The longer Project Restart is delayed over relegation, the more reasons Manchester United, Liverpool, Manchester City and the rest have to listen to the weird fantasies of the European Super League fanatics. Andrea Agnelli and his fellow European Club Association extremists thus far have been thankfully ignored but in a pandemic-era Premier League enmeshed in arguments over relegation, even that option starts to look attractive.

Sam Wallace, The Telegraph, 30 mai 2020

16 august 2025. Începe a patra ediție a Super Ligii Europene. Programul primei zile este:
11:45 CET (18:45 Tokio/Seoul): Bayern Munchen – Manchester United
17:00 CET (20:00 Doha/Riyadh): Real Madrid – FC Barcelona
23:45 CET (18:45 Rio/Buenos Aires): AC Milan – Liverpool.

Super Liga este formată din 17 super-cluburi permanente și 3 cluburi invitate super-speciale. Numărul de 20 de echipe asigură 380 partide pe sezon și a fost preluat de la defuncta Premier League, împreună cu desfășurarea în perioada august-mai și cu programarea a minim 4 jocuri pe zi între 24 decembrie și 2 ianuarie în fiecare an.
Cele 17 super-cluburi cu statut permanent sunt:
– Man. United, Man. City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Newcastle
– Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Sevilla, Valencia
– Juventus, Milano, Inter
– Bayern Munchen, Borussia Dortmund
– PSG

Niciunul dintre cele 17 super-cluburi nu pot retrograda din Super Ligă. Un super-club poate fi însă exclus permanent dacă nu respectă clauza FFP (Financial Flair Play). Această clauză obligă super-cluburile să mențină un nivel ridicat al cheltuielilor. Tottenham Hotspur a fost primul (și, până acum, singurul) club exclus din Super Ligă la finalul primului sezon: nivelul cheltuielilor a fost doar 50% din media super-17, mult sub pragul admis de 90%. “Super Liga nu era pentru mine; eu intrasem inițial în joc doar pentru a nu mai contribui la solidarity și parachute payments“, a declarat recent Daniel Levy, chairman-ul Tottenham. “Dar după ce am fost forțat să dublez salariile jucătorilor de două ori într-un sezon, am avut nevoie de ajutor medical pentru tratarea depresiei și a atacurilor de panică. Nu mi-am revenit pe deplin nici acum…
Excluderea lui Tottenham a servit drept exemplu pentru toate celelalte super-cluburi. În 2023, atunci când PSG i-a acordat lui Neymar o mărire de salariu de 10%, câteva super-cluburi au fost nevoite să recurgă la cheltuieli de urgență pentru a rămâne în Super Ligă: reînnoirea flotei de private jet-uri, reconstruirea super-stadioanelor și triplarea bonusului financiar al super-președinților.

Nevoia de a vedea echipe noi este satisfacută de cele 3 cluburi non-permanente, care se schimbă în fiecare an. Invitațiile speciale sunt distribuite în urma votului celor 17 cluburi permanente. Pentru a putea fi invitat la masa super-cluburilor, un club obișnuit trebuie să satisfacă două condiții:
– să aibă pedigree
– să se angajeze ca poate respecta clauza FFP.
În actualul sezon, cele 3 invitate sunt Zenit St. Petersburg (echipa de suflet a lui Vladimir Putin), Palmeiras (echipa antrenată de Jair Bolsonaro) și Al-Duhail SC (prima condiție este optională).
După fiecare sezon petrecut în Super Ligă, cluburile invitate trebuie să treacă printr-o perioadă de cool-down de minim 5 ani.

Bugetul Super Ligii este format din următoarele venituri:

 • 10% vin de la super-producatorul de echipament. O licitație anuală decide producătorul echipamentelor de joc pentru toate echipele din Super Ligă. Producatorii tradiționali au rezistat doar două sezoane; în actualul sezon echipamentul de joc va fi produs de Gucci.
 • 20% vin din streaming. Super Liga a învățat din greșelile din perioada pre-2020 și a ales să elimine intermediarii: Super Liga se vede acum exclusiv online. Există trei tipuri de abonamente:
  • abonamentul Standard, la un preț accesibil, dar care are un delay de 10 minute
  • abonamentul Premium, de 10 ori mai scump, care permite însă vizualizarea meciului în timp real (doar la calitate HD)
  • abonamentul Super Premium, deținut doar de super-abonați, este de 100 de ori mai scump, dar oferă calitate 16K și, mai important, permite implicarea super-abonaților în deciziile de pe teren. Fazele discutabile nu mai sunt rezolvate acum cu ajutorul VAR, ci în timp real, prin votul online al super-abonaților.
 • restul de 70% din venituri sunt asigurate de SuperWin, super-casa de pariuri online care deține exclusivitatea pariurilor pentru Super Ligă (zvonurile spun că în spatele SuperWin s-ar afla un văr al lui Agnelli au fost respinse categoric de consiliul pe probleme morale al Super Ligii). SuperWin este de altfel singurul sponsor care apare pe echipamentul de joc al super-cluburilor. RB Leipzig regretă și acum decizia de a nu schimba numele clubului în 2022; Valencia a profitat atunci de ocazie și a devenit un super-club.

Vânzarea de bilete nu contribuie la super-bugetul Super Ligii. Suporterii tradiționali au fost considerați drept liability și au fost înlocuiți cu suporteri corporate. Aceștia sunt angajați sau parteneri ai super-cluburilor sau super-sponsorilor și primesc invitații gratuite.

Meciurile din Super Ligă se desfasoară doar pe super-stadioane, care au fost construite cu doar câteva luni înainte de debutul primului sezon: tribunele au fost înlocuite cu infinity pools supra-etajate, private boxes și grădini suspendate. Efecte sonore perfecționate în cele aproape două sezoane de jocuri fără spectatori asigură acum fundalul sonor pe super-stadioane.

https://sprestondesigns.com/products/minimalist-tiaa-bank-field

Super Liga a fost criticată în repetate randuri pentru modul în care își desfășoară activitatea.

Cea mai recentă critică a fost pentru discriminare: deși jucătorii de culoare formează peste o treime din totalul super-jucatorilor, nu exista niciun antrenor sau conducator de super-club BAME (Black, Asian, Minority-Ethnic). Consiliul anti-discriminare al Super Ligii a răspuns prompt și, după lansarea câtorva materiale promoționale, a sesizat că toți portarii super-stadioanelor sunt de culoare. Consiliul a concediat imediat două treimi din ei, propunând super-cluburilor afectate să îi înlocuiască cu portari non-BAME pentru păstrarea aceleași proporții ca în rândul jucătorilor.

Prețurile abonamentelor online au fost și ele un subiect controversat la început. Super Liga a reacționat permițându-le super-abonaților să tranșeze în fiecare an, prin vot online, răspunsul la întrebarea “Messi sau Ronaldo?“. Publicarea rezultatelor acestui sondaj rămâne unul dintre cele mai așteptate momente ale sezonului.

O altă critică recurentă a fost tendința de izolare a Super Ligii față de restul lumii. Printr-o decizie unanima, cele 17 super-cluburi au decis lărgirea Super League Cup de la 32 la 64 de echipe începând cu sezonul următor. Super-cluburile vor intra însă în competiție doar în faza saisprezecimilor de finală. Cele 16 castigătoare sunt invitate la un super-turneu final pentru a cărui organizare se licitează anual, dar care a fost găzduit în fiecare an până acum de Qatar. Ambițiile Super-Ligii sunt ca super-turneul final al Super League Cup să înlocuiască în maxim 3 ani Cupa Mondială, Campionatul European și Carabao Cup.

Previous ArticleNext Article

This post has 254 Comments

254
 1. In scenariul asta super-deprimant Anglofil se metamorfozeaza intr-un dialog intre mine si minereu, intr-o vesnica cautare a unui campionat pur: liga a treia din Ecuador, campionatul de minifotbal din Micronezia, liga secunda din Botswana. Cu pariurile de rigoare.

 2. In timpuri normale imaginatia lui Coys ar lua avant si ar detalia continuand povestea lui Levy. Acum omul e de inteles de deprimat, dezabuzat si trist.

 3. Am dat din intamplare pe tv de meciul din campionatul Cehiei dintre Banik Ostrava si Slavia Praga si am descoperit ca Milan Baros inca mai practica acest sport.

 4. Nu vi se pare ciudat ca dupa ce au suspendat sporturile pe stadioane oamenii au inceput sa sparga, sa arda si sa distruga orase?

  Sportul functiona ca un mecanism social de tinere in frau a instinctelor primare; e mai putin costisitor pentru societate sa lasi galeriile sa se injure pe stadioane.

 5. Recomand campionatul Boliviei cu focus pe 2 echipe:
  Always Ready si mai ales The Strongest care, contrar asteptarilor, a terminat mai des pe 2 decat pe 1.

 6. Fara nici o legatura dezabuzat si trist vine de la:

  Fabula faptului divers

  Deci gazela,
  Domnişoara,
  Se plimba prin junglă,
  Seara.
  Întâlneşte un leu:
  – “Duduie,
  Ce pantofi
  Şi ce mai cuie,
  Sunt dezabuzat şi trist,
  Mergem să te fac un twist?”

  Îi răspunse,
  Prompt,
  Gazela,
  Împingându-l cu umbrela,
  Şi roşindu-se sub fard:
  – “Vrei să-l chem pe leopard?
  Dumneata te porţi în junglă,
  Parcă-ai fi pe bulevard”.

  Gălăgie infernală…
  Ce morală… Ce

  Morală!…

 7. Cum s-au descurcat echipele din defuncta La Liga în sezonul 22/23.

  Barcelona a terminat pe 12, a marcat doar 43 de goluri, toate date de Messi, 25 assistate tot de Messi. În februarie clubul intră în conflict cu Nikemar Jr. după ce au i-au dat vacanță doar 3 săptămâni. În aprilie clubul plătește o amendă de 40kk pentru nereguli în transferul aceluiași Nikemar, neclar dacă pentru prima venire, sau pentru a doua. Porecla ușor răutăcioasă „Nikemar”, nu mai e doar o poreclă răutăcioasă după ce acesta și-a schimbat numele și-n acte.

  Real Madrid a terminat pe 9. Florentino a rămăs fără bani de salarii în ultimele luni după ce a cumpărat doi tușieri și un arbitru adițional pentru la toamnă. Lui Gareth Bale i s-a turnat un teren de mini-golf chiar lângă banca de rezerve, cu promisiunea că pleacă până în 2025.

  Sevilla a terminat pe 10. Nimic interesant aici, au încercat să-și vândă locul în SuperLigă ca să iasă pe profit.

  Atletico a terminat pe 5. Golaveraj 15-2, Simeone e nemulțumit de atacanții săi că nu intră destul în careu, oricât îi roagă Oblak să se replieze.

  Valencia termină pe 15. Sunt antrenați de Mourinho care îi reproșează lui Benitez lucrările la aspersoare de acum 20 de ani. Singura echipă ce i-a marcat lui Atletico.

 8. Cred ca sunt totusi alte motive mai serioase pentru spargerea, arderea si distrugerea unor orase.

 9. Cei de la Newcastle s-au chinuit putin sa intre in super liga, dar si-au evidentiat ambitiile prin transferul lui Coutinho pentru 500 mio. Barcelona a reusit prin aceasta miscare sa plateasca salariul lui Messi pe inca doi ani si l-a readus la club pe Paulinho pentru a-si creste brandul in China.

