Cel putin așa  era intenția mea când am văzut că Ungaria-Scoția se juca la Budapesta în perioada când eram acolo (27 martie). Dacă Mourinho s-a dus pe Hampden Park special pentru el, puteam și eu sa iau un tramvai până la stadion. Din păcate McTominay s-a accidentat la meciul cu Costa Rica (scor 0-1) disputat cu 4 zile înainte si nici n-a mai făcut deplasarea. A rămas să mă multumesc să îi văd pe viu pe ceilalți 3 componenți din PL ai lotului Scoției (Matt Ritchie de la Newcastle se accidentase și el în același meci). Cam puțini, semn ca Scoția o duce rău cu talentele. Ce să mai zic, în centrul defensivei juca un fundas de League One de la Blackburn (singurul jucator peste 30 de ani într-un lot cu medie scăzută de vârsta) care s-a și remarcat ratând un penalty.

Robertson

Sigur pe el, tehnic, nu s-a forțat, poate și jucat prea puțin fiindcă doi din fundașii din linia de trei fiind de piciorul stând preferau lansările catre fundașul aripă dreapta. A produs niște emoții după ce a suferit o intrare mai tare, dar și-a revenit si a ieșit imediat. Sper sa nu fie nimic grav și sa continue sezonul foarte bun cu Liverpool.

Fraser (Bounemouth)

Mi se părea că la echipa de club juca mai mult mijlocaș dreapta. Aici a jucat fundaș lateral ofensiv și a fost omul decisiv. A primit multe lansări, pentru care s-a bătut, a scos un penalty, a centrat la gol. De urmarit în continuare.

Matt Phillips

A jucat vărf, o mișcare considerată ciudată de multă lume luată de noul selecționer Alex McLeish. Dar a dat rezultate, el marcând golul victoriei. Sunt cătiva jucători obscuri, pentru care eu am o slăbiciune. Matt e unul dintre ei. L-am avut in echipa de draft fantasy în ultimul sezon al lui QPR și m-a ajutat foarte mult. Când va voi explica pe indelete despre liga draft fantasy Anglofil de anul viitor veți înțelege de unde vine simpatia mea.

McBurnie

Fost la Swansea, chiar a prins 11 meciuri în sezonul actual (multe din ele parțial) fara să înscrie vreun gol. Împrumutat pentru primăvară la Barnsley in Championship, unde are 6 goluri în 9 meciuri. Un fel de Murray care odată își va da drumul și în PL. Remarcat prin nume si felul de modă veche în care poartă jambierele.

În final un cuvânt bun pentru cei vreo mie de suporteri scoțieni care au făcut deplasarea la Budapesta (foarte neașteptat pentru mine ca număr). I-am vazut în cursul zilei prin oras etalându-și picioarele în traditionalele kilturi. Au cântat, au scandat si au incheiat meciul in forță cu un refren care îl folosesc multe echipe: “Every where we gooooo…”. Pe care, la rezultatele recente ale Scoției în deplasare, au ocazia să îl folosească foarte rar.

 

 

Previous ArticleNext Article

This post has 23 Comments

23
 1. Din pacate ai mers degeaba, vad ca nu a jucat Kiraly. Izmenele in care a evoluat toata cariera sunt una din amintirile care o sa imi ramana probabil pentru totdeauna intiparita in memorie 🙂

 2. Foarte frumos articolul, da’ io am intrat doar sa scriu despre partea cu liga de fantasy. Daca chiar te intereseaza, eu cu niste vechi si mai noi prieteni jucam de vreo 12 ani un sistem de fantasy produs de noi despre care credem ca e world’s best. Pot da si detalii la nevoie, da’ n-as vrea sa plictisesc pe nimeni cu ele. Partea importanta e ca loturile se fac prin licitatie inchisa, fiecare jucator e unic in liga (nu-l putem avea mai multi pe Alexis Sanchez, oricat ni l-am dori) si meciurile se desfasoara 1 la 1, adica nu rezulta un clasament bazat doar pe punctajul cumulat al jucatorilor tai.

 3. Király s-a retras. Omul e de admirat, a avut o superstiție și s-a ținut de ea până la sfârșit. Cu tot ridicolul de rigoare, bineînțeles.

 4. E licitație ‘in plic’ – adică excel parolat, pe mail, cu deadline. Am incercat si varianta ‘cu strigare’ dar dura prea mult și nu putea toata lumea să stea la calculator zile la rând.
  Durează aproximativ o săptămână, dar mai există ulterior posibilitatea de reșapare a lotului.

