HAPPENING [HÉPNING] s. n. 1. spectacol improvizat care presupune o participare activă a publicului, urmărindu-se o creație artistică spontană. 2. Formă de manifestare artistică, de comunicare interumană sau de comportament socio-cultural, ce a devenit un mod de viață, înglobând spectacolul străzii, spectacolele de sală sau pur și simplu în aer liber, în stațiile de tramvaie, în parcuri, absolut pretutindeni unde ajung oamenii (< amer. happening) sursa: MDN ’00 (2000)

Ingrediente

  • Una bucată cocoș albastru de 5 metri pe un soclu de 3 metri împrumutat pe termen lung de Muzeul de Artă din Minneapolis
  • Redeschiderea oficială după renovare a grădinii cu statui din parcul adiacent muzeului
  • Cel mai hilar titlu de la inaugurarea inițială la Londra: Boris Johnson In Trafalgar Square With A Massive Blue Cock And Disgruntled Woman
  • O minge intr-o plasă legată cu sfoară de 12 fulare innădite

  • 12 suporteri Spurs imbrăcați corespunzător
  • 3 membrii ai serviciului de pază sosiți in grabă să apere statuia si soclul
  • Cei mai inepți fotografi amatori de pe malul de vest al Mississippiului

  • Popor, căldură, selfies cu cocoș, vânt, voie bună…

Rezultat

Din ziarul local Star Tribune:

“Around midday, the crowd at “Hahn/Cock” was small when a dozen men in jerseys swarmed the statue. One guy threw a soccer ball over the rooster’s top. That ball was connected to a long piece of twine, which was connected to a series of scarves, tied together. Suddenly the blue rooster had a scarf of his own. The group asked a tourist to snap their photo, then crouched down to take their own with a selfie stick. A security officer made his way to the group, looking stern.The men explained: They’re a club that cheers on the Tottenham Hotspur, an English soccer team out of London, whose crest is a cockerel. When they heard about the giant blue rooster, “We thought, oh, that’s absolutely perfect,” said John Eichten of Minneapolis. “We’ve gotta do something for it.” The guys pulled up the photo the volunteer had taken and sighed: The picture had cropped out the chicken’s head.”

Concluzii ale participanților si ale membrilor grupului de Facebook Minneapolis Spurs:

This felt like high school all over again!

That ‘chicken’ is ours!!!

You came, You saw, You cockerilled!

…They certainly cock-somethinged.

Legends! All participants get a huge cheer and a round at the Nomad before the first game of the new season.

 

 

Previous ArticleNext Article

This post has 97 Comments

97
  1. Haha, foarte misto:) De curiozitate, i-ai descoperit pe aia de au lasat fularul cu Minneapolis Spurs Fans in Bar No 8, langa WHL?:)
    Te duci la meciurile din pre-season? Cred ca ala cu City din Tennessee e mai aproape de tine.

  2. Fantastic ce pueril pare dar cate glume ridicole genereaza in facebook, nu? That’s dad jokes material for a good hen months.

    On the other hand, engine-ul de google va adauga niste tipi cu niste fulare langa cu totul alte relevant images. Muhahaa

  3. Da, i-am descoperit, erau dintre obișnuiții pubului unde se aduna suporterii locali Spurs.
    Nu ma duc. Tennessee e la 12.5 ore de aici cu mașina deci nu prea ‘aproape’. In plus nu m-as duce din principiu la un amical la care biletul minim e 75 usd nici daca ar fi aici.
    Dar vin la Londra pt meciul cu Bornemouth pe 14 octombrie sau etapa 3 din Cl daca Spurs joaca acasa (prefer CL indiferent de adversar)

  4. Salah la Liverpool, transfer foarte bun zic eu, au depth mare acum pe zona de wingeri/mijlocasi ofensivi, insa sunt de parere ca au nevoie si de un varf adevarat. Sturridge nu este un om pe care sa te poti baza din cauza starii sale fizice deplorabile, iar Origi este mult prea inconstant pentru nivelul la care se vrea Klopp si Liverpool. Despre Solanke nu stiu mare lucru, dar ma indoiesc ca poate face diferenta la primul sezon in PL.

  5. Ce coincidenta fericita, aceasta decizie il ajuta si pe CR in caz ca este gasit vinovat de frauda. Cine ar fi crezut?!