 10. Cateva completari cu SuperLiga “trivia”:
  – Golurile si schimbarile sunt anuntate de guests DJs (toti proveniti din categoria numita Lautari DJs sau EDM). PSG si-a asigurat serviciile lui David Guetta in primul sezon, dar l-a concediat dupa ce s-a aflat ca a colaborat in secret cu Barcelona ptr noul imn al clubului ‘Mas que un DJ’.
  – SuperLiga a pastrat trofeul memorial Wenger Trophy acordat echipei ce termina pe 4. Din motive necunoscute si neintelese Arsenal inca isi stabilesc ca obiectiv locul 4 la fiecare sezon si au fost foarte aproape sa-l atinga in sezonul 2025/2026 cand numai un ‘food poisoning’ a afectat toata echipa inaintea ultimului meci cu Sevilla (club detinut in coproprietate de Daniel Comolli si Martin Jol). Open bus parade care fusese rezervata deja inaintea ultimei etape nu a mai putut fi anulata datorita timpului scurt, astfel ca audienta a beneficiat de un concert live impromptu al noului PR manager, Jack Wilshere. Momentul nu a durat insa decat 5 minute, intrucat cantaretul ad-hoc a alunecat pe acoperisul autobuzului in timp ce incerca sa anime atmosfera si s-a accidentat.
  – Dupa inscrierea unui gol, balonul e retras automat din joc si e inscriptionat cu numele marcatorului si meciul si vandut la licitatie online, astfel asigurand ceva venituri suplimentare ptr bugetul Superligii. Ideea a fost introdusa de Daniel Levy la singurul sezon in care a participat dar a generat controverse serioase fiind acuzat de plagiarism (o idee similara fiind avansata de Glazers dupa ce au preluat pe ManUtd).
  – Ptr sezonul aniversar 2032/2033, Elon Musk s-a anagajat sa construiasca primul stadion pe Marte ptr a gazdui finala Supercupei Superligii. Jordan Air va furniza bocancii cu sistem anti-gravitatie.

 11. Deci La Liga. Iau o mica pauză de Bundesliga și ii încerc pe spanioli.

 12. Buna prima repriză de la Sevilla Betis. Două echipe care au calitate.

 13. Poate mai puține faze de poarta decât în Bundesliga, dar jucătorii au mai multa tehnica.

 14. Corect. Sevilla a arătat chiar f.bine. A cântărit mult si penalty.ul destul de usor acordat după părerea mea.

 15. Chiar ca esti deprimat, cum zice Romi. Altadata ar fi fost si mai bun 🙂

 16. Da, penalty slab, dar in rest totul a decurs sub asteptari. Sevilla e o echipa a carei banca de rezerve e la nivelul titularilor celor de la Betis. Un meci placut pe care l-am asteptat infrigurat si de care m-am bucurat ca un copil la vata de zahar.
  Astazi, un nou derby: Valencia intalneste pe Levante, sunt doua echipe tari, care nu se joaca atunci cand joaca. In mod normal Valencia nu se impiedica azi, dar Levante e avantajata de programul de repaus. Levante fiind echipa care porneste ca din tun, iar Valencia avand nevoie de vo 10 meciuri sa se incalzeasca. Daca ieri am pronosticat 3-0 (si am gresit, dar am fost in nota corecta), azi nu pot da un diagnostic. Sper sa bata Levante totusi!

 17. La pauză ma duc să le cumpăr o minge ăstora de la Milan, să joace si ei. Că pe asta cu care se joacă nu o prind decât atunci când bate Donnarumma aut de poartă.

 18. Si rusii au imaginatie. Uite aici derby in Comet Division – Short Hockey – Regular Season – 2020
  Zolotye Drakony – Reaktivnye Bizony
  Google translate zice: Dragonii de Aur – Bizonii Reactivi
  Tot in liga aia joaca si Chernye Grifony.
  Aprigă ligă!

 19. Intalnim azi pe Mallorca dupa o scurta pauza publicitara de cateva luni care au intrat pentru Barsuta ca unse, cu Suarez revenit si parand pe cai mari, asa si chiar si cu Vidal aratand mai calm decat obisnuieste. Punditii care o dau pe ai mei pornind greu nu se prea pricep deloc, pentru ca echipa de obicei e foarte tare inca de la debuturile de sezon, doar ca sezonul asta in loc de antrenamente am tinut turnee. Cu pauza de pranz la bord, ai mei sunt super hungry si desi ii ador pe Mallorca pentru fotbalul naiv de anii 96 si ii cred ca poate accidental vor deschide scorul, le dam vo 4 ca sa fie un exemplu bun.

 20. Dacă ar fi să-mi cumpăr un tricou al unei echipe din Bundesliga cu siguranță l-aș alege pe cel al Borussiei Moenchengladbach.

 21. Excelenta gaselnita cu zgomotul de fundal. Meciurile sunt acum vizionabile.

 22. Minutul X în repriza a doua la Mallorca, intră un fan pe teren. Acum ce se întâmplă?

  1. E liga obligată să-i facă test de covid respectivului?
  2. Va fi suspendat un sector de fani virtuali la următorul meci acasă?

 23. Un journeyman talentat, cu o carieră interesantă. Din generația de indisciplinati carismatici cu Mutu, Cassano, Van der Vaart, Quaresma, Mido, bad boys de rit vechi, mai dedicați jocului de fotbal decât mulți dintre profesioniștii de azi.

  Alt EURO wonder Dani Güiza încă joacă și el la un club din Segunda Division B.

 24. Intalnire de gradul 18/20 azi intre Real si Eibar, unde depinde totul foarte mult de cum alege Zidane sa isi aseze echipa. Desi mai puternici cu Mendy si Valverde in teren, solutia aceasta care a devenit clasica sezonul asta nu mi se pare deloc cea mai buna, pentru ca Real nu intimideaza cu ei in teren si Eibar e o echipa mica, dar care are exact calitatea ca nu se intimideaza deloc. In schimb, cu un re-debut al lui Hazard si titularizandu-l cu incredere pe Marcelo in meciuri de mai mici anvergura, ZZ ar trebui sa ia mult mai lejer punctele azi. In ambele situatii omul meciului va fi inepuizabilul Benzema, dar de la 1-0 chinuit la un 5-0 lejer, e o chestie de inspiratie.
  In alta ordine de idei, ATM intalneste Bilbao azi. Bilbao sunt o echipa care are puseuri de forma, care insa se inmoaie cam la sfert de sezon. Pentru ei, pauza a venit ca un pansament, pentru ca deja sangerau punctele caldute cu care atacau europa prin iarna. ATM in schimb nu si-a gasit forma ofensiva in sezonul regulat, iar acum in playcov au avut suficient timp sa se regaseasca. Desi doua echipe ultra defensive si cei mai cotonogari din liga si orice casa de pariuri anticipeaza cu satisfactie un 0-0, cred ca meciul asta va fi super frumos si se va termina cu cate 2-3 goluri in fiecare repriza.

 25. Multumesc dar pana acum sunt in grafic doar cu prima repriza din meciuri, cred ca lipsa spectatorilor in laliga imi afecteaza previziunile. Huaaa jos covidu hai echipa!
  Meciul zilei: Levante primeste azi acasa pe Sevilla, care au pornit semi-in tromba dpdvd al scorului, dar nu asa creativ cum ma asteptam. Levante nu se indupleca de nume ci din contra, au victime la puncte realul si barcelona chiar sezonul asta. Cu ever banega titular ma astept la o victorie chinuita a Sevillei, in absenta lui un egal e foarte plauzibil desi pe foaie andaluzii sunt mult mai tari.
  In schimb, betis si granada vor da azi un recital de juego de posesion, un meci sub 3 goluri pare absolut imposibil cu cele doua protagoniste.

 26. Explicatii pentru perioda de transferari care se anunta f complicata
  https://www.espn.co.uk/football/english-premier-league/story/4102943/transfer-window-qanda-how-will-the-summer-market-work
  -va dura pana pe aprox 5 octombrie
  -FIFA are recomandari, dar fiecare federatie/liga decide
  -nu poti folosi jucatori transferati deja in CL/EL in august sau in competitia interna in iunie-iulie (dar poti forta clubul la care sunt sa nu îi foloseasca – cazul Werner – desi banui ca va fi inclusa o clauza in intelegerea intre cluburi)

 27. Doua meciuri grele si unul usor astazi in Liga:
  Getafe, o echipa care face lucrurile bine, intalneste pe Espanyol, aflata tocmai la coada clasamentului. Desi Getafe se descurca cu oricine si e un rival puternic, catalanii sunt in revenire de forma dupa pauza si vor continua sa lupte pentru salvarea de la retrogradare. Le doresc sincer sa petreaca un pic de timp si in esalonul doi, dar mi-e greu sa cred ca nu vor fi o nuca destul de tare pentru Getafe. Un egal e plauzibil, dar balanta inclina usor inspre Getafe, probabil diferenta de un gol, scor mic.
  Mateloti pe submarinul galben, Villareal si Mallorca sunt capetele de afis al fimului premiat la cannes: Prostii si Naivii. Meciul asta poate foarte bine sa se termine cu un 4-3 dar cel mai probabil in favoarea lui Villareal, tinand cont de apararea absolut de ras a insularilor. La fel de realist e si 4-0, dar si 0-4. Oricum ar fi, sub 3 goluri aici e inadmisibil.
  Barca revine pe Camp Nou impotriva Leganesului, echipa pe care o mai trashuieste Messi cand are nevoie de o revenire iar, chiar in acest moment are. Daca nu am vazut demult un Hattrick al argentinianului, acum e momentul. O diferenta de cel putin 5 goluri in favoarea Barsutei e plauzibila, mai ales in absenta supraevaluatului (deocamdata) Frenkie, care nu prea contribuie.

 28. Nu am vazut ieri Villareal cu Mallorca si nu imi pot explica cum s-a terminat la un scor atat de mic. Este inadmisibil si cer reluarea partidei!

 29. Daca luam bataie de la United vineri, ar fi interesat de prognozat pe cine da Mourinho vina. Variante:
  1. United nu au respectat lockdownul. Ma astept la o remarca sarcastica de genul: m-am uitat la Bundesliga si sunt f surprins sa constat ca United au fost mai fit decat sunt Bayern acum dupa cateva saptamani de competitie. Remarcabil. Sau poate nu umbla multi ziaristi in parcurile din Manchester?
  2. Datorita restrictiilor, nu pot comunica cu jucatorii si nu imi pot face meseria ca lumea. Restrictiile astea sunt un great leveller intre echipe, cele cu manageri de calibru sunt trase in jos de faptul ca nu ne putem face meseria. Intrebare din public: asta implica ca Ole e un non-entity? Raspuns: asta e interpretarea ta, eu nu zic mai mult.
  3. Lipsa spectatorilor. Lumea din sala ramane perplexa, dar Mou completeaza: nu-mi aduc aminte ca meciul tur sa se fi jucat fara spectatori.
  4. Kane, Son si Bergwijn abia au revenit dupa accidentari de durata. Un ziarist intreaba: pai nu toti fotbalistii au avut pauza, nu pornesc de pe pozitii egale? Mourinho: eu ma adresam celor ce cunosc fotbal, imi inchipui ca tu esti aici ptr rubrica mondena.
  5. Nu e nici o surpriza, deja am facut minuni ca i-am salvat pe Spurs de la retrogradare, e una din marile realizari ale carierei la egalitate cu tripla cu Inter si locul 2 cu United.
  6. Pochettino a creeat o atmosfera divizata in vestiar prin interviurile date. Am informatii ca a invitat la gratar cativa dintre fotbalistii cheie. Intrebare din public: insinuati ca Poch a incalcat lockdownul? Raspuns: nu, cred ca au respectat social distance, Poch are o gradina mare si intrari separate la toaleta.

