Unele dintre cele mai dure lecţii nu le înveţi decât pe pielea ta. Experimentul cu paywallul a fost una din lecţiile astea pentru mine. Lucrurile pe care le-am învăţat nu sunt nici nemaiauzite, nici revoluţionare, ci mai degrabă hidden in plain sight. Atât de evidente încât te întrebi cum de ți-au scăpat. Here it goes.

A lack of market

Timp de câţiva ani am pus tot ce am avut mai bun în blogul asta. M-am documentat, am scris, am umblat la design. Am încercat să fac un lucru bun, de calitate, dar n-a fost de ajuns. Am învăţat the hard way una dintre lecţiile elementare de business:

The problem with quality is that it is neither a requirement for, nor a guarantee of, success.

Pare evident, dar credeţi-mă că nu e. Nu când eşti pasionat. Oamenii pasionaţi tind să fie atât de infatuati (în sensul din engleză al cuvântului) şi absorbiţi de calitatea produsului, încât aproape că ignoră piaţa. Şi asta e o naivitate care îngroapă majoritatea start-up-urilor:

The #1 company-killer is lack of market. The only thing that matters is getting to product/market fit. Product/market fit means being în a good market with a product that can satisfy that market.

Cel mai important lucru e o piaţă bună, largă. Sărăcia şi lipsa de educaţie fac din România o piaţă bună pentru produse de proastă calitate. Cei care apreciază calitatea şi îşi permit să plătească pentru ea sunt puţini. De asta avem ziare proaste, politicieni bandiţi, amaneturi şi shaormerii la fiecare colţ de bloc. Urăsc s-o spun dar… asta se cere.

Product quality ≠ market size

Ok, hai să convenim că blogul asta e un produs de calitate (even if I say so myself) care n-are o piaţă suficientă. Care ar fi exemplul opus? O instituţie cu o piaţă largă, și produse adaptate pieţei. Deşi ăsta e un profil comun în presă românească, cel mai bun exemplu e trustul Pro, care a făcut un model de business din jurnalismul mercantil.

“Adrian Sârbu este un vizionar media, care a creat excelenţă în România”, scrie Iulian Comănescu pe fondul demisiei lui Sârbu din fruntea CME. Excelenţă, adică profit, se înţelege. Dar când argumentele se măsoară în procente şi milioane de dolari, rişti să fii întrebat încă de la primul comentariu: Pro TV a îndobitocit generaţii întregi de români. Asta înseamnă să fi vizionar?

Şi atunci eşti nevoit să revii, şi să pui haterii la punct:

Desigur însă că nu poţi mulţumi pe toată lumea. Reacţii de felul “a manelizat România” şi altele, cu cuvântul “ţigan” în ele, au apărut în mai toate locurile în care s-a scris despre demisia lui Adrian Sârbu. E de reflectat cât din toate acestea e dezgust intelectual autentic şi cât, snobism cu conotaţii rasiste.

It’s a sad state of affairs dacă cel care pune problema felului în care se fac banii e bănuit de snobism intelectual. Lăsând asta la o parte, confuzia între calitatea produsului şi lărgimea pieţei e un non-sequitur:

A: Produsul ăsta aduce mulţi bani.
B: Da, dar e gunoi.
A: Nu e gunoi pentru că aduce mulţi bani.

Bineînţeles, oamenii folosesc alte cuvinte în sprijinul produselor de proastă calitate. Pro-ul, spre exemplu, are o identitate clară, adaptată perfect pieţei de la noi. De fapt, Adrian Sârbu a creat “excelenţă” identificând cea mai largă piaţă din România – mahalaua – piaţă pe care a satisfăcut-o cu bârfe şi scandaluri, pornografie soft şi violenţă, cu Vacanţa Mare, Gigi Becali şi Jean de la Craiova, pe care i-a scos din mahala şi i-a adus în mainstream. Şi da, a generat profituri uriaşe. Dar asta nu spune nimic despre calitatea produsului.

Aduceţi-vă aminte de răspunsul sincer al lui Dan Diaconescu când a fost întrebat de Liviu Mihaiu dacă îşi lasă fetele să se uite la OTV: “În nici un caz.” E răspunsul unui om care înţelege că are o piaţă fertilă dar un produs toxic.

Why business?

Am văzut că dacă la intebarea “Why business?” răspunsul e “To make money” atunci soluţia e maximizarea profitului prin satisfăcea pieţei indiferent de calitatea produsului. Asta e modelul trustului Pro, al industriei fast-food, al industriei bancare, farmaceutice, sau petroliere. Asta face păcănelele, prostituţia şi drogurile, afaceri cu margini uriaşe.

Dacă succesul înseamnă să faci bani, atunci calitatea e colaterală. Dacă însă succesul e însăşi calitatea produsului, atunci piaţa contează doar în măsura în care îţi permite să produci calitate. Piaţa nu e nici irelevantă, pentru că ai nevoie de profit ca să creezi calitate, dar nu e nici the end all-be all pentru că sunt lucruri mai importante decât profitul.

I see the capacity and ability to achieve quality as success. Everything else is a hurdle în the way of doing what I want to, which means that profitability, marketing, efficiency, systems and structure must be achieved în order to get to a place where quality is possible (and even enjoyable).

Succesul e calitate într-o piaţă care să o susţină. Treaba asta e magie şi e extrem de rară în România.

Previous ArticleNext Article

This post has 339 Comments

339
 1. Daca esti sigur ca asta a fost problema, anume piata, incearca si o versiune in engleza … piata mult mai larga de desfacere, si teoretic mai elevata …

  Totusi parerea mea este ca, la cat continut exista pe net in momentul asta – gratis – despre sport, un blog pe bani, chiar si de calitate, nu are nici o sansa. Singura sansa ar fi sa fie de o calitate iesita din comun, geniala si sa poti propaga cumva chestia asta …

  Oricum, felicitari pentru incercare, a fost un esec reusit… unul din care ai iesit imbogatit cu experienta.

