu e prost cine cere, ci cine da.

  Altfel, pentru noi Carroll + Downing face dpdv financiar cam cat Neymar la Barcelona.

  Iar despre fraude chiar cred ca nu poti sa zici ca e Neymar raspunzator. Anii de inchisoare ai conducatorilor sunt, presupun meritati, prin urmare nu sunt un pret ci un cadou facut clubului.

 214. Cred totusi ca asta e o problema in lumea contemporana a fotbalului. Jucatorii sunt vazuti, mai degraba, ca niste saci de bani, dimensiunile lor variind in functie de cati bani s-au platit pe ei. Si oricate ar face Neymar, parca tot nu esti impresionat de unul ‘pe care s-au dat 200 de milioane’. Sa ne uitam un pic si la Bale sau la James Rodriguez. Sunt fotbalisti cu cifre foarte bune, poate daca dadeai 20 de milioane pe fiecare, ai fi zis acum ca-s revelatii. Dar asa, cu 70-80m ca price tag, te interbi daca nu cumva sunt flop-uri. Si parerea mea e ca nu e vina fotbalistilor ca nu se ridica la niste standarde ireale. E vina celor care decid sa ofere sume d-astea absolut aberante.

 215. Poate sunt subiectiv, dar mai este cineva care il vede pe Alba cel mai bun fundas stanga din lume sezonul asta? Are o viteza incredibila si mai nou stapaneste mingea excelent si vede jocul asemenea. Pentru city afost un cosmar! Nu iau in considerare meciuri ca cel cu madridul unde unii s-au pregatit o saptamana si altii doar doua zile, dar chiar si acolo s-a descurcat onorabil. Ii vad pe spanioli favoriti la euro de data asta din motive de fundasi.

 216. Coys am auzit ca vreti sa l cumparati pe sergi roberto. Any truth in that? Daca da e o alta geniala lovitura a lui levy:)

 217. Mda, are doar 7 goluri in 104 meciuri la Barcelona, rusinos pentru un fundas lateral.

  Iar in finala CE 2012 probabil nu trebuia sa-si salveze viata. Dar a fost util.

 218. daca suntem inapoi in mai 2013 si AVB e manager, da, suntem interesati:)
  Altfel, Levy a rezolvat criza din defensiva, aveam nevoie de un defender experimentat si leader asa ca l-a cumparat pe Kevin Wimmer, 21 ani, FCKoln. Daca n-ai auzit de el pana acum nu e bai, who has?:)

 219. nu e vina lui ca nu e mai eficient in fata portii, e foarte adevarat. Nu asta e jobul lui primar sa dea goluri. Dar la barcelona realitatea e ca este pus in pozitii de finalizare meci de meci prin natura lucrurilor, aproape ca o extrema la handbal si e pacat ca echipa nu profita mai mult din aceste faze

 220. well done Arsenal! cam asta e fotbalul care trebuie sa apara macar 75% dintr-un sezon la arsenal si atunci vor veni si rezultatele serioase
  liverpool rateaza din pacate finalul de sezon si da impresia un pic de anxietate existentiala prin acele mici scandaluri care tot apar, acum e sterling, a mai fost gerrard sau suarez. Pare un club care nu se simte bine in pielea lui si jucatorii de top sau il evita sau vor sa se care cand au sansa. pacat

 221. sper sa nu ma ia gura pe dinainte dar se poate un loc 2, nu prea inteleg cum a devenit posibil dar daca e acolo de ce sa nu l luam. 🙂

 222. Cea mai buna echipa din Anglia poate chiar rata top4, ramane de vazut daca favoritii la titlu vor reusi sa recupereze 7 puncte ce-i separa de City:)

 223. Un weekend plin de wonder goluri si de manifestari de golani, si aici ii trec pe Rooney, Messi, Neymar si Drogba, mai ales ultimii doi, shocking. Sper din tot sufletul sa-i faca cineva lui Mourinho ce a facut Drogba.

 224. Neymar intradevar a facut un gest de badaran needucat si ar merita o suspendare cum se primeste in Anglia pentru scuipat, dar in Spania nu prea exista proba video pentru ca…Spania, enough said. Legat de Messi, poti sa-mi spui la ce anume te referi?

