consemnate de COYS

Partea 1 Rezumat

 O zi normală in biroul lui Daniel Levy, Spurs’ chairman. Discuțiile cu Jose Mourinho și un enquiry despre Danny Rose și cu Florentino Perez despre o oferta de nerefuzat ptentru Delle Ali sunt urmate….

Partea 2 Rezumat

 … de un telefon trântit in nas lui Mark Zuckerberg. Daca Poch ar fi băiat de treaba și ar agreea ofertele…

Partea 3

“Închizându-i telefonul în nas lui Mr. Facebook e cea mai bună parte a zilei”, gândi Levy. “Cine se crede și ăsta, eu am o vorbă: show me the money and I’ll show you mine. Hmmm, acum partea a doua nu trebuie luată literar, desigur” și zâmbi sub ochelari.

Întorcăndu-și privirea pe birou descoperi paharul de single malt și zâmbi. “Oh, finally, pot savura restul zilei, not bad at all”.

Telefonul scoase un buzz scurt. Curios, Levy își aruncă privirea pe ecran, văzu întâi un whatsapp message de la…Rosie??? “Cine naiba e Rosie, Danny Rose e pus pe șoții iarăși, să vezi ce-l amendez”. Deschise mesajul și ciți:

“Salut Daniel my old china, cum merge lucrurile? Aici e Harry by the way, dar folosesc telefonul lui Rosie, amicul meu canin, nu poți ști niciodată cine trage cu urechea hihi:) eu sunt bine aici la Villa errm Birmingham, triffic club, sleeping giant and all that, am câțiva jucători europeni care nu vorbește foarte gramatical, dar mă descurc cu ce am, not a wheeler dealer but a fucking football manager. Chairmanul mi-a promis că îmi ia elicopter dacă promovăm să pot să ajung acasă devreme să beau un păhărel de Spanish Red seară cu Sandra. Anyway dacă ai niște băieți tineri la academie să mi-i dai în loan aș fi foarte recunoscător, chairmanul e dispus să plătească cu 10-20% mai mult decât face. Sigur, involuntar, dar ai reținut ideea. Repet, cu 10-20% mai mult decât în acte. Sună-mă urgent dacă te interesează tema.

PS: sună-mă pe numărul lui Rosie.

PPS: îți mai aduci aminte de băiatul ăla din Franța de l-am avut noi, ăla de a declarat că nu-l interesează cu cine joacă în weekend, o face pentru bani oricum, Assou-Ekotto, bless him:) mi-a trimis un film cu el, e actor acum, oh dear, știi că întotdeauna ziceam că acoperă long range pe teren, și în filme la fel hihi…”

Levy zâmbi larg. “Good old Harry, ce complicat a fost să-l fac să citească P45-ul. Dar ce tare a fost când îl aștepta pe Aguerro și i l-am adus pe Saha, the poor soul, momentul meu favorit.”

Văzu și celălalt mesaj, Scudamore, FA. “Of ce-o mai fi vrând și asta”. Însă îndată ce citi primele rânduri o paloare îi apăru pe față și începu să tremure atât de puternic încât scăpa paharul din mână și se făcu țăndări pe podea. “Oh Doamne, nu se poate așa ceva, nu, nu poate fi adevărat”. Simți că nu mai are aer, încercă să-și desfacă nodul de la cravată într-un gest brusc și necontrolat dar picioarele îl lasă și se prăbușește cu zgomot pe podea.

Zgomotul o alertă pe secretară, care lasă Tinder-ul și veni într-un suflet:

“Sir, sir, sunteți ok?…domnule Levy?”. Extrem de îngrijorata încerca să-i ia pulsul când privirea îi căzu pe textul mesajului de pe telefonului deschis al lui Levy și pe măsură ce citea culoarea din obraji începu să-i dispară precum fanilor catalani la prezentarea lui Paulinho. Oh, dear Lord!

“Hey Daniel, salutări de la FA, să știi că apreciem foarte mult ce faceți voi la Spurs cu juniorii, măcar dacă ar mai fi câteva cluburi așa am reuși în sfârșit să mai prondem niște semifinale cu Germania, you never know cu penalty-urile. De fapt de ce te-am text-uit, toate cluburile vor să ne adunăm zilele astea și să modificăm regulile la transferuri adică să nu mai permitem transferuri după ce a început campionatul. Gata cu deadline transfer day, cluburile vor doar câteva săptămâni, până la sfârșitul lui iulie și gata. Acum Daniel, știm că nu iubești nimic mai mult decât 31 august ora 10 noaptea însă sper că avem și acceptul Spurs, are we cool? Sweet FA”.