 2. Ai spus ca: “Sărăcia şi lipsa de educaţie fac din România o piaţă bună pentru produse de proastă calitate”. Aici e de discutat. Romania este o piata foarte buna si pentru produse de foarte buna calitate, si suntem de acord ca mercedes, bmw, porsche ca sa ma refer doar la masini sunt produse calitativ superioare si care (inca) au o piata de desfacere foarte buna in romania.
  In Romania pare mai mult o problema de moralitate/snobism, nu de calitate, dupa cum de exemplu cineva care nu va vinde cocaina de calitate nu va reusi pe piata cocainei; si manelele se impart in grade de “calitate”. Probabil ca exista manele mai “bune” decat altele, care vand mai mult nu pentru ca sunt mai ieftine ci pentru ca sunt vazute ca “mai bune calitativ” decat altele.Si saorma la fel, se vinde bine saorma care respecta niste specificatii de “calitate”, nu orice saorma de la colt de strada se vinde.
  La presa si in general la cuvantul citit calitatea e ceva foarte maleabil si greu masurabil si in romania merge mana in mana cu cantitatea: in general se citeste putin in Romania (desi se fac progrese notabile si aici, pentru ca acum vad in metrou foarte multi oameni – mai ales femei (habar n-am de ce:) ) care au cate o carte sau un kindle in mana, lucru de neconceput acum 10 ani de exemplu) si cred ca din aceasta lipsa de cantitate vine si lipsa de calitate.
  Oricum ne invartim in cerc cu subiectele astea atata timp cat nu se intampla nimic la nivel politic; avem mare nevoie de o revolutie culturala de genul celei petrecute in turcia ca sa se schimbe ceva, acolo s-a investit masiv in sistemul de educatie cu rezultate spectaculoase pentru ceea ce este turcia astazi (exista foarte multa lume in romania care are inca impresia ca suntem mai “civilizati” ca turcii). Dar la noi nu exista lideri politici care sa fie interesati de educarea maselor, de schimbarea mentalitatilor, lideri pasionati pana la fanatism de lucrurile astea. Nu exista autoritate care sa bage frica pozitiva in oameni, toata lumea face ce vrea, plateste amenzi si impozite doar daca vrea, etc etc.. Este o moralitate lejera, de mall.

 3. Sunt exceptii cei care isi permit masinile acelea. Iar diferenta dintre un roman si un vestic e ca masina aia nu e toata averea lui ci doar o mica parte. Bineinteles, sunt si exceptii la noi, cat si la ei. La noi masina e un “status good”, ceva cu care sa ne falim. Stam in chirie intr-o garsoniera dar avem masina ultimul tip. In Vest n-o sa vezi atatea masini de teren prin oras ca la noi, pentru ca nu sunt practice. Nici la noi nu sunt, dar spune-i unui “smecher” sa mearga cu un Polo prin oras sa vezi ce fata face.
  Shaorma era adusa in discutie vs. o masa la restaurant.

  Da, avem o MARE problema de educatie, atat cea din scoala cat si cea de acasa. Pana cand nu se schimba mentalitatea in care il apreciem pe ala “care se descurca” si facem misto de cel care respecta regulile si are bun-simt ca fiind “fraier”, n-o sa ajungem nicaieri.

 4. Cred ca noi toti de aici apreciem f. mult ceea ce ai facut si ce ai incercat. Macar ai incercat, si nu o sa ai regrete dupa aceea.

  Tu ai ales sa ataci o nisa. Probabil aceasta nisa e prea ingusta in Romania.

 5. E adevarat, sunt doua feluri de calitate: lucruri bune facute bine, genul calitate despre care am scris.

  Si lucruri proaste facute bine, ca drogurile sau manelele, care sunt bine executate dar nu wholesome, in lipsa unui cuvant mai bun.

 6. E un cerc vicios din care nu vom ieşi niciodată în mod intenţionat. Fiecare dintre noi se resemnează şi acceptă asta, mai devreme sau mai târziu.

 7. ala care e smecher si se descurca nu e doar in romania.sunt peste tot astfel de oameni,cei care se descurca si sunt smecheri si cei respecta regulile si fie reusesc,fie nu,depinde si de sansa pe care o au,si de circumstante.

  bun,rau,smecher,fraier,destept,inteligent…sunt niste termeni relativi,foarte flexibili,depinde insa de punctul de vedere.

 8. Bine, hai sa fiu eu “haterul” si sa spun si altceva in afara de laude. Desi nu comentez aici prea des am fost printre primii care s-au abonat si mi s-a parut ridicol de mica suma, lucru pe care l-au spus si altii.

  1) Tu ai spus ca ai avut asteptari la 50 oameni si ai primit 70 deci mai mult decat sperai. In conditiile astea nu stiu de unde a venit esecul. Poate dintr-un eronat calcul initial? Asta nu are legatura cu faptul ca site-ul e de calitate, si un site(sau orice lucru) de calitate indoielnica, daca nu e bine planificat, esueaza (tocmai de’aici vine maiestria lui Sarbu, din faptul ca a gandit bine toata evolutia PRO-ului chiar daca s-a bazat pe aportul mahalalei)

  2) Site-ul din cate stiu eu nu a fost deloc promovat, in afara de cateva share-uri pe care le-am dat eu, si probabil ceilalti abonati, pe facebook. De unde stii ca ai ajuns la oameni si ei nu te’au vrut pentru ca era un produs “prea de calitate” pentru ei? Nu cumva multi nici nu au stiut ca existi?

  Altfel, da, e evident ca site-ul anglofil e prea nisat dar tu aveai articole dupa fiecare etapa de champions league pe care sunt absolut convins ca ar fi vrut sa le citeasca mai mult de 70 oameni. Plus articolele de vineri care erau iarasi foarte bune. Cred ca bazandu’te pe ele trebuia sa incerci sa faci o promovare serioasa.

  Mi se pare ca asta e cronica unui esec asteptat sau a unei reusite amare. Mi se pare ca ai pornit cu gandul de a-ti demonstra ca nu poti sa faci bani din asta si ai reusit.

  Calitate in Romania exista chiar si in presa scrisa si tu ca cititor de Dilema ar trebui sa stii asta.

 9. Sincer sunt socat ca exista numai 8 comentarii la articol. Chiar “Tot ce e bun tre’ sa dispara!”?

  In momentul acesta “I’m hopeless” pentru Romania. Vad atatea domenii unde ne ducem din nou catre Orient si catre lipsa de seriozitate si catre incultura incat …

  Poate sunt snob si nu am bmw (quality!) dar ce facem noi aici este nesustenabil. Daca cineva cumpara bmw, bentley sau whatever nu o cumpara pentru motive de valoare cat pentru motive “gen”. Dar asta e alta discutie.

  Valoarea intelectuala (ufff, snobism) a plecat, pleaca sau se transforma in altceva. in menea (valoarea mea + ma descurc) sau in politica.

  Imi pare rau, dar in momentul in care singurul ziar vandut in Romania (vandut pe bune) este Click, discutiile acestea nu isi mai au sensul!

  Alles gute !

  PS: mai exista un site de sport romanesc pe care il citesc: treizecizero.ro. Chiar sunt curios cum ei au reusit (inca) !

 10. Don’t hate the player hate the game 🙂

  1. Da, fara discutie, articolul asta a fost felul meu de a recunoaste ca calculul initial a fost eronat. O combinatie de wishful thinking si “if you build it they will come”. Voiam asa de mult sa mearga incat n-am vazut ca nu e o piata pentru genul asta de blog. Acum cand m-am detasat un pic vad asta mult mai clar.

  2. In privinta promovarii, nu stiu exact la ce te gandesti. Promovare serioasa in zona asta inseamna doua lucruri: word of mouth prin share-urile de care spui, si participarea la discutii prin guest-post-uri si comentarii pe site-uri asemanatoare. Cu exceptia blogului lui Adrian Georgescu si a defunctului fclub, eu nu stiu de alte site-uri asemanatoare. Ceea ce in sine e un indiciu ca nu exista o piata.

