Se dă startul în PL. Asta e ceva secundar. Pentru că tot astăzi se dă startul in cel mai complex joc de fantasy draft care a avut vreodată loc în comunitatea online de împătimiți ai genului din Romania. După mai multe negocieri în care nu am reușit să găsim si alți participanți serioși din afara comunității noastre am rămas doar opt. Opt, dar foarte hotărâți și puși pe fapte mari.

Anunțam o schimbare de paradigmă. Pentru ca la urma urmelor jocul are ca scop sa ne distrăm, dar și mai mult decât atât. Eu sper să mai “infectez” câțiva să trecă de la modelul fan suporter al unei echipe la modelul fan suporter al jucătorilor “proprii” bazat pe lumea universul obiectiv al cifrelor reflectat în punctele acumulate pentru joc. Pentru aceasta am umblat la cutia cu mecanica fină a jocului, am introdus multe categorii noi (avem 27 de categorii pentru care se acordă puncte!) am argumentat si rafinat numărul de puncte care se acordă pentru unele categorii. Mai important decât toate acestea: pentru că nu știm exact la ce va duce noul punctaj am hotărât ca după 9 etape sa facem o ajustare a modelului de punctaj pentru a îl echilibra (adica toate posturile în echipă să aducă în medie punctaje apropiate pentru că toate sunt importante în victoria echipei). Asta spre deosebire de modelele tradiționale a acestui tip de jocuri care pune prea mare accent pe goluri marcate. De fapt cu această complexitate am speriat mulți potențiali participanți, iar alții s-au arătat foarte interesați de a participa la ediția viitoare odată ce sistemul de punctaj va fi rafinat.

Pentru că practic am câștigat prin neprezentare meciul cu ceilalți din România ne rămâne ca anul viitor să aruncăm mănușa restului lumii. Deci primii 5 clasați în concursul din această ediție se vor califica pentru ediția Anglofil-Restul Lumii de anul viitor. Incă ceva care ridică miza ligii, pe langă premiile în bani.

La final un mic sondaj. Noi am facut o licitație în plic închis pentru jucatori. Au rezultat următoarele triouri de atacanți. Vă rog pe toți (și cei care nu participă la concurs) să votați.

 

Previous ArticleNext Article