 225. Daca tot suntem in saptamana Pastelui, cred ca esti mai catolic decat Papa. Da, nu e frumos sa injuri, dar daca tu imi spui un fotbalist care nu injura arbitrul cateodata eu nu ma mai uit la fotbal in viata mea. Hai sa fim seriosi totusi!

 226. daca nu a pus mana la gura cum se pune in CL :D..ce a facut drogba? nu am vazut meciul si pe youtube nu gasesc decat un clip cu el tragand de timp.

 227. A dus la extrem trasul de timp, este anti fair-play dus la maxim; una e sa o bubui in tribune dupa ce a fluierat arbitrul, mai poti sa crezi ca nu a auzit, etc; aici intentia este evidenta, si lipsa de class asemenea. Nu apara ce nu e de aparat.

 228. refreshing the vazut ca sunt in continuare singurul care se ia de fotbalistii care nu-mi plac si troleaza…oh wait.
  yeap.

 229. O abordare interesanta. Explici? Ti se pare ca vreounul din gesturile celor mentionati de mine e de laudat, ca nu inteleg? Nu e vina mea ca anumiti fotbalisti de la Chelsea sau Barca si-au aratat educatia, nu vad de ce nu trebuie deloc mentionat. De fapt, daca nu era si Barca implicata weekendul asta, probabil trageai un rant de cat de mic e Mourinho si Drogba.

  Probabil trebuia sa fac o oda celor 5 goluri inscrise de Ronaldo, sau cum Ozil a castigat meciul cu Pool in feluri in care muritorii de rand nu pot vedea, si cum tinea mingea la picior sa se odihneasca echipa si alte gogomanii de genu asta.

 230. nu, nu, sunt de acord cu tine; doar ca eu cand am facut acelasi lucru am fost admonestat ca de ce vezi doamne m-am luat de un jucator.
  educatia nu e prima calitate a fotbalistilor e adevarat, se mai injura se mai scuipa la final probabil ca isi strang mana

 231. Oh yes mie mi-ar fi placut ca macar unul din aia 11 Spurs de pe teren sa injure arbitrul sau sa intre dur macar o data la ciobanii aia din Burnley. Adica sa arate ca le pasa, sigur nu muscand sau simuland penalty-uri. Dar ceva peste limitele regulamentului in acel mod de a spune ‘ba suntem aici ca si favoritii la titlu si lui Filotas si nu ca light weight material care se tavalesc pe jos la fiecare picior pe tibie’.

 232. daca stam sa ne gandim si Blanc ar incapea in imaginea asta. Sau nu ai gasit poza cu el in trening?

 233. am vazut un troll frumos azi.

  man city bought so many arsenal players that they went 4th themselves.

 234. De dragul dreptatii, sper ca bucata de gazon cu care a aruncat in el sa fie aia pe care si-a suflat mucul neymar.

 235. ce parere aveti despre aceasta editie a campionatului englez? cel putin fata de ultimii 5 ani mi se pare cea mai slaba editie, din toate punctele de vedere: goluri, suspans, spectacol, meciuri memorabile, echipe memorabile, jucatori, golgeteri
  ma insel?

 236. Pai da, e firesc sa vanda mult, prin faptul ca investigheaza cartea lui Copos … la asta te refereai ?

  Glumeam, evident ca mult mai multe priviri sunt atrase de coltul din stanga sus, …

 237. Eu personal cred ca e in nota asteptata. In sensul ca echipele din Anglia sunt de ceva vreme in al doilea esalon valoric din Europa, to say the least, esalon dominat probabil de un Bayern, Barca, Real. Echipe memorabile, dupa parerea mea, nu au fost demult in Anglia.

