Meciul din Cupa Angliei Everton-Tottenham m-a pus pe gânduri și am avut de făcut o alegere.

Nu mă așteptam la cine știe ce meci când am inceput sa mă uit la Everton-Tottenham în Cupa Angliei. Până la urma a iesit ceva nevăzut de foarte mult timp. Un 5-4 de poveste cu multe faze de poarta, goluri, greșeli si dramă cât cuprinde. Aș pune un rezumat dar e un meci care nu poate fi cuprins intr-un rezumat. E un meci care trebuie să îl vezi de la cap la coadă live ca să te supui unei cavalcade de sentimente în direct.

Deci câte victorii cu 1-0 în stilul clasic low-block Mourinho aș da pe un șir de meciuri de acest gen cu minim 5 goluri și 20 de șuturi la poarta din care minim 8 pe spațiul porții (statistica pentru Spurs, adversarii contează mai puțin)?

Am luat drumul patinoarului de dimensiuni olimpice în aer liber. Pentru ca să mă pot gândi la rece. Atât luni cât și azi doar 2 bilete au fost vândute. Foarte puțin pentro o zona metropolitană de aproape un milion de oameni. Oricum m-am salutat cu celălalt participant foarte călduros. Partea dificilă la -19 C e să te echipezi pentru că pe vreme de pandemie nu sunt deschise clădirile și trebuie să iți pui patinele în aer liber. Nu poti lăsa practic nimic neacoperit ca te pișca tare frigul mai ales cand bate un pic vântul și iei viteză pe gheață. Cam asta am lăsat afară si a trebuit să mă șterg des că gheața îmi reducea vizibilitatea.

Când sunt doar doi oameni poți alege traiectorii mai neobisnuite, ba chiar poți merge și în sens invers fără ca cineva să te atenționeze la stația de amplificare.

Concluzia? Dau oricâte victorii cu 1-0 contra alternativei cu goluri și șuturi pentru Spurs. Maxim ce aș putea suporta ar fi o victorie din patru meciuri. Numai gândul ca ar plezni fierea in Jose la un asemenea șir de meciuri până la șfârsitul campionatului mă încălzește mai mult decât o sobă duduind.

Din tot meciul de miercuri cel mai special moment a fost reacția lui Don Carlo la ultimul gol (cel care a înclinat balanța la 4-4). Toți în jurul lui săreau în sus de bucurie. Cand le-ai văzut si trăit pe toate cam asta e reacția. Rece, foarte rece!

Previous ArticleNext Article