Acum e momentul să alegeți o tabără. Să vă hotărâți ce fel de viziune aveți despre viitor. Sau dacă rămâneți în trecut.

Știu, am exagerat un pic cu categoriile. Puteți să sugerați altele mai bune la comentarii. Și să vă nuanțați alegerea.

Previous ArticleNext Article

This post has 159 Comments

159
  1. Ipoteza de verificat: majoritatea celor carora le place ciorba de burta vor fi retrograzi în materie de VAR. Sau invers

  2. După 6 răspunsuri avem 2 Puristi : Musafiru și Mihai Roman și 4 prudenți : Dorin, Filotas, Mihai și eu.

  3. Ma uit mâine sa vad dacă gasesc opțiunea public. Dacă nu, le public periodic

  4. Comentarii la sondaj

    “Offside: daca dupa 2 reluari din unghiuri diferite nu e clar daca a fost sau n-a fost, atunci da credit atacantului. Hent: probabil vom rezolva paradoxul lui Fermi inainte sa ajungem la o concluzie.
    Pentru ca VAR sa functioneze e nevoie de arbitrii suficient de buni (iar majoritatea celor din PL sunt mediocri) si de un timp de adaptare.
    Mi s-ar parea interesant de imprumutat sistemul din tenis, in care echipa are 2 challenge-uri pe repriza. Comisia VAR din dubita ar interveni doar in cazuri de erori evidente care nu au fost vazute nici de arbitri si nici reclamate de vreo echipa.”

    “Am ales purist pentru ca altfel nu s-ar putea aplica regula uniform, in cazul offside sau hent. Se pot defini limite de toleranta de ordinul milimetrilor la offside. In schimb, la hent nu ai cum sa stabilesti limita de toleranta. Orice atingere a balonului ii influenteaza traiectoria, nu trebuie sa o returnezi ca din preluare la volei, pentru a fi hent, in opinia mea.”

    “La offside nu vad vreo problema, consider ca este foarte bine definit. La hent e loc de imbunatatiri.”

  5. Faptul că e loc de îmbunătățiri in unele domenii nu inseamna ca nu ar trebui să se aplice VAR peste tot inca de acum. Se joacă după niște reguli pe care le stiu toți sau ar trebui să le stie si care trebuie să li se aplice tuturor in mod egal. Altfel, păstrând proporțiile, ajungem ca la discuția despre clasamentele din tenis: pot fi îmbunătățite dar ele reflectă pozitia fiecăruia după un set de reguli unanim recunoscute si aplicate. Asa si in fotbal, avem niste reguli si le aplicăm. Dacă nu ne convin regulile, le schimbam dar nu eliminăm pe cel care le aplica, yes, No?

  6. Inca din anii 2000, odata cu implementarea TMO in rugby, eram convins ca si in fotbal se va ajunge sa se implementeze sistemul de arbitraj video. Nici un sistem nu este perfect, dar odata cu implementarea VAR, ierarhiile stabilite fraudulos, prin erori de arbitraj, vor fi pe cale de disparitie. Opiniile contra VAR sunt chestiuni care tin mai mult de modul de implementare, care in timp se va perfectiona.

  7. Varianta free a lui Crowdsignal nu permite acces public la rezultate sau sa le trimit. Deci fac copy paste

  8. Eu sunt de acord cu implementarea VAR, dar ce faci când și cu VAR in față, îți bați joc de regulament (îmi vine în cap faultul la portar al lui Suarez) ?

    Legat de henț, e cazul sa vorbim de “orice mana e henț” sau lăsăm inca loc de interpretări ? Distanța, intenția, poziția naturalã șamd.

    Și ce facem cu simulările daca tot ne îndreptăm spre o mini reforma ? Care e cea mai bună soluție ? Dpmdv, nu ar trebui tolerate absolut deloc și aș pedepsi cu roșu sau *portocaliu sau ce alta culoare mai voiau să introducă, eliminând fotbalistul de pe teren pentru 15-20 de minute.

  9. Cred ca i-am speriat pe mulți făcându-i retrograzi. Se feresc de categoria respectivă. Nu ma refer la tine, bineînțeles.

  10. Asta m-a facut pe mine sa trec de la retrograzi la prudenti:) la modul ca VAR-ul e utilizat foarte bine aici, adica nu se opreste faza nici cand e un offside imens ci se continua, se marcheaza, dupa care se revine si arbitrul fluiera/tusierul ridica fanionul/VAR confirma. Adica nu opreste flowul, cel putin asa am vazut in Champions League, sper sa se aplice similar in campionate.
    Si de ce sa nu fie aplicat pana in ultima secunda? Adica in prelungiri se da liber la henturi?:)
    Eu am fost sceptic, dar modul de aplicare in CL si World Cup m-a facut sa imi schimb opinia, adica e departe de a fi perfect insa e totusi un pas inainte fata de ce e acum. Nu un pas ca de la Pamant la Luna, dar e o imbunatatire. Tehnologia exista ptr imbunatatiri si mai drastice si semnificative insa presupun ca mentalitatile mai au nevoie de ceva timp. Eu as vrea un arbitru AI pe teren:) numai ca machine learning training model-ul din spate sa nu fie facut pe baza de decizii luate de scamatorii din Premier League:)

  11. Ciorba de burta e de fapt o chestie inovativa acum, am vazut ca prinde avant printre hipsterii bucatariei actuale. Da, multi abia acum descopera chestii precum ‘tripe soup’ sau fermentatia…

  12. De curiozitate, ce semnificatie are ziua de maine in Franta?
    Maine se anunta cel mai mare meeting ever si in Londra, dar va fi foarte pasnic mai mult ca sigur.

  13. Abel Xavier este de acord cu tine, iar Portugalia poate ar fi castigat trofeul in 2000!

  14. Pentru ca pedepsele sunt prea mici. Un cartonas galben pentru un atacant e nimic. Si atunci de ce sa nu riste?
    Si da, sunt convins ca sunt invatati sa faca asta.
    Parerea mea e ca sunt fapte imorale si fapte imorale. Vrei sa castigi imoral, be a thug. Da la glezne, trage de par, strange de oua, injura de mama. Dar sa te arunci si dupa aia sa te tavalesti pe jos, that’s just being a little bitch

  15. Reglementarile sunt clare: daca este la limita, lasa faza sa curga, nu fluiera, chiar daca tusierul ridica steagul, urmand sa verifice cu VAR daca a fost sau nu offside. Aceasta abordare este in spiritul jocului.

