Iată etapa a doua care se refera la etapele 10-19 din Premier League.
Obisnuitul Google Forms pentru a aduna răspunsurile voaste poate fi completat online.
Continuăm cu același format: 4 etape, doar 3 vor conta pentru rezultatul final, eliminându-se cel mai mic scor.
Etapele următoare ale concursului vor apărea după etapele 19 și 29 din Premiership. Unele întrebări se vor repeta pentru a vedea cum se schimbă pronosticurile.

Data limită de participare: sambătă 29 octombrie pană la ora primului meci al al etapei 10. Intârziatii vor fi penalizati cu un procent din punctajul total (15% pe etapa de campionat).

Premiile vor fi anuntate ulterior.
Din nou avem un mic sondaj de trei întrebări la final. Autorul lor este Tudor. Chiar dacă nu intenționați să participați la concurs, merită să citiți cele 3 întrebări, Tudor a umblat la cutia cu ironie fină!

Câteva observații despre Etapa 1

 • Revelația pozitivă: Liverpool (salt pozitiv în clasament după 9 etape de 5 locuri față de clasamentul final ediția 15/16, de pe 8 pe 3). Am preferat Liverpool în fața lui Chelsea pentru victoria în meciul direct, stilul de joc, victoriile mai clare și adeversarii mai dificili întâlniți.
 • Revelația negativă: Leicester (cădere de pe 1 pe 12). Fără discuție, imho.
 • Mai pot fi luate în discuție pentru pozitiv Chelsea (de pe 10 pe 4), Bornemouth (16 pe 10) și Everton (11 pe 5). Cei care doresc să argumenteze pot folosi fișierul Excel pe care l-am creat in acest sens. Am tras concluziile folosind trei metode: comparat clasament după 9 etape cu cel final al sezonului trecut, comparat numărul de puncte după 9 etape cu numărul de puncte proporțional obținute în total sezonul trecut și comparat locul după 9 etape cu un clasament bazat pe așteptările participanților la concurs.

————————-

 • Modificare ulterioară. La unele intrebări se acorda 3/2/1p
 • Surpriza pozitivă: 1. Liverpool 2. Chelsea 3. Bornemouth
 • Surpriza negativă: 1. Leicester 2. WHU 3. Stoke
 • Cel mai bun transfer: 1. Mane 2. Mustafi/Benteke 3. Pogba
 • La număr de goluri marcate doar Costa a ajuns la 7 goluri
 • Clasament portari 1. Lloris 2. Forster/Stekelenburg 3. Cech/Courtois/Bravo
 • Deci apar mici modificari la numărul de puncte. Cea mai importantă e ca Mihai Roman devine lider cu 10p
Previous ArticleNext Article

This post has 39 Comments

39
 1. 1.De la inaltimea celor 0 puncte ale mele am sesizat un Sane punctat la cel mai bun transfer.
  2. Etapa a 19-a se termina pe 1 ianuarie seara si etapa 20(cu care incepe etapa 3-a de pronosticuri) incepe pe 2 ianuarie la pranz deci cam putin timp pentru rezultate si pronosticuri.

 2. Bine punctat, mersi.
  1. Corectat
  2. Hmmm… ramane pun in discutie cand se apropie vremea daca postez Etapa 3 inainte de etapa 19 sau dupa etapa 20.

 3. Au indicat corect portarul cu cel mai mic numar de goluri incasate pe meci: Mihai Roman, Filotas, Torpyla, Florin, David Filip, Remington Steele, Alex Enășescu.

 4. Mane, cel mai bun transfer, a fost prezis de: mihai, Cristi Radulescu, Dorin.

 5. As zice dupa etapa 20. Inainte de etapa a 19-a sunt vreo doua-trei etape in succesiune de cateva zile combinate cu Craciunul si sfarsitul de an. Probabil multa lume o sa rateze niste deadline-uri 🙂

 6. Eu nu prea inteleg o faza cu punctajul dar nu stiu daca e de la prea putinele ore de somn din noaptea precedenta 🙁
  De ce sunt 15 pct in faza 1 si la fel in faza 2 pt campioana? Idem pentru calificatele in Liga. Adica daca ai dat pronostic bun sau rau in prima faza, ce faci in a doua, il dai acelasi, il schimbi? Daca il nimeresti pe primul dar nu si pe al doilea, iei 15 pct?