Secretara rămase câteva secunde fără glas apoi realiză gravitatea situației și puse imediat mână pe telefon: “111, NHS? Avem o urgență, un atac de cord, o ambulanță va rog imediat la…oh, Richard??? Eu sunt, Jane de pe Tinder, asta da surpriză!!! Nu știam că lucrezi la emergency calls la NHS, parcă profilul tău spunea chirurg??? Oh, înțeleg, criză de personal…de ce am sunat? Oh, da, avem nevoie de o ambulanță urgent la Bill Nicholson Way. Și Richard, dacă ești liber zilele astea…știu, știu, mă suni tu, ok. Aștept, pa, pa.”

Zgomotul sirenelor se auzea din ce în ce mai slab pe fundal. Levy deschise ochii și încerca să străbată prin aerul îmbibat de o substanță ce mirosea a…tămâie? Se ridica brusc din pat și privirea îi căzu pe un poster afișat pe ușă încăperii. “The Big Decider: the Mighty Heaven take on the Hell’s Kitchen this Wednesday. Only on InSky TV. Watch uș rîse.”

“Watch uș rîse???” și simți cum îi crește din nou pulsul. “Asta e motto-ul nostru, cine sunt plagiatorii ăștia, cine se cred ei???”.

Intrigat începu să meargă prin coridorul îngust, interesant e că parcă nu există gravitație, totul părea atât de ușor…la un moment dat privirea îi fu atrasă de cineva care jongla cu un balon de fotbal stând doar pe apa și semăna leit cu…statuia aia din Rio. “Wow, am ajuns la Rio?” se gândi el din ce în ce mai intrigat.

Brusc, văzându-l pe Levy, jucătorul se opri din jonglat și un surâs larg îi apăru pe față.

“Mr. Levy, ce surpriză, nu va așteptam. Bine ați venit, numele meu e Jesus. As in Jesus Gabriel Silva de la City” adaugă el cu un zâmbet șmecheresc.

“Jesus? De la City! Wow…superb footballing skills, dacă ești în căutarea unei echipe, nordul Londrei te așteaptă cu brațele deschise”.

“No, mulțumesc domnule Levy dar va trebui să negociați cu tata, nu pare dispus să mă mai trimită odată pe pământ, prima oară au fost niște complicații cu Roma”.

“Oh, prietenii lui Baldini, nu-mi aminti ce saga a fost până l-am transferat și noi pe Lamela. Dar asta cu tatăl nu-mi place, noi nu suntem PSG sau Barcelona să plătim comisioane la părinți” replică Levy. “Alt caz Neymar” se gândi imediat.

“Nope, era pe vremea lui Pilat, ex Pontius manager retras pentru bani la Maccabi, dar oricum, sunt ‘nailed’ aici așa cum spuneți voi pe Insulă” și îi arată cu degetul posterul. “Heaven’s captain, sunt așteptări mari de la mine. Dar dacă sunteți interesat unul din colegii mei care nu crede în ruptul capului că vom câștiga vreodată ceva poate veni, la voi acolo la Spurs ar găsi mediul propice fără ambiție și fără speranță, ar fi un good fit”.

“Danny Rose???” Întreba Levy.

“Nu, numele lui e Toma. Good guy, îi dau cartea dvs de vizită. Ați mai avut un jucător de la noi care a fost cândva chiar căpitan pe WHL, și acum suporterii îi cântă numele. Oooh, oooh, Judas! Ooh, aah! I wanna know why you’re such a…” se opri brusc, puțin rușinat.
“Anyway, nu vă mai rețin domnule Levy, știu că vă așteaptă Peter. He’s a funny guy, o să vă înțelegeți” termină el reluandu-și jongleriile cu balonul.
Levy își continuă drumul prin coridorul îngust cu camere de o parte și de alta. Garrincha, Socrates, Brian Clough, Bill Nicholson și alte nume cunoscute pe plăcuțele de pe uși. La un moment dat citi “Ted Drake-Arsenal legend” un gând îi încolți în minte. Trase cu coada ochiului în stânga și în dreaptă, apoi luă un spray cu graffitti și început să lucreze. După cinci minute se opri și îndreptându-și ochelarii pe nas își admiră cu un ochi critic munca. Zâmbi mulțumit, însă auzind un zgomot o rupse imediat la fugă. Se opri la capătul culoarului și ochii îi căzură pe o altă plăcuță de pe ușă pe care scria ‘Adebayor’. “WTF??? Ce caută asta aici?” Nu mai apucă să își termine gândul că o altă ușă se deschise și un bătrânel simpatic ținând in mână un rând de chei și un breloc cu Chelsea-Champions of Europe 2012 apăru în cadru zâmbind larg. “Domnule Levy, va așteptăm. Eu sunt Peter, the goalkeeper errmm gate keeper, intrați”.