  6. Portughezul e acuzat. Încă nu e vinovat. Se poate vorbi de asta după ce sunt confirmate acuzațiile.

  7. Nu e nici o coincidenta. Explicatia e de fapt simpla: au intrat aici pe blogul anglofil, au vazut ce scrie unul filotas despre cum mai potrivita ar fi o amenda decat puscaria si au avut, in consecinta, o epifanie juridica. Lucreaza chiar acum la “amendamentul filotas” la tax law-ul spaniol.
    Asta demonteaza si explicatia elucubranta si aberanta ca tata perez a dat doua-trei telefoane cand a vazut ca se impute treaba cu jucatorii realului si a facut lucrurile sa se miste…

  8. Cateva vesti despre politica de transferuri de la barcelona:
    1. oferta clara din PL de 35 M pt Andre Gomez refuzata, declarat netransferabil. E drept, nu ai cum sa pierzi un asemenea talent
    2. negocieri incepute pentru transferul lui Paulinho.

    Cam asta e nivelul de idiocracy la care a ajuns conducerea barcelonei.

  9. Cand ma gandeam la un transfer de la Spurs, nu pe Paulinho il aveam in minte 🙂

  10. It’s not a done deal inteleg ca Paulinho nu e convins sa accepte Barca lol

  11. Pai da, concurenta cu Gomes pentru primul loc pe banca de rezerve va fi acerba, il inteleg.

  12. Mi se pare mie sau inflatia la trasferuri a luat-o razna? 35 mil pe o rezerva mediocra? C’mon, 30 mil a costat Ronaldihno, tanara speranta la 23 de ani!

  13. Deci cum, exista ARBITRAJ VIDEO la cupa confederatiilor, e penalty mega clar la fonte, si se da aut de poarta?looooooooooool
    Ok, arbitrajul video, salvarea fotbalului

    Looool

  14. nu exista asa ceva
    nu exista echipa mai norocoasa ca portugalia
    o sa castige cupa mondiala fluierand

  15. RIP Var.
    Ca tot s-a vorbit de tehnologia asta fabuloasa care va schimba fotbalul. Nu va schimba nimic, dimpotriva, se va aplica pentru unele echipe, iar pentru altele nu.
    Macar acum stim ca e coruptie clara, nu mai exista scuza ca nu a vazut etc. E o comisie de arbitrii cu monitoare HD, nu ai cum sa nu vezi penalty cat casa.

  16. Ciudat, pot sa jur ca Messi nu era in primul 11 chilian cand am citit echipele, ba din contra la Chile juca ‘nesimtitul’ asa cum era cunoscut pe vremea cand juca la Barca, dar Messi o fi intrat dupa pauza, altfel nu-mi explic comentariile:) oh wait, de fapt e vorba de celalalt, al carui nume nu poate fi rostit:)
    Ca fapt divers, pe langa faptul ca Portugalia frankly nu are mijloacele financiare sa sustina coruptia asta Sci-Fi, mai e si Franta-Anglia, celalalt amical. Uita-te la tehhologia VAR acolo si o sa constati ca it’s a waste of money and time intradevar dar ca nu exista coruptie. Pur si simplu arbitrii de fotbal nu sunt atat de bine pregatiti sau trebuie sa ia decizia intr-o fractiune de secunda.

  17. Degeaba daca nu au titlul olimpic al lui Messi:) Eurovisionul si Mondovisionul impreuna nu valoreaza cat un aur olimpic.

  18. Si un copil de pe strada daca il iei si il pui in fata monitorului iti vede penaltyul la reluari si tu imi spui ca arbitrii aia profesionisti din spatele Var nu au vazut nici la reluare faza? Really.
    Se pare ca tot ce face Var asta, vorba cuiva de pe twitter, e sa mareasca numarul de arbitrii pe care se cearta fanii.

  19. Sau, alta explicatie, Fifa nu vrea Var si a inscenat asta ca sa inchida gura lumii

  20. wow.

    c.ronaldo a devenit fotbalistul care e criticat atunci cand marcheaza din penalty, cand rateaza si cand nici nu apuca sa execute.

    ain’t that something ?

    PS: vs polonia a batut primul. ultima oara cand am verificat, antrenorul e responsabil de lista aia….iar ultimul executant are cea mai mare presiune pe umeri….dar astea sunt detalii

  21. Nope, Florentino nu vrea VAR si cum el e bigger than Beatles (care si ei au fost bigger than Someone else:)…there you go.
    Cred ca totul e pregatit ptr Portugalia sa ia aurul Olympic:)

  22. My point exactly stiu persoane care inca dezbat eseul englez din finala de la Paris de acum 10 ani. Sau golurile lui Hurst. VAR ajuta dar nici el nu e bigger than Beatles.

