• Manchester United lasă vecinii gălăgioşi la 12 puncte în spate, o diferență recuperabilă doar în teorie. În lumea reală e cum zice Fergie la finalul interviului de pe Beeb: “What happened last season won’t happen again. Trust me.”

  • spuneam în avanpremiera etapei că, dacă City pierde, asta o să-i dea șansa lui Sir Alex să odihnească mai mulţi jucători. În fapt, a fost exact pe dos. SAF a recunoscut după meci că înfrângerea lui Man City l-a determinat să trimită o echipa mai puternică decât avea de gând iniţial, tocmai ca să îngroape orice speranţă de revenire a lui City. Everton a jucat în notă obişnuită din deplasările dificile, adică prost. În 11 ani de când Moyes e la echipă, Everton n-a bătut niciodată în deplasare în campionat la United, Arsenal, Chelsea şi Liverpool.
  • Frank Lampard marchează în al patrulea meci consecutiv de campionat şi ajunge la patru goluri distanţă de recordul lui Bobby Tambling, cel mai bun marcator din istoria lui Chelsea. Întrebat un pic parşiv după meci dacă el decide dacă Lamps va primi un nou contract sau nu, Rafa Benitez a râs amar şi i-a răspuns reporterului: “What do you think?” Un fel de-a spune: “Crezi că nu l-aş păstra dacă ar depinde de mine?”
  • Balague scrie că Chelsea a făcut o ofertă de 35m de euro + Courtois pentru Falcao.

[cleeng_content id=”951101713″ description=”Pentru a citi restul articolului, abonează-te cu doar 2 euro pe lună.” price=”0.29″ t=”article”]

  • Arsenal face pe Stadium of Light ce n-a prea făcut în ultimii ani. Tine cu dinţii de un avantaj fragil în deplasare, aparandu-se timp de o jumătate oră în zece oameni. Mignolet şi-a ţinut echipa în meci blocând pe rând şuturile lui Walcott, Ramsey şi Cazorla. Szczesny s-a ridicat la înălţimea provocării şi a închis poarta în faţa lui Steven Fletcher. Scoţianul a ratat trei ocazii clare de gol. În întreg sezonul până la meciul cu Arsenal ratase patru de toate.
  • Swansea, club sănătos, cu un buget responsabil, un antrenor modern şi transferuri inteligente, bate pe QPR, club care şi-a pavat drumul spre faliment transferând nume mari pe salarii absurde. După ce luaseră un singur gol în ultimele cinci partide, QPR ia patru boabe de la Swansea. Pentru londonezi, retragerea lui Ryan Nelsen s-ar putea să fie un handicap mai mare decât accidentarea lui Remy.

  • cine ar fi crezut că presa din Anglia o să ia din meritele argentinianului Pochettino şi o să le atribuie englezului Adkins? Dacă ignori paşapoartele pentru un minut, vezi că Pochettino a schimbat profund în bine jocul unei echipe care cu toată formă bună în care era, câştigase doar una din ultimele şapte partide. Pochettino ia cinci puncte cu Everton, Wigan, United şi City, partide din care Adkins nu luase nici unul în tur. Southampton a avut 52% posesie faţa de 44% şi un bilanţ al suturilor de +10, faţa de -16 în partidele pereche din mandatul lui Adkins.
  • Joe Hart a comis patru erori care au dus la gol în acest sezon, la fel de multe ca Reina şi Federici. Sezonul trecut a avut o singură eroare şi un procentaj de mingi apărate de 77% faţa de 65% în acest sezon. Mancini după meci: Joe is a good keeper but a goalkeeper can’t do a mistake like this. Probably we think because we won last year we are top players, but to stay at the top you need to work like we did last year.
  • Stoke – Reading pare să fi fost un meci “grozav”, în care balonul a mai atins şi gazonul din când în când:

  • Bale traversează una din acele perioade în care e unplayable şi obligă presa să-l pună în legătură cu Real Madrid. E de-acum al treilea meci la rând în care e cel mai bun de pe teren, în care nu doar golurile, ci şi restul şanselor lui Spurs vin de la el. Galezul apare mult mai des la finalizare şi mai rar pe faza de creaţie decât în mandatul lui Redknapp.
  • Bale a dat o singură pasă de gol, faţă de zece în sezonul trecut, şi a creat de trei ori mai puţine şanse clare de gol. În acelaşi timp însă a devenit mult mai direct în faţa porţii: şi-a egalat deja numărul de şuturi pe poartă din sezonul trecut, are patru goluri în plus, şi o rată de conversie a şanselor clare de gol de 56% faţa de 25%. Cred c-ar fi nevoie de silly money ca Levy să-i dea drumul.

Golul săptămânii: Bale vs Newcastle.

Echipa săptămânii: Szczesny – Rangel – Sagna – Huth – Monreal – Lampard – Hazard – Pablo Hernandez – Michu – Van Persie – Bale.[/cleeng_content]

Sursa foto: edwin.11

Previous ArticleNext Article