To be continued…

 

 

Previous ArticleNext Article

This post has 52 Comments

52
 1. Tot in nordul Londrei.
  Usa masiva de stejar se deschide cu un scartait prelung. Arsene, imbracat lejer in costum crem peste care a aruncat o geaca Umbro, limited edition cu deschidere automata, paseste cu incredere in sala. De fiecare data cand vine aici il napadesc nostalgiile, insa acum e treaba serioasa.
  Board ul e format din 5 barbati in costume negre asezati in stanga prezidiului, in fata lor fiind o hartie pe care scrie Business line. Putin in dreapta, un tanar chel, cu ochelari si care-si tamponeaza mecanic fruntea cu o batista alba. Arsene il priveste stramband din nas, uitandu-se pe eticheta din fata lui: Sport line.
  – Arsene, iti multumim ca ati venit on such short notice. Stim ce program incarcat aveti si iti multumim pentru implicarea dvs, spuse Presedintele Boardului
  – Merci bien, ma bucur sa va revad mai ales ca discutam viitorul clubului. E gata contractul meu?
  – sigur ca da. Totul e pregatit, mai ales prelungirea pana in 2025…
  – 2025? Tanarul cu ochelari intreba cu o voce tremuranda… Imi cer scuze, Mr Wenger, am putea sa discutam inainte un pic de rezultatele sportive…Am observat ca acestea sunt un pic sub asteptari.
  Membrii boardului se intoarsera catre tanar, toti cu gura cascata.
  Arsene se ridica in picioare, incercand frenetic sa-si desfaca geaca, fara succes insa:
  – De quoi? Merde! Sub asteptari?! Cum va permiteti? Vin aici in fata dumneavoastra sa fiu insultat? Je suis Arsene Wenger, am inventat practic fotbalul in Anglia, si spui ca rezultatele sunt sub asteptari? C’est un scandale!
  – Mr. Wenger, nu-l luati in seama, e tanar, e in formare, dar suntem obligati sa angajam un consultant independent si pe partea sportiva…
  – Mr. Wenger, relua tanarul tremurand si mototolind batista, echipa nu s-a calificat in CL
  – Champions League? Asta e reperul tau de performanta? Cand eu castigam campionatul si schimbam dieta jucatorilor din fish and chips in ciorba de praz a la vichysoise, tu erai doar un proiect al parintilor tai si Champions league nu exista. Vrei sa ajungem ca Barcelona? Au dominat CL, iar acum l-au cumparat pe paulinho.
  In acest moment toata lumea din sala izbucni intr-un ras isteric care dura 10 minute.
  Arsene, redevenind serios:
  – Asa ca nu-mi spune mie de CL. Overrated competition.
  – Dar fanii nu sunt deloc multumiti, vor un titlu…
  – fanii? Niste nerecunoscatori. Nu au viziune. De fapt, despre asta vroiam sa va vorbesc astazi, despre viziune. Toata lumea gandeste pe termen scurt, fara sa aibe simtul loviturii de teatru. Antrenorii semneaza pe 3 ani, sau mai rau pe cateva luni, asa cum am auzit ca a semnat un sarac la portsmouth. Asta dovedeste lipsa de viziune si gandire strategica. Termenul scurt este pentru pleava, pentru oamenii fara viitor, care traiesc de azi pe maine. Aici, la Arsenal, revolutionam fotbalul de 20 de ani. Dar nu e de ajuns. Progresul inseamna curaj. Asa ca va prezint Proiectul Arsene 2045. Ma voi sacrifica si voi semna pana in 2045, atunci cand oamenii de stiinta cred ca va interveni singularitatea si vom atinge imortalitatea, iar in 2045 vom semna cu totii adevaratul contract revolutionar: Infinity Forever Arsenal!
  Arsene deschise larg bratele, patruns de o fervoare mistica, iar membrii boardului se ridicara in picioare aplaudand frenetic.

 2. Gogomania anului:
  Cristian Geambaşu (537 comentarii) • 23 august 2017, 16:22

  “… Uitati cu buna stiinta cred lucrurile bune si foarte bune continute in ziar/site si scoateti in evidenta doar latura comerciala/tabloida. Care, n-o sa va vina sa credeti, este consumata avid exact de acel public care ne cere doar calitate. Dar ce va povestesc eu despre ipocrizie?”

 3. Geambasu e un troll marunt folosit ptr a mari ratingul gsp. Unul din cei ce a trecut de la ‘Domnule Borcea, Gigi Becali a declarat ca sterge pe jos cu Dinamo, cum comentati?’ la comentarii despre tenis. In sinea lui o fi priceput ca desi se joaca tot cu o minge e putin mai complicat, dar cum Halep e un subiect care aduna multe comentarii e the box to box troll. Cei ce habar nu au tenis ii dau fireste dreptate, cei ce se pricep devin atat de enervati probabil de nivelul de ignoranta incat comit pacatul fatal sa faca un comentariu pertinent. Si asa creste numarul de comentarii.

 4. Partea de Halep/tenis am ignorat-o. Mie mi-a stat mintea in loc la ineptia ca cei care vor presa de calitate se delecteaza cu partea tabloid/comerciala.