  16. Mie imi place dar prefer gulasul! Dovada ca Geografia face nu doar Istoria ci si bucataria…

  17. Gand la gand, daca vedeam raspunsul tau nu mai dublam precum Irina Nistor, in stil “mortii au fost arsi de vii” (filmul Socanta Asie).

  18. Cat de prost sa fii sa faci asa ceva in min 90 cand echipa ta conduce niste amarati cu 4-1?
    https://streamja.com/gQkJ
    Pe cuvant, dupa leg breakers astea sunt fazele pe care le urasc cel mai mult in fotbal. Am mai mult respect pentru aia care scuipa sau fac gesturi obscene
    Macar daca recunostea ca a fost tampit, dar mai face si pe nedreptatitul

  19. Prudenti: Romi, Filotas, mihai, Dorin M, Minereu, Torpyla, COYS, Bogdan C, bebelak, Rush
    Puristi: Mihai Roman, Musafiru, ursano, mniezo’, dar_eu, Radu, ama, Tiamee

  20. pare o lupta intre realisti si visatori. voi va dati seama parca mai mult ca nu e chiar ce trebuie inca iar noi vrem sa credem ca va rezolva lupta cu greselile. probabil.

  21. Gulasul e f divers si eu continui sa experimentez. Sunt curios voi pe care il preferati? Cu afumatura sau fara? Cu morcov sau fara? Cu amerstec de carnuri (vita, porc, carnat) sau cu un singur fel de carne?

  22. Am vazut la juniori cum le vorbesc si cum reacționează atunci când o fac si cand nu. Copiii învață repede.

  23. Șocant: “Giroud then moved to joint third on France’s all-time top scorers’ list, alongside David Trezeguet on 34 goals, after coolly volleying home Blaise Matuidi’s cross in the 36th minute. “

  24. Majoritatea avem pozitiile mai nuantate, nu cred ca ne despart chiar asa de multe.

  25. Alte comentarii:

    “VAR ar trebui utilizat pentru cazurile flagrante, care i-au scapat arbitrului.”

    “Ideea este ca la finalul unui meci sa nu mai apara scuza “golul 2 a fost marcat din ofsaid”; dacă VAR poate ajuta, de ce să nu o facă până la milimetru, cum e si tehnologia care decide dacă e gol sau nu. Cu hentul nu sunt la fel de purist, dar acolo problema nu e VAR ci regula in sine, iar discutia e prea lunga.”

    “Un pumn in gura pe care nu-l vede arbitrul trebuie sanctionat – fie cu VAR in timpul meciului, fie dupa. Un offside de 1 metru din care se da gol, un gol cu mana… trebuie sanctionate. O tinere la un corner care nu depaseste un oarecare bun simt nu tre sa devina penalty.”

    “Am bifat purist pentru ca la ofsaid si la hent arbitrul are mai multe sanse sa ia decizia corecta dupa ce vede 2-3 reluari decat in timp real. Altfel, nu cred ca VAR ar trebui folosit decat ca acum, pentru evenimente importante, nu pentru toate auturile. Mi-ar placea sa vad VAR mai activ la simulari, nu prea am vazut multe cartonase date pentru asta datorita VAR. Si as mai vrea arbitru echipat cu microfon. Pentru entertainment mai mult, dar si ca sa vezi care e rationamentul pentru care ia o decizie”

  26. Michael Oliver la Suedia-Romania. Hai o ca o sa fie ceva distractivo-enervant indiferent de evolutia tricolorilor…

  27. Nu stiu cat de obosit era Puscas dar mi se pare ca a stricat Contra formula cu care am dominat la un moment dat. Si nici a treia schimbare nu a ajutat deloc.

  28. Putea sa se revanseze cu un penalty la semi-faultul semi-simularea lui Sapunaru ticalosul.

  29. Zici de hipsterii din RO sau din lume. Eu o descopar mai nou ascunsa sub nume ca “işkembe çorbası” / “škembe čorba” / “Kuttelsuppe”.

  30. Zicea cineva de VVD ca este fundasul driblat de cele mai putine ori in acest sezon. Nu contest, dar vazand cat de larg face marcajul la Gnabry, care de langa VVD, preia, se misca 10 metri spre coltul careului si suteaza la vinclu, nestingherit, ma intreb daca nu era mai bine sa riste sa fie driblat :)…

  31. 🙂 Cat a jucat Varane titular si cat a jucat Pepe? Intreb, nu mai stau sa caut, dar Varane nu mi se pare exemplul de fundas de Real la 18 ani cand l-a adus Mourinho…

  32. Ok. As spune că ai și nu ai dreptate.
    Ancelotti și-a bătut joc de el, tactica lui fiind de a nu deranja numele grele din vestiar.
    Cu Mourinho,a fost la ani lumină înaintea lui ramos și pepe, dar vestiarul ăla e o gluma proastă

  33. Sunt nostalgic, mi-a plăcut mult de el când a luat Montpellier titlul și a făcut treabă bună și la Arsenal, pasa lui cu călcâiul la golul victoriei lui Ramsey în finala cu Hull de exemplu sau golul cu Palace pentru care a luat premiul Puskas.
    Deschamps nu va renunța la el decât în unul din următoarele cazuri:
    – Giroud să plece în Turcia cum era vehiculat în iarnă sau pe alt continent.
    – Franța să aibă un European sub așteptări iar Giroud evoluții modeste.
    Altfel, potențialul său înlocuitor în atac, Lacazette nu mă impresionează cu nimic. Zic de asemenea să ne bucurăm că n-a ajuns Zidane pe banca naționalei.

  34. La 19 ani nu exista fundas central de Barca, Real, Juve, Bayern sau orice alt club cu pretentii de a castiga UCL. De Ligt nu este o exceptie, a dovedit-o la golul inscris de Sane.

  35. Eu am votat in seara asta. Nu risc sa votez de doua ori, au mai fost unii care au votat masiv pe la referendumuri si acu sunt anchetati sau…au fost.