  23. Nu stiu exact dar va intreb: stiti clar care sunt regulile după care se decide la ce faze intervine VAR si la care nu?

  24. La orice lucru de pe lumea asta, nou introdus, e de bun simt sa ii dai o perioadă de proba pentru a vedea dacă funcționează sau nu. Si ce e relevant, la început, e dacă poate funcționa si îmbunătăți lucrurile, Nu dacă deja functioneaza si îmbunătățește lucrurile.

  25. Banuiesc ca arbitrul de centru cere Var. Sper, pt ca altfel chiar e inexplicabil. Oricum, chiar si asa e o prostie, pt ca in general oamenii sunt f convinsi de deciziile lor, chiar daca acestea sunt gresite. Cum a fost aseara.

  26. Olimpiada e chintesenta sportului de vreo 2000 de ani:)
    Nu inteleg de ce un titlu absolut onorabil nu se ia in calcul:)

  27. Tot despre VAR, de data asta la rugby, n-am vazut meciul dar inteleg ca Maro a fost cam de rosu, similar cu SBW?
    Altfel victorie mare chiar daca AB vor castiga probabil ultimul test la vreo 10-20 puncte.

  28. Nu știu ca ce fază te referi când vorbești de Maro, dar eu nu am văzut nimic dubios (nu am putut urmări meciul în direct, m-am uitat apoi la înregistrare). SBW a luat primul cartonas roșu pt AB din ultimii 50 de ani și l-a cam meritat.

    Notabil e că jucând cu un om în plus pt 45 de minute, în final Leii i-au învis pe neo-zeelandezi la doar 3 puncte. Cred că au trezit bestia și vor pierde clar de tot ultimul meci (se joacă și pe Eden Park, unde sunt neînvinși de 23 de ani).

    Eu am fost thrilled de parcursul Boks de anul ăsta, nu e mare lucru poate să bați Franța, dar erau pe val după 6 Nations și au câștigat toate cele 3 meciuri din Africa de Sud extrem de clar.

  29. Mourinho trebuie sa il iubeasca tare mult pe Raiola: Ibra, Mkhy, Pogba si acum se pare Lukaku.

  30. Nu stiu ce e mai tare, faptul ca Barcelona a oferit aproape 20Mio pe Paulinho sau ca oferta a fost respinsa:) lol
    Mai in gluma mai in serios, daca nu vine Paulinho un cheeky bid ptr Tanase cred ca ar fi in regula:) Cine e responsabil cu transferurile la Barcelona e foarte tare, noroc cu La Masia altfel Barca ar fi avut a team of Paulinhos an de an…

  31. probabil Mako. Mako Vunipola. L-a șters cu umărul, -a lovit în piept, pe Beauden Barrett și s-a dat lovitură de pedeapsă. Apoi, peste câteva minute, tot Mako s-a aruncat peste grămadă, adică tot peste Barrett și a luat galben.
    Nu se compară agresiunile cu ce a făcut SBW. Nici forma de vinovăție (intenția) și nici intensitatea nu sunt comparabile.

  32. Știm că-l iubește, dar primele trei au transferuri bune iar Lukaku ar fi și el un pas în direcția bună, părerea mea. Dacă ne mai luăm un mijlocaș central foarte bun, un fundaș stânga și un fundaș central suntem chiar ok.

  33. Acum depinde ce intelegi prin bune, raportat la asteptari. Ibra fost clar un transfer bun, la ceilalti imi pastrez rezervele. Pogba e mai degraba un investment bun, decat un transfer bun pana acum dpmdv. Cu Lukaku din nou sunt rezervat, omul e talentat, incontestabil si are niste calitati fizice exceptionale, dar mi se pare flat track bully. Insa este posibil sa treaca la nivelul urmator, nu neg asta.