 5. Ti-a placut asta, da?
  ” Quite clearly, what the FA needs before it wheels its panel of experts into action is a bona fide dive, one with a take-off, a flight and a landing, quite possibly with a half-pike or two in the middle. At which point, presumably, the panel will respond with scores out of 10, including marks for artistic impression.”

 6. Nu, la prietenul Perez.
  Florentino nu a riscat nimic nici de data asta, subpar dortmund, spurs si iubirea vietii lui Apoel.
  Mi e sila

 7. Cine mai crede ca aceste trageri nu sunt masluite, ori e prea naiv ori nu urmareste fenomenul coruptiei. S-a demonstrat fara tagada ca UEFA si FIFA sunt organizatii profund corupte, mafiote, au ajuns oameni la puscarie, dintre cei mai de sus. E iluzoriu sa crezi ca dintr-o data totul e corect. E o minciuna, o mare minciuna. Se traficheaza sume de miliarde si interesele nu pot sta la mana care amesteca niste bile. Si nu ma refer aici la Real.
  Uitati-va ce frumos au cazut grupele. Nimeni nu joaca cu nimeni. Ce bine aranjate sunt tablourile, e o arta, o adevarata arta. Sa stiti ca si coruptii au simtul esteticului, al artei. Vor sa picteze tablouri care sa incante, au simtul geniului in meseria lor. Doar ca meseria lor e furtul si minciuna. Dupa ce au tot inventat reguli stupide, de genul campionii nu joaca cu alti campioni (why not?!), echipe din aceeasi tara nu joaca intre ele, echipele cu tricouri verzi nu joaca cu alea cu tricouri rosii, au trecut la manipularile subterane, sa se asigure ca nu e deranjat nici un grande. Ca nu e doar Perez acolo, sunt si altii, un cartel. Perez are si el un fetish cu Apoel, care oricum nu conta, la ce echipa are Realul, dar daca e Apoel acolo, de ce sa nu pici cu Apoel? Asta e logica.
  Asta e logica lor, a coruptilor. Uitati-va inca o data ce frumos arata grupele, puse cu mana parca, o fresca pictata perfect: United cu nimeni, City cu nimeni, Real cu nimeni, Bayern si PSG cu nimeni, liverpool cu nimeni. Ba chiar au gandit si in viitor, au lasat 2 grupe din care se vor califica 4 echipe praf, pentru ca urmeaza optimile.
  Asta a ajuns fotbalul, o industrie a banilor spalati, masluiti, in care jucatori fara CV valoreaza 200 M si cluburile cu bani dicteaza. Departe de vremurile bune. #boycottfootball

 8. Sunt de acord cu tine la chestia cu campioanele, e o tampenie si din cauza asta grupele valorice sunt complet disproportionate.

 9. Si aia cu echipe din aceeasi tara sa nu joace intre ele are sens daca sunt sa zicem 3, la 5 insa dintr-o tara mi se pare normal sa poata pica in aceeasi grupa.
  Aia cu campioanele e o tampenie absoluta.

 10. în superrugby, regula după care se desfășoară sezonul regulat e (a fost anul ăsta) 6-5-4). Asta înseamnă că, într-un an, cele 5 echipe neo-zeelandeze sau australiene joacă 6 meciuri între ele, 2 tur-retur, 2 tur), joacă cu fiecare dintre asutraliene, respectiv, neo-zeelandeze o singură dată, anul următor shimbându-se echipa gazdă, apoi joacă cu doar cele 4 dintr-una din conferințele sud-africane, australienele jucând cu celelalte 4, anul următor schimbându-se.
  Se califică automat 2 câștigătoare de conferință sud-africane, 1 australiană, 1 neozeelandeză, apoi, în funcție de punctaj încă una din conf. sud africane și 3 din cele asutralienă/neo-zeelandeză.
  Ce vreau să spun cu asta – e un sistem care nesocotește toate principiile UEFA pentru CL. Confruntările echipelor puternice nu sînt amînate pentru faze superioare, nu joacă tur-retur, nu joacă fiecare cu fiecare, nu se califică doar conform punctajului decât pentru locuri disponibile nerezervate. Consecința e că, o echipă sud-africană, de exemplu, poate ajunge în finală fără să fie testată serios de vreo echipă neo-zeelandeză, în timp ce asutralienele cad secerate iar neo-zeelandezele se elimină între ele.
  pe standardele noastre, sistemul pe cât de aleatoriu pare, pe atât de nedrept e când rezervă locuri câștigătoarelor de conferințe.
  E dublu-corupt, am putea spunea.
  În fiecare an sînt dezbateri, suporterii sînt nemulțumiți.
  Doar că, sistemul trebuie evaluat în funcție de scop/scopuri: echipele să facă deplasări lungi mai puține, să fie mai multe derby-uri locale care aduc mai mulți bani decât derby-urile internaționale (asta e acolo, nu peste tot), adică competiția trebuie să aducă mai mulți bani cu costuri mai mici.
  Așa și Champions League. Cât timp e sub egida UEFA, bine că sînt admise în competiție și echipele mici. Altminteri, echipele mari își pot face oricând propria competiție care să dreneze toți banii de la suporteri.
  Ce rost are să joace Barca-Real în grupe și să te trezești cu Apoel prin semifinale?
  Așadar, nu văd corupția UEFA în tipul ăsta de reglementări.
  Cinstit, mie mi s-a cam aplceat de la lupta anticorupție (mai ales de la luptă) și de asta încerc să privesc mai detașat ce fac granzii UEFA.