  36. Am verificat, intre timp. Pana la 22 de ani, Varane nu a prins mai mult de 15 jocuri in campionat (incluzand si aparitiile ca rezerva). Avea 22 de ani cand a devenit titular de drept…

  37. Vorbim de experienta pe care oricum o castigi in timp, valoarea e acolo, nu-ti mai ramane decat sa gresesti si sa inveti!

  38. Am inchis sondajul. Rezultat final:
    https://uploads.disquscdn.com/images/c5c0f2c39c53cf07443dad1bc74669d21547c48e92b206f09e92f094d0a0f59e.png

    Prudenti: Romi, Filotas, mihai, Dorin M, Ionut R, Torpyla, COYS, Bogdan C, bebelak, Rush, Minereu
    Puristi: Mihai Roman, Musafiru, ursano, mniezo’, dar_eu, Radu, ama, Tiamee, Hercule Poirot.

    Si un ultim comentariu
    “Da, sa se consulte VAR pentru orice imprudenta, sa decida arbitrul dupa ce vede reluarile ce a fost.”

  39. Concluzia: esti un trumpist vag si nu-ti dai seama. Te rog nu raspunde aici.

  40. Eterna discutie Messi vs Ronaldo are in final un rezultat:

    Messi has been in Barcelona’s first team since 2005. Ronaldo became the world’s most expensive teenager, a leap to propel him into the international consciousness, in 2003. Any football lover on the planet under the age of roughly 21 will not remember a time when football’s constellation did not revolve around these two most luminous stars. And maybe, when all is said and done, that is what has made this era so extraordinary. People craw or wince at the who is better or who is your favourite nonsense.

    But what brilliant luck to have these two somehow pushing themselves as well as each other. It would not have been the same had there been a Messi era and a Ronaldo era without them constantly overlapping.

    Catch it, catch as much of it as you possibly can.

    https://www.theguardian.com/football/2019/mar/23/lionel-messi-cristiano-ronaldo-catch-them

  41. Tu nu stii sa iei in considerare opiniile altora. In tot ceea ce scrii si sustii. Un om nu e doar ceea ce crede el despre sine ci si suma opiniilor celorlalti despre el. Poate odata o sa iti dai seama. Poate nu.

  42. Teza asta reconcilianta merge la neutri ca mine. Evident insa ca o sa nemultumeasca ambele taberele de ultrasi 🙂

  43. Continua sa te amagesti. Uite un exemplul recent:

    Filotas: “Messi a imbatranit. Pentru fanii naivi care cred ca situatia se mai
    poate schimba, situatia e clara: nu mai poate alerga, si-a pierdut 80%
    din explosivitate, nu mai poate dribla. Asta e finalul carierei lui si
    cu asta va ramane. Nu este putin. Ramane un jucator fenomenal. Cu
    multe si importante trofee. Dar esecul masiv din a doua parte a
    carierei, erorile strategice, lipsa unei atitudini de invingator, o
    mentalitate fricoasa (ii e teama de exemplu sa mai execute lovituri de
    la 11 m), si asta in ciuda imensului talent, fac ca Messi sa nu mai
    poata fi inclus, in all fairness, in discutii obiective privind cel mai
    bun din istorie. El si-a asternut in a doua parte a carierei, asa va dormi.”

    Mihai Roman: “Comentariu Filotas de acum 5 zile…I rest my case :)”

    Filotas: “Nu te-ai prins:)”

  44. Da, mare risc. Sa ajungi mare sforar in Partid…si sa o ai pe Coana Veorica.

  45. Ma ingrijoreaza greselile astea (prima cu Fulham, a doua aici). Statistic acum e imposibil sa faca a treia (o alunecare tip Gerard) pe 31 martie in meciul contra lui Tottenham 🙂

  46. Prea mult spus cea mai buna achizitie a cormoranilor din 1999 incoace! Ar mai fi: Suarez, Samy Hipya, Xabi Alonso, Mo Salah…

  47. Non c’è due senza tre in italiana. Sau titlul unui film cu Piedone, Non c’è due senza quattro 🙂

  48. ”Jamais deux sans trois” se refera la trei evenimente consecutive? Vom vedea cum e in olandeza…

  49. Am fost vineri impreuna cu sotia si baiatul la Anglia Cehia pe Wembley (inca o data multumesc, Coys pentru sprijinul cu biletele). Stadionul mi-a placut mult, m-a impresionat pozitiv (ca stadion in sine mi-a placut cel mai mult din cele importante vizitate), atmosfera a fost insa cea prezisa de Coys: slabuta. A meritat clar ca experienta pentru ca biletele au fost foarte ieftine, 25 gbp adultii si 10 baiatul, dar asta a fost pentru ca am stat in sectiunea de familii unde era plin de copii. Mi-a placut mult galeria ceha, foarte bine organizata, vocala si intelegatoare (au cantat si la 4-0), pacat insa ca si ei par sa nu mai aiba echipa de altadata (doar Schick mai cunoscut in primul 11).

  50. incerc sa mi dau seama, asa putini mai suntem pe aici sau doar nu au raspuns la sondaj.

  51. Eu cred ca mai exista curajosi…totusi imi zic ca am ales bine eticheta 🙂
    Adevarul cred ca e ca anul asta fara VAR in PL a convins pe multi

  52. Nu au raspuns vreo 10. Deci exista un hard core de 30, inca vreo 20 ocazionali si cam inca 50 foarte rari. Putini, da’ buni! Nișă adevarata.

  53. Francezii zic si ala e sensul. Englezii o mai traduc si asa:
    To lose one parent, Mr Worthing, may be regarded as a misfortune; to lose both looks like carelessness (Oscar Wilde, 1895). To lose three parents would be truly miraculous (FumbleFingers, 2012)

  54. Nu ți s-a părut ca ești f departe de gazon? Pe ce inel ai fost? Din cauza distantei fata de teren mie îmi displace enorm Wembley.