  3. Dilema exista si rezista pentru ca cei care scriu acolo isi platesc facturile cu lefurile din alte parti. Tin minte ca si Andrei Plesu se intreba intr-un editorial cat de sustenabil e un astfel de model. Eu, unul, nu stiu sa existe o singura institutie de presa acum in Romania care sa “faca” succes adevarat, in sensul de calitate, integritate si profit. Cand si Pro-ul termina pe minus, cum s-a intamplat anul trecut, incepi sa te intrebi daca asa ceva e posibil.

 11. si eu sunt total hopeless pt romania. aveam de gand sa ma intorc in 2011 dar cand am vazut cum stau treburile am plecat dupa 6 saptamani (6 weeks too many), bine ca nu mi-am dat demisia de la job..ma intreb tot timpul how low can you go, si de fiecare data cand mai vad accidental (pe la cunostinte) antena 1,2,3, etc sunt uimit.. inca se mai poate merge in jos si probabil nu se va opri pana la disolutia totala a statului roman..e rusinos ca in UE sa ajungi un semi-failed state..

 12. Salut! Incep prin a spune ca sustin intru totul ceea ce a spus Sebastian.

  Am gasit acest site, nu greu, ci foarte greu, in urma unor cautari de cateva ore. Scarbit fiind de calitatea presei sportive dar si a subiectelor fabricate in emisiunile TV, am decis sa dau curs unei idei pe care un amic mi-o aducea mereu in primplan si anume sa fac un blog.

  Zis si facut!

  Urmatorul pas a fost sa caut ”concurenta”, sa vad cum o fac altii, ce subiecte aduc in discutie si eventual modul de a relationa cu cititorii.

  Folosind de la cautari banale in motoare de cautare, pana la a lua majoritatea directoarelor la puricat, nu gaseam nimic din ce cautam. Doar site-uri cu streaming live si pariuri online.

  Anglofil.ro, nu imi mai aduc aminte cum l-am gasit, cert este ca a fost surpriza foarte placuta.

  Atras initial de designul foarte aerisit am decis sa il ”rasfoiesc” putin, petrecandu-mi cateva ore in a cititi majoritatea articolelor.

  Prima idee care mi-a venit : ”daca stiam de site-ul asta…”

  Cred ca site-ul nu se areseaza unei nise. Sigur nu unei nise de 120 de persoane (conform FB).

  Cred articolele de pe acest site pot fi asimilate foarte usor de un numar muuult mai mare de cititori. Aici cred ca a fost si este problema.

  Cred ca prin social media puteai face articolele mult mai virale si cred ca poti gasi o solutie de a media calitatea cu viralitatea.

  Imi vine foarte greu sa cred ca intr-o tara in care articolele sportive sunt consumate de sute de mii de oameni nu sunt cateva mii care ar devora cu placere articolele postate pe acest site.

  Personal nu sunt hopeless si sustin cu tarie ca nu va mai trece mult timp pana cand bula asta imensa cu iz de shaorma se va sparge.

  Cand? Cat va mai dura?

  Asta depinde de alternativele pe care piata le ofera, iar in momentul acesta nu sunt alternative, iar daca sunt, masa citittorilor nu a aflat de ele.

  Imi place sa gandesc ca o platforma cu 4-5 jurnalisti poate deveni o alternativa extrem de serioasa.

  Nu vad de ce a fost un esec, in conditiile in care nu au fost reprosuri referitoare la calitatea articolelor. Atunci ar fi fost cu adevarat un mare esec.

  Am gasit asta si mi-a placut:

  ”Adrian Georgescu
  pe 1 March 2010 04:01
  Good luck, mate. Keep on the good work.”

  Sper sa reconsideri decizia, eventual sa regandesti proiectul. Voi continua sa intru pe site si nu voi fi singurul.

  PS: Calitatea editoriala a articolelor de pe blogul meu lasa intr-adevar de dorit, nu sunt jurnalist si nici nu-mi placeau prea mult compunerile la scoala :))
  Insa cred ca ideea a fost foarte buna.

 13. Probabil ai dreptate si tu stii mai bine cum au decurs lucruile in cazul tau; dar mi-as permite sa mai fac niste observatii sper constructive:
  1. Nu stiu cat de mult ai vrut de fapt sa mearga. Nu iti contest implicarea iar despre calitatea articolelor iar am o parere foarte buna. Dar cum spunea cineva intr-un speech motivational poate nu ai vrut sa mearga 100% sau 200%; “you just kind of wanted it”.”When you will want to succeed as hard as you want to breathe then you’ll be succesfull”

  2. Tind sa cred ca oamenii care iti spun ca nu te-ai promovat suficient au dreptate. Cunosc ceva despre promovarea online pe vremea cand lucram in franta in domeniu si pot sa confirm ce industrie inseamna asta si cum site-uri de super nisa erau facute sa aiba rezultate super spectaculoase.

  3. Tu ai creat o comunitate. Este foarte important asta. Si nu orice fel de comunitate, ci una captiva; aia 70 de insi care sunt sunt captivi in sensul ca nu se lasa plecati asa usor. Lucrul asta e greu de facut si tu l-ai facut. Poate ar fi trebuit sa construiesti pe aceasta temelie
  4. Asocierea: poate de unul singur intreprinderea ta a parut si ti-a parut dificila. Poate iti place “lone wolf”; dar asocierea cu prieteni sau profesionisti ti-ar fi deschis alte perspective;
  5. Iarasi poate ar fi fost o ideea buna sa extinzi domeniul blogului de la fotbal englez la fotbal european sau la fotbal in general; asta nu inseamna sa fi scris mai putin despre fotbal englez ci poate un pic mai mult despre fotbal in general.

 14. Îmi cer scuze că intervin, poate nu ar trebui să o fac, dar vreau să zic despre ultimele două puncte scrise de tine următorul lucru: cred că ele intră un pic în contradicţie cu planul gândit de Alex când s-a apucat de treabă.
  4. A vrut să fie „lone wolf” pentru a demonstra că el merită, ca jurnalist, mai mult decât oferă presa română actualmente. Personal, a avut ceva de demonstrat.
  5. Pe lângă această revanşă personală, a mai fost şi pasiunea sa pentru fotbalul şi cultura fotbalistică din Anglia. O schimbare a domeniului blogului ar fi însemnat, probabil, o auto-trădare.
  Posibil să mă înşel, dar asta e impresia pe care mi-am creat-o de-a lungul timpului.

  Sigur, soluţiile tale sunt pertinente şi probabil ar fi asigurat (măcar cât de cât) şi o reuşită financiară, nu doar una morală. Probabil ce s-a întâmplat aici e doar o nouă dovadă că nu întotdeauna ce-ţi place coincide cu ce-ţi trebuie.

 15. O idee corecta, si eu cred somehow ca exista o piata pentru calitate dar nu este coagulata. Din pacate in acest context (moment si loc) marketingul este o (prea mare) parte din produs si da, anglofil nu a avut marketing.

  Chiar daca am spus “hopeless” inca ma intorc pe site aproape in fiecare zi, sperand ca a mai aparut ceva. Poate (sigur) suna patetic, dar “Nu ştii, că numa-n lacuri cu noroi în fund cresc nuferi?”