  La jucatori, nu stiu ce sa zic. Cumva ai dreptate, se pare ca Hazaard va castiga, ceea ce mi se pare destul de trist. Nu ca a fost jucator rau, dar parca in anii trecuti au fost jucatori mai stralucitori, cum zici tu. Ca revers al medaliei, Kane pare sa fie o pata frumoasa de culoare, avand (sau continuand, vom vedea) un purple patch cum anii trecuti au avut RvP sau Suarez, de exemplu. La fel si cu al meu Giroud, pe care, daca nu as sti mai bine, de la revenirea dupa accidentare l-as putea confunda cu nu stiu ce beast. Am fost lipsiti de Aguero anu asta, prea multe accidentari, iar jucatorii de clasa de la ManU, de exemplu, parerea mea e ca au fost un pic inhibati de antrenor. Culmea, este un sezon al portarilor, cum am mai vorbit, ceea ce iar nu s-a intamplat in Anglia de vreo 10 ani minim, cu mai multi portari de certa valoare in campionat.

  La suspans, aici mai ca te-as contrazice un pic. Sigur, titlul e adjudecat, dar jos nu cred. Plus, ca lupta pt top 4 e deschisa, si nu ma refer la locurile 2-4, ci mai cred ca Spurs si/sau Pool nu si-au dat ultima suflare. La anul nou, City parca avea vreo 13 peste noi, sau ceva de genu. Cert nu ma asteptam la o asa implozie. La fel, nu ma asteptam deloc ca United sa aiba asa parcurs. Si nici la Arsenal dupa meciu cu Spurs. Eu cred ca suspansul inca mai exista, acum nu se castiga in fiecare an titlul in min 94 din ultima etapa.

  Spectacolul la fel, mai exista, poate nu neaparat ca in trecut, dar pe de alta parte se pare ca si TV-urile sunt total neinspirate, ultimul exemplu fiind Villa QPR 3-3 netransmis, in conditiile in care doar cu o zi inainte am avut un mega super Sunday cu un gol (frumos, ce-i drept) in doua meciuri jalnice.

 238. i s-a anulat cartonasul lui c ronaldo:))
  decizie unica in istoria fotbalului spaniol acolo unde nu se mai revine de obicei asupra deciziilor arbitrului
  Sarbatori fericite, Florentino perez!

 239. S-a revenit si la cartonasul primit de Messi la Valencia. Ca e portughezul tinut in brate de liga spaniola sunt de acord, dar aici s-a luat decizia corecta. Pe de alta parte, nu inteleg de ce au facut apel, e Eibar totusi, acum e riscul sa fie suspendat in alte meciuri mai dificile, gen Sevilla, Valencia, Celta, ce-i drept, cu astea nu e chiar la indemana sa dea 4-5 goluri 🙂

 240. Daca dadea trei la rand il chema Gaucho si aveam toti postere cu el pe usa de la garaj. Eu n-o sa plang dupa Alves, a fost un fundas exceptional dar dupa ce l-am vazut pe Cafu jucand nu ma deranjeaza ca pleaca. Mai sunt si vor mai fi fundasi ca Alves. Se poate retrage linistit la o echipa araba gen PSG (sic!). Cred ca Barca ar fi fost dispusa sa ii prelungeasca (virgula) contractul daca demonstra sezonul asta ca il merita, dar la ce forma a aratat (coroborata cu indolenta si lehamite) e complicat sa ramana la o echipa care s-a debarasat fara nici o rusine de Rivaldo sau Ronnie. 90% din echipele mari au fundasi dreapta de aprox aceeasi valoare, oricine ar juca la Barca ar creste si ar ajunge printre cei mai buni din lume. Imi aduc aminte cand au debutat in acelasi sezon Gabri, Iniesta si inca ceva mijlocas central care a plecat pe la Rangers parca, nu ii mai tin minte numele. Dintre ei, Iniesta era de departe cel mai slab. Niste sezoane langa Pep si Enrique, Rivaldo si Ronaldinho, Deco si Xavi si a ajuns candidat serios la balonul de aur.

 241. Ai fi un foarte bun suporter Spurs, daca s-ar putea ar trebui concediat managerul dupa fiecare meci necastigat.
  While at it, cine a marcat ptr. Barca? 🙂

 242. Aici are dreptate Filotas, schimbarea lui Neymar care a fost cel mai bun de pe teren a fost o catastrofa. Pur si simplu nu se invata minte, la Barcelona, adaugand un mijlocas si transformand echipa intr-un 4-4-2 nu merge, nu i-a mers nici lui pep, nu o sa-i mearga nici lui. De aici s-a rupt totul, aveam asa un sentiment de inevitabil.