  55. Nu sunt de acord.

    Discurs de tipul “hai să-i apreciem pe amândoi” tipic pentru fani/simpatizanți Cristiano. Eu până acum n-am văzut fani Barcelona (glory-hunters, decenți, pasionați, ultrași) care să-l prefere pe Cristiano, pe când fani ai Madridului care-l văd pe Messi superior sunt destui. Aceeași atitudine se poate vedea și la foști coeichipieri ai portughezului sau în comentariile adversarilor comuni din Spania. Acuma n-or fi toți nebuni.

  56. Deci: nu am de ce sa imi cer scuze ca nu te-am facut trumpist.

    Te-am facut “vag trumpist si nu-ti dai seama”= intr-o oarecare masura (10-20%) si fara sa vrei. Care ar trebui sa iti puna intrebarea de ce oare te percepe cineva asa. Tu ai mania mereu ca esti atacat.

    Si te rugasem sa nu facem discutia asta aici. Eu o inchei acum si nu mai raspund.

  57. Cred ca mai toti suntem constienti ca VAR este necesar. Macar pe termen lung. Implementarea sa este inca „a work in progress” dar, asa cum zicea si cineva mai jos, doar din greseli poti invata. De urmarit si ce rezultate va da in contextul modificarilor de regulament din vara.

  58. Mi-a placut asta! Imi vine sa raspund in stil Geambasu, parafrazandu-l pe Dolanescu: “Dintr-o mama si multi tati/ Si fraţi in neştire” ar face banala ultima afirmatie.

  59. Pe 3. Departe dar se vedea foarte bine, nimic de comentat. Am stat sus si pe alte stadioane si aici se vedea suficient de bine.

  60. eu, personal, sunt capabil sa il apreciez pe messi ca fotbalist, dar in echipa mea, as prefera mai degraba un c.ronaldo.

  61. Paradoxal, inelul 3 ofera o mult mai buna vizibilitate decat 1, din punctul asta de vedere si eu agreez cu Ursano – Wembley e unul din cele mai bune stadioane dpv vizibilitate. Comparabil doar cu Allianz Arena.
    Ca si atmosfera e un stadion pur si simplu odios, e perfect ptr meciuri de nationale si ptr spectatori neutri care vin sa vada fotbal fara sa tina cu vreuna din echipe. Numai bine ca avem un stadion ptr fotbal acum, gata cu Wembley-ul. Intrucat nu ma intereseaza meciurile intertari si nici cupele domestice nu ma mai inspira puternic, presupun ca ultima mea vizita pe Wembley a fost la derby-ul nordlondonez de acum cateva saptamani, auguri si adieu Wembley!
    Imi place ca au pastrat cam aceeasi structura la new White Hart Lane, doar marind tribunele. Levy m-a pacalit si de data asta, abia astept sa vad primul meci pe ‘Naming Rights’ Arena, probabil meciul cu City in CL:)

  62. @mniezo’ – cand se intruneste comisia pentru determinarea sanctiunilor? Cred ca de data asta sunt si eu vinovat pentru deschiderea cutiei Pandorei 😛

  63. Pe Allianz-ul lui Bayern am fost doar in vizita. Se vede mișto la meciuri? Ca atmosfera, cel mai fain unde am fost mi s-a parut Allianz-ul lui Juve la concurenta cu vechiul WHL. La meciuri am mai fost pe San Siro dar nu m-a impresionat cu nimic. Stadion mare si vechi, cam ca Nou Campul.

  64. Te judecă cu arbitrajul video 🙂 de vazut daca te suspenda sau doar plătești o amendă:))) In beri, bineînțeles.

  65. După o luptă aprigă pentru titlul de “Fraierii saptamanii”, Elveția a câștigat pe ultimii metri in fata Norvegiei 🙂

  66. eu am urmarit permanent campionatul spaniei, inclusiv meciurile realului. am vazut meciuri in care ronaldo a inclinat efectiv terenul pentru echipa lui, au fost meciuri foarte bune si intr-o perioada facea asta destul de des, poate chiar la cateva meciuri.
    acelasi lucru i facea si messi. doar ca meci de meci.

  67. Vizibilitatea e foarte buna de pe Allianz, e destul de aproape de gazon. Atmosfera e cam la fel cu Wembley, dar altfel e un stadion remarcabil.
    San Siro e un stadion ‘comunist’, ii lipseste pista de atletism in rest exact cam aceeasi structura.

  68. Teams who fail in the UEFA Euro 2020 qualifying group stage may still qualify for the final tournament via the play-offs. Each league in the UEFA Nations League will be allocated one of the four remaining UEFA Euro 2020 places. Four teams from each league who have not already qualified for the European Championship finals will compete in the play-offs of their league, to be played in March 2020. The play-off berths will be first allocated to each group winner, and if any of the group winners have already qualified for the European Championship finals, then to the next best ranked team of the league, etc.
    Lamurit?

  69. Care sunt criteriile pentru un stadion remarcabil? Vizibilitate, acustica, arhitectura? Ce inseamna un stadion “comunist”? Intreb pentru a fi atent la unele detalii pe viitor.
    Dintre stadioanele mari, am fost pe Westfalenstadion, cam industrial si multe bare de metal, Olympiastadion din Berlin, arhitectura impresionanta, dar are pista de atletism, Camp Nou, mi s-a parut f. abrupt, parca as fi avut nevoie de ancora cand urcam scarile alea si ma lua ameteala acolo sus.

  70. Apropo de meciurile astea absolut inutile in care jucatori abia reveniti dupa accidentari se re-accidenteaza, altii motiveaza accidentari si sunt scutiti de prezenta la nationala etc – anyway apropo de Camp European. Tocmai cand credeam ca am inteles Cupa Natiunilor descoper ca n-am inteles nimic de fapt:( ce intelesesem initial e ca aceasta inutilitate extrema numita Nations Cup serveste si ca un criteriu de calificare la CE, deci cele 4 ce vor disputa trofeul in Portugalia sunt calificate din oficiu la Euro. Dar se pare ca nu e adevarat, deci competitia aia e una statistica gen Intertoto ptr nationale, dar fara esteemul generat de calificarea in UEFA Cup pe care o aducea Intertoto la cluburi.
    Confused.com…

  71. Ce e asa greu? UEFA a impartit federatiile membre in 4 urne valorice pt Cupa Natiunilor. Fiecare urna are alocat un loc la Euro 2020. Castigatoarele grupelor Cupa Natiunilor din fiecare urna valorica, sunt primele patru care au sansa de a juca pt locul alocat fiecarei urne pt EURO 2020. Daca una dintre echipele castigatoare de grupe in Cupa Natiunilor se califica din preliminariile CE, atunci locul liber e luat de ocupanta urmatorului loc in urna valorica respectiva. Patru echipe (din fiecare urna valorica) vor intra intr-un play-off pt un loc vacant, in Martie 2020.

