Care-s șansele?

  • e perioada aia din an când se întâmplă lucruri ciudate. Oboseala şi aroganţa conspiră şi fac ca o echipa mare să piardă când te aştepţi mai puţin. Sezonul trecut Blackburn a bătut cu 3-2 pe Old Trafford. Acum zece zile Reading aproape i-a smuls un egal lui City. Dar cum Barry a marcat în prelungiri, necazul s-a reportat şi a căzut până la urmă pe Chelsea.
  • albaştrii veneau după patru victorii la rând în campionat iar în ultimul meci acasă o bătuseră pe Villa cu 8-0. QPR pierduse toate trei partidele din perioada festivă, cea mai recentă fiind o capitulare abjectă în prima jumătate de oră cu Liverpool. Nimic din ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni nu-i dădea dreptul lui QPR să spere că va lua ceva pe Stamford Bridge.
  • Di Matteo nu şi-a rotit aproape deloc jucătorii şi acum am aflat de ce. Pentru că nu avea încredere în oamenii de pe bancă. Rafa a avut şi s-a ars. El a spus după meciul de ieri că a făcut unele schimbări, dar echipa a arătat obosită. Pare paradoxal, dar nu e. Jucătorii care au intrat, ca Moses şi Marin, nu sunt suficient de buni, iar cei care au rămas, ca David Luiz şi Torres, nu sunt suficient de buni.
  • Redknapp va spera că e un moment similar celui pe care l-a avut la Pompey, când golul lui Pedro Mendes a dat declicul implauzibil al salvării de la retrogradare. Dacă e să se întâmple, va fi mult mai greu decât i-a fost lui Pompey. Dacă mergem pe proverbialele 40 de puncte necesare evitării retrogradării, QPR are nevoie să ia 27 de puncte în 17 partide, ceea ce e din cale afară de greu.

[cleeng_content id=”230008157″ description=”Pentru a citi restul articolului, abonează-te cu doar 2 euro pe lună.” price=”0.29″ t=”article”]

  • rezumatul de la MOTD al meciului Tottenham – Reading a fost un colaj de şuturi de la distanţă ale gazdelor. Primul meu gând a fost că AVB şi-a pus elevii să-l testeze cât mai mult pe Federici, ţinând cont că are cele mai multe erori raportat la minutele jucate în acest sezon. Ai, n-ai mingea – tragi la poartă!

  • dar o verificare pe whoscored arăta că Spurs e, de departe, echipa din Premier League care trage cel mai des de la distanţă. 55% din șuturile lui Tottenham pleacă din afară careului, față de doar 35% în cazul lui Man City şi Man United.
  • n-am mai văzut de la Inzaghi încoace un atacant care să se lipească de gol cu inevitabilitatea cu care o face Chicharito. La început zici că-i noroc, dar n-ai cum să fii de atâtea ori exact unde trebuie din întâmplare. Instinctul şi intuiţia mexicanului îl ajută să anticipeze fazele şi să se poziţioneze de parcă ar şti dinainte unde o să se respingă mingea. E… uncanny. Dacă n-aş şti mai bine, aş zice că joacă cu coduri. Hernandez are un gol la 75 de minute în acest sezon, de departe cel mai bun raport din campionat.
  • Arsenal pierde două puncte mari pe St. Mary’s. Un meci după care e greu de spus care echipă se bate la retrogradare şi care la Liga Campionilor. Golul lui Southampton vine după un şir de erori defensive cum nu te aştepţi să vezi în prima divizie, darămite la Arsenal.
  • presat la mijloc, Podolski driblează spre propria poartă, pasează înapoi în zona centrală, Koscielny încearcă să bubuie mingea dar n-o loveşte bine, şi o pune pe Southampton pe un contra-atac trei-contra-doi. Lambert greşeşte pasa şi îi da şansa lui Sagna să degajeze. Francezul însă şterge mingea şi trimite cum nu se putea mai prost, pe direcţia lui Gaston Ramirez, care-l execută sec pe Szczesny. A doua eroare decisivă în doar zece partide pentru Sagna, care nu mai e fundaşul infailibil din sezoanele precedente.
  • pe fondul discuţiilor despre contratul lui Frank Lampard, a apărut zilele astea un clip din 1996 de la o întâlnire a fanilor lui West Ham cu Redknapp, pe vremea când era antrenor acolo. Lampard avea 18 ani şi îi făcuse o impresie proastă la primele meciuri unuia dintre suporteri, care-l ia la rost pe Redknapp. Spuneţi ce vreţi despre ‘arry, dar nu că nu ştie să recunoască un talent ieşit din comun atunci când îl vede. “I’m tellin’ you, he will go right to the very top! Right to the very top!” Via 101gg:

Golul săptămânii: Baines vs Newcastle

Echipa săptămânii: Cesar – Zabaleta – Kompany – Evans – Baines – Gerrard – Noble – Lennon – Van Persie – Suarez – Chicharito.[/cleeng_content]
Sursa foto: proforged