A venit rândul episoadelor intermediare, cele care sunt decisive pentru privitor: merită să se uite până la capăt? Voi încerca să raspund la această întrebare.

Pentru cine este recomandat

Recomandat: celor care continuă sa guste engleza cu puternic accent spaniol, celor care vor sa fle ce jucator de la Arsenal e cel mai aproape de a fi declarat un clișeu, celor care vor să afle cât de des poți repeta discursul înainte de meci în care să vorbesti despre pasiune și celor care nu au nimic mai bun de făcut (ușor de ghicit în ce categorie mă aflu eu).

Incă trei episoade cu Arteta. Ne-am lămurit?

Eu, cel putin, pot să zic că da. Da, omul e altfel decât il știam până acum și cum apare in media:

Arteta comes across as slightly more warm and fuzzy than he can sometimes appear in the media, where he’s usually a pretty clipped presence, not a hair out of place, staring at you with eyes that look almost too blue to be actually real.

Dar, m-am lamurit. Puteți sări liniștiți peste discursurile dinainte de meci. Continua cu pasiunea cu să-i luăm tare, să ne impunem jocul. Cele după meciuri mai au farmec atunci când e dezamăgit. De exemplu cel după infrângerea cu Nottingham Forest din primul tur al Cupei Angliei. Avem ocazia să o auzim și pe Lorena Bernal, sotia lui Arteta, și ne dăm seama că e pe mâini bune. Are cine să-l readucă cu picioarele pe pământ.

Dosarul lui Aubameyang

Practic episoadele 4 si 5 sunt despre afacerea Aubameyang. Despre care nu aflăm nimic nou. Doar ca e indisciplinat și că nu prea are chef de antrenament. Big deal! Normal că au fost mai multe care se puteau spune, dar nu aveau loc într-un astfel de documentar. Mai ales cât a trebuit să îi fie plătit ca Auba să plece. Că doar n-o fi renunțat la toti banii! Si mai aflăm ca Arteta avea un dosar mic în care și-a notat totul: cât a întarziat, cat efort a depus, când a râspuns obraznic, de căte ori nu și-a făcut temele…

Xhaka si cliseele

Normal că dincolo de imaginea de “bad boy” găsim un admirabil tată de familie care îsi adora cele două fete mici, se înțelege de minune cu soția foarte înțelegatoare și s-a apucat de fotbal pentru că

iar după meciurile în care se întamplă sa mai ia câte un roșu poate spune zâmbind:

Un “băiat bun”, nu-i așa?

Cum de s-au strecurat asemenea secvențe în versiunea finală?

Dacă se prinde cineva la ce se referă Arteta să-mi spună și mie.

Ma uit si la ultimele trei episoade săptămâna viitoare poate e o referință despre viitor.

Previous ArticleNext Article