E serialul meu preferat în acest moment. Aveam însemnat în calendar când va debuta. Si la prima ora am fost prezent să văd primul episod din sezonul 2. Am fost foarte bucuros ca nivelul din sezonul 1 s-a menținut, ba chiar primul episod mi-a întrecut așteptările.

Mi se pare necesar, deci, să dedic un întreg articol acestui serial și să inițiez o conversație pe marginea lui. E genul de serial pe care îl revezi ca să savurezi mai bine dialogurile, să prinzi ceva in plus la a doua vizionare și să mai faci câte un stop cadru ca să fii sigur că nu pierzi ceva din ce s-a spus.

In plus e despre fotbalul din Anglia, adica ceva cu care ne ocupăm noi pe Anglofil, în principal. Stiu ca e poveste imaginară care are foarte puțin de a face cu realitatea. Dar personajele care apar au viață în ele, au umor și mai ales au ceva aspirațional care le face sa fie atât exemple de urmat cât și foarte umane în greșelile lor.

Apple a decis să adauge câte un episod pe săptămâna. O decizie care presupun că va fi cam nepopulară acum în epoca în care majoritatea serialelor se consumă în ritm de câteva episoade pe zi. Mie sa fiu drept, in cazul acesta, ritmul îmi convine de minune. Am timp să savurez pe îndelete, sa citesc cronici si opinii despre serial și să caut ma delectez cu diverse trimiteri obscure menționate in episod și descifrate de pasionați cu cunoștinte mult mai vaste decât ale mele.

Inchei cu o poza cu Jason Sudeikis la premiera sezonului 2. Ted Lasso aprobă acest tricou. Si ar avea o replică pe masură dacă ar fi întrebat despre el.

Previous ArticleNext Article