  34. Recunosc, așteptam mai mult de la toți trei: Ibra, Pogba și Mikhi. Dar una peste alta mie îmi pare bine ca i-am luat și mi se pare că lucrurile au mers în direcția bună. Chiar dacă m-a enervat foarte tare Mou când a cedat ultimele etape pentru că aveam marea finală cu Ajax.
    Lukaku, totuși, e un nume greu în PL. Dacă era să aleg un golgheter din PL probabil l-aș fi pus pe 2, după Kane, care probabil era aproape imposibil de luat. Sigur, nu e Cavani, nu e Mbappe, dar e o alegere bună.
    Noi avem nevoie de încă un Herrera, ca să jucăm cu doi mijlocași foarte dinamici și disciplinați tactic, să poată Pogba să-și facă jocul lui dezordonat. Aș zice așa… Modric :))

  35. Messi ar trebui sa plece, ramanand nu face decat sa legitimizeze aceasta conducere. In locul lui as pleca la freiburg sau la bournemouth, mutand astfel atentia fotbalului de pe sumele de bani nesimtite care se cheltuie spre o idee de fotbal pentru fotbal, jucat doar pentru skills.

  36. nu cred ca freiburg isi permite sa-i ofere o marire de salariu lui messi in fiecare sezon.

  37. pai are o echipa de paulinhos, chiar mai slaba. Pe langa Messi, Maradona avea echipa puternica la Napoli. Barca de acum e mai slaba ca Napoli de atunci, pentru simplul motiv ca pe vremea aia nu cred ca jucatori ca mathieu sau gomes ar fi putut juca fotbal profesionist in serie A. Nu cred. Plus denis suarez, roberto, rakitici, rafinha, un pic mai buni, dar totusi slabi comparativ cu ce pretentii sunt. Plus Andres mai mult accidentat, Busquest plictisit, suarez iesit din forma.
    in aceste conditii, sa ai cifrele lui messi e absolut halucinant. Atentie, sa fii gheata de aur, sa marchezi mai mult decat ronaldo, care are in spate benchmarkurile de fotbalisti actuali, cei mai buni din lume inconstestabil pe posturile lor: cei mai buni fundasi laterali, cei mai buni fundasi centrali, cei mai buni mijlocasi, kroos si modric, cele mai bune rezerve din lume (de departe), morata, asensio, isco. Si totusi Messi are cifre mai bune, la orice.
    E absolut halucinant, pe mine personal ma sperie asta, pentru ca asta dovedeste ca exista minuni de genul asta, inexplicabile.
    Halucinant.

  38. Exagerezi enorm, ca de obicei.
    In primul rand, comparatia cu Napoli e ridicola: uita-te, de exemplu, la echipa cu care a luat ultimul titlu (https://en.wikipedia.org/wiki/1989%E2%80%9390_S.S.C._Napoli_season), si zi-mi daca au avut si alti jucatori cunoscuti in afara atacului, cu exceptia lui Ciro si a lui Alemao. Compari asa ceva cu o echipa care contine jucatori uriasi pentru fotbalul de azi, cu titluri peste titluri, la nationala si la club, cu performante individuale semnificative (Pique, Iniesta, Busquets, Suarez, Neymar etc.). Si nu vorbi de forma, plictis sau alta scuza de genul asta: nu ai vazut niciun meci al lui Napoli de atunci ca sa stii cum erau jucatorii lor.

    Dincolo de asta, faza cu „cei mai buni fundasi centrali din lume” la Real m-a distrat: daca Ramos inteleg sa fie luat in calcul, alt fundas de super top nu au nici pe departe, deci nu se justifica pluralul.

  39. As fi spus apararea lui Juventus ca e cea mai buna, dar dupa finala e cam incorect pentru madrid. In finala a fost clar mai buna apararea madridului, plus e o aparare care s-a descurcat foarte bine si pana atunci.
    Exagerez de efect, dar nu enorm. Vorbesc bineinteles de barcelona ultimelor doi ani, care e clar intr-o decadere grava, batuta la scor in mod repetat. Iar chestia asta cu paulinho, pentru care am inteles ca a marit oferta, e halucinanta.

  40. ce decadere pentru rooney, sa ajungi la 30 de ani de la o legenda de club ca united la un club de mana a 5-a. Cu adevarat trist.
    Nu stiu de ce nu a plecat in America, macar acolo s-ar fi spus ca se duce pentru bani.

  41. Nu ai scris apărarea, ai scris fundaș centrali. Nu e acelasi lucru. La asta m-am si referit.

  42. Hihi, l-ai citat pe Rafa Benitez la evaluarea lui Everton?:)
    N-am avut niciodata o parere buna despre Rooney pe care doar media engleza l-a vazut world class, insa respect ptr decizia de a renunta la bani si a juca inca un an doi ptr clubul la care a debutat.
    Pe hartie Everton arata binisor ptr sezonul viitor si mai au inca de cheltuit din Lukaku&Barkley money.