 11. Of, a venit si Dembele. Imi place jucatorul dar nu despre asta e vorba.
  E vorba despre inca o decizie hilara, aceea de a cheltui o suta si nu stiu cate milioane pe un tanar jucator netestat, cheltuiala din frica si disperare, in speranta ca va rezolva ceva.
  Dembele nu va rezolva nimic. E doar un tanar jucator, nu e un panaceu. Nu va ascunde sub pres anii de strategie gresita si lipsa de viziune. E o doar o miscare de PR, pentru a castiga un respiro pe termen scurt.
  Daca vrei cu adevarat sa redresezi echipa, aflata intr-o situatie sportiva proasta, cu marile staruri imbatranite si cu jucatori adusi care nu au confirmat, nu dai 150 mil pe Dembele si nu-l pui antrenor pe Valverde. In primul rand pui un antrenor testat, capabil sa te scoata din astfel de situatie, cu CV si de meserie. Nu ai echipa mustind de talente ca sa angajezi antrenorul lui Bilbao, doar pentru ca e alegerea comoda pentru ca Valverde habar n-are ce sa faca. Si nu mai ai nici pe Neymar si Iniesta ca sa-ti acopere rahatul.
  Asta dovedeste infantilism si nepricepere, amatorism la cel mai inalt nivel. Si nu e doar Valverde, e si Martino si Enrique, alegeri iar diabolice.
  Nici Coutinho nu va rezolva nimic. Pentru ca nu se poate rezolva nimic pe termen atat de scurt, cand ai distrus atat de mult. United nici acum nu si-a revenit, si au trecut multi ani de la plecarea lui Ferguson.
  Masurile pe care le ia conducerea acum in disperare trebuiau luate imediat dupa Pep, daca avea un pic de minte. Nu acum. Acum e pur si simplu prea tarziu.

 12. O echipa o construiesti cu o conducere competenta, noi nu avem asa ceva in acest moment. Si probabil nu vom avea nici pe viitor pentru ca acest transfer le va lua ochii la socis si banditii vor scapa la motiunea de cenzura. Ca sa fiu putin teatral, the root of evil la Barcelona de acolo se trage. Cat timp raman acolo clubul se indreapta intr-o directie proasta. Dembele probabil e un jucator bun, eu l-am vazut prea putin ca sa pot sa emit o parere cat de cat avizata despre el, dar cu Messi langa el, daca este smart, poate sa invete multe si sa ajunga un mare fotbalist. Vom vedea, eu ii doresc tot binele din lume.

 13. Mark my word, City are rivala in grupa: Napoli. Nu e deloc întâmplător ca majoritatea ziariștilor de la Gazzetta dau ca si campioana a Italiei pe napoletani.

 14. Nu stiu daca si unde se poate urmari live Rugby Championship, judecand dupa live tickerul Guardian, NZ-Australia is a hell of a game.

 15. City pierde deja campionatul in etapa a treia. Pe undeva era de asteptat.
  City imi aduce aminte de cartea lui N Taleb, Antifragile. Ideea de baza este ca in natura exista sisteme fragile si antifragile; sistemele fragile cedeaza presiunii, nu rezista la stres, in timp ce sistemele antifragile devin mai puternice cu cat presiunea si stresul sunt mai mari.
  City mi se pare un sistem fragil, brittle, caruia ii lipseste acea elasticitate de a rezista la stres. Ii lipseste soliditatea, da dovada de o slabiciune sistemica. Ca echipa, da impresia ca oricand adversarul forteaza, se poate intampla ceva rau pentru City, o ocazie mare sau chiar un gol.
  Asta e o mare problema la sistemele cooperante de genul echipelor de fotbal pentru ca slabiciunea este principala piedica pentru a ajunge la antifragilitate. Si cred ca e o slabiciune generalizata, care nu se poate rezolva sezonul asta. Ia timp, nu stiu cat timp, dar nu sezonul asta.