 16. Fair enough, putem discuta despre promovare, extindere etc Nu spun ca nu e loc de mai bine.

  Dar intrebarea esentiala e daca exista sau nu o piata? Si in momentul asta e greu sa ma convinga cineva ca exista.

  Nu e chiar o intamplare ca nu avem inca o televiziune care sa transmita PL, ca presa de sport ignora Anglia, ca nu exista bloguri asemanatoare.

  In orice business, concurenta e dovada ca exista o piata. In zona asta concurenta e zero.

 17. astia ce sunt trecuti prea des pe la biserici ar trebui sa mearga pe la antrenamentele echipelor,sa vada acolo ce vocabular se foloseste.la urma urmei fotbalul nu e jucat de maicute,mi se pare o tampenie sa o ardem atat de doxati doar de dragul imaginii.oare aia de kick it out n-au zis niciodata “fuck” sau “cunt” ?

 18. fotbalul mai primeste o palma morala in seara asta:

  https://www.youtube.com/watch?v=e64cIqth0R4
  leverkusen castiga cu 2-1 un meci in care golul nr 2 a fost de fapt o lovitura de cap pe langa poarta. Acest “gol” a fost validat de arbitru.

  aceste lucruri, care ar face si miuta de pe maidan sa paleasca de rusine, se intampla intr-unul din cele mai importante campionate din lume, in secolul tehnologiei. Orice decizie in afara de rejucarea acestui meci va fi pur si simplu inacceptabila

 19. Nu stiu daca se va rejuca, pana la urma e si vina gazdelor ca n-au fost in stare sa puna o plasa ca lumea.

 20. Romi, COYS, cum s-a descurcat Chiriches azi?
  BTW: Maxim are un mare talent, joaca exceptional in fiecare meci.

 21. Pot sa iti raspund eu? 🙂 Pentru un debut, a fost exact cum trebuia sa fie: uneventful. Nici nu a rupt norii, nici nu a gresit. Plusuri: a blocat bine un jucator de la Villa scapat singur spre poarta in prima repriza, a blocat un sut in careu pe finalul meciului, a urcat o data cu mingea in atac si a creat superioritate intr-o faza care s-a terminat cu sut la poarta. Minusuri: cam timorat cand a fost presat de adversar. All in all, de-un 7, cam in media echipei, as zice eu.

  Nu am inteles de ce a jucat Vert pe stanga, insa. Au fost suspendati/accidentati? Sau AVB a incercat o linie de fund noua dupa rusinea de saptamana trecuta?

  Maxim a fost excelent in prima repriza, dar dupa pauza a disparut de tot. Nu cred ca e optim fizic, de altfel de asta nici nu a inceput sezonul titular. Pe asta cred ca l-a citit bine Intunericitul de nu l-a bagat 2 meciuri la rand la nationala.

 22. Yep, uneventful e termenul corect. Vert a jucat stanga intrucat Rose e accidentat si Naughton e nesigur.

 23. Oricum nesperat de bine, dpmdv, intr-un meci tare cu presssing foarte sus. Cred ca daca se obisnuieste repede cu viteza din PL poate sa creasca mult. Si colegii l-au ajutat, erau momente in care era singur cu mingea si era presat si colegii ii faceau semn unde e om liber sa paseze.

 24. de remarcat totusi ca toate meciurile in care chiriches a fost titular au fost clean-sheet-uri

 25. De remarcat ca 10 din cele 13 meciuri disputate in toate competitiile oficiale s-au incheiat cu clean sheeturi. Adica 7 in care Chiriches n-a jucat:). Statisticile astea sunt tricky…

 26. Incredibil ce sansa avem sa mergem la mondial. Cineva acolo sus sigur ne iubeste:-)))

 27. n-as fi atat de optimist; acum nu mai suntem outsideri iar grecii au jucatori mult mai experimentati; as fi preferat cu cineva care sa ne ia de sus

 28. If that 🙂

  Mizez pe un 1-0 si un 0-0. Nu stiu pentru cine, dar prevad ca baietii se vor darui exemplar si vor depune efortul fizic cerut de nea pitzi

  Acuma sincer vorbind, sa ne vedem lungul nasului, zic. Ar fi un over achievement sa ne calificam, chiar si chinuit si ar fi in totalitate meritul lui Piturca, asa mofluz si catranit cum e el

 29. Don’t get me wrong, si eu as vrea sa-l vad plecat pe pitzi. As vrea sa vad multe lucruri schimbate, de fapt. Dar trebuie sa fim si un pic realisti. Cu un lot vai de el le-am luat 4 puncte Ungariei, 3 Turciei si cate 6 Estoniei si Andorrei. Adica a scos maxim ce putea scoate. Daca scoate si din barajul asta o calificare, chiar si chinuita, hats off to him, sunt convins ca nu i-a fost usor.

 30. Lotul a fost vai de el pentru ca a fost facut asa de selectioner. Au fost introdusi jucatori iesiti din forma (stancu, torje, rat) in detrimentul altora; selectia s-a facut pe criterii emotionale (certuri cu mutu, sapunaru, steaua; afinitati personale fata de alti jucatori care nu meritau sa intre in lot).
  Cred deci ca ne calificam la mondial in ciuda unui selectioner ca piturca, care, trebuie sa o recunoastem cu totii, fie ca ne place sau nu, este un antrenor de fotbal incompetent. Este foarte clar ca nu stie cum se face, este de foarte multe ori clueless (cum a fost la meciurile cu turcia, olanda si ungaria in deplasare), are o exprimare fotbalistica extrem de limitata si niste metode despre care toate lumea care il cunoaste spune ca sunt invechite.
  rezultatele de care vorbesti tu ca le-a scos sunt un efect al hazardului, nu exista nici o logica in ele, autobaza reusita cu turcia, urmata de corectie cu olanda, urmata de un joc grotesc cu ungaria, urmat de o palma cu olanda, urmata de un hei-rup colectiv cu ungaria acasa, un esec lesinat cu turcia si un meci plat pana la boredom cu estonia. Nu exista nici o linie directoare, nici o constistenta, nici un progres, doar sansa relativa, pe spinarea romanticei turcie care a inceput catastrofal acest minicampionat (si din cauza asta noi meritam sa ne calificam si nu ei)
  In concluzie, parerea mea (dura ce-i drept, desi nu am crezut mereu asta): piturca este un “fraud”. Punct. In final nimic bun nu ne asteapta cu acest antrenor, cum de altfel a demonstrat-o de fiecare data pana acum (a plecat in injuraturile colective, nu in aplauze)

 31. Tu ai dreptate in (aproape) tot ce zici. Singurul loc unde te-as contrazice e selectia lotului. Mutu & Sapunaru nu au ce cauta la nationala, iar lotul Steaua e mai mult gura de ei, ca altfel sunt in cadere totala dpdv suflu, ambitite, motivatie… in rest sunt de acord cu tot ce ai scris.