  43. Iti dai seama ca inconjurat de fotbalisti buni precum cei de la Bournemouth (playing alongside the English Messi, Wilshere:), ar fi Premier League champion in Aprilie, chiar inaintea meciului de la Stoke…

  44. deci fetita asta ostapenko distruge tot in circuit, e nebunie cu ea. Asemenea lipsa de respect (in sensul bun) pentru opozante, multe extreme de experimentate. nu am mai vazut de mult

  45. Meci greu ptr Simona mai ales din perspectiva locului 1 mondial, speram sa nu afle:)
    Ursano, ceva predictii?

  46. Haha, nu stia dar i-au zis ziaristii la conferinta de presa de dupa meciul cu Vika 🙂
    Meci greu cu britanica … Simona e jucatoarea mai buna si cu o forma constanta foarte buna, Joko are un joc mai bine adaptat pe iarba si e acasa. Asa, as zice la limita ca va castiga Simona dar oare sunt obiectiv?

  47. Da, foarte obiectiv. La cat de deschis e tabloul, Simona are sanse reale sa atinga doua benchmarkuri la sfarsitul acestei saptamani. Primul e conjunctural, si e perfect realizabil. Sigur, nu sta neaparat bine H2H in WTA, Konta e o jucatoare buna, dar s-a chinuit 2 tururi. Nu a mai ajuns aici niciodata, si per total are doar o SF de Slam. Aceeasi varsta, experienta e de partea Simonei, sper sa nu aiba presiunea acelui nr 1. Meciul e f interesant si din prisma factorului Fissette.

  48. H2H e oarecum conjunctural. Am vazut live ambele meciuri si sunt asteriscuri serioase la ambele: la primul, desfasurat in Asia unde Simona joaca in genere mai slab, a contat o cadere a Simonei pe final cand a pierdut 6 ghemuri consecutive de la 5-1 in decisiv. Anul acesta am auzit un podcast cu Dobre, unul din antrenorii Simonei, care zicea ca erau toti foarte obositi la acel turneu pentru ca dormeau foarte prost (discutia nu era despre meciul cu JoKo, ci despre cum joaca Simona pe pilot automat uneori). Despre al doilea meci, de anul acesta de la Miami, stie cred toata lumea: Simona a pierdut meciul din mana pe final de set 2 si a avut la acel moment de acum celebra cearta cu Darren care a condus la acceptarea nevoii de mental coaching. Ambele meciuri au fost foarte stranse, dominate pana la un punct de Simona, mai mult pierdute de ea decat castigate de JoKo (fara insa a-i lua din merite acesteia).

    Factorul Fissette: cred ca poate avea o influenta pozitiva asupra Simonei in sensul ca mai mereu mi s-a parut ca ea se ambitioneaza cand joaca cu adversare antrenate de el. Cunostintele lui despre Simona sunt destul de vechi si, zic eu, irelevante: in 2015 cand o antrena pe Vika, belarusa a parut surprinsa de jocul Simonei la acel US Open. Cu inca 2 ani trecuti, cred ca stie si el ce stie oricine urmareste o jucatoare sau alta.

  49. Va fi greu sa castige Wimby: dupa Konta il vor astepta, cel mai probabil, 2 big-hitterite de clasa, Venus/Penko si, pronosticul meu, Buburuza sau Coco. Greu pe iarba in doua asemenea meciuri consecutive.

  50. Eh, daca e vreun Wimby usor de castigat, zi-mi si ma bag si io. Chestia e ca acum e un moment foarte bun sa castigi. La fel cum a fost RG. Nu e Serena, nu e Sharapova, Kerber a plecat, Petra e asa cum e. Unii explodeaza mai devreme, unii mai tarziu, unii deloc.

  51. Head to head. Meciuri directe. Match up. După unii, cel mai important factor in tenis, modul cum se “pupa” stilurile celor doi/doua.

  52. Head to head. Meciuri directe. Match up. După unii, cel mai important factor in tenis, modul cum se “pupa” stilurile celor doi/doua.

