Created with Compare Ninja

[cleeng_content id=”117102753″ description=”Pentru a citi restul articolului, abonează-te cu doar 2 euro pe lună.” price=”0.29″ t=”article”]Câteva observații:

  • primul lucru care sare în ochi e diferenţa de zece procente de TSR care sugerează că Man United a controlat mingea mult mai greu decât City. Asta confirmă impresia că United parcă n-a jucat chiar atât de bine pe cât lasă să se înţeleagă gap-ul de 12 puncte. Punând numerele în context, nici o campioană a Angliei din ultimii zece ani n-a avut un TSR de sub 60%.

  • dar Man United aproape a luat titlul sezonul trecut, având exact aceleaşi zece procente sub trupa lui Mancini. Ambele echipe din Manchester au beneficiat atunci de un PDO ridicat. Al lui United a crescut şi mai mult în timp ce al lui City s-a prăbuşit. Ai zice că City n-a fost acolo când s-a împărţit norocul pentru sezonul asta. Dar câteodată norocul ţi-l faci cu mâna ta.
  • Man Utd are cel mai mare PDO din Premier League, și din istoria recentă, pentru că a marcat cu 41% din şuturile pe poartă. Nici o echipa n-a terminat un sezon cu mai mult de 34%. RVP e golgeterul lui United şi n-ai cum să ocoleşti faptul că pragmatismul lui a făcut diferenţa.

  • Man City are un PDO scăzut pentru că deși a încasat cele mai puține șuturi pe poartă, unul din trei s-a lăsat cu gol. Asta e un procentaj pe care îl aştepţi de la o echipă din partea de jos a clasamentului. Hart, care fusese cel mai bun portar în sezonul anterior, a gafat mult şi a bifat meciuri întregi în care n-a scos nici o minge.
  • Tottenham are cel mai mic PDO din listă, care se explică prin motive similare celor de mai sus. Spurs a marcat puţin raportat la cât a şutat din cauză că nu are un atacant de calibru, şi a primit multe goluri cu Brad Friedel în poartă. Cu Lloris şi un atacant bun, Spurs s-ar putea bate la titlu.
  • rezultatele sunt vădit influenţate şi de programul de până acum. Swansea, spre exemplu, mai are de jucat cu primele cinci echipe din clasament până la final şi va avea probabil de suferit.

  • TSR-ul o flatează pe Liverpool datorită lui Luis Suarez, care are detaşat cele mai multe şuturi din campionat. Trupa lui Rodgers nu controlează chiar atât de bine mingea, dar oricum m-aş aştepta ca Liverpool să termine pe şapte.

Datele pe care le-am folosit sunt furnizate de Opta prin Epl Index.[/cleeng_content]

Sursa foto: kaibara87

Previous ArticleNext Article