  Numai ca nu pot sa vad lucrurile doar asa in alb si negru, ori esti perfect, ori esti satana (pun intended 🙂 ) Ca toata lumea, Pitzi are si niste calitati pe langa multele defecte. Cand a fost de injurat, l-am injurat. Acuma, daca ne califica la baraj, eu zic ca o merita si o lauda.

  Cred ca am mai zis-o la un moment dat, succesul e o combinatie de talent, munca, oportunitate si inspiratia de a profita de oportunitati cand iti apar. Talent n-avem, dar am compensat cu restul, inclusiv cu faptul ca am speculat calendarul foarte bun si startul prost al Turciei. Puteam sa incepem si noi prost si atunci nu mai aveam ce discuta. Dar uite ca nu am facut-o

 32. Mai e ceva; calitatea umana a lotului se muleaza ca o manusa unui caracter ca si Piturca. Razvan Lucescu a incercat “the modern guy”, antrenor la costum, motivare & shit….nema, n-ai cu cine frate.
  Cu nea Pitzi care cica-i pizdeste de nu se vad nu merge treaba, e de-al lor, il miros ca omul a avut un trecut “zbucuimat” si nu il pot fenta.

  Din acelasi motiv nu cred ca un antrenor strain ar avea vreo sansa la nationala. Singurul pe care l-am vazut facand din cacat bici a fost Dan Petrescu dar ala e whishful thinking.

 33. Subscriu 100%. O sa ma enervez tot restul vietii cand o sa ma gandesc la meciul cu Olanda de la turneul finla al Europenelor. Cam asta ne paste si daca ne calificam. Visez sa ajung odata la Mondiale si faptul ca sunt acum Brazilia merita efortul. Dar faptul ca as vedea o nationala a lui Pitzi acolo e un dezavantaj serios.

 34. Subscriu.
  Tot la faze ar mai fi o faza in prima repriza cand a pasat gresit in terenul advers si a iesit un contraatac de 2 contra 1 salvat de Dawson. Si in destule randuri Vertonghen urca si revenea incet sau se plasa prost. Vlad iesea corect spre stanga la acoperire lasand centrul prea liber (vezi singura ocazie a lui Benteke). Cred ca Sandro a avut instructiuni precise sa nu urce deloc si sa faca dublaj in zona centrala. Si a mers destul de bine

  Sa mai adaug ca imi da emotii la mingile aruncate inalt cand e in duel 1-1 cu un adversar, de obicei o lasa sa cada si trebuie sa lupte corp la corp.

 35. a cam raspuns Filotas in mare. trebuia sa facem egal cu Turcia acasa si nu am reusit nimic. plus ca nu am chef sa vad niste jucatori fara mentalitatea, implicare si pasiune cum fac figuratie in Brazilia, doar ca au avut noroc, peste noroc, peste picior in balega. tin cu Grecia, imi pare rau sa o spun.

 36. Bayern in acest moment mi se pare mult prea buna pentru orice echipa din Anglia, voi ce credeti?

 37. In ultima vreme am auzit oameni spunand ca sustin Chelsea si Bayern, sau Arsenal si Bayern, sau Arsenal si Dortmund , pur si simplu mi se pare anormal sa tii cu doua echipe deodata, voi ce parere aveti?

 38. Daca urmaresti mai multe campionate, la un moment dat o sa susti o echipa din campionatele respective.

 39. Nu am zis asta, eu sunt fan Arsenal si tin cu Dortmund (stil de joc, politica economica, you get the picture) iar in seara asta e clar ca vreau ca Arsenal sa castige.

 40. Tough one. Nici eu nu cred ca poti sa tii cu doua echipe. Dar poti sa ai mai multe favorite.

  Eu, de ex, tin cu o singura echipa, una romaneasca, de cand eram copil si mi-e greu sa inteleg cum poti sa tii cu o echipa din alt campionat, la departare.

  Dar in celelalte campionate am favorite. Si nici macar nu sunt aceleasi tot timpul. Imi plac, de la sezon la sezon, diverse echipe care joaca fotbalul care imi place mie sau la care joaca fotbalisti care imi plac mie. Am tinut in ani diferiti cu Barca sau cu Real, cu Man U sau cu Liverpool and so on. I know, blasfemie! 🙂

 41. e ca la femei: iti iubesti sotia, dar asta nu te impiedica sa casti ochii dupa mai tanara, mai atragatoarea, mai focoasa gagica care apare din cand in cand; important e sa stii sa faci diferenta intre the real thing si the fling:)

 42. tare comparatia … dar asta inseamna sa ai sentimente foarte puternice pentru o echipa. pentru oamenii mai putin patimasi in domeniul asta nu prea e valabila, pot sa tina si cu Arsenal si cu Dortmund in tur/retur, ba cu una, ba cu alta in functie de detalii mici care se schimba.

 43. nu poti tine decat cu una. dar poti sa ai simpatii temporare, am patit si eu cu arsenal, liverpool, juve, parma.. momentan simpatizez pe swansea 🙂

 44. 44 de şuturi pe poartă si două goluri, din care unul cu trei secunde înainte de final şi în superioritate numerică. Iar ajungem să aberăm cu posesie şi şuturi.

 45. Pentru unul care frecventează peluzele stadioanelor, crede-mă, jigodia din dreapta e muuuult mai dezgustătoare.

 46. Acuma depinde, de care dreapta vorbim ? A lor sau a privitorului ? 😀

  Culmea e ca cel care pare cel mai amenintator e cel din mijloc.

 47. mie mi se pare un punct de vedere carcotas sa sustii ca ne-am calificat norocos la baraj. dintre cele 3 pretendente, am fost in mod evident cei mai constanti. da, am pierdut clar cu olanda de 2 ori (desi la bucuresti, daca se dadea penalty la popa la 1-3 pe final, penalty evident raportat la ce penalty s-a dat mai devreme ptr olanda, nu se stie ce se intampla), da, am batut greu pe estonia, da, am egalat la ultima faza in ungaria, dar nici ceilalti nu au fost mai breji. despre ungaria nici nu voi comenta, o echipa ff slaba (vezi meciurile de la bucuresti si din olanda), iar turcia s-a chinuit acasa cu estonia (nu va luati dupa scor, inainte de eliminarea timpurie a unui estonian, care a schimbat directia meciului, turcii au fost dominati) si a luat doar un punct unei echipe modeste a ungariei (si nu au meritat mai mult in mod evident atunci). cu noi, turcii au avut la meciul de la ei doar o ocazie clara un meci intreg. ei sunt mai valorosi, dar nu au aratat-o, mai ales in startul preliminariilor. iar preliminariile sunt ca un campionat, cei mai constanti au de castigat, nu cei mai stralucitori.

  atentie, ce spun nu inseamna ca suntem o echipa valoroasa sau ca piturca e un mare antrenor. dar o privire lucida asupra faptelor, nu a impresiilor, e necesara atat in caz de esec, cat si de succes.