  Am avut nitel ghinion, Bravo a gafat in sfarsit intr-un moment destul de nefericit, la fel si Pique care a fost senzational anul asta. Asta si ratarile lui Suarez.

  In fine, Sevilla e echipa tare al dracu pe teren propriu, trece si Madrid pe acolo si sunt curios daca scot 3 puncte. Campionatul se joaca insa Enrique mai trebuie sa creasca putin si sa ia decizii mai cu cap.

 243. La cum merg lucrurile, as fi surprins ca Arsenal sa nu castige titlul. Daca bat azi, chiar si United sunt acolo.

 244. Prea mult vin pe pasti mafrend? 🙂 Doar vezi ca toti portarii joaca pt Chelsea.

 245. 1 aprilie a fost si a trecut. Arsenal are aceleasi sanse de a castiga campionatul cate are barca sa castige la liga:0

 246. Speranta moare ultima dar cu tristete in suflet lucrurile sunt clare pt mine: nu vom castiga mai mult decat cupa spaniei. Titlul e deja pierdut, vom pierde primul loc in maxim 2 etape si la final vom fi la cel putin 5 punctein spate de real. In CL psg ne va elimina fara probleme ( si nu ma plang, joaca mai bine si mai frumos decat noi, ar fi pacat sa nu se califice)
  Incercam la anul

 247. Iti retrag titlul de suporter onorific Spurs. Nici cel mai pesimist fan Spurs n-ar fi in stare sa afirme daca echipa e pe locul 1 (don’t laugh, am trait asta 4 etape in viata mea de suporter:) ca all is lost. De fapt nici un suporter normal n-ar fi in stare sa afirme asta:)

 248. Era pronosticul la pauza, altfel yep un sut pe poarta (si ala in minutul 88 ca urmare a unei degajari gresite) = un gol:) Chelsea in a nutshell spun eu. Grinding out results/sign of the champions ecc spun punditii.

 249. daca chelsea va castiga premier league va fi foarte meritat. Nu e vina lor pentru sloppinessul altor echipe si au facut destule meciuri bune mai ales in prima parte a campionatului pentru ca sa-si permita acum sa joace la rezultat

 250. Ce ghinion pentru Juventus sa beneficieze de erori d-astea de arbitraj. Eu sunt sigur ca ei nu mai fura, dar probabil e mana divinitatii care nu ii lasa sa scape de eticheta de hoti de prim rang. Asta da club care sa merite sa-l urasti, ce sa mai…

 251. Te referi la faza penalty-ului? Ca nu am vazut tot meciul. Regula e ca daca faultul incepe in afara careului dar continua si in careu e penalty.
  Eu inca ma mir cum a terminat Real in 11 dupa karate-ul lui Ramos & Carvajal.

 252. daca ar avea o urma de corectitudine uefa ar declansa o procedura disciplinara si i-ar suspenda pe ramos si carvajal; dar nu se va intampla asta si stim cu totii de ce

 253. Nu stiu despre ce-i vorba aici dar sigur unul dintre Basescu sau Perez e de vina.

 254. Mana lui Mandzu era intr-o pozitie nefireasca, nu avea ce sa caute in preajma gurii lui Carvajal.

 255. Eu cred ca acest Carvajal a citit replicile lui filotas referitoare la mediocritatea lui Mandzukic si s-a decis sa il pedepseasca 🙂

  In alta ordine de idei, se pare ca muscaturile pe teren devin tot mai numeroase, acum vreo 2 saptamani auzisem de unul prin prima liga mexicana care a facut ceva asemanator; poate nu sunt chiar asa de anormale cum pareau cand discutam despre Suarez.

 256. in primul rand mandzukic a spus de carv ca a muscat? nu de alta dar la cum s-a plans mandzukic la cotul ala de la ramos (parca) ma gandesc ca ar fi sarit la fel (sau macar dupa meci).

  si il al doilea rand, cand or sa fie penalizat modul in care jucatorii lui atletico obstructioneaza mingea cand sunt cazuti? de trei ori in meciul asta, de alte cateva ori in supercupa, in finala, in meciurile cu barcelona…devine enervant mai ales in meciurile cu echipe spaniole cand ai obstructiile astea intr-o parte, diverii (de la ambele echipe) in alta, pumnii si faulturile ascunse….