  53. Stii cum zicea Shankly, exista doua echipe bune in oras, Liverpool si Liverpool Reserves 🙂

  54. Stii cum zicea Shankly, exista doua echipe bune in oras, Liverpool si Liverpool Reserves 🙂

  55. Ce meci! Dar Simona putea incheia meciul, daca nu juca la asteptare ultimele mingi. Hai cu decisivul si locul 1 mondial!
    PS: extraordinare picioare are Simona, o frumusete de definire anatomica. Gambe aproape ca Pacquiao si un footwork la fel de fantastic

  56. Iar e inundat internetul cu “romanii se ineaca la mal”, “miorita” etc…
    adevarul e ca tenisul e un joc parsiv, unde norocul de moment are pondere mare mai ales cand valorile sunt comparabile, cum a fost azi. Totul se poate juca la un punct. Konta nu a avut multe lucruri in plus azi, cu exceptia unui public prost-crescut si un serviciu de philippoussis pe alocuri. Simona a aratat pe alocuri ca un numar 1, insa a ratat punctul cheie de la al doilea TB.
    A, si aia care a tipat in timpul ultimului punct e o nesimtita de prima mana. Nu m-ar mira sa fie romanca

  57. Senzational meci. Pacat ca a pierdut, Konta a servit incredibil si nu a gasit calea sa ii faca break dupa primul ghem. Eu personal nu ii pot reprosa decat mingea de la 5-5 din al doilea tie break, cand a fost pasiva la vreo 3 lovituri. Dar e absurd sa reduci peste 2h30 de tenis de nivel maxim la un punct. Simona trebuie sa fie mandra de ea si sa mearga inainte.

  58. Da, Simona poate fi mandra. Desi probabil are o frica de greatness. Si Konta poate fi si mai mandra.

    Si nu, nu e absurd sa reduci 3 sau 5 ore de extra clasa la un singur punct. Multe victorii, titluri, destine s-au rezumat la acel punct. Pentru ca asta e viata. Life is just a game of inches, sau puncte. Cred ca stii povestea. Because in either game, life or football, the margin for error is so small. I mean, one half step too late or too early and you don’t quite make it. One half second too slow or too fast and you don’t quite catch it. The inches we need are everywhere around us. They are in ever break of the game every minute, every second.

  59. Chiar azi citeam undeva ca Simona e the best tennis player never to win a GS, acum sper sa nu ramana cu ‘faima’ asta.
    Eu unul nu ma pricep la tenis, imi place sa joc dar ca privitor sunt nul, nu am urmarit meciurile Simonei in afara de cele 2 finale de RL si inca unul-doua din intamplare, dar mi se pare genul ‘playing safe’ si urmarind ca greseasca mai putin decat adversara. Again, habar n-am daca stilul asta e ceva comun in tenisul feminin, dar dupa parerea mea de privitor amator ca sa castigi turnee ai nevoie de ceva mai multa agresivitate.
    Si tot din postura de ageamiu, o alta intrebare, cum poate deveni o jucatoare care a iesit si mai timpuriu no 1 mondial?:) o sa-l intreb pe google dar nu-mi aduc aminte sa fi auzit de Pliskova in aceeasi propozitie cu ‘a castigat un Grand Slam’:)

  60. Nesimtitii nu au cetatenie, ei sunt universali.
    Re Miorita, e una din cele mai ciudate preconceptii despre romani fiind o natie ce se resemneaza usor, if anything cred ca mai degraba ‘resilient’ sau ‘survivors’ sunt mai potrivite. Oh si keyboard warriors in cautare de ‘recognition’ via successul altora si care devin hateri din sustinatori daca favoritul de moment nu se ridica la inaltimea asteptarilor, asta e intr-adevar o chestie romaneasca. Cand Hagi era in activitate era desfiintat la fiecare esec.

  61. Incep sa o compatimesc pe fatuca asta a noastra, frate parca un dram de noroc ii lipseste de fiecare data. Sper sa nu o afecteze aceste ratari, pentru ca deja incep sa se adune: 2 finale la RG, finala la Turneul Campionilor, la cateva mingi de locul 1 mondial. Partea buna este ca mereu vad o imbunatatire la jocul ei, asta dupa mine inseamna ca psihic sta foarte bine. Are nevoie insa de o victorie intr-un turneu mare ca sa isi legitimeze parcursul asta foarte constant din ultimii 3-4 ani. Asteptam US-ul, here’s hoping!

  62. Cand ma refeream ca e absurd sa reduci la un singur punct ma refeream la faptul ca nu ii pot reprosa eu, ca suporter, doar atat, un singur punct, cand face atat de multe lucruri bune. Da, e adevarat ca multe victorii mari s-au rezumat la doar atat dar eu sunt multumit sa vad progres. Si progresul exista chiar daca, sunt de acord, exista si o frica de greatness in ea. Cat timp va tot progresa, eu personal voi fi multumit. Nu toti jucatorii foarte buni de tenis sunt Nadal sau Federer sau Serena.

