Am bifat că văzut și eu odată Barca pe viu. Dar, fără Frenkie și Pedri, am vizionat o echipa fără strălucire, care a continuat și aici in nota acelor victorii cu1-0 cu care ne-a obișnuit anul trecut. Față de asteptarile mele a fost mult prea puțin, jocul ăsta economicos, la rezultat, nemeritând efortul de a merge la stadion.

Sa vedem în ce măsură am fost pe alături cu asteptarile…

Aici normal e un 4-0 scurt pentru Barca

Da, ar fi fost normal. Cred si acum după un meci care a fost mult mai echilibrat decât bănuiam eu ca va fi. Nu din vina echipei portugheze, ci exclusiv din cauza Barcelonei. Au inceput destul de vioi, au făcut cteva faze, Joao Felix părea cu chef de joc. Dar totul s-a disipat repede, lui Joao Felix i-a trecut cheful repede in corul serios al suporterilor gazda care l-au tratat ca pe un fost jucător al Benficăi, au mai venit niste faulturi sancționate pe merit cu galbene care au dictat mai multa prudență si a iesit Lewa, accidentat.

L-am vazut de Yamal, care miercuri nu a prins o zi bună. Poate va avea mai mult noroc cu accidentarile decât Ansu Fati că potential sigur are și joacă pe merit în prima echipă. Sigur va merita protejat mai mult că are doar 16 ani.

Dezamăgitori au fost Cancelo si Felix. Poate pentru cei care se așteptau la evoluții constant bune, că eu sigur ma aștept să fie exact în nota ultimelor sezoane.

Cel mai bun om de la Barca a fost Balde, in opinia mea. Si asta spune totul despre meci.

Porto sunt foarte slabi anul asta și vor da la picioare

Aici mi-a iesit pe jumătate. Au legat foarte greu jocul. Nici nu e de mirare când practic nu au nici un mijlocaș care să o poata face sau să facă ceva cu mingea la picior. In plus sunt singura echipa care foloseste un 4-4-2 cu doi atacanti imobili cand joaca cu Edmilson si Taremi. Ambiu se straduiesc, fac pressing  si coboara cu schimbul la mijloc, dar pe atac pare deseori fără speranță. Asa e cand modelul e sa vinzi jucători (in vară FC Porto a vandut doi mijlocasi – Ugarte si Otavio cu 50 si, respectiv, 60 de milioane de euro).

Cel mai trist este că desi Porto se va califica, probabil, din grupă, sigur se va opri in optimi și nu are nici un jucator pentru care să merite să mergi la stadion. O echipa harnică, care alearga mult, bine strunita de antrenor. Iar omul de la care se așteaptă o sclipire (Pepê) e un jucător decent spre bun (la fel ca și Galeno), dar nu poate mai mult in Liga Campionilor că nu îl lasă adversarii ca în campionatul portughez.

Deci voi mai merge in 2025 la Porto să văd un derby FC Porto-Benfica poate până atunci mai răsare un jucător care să merite văzut pe viu.

Minim un eliminat

Corect. Dar de la cealalta echipă. Mi s-a recomandat să-l urmaresc pe Gavi. Bun jucator, dar roșul acela inutil, luat pe merit, ridică un semn de intrebare referitor la atitudine în general. Si sigur nu e un nou Xavi, nu are pasa pe care o avea antrenorul când juca. Dar, poate va mai progresa.

Iar scorul de 8-1 pentru Barca la galbene spune clar cu se s-a ocupat echipa catalană.

Interesat de un gol al gazdelor

Vroiam sa verific daca tribuna de beton vibrează așa cum mi s-a părut data trecută. Nu am fost niciodata cu adevărat aproape, nici măcar la cele cateva mici ocazii. Poate dacă se acorda penalty-ul la faza la care a intervenit VAR. O fază destul de confuză la care nu se vede foarte clar dacă a fost henț la atacant. M-am uitat și eu pe reluări și daca așa au decis cei de la VAR asta e.

N-am vazut gol, dar am văzut coregrafie cu cartoane. Cam greu de crezut totuși dacă toată cheltuiala cu tipărirea acestor cartoane a meritat pentru cele câtva minute care se văd la TV, că pe stadion nu prea vezi mare lucru din cauza celor din fața ta și a distanței.

Previous ArticleNext Article