Man City – Man United 2-3

  • un derby de mare calitate, care s-a lăsat cu goluri, nervi, şi sânge, totul derulat pe repede înainte și încheiat dramatic. Până și lui Tom Cruise i-a plăcut!
  • s-a scris despre mancuniene că-s două colecţii de jucători remarcabili, dar nu echipe cu o identitate clară de joc. O evaluare aspră pe care Manchester United a contrazis-o, dar Man City nu. United a avut organizarea şi concentrarea unei echipe care joacă cel mai important meci al sezonului. City a fost aceeaşi echipă blazată căreia îi vine cheful abia în ultima jumătate de oră.

[cleeng_content id=”373188256″ description=”Pentru a citi restul articolului, abonează-te cu doar 2 euro pe lună.” price=”0.29″ t=”article”]

  • United a stat la cutie, a absorbit presiunea și a lovit pe două contra-atacuri electrizante venite pe flancuri. Cu un gol anulat greșit și un penalty refuzat la Evra, Man United a făcut suficient ca să ia punctele din cea mai grea deplasare a sezonului. Rooney, despre care in august se spunea ca i-a trecut vremea, a fost cel mai bun om de pe teren.
  • dacă într-un meci de rutină mai scapi cu unu-doi jucători care se plimbă pe teren, pontează şi iau prima de joc, Man United nu e echipa care să-ţi îngăduie asemenea mofturi. De la De Gea până la Cleverley toată lumea a jucat cu o intensitate pe care o văd pentru prima dată la United sezonul ăsta. MOTD a avut un montaj cu Van Persie respingând cinci cornere bătute la prima bară. De cealaltă parte, City a avut două mâini moarte care aveau s-o coste meciul:

Balotelli – Mancini a spus după meci că e incredibil cum un jucător de o asemenea calitate îşi aruncă talentul pe geam. Şi e adevărat, dar ştiai cu cine ai de-a face! Ştiai că Balotelli e un jemanfişist ieşit din formă şi totuşi l-ai titularizat, aşa că fii bărbat şi asumă-ţi decizia. L-ai lăsat pe bancă pe Tevez şi Dzeko, cu 13 goluri între ei, şi ai început cu un atacant care a dat un singur gol sezonul ăsta din nouă ocazii clare. Sătul de călcâiele lui Mario, Mancini l-a schimbat în minutul 52 cu Tevez, care a întors dinamica meciului cu atitudinea lui de buldog gata să moară cu ei de gât. Că n-ar fi trebuit să termine meciul în teren, asta e altă discuţie.

Nasri – celălalt lucru care l-a nemulţumit pe Mancini a fost că la lovitura liberă a lui Van Persie, din zidul de patru au rămas… two and a half men. Tevez s-a rupt de zid de capul lui, iar Nasri s-a ferit, cum făceam eu când eram mic şi ştiam că ăştia mari joacă cu “bombe”. Nasri e cel mai bun creator al lui City sezonul ăsta, dar nu face aproape deloc faza defensivă, şi asta e un lux care costă, când adversarii joacă cu doi mijlocaşi lipiţi de tuşă. Harta defensivă a francezului e o coală albă: nici o alunecare, nici o intercepţie, nici o minge blocată.

  • că e suficienţă sau că antrenorul nu ştie să-i motiveze, asta e greu de spus din afară vestiarului. Dar dacă nici într-un meci ca ăsta nu dai ce ai mai bun, atunci când o mai faci?
  • trei şuturi pe poartă, trei goluri luate de Hart. E greu să dai vina pe dânsul la vreunul din ele, poate la al treilea, dar deja sunt prea multe meciuri în care englezul nu scoate nimic ca să fie vorba doar de ghinion. Procentajul mingilor aparate de portarul lui City a scăzut de la 76% în sezonul trecut la 66% în acest sezon.

https://twitter.com/rioferdy5/status/277813337813819392

  • Manchester United se desprinde la şase puncte dar aş putea bag mâna în foc că City o va prinde din urmă. Raportul şuturilor, compilat de James Grayson înaintea acestei etape, arată că City controlează mult mai bine mingea. Bun, şi atunci ce caută United pe primul loc? Trupa lui Ferguson beneficiază de un procentaj de goluri raportat la şuturi pe poartă nesustenabil pe termen lung. O anomalie, iar anomaliile tind să se corecteze de-a lungul sezonului.

[/cleeng_content]
Sursa foto: Johnny Vulkan