Liga Campionilor – day one

N-a fost rău deloc, nu? Imperfecțiunile începutului de sezon ne-au dat o primă etapă mai mult decât decentă de Liga Campionilor. Câteva gânduri despre meciurile echipelor englezești:

  • se spune că dușmanul binelui e mai binele. De la începutul sezonului Mancini a tot încercat mici ajustări tactice care au ajuns să defeat their own purpose, cum spune englezul. Experimente, cum ar fi sistemul cu trei fundași, care încurcă și mai tare problema pe care ar fi trebuit s-o rezolve de la bun început. Din cei patru fundași și doi mijlocași defensivi, Kompany e singurul punct fix. Restul sunt rotiți de la meci la meci.
  • încă din perioada Inter, Mancini a fost luat la întrebări pe seama felului în care își așeza echipa în Europa. Marți, el început meciul de pe Bernabeu, cel mai greu pe care-l va juca în această grupă, cu patru jucători care adunau împreună trei apariții în acest sezon. Barry, Maicon și Javi Garcia bifaseră primul meci sâmbătă cu Stoke, în timp ce Nastasic, fundașul de doar 19 ani a debutat tocmai împotriva lui Real. Comparați asta cu felul în care Fergie l-a băgat pe Nick Powell la 3-0 în ultimele 20 de minute cu Wigan.

[cleeng_content id=”269390311″ description=”Pentru a citi restul articolului, abonează-te cu doar 2 euro pe lună.” price=”0.29″ t=”article”]

  • după primele 12 minute Ronaldo sutase deja de patru ori la poartă. Dacă nu era clar dinaintea meciului, primul sfert de oră ar fi trebuit să-l avertizeze pe Mancini că Maicon va avea viață grea dacă nu va fi ajutat.
  • accidentarea lui Nasri a fost aproape o blessing în disguise. Asta era șansa de a întări flancul drept. Decizia lui Mancini de a înlocui extrema dreapta cu un fundaș stânga e aproape inexplicabilă. Nimeni nu i-a luat locul lui Nasri, lăsându-i întâi pe Maicon și apoi pe Zabaleta complet expuși. Nu e o întâmplare că două dintre goluri au venit din acea zonă.

  • Arsenal și Manchester United și-au făcut treaba dar nimic mai mult. Au luat punctele printr-o combinație de șansă și dârzenie, dar, până la urmă, asta fac echipele mari.
  • United a ratat toate penaltyurile din acest sezon, prin RVP, Chicharito și Nani aseară. Ferguson a spus după meci că s-ar fi așteptat ca van Persie să bată penalty-ul, o problemă mai veche pentru Man United, dar oricum neașteptată la nivelul asta.
  • golurile lui Oscar ascund oarecum găurile defensive ale lui Chelsea. Dacă înfrângerea din Charity Shield n-am știut cât de în serios să o luăm, dacă Supercupa Europei a părut un accident, iată că Chelsea e din nou vulnerabilă în fața unei echipe care vine să joace fotbal.
  • Obi Mikel a luat toată vina asupra lui după meci, dar Terry a adormit la golul doi, ieșind prea târziu la offside. Despre Torres, Ruud Gullit a spus tot ce era de spus pe Sky: în momentul asta Chelsea joacă în zece oameni.
  • golul primei etape, șutul Zola-esque al lui Oscar:

O primă impresie și despre CFR Cluj și Barcelona. Bănuiala mea e că CFR-ul va termina pe ultimul loc, la fel că acum doi ani când a bătut-o pe Basel în primul meci. Braga a avut aproape 70% posesie, raportul suturilor pe poartă fiind 23 – 4. E cam greu să pull a Chelsea meci de meci.

Barcelona pare să nu-și fi învățat lecția din sezonul trecut, primind din nou două goluri din trei șuturi pe poartă. Asta se întâmplă când ajungi să joci cu Song și Mascherano fundași centrali. Împrumutând expresia lui Jonathan Wilson: the refusal or inability to sign what is so obviously lacking is puzzling.

[/cleeng_content]