1. Inside Job

Oscarul pentru documentar. Criza financiară explicată clar şi elocvent în două ore. Pur şi simplu dezgustător când ajungi să înţelegi că recesiunea n-a fost un accident, o întâmplare, că belelele de acum sunt consecinţa unei lăcomii care întrece orice imaginaţie.

2. The Sunset Limited

Văzut la recomandarea lui Adrian Georgescu, cel mai cinefil dintre gazetarii de sport. Produs de HBO după o piesă de Cormac Mccarthy, care e tata lor. Un dialog intens între un creştin, fost puşcăriaş (Samuel L. Jackson), şi un profesor universitar ateu-depresiv (Tommy Lee Jones). „Cause what he wants he really can’t get or thinks he can’t get and what he don’t want he can’t get enough of.”

3. The Fighter

Bun, nu e capodoperă, dar merită văzut numai pentru rolul pe care-l face Christian Bale. Pride of Lowell, baby!

4. Constantin si Elena

Cel mai curat şi mai autentic dintre toate. Cum spune şi Walter Murch pe coperta din spate a DVD-ului: „Daca lumea ar fi făcută din oameni că ei, nu ar mai există probleme pe care să nu le putem rezolvă.” Kudos lui Andrei Dăscălescu pentru că a crezut în proiectul lui şi s-a încăpăţânat să-l facă aşa cum trebuie.

5. Senna

V-am mai zis de el, dar vă bat la cap să-l vedeţi pentru că e un documentar de mare excepţie, despre un pilot de mare excepţie. Un talent nativ colosal şi un suflet de copil, asta a fost Ayrton Senna. Căutaţi director’s cut-ul.

Previous ArticleNext Article