 257. Eu de pe reluare nu pot sa spun 100% daca l-a muscat, as tinde sa zic ca da, dar cred ca daca era asa Mandzu ar fi spus ceva la finalul meciului. Nu am citit insa nici o declaratie a sa in sensul asta, doar o dezmintire a lui Carvajal pe twitter.

 258. Gluma negluma, reluarea cu presupusa muscatura nu e clara si nu cred ca trebuie facut prea mare caz. Acum cateva saptamani a fost o faza in meciul City-Barca in care Suarez (who else :)) a fost din nou acuzat ce a muscat insa ulterior s-a dovedit ca nu a fost nimic si unghiul din care s-a filmat denatura faza.

 259. ce i-au facut lui manduzikic aseara netotii aia l-au facut sa-mi fie simpatic:) l-au muscat, l-au lovit cu cotul, cu pumnul dar a stat pe picioare, a tras de el, a incercat pana in ultima clipa sa-si depaseasca conditia tehnica precara si lipsa de viteza

 260. A dezmintit si Mandzukic, tot pe twitter, ca ar fi fost muscat. Bine acum, el a spus ca nu s-a intamplat nimic controversat aseara, ca totul a fost in regula. Deluded.

 261. sa prinzi un psg fara silva, fara veratti, fara ibra, cu david luiz in carje si sa plimbi mingea penibil si sa astepti trecerea timpului mi se pare o insulta si o rusine fara margini. Nu e posibil asa ceva. Afara lucho!

 262. foarte bine pt el. Mare prostie a facut ca s-a dus la bayern dupa ce aia au reusit tripla (cu un noroc istoric, mura-n gura dupa ce au dat peste o barcelona antrenata de un maseur…). Nimeni nu l-a dorit si nu il doreste acolo, e un strain. De-abia astept sa-i vad pe ingamfatii aia de bavarezi sa vedem ce fac cu un lot imbatranit vor imploda

 263. Jenant sa bati PSG la Paris doar cu 3-1, ce rusine! Campionatul e deja pierdut (poate chiar si top4), CL e deja dusa (e greu de crezut ca Psg nu va remonta pe Nou Camp, minim 5-0)…luis enrique ar trebui sa ia notite de la pep cum sa tavalesti o mare campioana ca Porto la ea acasa:)

 264. eh, macar nu a fost 3-1 cu bate borisov. E foarte greu sa joci cand in echipa il ai pe cel mai slab om care a incaltat vreodata niste ghete de fotbal: Dante. Mama e mai buna la fotbal decat Dante.

 265. S-o fi demoralizat cand a vazut ca de la o tripla istorica a ajuns doar in semis si acum doar sferturi, fair enough…

 266. Nu-mi doresc să plece (încă), dar, de s-ar întâmpla, nu m-ar deranja să facem cam ce face Barca anul ăsta fără el.

 267. Si eu cred ca e singura varianta realista, cu Ancelotti mergand la City. Ceea ce ar fi mare pacat, e dead man walking la Real inca dinainte de a fi instalat.

 268. Sincer incepi sa fii penibil. Man, nici eu nu sunt super multumit, e clar ca jucam altceva decat am fost obisnuiti, dar Lucho cu bune si rele i-a facut sa joace ceva macar. Si da, sunt multe rele, am spus-o si eu, dar a facut si cate ceva bine si nu poti dupa un 3-1 in deplasare cu una dintre cele mai puternice echipe din Europa sa spui ca jocul prestat e o insulta si o rusine fara margini.

 269. Ma intreb daca nu ai pe acasa si un shrine cu lumanarele si poza lui Pep.
  Ce spui tu mai sus e o tampenie full stop. Sincer, ne-am cam saturat de lamentarile tale; go get a life.