 30. La Aston Villa – Sheffield Utd cred ca au uitat sa apase butonul de la goal line technology.

 31. Lasa butonul, dar aia de la Var nu au vazut imaginile? Cum sa spui ca e pe linie?

 32. Așteptările mele de la Mou:
  -inovație masiva in stilul de joc: low block începe la 37m in loc de 35m
  -îl va forța pe Kane cu prea multe minute ceea ce va duce la o noua accidentare
  -va veni cu o noua noua poreclă (The Generous One?) dar va dura f putin până la declarațiile lui bizare
  -din când în când va scoate câte o victorie gen cea cu City îndeajuns sa continue chinul

 33. Am ramas sa vad finalul la City – Arsenal si am uitat ca au scos prelungirile la Cupa Italiei. Ma gandeam ca se risca Sarri titularizandu-l pe Buffon intr-un meci asa important, dar mna, omul nu s-a impus nici in fata lui Kepa, ce pretentii sa ai?
  Un detaliu interesant pentru iubitorii de statistici si recorduri: de cand a venit CR7, Juventus nu mai ia nici eventul. A fost intr-adevar o noua provocare pentru marele motivator. Este pe drumul cel bun…spre anonimat.

 34. S-au demoralizat Dybala si Danilo, dupa ce l-au vazut pe portughez ratand penalty cu Milan. S-or fi gandit: “Daca asta i s-a intamplat lui Cris, ce sanse avem noi muritorii?”

 35. Au dat un comunicat fantasmagoric, ceva de genul mingea a fost ecranata de portar cumva si nici una din cele 7(!) camere nu a putut confirma golul valabil. Din cate stiu mingea are un cip si cand aceasta trece de linie ii transmite un semnal arbitrului ca e gol. Pur si simplu cred ca un Dorel a uitat sa bage sistemul in priza. Penibila situatie.
  In alta ordine de idei, PL mi s-a parut la un nivel mult mai slab la revenire in comparatie cu Bundesilga si La Liga. Chiar si City care a maturat pe jos cu amatorii aia de la Arsenal a parut nepregatita. Cu exceptia lui KDB.

 36. Normal ca au fost mai nepregatiti fiind mai neantrenati (din motive obiective tinand seama de tipul de lockdown din UK).
  Dar si in Spania se joaca mai lent decat in Germania. Eu nu reusesc sa vad un meci in intregime, pasatul ala fara pressing e greu de urmarit, mai ales ca nu am nici o legatura emotionala cu vreo echipa. Pacat ca mai sunt doar 2 etape din Bundesliga…

 37. Salut, baieti. Interesant site aveti, dar am mai spus-o, se poate vorbi aerisit despre fotbal.

 38. La Alaves-Real Sociedad antrenorul de la Real a facut primele 4 schimbari in acelasi timp in min 65.
  De la Mou ma astept
  -sa schimbe doi jucatori in acelasi timp inainte de min 30 (unul din ei fiind Dier)
  -sa faca 5 schimbari in acelasi timp (si sa nu-l includa pe Dier fiindca nu era pe teren)

 39. E chestie de gust pana la urma, in Spania mereu s-a jucat mai lent, dar mai tehnic, spre deosebire de Anglia si Germania unde se prefera un stil mai direct si atletic.

 40. Am terminat aseara sezonul 4 la The Expanse si tocmai ma asezasem comfortabil sa incep a 5-a serie cand am vazut ca nu e…:( pfui…
  Unul din cele mai bune TV serii vazute, poate singurele episoade cam ciudate au fost alea de dupa aparitia Ring-ului (2 sau 3 episoade, ultimele din Seria 3).
  Ceva similar mai aveti in recomandari?:) Sunt numai ochi si urechi

 41. Va salut prieteni dragi.

  Sunt Marele Mos Craciun si impreuna vom fi colegi in ale scrisului pe aceasta oaza de liniste si cultura fotbalistica

 42. Nimic nu il egaleaza pe Moss, cel mai bun de la Utd ‘by a country mile’. O evolutie care sigur il face gelos pe Webb:)

 43. Multumesc Jonathan Moss, apreciez ceea ce ai incercat sa faci, din pacate azi nu s-a putut mai mult. United a fost egala cu vicecampioana Europei…

 44. Excelent arbitraj la Spurs United. Asta e acum noul standard dupa Covid?

 45. Aurier, cel mai ofensiv fotbalist al gazdelor. A dat cateva diagonale a la Pirlo, a driblat precum CR7, cred ca va inscrie pana la final.

 46. S-a autodepasit. A făcut doar doua schimbări. Oare știa ca poate face 5?

 47. A inceput si partea aceasta de sezon Arsenal intr-un mod clasic. In 2 meciuri s-au accidentat 3 jucatori dintre care 2 cred ca nu vor mai juca anul asta. Nu stiu daca exista vreo echipa sa aiba in mod constant un nr. asa de ridicat de jucatori accidentati.

 48. Schalke a reușit astăzi să tragă 3 șuturi pe poartă, adică cam de 3 ori mai mult decât trag ei de obicei. Ba mai mult, au reușit să si marcheze prin prolificul lor atacant Rabi Matondo. Acesta a reușit al doilea sau gol in ultimii doi ani, reușind sa-si creasca media de goluri la un gol pe an. Deasemenea cu acest gol important, l-a depășit pe colegul lui din atac Gregoritsch care are un gol anul asta. Dacă si anul viitor va reuși două goluri, Matondo poate egala performanta unui alt coleg de.al sau, marele Burgstaller care a marcat 4 goluri în ultimii doi ani (anul asta nici un gol în 21 de meciuri).
  P.s. Schalke abia abia a luat astăzi 4 boabe acasa de la Wolfsburg, iar statisticile spun că ultima dată când Schalke a bătut pe cineva, era pe la mijlocul lui ianuarie 2020.

 49. Numai francezii au ales sa-l opreasca, respect celor 4 mari ligi care n-au renuntat.

 50. In sfarsit începe si Serie A! Si începe cu un meci chiar interesant: Torino-Parma. Radu al nostru e rezerva. Venit sa-l înlocuiască pe titularul Sepe care era accidentat, n-a apucat să debuteze iar acum Sepe si-a reluat locul in poartă.

 51. La francezi a intervenit guvernul, nici liga, nici federatia nu voia sa incheie campionatul.

 52. Titlurile zilei:

  Meci nebun pe Ali Sami Yen, cu Maxim reusind egalarea pentru Gaziantepul lui Sumudica in minutul 90+15 :))
  Stuttgart e 99% promovata, la anul asteptam derby-ul hanseatic Werder- Hamburg in Zweite.
  Liverpool a reluat campionatul sub sindromul Arsenal, cu Milner accidentat in prima repriza si cel mai bun jucator pe banca.
  Dea Magica Dea nu dezamageste iubitorii de spectacol. Poate asa sa prinda si Chiriches ceva minute la Sassuolo etapele urmatoare.

 53. Normal 🙂
  Ma incanta ca spectator neutru ca la Napoli ca Insigne, Callejon si Mertens sunt in aceeasi formula de 7 ani, de cand a venit Benitez si de cand luasera ultima cupa (de care nu cred ca vrei sa iti amintesti 😉 ). Iar intre timp, ei sunt si primii 3 capitani ai echipei, mai rar asa constanta la o echipa mai de plan secund in zilele astea.

 54. Foarte bine, ma bucur de relaxare si de reluarea fotbalului. Peste doua saptamani incepe si F1, abia astept!
  Mi-a placut de nemti cum s-au organizat, pe cand Serie A si Premier League se reiau, Bundesliga se incheie.

 55. Super bine joaca Florentino de la reluare. Doua faze absolut complet identice la distanta de un minut judecate cu penalty complet idiot pentru madrid, lipsa fault dar fundasul pune mana pe vinicius care trimisese mingea pe campii, (fara ca fundasul sa il impinga) dupa care la un minut diferenta ramos aplica o impingere serioasa, simetrica, mica diferenta fiind ca impingerea e cu ambele maini si il tranteste pe atacant, dar de data asta complet regulamentara (zice don florentino in casca arbitrului). Faaaaaain. Fi-mi-ar scarba de echipa asta de umflati cu pompa. Ah wait, imi e deja.

 56. Va recomand sa umariti pentru ce motiv a fost anulat golul lui Sociedad.

 57. Probabil dormi bine noaptea.
  Ce rost are un astfel de comentariu pe forumul ăsta care se vrea, primordial, dedicat PL?
  Nu am văzut sa te plângi pe aici când Marcelo a fost aruncat de pe picioare cu un atac disproporționat in careul advers.

 58. Lololol. Cum fura Real cu Var, e o simfonie 😀😂.

  Eu aplaud, chiar mi se pare o mare realizare, sa furi in halul asta cu Var.

 59. Ce legatura are cum dorm eu? Vorbim de fotbal si nu e exceptional sa discutam si fotbalul spaniol aici. Sau este, cand vin in discutie arbitrajele madridului?
  Golul madridului a fost hent. Primul a fost penalty inventat. Aceeasi faza in careul advers nici nu se fluiera. Alt minut mai tarziu -golul sociedadului – nici vorba de offside, atacantul nu a trebuit sa se dea la o parte sa treaca mingea, nu a fost nici pe departe pe directie ci chiar la aproape 2 metri de unde a trecut sutul. Ce-o sa faci, o sa inchizi ochii asa ca un adevarat fan madrid si o sa le spui cu mandrie copiilor ce echipa faina aveati? Blana bomba, modric balon de aur, nu uita! Identifica-te cu asta, e mai usor decat sa deschizi ochii.

 60. Fizica spune ca daca lovea mingea cu umarul, bratul fiind desprins de corp, nu se ducea mingea in jos, corect? umarul e la capatul de sus al bratului. Asta daca nu ar fi fost benzema macar paralel cu solul, ceea ce nu era, era in picioare. 😉
  Acu, nu ca as fi eu nebun, dar e pur si simplu fizica.

 61. Ca fapt divers, dpmdv, golul ăla din offside nu trebuia anulat, dar eu, ca un adevărat fan Madrid, o sa inchid ochii.
  Dar eu vorbeam strict de penalty-uri.

  BTW, nu am văzut sa te plângi pe aici la meciul cu Leganes, dar probabil ăla a fost penalty clar…nu cum a fost aruncat Marcelo de pe picioare.

  https://youtu.be/uev6UtrAjbg

 62. Doamne man, tie chiar ti se pare ca se compara penaltyul primit de real cu ala de la leganes? Nu pot crede ca faci serios comparatia asta. Messi a fost impiedicat sa joace mingea. Poate o ajungea, poate nu, dar intentia de fault e clara! In schimb la vinicius nu s-a intamplat la propriu nimic! wtf?! Da, a fost penalty usor acordat la leganes, dar exista un fault acolo ffs ceea ce la vinicius la propriu nu exista. Singurul contact e mana pe el, care nu impinge, nu trage, nu face nimic decat cel mult dupa ce mingea e trimisa in porumb. Fault? Hai sa zicem. Ar fi fost gol daca vinicius nu era atins? evident nu, mingea era deja in porumb. La Messi nu poti sti daca nu ajungea la minge daca nu era obstructionat evident cu intentie.