    All in all, eu nu pot uita de cat de departe am plecat, ca suporter roman de tenis. Nu pot uita anii in care, daca prindeam un titlu de International pe an eram fericiti … sau un sfert de finala la GS. Sorana sau Pavel au ramas si acum cu doar unul, altii nici acel sfert nu il au … Simona a adunat 2 finale, 2 semifinale, 5 sferturi in doar 4 ani (si poate sa mai prinda macar 5 in plina forta). 15 titluri, din care 2 de PM. Finala de TC. A fost de doua ori, poate chiar de trei, foarte aproape de locul 1 (sa nu uitam ca sunt peste 40 de castigatoare de GS in era open si doar 23 de numere 1) si inca are sanse mari sa il obtina in fereastra de timp de pana la turneul de la Madrid de la anul.
    Putea sa faca mai mult? Clar. Si-a depasit conditia? La fel de clar. Ar trebui sa fie apreciata mai mult (dar in mod cert si mai echilibrat, mai senin) in Romania? La fel de clar. Avem un sportiv care defineste o generatie, care a facut ca unul dintre cele mai fascinante sporturi sa revina in prim plan dupa decenii bune, un sportiv de super top intr-un sport de mare audienta dupa, iar, decenii bune (in cel mai rau caz, de la Hagi). Un sportiv care a reusit in pofida a tot ce este aceasta tara, nu ca urmare a vreunui sistem de promovare. Va trece si carierea ei si vom avea din nou un vid de infruntat. O noua lunga iarna sportiva. Poate atunci vom vedea in perspectiva curata, clara, cine a fost Simona Halep.

  63. Sunt destule stiluri in tenis, iar ceea ce face Simona e unul din ele. Mai sunt destule jucatoare care fac ce face si ea, in general, aproape niciuna care sa o faca atat de bine. Mai multa agresivitate … nu stiu daca e in natura ei si e greu sa te lupti cu natura ta. Cred ca ar fi ideal pentru ea nu sa isi creasca neaparat agresivitatea in tot jocul ci doar in momentele decisive cand are tendinta de a fi pasiva. Inca.

    Modul de stabilire al clasamentului ATP/WTA este unul din marile „mistere” ale tenisului 🙂 Sincer, mie mi se pare unul dintre cele mai corecte moduri de a stabili o ierarhie, acesta reflectand performanta pe o perioada lunga de timp. Practic, clasamentul fiecaruia reprezinta ceea ce a facut in ultimul an dar tine cont, saptamana de saptamana, atat de ce faci in acea saptamana, cat si de ce ai facut in respectiva saptamana cu un an inainte (https://www.quora.com/How-does-the-ranking-system-work-in-tennis).
    In cazul de fata, la sfarsitul turneului se vor scade punctele de la Wimbledonul din anul trecut ale fiecarei jucatoare si se vor adauga cele realizate acum. In plus, doar in acest an, din cauza unei decalari in calendarul anului trecut din cauza Olimpiadei, la sfarsitul Wimbledonului se scad si punctele de la turneul urmator care se desfasurase cu o saptamana mai devreme (turneul de la Bucuresti pentru Simona). Astfel, Pliskova ramane cu punctele avute inainte (a jucat doar Wimbledon si a facut turul doi in ambii ani), in timp ce Simona pierde 280 de puncte (a facut sferturi in ambii ani si a castigat Bucurestiul). Kerber, care era lidera inainte de turneu, a pierdut multe puncte pentru ca fusese finalista (1300 puncte) iar acum a ajuns doar in turul 4 (vreo 300 de puncte aproximativ). Am explicat clar?

  64. Chestia cu playing safe … eu zic altceva. In multe sporturi, si dupa parerea mea tenisul face parte dintre ele, iar fotbalul nu prea, dupa vorba americanului, there’s a time to play and there’s a time to win. Ei bine, ce faci in acel winning time separa un superstar de un jucator foarte bun. Acele momente decisive la care se refera si Ursano mai jos. Adica, atunci cand the lights shine brightest, esti soprana sau in cor?

    Imi doresc mult un slam sau locul 1 pentru ea, sa vad daca isi leapada maimuta si da drumul la artilerie. Pentru ca pare sa aiba un trac de scena la intalnirea cu istoria, cum am mai spus.

