Înainte de inceputul sezonului 18-19, într-un sondaj glumeț, încercam să ghicim la ce ne putem aștepta de la Florin Andone.

Distribuția răspunsurilor a fost:

Să vedem dacă evoluția lui Florin se încadrează în vreuna dintre categorii sau trebuie să găsim una nouă. Conform datelor statistice (preluate de pe Whoscored.com) avem:

Detaliat:

Câteva observații rapide:

  • adus ca variantă pentru vârstnicul Murray, Florin nu a reușit, încă, să-i pună acestuia postul în pericol.
  • 23 de apariții în campionat, dar nici un meci jucat în întregime. O fi acesta un record in epoca modernă a PL?
  • un total de 5 goluri din care 2 în FA Cup. Jucători cu un indice asemanator la minute/gol ca și Florin (291) sunt Chris Wood (259), Troy Deeney (283), Joselu (294) și Dominic Calvert-Lewin (296)
  • putem spune că a fost un sezon de acomodare cu PL, care poate fi baza unui pas mai hotărât spre titularizare în sezonul următor.

Iată cum a reușit să înscrie cele cinci goluri (în paranteză minutul în care începe faza golului pentru că rezumatele sunt mai lungi):

In sezonul 19-20 Brighton va avea un nou antrenor: Graham Potter, care îl va înlocui pe mult prea defensivul Chris Hughton. Potter a avut o cariera de succes la Ostersunds FK și a impresionat în sezonul trecut la Swansea, în ciuda unui buget minuscul. El este cunoscut prin metodele mai puțin obisnuite pe care le foloseste: “Increasingly bored by the formulaic coaching that defined his life as a professional, Potter completed an Open University degree in social sciences while still playing. He is the focus of a documentary, The Comfort Zone – the title of which is taken from the methods he uses: he gets his side to sing and perform in front of each other regularly.” Va reuși Florin să îl convingă pe Potter de calitățile sale muzicale, dar, mai ales, să se adapteze la un stil joc mai combinativ preferat de Potter?

Previous ArticleNext Article