 63. Ok. Eu îți prezint situația cu Marcelo în mod repetat și tu nici măcar nu ai vreo intenție pentru a dezbate acea situație.
  Pentru mine, penalty-ul la vinicius a fost foarte soft, și golul anulat din offside a fost anulat greșit, dar sa ignori cu atâta nonșalanță faptul ca trebuia dar penalty în prima repriza la Marcelo, arată mai multe lucruri despre tine.

 64. de ce faci din asta ceva personal? e asa important pentru tine? e a doua oara si ti-am atras deja atentia o data.
  in afara de asta, reluarea la marcelo arata clar ca dau cur in cur si marcelo se arunca. Unde vezi tu fault acolo? ai zis ca ai jucat fotbal, dar de dragul de a avea dreptate ignori asta. Una peste alta, cu gol anulat pentru offside scorul ar fi fost 2-2 deci viciere de rezultat, corect?
  si asta CU VAR.

 65. Probabil cei de la Var au considerat ca ii împiedică vizibilitatea portarului. Alt argument nu am.
  Dar nu te-am prea văzut pe aici când real a fost furată cu tot cu var.
  Diferența dintre mine și tine e că eu am așteptări de la echipa pe care o susțin să câștige și dacă are decizii ale arbitrilor împotriva lor, pentru ca diferența de buget o impune, și nu o sa ma frustreze o greșeală de care beneficiază o echipă ce plătește 30% din salariile primite de titularii realului.

 66. Probabil cei din camera var au crezut ca modric e balon de aur, ca ronaldo nu e offside si ca ramos nu a faultat. Dar , tot probabil, castigurile nemeritate de bani sunt bine investite de catre don florentino. Nu uita: de cate ori cumperi un tricou al realului donezi pentru furt, minciuna si coruptie. Donezi si tu ca giani sa ramana sef. Donezi si tu ca banii sa se spele in fotbal. Iti faci partea. Si, cel mai trist, donezi ca fotbalul sa se transforme in WWE, iar meciuri regizate sa continue sa se intample, impresari umflati sa invarta jucatori slabi cu freze misto in timp ce Casillas sau Raul si-au terminat carierele mai devreme la echipe de ciobani, ca sa incapa niste marketing si niste rezultate prestabilite din camerele VAR, care aduc si mai multi bani si inca si mai multe rezultate regizate.
  Probabil, doar.

 67. Atalanta si-a reluat treaba de unde rămăsese. Deocamdată le.a dat 4 boabe in prima repriză ăstora de la Sassuolo, un gol anulat aiurea de arbitru. Anul trecut au avut cel mai bun atac din Serie A, marcând 77 de goluri. Anul ăsta dau peste 100 de boabe. O echipă absolut spectaculoasă!
  Au marcat 7 goluri în meciurile cu Udinese, tot 7 le.au dat si lui Torino si Lecce. Milan și Parma s-au descurcat mai bine si au luat doar 5-0. Valenciei in doua meciuri in champions le-au dat 8.

 68. Cred ca un club mai shambles decat Arsenal nu exista. Am vazut meciul cu City si o repriza cu Brighton: nici o idee de joc, Arteta la fel pare fara vreo idee despre ce vrea sa faca cu lotul ala si fara vreo influenta asupra lotului. Jucatorii sunt total nepregatiti fizic, la fel si staff-ul care in mod normal trebuia sa ii pregateasca pentru aceste 9 meciuri. O rusine ce se intampla acolo. Scriind aceste randuri imi dau seama ca acest rant este o reflectie foarte buna asupra a ce se intampla si la Barcelona, care e posibil sa o ia pe urmele lui Milan si Arsenal daca nu se iau niste masuri serioase la finalul acestui sezon.

 69. Primul pas spre reintoarcerea la normalitate e discutia ‘Barcelona sau Real, care fura mai tare cu VAR?’:) cand o sa avem Ronaldo or Messi? o sa fie clar ca ‘fratilor, am invins, dictatorul (covid) a fugit’:)

 70. Este un pic de nuanta in comparatie cu mutd si acm, adica ar trebui sa fim realisti, am avut cea mai buna echipa poate din istoria sportului, completa pe toate posturile si continand cativa dintre cei mai buni jucatori din istoria sportului cu besica rotunda. Ce se intampla de fapt, sub bagheta unor antrenori un pic depasiti si a unei conduceri nu foarte grozave este ca o sa coboram si noi de pe cal. Dar asta nu ne transforma neaparat intr-o echipa de toata jena ci mai degraba intr-una egala cu celelalte. De acolo de unde venim, unde Sir Alex ne a aplaudat si unde Guardiola ne a urcat, unde Messi ne a carat, e alta galaxie. Nu ne vom putea intoarce acolo prea curand, dar ramanem cu istoria si cu genul acesta de asteptari nerealiste care ne pot propulsa spre aceleasi stele candva, in viitor. Trebuie sa ne temperam asteptarile si sa ne obisnuim cu noua Barça, cea normala, cea egala cu celelalte, cea care poate fi invinsa din cand in cand, cu probleme in deplasari sau cu atacanti care nu inscriu, etc. Lucrurile astea sunt inevitabile, dar asta nu inseamna ca nu suntem in continuare una dintre echipele cele mai tari de pe glob. Vom avea din nou perioade cand jocul se leaga, cand vom parea invincibili. Vom avea si altele ca cea de alaltaieri, impotriva unui loc 3 in liga care a stiut sa se apere si a jucat 550 si 532 pe faza ofensiva. In cuvintele lui vv, it is what it is. Deocamdata nimic nu e pierdut, nici macar sezonul asta. Urmeaza un board nou, cu un suflu nou si un schimb major de generatii. Eu abia astept sa vad noul nostru fotbal, cand va veni 😊

 71. Ma deranjeaza ca raspunsul fanilor madrileni e mereu “pai si barcelona e avantajata” si incet se transforma in tipar, desi nu e adevarat. Doar ca repetata fiind de multe ori, ideea prinde la lume. Nu te lasa dus de nas, te rog si nu ne pune in aceeasi oala cu madridul, e ofensator. Ai nostri, prosti cum sunt, castiga pe teren in 11, nu in 14. Provoaca greseli. Ai lor fac greseli nesanctionate si primesc cadouri la propriu din nimic. E o diferenta imensa si nu trebuie trivializata. Daca nu ma crezi, intreaba i pe cei de la juve sau bayern sau dortmund daca si ei s au simtit egalii madrilenilor in fata arbitrilor.

 72. Am vrut sa scriu și eu de BG. Altfel, nu prea sunt titluri de acest gen, SF epic. Chiar citeam un articol zilele trecute în care erau enumerate cele mai bune seriale SF: BG, Expanse, Altered Carbon, Westworld. Vorbesc de clasic SF, nu povesti cu elemente de SF.

 73. Esti putin cam acid la adresa Barcai, Arsenal n-a fost niciodata un club mare de calibrul Barcelona sau AC Milan, au avut doar niste ani buni la inceputurile perioadei Wenger. E un club care a castigat o data defuncta Cupa a Cupelor in toata istoria clubului, deci asemanarile cu Barcelona se opresc la faptul ca ambele au in nomenclator denumirea de ‘club de fotbal’ si cativa fotbalisti care au jucat la ambele (transferul la Barcelona venind mereu dupa ce si-au facut un nume in fotbal si nu invers:)

 74. Esti putin cam acid la adresa Barcai, Arsenal n-a fost niciodata un club mare de calibrul Barcelona sau AC Milan, au avut doar niste ani buni la inceputurile perioadei Wenger. E un club care a castigat o data defuncta Cupa a Cupelor in toata istoria clubului, deci asemanarile cu Barcelona se opresc la faptul ca ambele au in nomenclator denumirea de ‘club de fotbal’ si cativa fotbalisti care au jucat la ambele (transferul la Barcelona venind mereu dupa ce si-au facut un nume in fotbal si nu invers:)

 75. Ma refeream mai mult la situatia lotului, a staff-ului tehnic si cea financiara, cu alte cuvinte debandada care caracterizeaza aproape toate nivelurile clubului.

 76. Da, asta ziceam si eu, suntem clar pe drumul cel bun. Mai ramane sa intre si Mou in scena cu ceva controverse (nu ar fi prea complicat) si am infrant!

 77. Ai scris frumos, insa marturisesc ca nu pot sa iti impartasesc optimismul. De cativa ani Messi solitar ne mentine pe linia de plutire si am reusit sa mai luam cateva titluri, insa obiectiv vorbind nu exista nici un plan de viitor pentru echipa de fotbal, iar situatia financiara in care ne-a adus board-ul lui Bartomeu este una jenanta pentru un club la nivelul acesta.

 78. Pe undeva a fost ca semifinala de la Cupa Confederatiilor dintre Chile si Portugalia, cand prin minutul 118 a avut Vidal o dubla bara. Si eu am gandit atunci la fel ca tine acum, dar apoi au ratat portughezii intr-o veselie si printisorului nu i-a mai venit randul.

  Mi-am amintit de Banciu ce zicea de Buffon ca e slab la penalty-uri. Daca tragea unul in el, se dezintegra precum Kavai ;))

  Cat despre bulan, mai conteaza si mana antrenorului. E o vorba ca “luck is when opportunity meets preparation”. Sarri nu e genul de antrenor care sa fie insotit de bulan pe unde se duce.

 79. Nu stiu, pe undeva nu imi doresc, dar Lazio a aratat maturitate in destule meciuri sezonul asta cand nu le mergea jocul dar obtineau cele 3 puncte, mai ales pe final. Erau uneori in transa si jucau asa luati de val, se motivau si se autodepaseau de la o etapa la alta, au facut eforturi mult peste limitele lor pentru a tine pasul cu Juventus, mai ales ca nu au nici cine stie ce rezerve.
  Acum depinde daca pauza asta i-a scos din ritm sau i-a motivat si mai tare. S-ar putea lipsa publicului sa se simta mai mult la ei decat la Juventus, si vorba lui Banciu, sa nu fim orbi, stim arbitrii in favoarea cui vor decide cand va fi o faza discutabila.
  As fi vrut Inter si Conte sa le ia titlul lui Juventus sezonul acesta, dar mna: Moses, Young, Alexis Sanchez? Asa spera si Rudi Garcia la Roma sa ia titlul cu Ashley Cole, Seydou Keita sau Maicon, si nu mai duceau ca titulari niciunul.

 80. Înțeleg de ce va place Bundesliga dar eu nu pot suporta apărările acelea aeriene.

 81. https://youtu.be/4hFn2aMY8pM

  Ca să vezi, a fost anulat golul. Dar probabil Florentino nu a plătit arbitrii în ziua respectivă.

  Aici nu există nici măcar scuza cu blocarea vizibilității portarului.

  This is the part when you take back your accusations.

 82. În favoarea cui fluiera arbitrii? Oare în favoarea echipei cu cele mai multe penalty-uri din primele 5 campionate ale Europei? Ghici despre cine e vorba?
  LE: și vezi și penalty-uri împotriva la primele 3 din Italia. Ghici ghicitoarea mea cine sta cel mai rău per total?

 83. Burnley umple locul liber lasat de Stoke atat la fotbal prestat cat si la neanderthalienii din tribune (sau din afara lor).

 84. Ca sa nu pierzi timpul sa cauti statisticile (citisem un articol in timpul pauzei dar nu mai stiam cifrele exact, asa ca am cautat eu pentru tine), Lazio are un bliant de 14-3, Juve are 9-7, Inter are 7-3 (am gasit si o sursa cu 9, dar cred ca cea cu 7 e corecta). Dar stim noi arbitrii in favoarea cui vor decide.