 16. te-ai pripit un pic. probabil o sa mi zici ca oricum nu o sa le mearga mult. din ce tin eu minte anul trecut chelsea avea 7 puncte de lider de cand a inceput sa urce in clasament asadar in anglia e greu cu prezisul pana prin etapa 20, desi lumea ar spune ca o mai si nimeresti (v.Leicester :))

 17. Nu ma refer la scor, ci la jocul care nu se leaga; mi-e greu sa cred ca se va lega sezonul asta. De fapt sunt convins ca nu. United de exemplu este o echipa antifragila acum (interul lui mourinho a fost alta echipa antifragila).
  PS: stie cineva ce e cu acest Mike Dean. Adica omul e batshit crazy. Daca era chirurg sau ceva ar fi fost un adevarat pericol national.

 18. pe sky sports, foarte probabil. n-am putut sa-l vad, am auzit ca australienii au acuzat probleme de arbitraj. poate maine vad meciul pe youtube.

 19. Eu zic ca 1-1 acasa cu Burnley e mai prost decat 0-4 cu un Liverpool in mare forma. #Levy out!#

 20. Acasa? Iti amintesc ca jucati toate meciurile in deplasare sezonul asta, daca nu ma insel.

 21. Cateva predictii ca sa nu se imbete lumea cu apa rece:
  – Liverpool: sorry, but no. Va fi un alt sezon dezastruos, iar Klopp va pleca. Lucrurile sunt destul de clare, se vad cu ochiul liber, pur si simplu nu ai cum sa emiti pretentii cu Weijnaldum sau Matip. Echipa fragila, va fi found out in curand.
  – United: nu e inca testata, dar cred ca se va bate la titlu. 60% sanse sa-l castige
  – City: not good enough, incercam anul viitor
  -Chelsea: antifragila, revine rapid dupa un rezultat prost, se va bate la titlu
  -Spurs: va reveni, se va bate la titlu. Joaca insa in deplasare toate meciurile.
  -Arsenal: alta intrebare

 22. Cristiano va fi primul jucator care va castiga balonul de aur din postura de rezerva.

 23. Hmm … culmea sa te legi de Wijnaldum dupa un meci bun, in celelalte a fost mai slab. Si sa stii ca Wij e squad player, nu e titular de drept.

  Iar de Matip nu zice nimeni ca e cel mai bun pe postul asta, dar nici slab nu este, iar veriga slaba in apararea noastra este cu siguranta Lovren.

  Cat despre Klopp sa plece, esti laughable. Asta este singurul lucru care NU se va intampla. Si de ce zici “alt sezon dezastruos”, care ar fi primul ?

  Eu previzionez top 4 (Arsenal ar trebui sa fie sezonul asta out, si i’ll fancy our chances against the other top 6) si o semifinala de Champions League, nu uita ca noi avem probleme cu echipele mici cu stil fizic, pe baietii care stiu cu mingea i-am cam facut sezonul trecut, altfel zis in faza eliminatorie (deci daca totusi Maribor si Spartak nu ne vor pune probleme) nu cred ca va fi cineva care sa isi zica “As vrea sa joc cu Liverpool”.

 24. Trebuie sa vezi big picture. Care sunt asteptarile de la Liverpool la aproape al treilea sezon cu Klopp? Top 4? Nu cred. Fanii asteapta un trofeu relevant, iar prin trofeu relevant se intelege titlul sau CL. Tu chiar crezi ca lumea se va multumi iar cu Top 4? No way si Klopp nu va rezista past this season daca nu delivers.
  Revenind la problema cu jucatorii si big picture, e evident ca sunt jucatori care nu au treaba cu marea performanta, in posturi cheie. Sunt si jucatori foarte buni. Eu personal nu inteleg de ce nu-l vindeti pe Coutinho pe banii aia, oricum foarte multi, si sa cumparati 2 jucatori in posturi cheie: fundas central si mijlocas. Coutinho nu e esential pt echipa asta, cel putin asa vad eu, mai important mi se pare Mane de exemplu.

 25. Spurs nu termina in top5, let alone titlu.
  Anul trecut ne-a propulsat home form in conditiile unor prestante mai slabe afara, mi-e lene sa caut dar parca our away form a fost a 4-a. Anul asta jucam nu numai away toate meciurile dar jumatate din ele pe un stadion arguably the worst ptr jocul nostru destul de lent si fara aripi. In plus incompetenta de la conducere, am ratat (din nou) sansa sa achizitionam niste fotbalisti buni in postura de vicecampioana a Angliei, o pozitie cu care nu ne vom reintalni prea curand.
  Nu cred ca e cineva la Liverpool care viseaza la titlu sezonul asta, insa cred ca termina comfortabil in top4.

 26. Ati fost obligati sa jucati pe stadionul ala mare si cu tribunele atat de departe? Din cate stiu Spurs juca acasa pe un stadion mai inghesuit, cu presiunea suporterilor. Cred ca e un aspect important asta. Era imposibil sa inchiriati un stadion de genul asta, mai mic mai inghesuit?