 7. Sa lamurim cateva lucruri in general.
  -orice nu e interzis explicit, e permis. De exemplu sa iti schimbi pronosticurile pentru Etapa 2 fiindca acum ai mai multa informatie. Tocmai asta era una din curiozitati – cum isi vor schimba oamenii opiniile
  -etapa 1 si 2 trebuie privite practic ca si cand s-ar referi la campionate diferite
  -initial ma gandeam ca va fi mai usor de prezis campioana, deci sa se acorde puncte mai putine. Dar mi se pare ca situatia e tot neclara in fruntea clasamentului, deci e comparabil de greu cu a prezice ca inainte de prima etapa
  -am dat puncte mai putine la retrogradare unde mi se pare ca lucrurile s-au lamurit mai mult decat in fruntea clasamentului.
  -daca nimeresti pronosticul in prima faza/etapa iei 15p. Daca gresesti in etapa 2 iei 0. Etapele sunt punctate separat
  -e un concurs f diferit de ce exista in alte parti, il dregem pe parcurs. La editia a 5-a va fi mai bun 🙂
  -dupa doua etape de concurs (etapa 20 in PL) daca o echipa se distanteaza la 13p de exemplu inlocuim intrebarea despre campioana cu una referitoare la cat va fi diferenta minima intre primele doua clasate pana la sfarsit
  -deci pastram aceleasi intrebari daca sunt relevante
  -senzatia mea acum e ca majoritatea participantilor vor obtine cele mai putine puncte in etapa 1
  -ca sa pastram interesul in ultimele 2 etape trebuie 1-2 intrebari f grele, dar cu punctaj mare incat sa poata avea sanse, chiar f mici si cineva f inspirat
  -invatam din greseli

 8. Foarte draguțe întrebările dar la fiecare mi s-a părut că a lipsit varianta de vină și rușine pe care aș atribui-o nu sistemului, nici scouterilor, nici profesorilor.
  Problema sunt părinții și prin extindere, presa, biserica și abia apoi statul. Iar în 90% din cazuri părinții nu au habar ce știe să facă al lor plod, ce le place, la ce sunt talentați. Pur și simplu nu au timp, nu știu cum, sau, mai grav, nu îi interesează.

  Dacă aș fi ministru al educației, în liceu aș introduce o materie numită educația copilului, unde un expert în socio/psiho le-ar putea face măcar o sumară educație viitorilor părinți despre cum să crească generația următoare, despre traumele psihologice la care sunt supuși copiii din cauza ignoranței și ignorării, despre cum poți motiva, educa și ambiționa pe cineva să treacă prin tarele copilăriei / adolescenței.

  Așa ajung la altă mare hibă a sistemului românesc și anume presa, care face educație în locul părinților. Și să ne păzească mniezo de cât *ă*at circulă nestingherit prin mințile nesupravegheate ale copiiilor români și, mai rău, prin mințile nesupravegheate ale părinților români.

  Moment în care ar trebui să intervină biserica, în orice stat civilizat. Biserica, salvatoarea sufletului și a minții, în mod firesc. Doar când spun asta și deja sună absurd, pentru că… așa-i la noi hahaha.

  Și abia apoi sunt de vină statul și probabil Dana Nălbaru. Și scouterii, firește.

 9. 1. Sane sau Mane ? Nu am stat sa verific dar e o mica diferenta intre cei doi, daca nu sunteti si voi ca la examenele de specializare, vezi articolul lui Tolontan.

 10. Am si eu o sugestie pentru punctajele la unele intrebari, si anume punctaje intermediare. De exemplu la cel mai bun transfer, cred ca sunt si altii care ar putea fi punctati, ex Zlatan. In niciun caz Mkhitarian pus de mine 🙂 La fel, la revelația si la dezamagirea inceputului de sezon, eu cred ca ar trebui punctate (diferit) mai multe raspunsuri. De exemplu la revelatie se puncteaza 3 puncte Liverpool, 2 p Bournemouth, 1 p Everton sau Chelsea. La negativ eu as fi punctat si West Ham, si nu doar pentru ca am pus eu.

 11. Imi place ideea ta. Daca o aplic retroactiv sunt curios daca este cineva impotriva.

 12. E Mane. Sane a jucat doar in 5 meciuri deci nu poate fi luat in considerare.

 13. Am interpretat gresit mesajul lui manix. Forget about it. Lui filotas nici nu ii raspund la acest atac, ca nu merita.

 14. Nu ar trebui, pentru ca deabia acum faci prima punctare.

  Dupa parerea mea e mai corect sa punctezi raspunsuri “aproape corecte”, de exemplu cine o sa dea al doilea 6 goluri sa fie punctat cu 2 p, fata de cineva care a pus Sturridge.

  Daca duc la extrem rationamentul, cine a pus la revelatie o echipa care a fost praf (de ex West Ham) ar trebui sa fie depunctat 🙂

 15. Foarte de acord cu tine, dar ultima intrebare tocmai pe chestia asta intentiona sa se axeze, si avea o optiune de genu “Intreaba bunicii, io is prea ocupat”. La prima intrebare, unde am pus statu ca si raspuns, era din nou o ironie, pentru ca statul nu are ce sa faca, dupa parerea mea, in primii pasi in sport.

