S-a petrecut un fapt foarte grav care va avea consecințe nebănuite. Voi explica magnitudinea întâmplării și voi cauta să găsesc căile prin care să ne putem asigura supraviețuirea.

Această pagină a trecut peste multe încercări, inclusiv retragerea parțială a fondatorului ei. Abia mai respiră. Va fi această plecare pumnalul lui Brutus care o va împinge spre hăul din care nu mai există întoarcere? Pentru că să fie clar: plecarea lui Filotas este echivalentă cu ce s-ar întâmpla dacă Vezuviul (cel mai cunoscut vulcan) și Stromboli (cel mai activ vulcan) s-ar lua și s-ar muta în mijlocul Groenlandei. Cu tot cu lavă, Pompei și legende.

Nu există nici un dubiu: dacă nu ați argumentat niciodată cu Filotas, dacă nu va crescut pulsul citind comentariile lui, dacă nu ați simțit o minusculă dorință sinceră să deveniți suporter Real, Chelsea sau Mourinho, dacă nu ați simțit niciodată dorința să luați tastatură în mână și să îi dați în cap cuiva, dacă nu v-ați bucurat fals de câte o nereușită a lui Messi sau Pep atunci sunt doar două explicații: sau ați atins o stare de Zen în care plutiți deasupra pământului sau trebuie să va verificați imediat pulsul că să fiți siguri că mai sunteți în viață. Și tot Filotas este cel care a reușit sa scrie articolul despre Leicester care s-a bucurat de aprecieri unanime, chiar 110%. Tot el a prezis primul în univers titlul lui Leicester și a ocupat locul unu la campionatul de perle. Stafia lui va bântui pe aici și va purta un tricou cu Arsenal, până se decide cine câștiga această ediție a PL.

Și atunci ce ne rămâne de făcut?

Filotasul de serviciu

Este cea mai simplă soluție pe bază de tabel prin voluntariat. După fiecare articol publicat este nominalizat Filotasul de serviciu, meserie care o ocupă până la articolul următor. Ce are de făcut? Simplu: exact ce ar fi făcut Filotas. Clar!

Filotasul pe bază de votare

Aceasta e mai complicată. Oricine și în orice moment poate comenta ceva care să fie un „filotas”. Dar nu e așa simplu, nu poate zice cineva despre ce a scris el că „am făcut un filotas”. “Filotasul” trebuie identificat că atare de către alt comentator („asta e un filotas”) și acest comentariu trebuie să primească 2 voturi independente. Filotasurile cu 5 voturi aduc prestigiu și cele cu 10 voturi sunt adunate pentru un articol special cu ocazia diverselor aniversări (1 an de la plecarea lui Filotas, concedierea lui Pep, retragerea lui Messi). Comentatorul cu cele mai multe “filotasuri” la sfasitul sezonului va primi ca premiu o excursie în Anglia unde va petrece o săptămâna cu Pep în imersiune totală. Ar fi culmea că Filotas însuși să participe deghizat sub un pseudonim (să zicem Cosmin), să câștige concursul, iar Torpyla (clasat pe locul doi) să-l demaște pentru încălcarea regulamentului și să câștige el premiul. Se poate intampla…Exista și premiul suprem “Mai Filotas decat Filotas” și vă las pe voi sa va imaginați care ar fi criteriul de acordare.

Înlocuire prin duel

E clar ca lumina zilei că Mihai Roman cu „Cota să nu stârnească filotas lumea cu o discuție despre Real-Leicester era 1.01 :))” și Greyjoy cu “Nivelul discuțiilor de aici a scăzut drastic de când aproape că ai pus monopol pe comentarii” sunt cei doi care au determinat plecarea. E datoria lor să îl înlocuiască și decizia care va fi noul Filotas nu poate fi luată decât în urma unui duel, în luptă dreaptă, până la tocirea tastaturii. Probe de concurs

 • Ronaldo e mai mare ca Messi și nu-l va prinde fiscu’ niciodată
 • Mou e mai special ca Pep
 • Orice tragere la sorți e măsluită de Florentino
  Concurenții vor argumenta pe rând poziția pro și apoi contra din punct de vedere filotasian.
  Fie ca cel mai Filotas dintre ei să învingă!
  ————–
  ***Acest articol a fost scris în spirit de glumă. Sper că toți cei menționați (inclusiv Filotas!) să îl ia că atare și să le provoace măcar un zâmbet. Înseamnă că mi-am atins ținta 🙂 ***
Previous ArticleNext Article