 85. @shininq:disqus
  Nu cumva ai asteptari mult prea mari de la Arsenal de dai atat de necrutator in ei?
  “club mai shambles decat Arsenal nu exista”.
  Serios? Vrei exemple?

  “nici o idee de joc”
  A cere de la cineva sa aiba o idee de joc dupa 6 luni inclusiv 3 de pauza e total nerealist. Discutia despre ideile de joc ale lui Arteta se poate face doar la finalul editiei viitoare de campionat si practic nici atunci daca nu i se aduc jucatori si nu sunt vanduti cativa jucatori

  “total nepregatiti fizic”
  Poate dezinteresati si descurajati. Plus incurcaturile dinaintea meciului cu City (teste fals pozitive, deplasarea din ziua meciului din cauza problemei cazarii, etc)

  “masuri serioase la finalul acestui sezon”
  care vor fi extrem de greu de luat din cauza situatiei create de pandemie. Extrem de putine cluburi vor gasi o cale cat de cat optima

 86. Deci nu ai pareri despre eveniment in sine, ci doar despre o parere. Pe care nici macar nu o combati.

 87. Ce parere aveti despre Djokovic si turneul lui plus petrecerea la bar?

 88. Nu le-as fi cautat oricum, inteleg sa iti aperi echipa, dar nu imi spune ca o echipa care are 8-9 campionate la rand, le-a luat doar pe merit sportiv. Pot sa iti dau si eu linkul la emisiunea lui Banciu de azi de pe Look Plus, ajunge sa vezi primele 5 minute.

 89. Wow, istoria asta cu Djokovic e un exemplu de pericol al hiperspecializarii. Foarte des intalnit la sportivi, care isi sacrifica studiile pentru cariera, ceea ce e de inteles.
  Dar asta ii face obiectiv mai prosti, pentru ca nu le ofera extraordinarul avantaj al generalistului, cel care intelege diferitele problematici ale lumii.
  Am intalnit asta si la experti in unele domenii, de exemplu la unii matematicieni sau ingineri, extrem de bine pregatiti in domeniile lor, dar provocati la discutii despre lume in general sau domenii in care nu sunt specializati au pregatirea unor prescolari.

  Acum in urma arogantei si prostiei lui Djokovic vor trage niste oameni niste ponoase.

 90. Intre timp au rezolvat cat de cat ultima problema: nou contract pentru David Luiz si achizitionarea definitiva a lui Soares, om care nu a mai pus piciorul pe o minge de fotbal de jumatate de an. De asemenea aud ca si Martinelli s-a accidentat pe termen lung, asta se incadreaza la problema a doua. Ok, poate cu ideea de joc am exagerat putin, dar haosul pe care l-am vazut in aceste doua meciuri nu e un endorsement prea bun pentru Arteta.

 91. Pe scurt: prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul. Problema si mai mare insa este ca sunt foarte multi ca el. Am citit niste comentarii apropos de outcome-ul acestui turneu si desi nu sunt un mare credincios, mi-am facut semnul crucii dupa.

 92. Djokovic nu a incalcat vreo lege precum unii politicieni in UK:), comentariile mediei vestice sunt cam idiotice parerea mea. Cluburile merg la capacitate maxima in Croatia de la sfarsitul lui mai, chiar weekendul asta Sven Vath (care e in categoria de risc over 60) are un big event in Dubrovnik.
  https://www.residentadvisor.net/events/1398945
  Festivalul Exit care atrage in jur de 50.000 oameni a fost confirmat in august (mutat din iulie) dar multe altele in iulie se vor desfasura conform planului. Croatia si Elvetia sunt clubbing hotspots vara asta ptr ca sezonul de clubbing a fost anulat in Ibiza iar Croatia si Elvetia sunt momentan singurele tari care au permis deja evenimente cu pana la 1000 oameni. Deci sa spui ca Djokovic a a dus Coronavirus in Croatia ptr turneul Adria si ca altfel nu ar fi fost lume calatorind acolo sau in cluburi e cat se poate de falsa si dezinformanta. Acum o saptaman si ceva a fost derby-ul Belgradului cu 25000 de oameni in tribune si ala nu a fost organizat de Djokovic.
  Acum cazul special Djokovic – nu e nascut ieri si ar fi trebuit sa stie ca intr-o lume in care ‘virtue signalling is king’ va cadea spectaculos daca provocarea nu ii iese. Cu atat mai mult in calitate de “role model” si sportiv. Turneul, oricat de bine intentionat a fost, era destinat sa fie un ‘big fail’ si chiar daca nu ar fi fost depistat pozitiv cu Covid nu vad ce ar fi demonstrat. Da, o aroganta care nu isi avea sensul, e ceea ce in termeni tehnici se cheama lipsa de ’emotional intelligence’ (asta apropo de ce zicea si Filotas).

 93. Desigur ca nu a incalcat vreo lege, problema este ca el trebuia sa isi dea seama de problemele care pot aparea in urma organizarii unui asemenea turneu avand in vedere ca virusul nu a disparut. Cand am vazut tribunele alea pline la Belgrad si pe nimeni cu masca macar mi-a fost evident outcome-ul. Legea bunului simt iti spune ce urma sa se intample. Probabil s-a gandit ca cei care se vor infecta vor putea fi tratati cu apa purificatoare sau cu ganduri bune.

 94. Nu vreau sa discut prea multe pe tema asta, doar două lucruri subliniez pentru ce poate fi condamnat “Novax”: riscul de a imbolnavi pe cineva care sa aibă o evoluție proasta, poate chiar sa moara, prin acțiuni nenecesare, mai ales cea din club, și faptul că pune în pericol revenirea tenisului serios. Sa nu uitam că vorbim de liderul mondial și de președintele Consiliului jucătorilor din ATP. Poziții care implică responsabilități.

 95. Aseară nici fanii virtuali nu au mai fost, atât de mare e încrederea în echipă.

 96. Stai să mă pot opri din ras: trebuie să mă uit la Banciu ca sa îmi stabilesc reperele corect??? Nu am nevoie sa vad nici 1 secunda din ce spune un asemenea om, risc să rămân cu sechele permanente pe creier :))) Banciu întruchipează tot ce e mai rău în presă romana, și nu numai. Nu vreau sa zic mai multe pentru că ar însemna să mă cobor la cel mai de jos nivel posibil.

  Revenind la ceva serios, înțeleg că toată lumea vrea sa nu mai câștige Juve campionatul, pentru că s-au săturat și pentru că asta scade pe termen lung interesul in competiție, dar acuzele generale bazate pe fapte petrecute acum mai mult de 15 ani și pentru care (doar) noi am platit sunt nedrepte. Singura acuză reală din toți acești 8-9 ani poate privi acel gol al Milanului din primul an. Dar sa discuti că o dominație este întemeiată pe arbitraj pentru o greseala … asta nu are legătură cu realitatea. Și orice acuză ar fi de așteptat să se bazeze pe ceva concret, pe fapte, nu pe construcții logice de genul “nu poți câștiga x campionate fara arbitraj”. Aceasta realizare se poate baza pe mai multi bani, pe mai bun management, pe mai buni antrenori și jucători, pe slăbiciunilor adversarilor etc.
  Mai interesant și mult mai concret, mai relevant, ar fi sa te uiti pe statisticile an de an pentru penalty-uri, de exemplu, și vei vedea că Juve, deși a fost prima mereu, a fost mereu între cele mai bune atacuri și aparari, daca nu cea mai buna, nu a fost niciodată prima la penalty-uri primite și a avut mereu destule penalty-uri dictate împotriva. Asta deși în orice campionat normal cine domina mai fiecare meci ar trebui sa aiba semnificativ mai multe penalty-uri pro decât contra, corect? Și , daca un an poate fi o excepție statistica, 8-9 nu ar mai trebui sa fie.

  Și eu înțeleg că alți fani ataca cu orice prilej Juve fara argumente, dar e de ajuns!

 97. “During their talk, Djokovic asserted, among other things, that “Scientists have proven that molecules in the water react to our emotions,” and “Through the power of prayer, through the power of gratitude, [people] manage to turn the most toxic food or the most polluted water into the most healing water.”

  Some will wonder if Djokovic thought he could ward off the virus with positive emotion. But as much as he believes in the power of visualization and the mind, he also knows that tennis requires actual physical preparation, too. Few players have been as meticulous about nutrition and training as Djokovic, who is gluten-free and observes a plant-based diet. It’s hard to believe that someone who is so careful about what he puts in his body could be so cavalier about contracting a virus. And yet he was.”

 98. Perfect de acord ca in pozitia lui, evenimentul era de evitat.
  Dar ptr ca retorica asta din media&Twitteriat produce niste platitudes si empty slogans, una din ele e ca a pus in pericol revenirea tenisului, idea care ai exprimat-o si tu. Poti sa detaliezi cum a pus in pericol revenirea tenisului? US Open incepe pe 24 august, deci in 2 luni, cu sau fara Djokovic. chiar daca nu isi revine (la urma urmei e asimtomatic deci si el si Dimitrov sunt ‘in plan’ ptr US) au fost o gramada de alte Grand Slam care s-au desfasurat cu jucatori de top neparticipand din varii motive?
  Openul e fara spectatori deci nu e ca si cum ar prejudicia incasarile sau sponsorii.

 99. Castigatorul vine din Olanda:
  “Football supporters will be allowed back into stadiums from 1 September. The 1.5 metre rule must be observed. Chanting and singing will be banned because of the potential to spread the virus”
  Cu alte cuvinte, suporterii sunt invitati sa plateasca biletul de intrare si sa mentina tacerea, sunt convins ca asta va merge perfect in Anglia:)

 100. Lumea rade in social media de oamenii care cred in conspiratii 5g, antivax etc…Dar fenomenul e extrem, extrem de raspandit si nu doar la oamenii needucati sau simpli. Foarte multi din elita acestei lumi chiar cred lucrurile astea, doar ca au smecheria sa nu o spuna. Djokovic a fost mai franc asa, dar eu am fost socant in America de nevasta lui Cuomo de la CNN care spunea ca face baie cu bleach pentru ca exista un masaj cu electricitate la nivelul celulelor, sau o bazaconie de genul.

 101. Haha. Mi-a placut aia cu 1.5 m. Astfel de masuri sunt iluzorii in public. Asa e si la Paris teoretic, dar oamenii stau claie in metrou si pe terase.

  Daca dai drumul pe stadion trebuie sa te astepti cam 5% respect de reguli. Macar sa poarte unii masti.
  Uite daca as fi club as imparti masti misto in culorilr clubului.

 102. Eu aproape că m-am certat cu un cuplu de prieteni care dintotdeauna a avut o predispoziție pentru teoriile conspirației dar care, acum cu pandemia, nu mai vorbesc nimic altceva. Plus că fac un prozelitism agresiv pe un grup de wap de genul “noi știm adevărul și e datoria noastră să nu vă lăsăm în întuneric pe voi, cei care nu știu”, ceea ce a dus la ieșirea deja a doua persoane din grup și multe discuții în contradictoriu. Și sunt două persoane mai mult decât educate, iar ea, cel puțin, este in rest un model de om foarte “down to Earth”, o tipă care își conduce bussinesul cu mana de fier. Șocant!