 270. bai ipocriti mai sunteti; si voi ati fost super nemultumiti de lucho dar acum va dati dupa cires ca am batut psg cu 3-1. Daca Doamne fereste nu o sa reusim nimic anul asta ce o sa faceti? afirmatiile mele au fost facute la pauza cand jocul a fost unul slab si letargic cu o tactica pe care nu o intelege nimeni.
  Echipa joaca pentru ca vrea messi sa joace. Atat. Uitati-va la miscarea in teren, uitati-va cine dirijeaza jucatori, cine lanseaza atacurile etc. Stiti si voi ca si mine ca influenta lui luis enrique la aceasta echipa este minima si ca ce s-a intamplat in ianuarie a fost un pact intre jucatori pentru a nu crea un scandal si ca soarta lui enrique e pecetluita deja si indiferent ce se va intampla nu va mai ramane si anul viitor la echipa

 271. Pai poate inveti sa nu mai faci afirmatii la pauza cu care sa te discreditezi la finalul meciului. Echipa joaca pentru ca Lucho i-a dat o idee de joc, care intradevar nu functioneaza mereu, dar aseara am jucat in general foarte bine. Messi este cel mai bun jucator din aceasta echipa, dar pe langa el avem si o aparare foarte sigura si asta este un mare plus pentru Enrique. Plus un Suarez exceptional. Stiu ca nu va ramane in vara la echipa aproape orice s-ar intampla, dar pana atunci am putina rabdare si nu il fac albie de porci la pauza unui meci in deplasare la PSG in care conduceam cu 1-0.

 272. Dupa un asemenea esec, chiar daca se pot invoca circumstante atenuante (accidentari. greseli individuale etc…) Pep poarta o mare parte din vina si trebuie sa se gandeasca serios ce nu merge si ce merge si ce face gresit de permite unei echipe ca bayern sa aiba astfel de sincope (care se cam aduna totusi in ultima vreme) atat la nivel de rezultate cat si la nivel de joc.
  Cel mai bine pentru toata lumea ar fi totusi sa plece dupa 2 sezoane in care nu a reusit principalul obiectiv (desi le-a reusit pe toate celelalte)
  va fi oricum o vara interesanta la nivel de antrenori cu echipe ca city, barca, bayern, borussia, real cautandu-si antrenori

 273. Poate il aduceti pe Enrique, sunt sanse mari sa fie disponibil din vara 😉

 274. “Echipa joaca pentru ca vrea messi sa joace”. Eu inteleg ca esti fan boy Messi, dar ce ai scris acolo e gresit in atatea feluri ca nici nu are rost sa povestim. Practic, il descalifici pe Messi, si e pacat. Sunt convins ca Messi are in contract, pe langa cele 20 mil sau cat, si o clauza care-i da voie sa joace cand vrea. Sa joace, nu sa intre pe teren. Plus, Messi a dirijat miscarea si atacurile si pe vremea lui Pep, cel putin in prima perioada cand Barca mai si ataca, norocul lui Pep, ca l-a facut mare antrenor.

  Inca o data, dintr-o adoratie oarba il descalifici. Si inca o data, e pacat. Daca Messi, Suarez si jucatorul ala de doi bobi bucata, cum il numesti tu, Neymar parca, raman in forma asta, castiga Barca liga la pas. Si inca un lucru, Piquet niciodata nu a jucat asa, plus ca, de cand cu Lucho Barca nu mai ia gol la fiecare corner. Bineinteles, Messi a rezolvat si treburile astea, da just sayin’.

 275. Fara noroc nu faci nimic in fotbal. Uite Real, nu ar fi facut veci La Decima daca nu ar fi avut un noroc istoric sa dea peste un Bayern antrenat de un geniu.

 276. Lasand gluma la o parte, cam toate trofeele CL s-au castigat cu un dram noroc. Unii mai mult, altii mai putin, dar la un moment dat pe parcursul competitiei toate castigatoarele din ultimii 10-15 ani au avut noroc.