This post has 17 Comments

17
 1. Anglofil era un site de care mi-a placut tare. Desi nu eram interesat de campionatul englez, veneam aici des. Pentru articole, dar si pentru comentarii. Apoi a plecat Alex. Din inertie, am continuat sa revin, uneori cu folos, alteori cu senzatia ca-mi pierd timpul. Acum vad “articolul” asta, care ar fi putut fi cel mult un comentariu. Dar nu, autorului i se pare ca e amuzant si interesant si face din asta un post. Dupa parerea mea, e doar inutil, marunt, inutil inflamant si … trist.

 2. E posibil ca Filotas sa fie Dragnea…ciudata disparitia acestuia tocmai pe cand intaiul Lord de Teleorman isi spulbera adversarii in alegeri. Probabil acum e prea ocupat sa mai intre aici printre noi, muritorii.

 3. Glumesc și io, după posibilitățile mele nefilotasiene. Da’ dacă e de concursuri de încăpățânare/conspirații/tâmpeala ma bag!

 4. Ești nedrept cu “autorul”. Postarea asta poate n-a fost pe lungimea ta de undă, dar make no mistake: dacă Romi nu și-ar lua din timpul lui liber câteva ore pe săptămână ca să posteze lucruri noi, să facă concursuri etc, site-ul ăsta ar intra în hibernare.

  Fwiw, eu intru zilnic ca să citesc postările și comentariile de aici. Mi-ar plăcea să-l ajut cumva pe Romi sau măcar particip la conversație, dar newsletterul îmi consumă toată lățimea de bandă mentală.

  Keep up the good work, Romi! Faci bine ce faci și eu, unul, îți sunt recunoscător.

 5. Ok, sa incercam:
  Nu poti castiga campionatul castigand cu 1-0…
  Leicester a terminat cu 1-0 in 7 din 23 de victorii din sezonul trecut, 4 acasa si 3 in deplasare.
  Chelsea pana acum are 4…

 6. E remarcabil ce reuseste Conte la Chelsea. Ultimele trei meciuri au fost castigate cu 1-0. Poate parea neconvingator, dar cine le-a urmarit a putut vedea ca victoria albastrilor a fost pusa in pericol intr-o singura situatie, la Sunderland, cand Courtois si-a salvat echipa. In rest, nu a existat nici macar o ocazie clara a adversarilor.

  Sunt multi carcotasi care sustin ca n-o sa tina la infinit, ca nu poti castiga campionatul asa, dar acest scepticism mi se pare bazat mai mult pe dorintele oamenilor decat pe realitatea. Concret, Chelsea nu a legat nicidoata 11 victorii la rand in prima liga britanica. Concret, nimeni nu se astepta ca Antonio Conte sa puna lucrurile in miscare atat de rapid.

  Bravo lui si bravo celor care l-au angajat. Nu stiu cati ar fi reusit sa reimprospateze atat de repede un club sufocat de toxicitatea lasata in urma de Mourinho.

 7. E remarcabil ce reuseste Conte la Chelsea. Ultimele trei meciuri au fost castigate cu 1-0. Poate parea neconvingator, dar cine le-a urmarit a putut vedea ca victoria albastrilor a fost pusa in pericol intr-o singura situatie, la Sunderland, cand Courtois si-a salvat echipa. In rest, nu a existat nici macar o ocazie clara a adversarilor.

  Sunt multi carcotasi care sustin ca n-o sa tina la infinit, ca nu poti castiga campionatul asa, dar acest scepticism mi se pare bazat mai mult pe dorintele oamenilor decat pe realitatea. Concret, Chelsea nu a legat nicidoata 11 victorii la rand in prima liga britanica. Concret, nimeni nu se astepta ca Antonio Conte sa puna lucrurile in miscare atat de rapid.

  Bravo lui si bravo celor care l-au angajat. Nu stiu cati ar fi reusit sa reimprospateze atat de repede un club sufocat de toxicitatea lasata in urma de Mourinho.

 8. Mi se pare mie sau UTD incepe sa prinda contur ?

  Cred ca UTD inaintea celor de la City e unul dintre cosmarurile lui Filotas.