 103. Creierul uman e foarte susceptibil to bias si alege mereu ceea ce vrea sa aleaga. Problema adusa de canalele ‘social media’ e ca ‘talibanizeaza’ excesiv cam orice polemica fara a cauta sa medieze sau sa gaseasca o cale de mijloc. Datorita faptului ca ‘news outlets’ sunt si ele dependente masiv de finante si ptr ca modelul vechi de presa nu mai functioneaza, asta determina o radicalizare si la media ptr ca astfel isi procura suporterii care sa cotizeze ptr articole. Astfel se ajunge in situatia paradoxala de a avea doua tabere extrem de radicale pe orice tematica (Brexit, Trump, lockdown, statui, etc). Presupun ca prietenii se hranesc cu informatii numai din tampeniile alea online de vad si promoveaza conspiratii la tot pasul.

 104. Sunt trei perspective: una psihologică, una concreta și una mediatica.
  Cea psihologică privește dubiile pe care le transmite ceea ce s-a intamplat la turneu celorlalti jucători și jucătoare care își pun intrebari cu privire la a merge sau nu la un turneu. De exemplu, deja Irina Begu și Irina Bara au renunțat să meargă la niste turnee de pregătire programate săptămânile ce vin.
  Cea concretă privește consecințele îmbolnăviri asupra jucătorilor îmbolnăviți, Nole, Grigore, Borna și Troicki. Cu 2 luni înainte de Us Open, 3 jucători care erau capi de serie, iar unul era numărul 1, riscă masiv sa nu fie prezenți, pentru că virusul are o perioada relativ lunga in multe cazuri până se inactivează, peste 1 luna.
  Cea mediatica privește interesul față de US. Cred că nu se pune in discuție că Big 3 din tenisul masculin este in alta liga fata de tot restul tenisului, masculin și feminin deopotrivă, din punct de vedere al interesului atras. In cazul de fata, Fed e accidentat, Rafa are șanse mici să vina sa joace dat fiind calendarul încărcat (RG începe la 2 săptămâni după US), așa că Nole ar putea fi singurul prezent. Daca nu va fi niciunul prezent, well, nu exista lovitură mai mare pentru niciun turneu de tenis in termeni de interes (cifre de vizionare care se rasfrang pe termen scurt și mediu asupra publicității în principal), mai ales un GS. Cred că niciun GS din ultimii 15 ani nu s-a desfășurat fara unul din cei 3 la start. Nu exista jucători de top, exista Big 3 și restul.

 105. Agree to disagree:) Dupa parerea mea Ursano, exista doar perspectiva mediatica exacerbata.
  Djokovic si-a exprimat rezerve fata de US Open inainte ca Adria Tour sa inceapa si era foarte probabil ca el sa isi reia prezenta la Grand Slams la RG (cap on support staff, ‘extreme rules’). Interesul fata de turneu va fi mult afectat indiferent de escapada lui Djokovic&co, iar publicitatea nu mai vorbesc.
  Dpv virus, conform datelor statistice la categoria aia de varsta si mai ales sportivi de genul ala virusul e nesimnificativ (‘staggeringly low’ ca sa folosesc expresia unuia dintre cei mai mari statisticieni din lume, Professor Sir David Spiegelhalter). Nu cred sa se puna problema ca vreunul din cei atinsi de virus sa nu fie disponibili ptr US Open – sigur, cu o pregatire afectata de timpul in care sunt in izolare dar asta a fost riscul pe care si l-au asumat deci e problema lor ca si-au diminuat sansele la un titlu GS.

 106. Riscul ala asumat includea si interactiunea cu persoane din categoria de risc cea mai expusa la acest virus? Multa lume vad ca inca nu intelege ca poti sa raspandesti virusul fiind asimptomatic, acesta fiind de fapt marele pericol, nu ca s-a infectat Djokovic sau alti inconstienti care au participat la un turneu organizat din aroganta de a arata numai ei stiu ce.

 107. O precizare, poti raspandi virusul asimptomatic fiind, dar e mai greu si mai ‘unlikely’ ptr ca factorii de raspandire cei mai eficienti in transmitere lipsesc (particulele eliminate prin tuse etc). Insa corect, exista riscul de a-l raspandi, chiar daca redus.
  Ceea ce il face pe Djokovic vinovat, mai ales in postura de jucator de top care are o responsabilitate (vrand nevrand). Aici am spus din start ca agreem, cu ce nu agreez e cum se pliaza asta pe ‘a pus in pericol revenirea tenisului’.

 108. Rezervele nu sunt totuna cu neparticiparea. Cu atat mai mult, daca interesul era deja scazut, asta poate fi o lovitura decisiva. Iar rezervele anterioare pot fi puse intr-o lumina diferita cand tinem cont ca el si-a asumat public ca vrea sa ii depaseasca pe Rafa si Fed la nr de GS, are varsta pe care o are, iar oportunitatea unui slem pe hard cu o concurenta slabuta nu prea era de pierdut.

  Nu sunt de acord cu disponibilitatea, sunt destule cazuri cu peste 50 de zile de pozitivitate, daca ajunge pe 10 august si nu e negativ, oricare dintre cei in chestiune nu va merge la US. Asta pentru ca, fara a incalca regulile din orice tara, nu poate juca deloc cu vreun sparring. Nimeni nu se duce la un GS cu maxim 10 zile de pus mana pe racheta dupa 1-2 luni de pauza (care si ele vin dupa minim 4 luni de pauza competitionala). In plus, trebuie sa ajunga inainte pentru adaptare la fusul orar, trebuie testat etc. Si sa nu mai vorbim ca mai toti care vor juca la US, vor juca si Cincinatti cu o saptamana inainte (din motive de sanatate publica se joaca tot la NY).

 109. Nu poti lasa fani in stadion purtand masti, e ca o invitatie larga la conflicte. Cel putin in Anglia.

 110. le pui niste numere pe masti care sa se vada pe camere in caz de ceva. merge?

 111. Ma uit la Chelsea cu City dar parcă nu are nici un farmec. O zi tristă azi, vestea morții lui Ionuț Popa parcă m-a marcat total azi, nici sa citesc ziarele de sport nu prea am reusit azi. Multe articole ii sunt dedicate, imi stârnesc amintiri…Este antrenorul pe care l-am iubit cel mai mult, un om deosebit înainte de orice. Odihnește-te in pace Nea Popică! 🙁

 112. Felicitari Frank Lampard pentru primul titlu al lui Liverpool din ultimii 30 de ani 🙂 . Serios vorbind insa, as fi vrut sa se amane deznodamantul putin si sa avem un City-Pool cu miza pentru titlu, mai ales ca amandoua echipele pareau in forma buna. Era inevitabil insa ca cei de la City sa nu produca o calamitate in defensiva si sa se supuna unei garzi de onoare pentru campioni fix pe stadionul lor. Congrats Liverpool pentru un sezon magnific, well deserved!

 113. Serios vorbind, deznodamantul a fost prin etapa a 15-a:) problema titlului nu s-a mai pus de foarte multa vreme. Un campionat dominant al lui Liverpool, fara nici un fel de opozitie. Congrats!
  Si un castigator la fel de dominant la perla anului, avancronica sezonului facuta de Dorin si in care anticipa Liverpool terminand pe 3 sau 4 sub Spurs:)

 114. Felicitari Liverpool! Un titlu in 30 de ani e mai rar ca o pandemie, dar e o realizare evidenta.
  Sa speram ca urmatorul nu va veni cand topirea ghetarilor va inchide iar campionatul 😀

 115. Doua întrebari pentru fanii Barca: ce părere aveți despre Arthur? si de ce credeți că a ajuns pe lista de plecări?

 116. “There is also footballing logic to two deals — re-signing David Luiz and securing the permanent transfer of Cedric Soares from Southampton — given how their professionalism behind the scenes has impressed head coach Mikel Arteta.”
  Profesionisti la antrenament. Conteaza.

 117. 1. E un jucător bun, dar din păcate pentru noi e la același nivel ca în 2018. Nu excelează la nimic încă, dar e tânăr și are timp să progreseze. Are unele probleme în afara terenului: mai merge pe la petrecerile lui Neymar înainte de meciuri; perioada asta de pauză ar fi trebuit să-l motiveze să-și consolideze un loc de titular, iar el joacă de parcă e la prietenii lui Ronaldo contra ai lui Zidane.

  2. Clubul are nevoie de bani pentru a finaliza ok anul fiscal. Banii ăștia nu-i prea puteau lua pe altcineva dispensabil. În momentul ăsta FdJ și Puig sunt peste el, iar Barcelona are nevoie și de alt tip de mijlocaș (nu Pjanic, lol).

  Nu cred că am mai prins o imbecilitate așa mare (pe plan sportiv) din partea Barcelonei, și transferul lui Song avea mai mult sens. Ce să faci cu Pjanic? El și la Juve are nevoie de doi băieți care să alerge mult, iar noi vrem să-l punem lângă Busi, Messi și Suarez.

 118. Pjanic a jucat excelent până acum la Juve, mai puțin acest sezon când a fost foarte slab după primele meciuri. Atenție însă, ceea ce a jucat toți acești ani la Juve (un fel de registo basso) e diferit în mod sigur de ce va juca la Barca unde, foarte probabil, va juca mai avansat, un mezzala probabil. Oricum, ceva asemănător cu ce juca la Roma. El nu avea nevoie de jucători care sa alerge mult, ci de jucători care să compenseze limitele sale defensive, cu atât mai mult cu cât juca foarte jos. Jucând mai sus, este posibil sa se simtă mai bine și să dea un randament superior, plus că în Spania nu se pune așa mult accent pe a nu primi gol. Per total, nu cred că e așa un non-sens cum zici.
  Evident, “schimbul” e motivat de ambele părți în primul rând financiar, vor să își acopere găurile până în 30.06.

 119. Dar el va juca la Barça, nu doar în Spania. Poziția de mezzala e poate mai solicitantă pe faza de apărare și de tranziție decât aia de închizător, pentru că aici trebuie să-l acopere pe Messi sau pe Alba. Asemănător cu ce face Matuidi la voi.

  Nu spun că e jucător rău, ci doar nepotrivit:

  -Vine după cel mai slab sezon
  -Schimbă campionatul
  -Schimbă poziția
  -Trebuie să alerge mai mult
  -Probleme de temperament
  -Salariu relativ mare
  -30 de ani, ce faci cu el în 3 sezoane?

  De câteva sezoane se dau mai puține goluri în Spania decât în Italia, chiar dacă strikerii sunt mai buni.

 120. Pai tocmai aici e smecheria, ca au trecut 30 de ani.
  Eu nu sunt un fan impatimit, dar ma bucur de reusita lor. Mai mult, mi se pare usor si pentru un observator neutru sa o faca – iata de ce:

  In primul rand pentru ca, in ultimii ani, Liverpool e o echipa cu care e usor sa simpatizezi. Joaca un fotbal curat, pozitiv, uneori chiar frumos. Si chiar arata a echipa, cu jucatori buni, dar care au invatat in timp sa joace impreuna, fara vedetisme. Mai pui in varf si pe Klopp si ai o prajitura – cum sa nu te bucuri?

  Apoi, tocmai faptul ca a trecut mult timp de cand n-au mai luat titlul potenteaza sentimentele. Altfel te veselesti pentru un underdog decat pentru unul care e abonat la locul intai, nu?

