This post has 10 Comments

10
 1. Arsene Wenger – Win Against Reading Shows Arsenal’s Strength

  Intr-adevar, o victorie in fata ultimei clasate din PL, o echipa pe care numai cine nu a vrut nu a batut-o, arata forta echipei Arsenal. Is he for real?

 2. Fa indoiala, taria lui Arsenal e de necontestat, au luat cu 3 goluri mai putin decat in meciul de Cupa:)

 3. atacul ca atacul, da as da o mina de beri sa vad o analiza a defensivei, gg vs aw.

 4. un pic radical aici filotas. poate sintem de acord ca wenger ar trebui sa plece, sau sa fie trimis (io unul as prefera ca boardul sa plece inaintea lui da no, semantica). trecem si peste chestia cum ca wenger nu e ceo per se.

  da hai sa ne jucam un pic the apprentice.

  se da:
  o firma intr-un oarecare declin, dintr-o multime de factori. o conducere invechita, neputinta de a tine pasul financiar cu competitorii, niste angajati nemultumiti, o fractine a clientelei (mare?, mica?) nemultumita.
  insa, aceeasi firma, a fost in ultimii 16 ani, cel putin intre primele 4 din tara sa si cel putin intre primele 16 din europa. cam in fiecare an. genereaza inca profit financiar, da iar, nu toti clientii mai apreciaza produsul finit.
  se cere: numele firmei care isi concediaza ceo-ul in acest caz. nu trebe sa fie greu, din moment ce orice firma ar face asta, pick a name.

  exista alte echipe, si din spania, care sint printre liderii mondiali pe piata, dar cu o datorie de ~350mil EUR and counting. nici nu vorbesc de demiterea ceo-ului, care alta firma pe lumea asta ar mai functiona in conditiile astea? if you no wot i mean

  cit despre credibilitatea lui wenger…oh dear.

 5. (out of topic)
  Gary Neville is a Blue, is a Blue, is a Blue
  Gary Neville is a Blue, he loves City!
  Sorry, nu m-am putut abtine sa fredonez un slagar nascut dupa un celebru autogol intr-un meci cu City…
  Nice to watch Arsenal these days, daca nu esti alb-rosu.

 6. Foarte greu de judecat toata treaba cu Wenger. Apropo de comparatia cu CEO-ul, Brain Phillips a scris un articol bun in care zice:

  Arsenal is very well run as a company, if you care about teams as companies.

  Ca CEO esti masurat dupa banii pe care-i produci, ca antrenor dupa lucrurile pe care le castigi.

  Neputinta de a tine pasul cu competitorii justifica doar partial lucrurile, si sigur nu justifica meciuri cum e cel cu Braford, cum au tot fost in ultimii ani.

  Wenger se plangea ca altii platesc salarii de trei ori mai mari, dar wage bill-ul lui United e doar cu 13-14% la suta mai mare, deci problema s-ar putea sa fie in curtea lui. United plateste salarii doar un pic mai mari, dar e cu cateva clase bune peste Arsenal.

  So what gives?

 7. O echipa de fotbal cu nume trebuie manageriata tinand cont de 2 lucruri: performante sportive si performante financiare.
  In primul caz asta inseamna trofee, in al doilea caz inseamna ca respectivul club sa termine anul cu profit.
  Arsenal se pare ca in ultimii ani s-a concentrat doar pe cel de-al doilea aspect in timp ce majoritatea echipelor mari s-au concentrat doar pe primul aspect. Insa de cand se stie ca va intra vigoarea acea lege a fair-play-ului financiar toata lumea incearca sa se ocupe de ambele aspecte si sa micsoreze datoriile pe care le-au acumulat in trecut.
  Rosell la Barca si Perez la Real au facut o treaba excelenta in micsorarea datoriilor celor 2 cluburi desi ele au cele mai mari bugete de salarii din lume insa au si cele mai mari incasari.
  Deci e evident ca se poate face si performanta sportiva si profit insa pentru asta ai nevoie de manageri capabili.

 8. Echipele alea din spania, care pe langa datoriile pe care le au si de care toata lumea se ia, au si cele mai mari venituri. Si daca s-ar opri din spending pe jucatori scumpi, si ar promova din academie, sau ar vinde jucatorii din academie de care nu au nevoie pe cateva milioane bune (cum face una dintre ele, nu spun cine) ar avea profit 50 mil / an (cum a avut una dintre ele, nu spun cine). Pentru 3 CL castigate in ultimii 6 ani (cum a castigat una dintre ele) cred ca merita sa mergi cativa ani pe minus.

 9. Stai tu liniștit, dacă Wenger își da demisia maine, salivează 99% din lumea fotbalistica de care vorbești.

  Ce îmi place mie când arunca lumea cu comentarii sportpunctroistice.