 5. Absolut ma interesează. Exact asa ceva vreau sa propun și eu. Ești binevenit cu orice sugestii . Și eu joc ceva asemănător cum propui tu de ani buni.
  In jur de 20 aprilie scriu articolul și atunci ești binevenit cu orice sugestii

 6. Adică fiecare are o suma de bani din care licitează un lot de 12-18. Intr-o singura runda? Și cum se face alocarea?

 7. Lotul e de 27 (maxim). Fiecare incepe cu un buget – poate fi și fix, la noi variază în funcție de sezoanele trecute. In fiecare zi la 20.00 e deadline pentru trimis licitatia. După 8 se deschid plicurile și se compara ofertele. La egalitate de suma există criterii de departajare. In general in aprox o săptămână toată lumea are loturi complete, sau pastreaza sloturi și bani pentru eventuale transferuri din viața reală – de obicei draftul nostru are loc inainte de finalizarea perioadei de transferuri 🙂

 8. Tre să mai adaug ceva, pentru claritate. La noi posturile sunt destul de stricte, dacă ai un RB și vrei să-l joci CB sau altceva e cu penalitate. Un varf e varf, nu extremă. Etc 🙂

 9. Punctajul il faceți tot manual în excel? Pentru fiecare jucator din PL?

 10. Manual in excel, dar nu e chiar asa complicat. Noi suntem 10, deci intr-o etapa ai 11 titulariX10 (plus niste rezerve, da’ aia e nivel avansat :))
  Dupa o vreme e foarte simplu sa-ti calculezi propria echipa si a adversarului de etapa. Ce-i drept, jocul nostru n-ar fi rezistat fara o constanta implicare a unor 2-3 jucatori care au tinut mereu calculele la zi pentru grup. Never in the field of human entertainment was so much owed…:)))

 11. Știu, îl testez de vreo 4 etape. E una dintre variantele care vreau sa o propun datorita simplității și familiaritatii . Dar e foarte limitat în materie de cat poate fi adaptat cerințelor noastre. Funcție de câți ne adunam și ce dorește majoritatea e posibil sa îl folosim. Pentru ca un sistem cum descrie Bebelak mai sus cere o investiție de timp și pasiune pe care mulți nu o au la prima participare. Important e sa ii facem sa prindă gustul.

 12. Eu am fost pe Wembley la Anglia-Italia, probabil cel mai bun joc al englezilor in ultima vreme. E drept ca aceasta selectionata a Italiei e una dintre cele mai slabe vazute de mine de la Mondialul din 86 si pana azi.

 13. Și o ultima intrebare: pentru ce realizări ale jucătorilor se acordă puncte? Poți face un copy-paste dacă ai la îndemână.

 14. Complicat, e un document de vreo 2 pagini 🙂
  In principiu se puncteaza mult daca un jucator joaca sau nu. Titular – 5 p, intrat la pauza – 3 p, intrat dupa pauza pana in min 80 – 2 p, intrat dupa min 80 – 1 p.
  Pe urma se puncteaza in functie de echipa – la victorie 3 p, egal 1 p.
  Individual se puncteaza pozitiv golul, assistul, saveul, penaltyul obtinut, autogolul provocat. Negativ se puncteaza cartonasele, penaltyurile facute, autogolurile. In caz de evenimente multiple exista bonusuri pozitive sau negative – dubla, tripla, autogol + rosu si alte bunatati. Punctajele individuale pentru goluri si assisturi difera in functie de postul jucatorului – Silva nu primeste la fel ca Smalling pentru pasa de gol 😉
  Colectiv se dau niste bonusuri pentru portari, fundasi si mijlocasi defensivi daca echipa nu ia gol – tre sa joace minim 30 de min ca sa ia bonus. Pe de alta parte, daca iau prea multe goluri sunt depunctati.

  Nu te stresa, daca mai ai intrebari imi face placere. Pare evident, nu? :))

 15. doar eu am crezut ca asta e un meci capital pentru CL ul anul viitor? cei de la Chelsea nu? sau e ceva ce nu inteleg. o prestatie oribila pentru miza jocului.

 16. Putem acum considera ca am avut dreptate cand am spus ca Chelsea vor fi
  dezamagirea sezonului? Sau asteptam sa ii depaseasca Arsenal? hehe 😀

 17. Eh, macar sezonul viitor se vor putea axa pe titlu, nu o sa ii incurce meciurile din CL.