 27. A fost o consultare a membrilor acum doi ani parca – spre rusinea mea am raspuns Wembley gandindu-ma la transport. Rezultatele nu au fost publicate insa multi sustin ca cea mai populara alegere a fost Milton Keynes, stadion de aproape aceeasi capacitate si forma cu WHL si aflat oarecum in ‘catchment area’ a suporterilor.
  Argumentul financiar a decis probabil insa judecand la rece e alegerea fireasca. Mai ales ca terenul pe noul stadion va fi cam la aceleasi dimensiuni iar atmosfera de pe vechiul WHL nu va fi oricum rivalizata. Aici e reprosul meu fata de incompetenta conducerii, toate semnalele indicau ca nu avem jucatorii potriviti ptr Wembley, aia cu Wembley curse e evident o prostie insa nu e intamplare ca nu castigam acolo. Si ce faci atunci, cum pregatesti sezonul? In cel mai imbecil mod cu putinta.

 28. Si cine o sa fie rezerva cand revine? Asensio? Benzema? Bale? Zidane nu e tampit.

 29. De acord ca Coutinho nu e esential si ca Mane e mai important, dar dupa cum probabil stii nu banii ne lipsesc pentru a achizitiona un fundas central (van Dijk) si un mijlocas (Keita).

  Pe unde urmaresc eu reactiile fanilor, sigur ca sunt unii care vor titlul dar nu suntem chiar asa de deluded incat sa vrem titlul in 3 sezoane – nu mai ajunge sa joci bine, trebuie si ca niciuna din cele 5-6 rivale sa nu aiba ea un sezon mai bun (ex Chelsea sezonul trecut). Deci da, se asteapta un title challenge (in sensul larg) si un finish in top 4. O semifinala de CL ar fi de asemenea un rezultat bun pentru suporterii normali la cap.

  The big picture este urmatorul: sunt cel putin 6 (da, includ si Arsenal) echipe puternice in Premier League, care mai de care mai bine dotata financiar si cu argumente solide de a lua titlul si de a se califica in CL. Oricat de bine ar juca toate 6, doua vor rata top 4. Noi trebuie sa fim intr-o cursa cu noi insine, daca se vad imbunatatiri sezonul este unul bun. Pana acum Klopp a avut 2 sezoane foarte bune.

 30. Karim e departe de a fi in forma, iar Bale n-ar fi niciodata titular la real daca nu ar avea price tag-ul lipit de el. 100 de mil si 4 ani de incercari continue esuate.

 31. Nu poti avea pretentii de titlu sau CL atata timp cat iti vinzi constant cei mai buni jucatori. Poate incapatanarea de a-l tine pe Coutinho impotriva vointei lui e primul pas in a face un statement: Liverpool is no longer a selling club. Daca acum l-am vinde pe Coutinho, la anul va pleca Mane si apoi Firmino.
  Asa cum zice si Radu, in afara un grup relativ mic de moaners, mare parte a suporterilor au asteptari realiste. Un top 4 si QF/SF in CL ar fi cu siguranta vazute ca un pas inainte. Participarea constanta in CL ar reduce gap-ul fata de ‘Top Rich 3’.

 32. Am fost pe Anfield la returul contra Hoffenheim. Impresii sub forma de bullet-points:
  – mergeam la genul de meci din care nu ai prea multe de castigat, ci doar enorm de pierdut daca nu treci mai departe. Asa ca atmosfera inainte de meci nu era deloc de vacanta
  – locul e la primul etaj al noului Main stand, langa suporterii germani: decent si are avantajul ca vezi terenul ca la TV: cu Kop-ul in dreapta
  – YNWA cantat de tot stadionul are ceva magic, si nu se compara cu nimic din ce am experimentat pana acum pe un stadion de fotbal. Iti face parul de maciuca si in timp ce canti prin marea de fulare intinse iti dai seama ca te tii in brate cu vecinii de scaun
  – primele 30 de minute ilustreaza fotbalul ofensiv imaginat de Klopp: 3 goluri in succesiune rapida si ceea ce a parut din tribune ca inca vreo duzina de ocazii imense. ‘This is football’ – izbucneste Klopp dupa golul 3 – semn ca sezonul asta Liverpool joaca fotbalul pe care-l vrea germanul
  – nu imi aduc aminte sa fi vazut live un gol mai frumos decat cel de 3-0 al lui Can. Asa cum s-a vazut si la primul gol de la Watford, echipa da dovada de mai multa fluiditate. La succesiunea rapida de pase participa jumatate din echipa (Moreno, Wijnaldum, Mane, Firmino si Can) si suporterii sunt entuziasmati: vecinul de scaun ma imbratiseaza euforic si e clar pentru toata lumea ca meciul e jucat
  – la pauza, un fan se intreba mucalit daca Coutinho ar avea loc in echipa actuala
  – repriza a doua curge mai lent si am timp sa observ mai bine sistemul 4-3-3 al lui Klopp. Am ocazia sa il vad de aproape pe Trent care pare sa isi fi castigat locul de titular inaintea lui Clyne. E inlocuit pe final de Gomez, care nu pare la fel de comfortabil pe flanc. Salah pare ca joaca de 3 sezoane la Liverpool: vine des in sprijinul apararii si explodeaza periodic spre poarta adversa
  – meciul se incheie si nu stiu daca MOTM ar trebui sa fie Firmino sau Mane: Firmino a fost peste tot si a contribuit la toate cele 4 goluri, iar Mane a terorizat pur si simplu apararea adversa tot meciul
  – ca punct negativ: acel sentiment de ‘moaning’ omni-prezent in social media se simte intr-o mica masura si pe stadion: unii comenteaza cand vad ca Moreno e titular, injura printre dinti cand Lovren greseste si se face 3-1, si devin nervosi cand Mignolet nu prinde din prima o centrare inalta cu 15 minute inainte de final. Un pic de neinteles asemenea atitudine, si o sa revin la asta intr-un comentariu separat
  – ce urmeaza: calificarea in CL creste asteptarile suporterilor pentru noi transferuri in ultima saptamana. Este clar pentru toata lumea ca ar mai fi nevoie de un aparator si de un inlocuitor pentru Coutinho. Cel mai probabil insa nu se va intampla nimic: Klopp a repetat ca este multumit cu actualul lot, si orice transfer inainte de 31 August ar avea un aer de ‘panic buy’. Grupa usoara in care va juca Liverpool aduce de asemenea asteptari pentru fazele superioare ale CL

