• cineva spunea că oamenii pot fi judecaţi după calitatea duşmanilor lor. Nu cred că e un singur titlu în presa de azi care să neglijeze faptul că Chelsea e campioana Europei. Ceea ce e adevărat, dar nu spune toată povestea. Chelsea e campioana Europei dar e în acelaşi timp o echipă decăzută care îşi odihneşte cei mai buni jucători într-o competiţie care n-o interesează. Depinde cum priveşti lucrurile.
 • cu voia voastră, n-am să zăbovesc prea mult asupra jocului Stelei. Sunt suficiente cronici în presa de azi care încep de la fantastic în sus. Prosportul scrie chiar de o minune. În opinia mea, Steaua a făcut un joc solid defensiv dar a fost prea exaltată pe fază de atac. A greşit jumătate din pasele în treimea adversă şi a trimis singurul şut pe poartă din acţiune abia în minutul 80. Tanase şi Chipciu au căutat să impresioneze, de multe ori în dauna unor rezolvări mai simple şi mai eficiente.
 • după mine, adevărata poveste e jocul abominabil al lui Chelsea. N-aveam aşteptări prea mari ţinând cont de context, dar chiar şi după standardele unui sezon dezamăgitor pentru albaştrii, ăsta a fost cel mai slab meci al lor. Chelsea a fost întinsă pe tot terenul, cu distanţe uriaşe între linii, lentă şi dezorganizată în pressing. Nereusind să paseze cu fluenţa obişnuită, Chelsea a ajuns să arunce mingi lungi mai ceva ca West Ham.
 • cine îşi închipuie că echipa de aseară a fost “aproape cea mai bună” a lui Chelsea, probabil n-a văzut-o prea mult sezonul asta. Bertrand, Benayoun şi Torres sunt rezerve în mod obişnuit şi întâmplarea face că cei trei au fost cei mai slabi jucători de pe teren.
 • Bertrand l-a scăpat din marcaj pe Rusescu la faza penalty-ului. Benayoun a părut inapt fizic după ce a fost accidentat mai tot sezonul, având nici 40 de minute de fotbal jucate în ultimele patru luni. Şi apoi mai e Torres, care a avut una din acele zile în care e capăt de linie pentru toate mingile care trec pe la el.
 • rezultatul de ieri e greu de judecat în izolaţie. Chelsea a fost o echipă de bătut aseară, dar abia după meciul retur vom şti dacă 1-0 e un rezultat bun sau doar satisfăcător. Dacă Chelsea va fi la fel de blazată, dacă va odihni iarăşi cei mai importanţi jucători, Steaua n-are de ce să-şi facă griji. Dacă însă Mata şi Hazard vor simţi nevoia să demonstreze că le pasă, bănuiesc că Stelei nu-i va fi de ajuns rezultatul din tur.

Sursa foto: www.metro.co.uk

Previous ArticleNext Article

This post has 20 Comments

20
 1. Si depre Cupa UEFA in general; m-am uitat aseara la Tottenham – Inter si am avut revelatia ca-l vad pe viitorul antrenor al Barcelonei.

 2. Heh, daca Torres (cred ca el a fost) dadea gol la mingea balbaita in prima repriza de Chiriches, probabil el ar fi devenit “cel mai slab jucator al Stelei”. Baiatul inca face gafe impardonabile, Nando nu cred ca l-a hartuit indeajuns ca sa spunem c-a fost cel mai bun. Eu l-am vazut pe Tatarusanu cel mai bun, n-a avut foarte mult de aparat, dar a dat siguranta apararii, n-a gresit nimic, a iesit cand a trebuit la centrari, a respins unde a trebuit. In camp Latovlevici mi s-a parut aproape ireprosabil. Mijlocul Stelei a excelat doar prin rezistenta fizica, Bourceanu, Pintilii (care a riscat sa pateasca precum Nani la intrarea asupra lui Terry) si (mai ales Tanase) au gresit cat pentru 5 meciuri si o echipa mai determinata ar fi stiut sa profite de gafe.
  Penalty? Mai degraba da. Nici nu mai conteaza ca “in Anglia nu se dadea”, s-a jucat in EL, dar mai ales arbitrul n-a fost englez.

 3. Hmm, spui ca Steaua are astfel de cifre, dar nu sta mai bine decat la posesie si la acuratetea paselor, care nu sunt cele mai relevante statistici.

  Daca o luam dupa ocazii Tataursanu a avut de scos trei mingi dificile, Cech nici una in afara de penalty. Sutul Stelei pe poarta a fost pe centru de la vreo 30 de metri.

  80% din suturile Stelei au venit din afara careului, ceea ce indica o anume graba, o precipitare de a incheia faza.

  Dar daca Steaua intr-adevar e o nuca tare, asta ar trebui sa se vada in retur si, mai degraba, in dubla urmatoare.

 4. Tanase a fost al doilea pasator al Stelei DE LA COADA – doar Latovlevici are o acuratele mai slaba a paselor.

  A fost totodata jucatorul deposedat de cele mai multe ori (3). Nici un dribling reusit, nici o centrare, nici un fault scos, nici un sut pe poarta.

  Nu l-au fluierat chiar degeaba oamenii.

 5. Off: Mi se pare mie sau tott-liv si ubited chelsea se suprapun? Care e desteptul de s a gandit la faza asta? 🙂

 6. Plus ca n-are in CV postul de translator, care mi se pare atu-ul cel mai important 😀

 7. Daca il iau ziarele la scarmanat te miri de ce-o mai iesi la iveala? 🙂 Vreo vacanta cu Mou… pardon satana facuta impreuna? Sa-l gaseasca astia agent infiltrat ? 🙂

 8. Sau si mai bine, am pus un articol recent la revista presei din sidebar despre metodele similare ale lui Mourinho si AVB.

  Highly recommended!

 9. steaua a jucat mai slab decit chelsea. da lumea de mult timp nu comenteaza decit rezutlatul.

 10. Se suprapun, da. Sincer nu inteleg de ce se joaca etapa in weekendul asta daca e Cupa.

 11. Sunt curios care erau discuţiile azi dacă penalty-ul dat Stelei i s-ar fi dat lui Chelsea de către arbitrul RUS.

 12. A fost penalty clar, nu inteleg ce atatea discutii…Rusescu i-a luat fata lui Bertrand, iar acesta l-a agatat de dupa gat din spate.

 13. Şi eu recunosc că a fost penalty. Nu atât de clar pe cât zici tu, dar a fost penalty. Sunt doar curios ce s-ar fi discutat azi dacă faza se petrecea în celălalt careu.

 14. Hihihi, cred ca puteai folosi mai degraba ‘senzatia’ sau ‘iluzia optica’. Good luck with that, daca AVB se dovedeste successful la Spurs, probabil ca ai scapat din vedere faptul ca are un patron. Despre care insusi Sir Alex Ferguson a afirmat ca ‘is different’, motivul principal ptr. care nu mai facem nici un deal cu Sevilla si despre care Aulas, negociatorul suprem al lui Lyon a zis ca nu a mai vazut asa ceva in viata lui si categoric Lloris a fost ultima tranzactie cu Tottenham. Ma hazardez sa afirm ca daca Barca il va vrea pe AVB, fara Messi nu scapati:) Altfel, dupa ce m-am hazardat sa afirm candva ca Ramos is legend ptr. cel Carling Cup in primul lui sezon, suflu si-n AVB:)