Numai scouser să nu fii mâine! Cu Chelsea venind pe Anfield, Liverpool se vede prinsă între ciocanul mancunian şi nicovala londoneză. Dacă bate mâine, îi dă practic titlul al 19-lea pe o tavă de argint lui Man Utd (Liverpool şi Man U sunt la egalitate cu 18 titluri fiecare). Dacă pierde, capitulează în lupta pentru locul patru şi îi dă titlul lui Chelsea.

Desigur, felul în care s-a pus problema toată săptămâna e un compliment pentru Liverpool, pentru că îi creditează cu o alegere: să-i batem, să nu-i batem? Personal, mă îndoiesc că Liverpool poate s-o încurce pe Chelsea chiar dacă iese pe Anfield with all guns blazing. Vorbim de o echipă care a câştigat toate cele 5 meciuri din acest sezon cu Man U, Arsenal şi Liverpool, terminând cu un golaveraj de 10-1. Mă gândesc că sunt mai mult decât capabili să se ocupe de o echipă de locul 7, care vine după o semifinală europeană epuizantă.

E o situaţie care aminteşte de ultima etapă din sezonul 94-95, când pe Anfield a venit Blackburn, care se bătea la titlu cu Man U. Alan Shearer a deschis scorul, John Barnes a egalat şi Jamie Radknapp a marcat un gol superb din lovitură liberă în ultimul minut. Băieţii lui Kenny Dalglish au scăpat de sentimentul de vinovăţie atunci, pentru că United n-a reuşit să bată pe Upton Park. Acum United nu prea mai are unde să se împiedice.

Pe continent, italienii nu se încurcă cu asemenea dileme etice. Întrebaţi cum o să se comporte mâine, suporterii laziali au răspuns sec: „Mergem la stadion şi ne încurajăm echipa, pe Inter!”

Cel mai influent fotbalist din lume

Ieri a apărut clasamentul Time Magazine al celor mai influenţi 100 de oameni din lume, iar presa română n-a reuşit să vadă dincolo de Lady Gaga. Din perspectivă microbistă, veţi fi surprinşi să aflaţi că singurul fotbalist menţionat e Didier Drogba. Ivorianul a pus literalmente capăt unui război civil inaintea Campionatului Mondial din 2006, printr-un apel la pace din partea Elefanţilor. A fost momentul care a permis oprirea ciocnirilor armate după 5 ani de conflict şi începerea reconcilierii. Poate vă amintiţi şi de incidentul din martie anul trecut, când 22 de fani ivorieni au murit striviţi în timpul unui meci al naţionalei. După meci, Drogba a anunţat că va dona toţi banii din contracte publicitare, şi sunt câteva milioane bune de lire sterline, pentru construcţia unui spital. Gesturi admirabile care i-au adus recunoaşterea din partea uneia din cele mai apreciate reviste din lume. Well done son!

Previous ArticleNext Article