 48. sandu e un personaj ascuns si inteligent, de aceea il numesc sinistru.. mitica e un smecheras ca multi altii, personaj de Caragiale.. intr-adevar mitica e dezgustator, grotesc, dar la rangul de sinistru nu il pot ridica fiindca nu are materie cenusie indeajuns.. chestie de semantica I guess 🙂

 49. De acord. Sandu e politicianul din campanie, în timp ce Mitică e interlopul de la periferie. Diferenţa e că Sandu are suficient creier încât să le facă în linişte, în timp ce Mitică îşi mai bate şi …. de noi.

 50. Sigur, doar că eu n-am zis niciodată că vreo echipă din Anglia e „mult prea bună” pentru Bayern, în acest moment.

 51. realul nu a jucat mai nimic, iar repriza a 2-a chiar nimic desi juve era in 10. noroc cu CR ca restul.. benzema e penibil de-a dreptul.. cred ca va fi un clasico mai mult cu numele in weekend

 52. rosul ala e scandalos in sine ptr ca actiunea lui chiellini nu a avut nimic violent. faza era de galben, dar galben ptr ca era periculoasa, nu ptr ca era violenta.
  dincolo de asta, am scris ca a fost scandalos ptr ca a tratat aproape toate fazele discutabile in favoarea realului, incepand cu penalty-ul. da, exista “acoperire regulamentara”, dar, daca dai penalty la asa ceva in mod constant (un duel care nu influenta faza), ar trebui sa avem aproape meciul si penalty-ul. mai mult, cel putin pentru o parte din timp, tinerea a fost reciproca. ca sa rezum, daca vrei sa fii scrupulos si sa strici un meci cu formalismul tau exagerat, dai penalty-ul ala.
  acum o sa imi sariti in cap, dar vidal, inainte de a da in pamant, a fost usor calcat pe calcaiul piciroului drept. a fost insa atat de greu depistabila incat nu il pot acuza pe arbitru pentru asta, dar restul deciziilor il pun intr-o lumina discutabila (ca intentie)

 53. n-as fi chiar atat de convins; mitica e un smecheras, dar e unul f inteligent si care ii are pe absolut toti la mana; are “carnetel”, sunt sigur si isi acopera perfect urmele.daca se apuca mitica sa ‘ciripeasca” e sfarsitul lumii, de aceea nu se atinge nimeni de el

 54. la penalty l-a luat de gat si l-a pus jos pe ramos – am vazut penaltyuri sezonul trecut date pe asta asa ca nu cred ca mai e o discutie ca se da la asa ceva. Ca Vidal a fost calcat, well, nu am vazut cum calcatul ala l-a oprit sa dea un luft de toata frumusetea trei pasi mai tarziu, fara sa se dezechilibreze and all.

  nu mi s-a parut partinitor arbitrajul, doar slab. ca si echipele

 55. Eu am zis că ăla e penalty pe direct, înainte să se oprească jocul. L-a luat clar de gât, se vede cum îl trage.

 56. descurcaret, smecher nu inseamna inteligent..asa si gigi becali e genial ca s-a imbogatit “descurcandu-se”.. dar ma rog, asta e nivelul in romania acum si genul asta de personaje trec drept “inteligenti”.. patetic..

 57. rosu gratuit, penalty discutabil pt un asemenea nivel, faulturi din preajma careului neacordate, tot felul de frecusuri mici = arbitraj penibil, iar pt un fan Juve e scandalos, de acord..

 58. Inteligenta are un spectru foarte larg depinde cum o definesti; poate insemna si dibaci, priceput, descurcaret, ager la minte ; inteligent nu inseamna neaparat insa si educat, plin de cultura, civilizat, moral. Inteligenta este doar una dintre virtuti, nu este o calitate morala, poti sa fii un badaran inteligent sau un criminal inteligent sau un latifundiar inteligent sau un mafiot inteligent. Mayweather este cel mai mare cocalar posibil din lume, tatal cocalarismului si manelismului, dar in acelasi timp este un boxer si un profesionist mega inteligent:stie cum se face, cand se face, cat se face si ce se face. Basescu, un alt exemplu de grobian inteligent, de fapt un gigi becali mai trecut pe la scoala. Avem tendinta mereu sa vedem un personaj accentuandu-i anumite trasaturi negative, transformandu-l intr-un monstru dar fiecare om este o suma de trasaturi, virtuti si defecte, in diferite grade de manifestare.

 59. eu am auzit cel putin 5 oameni (niciunul nu tine cu juve) azi care au spus ca a fost dat usor. asta valoreaza dubiu, nu crezi? iar faptul ca sunt si alti arbitri formalisti, care au dat penalty-uri in asemenea faze, e o certitudine pe care eu nu am negat-o eu doar am spus ca e usor dat si sunt zeci de asemenea faze in meciuri in care nu se da penalty. ce vreau sa subliniez e ca nu e un penalty 100% si ca a fost alegerea arbitrului sa il dea, una dintre multele care au fost doar in favoarea realului.
  si nu, nu sunt de acord ca am jucat slab mai ales cat am fost 11. acum nu stiu care e standardul tau de a juca bine cand esti pe bernabeu, dar pe al meu juve l-a atins ieri.

  apropo de duble standarde, faze mai clare ca cea de ieri au fost date acum vreo 2 ani la un barca milan si au fost multi pe aici, inclusiv, cred, cosmin, care au spus ca au fost usor acordate,

 60. Păi nu ştia Meme când spunea că e mai bun ca David Luiz? 🙂

  Serios vorbind, mă bucur că omul are atitudine, vrea să se impună. Sunt convins că va ajunge să joace constant. Dacă nu la Spurs, atunci în altă parte. E pe drumul cel bun.

 61. tot de pe forum:

  “I think it’s time Dawson takes his rightful place on the bench”:)

  astept sa ma contreze coys:)

 62. Ştiu exact despre ce fază vorbeşti din Barca-Milan. A fost, într-adevăr, acordat un penalty inexistent, din punctul meu de vedere:

  http://www.youtube.com/watch?v=U6jSPvmbTr8
  Se observă cum şi Busquets are mâna pe Nesta, iar Puyol intră şi el în duel.

  Aseară, în schimb, Ramos a fost tras de gât câţiva metri, fără să riposteze. E o diferenţă.

 63. Inteligenţa e o calitate. Capacitatea instinctivă de a manipula şi a profita de nişte poziţii în care ai ajuns şi te-ai menţinut abuziv nu ştiu dacă intră în spectrul unei CALITĂŢI.
  Mizeria de Mitică e un simplu speculant, manipulator, tâlhar, dar asta doar cu ajutorul celorlalţi. La fel ca Sandu, doar că ăsta e cât de cât diplomat. Mediul în care activează i se potriveşte ca o mănuşă lui Dragomir. Într-un mediu sănătos, ar fi putrezit de mult în închisoare, cu toată dibăcia lui.

  Floyd Maywather e cocalar, manelist şi alte d-astea, dar omul e BUN la ceva. La ceva cinstit, echitabil, nu la speculat şi prostit, la elaborat legi cretine şi abuzive sau alte astfel de ocupaţii.