  72. Calificarea in play-off-ul de 4 echipe, pentru locul vacant alocat grupei valorice C, in cazul Romaniei (via Cupa Natiunilor)
    Pentru a prinde unul dintre cele patru locuri rezervate echipelor care vor juca pentru un loc la Euro 2020 (dintre necalificatele in preliminarii), Romania depinde de cele 7 clasate inaintea ei la Cupa Natiunilor. Este obligatoriu ca 4 dintre ele sa se califice din preliminariile CE, pentru ca Romania sa poata juca in play-off-ul de 4, pentru locul rezervat urnei C.
    https://uploads.disquscdn.com/images/ec3d2e07ce9247a721cacfe8ecda7bdd98186a0da792a514c6513d7ecebe07ce.jpg

  73. Fiecare urna valorica are alocat un singur loc! Pentru el lupta primele patru din fiecare urna valorica, necalificate in urma preliminariilor. Clasamentul din urna C l-am publicat eu, Romania este a 8-a echipa in urna C, ca sa prinda play-off-ul (care asigura un loc la CE) trebuie ca 4 echipe clasate in fata ei sa se califice din preliminarii.

  74. “If a League does not have four teams to compete (say, for example, ten of the 12 League A teams qualify automatically), the remaining slots are allocated to sides from another League in accordance with the overall UEFA Nations League rankings.” Asta e neclara: deci daca sunt doar 2 din Liga A atunci baga doua banuiesc din Liga B, probabil cele de pe 5 si 6, ca primele 4 din Liga B au playoff-ul lor. Si e cool playofful din Liga D: Georgia, Macedonia, Kosovo si Belarus. Una va merge la europene.

  75. In ipoteza in care se califica 10 echipe din Liga B in urma preliminariilor, scapam de primele doua clasate necalificate din Liga C 🙂 Ar mai ramane sa se califice prin preliminarii inca doua echipe din fata noastra Serbia, Norvegia, Ungaria sau Bulgaria. Asa am putea lupta cu alte 3 echipe in play-off pentru un loc ramas liber.

  76. Pentru mine: vizibilitate, arhitectura, apropiere de teren, accesibilitate in si out (mi-a plăcut mult la Wembley ca aveai scări rulante pana sus, nu am urcat deloc pe jos). Accesibilitatea merge in multe directii: cat de repede intri sau iesi, cum urci la ultimul nivel, cat stai la cozi sa cumperi mancare/bautura, ce mijloace de transport ai si cat de departe sunt de stadion etc.
    Mi-a mai placut un aspect pe care l-am văzut doar pe Allianz-ul lui Juve, tribuna e înălțată din prima si e foarte aproape de teren, ceea ce face foarte mișto locurile din primele rânduri (esti si aproape si ai si vizibilitate de ansamblu ca sa vezi așezările echipelor, de exemplu). Tot la Juve am mai avut ceva ce nu am vazut in alte parti (insa experienta de meciuri e limitata oarecum, multe stadioane le-am vizitat off game) dar e strict pt cine merge cu cei mici, jocuri destinate lor (chiar faine, mi-au plăcut si mie), plus servicii gratis de vopsit pe fata sau părul.

  77. Pai inteleg acum ca cine va castiga in vara Cupa Natiunilor in Portugalia va avea un loc asigurat la Euro2020. Deci Anglia daca castiga, atunci poate sa piarda cu 66-0 meciurile din toamna. Idem oricare din cele 4.
    Am inteles bine?:)
    PS: dar ce se intampla atunci cu cele din urna B, C si D, exista si ptr ele un turneu final la fel ca ala din Portugalia?

  78. Pare clar ca nu avem sanse pe calea asta. Poate 2, in cel mai bun caz 3 se califica din cele din fata noastra. Sigur nu 4. Deci, daca nu castigam in Norvegia, putem spune adio.

  79. Din text reiese ca locurile libere sunt umplute de echipele imediat clasate in urna urmatoare, deci locul 1 din urna (liga) B va merge pe primul loc liber de play-off in liga A (in situatia in care nu sunt 4 echipe necalificate in Liga A, in urma preliminariilor CE). Aici va fi un dezavantaj pentru echipa mai bine clasata in urna inferioara.

  80. Da, e corect ce zici. Dar e mai mult o pedeapsa pentru prima/primele clasate din B

  81. Și după toată chestia asta vi se mai pare ca VAR complica regulile și face fotbalul mai greu de inteles?

    Eu nu o sa îmi bat capul cu aceste competiții care îmi provoacă interes zero și sper sa reușesc sa evit articolele care vor începe sa facă toate calculele pentru a vedea cum se poate califica România la un baraj pe care oricum l-ar pierde.

  82. Sper sa devina hit in Manchester, precum vechiul: ”Sheikh Mansour, Went to Spain in a Lamborghini brought us back a manager Manuel Pellegrini!”

  83. Nu mi se pare obligatoriu să bati, ci sa nu pierzi. Egalul acolo lasa 2 perspective: sa luam cu 1 punct mai mult Spaniei decât Suedia si sa o batem pe ultima la orice scor acasa ori sa luam la fel de multe puncte Spaniei dar sa învingem cu 1-0 sau ceva mai bun in direct. Asta excluzand surprizele.

  84. Iti dai seama ca Solskjaer poate deveni mult mai mult de atat. Daca reuseste poate fi un Zidane sau Pep al nostru.

  85. Stadionul lui Ajax, ArenA (Cruyff Stadium), indeplineste cele trei conditii enuntate de tine. Eu as zice ca se potriveste cu stilul de joc al lancierilor.
    Velodrom-ul din Marseille este un stadion de vazut, la fel Milenium din Cardiff. Dintre stadioanele echipelor de top, Nou Camp este cea mai mare dezamagire, cel mai mare contrast intre stilul de joc al echipei, glamour-ul clubului si betoanele de tip cazemata ale stadionului vazut din exterior.

