Amazon a lansat astăzi primele trei episoade din documentarul despre Arsenal. Le-am văzut și acestea sunt impresiile mele.

Pentru cine este recomandat

Intr-o ordine aleatoare este recomandat pentru: cei cărora le plac discursuri în engleză cu puternic accent spaniol, celor au o plăcere perversă sa asculte cât de mult suferă suporterii lui Arsenal și cum suspină ei după vremuri demult trecute care nu se vor mai întoarce vreodată, fanii si haterii lui Arteta, amatorilor discursuri și găselnițe înainte de meci, cei interesați cum e cu adversitatea, pasiunea și iubirea de club.

Este Arteta o fraudă?

Am abordat acest documentar cautând argumente sa răspund afirmativ. Am încercat sincer și nu am reușit. Daca nu iti place omul, poate gasesti ceva argumente, dar ma îndoiesc ca sunt foarte convingatoare. Arteta e pasionat si crede în ce face. Documentarul transmite clar acest mesaj. E frumos sa vezi ca se bucură de încrederea celor conducere si a jucătorilor și când rezultatele erau mult sub așteptări. Nu sunt convins de anumite găselnițe din discursurile lui inainte și după meciuri, dar astea sunt destinate fotbaliștilor cu care lucrează și pe care el îi cunoaste mai bine decât oricine.

Cum de s-au strecurat asemenea secvențe în versiunea finală?

Cine e jucătorul de pe masa de masaj (căruia îi apartine replica)?

Si fotbaliștii sunt oameni

Ca și în documentarele precedente de acest gen părțile cele mai interesante sunt cele in care ne sunt prezentați fotbaliști si franturi de conversatii pe care le au in diverse locatii in care camerele patrund foarte rar sau niciodata. Avem acces la gandurile si frământarile lor (de exemplu Aaron Ramsdale) combinate cu cele ale părinților. E undeva un Good God! al mamei lui care sintetizează perfect presiunea simțită. Dintr-o data omul devine foarte simpatic si simti ca, fără să vrei chiar îi ții pumnii să reușească. La fel, oarecum și pentru Tierney. Dar cel mai simpatic în candoare și naivitatea lui e Bukayo Saka. Ascultând cum povestește cum e recunoscut iți dai seama că are o viață complicată și pe care nu o merită. Omul ar trebui lăsat sa se bucure de ce îi face placere: să joace fotbal și să poate merge liniștit la magazinul de la colț când are chef

Saka contra Dele (1)

Cei care au văzut documentarul despre Tottenham poate își amintesc despre perlele scoase de Dele. La Arsenal rivalul lui e Saka. Vom declara un câștigător după toate cele 9 episoade.

Iată-l aici uimit că a găsit trei oameni (Lokonga, Hein, Lacazette) care nu știu ce e un labirint, deși poate nu cunosc cuvantul, și foarte încurcat că nu știe cum să-l descrie.

Ceea ce vă dorim și în viitor

Previous ArticleNext Article