 277. Nu cred ca Pep mai are puterea sa se bage in alta gura a lupului.
  Pep este si a fost un antrenor singuratic.Ascensiunea lui ca antrenor a fost ca o explozie, a si creat conditiile pentru reconstructie acolo unde explozia s-a intamplat dar a si ranit/orbit multa lume prin suflul neasteptat. Aparitia lui nu a fost predictibila sau prezisa de cineva pentru ca desi a fost un mare jucator nu avea in spate nici numele nici scoala de antrenor necesara pentru un succes de conformitate. Guardiola a fost o schisma in fotbal si progresul rapid adus de el este unul vertical, nu orizontal. Alti antrenori au un succes orizontal, iau ceva ce exista si il raspandesc in alte parti sau il fac mai eficient. Guardiola a creat ceva ce nu exista, un produs nou, uimitor. O echipa care desi juca fotbal ca si toate celelalte il juca total diferit.
  De aici deriva singuratatea lui. Fara alte repere in jurul sau decat ceea ce singur a creat, a devenit inevitabil singur. Atat de singur incat s-a instrainat pana la urma si fata de cel mai bun prieten, Tito. Ceea ce l-a ajutat insa sa traiasca cu aceasta singuratate la Barcelona era faptul ca era acasa, era clubul care l-a crescut si care nu i-a masurat doar reusitele ci i-a creat si o infrastructura sentimentala puternica. Daca s-ar fi dus la orice alta echipa nu ar fi reusit sa stea patru ani fara placenta aceea de iubire gratuita din care s-a hranit.
  Dar succesul sau a produs multa suferinta si multa schimbare. A trezit din somn multe gelozii si a creat o reactiune la inceput lenta apoi din ce in ce mai violenta. Cluburile rivale vroiau si ele ceea ce avea Barcelona. Real Madrid a suferit crunt in acea perioada, suferinta patricianului lovit de ceva ce nu poate intelege si de aici cheltuielile inspaimantatoare. Pentru a putea ajunge unde era Barcelona. E un lucru normal de altfel, orice progres mai ales unul atat de violent naste la inceput o opozitie crunta a celor ce traiau bine merci inainte sa apara acest progres. Asa a aparut autobaza, ca o ultima reduta in fata unei urgii pe care foarte putini o intelegeau si si mai putini puteau sa o contracareze.
  Guardiola nu a stiut intotdeauna insa sa gaseasca o solutie pentru singuratatea sa intr-un moment in care efectul exploziei trecuse demult si se instalase o toropeala placuta.
  Iar plecarea la Bayern nu l-a ajutat. Acolo nu a mai beneficiat de capitalul de iubire al clubului si al fanilor, acolo i se cerea sa dezvolte orizontal clubul, nu vertical. Dar nu cred ca in tiparul lui de personalitate a putut sa bata cu dalta conformismul la un model, cel german fara sa reactioneze. Si asa au rezultat experimentele singuratice de la bayern si poate si explicatia esecului din Liga Campionilor, competitie ce nu suporta experimente.
  Mai departe nu stiu ce va face. Nu m-ar mira sa se retraga

 278. Unu la mana, abia dupa 2-3 reluari s-a vazut ca a fost afara. Dar e clar ca a fost intentie, altfel n-ar fi Juve.
  Doi, anul trecut am avut erori impotriva noastra cu Benfica si n-a sarit nimeni sa faca scandal. Deh, daca e pt Juve nu se vinde, ce sa ii faci.
  Trei, justificat rant din partea unuia care tine cu echipa care a beneficiat de eliminarea injusta a lui Ibra ca sa se califice in CL mai departe. Oh wait, nici macar asa …. Lasa, bine ca va iubeste pe voi lumea din toti rarunchii. O fi vorba de fair-play-ul lui Mou sau de banii adunati cu greu de Roman si adusi la Londra ca sa sprijine dezvoltarea unei societati sarace si defavorizate….

 279. Asa e, daca tinem cu Chelsea sau Barcelona sau mai stiu eu cine, n-avem voie sa remarcam ce club de hoti e Juventus.

 280. Folosind aceeasi logica stramba (cea care pune etichete unui grup pornind de la ceea ce face un membru al grupului), ar insemna ca Chelsea e un club lipsit de etica si fair play, asta ca sa nu folosesc cuvinte mai dure. Dar eu nu ma cobor asa jos… fie cum vrei tu…. Ranturile sunt ranturi, jignirile sunt altceva.