 64. “inteligent nu inseamna neaparat insa si educat, plin de cultura, civilizat” – ba da exact asta inseamna, altfel suntem toti o natie de inteligenti, o rasa de inteligenti ce sa mai.. destept, smecher nu e totuna cu inteligent.. dar cum valorile in ziua de azi s-au rasturnat, nu ma mira ca oamenii gandesc asa..

 65. aaa, da, e o diferenta: la juve faza era deja incheiata, nu avea nicio finalitate, pe cand la barca faza era de abia la inceput. de aceea eu cred ca e in spiritul jocului sa nu dai fault pentru ca faza nu era influentata.

  intrarea lui puyol nu e relevanta pentru ca faulturile se acorda in ordinea producerii lor: daca eu te faultez intai, nu conteaza ca si tu ma faultezi ulterior, lovitura se va acorda ptr tine.
  si daca tu vrei sa spui ca nesta nu faulteaza, dar chiellini o face, eu as spune ca asta e definita „standardelor duble”

 66. Dacă portarul prinde mingea, iar Chiellini îi dă, ulterior, lui Ramos un pumn în gură, nu se acordă penalty şi roşu doar pentru că „faza era deja încheiată”? Evident că se acordă ambele.

  Oricum, nici măcar nu pot fi comparate cele două situaţii, din punctul meu de vedere. Repet, ţinerea lui Chiellini e cât se poate de clară. Vorbim despre un fault de la mama lui, fault fault. Îl ia de gât şi-l trage. La Nesta e o şicană obişnuită în astfel de situaţii, au mâna unul pe celălalt, ţinere reciprocă.

  Remarcabil, totuşi, cum reuşesc chiar şi acum să am duble standarde, deşi tu eşti fan Juve, iar eu n-am treabă cu nicio echipă din cele două.

  P.S: eşti sigur că cei cinci oameni care ţi-au spus azi că n-a fost penalty nu ţineau cu … să zicem Barcelona?

 67. Nu-i poate lua locul lui Dawson cand are de jucat contra unor atacanti solizi, buni la jocul cu capul, facand pereche cu Verthongen. Mai sunt si alte argumente, pe care i le las lui Coys 🙂

 68. no way, nu sta sa ploua cu fani barca in jurul meu. de altfel, nu am avut niciodata oameni cu preferinte comune de fotbal (cu mine sau intre ei) in jurul meu. de exemplu, cel mai bun prieten al meu tine cu steaua si roma…… el e unul dintre cei de care ziceam

 69. si faza cu pumnul tine de violenta, e cu totul alta situatie, comparatia ta nu mi se pare relevanta

 70. Sigur, dar roşul ar trebui să acopere partea violentă a loviturii. Cu toate astea, se dă şi penalty. Deci e relevant.

 71. Desi sunt fan Real sunt de acord cu faptul ca a fost acordat usor si destul de gratuit cartonasul rosu.
  Penalty a fost in mod cert dar a fost usor acordat.

 72. Mă amuz teribil mereu când Juve sau fanii săi atacă arbitrajul. Ca să nu mai spun că finuţul Chiellini mai are puţin şi devine un martir sacrificat pe altarul victoriei madridiste 😀

  Altfel, cred că faza penaltyului e suficient de clară ca să nu mai merite o discuţie atât de lungă. Eliminarea, evident, o tâmpenie mare cât Bernabeu.

  Marea mea curiozitate e totuşi alta. Dacă Realul lui Mourinho era câh, ăsta al lui Ancelotti cum mai e? 🙂

 73. confunzi inteligenta cu etica, mi se pare. Inteligenta se invata prea putin in viata, e mai mult o calitate innascuta, nu dobandita; coeficientul de inteligenta depinde in primul rand de capacitatea innascuta a creierului tau de a produce cat mai multe sinapse intre cati mai multi neuroni. Depinde apoi cum folosesti acest coeficient de inteligenta, daca devii un mafiot sau un cercetator la Nasa; sunt de acord cu tine ca personajele respective nu au o viata morala, etica, dar nu sunt proaste. imi aminteste de dialogul dintre commodus si marcus aurelius din gladiator care suprinde foarte bine diferenta intre inteleptciunea etica si inteligenta practica dar lipsita de scrupule:
  Commodus:”You wrote to me once, listing the four chief virtues: Wisdom, justice, fortitude and temperance. As I read the list, I knew I had none of them. But I have other virtues, father. Ambition. That can be a virtue when it drives us to excel. Resourcefulness, courage, perhaps not on the battlefield, but… there are many forms of courage. Devotion, to my family and to you. But none of my virtues were on your list. Even then it was as if you didn’t want me for your son.”

 74. Chiriches + Vert in aparare e mai tare decat o bungee jumping. Asa cum zicea si Romi, Daws n-are cum sa lipseasca din meciurile de PL cu atacanti clasici, genul de big lads. In plus, mai e ceva care nu-l sesizezi la tv ci doar pe stadion, Dawson e intotdeauna vocal si ii coordoneaza pe ceilalti. Are lipsurile lui, dar ptr mine Daws vs Chiriches e non story, de fapt am mai spus-o a fost adus ca si cover ptr Vert. Ca fapt divers belgianul a fost veriga slaba in aparare pana acum.

 75. Eu stiam ca nu se da penalty. De ex daca un jucator e faultat, apoi se ridica de pe jos si il ia la bataie pe fundas, echipa care era in atac primeste faultul iar atacantul rosu, si nu se da fault in directia cealalta.

 76. se poate sa fie cum spui, dar meciul cu west ham a fost pentru mine indicatia clara ca dawson e o liability; nu ai cum sa fii trashed in asa hal de niste atacanti anonimi cu nume de compozitori impresionisti; in fine nu a fost doar el de vina la acel meci, toata echipa mi s-a parut blazata.
  cat despre big lads, chirches a fost decent cu aston villa care il are totusi pe benteke care cred ca se califica la descrierea ta. Iarasi s-a putea sa ai dreptate pe termen lung, dar nu sunt sigur nici ca a fost adus ca rezerva lui verts, dovada ca au jucat mereu impreuna pana acum; AVB stie mai bine, conteaza cum se prezinta si la antrenamente baietii; urmeaza insa nici meciuri foarte grele pentru spurs si cred ca acelea vor decide linia de fund;
  PS: cine naiba e naughton ala?! shocking

 77. n-a dat galben la penalty,iar la fault,omul n-a avut nici o intentie sa joace mingea.

  ok,si eu consider ca s-a dat foarte usor penalty si ca ronaldo a exagerat,insa,acoperire e la amandoua.

  consider insa ca a fost un meci slab,din partea ambelor echipe.personal,nu ma asteptam ca realul sa castige avand in vedere istoricul cu juve,insa,nu cred ca dubla asta ar trebui sa stabileasca ordinea in grupa.juve are alte prioritati..cum ar fii sa treaca de galata si de danezi pentru a se califica!

 78. Aici vorbim despre două acţiuni diferite. Se dă fault pentru fault şi roşu pentru comportamentul violent al atacantului.

