Regula 25/8. Începând cu acest sezon loturile cluburilor din Premier League vor fi limitate la 25 de jucători, dintre care cel puţin 8 trebuie să fie „home-grown”; nu neapărat englezi, dar să fi petrecut cel puţin 3 ani la academia clubului până la vârsta de 21 de ani. Lotul de 25 poate fi suplimentat cu un număr nelimitat de jucători U-21. Pentru un club ca Arsenal care are 13 jucători „home-grown” și 7 sub 21 de ani, regula nu are nici un impact. La City însă, care are un lot de 32, noua dispoziţie va grăbi plecările unor jucători ca Bellamy sau Ireland.

Martin O’Neill şi-a dat demisia cu doar cinci zile înainte de startul noului sezon.Nord-irlandezul a părăsit Villa în urmă unor neînţelegeri cu patronul Randy Lerner în privinţa politicii de trasferuri. O’Neill a ajuns la Villa după câte un cincinal la Wycombe Wonderers, Leicester City şi Celtic Glasgow, el achitându-se superb de sarcini la fiecare din aceste echipa. O’Neill a preluat echipa de pe locul 16 la capătul sezonului 2005-2006, şi având la dispoziţie fonduri consistente, a făcut din Aston Villa o echipă de top 6. Când patronul n-a mai putut ţine pasul cu ambiţiile lui, a plecat.

Transferuri. O vară mai degrabă tăcută în privinţa asta. Totuşi, să recapitulăm: Arsenal l-a luat pe Koscielny de la Lorient pentru £9.7m şi pe Chamakh venit liber de contract de la Bordeaux. Wenger n-a rezolvat problema principală, cea a portarului, însă a ţinut cu dinţii de Cesc, care îşi amână întoarcerea în Catalunia.

Chelsea a transferat după mulţi ani un jucător de calibru, pe Ramires de la Benfica Lisabona pentru £18.3m, şi l-a adus şi pe Yossi Benayoun de la Liverpool în locul lui Joe Cole căruia nu i-au prelungit contractul. Pe lângă Joe Cole, pe Anfield a ajuns şi Milan Jovanovic, care fusese acontat încă din iarnă. Man Utd l-a luat pe Chicharito încă înainte de Mondial, iar pentru £7m se prea poate să fie afacerea verii. Tot £7m s-au plătit și pentru un puști portughez recomandat de Quieroz, Bebe, care și-a petrecut copilăria pe străzi și în orfelinate înainte să ajungă la Estrella Amadora.

La fel ca în ultimele veri, City a cheltuit cu voluptatea unei neveste de şeic care se plimbă pe Oxford Street cu cardul soţului în poşetă. Jerome Boateng, Yaya Toure, David Silva şi Kolarov au ajuns în Eastalnds pentru £83m în total. Urmează Balotelli şi Milner în următoarele zile.

FourFourTwo a publicat în cel mai recent număr un clasament al celor mai scumpe abonamente anuale din Premier League. Iată primele 8 poziţii:

1. Arsenal, £1,825
2. Tottenham, £1,695
3. Chelsea, £1,210
4. Newcastle, £975
5. Man United, £931
6. Fulham, £899
7. West Ham, £850
8. Liverpool, £785

Chiar şi în aceste condiţii, tripleta londoneză de pe podium a vândut deja toate abonamentele. Singurele cluburi care au mai reuşit să facă asta sunt Man City şi Blackpool. Matt Slater de la BBC, dizolvă în articolul de azi mitul listei de aşteptare de pe Old Trafford: dacă astăzi aţi vrea să achiziţionaţi un abonament anual pentru următorul sezon, aţi putea-o face pentru preţuri între £684 şi £779.

Previous ArticleNext Article