Deci am început și, normal, au aparut primele urgențe pentru rafinarea punctajului. Deși inițial credeam că ar fi mai bine să facem schimbari mai târziu, acum sunt ferm convins ca unele trebuie aplicate cât mai repede.

Vedeți acest tabel despre cum s-au obținut puncte pe posturi de jucătorii din loturile noastre care au intrat în joc minim 1 minut.

Cum am mai zis punctajul e în Other/League Rules Summary și explicația categoriilor în Other/Scoring Glossary.

Fiindcă trebuie ajustat punctajul fundașilor am colorat categoriile (possesion lost control PLC, clearances CLR, aerials won AER, long balls accurate LBA) la care mi se par mie ca ar trebui umblat. Alegeți una de care să mă ocup săptămâna asta pe modelul folosit la procentajul paselor reușite.

Am pus deja un sondaj referitor la schimbări bazat pe o observație foarte pertinentă a lui Ionuț.

Un al doilea sondaj se referă la o idee care mi-a venit astăzi. Schimbările în punctaj vor duce uneori la schimbări de rezultat adică de câștigător al meciului (vezi meciul meu cu Ionuț, excepție care nu mă aștept să se repete prea des).  Ca nu cumva cineva să iși piardă cheful putem face în felul următor:

 • continuăm cu ajustările până la etapa 7
 • considerăm primele 7 etape în care fiecare joaca cu fiecare odata ca turneu amical si de obisnuință cu sistemul de punctaj si platforma
 • reluăm campionatul de la 0 din etapa 8 și nu mai facem nici o schimbare de punctaj după aceea (dacă sistemul nu permite facem un clasament separat)
 • ne ramân 28 de etape de campionat în care fiecare joacă cu fiecare de 4 ori
 • etapele 36-38 sunt pentru un turneu tip cupă în sistem eliminatoriu

 

Previous ArticleNext Article

This post has 36 Comments

36
 1. Da, pana la urma e un loophole in sistem de care se poate profita. Ar fi ok daca ar intra in ordinea in care ii punem, atat timp cat ai un sistem de joc legal.

 2. reluam aici discutia

  minereu • 9 ore în urmă
  Acu serios vorbind, nu stiu ce parere au ceilalti dar totusi faza cu: in cazul in care un fotbalist nu joaca este inlocuit de rezerva de pe acelasi post, cu cel mai bun punctaj…nu mi se pare tocmai ok. Te incurajeaza sa bagi unul care nu joaca. Ar trebui ca la fantasy world cup. O anume ordine a rezervelor. Daca am 3 rezerve de mijlocas imi convine sa bag un titular care nu joaca si atunci din toate rezervele poate am nimerit unu care sa faca punctaj. E doar parerea mea, nu stiu voi cum vedeti treaba asta.

  Romulus N Filip
  Sunt de acord. Din pacate sistemul nu ofera varianta cu ordinea rezervelor. Ori o lasam asa cum este ori sistemul nu face schimbari deloc. O punem din nou la vot acum ca vedem ce neajunsuri are sistemul cu schimbari automate.

  minereu
  Ok, atunci o lasam asa, nu.i problema. Fara schimbari nu.i ok, pana la urma de asta avem lot de 18.

 3. Ar cam fi problema. Ca eu sunt competitiv si vreau sa castig. Transfer un mijlocas care stiu sigur ca nu joaca si il bag mereu ca titular sa fie inlocuit de cea mai buna rezerva. Stiu ca nu e frumos, dar ce nu face omu’ pentru o victorie 🙂

 4. Radu, nu am zis nimic de schimbarea loturilor. Ramanem cu acelasi lot, nu mai facem inca o licitatie.

 5. Ok m-a apucat harnicia si am facut analiza pentru toate 4 ca am gasit un sistem in care a mers foarte repede. Cu galben e propunerea mea, in ultimul rand regula de acum. Pentru mine e foarte tentant sa fac toate aceste schimbari acum, sper sa gasesc alti 4 pe care sa ii conving.
  La fiecare categorie am luat in considerare doar jucatorii care au jucat de la 80 de minute in sus

 6. Pe de alta parte, e loophole pentru toți. Mie mi se pare legitima mișcarea, chiar voiam sa o aplic și eu. Deci sunt de acord cu Ionuț, mai bine rămâne așa.

