Brian Phillips scrie pe Grantland despre revenirea lui Matt le Tissier, care la 44 de ani va juca câteva meciuri pentru Guernsey FC, echipa oraşului în care s-a născut şi al cărei preşedinte onorific a devenit între timp:

He was a great player because you can look at any clip of him and see that he was a great player — because he could do things hardly anyone else could do, because he played soccer in a way that could make you feel something. I’m going to type that again, because it contains words that deserve to be repeated. He played soccer in a way that could make you feel something. What else do you want from an athlete?

Adică făcea lucruri de genul ăsta:

Sursa foto: Ronnie MacDonald.

Previous ArticleNext Article

This post has 11 Comments

11
 1. Also know as “Le God”.

  Pe la inceputul anilor 90 am vazut la un moment dat la tv (cred ca nu exista decat tvr pe vremea aia) un fel de season highlights al unui sezon de premier league. Atunci l-am vazut prima oara pe Le Tissier si m-a impresionat foarte tare. Chiar tin minte ca nu intelegeam de ce nu mai aud de el; era totusi o vreme in care nu aveai unde sa vezi un meci in direct din PL, iar prin ziare gaseai doar stiri sau cronici scurte de meci, nu analize.

  Acum, privind in urma, cred ca a fost cam un fel de Dobrin: supertalentat, dar capabil sa se exprime doar la un nivel mic, unable to take the next big step. Still a pleasure to watch, however.

 2. Spre rusinea mea, recunosc ca am aflat despre el abia cand am pus mana pe un FourFourTwo.

  Din interviurile pe care le-am mai citit cu el, omul pare foarte laid-back, neambitios, nu intr-un sens peiorativ. I-a placut si i-a fost de ajuns sa fie cult-hero local.

 3. a, corect, daca asta si-a dorit, foarte bine. nici n-o ziceam cu repros, doar cu un pic de regret

 4. Haha, Tudore, intotdeauna am fost de parere ca te pricepi mai mult la snooker decat la fotbal:)
  Bunul simt spune ca Ronnie va iesi din primele tururi la Crucible anul asta, dar you never know. Funnily enough cred ca e singurul care-l poate bate pe Selby la ora actuala, un meci Ronnie-Trump ar fi ceva special iarasi:)

 5. Cardiff in Premier League, le-a luat ceva timp.
  In other news, daca va ramane la QPR, Redknapp va da piept cu Bournemouth anul viitor in Championship.

 6. Las’ ca eu nu stiam de meciul asta si nu intelegeam de ce e asa multa lume in drumul meu spre hotel: cand am vazut ce pline sunt pub-urile cu tunari m-am lamurit 🙂