  86. Nu cred ca Ole va ajunge un Guardiola, pentru ca noi nu am avut un pictor precum Michelangelo Cruyff, care sa ne faca o Capela Sistina… Pep a retusat opera lui Cruyff. Pe langa Rodin-ul de Ferguson nu a crescut nimic, stiut fiind ca la umbra marilor copaci nu creste nici iarba pe care o ruleaza Rio inainte de a spune ca CR7 este egalul lui Messi.
    Ca sa ajunga un Zidane, are nevoie de un Don Florentino, ceasul mostenit de la Fergie nu-i mai sperie pe arbitri 🙂

  87. Oare câți fani barca au votat la acest pool?
    Nici Henry nu ar fi in stare sa faca un astfel de top.

  88. Le prefer pe cele de Macon, am trecut de cateva ori pe acolo, am vazut viile, de atunci cumpar cu incredere din Lidl. O intamplare nostima, legata de Macon. Ajung acum doi ani la Macon, venind de la Beauvais, rupt de foame la hotel (un hotel de familie, nu un lant, in centru). O intreb pe doamna de la receptie, o femeie la 50 si ceva de ani, unde pot manca, era 21:45, in timpul saptamanii. Imi raspunde ca nu mai e nimic deschis in oras dupa ora 21:30, din cauza amenintarilor teroriste! Ma uit la colegul meu el la mine, in capul meu rulau scene din filme 9/11, Basra, Mossul, Black Hawk Down, The Hurt Locker, Green Zone… Razand o intreb daca avem veste antiglont in fiecare camera? Ii spun ca as prefera un Famas si un Glock de 9 mm… Sobra, doamna nu imi gusta gluma si imi raspunde: Rigolez pas! La menace terroriste est reelle!
    Doamnă, aici pana si Guderian s-a oprit, in cel mai rapid Tour de France vazut vreodata, credeti ca altii vor ajunge?
    Noroc cu un grup de ciclisti, aflati pe scaunele de la receptie, care au izbucnit in ras, salvandu-ma de urmatoarele replici. Pentru madame am ramas un “englez ignorant”… dar vinul face toti banii.

  89. Ok,poate exagerez pe alocuri, dar nu am văzut niciodată un jucător urat mai mult de către un fan base precum c.ronaldo de către fanii barcei.

  90. Foarte elegant, dar Fergie e cel mai mare. Ever. Si a dezvoltat o academie, a crescut vreo 3-4 echipe de world beaters si, iata, poate un Ole. Si mai ales a demonstrat o chestie in care cred cu tarie: tactica iti poate castiga meciuri, dar in the long run nu e nici pe departe cel mai important lucru.

  91. Tactician mare nu a fost niciodata si cred ca nici nu pretinde chestia asta. El era mai mult pe partea de macromanagement, din cate stiu nici la antrenamente nu participa mereu, corecteaza-ma daca gresesc. Greatest ever din epoca moderna cu siguranta insa! Longevitatea acumulata intr-o pozitie de top management este impresionanta.

  92. El povesteste ca initial tinea personal toate antrenamentele si ca la un moment dat a invatat de la cineva – am uitat cine, nici nu e esential – ca e mult mai bine daca are niste antrenori si el sta si priveste totul de la distanta. Si spunea ca asa si-a dat seama ca poate urmari mult mai bine in ce stare fizica e fiecare jucator, cum se implica etc.
    Alta poveste la fel de misto e aia care ne arata ca nu avea nici macar un ochi deosebit pentru jucatori. Povesteste cum s-a dus sa vada un meci din asta de juniori, cu ochii pe cativa baieti. Nu-l remarcase pe un oarecare Paul Scholes, dar in ultima faza a meciului piticul roscovan dribleaza cativa adversari, se joaca cu portarul si da gol. Se intoarce catre scouterul cu care venise si-i zice ‘hai sa-l punem si pe asta pe lista’. Scouterul replica ‘nu prea ai ochi la jucatori, sefu, este?! E cel mai bun jucator pe care-l avem’.
    Povestea lui Ferguson e povestea omului care stie de ce-i nevoie ca sa ai succes cu un grup de oameni, indiferent de domeniu. Viziune, leadership, work ethic. Into the storm, and through the storm…

  93. Pentru britanici, străini sunt cei din afara insulelor (nu cred că irlandezii sunt considerați foreigners).

  94. De aceea am si facaut paralela cu Auguste Rodin, sculptorul, cel care a dus la perfectiune, stilul clasic grecesc si italian, fara inovatii artistice majore.

  95. iarta-ma dar si eu zic aici… man, henry in pl a fost monstruos si nu cred ca era fundas care sa se bucure ca avea a doua zi meci contra lui. oricum, recunosc, eu si personalitatea mea dubla filotas am votat amandoi in draci cu henry de pe ferma noastra de telefoane de unde votam si ca messi e mai bun ca ronaldo. guilty as charged! aiurea ca ne-a picat orange-ul la votul pentru balon 🙁

  96. Daca ai deschis ochii in fotbal dupa 2000, atunci e de inteles. Eu il consider pe Cantona peste CR7, strict in perioada petrecuta in tricoul lui United. Raportat la trofee si statistica nu pot sa imi sustin afirmatia, este ceva in gen UFO, multi le-au vazut, unii cred in existenta lor fara sa le fi vazut, dar nimeni nu a demonstrat existenta lor :). Cantona a fost un UFO, din alta galaxie in anii 90, pacat ca a ars repede si inutil.

  97. Cu vreo 31% mai multi decat ai Madridului? Probabil a fost o mobilizare generala foarte buna la vot in incercarea de a-i enerva pe fanii Real cu un poll in care Ronaldo iese pe locul doi. Ce tragedie!

  98. Tu chiar te dai anglofil? Dacă da, ești de data recenta. Henry a avut o influenta fantastica asupra premier league, in vreme ce CR7 nu ajunsese încă la apogeu, dacă pe el îl vedeai primul. Tocmai ponderea covârșitoare îți spune ca nu s-a votat pe afinități cu cluburile, iar Henry după povestea cu hențul cu Irlanda a mai pierdut din popularitate. 45%, e tot ce trebuie spus.