  Sigur, cele de mai sus pot fi valabile doar daca nu cumva esti un fan impatimit al vreuneia dintre rivalele directe, caz in care nu-ti ramane decat sa te amarasti putin :))

 121. Probleme de temperament? In toți anii la Juve nu știu să fi creat niciun scandal.
  Pozitia o schimba dar a mai jucat ani buni acolo. Și cred că e mai natural acolo, la Juve au încercat să îl transforme într-un nou Pirlo. Doar anul trecut a fost o diferență semnificativă în favoarea Seriei A, in anii precedenți au fost foarte aproape (un an Liga mai mult cu puțin, in celălalt Serie mai mult cu puțin).

  Anyway, întâi să se facă și apoi vom vedea daca a fost bine sau nu. La sfârșitul zilei, e foarte posibil ca niciuna să nu câștige fotbalistic, dar ambele să își regleze bilanțurile.

 122. Acum mi-am dat seama, voi ați avut un an mare atunci când în echipa erau Messi, Neymar, Suarez și Busquets. Și totuși s-a alergat suficient, nu? Iar Pjanic sigur aleargă mai mult decât primii 3.

 123. Ha, ha, am zis sa vad cat de puțin aleargă Pjanic, daca tot ai deschis subiectul, am crezut că știi ceva. Când colo, e la șaselea in Serie A la acest capitol :)), primul la Juve de departe în condițiile în care Juve e a doua echipă la acest capitol.

 124. NUCLEARA
  Adolfo • 5 ani în urma
  Aceste recorduri arata ca Real a fost cel mai titrat club si inainte de 1992 si este si acum dupa 1992. Cretinul de Mos Blaugrana face spume acum.
  Carlo Ancelotti merita pe deplin sa fie cel mai titrat antrenor al acestei competitii, este un mare caracter si un mare antrenor.
  In ceea ce-l priveste pe Cristiano, poate nu va reusi sa doboare decat o mica parte din recordurile lui Messi, dar asta nu conteaza acum. Ma bucur sa vad ca are recordurile lui, ca este doar a doilea fotbalist care inscrie in doua finale de UCL pentru echipe diferite. La fel cum este singurul care a luat Gheata De Aur in doua competitii diferite.
  In ultimul an a demonstrat tot ceea ce avea de demonstrat, le-a inchis gura tuturor criticilor.
  Messi= cantitate.
  C.Ronaldo= calitate.
  Si inca ceva: Ronaldo nu are de ce sa fie frustrat ca traieste in aceeasi era cu Messi cum spunea Dinho. Cristiano a castigat fiecare trofeu pe care l-a castigat si Messi. Nu conteaza ca are mai putine Baloane sau UCL-uri, conteaza ca le-a castigat si asta pentru echipe diferite.
  Messi e cel care ar trebui sa fie frustrat pentru ca nu va avea niciodata performantele lui Ronaldo precum trofeul Premier League sau Trofeul Puskas.
  C.Ronaldo are premii si distinctii mult mai diverse decat Messi.

 125. Bun schimbul asta. Am mai aflat si noi detalii despre unii jucatori pe care ii vedem mai rar.

 126. Felicitări pentru victoria la Bundesliga Fantasy! Eu am fost un fel de Schalke acolo.

 127. Am vrut si eu sa salut dupa o decada niste oameni ca am luat si noi titlul dar vad ca nu se poate

 128. COYS berile alea in Greenwich tot le facem , mai ales acum in brexit . :))) fara 7-0 ala sau c l final I promise

 129. nu m am uitat deloc la Bundesliga si deci sunt super multumit de locul 2 obtinut cu greu in fata unui adversar dificil. congrats Romi.

 130. Nu inteleg cum lumea se poate uita la fotbal fara spectatori.
  Fratilor, am incercat, zau ca am incercat. Dar nu pot mai mult de 3 minute. Imposibil. Indiferent cine joaca.

 131. La cel in curs va referiti (PL)? Eu joc serios de la restart si mai ales acum dupa ce am mai adaugat o victorie pe raboj in Bundesliga Fantasy.

 132. Fotbalul e trist fara spectatori dar găsești alte aspecte interesante. De exemplu acum auzi ce strigă portarul la cornere, faze fixe, auzi indicatiile antrenorilor, a celor de pe bancă, etc. Eu unul chiar eram curios de aceste aspecte datorită faptului că la meciurile cu spectatori nu aveam niciodată această posibilitate.

 133. In atentia lui @HINGHERUAN, @MOSU, @Trunkss, @Adolfo si a altor veniti de pe Digi.
  Apreciez ca va straduiti sa nu scrieti in acelasi mod ca pe Digi. Totusi discutiile voastre nu prezinta interes pentru obisnuitii paginii (in general vorbiti intre voi). Rugamintea mea este sa sa continuati discutiile intre voi la penultimul articol si sa nu aglomerati comentariile la ultimul articol. Nu vrea sa sterg ce scrieti atata timp cat respectati regulile de aici. Si stiu ca nu as putea tine ritmul cu voi.

 134. Da, dar personal nu ma intereseaza acele aspecte in timpul meciului. Un meci trebuie sa fie o poveste, o intriga, un spectacol purtat de oamenii din tribune, care sa-ti transmita regretul ca nu poti fi si tu acolo.
  Fara spectatori pare totul o repetitie, o mare reluare a unui antrenament in care sunt prinsi oameni intre ecouri, si ecouri intre franturi de nostalgie. Magia jocului se pierde prin dezvaluirea vidului din tribune, asa cum magia scenei se pierde cand pasesti in spatele scenei, printre recuzite.

  Am crezut ca acea coloana sonora de fundal poate pacali simturile asa cum mastile teatrelor antice pacaleau spectatorii, dar nu am inteles ca mastile nu acopereau un defect, ci deschideau acea intimitate cu spectatorii din fata scenei. Iar acea intimitate, odata pierduta, neaga ratiunea de a fi a artei, asa cum visita unui muzeu virtual neaga avalansa de emotii pe care un vizitator o poate avea in fata unei opere.

 135. Ultima oara cand Liverpool a castigat campionatul, unemploymentul era la cote record si illegal ravers se bateau cu politia. Oh, wait, detectez un pattern aici:)
  Desi vara aia a fost ‘a summer of love’ (se spune), asta de acum e mai mult ‘a summer of unrest’.

 136. Am remarcat aseara iar cum o ajuta arbitrii pe Juve cand conteaza. De vreo 2-3 ori chiar:))))

  Chiar sunt curios, tu ai mai intalnit o asemenea situatie vreodata, o echipa sa aiba raport 15-3 la penalty-uri???

 137. Atunci nu era o problemă pentru că aveau toți sub 30 de ani, puteau juca meciuri bune la rând fără să se simtă.

 138. Recomand One Cut of the Dead, cel mai bun și atipic zombie movie pe care l-am văzut.

 139. Te-a dat de gol accentul de scouser:) welcome back!
  Un Meantime de la tine din zona?

 140. E pe vreo platforma?
  Eu voiam să ii recomand un serial, Kingdom, corean, foarte bun, pe Netflix, care împletește genul cu politica. Bine, pe lângă Walking Dead, primele vreo 6 sezoane.
  Dintre filme, cel mai răsărit a fost tot unul corean, Train to Busan, văzut la un festival.

 141. Foarte interesante reactiile după arbitrajul de aseară de la Lazio Fiorentina. Un penalty inventat pentru Lazio (apropo am si pierdut numarul penalty.urilor acordate lui Lazio). Caicedo se arunca înainte să pună apă in bazin măcar. Două roșii directe la Bastos si la Raducu al nostru. Bine, nu au influentat rezultatul, sunt convins că, condusă cu 1-0 fără penalty si in 9 oameni Lazio ar fi câștigat oricum.
  Ceea ce mi se pare incredibil este reacția presei si lipsa de reacție a lui Rocco Commisso, omul care tuna si fulgera că l.a furat Juventus, că așa nu se mai poate, etc.
  Gazzetta dello sport spune că se poate da penalty iar cele două faulturi de roșu direct sunt intre galben si roșu.
  Dacă Juventus avea arbitrajul lui Lazio de aseară era pe prima pagină peste tot, toți vorbeau de furt, de arbitraje aranjate, etc.

 142. Ma uit la cum se bucura astia in Spania si cum se bucura in Germania.

 143. Am tot incercat sa găsesc pe net reluarea fazei de la penalty sa o pun aici să vadă lumea la ce faza se zice că “se putea acorda” :)))
  Numărul de penalty-uri pro și contra Lazio anul asta: 15-3. Eu nu țin minte niciodată în niciun campionat sa fi văzut o asemenea statistica.

 144. Pentru neutrii: ce ar trebui sa se întâmple ca Juventus sa stârnească simpatie fiindcă e furată? În secolul ăsta mă refer.

  O întrebare echivalentă: ce ar trebui sa se întâmple ca suporterii Real sa accepte ca echipa lor a beneficiat de mai multe decizii favorabile decât Barca?

 145. Probabil sa se uite lumea la meciuri integrale, nu doar la rezumate pe youtube.

 146. Ok, ți am înțeles punctul de vedere. Așa este, doar penalty-urile justifică dacă o echipă e ajutată sau nu de arbitrii. Federația are ca interes principal să o ajute pe Lazio să ia titlul, iar Lotito are ditamai influența în culise și trage toate sforile.
  A, și bineînțeles trebuie să iasă Immobile capcannoniere, toată lumea nu vrea ca cel mai mare jucător din istorie să triumfe în această nouă și grea provocare a carierei lui, dușmanii îi poartă pică 😱pentru că este conform propriilor cuvinte “frumos și bogat”, aproape o icoană a fotbalului.

 147. E greu sa ma decid: Caicedo e fie artist-meseriaș fie meseriaș-artist.

 148. Eu nu vreau simpatie, vreau doar sa nu fim noi acuzați când alții fura.

 149. Eu l-am prins pe MUBI acum câteva luni, dar i-a trecut vremea, cred că doar pay-per-view mai e disponibil acolo.

 150. Deci înțeleg eu bine: dacă suporterii Real s-ar uita la meciuri în întregime ei ar accepta ca Real a beneficiat de mai multe decizii favorabile decât Barça? Măi sa fie!

 151. Argumentele sunt de prisos celui care nu vrea sa le vada. Sa ai o saptamana faina!

 152. Nu pari sa fi inteles nimic, sincer vorbind. Daca tu crezi ca la Federatie/Liga etc. cineva are interes sa tot castige campionatul Juve de enspe ori la rand, inseamna ca ignori regulile de baza ale marketingului. Nu e vorba de influenta lui Lotito, ci de vanzarea produsului numit Serie A. Plus frica de a nu fi acuzat ca ajuti pe Juventus, cu toate consecintele mediatice ce pleaca de aici (vezi cum ajutarea adversarului lui Juve nici macar nu e pomenita in afara ziarelor din Torino).

  Si as aprecia orice argumente de Doamne ajuta in locul unor mistouri ieftine, ai putea fi mai credibil astfel.

 153. Un mijlocas care in doi ani nu a progresat atat de mult cat isi dorea clubul, dar care cu siguranta mai merita un sezon alaturi de De Jong si Puig. Din pacate este impins afara de conducere pentru a-si putea inchide anul fiscal in ordine. O noua magarie facuta de Bartomeu & Co.