  Și sunt pentru ideea cu primele 7 etape amicale. Și așa am constatat ca am un lot mediocru fata de unii dintre voi.

 7. deci : fundasul care Lost control de 16 ori are -1? ca sa inteleg. eu sunt ok cu treaba asta, pare decent, mai ales ca pe mine un numar mai mic aici ma dezavantajeaza pentru ca am jucatori de la echipe mai slabe care normal, pierd posesia mai mult. :)))

 8. In prima etapa nu te-a dezavantajat. Mai sunt doi alti participanti care au 2 jucatori cu => 16 PLC la fundasi ca si tine. Si ca medie esti f aproape de media grupului, doar minereu are o medie f scazuta si nici un fundas cu mai mult de 12 PLC

 9. Deci am sa operez inainte de etapa 2 schimbarile propuse mai jos pentru cele 4 categorii.
  Cu ocazia etapei, daca tot intrati pe site, va rog sa votati la sondaje.

 10. Meci incredibil de dificil cu, Chievo. Dupa primele 30 minute am crezut ca le dam 5, dar au fost la un pas sa ne incurce. Ne.a salvat Bernardeschi cu un gol in min.93

 11. Înainte de golul 3 mă așteptam de la chiellini să-l calce pe portar pe gât în timp ce Dybala dădea ture în jurul stadionului de bucurie.

 12. Dupa ratarea aia imensa eram gata sa il scot pe piața si pe Mhkitarian

 13. Portarii care au primit doar un gol li se adaugă un punct la total, probabil ceva bug.

 14. Nu e. Sistemul considera pe moment ca rezultatul din momentul respectiv va ramane pana la final si pentru doar un gol primit portarii si fundașii primesc un punct. Acest punct dispare daca incaseaza al doilea gol

 15. Deci la ambele intrebari de sondaj rezultatul a fost 4-4. In asemenea situatii votul meu nu se ia in considerare deci acesta va fi rezultatul:
  -ramanem cu schimbari automate
  -dupa 7 etape facem un restart de la 0

 16. Eu sincer nu vad rostul restartului. Asta face ca urmatoarele 5 etape sa se joace degeaba. Putem sa ne culcam si sa revenim peste 2 luni sau cand incepe etapa a 8a. Regulile sunt si au fost aceleasi pt toti, nu cred ca cineva a fost avantajat sau dezavantajat. Eu zic ca amicalele nu intereseaza pe nimeni, dar e doar parerea mea. Astea sunt loturile, astea sunt regulile, incercam sa nu le mai modificam, ne adaptam si.i dam in continuare, nu cred ca cineva si.a pierdut sansele sa termine pe primul loc pentru ca a pierdut in prima etapa sau in primele doua etape, ai timp super suficient sa revii. Deci eu sunt 100% impotriva restartului dar daca se decide sa restartam ma supun majorității.

 17. Tocmai am descoperit ca se pot limita nr de schimbari automate. Deci imediat pac! cu un nou sondaj 🙂

 18. S-a decis si sunt argumente serioase pentru restart. Si eu am votat sa nu facem restart, dar si fara sa vreau unele chestii care le-am schimbat par sa ma avantajeze oricat argumentez bazat pe cifre. Plus faptul ca ajuta pe toata lumea sa experimenteze anumite situatii referitoare la schimbari de jucatori si efectele punctajului.

  Sa vorbesc cu sposorul poate scoate ceva si pentru un premiu doua dupa 7 etape sa fie un pic de miza.

 19. Mie imi placea sistemul asta tip campionatul Scotiei. 60 de etape, 8 echipe, jucam intre noi de 15 ori fiecare cu fiecare, iar campioana e decisa cu 23 de etape inainte de final…de asta zic ca primele etape nu influentau lupta la titlu. Si pana la urma si ce daca poate te avantajau usor unele reguli (desi eu nu cred ca ai fost avantajat, nu vad unde)? Si Dundee Utd si Kilmarnock accepta ca in meciurile cu Celtic sa primeasca un penalty doua impotriva…

 20. Miki Băciuci ar putea si el ajunge om de baza candva…cand revine din Spania 🙂

 21. Sandu nu mai e ce a fost odata. S-a linistit, joaca fotbal. E chiar bun cu obiectu’ acum. Buna achizitie