Vă spuneam mai demult de Boardwalk Empire. După un prim sezon mai… underwhelming, sezonul doi e mult mai aproape de ce te-ai aștepta de la un serial cu mafioți produs de Scoresese și Mark Wahlberg. Nu mai știu cine zicea că primul sezon a fost ca prima jumătate de oră din Nașul, în care nu pare că se întâmplă mare lucru, un digestiv care îți deschide pofta pentru ce urmează.

Ei, în sezonul doi apare episodic un personaj, pe nume George Remus, contrabandistul care devine furnizorul lui Torrio și Capone în locul lui Nucky Thompson. Nu auzisem de el înainte să văd documentarul excelent al lui Ken Burns despre prohibiție, pe care vi-l recomand pentru a înțelege mai bine contextul anilor ’20 în America. O lege care a făcut mai mult rău decât bine, și care a făcut din niște imigranți găinari părinții mafiei americane.

Povestea lui Remus e de-a dreptul fascinantă, mult mai mult decat a lui Capone spre exemplu, barem pentru faptul că nu știu pe cineva care să fi căzut mai tare și mai de sus decât el:

Previous ArticleNext Article