 154. Corect. Avea cu siguranta nevoie de inca un sezon. O marsavie imensa. Sunt mult mai dezamagit de decizia asta cretina decat de 04 cu Pool, pe bune. Sa dai practic singurul mijlocas care stie cu adevarat cu mingea pentru o dublura egala cu a lui Raki la 70 de milioane pe care apoi ceri 20 si speri 15… Numai cretinul de Barto putea. Creativitatea e ceva ce ai cand ai liniste, ori nici Messi nu mai sta sub presiunea asta, nu mai poate dupa 2 sezoane.. Daca vedeti ce driblinguri, ce pase si ce suturi rateaza Messi nu va vine sa credeti. Si singurul nostru, unicul, capabilul sa il doara la pate de presiune.. E expediat ca un sac de cartofi desi insista sa stea.
  Am fost o saptamana in doliu si cred ca voi mai fi inca o lunga perioada. Dar felicitari Juve, v ati ales cu un fotbalist foarte foarte bun, tanar si care va avea un pic nevoie de timp sa se adapteze. Dar eu il vad gigantic pe la 27, daca aveti rabdare cu el. Pur si simplu nu ii poate fi luata mingea de la picior sub nici o forma. L-am vazut deposedat pe ney, pe ronaldo, etc dar pe copilul asta chiar nu, decat cand e indolent din ambitie. Si sa stii ca nu e un workhorse deloc.

 155. N-am mai comentat de mult, da’ trebuia sa-mi iau un minut sa scriu cu manuta mea ca cea mai buna echipa condusa de cel mai bun antrenor au castigat unul dintre cele mai meritate titluri din istorie. Felicitari Liverpool 🙂

 156. Ca sa-ti dai cu parerea, imi poti spune, te rog, cate meciuri cu Real ai vazut in acest sezon?

  https://www.youtube.com/watch?v=o37cbnfuLFE

  Aici, Modric a luat rosu. Meritat, din punctul meu de vedere. Aseara, Carvajal a fost faultat identic. Carvajal a primit cartonas galben.

  Greseli sunt de partea fiecarei echipe. Faptul ca eu nu sunt atat de pornit precum alti fani ai Barcelonei pentru a demonstra cat de ajutata e echipa rivala, nu inseamna ca nu acestea nu exista.
  Ca fapt divers, in 15/16, Barca a avut 19 penalty-uri primite, si 1 impotriva.
  Insa, intr-adevar, cei de la Real fura, isi aleg adversarii in UCL, mereu ii prind pe cei mai usori si mai cumpara si arbitrii.

  Acum, insa, vorbind serios, poate ar trebui sa te uiti la meciurile Realului si ale Barcei pentru a putea trage concluziile necesare fara a veni x sau y sa-ti spuna ce si cum.

  Mai jos, cand am venit cu dovezi clare, a “murit” subiectul, pentru ca, literalmente, contrazice toate acuzatiile.

 157. Înțeleg de ce majoritatea fanilor Barcei nu doreau acest transfer. Ce nu înțeleg e cum ați fi vrut să regleze bilanțul altfel. Adică cine putea pleca și nu o face?
  Uite, recunosc, in vara trecuta, cu toată durerea in suflet eram de acord sa plece Dybala pentru a echilibra bilanțul, cat timp nu exista o alta varianta (deși între timp m-am convins că el e viitorul clubului și că e mai bine sa sacrifici pe oricine altcineva, poate mai puțin de Ligt care creste enorm acum). Până la urmă văd că au împins practic gaura pe viitoarele sezoane. Cu ce preț, vom vedea.

 158. Juve are răbdare, de regula. De aceea și continui sa cred că de Ligt a decis corect sa vina aici unde poate progresa cel mai mult ca fundaș in relativă liniște.

 159. Apropo de schimbul Arthur/Pjanic, daca ați fi antrenori la Barca/Juve, i-ați utiliza într-o ipotetică partida in Liga?

 160. Din câte văd Carvajal n-o luat vreun galben aseară, fără să mă uit la meci 🙂

 161. la propriu a murit subiectul pentru lipsa de chef mai departe. mi-am varsat oful, nimic nu se schimba, dupa goluri anulate adversarilor mi-ai spus ca uite aici de ce nu a luat messi galben.. ce sens are? oricum nu e constructiv si am gresit cand am pornit polemica, dar nu am gresit si cand m-am oprit.

 162. C’mon, am aratat o faza in care Barca a primit penalty dupa ce a alba a dat cu piciorul in teren. Nu poti veni cu acuzatiile respective cand echipa ta preferata primeste un astfel de penalty.
  Si am aratat cum Realul a avut un gol anulat la un sut al lui Modric exact la fel ca in faza din meciul cu Real Sociedad, de acum cateva zile. Faza care a starnit controverse, inutile, insa.

 163. Din ce am înțeles eu de pe twitter, un eventual bilanț negativ nu ar fi atât de nociv pentru club, pe cât ar fi pentru board. Ei pleacă anul viitor, și dacă lasă clubul cu probleme financiare, trebuie să vină cu bani de acasă.

 164. Eu personal nu. Nu cred ca cei doi vor mai juca vreun meci pentru echipele lor actuale.

 165. In campionate mai ales, de ce nu? Din cauza riscului de accidentare grava?

 166. Eu m-am uitat la meci, si iti spun ca a luat galben.
  Daca o fi fost anulat eventual, dupa meci, asta e alta discutie, dar aseara, arbitrul a venit si i-a dat galben lui Carvajal si lovitura libera pentru Espanol

  In plus, trebuia penalty la Karim pentru cum a intrat portarul la el cu 2 minute inainte de gol, la acea ratare a lu hazard. Dar nu vorbeste nimeni de asta, dar daca era in celalalt careu, era scandal.

 167. A ajuns Lazio sa fure. Asta da e buna. Nu iti crapa telefonul tau facut de un minor chinez sau orice alt dispozitiv folosesti cand postezi asa ceva.
  E disperare mare cand unii cu un buget de 4, 5 ori mai mare decat adversarii se zvârcolesc in chinurii sa castige.

 168. Pot fi utilizați în actuala ediție de campionat și de CL doar la echipa actuala. Absolut ca nu ar mai trebui folosiți dacă au semnat deja.

 169. Doamne ferește! Cum sa fure Lazio? Mai greșesc și arbitri in favoarea lor, sau greșesc numai in favoarea lor anul ăsta dar cred ca e întâmplător! Asa sunt ei mai norocoși la arbitraje anul asta dar Doamne ferește, cum sa fure Lazio?

 170. Sincer, campionatul mă interesează așa, cam 50%, nicidecum nu e vreo disperare. Pentru mine Liga e adevărată miza. “Chinurii” vad la fanii altor echipe, pentru că ne acuză pentru ceea ce nu (mai) suntem vinovați. Fara niciun argument, dar asta nu pare să fie vreo problema pentru ei.

 171. Atalanta e echipa cu care sa tii, poate din întreaga Europa. Spectacol garantat. Iar Muriel cred că e cea mai prolifica rezerva, cu vreo 16 goluri parca deși are doar 9 meciuri ca titular.

 172. COYS, ai vazut acest snippet din articolul din The Athletic despre Michael Edwards?

  “In Edwards’ early days, Redknapp called to ask why he could not get
  anything out of a CD-ROM filled with player data. It turned out Redknapp
  had put it into the CD player of his car.” :))

 173. Danny fuckin Murphy , ex-spurs :)) , a propos de garda de onoare pe Etihad : e un nonsens ca De bruyne , cel mai bun jucator din lume , sa aplaude niste jucatori nedemni nici sa-i lege sireturile . :)))))) what a knob

 174. Nu știu de unde tragi tu concluzia că Juve are titlul asigurat cat timp mai sunt destule etape, este meci direct (e drept, la noi, dar Lazio ne-a învins deja de 2 ori anul asta) și avem program mai greu.

 175. Da, am citit articolul, desi e probabil nu e 100% adevarat e classic Redknapp story:) Ca si aia cu ‘well, maybe next time your computer should play’ cand previziunile lui Edwards au fost contrazise de realitatea din teren.

 176. 4 punct și 10 etape ramase. Nu as spune ca juve are titlul asigurat.
  Din ce am vazut in acest sezon nu mi se pare sa fi strălucit prea mult.

  @ursano e cumva juve la final de ciclu având în vedere ca aproape jumătate din ei au fost părtași la finala din 2017? Personal, juve din acest sezon mi se pare sub cel din sezonul trecut,si sub cel de acum 2 sezoane.

 177. Sunt destul de cunoscut prin faptul ca am spus ca Barcelona e un club de amatori care se va duce rapid in dezastru.
  Se pare ca am fost totusi prea optimist. Clubul nici macar un club nu mai e, ci o adunatura de ratati.

 178. Ffs Paul and his unhappy mom :))) . Sa ne duca in B nu alta aceasta living ledge woy

 179. Poate daca se accidenteaza toate rezervele valide. Titlul lui Juve e asigurat. Barcelona e in lupta stransa cu Real, acolo ar fi ceva motive. Desi ar fi de preferat o rezerva mai motivata care sa puna osul. Oricum ce nu stim noi e ce se intampla la antrenament, ce simte antrenorul care decide.

 180. Echipa își caută o noua identitate. E greu de zis că e la final de ciclu, mai degrabă la începutul unuia :). Sarri vrea ceva ce echipa nu cred că poate oferi la acest moment. Am văzut că apar noi voci care zic ceva ce bănui și eu, că deși CR e foarte important pentru echipa la nivel de imagine, de efect asupra colegilor si, înainte de pauza, la nivel de rezultate in teren, nu se potrivește pe tipul acesta de joc pe care îl vrea antrenorul. Are tendința să țină un pic prea mult mingea și se pierd timpul prețioși care permit apărării sa se așeze și pare, uneori, că nu își găsește locul ideal pe teren. Vom vedea, campionatul nu e decis, Liga e deschisa oricărui rezultat și, deși Juve e un club răbdător, nu cred că îi vor acorda un nou an lui Sarri daca nu ia macar un trofeu.

 181. Danny Murphy e ex-Spurs la fel de mult precum Konchesky e ex-Liverpool. A jucat la Spurs mai putin decat la Blackburn…
  Poate ca e ‘on the sauce’, a fost un lockdown indelungat:)

 182. Ma uit la banca de rezerve. Aia e decisiva in conditiile speciale de pandemie

 183. Și în Spania “se exista” artiști-meseriași gen Caicedo

 184. Chiar dacă pune LFC într-o lumină favorabilă, tot nu sunt de acord cu indicatori din ăștia de genul money spent (presupun că e vorba de net spend, dupa cifra foarte mica pare sa fie vorba strict de sezonul respectiv).

  1. Nu se ține cont de money spent în anii anteriori (orice interval iei, vei avea asseturi existente in club la momentul de start)

  2. O vanzare masivă (cum a fost Coutinho) iti salveaza cifrele
  3. Nu ia in calcul salariile, bonusurile, etc – al caror cost este in zilele noastre mai mare decat cel al transferurilor
  4. Nu tine cont de accidentari si alte situatii deosebite

  5. Nu tine cont de tinerii promovati

  Anvelopa salariala este mult mai bine corelata cu performantele in Premier League.

 185. Asta era punctul principal pe care doream sa-l dezvolt cu poza asta.
  De exemplu, nu cred ca transferurile lui van dijk sau alisson au fost contorizate, dar cred ca putem cadea cu totii de acord cu faptul ca au fost doua mutari extrem de importante in economia castigarii titlului pe termen scurt/mediu.

 186. Da, poate interlocutorul de mai sus se mai calmează acum cu raportul de penalty-uri pro-contra.
  Din păcate s-a confirmat temerea mea că Lazio se dezumflă. Nici măcar să tragă sa-l ajute pe Immobile să fie golgheter nu mai par să fie în stare. Roma a reușit asta pentru Dzeko în 2016-17.

  Cât despre Magica Dea, jos pălăria!