    PS ce treaba are Barcelona cu premier league? Crezi ca fanii Barca nu au alta treaba?

  99. Pe alocuri sunt de acord. Fotbalul am inceput să-l urmăresc de prin 97-98, și să presupunem că am inceput să înțeleg ceva de prin anii 2000-2001, când un deportivo alaves se putea lua la trântă cu Liverpool.

    Da, Henry a fost imens, dar mai mare decât c.ronaldo? Ce a reușit Henry și nu a reușit c.ronaldo ? Sa nu câștige un trofeu UCL cu o echipă din Premier league.
    Are 2 titluri în perioada în care arsenal era o echipă fantastica, cu Vieira(pentru mine, un jucător extrem de underrated, având în vedere cat de sus e pus makelele), 3 fa cup și 2 POTY.

    Ronaldo are 3 titluri de campion, 1 fa cup, 1 ucl si 2 POTY.
    In plus, Ronaldo a câștigat și el un amarat de balon de aur din Premier league. Care e ultimul fotbalist din Premier league ce a reusit asta? Owen?

  100. Ronaldo nu e perceput ca cel mai bun pentru ca mulți își amintesc mai bine primele sale sezoane când era mai degrabă un show off decât un star. Cred ca a avut doar 2 sezoane de vârf, mai puține decât Henry care a influențat întreaga liga, aducând ceva nou pentru publicul EPL.

    Balonul de aur este nerelevant imho, mai importante pentru premier league sunt titlurile de player of the year, de care sunt sigur ca Henry are mult mai multe. Apropo, referirea ta la Owen ce spune despre titlul de Balon d’or?

    La fel, titlurile nu se câștigă de unul singur, iar Invincibili cred ca au rămas în conștiința suporterilor ca una din cele mai bune echipe ever, iar contribuția lui Henry, ca și a lui Vieira dealtfel, a fost esențială.

  101. Aceasta comparatie, legata mai mult de marketing, i-a facut un deserviciu lui Cristiano, in opinia mea. CR7 a fost cel mai bun fotbalist ce a evoluat la United de la Cantona incoace, iar Balonul de Aur din 2008 este de necontestat, nimeni nu a indraznit nici atunci si nici in prezent. Eu il prefer pe CR7 de la United in locul CR(false)9 de la Madrid, sau ce a jucat el acolo.

  102. I feel like a dickhead! Evident ca tu stiai, dar am scris pe fuga si mesajul a parut pedant.

  103. haha, ce zici de ramos sau pepe? ce zici de figo? de helguera? pe ronaldo l-am mai fluierat, dar nu s-a purtat nimeni urat cu el pe camp nou. la fel ca pe ronaldo-tatal. cred ca mai degraba ai tu un mic bias aici 🙂

  104. Indiscutabil, SAF a construit trei-patru mari echipe in 27 de ani. A dominat Premier League de la infiintarea ei si pana in 2013, ajungand sa castige mai mult de jumatate din titlurile puse in joc. A fost simbolul antrenorului-manager in fotbalul modern, este cel care a bagat Manchester United in topurile Forbes si Deloitte nu doar in Pantheonul fotbalului.

  105. Henry are 2 POTY, la fel si C.Ronaldo, fara sa fie la fel de mult prin premier league.

    si ca sa raspund si pentru post-ul de mai sus: ronaldinho nu e vazut ca fiind cel mai mare jucator din la liga. sau ronaldo, brazilianul, nu intra nici macar in top 3 atacanti din istoria realului, strict pentru ce a facut la madrid.

    dpmdv, c.ronaldo e cel mai bun fotbalist pe care l-a avut premier league. simplul fapt ca henry a jucat mai multe sezoane acolo, nu reprezinta un avantaj, repet, dpmdv.

  106. debatable imo.
    poate e ceva in portughezi ce nu da bine pe camp nou.

    dar, c’mon, c.ronaldo e raul absolut, pentru ca vine in comparatie cu messi, iar pentru ei e un sacrilegiu.

  107. dupa ce l ai terfelit pe Messi pe aici ca pe ultima carpa acum nu mai mult de o luna (am inteles, au fost niste glumite mai mult sau mai putin adevarate), ne spui acum ca Messi este clar peste Ronaldo si doar un om care nu are nicio legatura cu fotbalul nu ar vedea acelasi lucru.
    totusi, nu pot sa uit un comentariu d ale tale in care spuneai ceva de un CL la 7 ani parca ( nu l tin minte exact) timp in care jucatorul ala mult mai slab ca el ( ca nici macar nu mai am chef sa i spun numele de slab ce e) a castigat cam 1 la 3 ani?
    ok,Messi are mai multe titluri, assisturi si sta bine in teren dar chiar asa sa fie mai bun ca “cel care nu mai merita numit de slab ce e”?

  108. Am verificat si eu, intr-adevar, CR7 a dominat anii 2007 si 2008 si a luat POTY si FWA. Henry are 2 POTY si 3 FWA, deci la capitolul strict trofee influenta e nesemnificativă.

    Dar acest sondaj nu este despre numar de trofee (ca atunci nu s-ar mai organiza toate anchetele astea ci s-ar calcula un punctaj de catre un computer si gata trofeul) ci este un test de perceptie. Ori intrebarea fiind legata de Premier League nu poti sa ignori numarul de sezoane, si mai ales numarul de sezoane la varf. Altfel si Suarez e un candidat decent, sezonul sau cu 31 de goluri in 33 meciuri e printre cele mai bune ever (tin minte ca avea si destule assisturi).

    Mai e o explicatie posibila: CR7 a fost atat de bun la Real incat perioada sa la Manchester a ramas mai mult sub impresia partii initiale decat a sezoanelor finale. In schimb, Henry la Barcelona a fost sub Henry de la Arsenal, mitul sau ramanand la fel de puternic. In 8 sezoane, cel mai slab ca goluri a fost ultimul (10 goluri in 17 partide), In toate celelalte 7 sezoane a marcat cel putin 17! Ronaldo are 3 sezoane cu realizari comparabile, e foarte putin.

