Revolta verde-aurie împotriva Glazerilor va creşte în intensitate cu ocazia finalei Cupei Ligii de mâine. Peluza mancuniană va fi inundată de culorile lui Newton Heath, clubul feroviar format în 1878, care avea să devină peste ani Manchester United. Ca o ironie, la ultima finală de Cupa Ligii dintre Man U şi Villa, cea din 1994, băieţii lui Alex Ferguson purtau tot un echipament verde-auriu.

Povestea a început în ianuarie de la ideea unui fan de a protesta împotriva regimului mercantil al americanilor. Poate părea un moft când te gândeşti că United a strâns trei campionate şi a câştigat Liga Campionilor de când au venit Glazerii în 2005.

Însă preţul acestui succes e o politică de îndatorare care devine îngrijorătoare; în timp ce Manchester United a ajuns la o datorie de £716m, dintre care £464m sunt doar taxe şi dobânzi, familia Glazer a retras £23m din club fără să dea vreo explicaţie. Acest gen de dispreţ yankeu faţă de oamenii care până la urmă, le umplu conturile, a catalizat protestul suporterilor.

Mişcarea „green and gold” e însă pe cât de admirabilă pe atât de superfluuă. Pentru Glazeri, fanii sunt doar o masă de clienţi. Clienţi răzvrătiţi, dar totuşi clienţi. Dacă vor să îi alunge cu adevărat din Manchester, suporterii trebuie să le arate că încasările o vor lua la vale dacă nu vând clubul. Să-i oblige să vândă un business în declin.

Asta înseamnă să nu îşi mai prelungească abonamentele şi să nu mai cumpere marfă cu însemnele MUFC. Cât timp cardurile fanilor or să alunece prin casele de marcat ale megastore-ului, Glazerii o să râdă all the way the way to bank.

P.S. Ferguson se gândește să il odihnească pe Rooney, care a dat semne de oboseală după meciul intens de la Milano.

Previous ArticleNext Article