Deci am început și, normal, au aparut primele urgențe pentru rafinarea punctajului. Deși inițial credeam că ar fi mai bine să facem schimbari mai târziu, acum sunt ferm convins ca unele trebuie aplicate cât mai repede.

Vedeți acest tabel despre cum s-au obținut puncte pe posturi de jucătorii din loturile noastre care au intrat în joc minim 1 minut.

Cum am mai zis punctajul e în Other/League Rules Summary și explicația categoriilor în Other/Scoring Glossary.

Fiindcă trebuie ajustat punctajul fundașilor am colorat categoriile (possesion lost control PLC, clearances CLR, aerials won AER, long balls accurate LBA) la care mi se par mie ca ar trebui umblat. Alegeți una de care să mă ocup săptămâna asta pe modelul folosit la procentajul paselor reușite.

Am pus deja un sondaj referitor la schimbări bazat pe o observație foarte pertinentă a lui Ionuț.

Un al doilea sondaj se referă la o idee care mi-a venit astăzi. Schimbările în punctaj vor duce uneori la schimbări de rezultat adică de câștigător al meciului (vezi meciul meu cu Ionuț, excepție care nu mă aștept să se repete prea des).  Ca nu cumva cineva să iși piardă cheful putem face în felul următor:

  • continuăm cu ajustările până la etapa 7
  • considerăm primele 7 etape în care fiecare joaca cu fiecare odata ca turneu amical si de obisnuință cu sistemul de punctaj si platforma
  • reluăm campionatul de la 0 din etapa 8 și nu mai facem nici o schimbare de punctaj după aceea (dacă sistemul nu permite facem un clasament separat)
  • ne ramân 28 de etape de campionat în care fiecare joacă cu fiecare de 4 ori
  • etapele 36-38 sunt pentru un turneu tip cupă în sistem eliminatoriu

 

Previous ArticleNext Article