This post has 12 Comments

12
 1. Declaratia a fost facuta la festivitatea de premiere cand au fost invitate ambele sa spuna cateva cuvinte. Imi aduc aminte ca si la finala RG, Sloane a vorbit foarte frumos despre sport si despre Simona, in ciuda infrangerii si a amaraciunii care cu siguranta au cuprins-o. Se contureaza oare un duel Simona vs. Sloane in urmatorii ani?

 2. Ar fi foarte frumos. Poate chiar in finala la US open, daca Sloane nu e pe jumătatea de tablou a lui Simona

 3. Unul dintre cele mai frumoase texte pe care le-am citit vreodata despre sport, merci Filotas!

 4. Deocamdata Simona stie cum sa o invinga, drept dovada si seria de victorii pe care o are contra ei. Sloane e insa foarte periculoasă pe termen lung, are cateva arme senzationale la care nimeni nu are raspuns.

 5. Incearca si mai spre vest in Galicia, si mai putin turistic. La Coruna e extrem de spectaculos dpv mancare, pana si in aeroportul extrem de mic cu 2 porti si o ‘mancatorie’, am mancat o pulpo a la feiria (octopus la gratar dar fara cartofi alla gallega ci simplu, sare de mare si olive oil) facuta la ‘botul calului’ cu pulpo proaspeti, mai tare decat in multe restaurante de fitze din Londra. Pe langa vaca galiciana care e my personal favorite. Si Estrella Galicia la 1.64 eur, cea mai ieftina bere bauta in Europa intr-un centru de oras:)
  Relieful, chiar daca nu typical Spanish coast, e destul de ‘scenic’ si dramatic.
  Si intrucat e Inditex hometown, chiar daca nu au un outlet propriu zis, preturile la Dutti &co. sunt imbatabile:)
  Legand Bizcaya de Galicia eu ma gandesc la un Camino De Santiago, dar nu in sensul religios ci gurmand, adica mergand pe jos dar neratand nimic din specialitatile culinare si vinicole locale:).

 6. În altă excursie … Acum mă apropii de sfarsitul concediului, mai am 1 zi la Rioja (vinuri, vinuri, vinuri) si 1 în Barcelona, așteptând avionul. Cu ghinion am ratat pentru o zi debutul Barcei in La Liga 🙁

 7. Mișto declaratie, Sloane este o tipa directă si franca, iar asta se vede mereu in declaratiile ei. Una dintre cele mai interesante de ascultat in conferințele de presă, alături chiar de cea care a invins-o, za nambar uan.

  Frumoasa si finala, cel putin cum am ascultat-o eu la telefon comentată de un prieten pentru ca netul mergea naspa la Donostia. Ma rog, puteam vedea cam 1-2 lovituri pe punct si apoi incercam sa ghicesc ce s-a intamplat :))) Simo pare să atingă ceea ce am prevăzut inca de ceva vreme: o stare superioară odată ce si-a atins țintele esențiale ale carierei, no. 1 si GS. Creșterea ei graduală ca joc si ca performanțe pare să o ajute să absoarbă foarte bine presiunea inerentă pozitiei pe care o are. Doar sa ramana sănătoasă… si bilanțul ei sportiv îl va depăși pe cel al lui Nastase.

  Off topic aici dar on topic discutii mai vechi: daca sunteti gurmanzi, popositi macar o data in viata la Donostia, e un loc perfect pentru simțurile in cauza. Si, daca se poate, fără copii, eu trebuie să mai vin o dată si fara băiat 🙂

 8. In epoca transferurilor mirobolante, plecarea lui Marchisio de la Juve dupa 25 de ani incheie inca o poveste frumoasa. In curand, genul acesta de povesti vor dispare cu totul.

 9. Simona la zi: locul 1 clar, singura calificată deja la WTA Finals, cel mai mare număr de victorii în 2018 în circuit, cel mai mare număr de victorii pe hard anul acesta, toate desi a jucat cele mai puține turnee din top 20, de departe, mai putin Venus care e insa pe locul 15.