1. Probabil cea mai mare eroare de la introducerea VAR îmi confirmă opinia că arbitrii din PL sunt in cel mai bun caz mediocri. Am mai spus cu alte ocazii că sunt atât de slabi încât nici VAR nu îi poate salva. QED.
 2. Nu cred neapărat ca există un bias anti-Liverpool, deși alții au scris un studiu argumentat cu date despre cum Liverpool este tratată mai aspru in PL decât celelalte echipe din Top 6. Cred ca lema lui Hanlon se aplica perfect aici.
 3. Într-un meci cu două cartonașe roșii, arbitrii au reușit performanța ca eliminările sa nu fie motivul principal al controversei. 
 4. Punând lucrurile in perspectiva, nu am avut niciodată un procentaj mai bun de decizii corecte. In era pre-VAR, goluri valabile precum cel al lui Diaz erau anulate in fiecare weekend. Este esențial însă ca arbitrii sa învețe din acest incident si asemenea decizii sa nu se mai întâmple pe viitor.
 5. In condițiile in care, cel mai probabil, se va continua cu aceiași arbitri, vad doua îmbunătățiri care pot fi implementate imediat: transparență si accountability.
  1. Transparenta: conversațiile dintre arbitri trebuie făcute publice in timp real, inclusiv (sau mai ales) pentru cei de pe stadion. 
  2. Accountability: orice greșeala se plătește cu o suspendare de minim 10 meciuri (nu simbolic, ca acum).
 6. Despre fotbal, atât cât s-a putut vedea de arbitri: am văzut două echipe in formă, poate cu un ușor plus pentru Liverpool care a absorbit bine presiunea si, in condiții normale, ar fi putut sa forțeze (ca in ultimele meciuri) in repriza secundă. 
 7. Szoboszlai si Mac Allister arată excelent si par ca joacă la Liverpool de cateva sezoane. That being said, nu cred ca poziția ideala a scoțianului este la închidere. Ar fi fost interesant de văzut cum ar fi arătat lucrurile daca Fabinho ar fi rămas (sau daca ar fi fost adus un înlocuitor post pe post). Cu încă un fundaș central cred ca Liverpool ar fi putut avea un sezon de peste 85 de puncte. 
 8. Nu cred ca este nicio îndoială ca Liverpool arată mult mai bine acum decât sezonul trecut. Cred ca Liverpool s-a despărțit de Henderson și de Milner cu 1-2 sezoane mai târziu decât ar fi trebuit, si mă întreb cum ar fi arătat Jones, Elliott si Bajcetic cu minutele adunate in lipsa celor doi. 
 9. La Spurs, Maddison a fost unul dintre cele mai inspirate transferuri din istoria recentă, iar trenul Ange începe sa prindă viteză. Dacă reușesc să rezolve dependența de golurile lui Son (si Matip) cred că vor termina in Top 3 sezonul ăsta.
 10. Suporterii lui Liverpool au fost fantastici. Am avut loc fix deasupra lor si, in repriza secundă, au încurajat echipa tot timpul. Culmea, după a doua eliminare, au rămas singurii care se auzeau pe stadion, de parcă Liverpool conducea cu 3-0. 

Previous ArticleNext Article