 33. Mai postez inca o data, comentariul anterior nu e vizibil aici
  ———————————————————————

  Am fost pe Anfield la returul contra Hoffenheim. Impresii sub forma de bullet-points:
  – mergeam la genul de meci din care nu ai prea multe de castigat, ci doar enorm de pierdut daca nu treci mai departe. Asa ca atmosfera inainte de meci nu era deloc de vacanta
  – locul e la primul etaj al noului Main stand, langa suporterii germani: decent si are avantajul ca vezi terenul ca la TV: cu Kop-ul in dreapta
  – YNWA cantat de tot stadionul are ceva magic, si nu se compara cu nimic din ce am experimentat pana acum pe un stadion de fotbal. Iti face parul de maciuca si in timp ce canti prin marea de fulare intinse iti dai seama ca te tii in brate cu vecinii de scaun
  – primele 30 de minute ilustreaza fotbalul ofensiv imaginat de Klopp: 3 goluri in succesiune rapida si ceea ce a parut din tribune ca inca vreo duzina de ocazii imense. ‘This is football’ – izbucneste Klopp dupa golul 3 – semn ca sezonul asta Liverpool joaca fotbalul pe care-l vrea germanul
  – nu imi aduc aminte sa fi vazut live un gol mai frumos decat cel de 3-0 al lui Can. Asa cum s-a vazut si la primul gol de la Watford, echipa da dovada de mai multa fluiditate. La succesiunea rapida de pase participa jumatate din echipa (Moreno, Wijnaldum, Mane, Firmino si Can) si suporterii sunt entuziasmati: vecinul de scaun ma imbratiseaza euforic si e clar pentru toata lumea ca meciul e jucat
  – la pauza, un fan se intreba mucalit daca Coutinho ar avea loc in echipa actuala
  – repriza a doua curge mai lent si am timp sa observ mai bine sistemul 4-3-3 al lui Klopp. Am ocazia sa il vad de aproape pe Trent care pare sa isi fi castigat locul de titular inaintea lui Clyne. E inlocuit pe final de Gomez, care nu pare la fel de comfortabil pe flanc. Salah pare ca joaca de 3 sezoane la Liverpool: vine des in sprijinul apararii si explodeaza periodic spre poarta adversa
  – meciul se incheie si nu stiu daca MOTM ar trebui sa fie Firmino sau Mane: Firmino a fost peste tot si a contribuit la toate cele 4 goluri, iar Mane a terorizat pur si simplu apararea adversa tot meciul
  – ca punct negativ: acel sentiment de ‘moaning’ omni-prezent in social media se simte intr-o mica masura si pe stadion: unii comenteaza cand vad ca Moreno e titular, injura printre dinti cand Lovren greseste si se face 3-1, si devin nervosi cand Mignolet nu prinde din prima o centrare inalta cu 15 minute inainte de final. Un pic de neinteles asemenea atitudine, si o sa revin la asta intr-un comentariu separat
  – ce urmeaza: calificarea in CL creste asteptarile suporterilor pentru noi transferuri in ultima saptamana. Este clar pentru toata lumea ca ar mai fi nevoie de un aparator si de un inlocuitor pentru Coutinho. Cel mai probabil insa nu se va intampla nimic: Klopp a repetat ca este multumit cu actualul lot, si orice transfer inainte de 31 August ar avea un aer de ‘panic buy’. Grupa usoara in care va juca Liverpool aduce de asemenea asteptari pentru fazele superioare ale CL