  As putea scrie o dizertatie probabil cu ce vad in jurul meu pe temele astea. Parinti, asa cum spui tu, doar cu statutul si nimic altceva. Care pun o presiune fantastica, la sport, la scoala, peste tot. Care au un weekend pe luna si o vacanta pe an cu copiii. Pentru ca sunt
  ocupati, biznismeni, importanti, intr-un cuvand lipsiti de chef. Antrenori care striga si injura copii de 8-14 ani, dupa parerea mea copiii (si adultii, de altfel) pot fi motivati altfel decat cu urlete, pe terenul de sport, in clasa sau oriunde altundeva. Nu ma intelegeti gresit, winning counts, la orice varsta, dar felurile de a transmite acest mesaj sunt multe.

  Nu am timp sa intru adanc in detalii, si aici vorbesc pur din experiente traite si vazute cu ochii mei proprii si personali, dar imi fac daca este de interes. Spun doar atat, ca teaser. Eram la un meci de baschet fete, 10-11 ani. Unul din antrenori mai ales, atata urla ca, desi nu eram implicat nicidecum, am vrut sa-l iau de ceafa la un moment dat, habar nu am (sau nu vreau sa am) cum au rezistat acei copii si insotitorii lor. Se intampla ca una din jucatoarele lui sa faca 5 greseli si sa fie eliminata. Antrenorul era atat de preocupat sa-i urle la fetita aia in fata de si cum ca meciu a inceput cu 4 jucatoare in echipa lui. Eu ii strig de pe margine, ba nerodule, da si tu o indicatie pertinenta, sau pur si simplu spune-le sa se distreze, da baga pe cineva in teren ca esti cu 4. La care arbitra ma aude, sa uita la mine, imi zambeste cumva, fluiera si-i spune boului ca domnu a spus sa termine scandalul si sa-si completeze efectivul. Plus ca nu am vazut, la nici o echipa, ideea de pasa, de miscare. Apararea inseamna presing in panou advers iar in atac dribling pana la cos si aruncare. Si asta nu doar la un meci. Am ramas marcat. Si nu e caz singular, de vreme ce si in presa au fost semnalate astfel de compartamente cu copii.

  Mai las aici ceva ce mi-a placut mult:

  https://www.youtube.com/watch?v=VCOyhqKRrv4

 16. quick quizz
  ce jucator din istoria PL a marcat cele mai multe goluri nefiind titular ci intrand pe parcursul meciurilor?

 17. Daca ar fi sa o luam dupa importanta in jocul echipelor la care evolueaza si prestatia avuta, Kante si Mane se detaseaza pentru mine intr-un top al transferurilor sezonul asta. Iar whoscorred loves Pogba apparently, are un rating foarte bun pentru un jucator care nu a facut nimic exceptional in 9 etape.

 18. oricum se intampla niste lucruri ciudate sezonul asta cu Arsenal. something’s in the water
  raman la pronosticul deja facut. cei care nu ma cred, should know better:)

 19. – foarte bun rezultat pt leicester. Cred ca e primul punct din deplasare.
  – spurs shaky. Ar trebui sa castige meciurile de genul asta
  – fraud Guardiola mai pacaleste in continuate lumea. Revenind la educatia fotbalistica, presa i-a cerut lui Pep sa-si schimbe filosofia in 200 de articole sapt trecuta, ca na, e PL si e greu. Omul fiind pe primul loc. In schimb nimeni nu-i cere lui Mourinho sa-si schimbe filosofia, desi e pe locul 8, la 8 pct de City.

 20. Sunderland-Arsenal 1-4
  WBA-Manchester City 0-4
  Crystal Palace-Liverpool 2-4
  Southampton-Chelsea 0-2
  Man Utd-Burnley 19 corners

 21. Nu am vazut meciul de pe OT, dar nu as pune prea multa sare pe rana dupa un meci in care presupun ca au dominat total, Burnley ne-a facut acelasi lucru si noua si dupa alte 8 etape as zice ca nu stam tocmai rau.

 22. sa inteleg ca tu judeci un antrenor dupa 8 meciuri? ar trebui dat afara ca nu a reusit sa-si faca echipa sa joace cum vrea el in 4 luni. nu sunt nici pe departe aparatorul lui Mou, ba chiar nu l am vrut si nu l vreau la echipa dar daca tot a ajuns acolo de ce sa nu i dau si lui macar 1 an cum au primit si ceilalti.?

 23. Din partea mea puteti sa-i dati si zece ani:)
  Sunt complet de acord cu tine, sigur ca e prostesc sa vorbesti de o demitere a lui Mourinho acum si sunt de acord ca indiferent de rezultatul din acest sezon sa fie lasat si la anul.
  Dar asta nu eludeaza faptul ca e un trend de rezultate proaste la echipa, din motive nu neaparat imputabile antrenorului. Eu cred ca vina lui Mourinho e foarte mica aici, pentru ca pana la urma ce sa faca si Mourniho, sa bage el in poarta mingea lui Ibra?
  Dar undeva tot este vina.