    Uite aici: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_footballers_with_100_or_more_Premier_League_goals. L-am cautat si pe Ronaldo, dar el nu este in lista.

  109. Ramos a fost în discuții cu cei de la barca prin 2014 sau 2015, când a cerut o mărire de salariu după un sezon în care real a ratat toate trofeele.

  110. Și la 17 ani a greșit în preliminariile CM contra Bulgariei la debut, de zici că era un Max Verstappen al fotbalului.

  111. Nu sunt fan al omului Cantona, mai ales când îl ataca pe Deschamps cu selecția la națională, deși are un umor fin când nu e răutăcios.
    Dar povestea lui de fotbalist e interesantă și îmi amintesc că te-a luat tare într-o discuție pe Digi un fan C.Ronaldo cu “ce a câștigat Cantona în fotbal?”.
    Eu sunt convins că în contextul social și economic, fotbaliștii din anii ’90 erau mai buni și merită mai mult respect, mai puține locuri în UCL, limita de 3 străini în echipă înainte de legea Bosman.
    Cantona din pacate nu a reușit la națională dar talentul și geniul nu se rezumă la trofee și statistica. Cum nici un film bun nu se rezumă doar la box office.

  112. Ce a câștigat Ronaldo în primii săi 3 ani la United? Până să fie închegată apărarea cu aducerea lui Van der Sar, Vidic, Rio și Evra? Până să fie luat Carrick și odată ce s-a maturizat Rooney?
    Voi chiar nu vedeti că el e cea mai mare minciună a fotbalului și doar marketingul si orele la sală l-au dus atât de sus? El n-a făcut niciodată diferența imediat, și la Real a avut nevoie să fie construită în ani de zile echipa și să culeagă el laurii.
    Henry a fost golgheterul Premier League în 3 sau 4 rânduri, mult mai constant decât CR, iar dacă nu aluneca Terry la Moscova, nu mai vorbeam azi de Ronaldo și UCL cu United. Plus că în sezonul 2008-09 a ieșit Nicolas Anelka Gheata de Aur in Anglia înaintea lui.
    Cât despre Balonul de Aur hai să fim serioși :))

  113. Wow, buna analiza. Înseamnă că ăștia de la real ar trebui sa rupă norii fara Ronaldo, corect ?

  114. Și cu el anul trecut tot pe 3 au terminat, 311 goluri în La Liga și 2 titluri în 9 ani, ambele furate, o finală de Copa del Rey pierdută pe Bernabeu cu Atletico unde a luat roșu si alta câștigată de Bale când CR stătea în tribune.
    Pe plan intern în afară de Cupa din 2011 Ronaldo nu a adus nimic la Real. Iar în extern știe toată lumea cum au fost luate ultimele 3 CL.

    Cea mai relevantă imagine a lui la Real e în 2015 când se bucura isteric că i-a dat 3 lui Espanyol în penultima etapă (portarul era Kiko Casilla care în câteva săptămâni semna cu RM) și lua Gheata de Aur în timp ce Barcelona sărbătorea titlul. I-au atras atenția colegii că se umple de penibil.

    Cei de la Real n-au cum să fie buni de ceva acum când sapă antrenorii și au un căpitan care ia intenționat galben ca să se menajeze pentru sferturi.

  115. Wow, nu mă așteptam 🙂 Sper să fie o nouă colaborare prolifica pentru ambele părți. Felicitări!

  116. E greu să bați la Bergamo, dar vă țin pumnii pe 24. Ori Fiore ori Magica Dea să ia Cupa, în niciun caz nu-i vreau pe marketatii de la Milan sau pe plasticatii de Lazie.
    Am văzut că Flo Bo e mare fan F1 când câștigă Hamilton deși vorba lui Banciu despre United cu Mourinho: “nu te puteai uita nici dacă îți puneai scobitori în ochi.” Și prostul zicea că nu va mai urmări F1 dacă bagă Halo.
    Ce șanse crezi că are Ajax să treacă de Juventus? Fără să luăm în calcul arbitrajul care știm cum va fi.

  117. Adolfo, orele la sala au facut diferenta ca el sa ajunga atat de sus. Nu o poti scrie ca “doar orele la sala l-au dus atat de sus” si sa lasi de inteles ca l-au luat orele de mana si l-au bagat cu forta in sala de forta! :))
    A facut diferenta cel mai recent cu Atletico. Ca idee, nu-mi amintesc ultima data cand Leo Messi a dat 3 goluri decisive in UCL pentru Barcelona. Si nu doar vs Atletico. Adauga si Bayern sau chiar si Juventus.
    Are cifre iesite din tipar (Messi intra si el in aceeasi categorie, desigur), dar sa scrii ca nu merita Balonul de Aur, e deja prea mult si cred ca a ajuns la stadiul de hate, ceea ce nu-ti este caracteristic deloc, din cate stiam, cel putin.

  118. Cum va fi arbitrajul? Favorabil lui CR7? :)))
    Nu ma asteptam sa vad astfel de comentarii din partea ta, te consideram mult mai obiectiv. Pardon, te consideram obiectiv. Se pare ca s-a transformat intr-o oarecare forma(una mare) de hate.

  119. Sunt extrem de obiectiv, amigo! În mod normal Juventus trebuia să rămână acasă după optimi.
    Dacă tu te aștepți ca Ajax să fie lăsată să joace și faulturile torinezilor să fie sancționate, ești naiv.
    Sper să nu îmi vii acum cu vorba “să ne bucurăm cât mai joacă”. Pentru goluri cu capul și tap-ins.

  120. Pentru aceasta seara minunata, inchin un pahar in cinstea tuturor fanilor Madrid care s-au bucurat fara decenta sa-l vada pe mercenarul de Ronaldo eliminat din UCL. Sper sa fii si tu printre ei.
    Mi-l imaginez si pe Florentino Perez sarbatorind intr-o cada plina cu sampanie rezultatul din noaptea asta.

  121. Știi doar că pentru mine au contat, contează și vor conta cluburile, nu jucătorii sau foștii jucători. CR7 este special, este în aceeași categorie cu Leo Messi. Părerea nu se va schimba, îmi pare rău.

  122. Am pierdut campionatul in min. 93 cum l a pierdut united cu city acum ceva ani.