  65. Off, abia astept Sezonul 7. Si 8. Unul din cele mai misto seriale ever. Pacat insa ca mosul nu a terminat cartea, mi se pare o usoara pierdere de consistenta de cand serialul a intrat in zona virgina (din sezonul anterior). Sper sa nu o mai simt si acum, mai ales pentru ca se intra, usor usor, pe linie dreapta.

  66. E o experienta si cititul cartilor, eu sunt undeva la 40% cu ele, dar merita si intelegi povestea mai bine si mult mai detaliat. Din cate am inteles finalul serialului va coincide cu finalul gandit de R.R. Martin, doar drumul pana acolo va fi scenariul creatorilor serialului.

  67. Este o poza fantastica a Simonei pe care nu stiu cum sa o incarc aici, aduce cu Discobolul. I-am trimis-o lui Romi, poate gaseste el o cale.

  68. Daca o salvezi local, pe urma o poti incarca, de la iconul din stanga de la comentariu, incarca imagini.

  69. Eu zic ca merita. As fi preferat sa le citesc in engleza, dar am primit de la cineva toata colectia in romana si am zis ca ii dau drumul asa.

  70. Vei fi uimit de cat de multe lucruri vei afla in plus si de cate diferente apar. Daca primul volum o sa iti detalieze doar ceea ce ai vazut in film (seria 1 a fost foarte fidela cartii, dupa parerea mea), incet-incet o sa observi ca se despart firele si anumite parti (de exemplu tot ce inseamna Dorne) chiar par contrare. In schimb, frustrarea va fi maxima cand se termina volumul 5 si constati ca, pentru multa vreme, (Winds of) Winter is NOT coming.

  71. Am vazut ca Geambasu are iar articol de tenis si e ingrijorator ca m-am regasit intr-un fel pe aceeasi lungime de unda, deci e clar ca parerea mea a fost eronata:) oricum nefiind nici rasist nici xenofob asemanarile se opresc la tenis:)
    Anyway, rasfoind printre comentarii, am gasit aceasta idee cum ca Simona si-a potolit intrucatva demonii insa jucand mult mai putin riscant. Again, cifrele spun mai multe cateodata, cred ca nici Federer sau Nadal on clay ori The God of Tennis nu pot face un meci lipsit de erori, faptul ca Simona a avut doar 9 erori nefortate defies logic. Practic ptr a castiga jucand la fel ea trebuie sa nu comita aproape nici o eroare nefortata ceea ce e imposibil?

  72. Eu zic ca merita. Eu sunt la a 3-a deocamdata. Inarmeaza-te cu rabdare ca e mai lunga seria decat Lord of the Rings (si inca mai urmeaza doua carti), dar mai abordabila. Daca ai de ales, citeste-o in engleza.

  73. Ugh, trailerele pentru 7 arata bestial, dar sunt foarte aprehensiv pentru ca 6 mi s-a parut slabut. De fapt nu neaparat slabut, dar lungit cu forta. Gen au avut poveste de vreo 5 episoade, dar a trebuit sa filmeze 10. Si cel mai probabil din cauza ca nu au mai avut decat punctele importante din poveste de la GRR si nu prea au reusit sa umple restul de capul lor. Sper sa ma insel. Valar morghulis!

  74. Da, ma apucasem de primul volum si intr-adevar a fost foarte apropiat de film. Dar intre timp le-am cumparat pe toate in engleza, acum sa vad cum am timp

  75. Grija mare, eu cand m-am apucat de primul am citit zile intregi pana am terminat volumul 4 (5 nu aparuse), devine obsedant.

  76. da, stiu ce zici; in plus mie imi place cum scrie, chiar daca unora li se pare greoi. Singura problema la mine in cazul filmelor inspirate din carti e ca nu prea tolerez bine dualitatea asta. Adica vreau sa fie o singura versiune a povestii, nu doua, iar daca acestea se contrazic e un pic unsettling (adica stii despre un personaj ca i s-a intamplat un lucru, dar in carte afli ca e de fapt cu totul altceva).
    de obicei prefer sa citesc cartea inaintea ecranizarii, la GOT a fost o exceptie, pentru ca imi place sa vad cum au gandit oamenii ecranizarea si daca seamana cu ce mi-as fi imaginat eu ca va fi.
    O alta exceptie e LOTR, unde la fel am vazut prima data filmul si nici acum nu am citit cartile (din cauza problemei cu dualitatea).