 79. daca la amandoua se impunea galben..
  daca dai penalty,ii dai cel putin galben celui care face fault in careu.iar la celalt eveniment,omul nici macar nu se gadea sa joace mingea…si in plus,exagerarea lui c.ronaldo a intarit ideea faptului ca fundasul lui juve l-a lovit..iar chiellini nu e chiar cel mai sensibil jucator.

  pentru un die hard,rosul e foarte justificat…eu,insa,prefer sa ma uit la fotbal,nu la arbitru,iar fotbal n-a prea fost.

 80. nu cred ca poti vreodata motiva acordarea directa a unui rosu la un fault de galben pe motiv ca nu s-a dat un galben mai devreme ptr ca jucatorii isi schimba comportamentul dupa ce iau galben. cat despre sensibilitatea/nu a unui jucator, ma depaseste felul in care aceasta poate fi un argument pentru a se da rosu. in logica asta, pepe ar trebui eliminat inainte de a intra pe teren

 81. pai asta al lui ancelotti nu se baga cu fundul in poarta la prima confruntare cu o mare echipa, deocamdata…oricum prea devreme pentru astfel de comparatii

 82. atata vreme cat rezultatul e favorabil realului se gasesc scuze nu e problema.. nu ne uitam la arbitru, nu ne intereseaza arbitrajul atata vreme cat rezultatul e in favoarea noastra iar greselile la fel.. sa fim sanatosi, urmeaza un clasico supraevaluat

 83. urmeaza meciul care a produs cea mai multa greatza la nivel global in ultimii ani.. nu am interes pt acest clasic nici cat negru sub unghie, doresc succes baietilor dar meciul nu il voi urmari..

 84. Banuiesc ca te referi la Barcelona-Real Madrid, cred ca greata se datoreaza in special amatorismului cu care este prezentat de fiecare data acest meci. Si eu resimt uneori aceasi greata, insa la mine stiu sigur ca este generata de obositoarea antiteza Barca-Real/ Messi-Ronaldo.

 85. Dap, ăsta al lui Ancelotti nici măcar cu fundul în poartă nu ştie să se bage aşa cum trebuie. Exact ce spuneam 🙂

 86. Senzaţia mea e că s-a cam plictisit lumea şi de marele „clasic”. Sau cel puţin s-a mai stins din intensitatea promovării acestui eveniment. Ar mai fi şi posibilitatea ca oamenii să fi realizat că există chestii mai interesante în fotbal decât duelul dintre Zâna Măseluţă şi Albă ca Zăpada 🙂

 87. Inca o data, e mult prea devreme pt astfel de comparatii; lui mourinho i s a dat credit 3 ani iar lui ancelotti nici 2 luni? Vom trage linie la sf sezonului; personal cred ca ancelotti si mourinho sunt doi antrenori pe care i desparte un abis in ceea ce priveste perceptia si filosofia despre fotbal, dar ambii au avut, au si vor avea de suferit de pe urma acestui mastodont care este clubul real madrid si infernala masinarie politica care se afla in spate. Nu degeaba mourinho a iesit atat de sifonat din acest mediu iar ancelotti a declarat ca madrid va fi ultima sa etapa in cariera de antrenor

 88. Pai s a cam plictisit lumea daca nu mai e cineva care sa bage degetele in ochii antrenorilor adversi sau sa astepte arbitrii in parcare:); serios acum, el clasico este o institutie cu caracter istoric si interesul pentru acest meci ramane la fel de viu ca si pe vremea lui cruyff, romario, figo, raul sau ronaldo brazilianul; lumea fotbalului din fericire si spre surpriza unora nu incepe si nu se termina cu mourinho, guardiola, messi sau ronaldo

 89. paradoxal,ancelotti e un antrenor italian doar pe faza ofensiva,unde echipa marcheaza foarte putin,iar pe faza defensiva echipa sta dezastruos.

  si mourinho era un antrenor defensiv:))…atata tot ca echipa lui mai marca si o caruta de goluri!

 90. la mourinho se vedea un proiect,la ancelotti nu se vede nimic,e o harababura,il da pe ozil pentru ca se cearta cu el pentru ca il foloseste in banda,il strica pe c.ronaldo pentru ca il impinge pe isco mult prea mult in banda stanga,rezolva problema portarului cu o superficialitate maxima….vrei sa continui?

 91. daca ar fi dupa mine,eu l-as elimina pe pepe,insa,nu tine de mine.dupa cum am zis,sunt constient ca s-a exagerat,insa,daca e sa fim mai catolici decat papa si sa urmarim litera regulamentului,atunci,arbitrul are acoperire.

  nu cred ca sunt prea obtuz in toata treaba asta.te inteleg si pe tine,si stiu ca e frustrant sa vezi cum arbitrul iti taie aripile,insa,dupa cum am mai spus,juve are alte probleme,nu dubla cu real reprezinta prioritatea principala.eu,unul,chiar am fost surprins sa vad ca realul a castigat,avand in vedere istoricul celor 2 echipe,insa,asta nu inseamna ca sunt multumit de cum s-a afisat echipa mea preferata!

 92. Iti recomand ultima carte a lui sid lowe pe acest subiect, nu ti vei pierde timpul citind o

 93. Cosmin, tu ca fan Chelsea nu esti inca obisnuit cu adevarat cu meciurile de 6 puncte pentru titlu care sa aiba zeci de ani de traditie. Sic! 😀

 94. Jocul colectiv sufera un pic la barca, dar cum pot sa compenseze cateodata individualitatile. E clar ca era nevoie de Neymar

 95. Se poate, dar nici nu vreau să apuc să văd cum meciuri cu Tottenham sau Arsenal se transformă în isterii mondiale, războaie politice sau telenovele cu prinţi şi prinţese.

 96. Interesantă reacţia. Mă surprinde faptul că omul, în ipostaza sa de comentator şi om de fotbal, până la urmă, e şocat că cei mai mulţi dintre admiratorii Stelei nu sunt lângă echipă şi când rezultatele sunt dezamăgitoare. E deja un fapt bine cunoscut.

 97. Pantilica nu facea prostii de-astea nici mort, era dat cu lipici pe linia portii 😀

 98. Au probleme mari de la mijloc in sus, lipsa de idei, creativitate; apatici in atac, mi s-a parut ca chiriches a facut mai multa treaba la mijlocul terenului decat mijlocasii, ceea ce e ingrijorator

 99. Nu o sa le mearga asta la nesfarsit , mai ales ca ei concureaza cu Liverpool pentru locul 4, un Liverpool ce joaca extrem de bine .

 100. nu stiu daca liverpool mai concureaza doar pentru locul patru; au cel mai bun atacant din liga si cel mai bun cuplu de atacanti din liga

 101. Pellegrini asked if he shook Mourinho’s hand at the end: “No we did not shake hands.” Why? “Because I did not want to.”

  Well, iată că maestrul Pellegrini loveşte şi pe partea de caracter.

 102. Atat Liverpool, cat si Arsenal, au jucat un singur meci cu cate o echipa din top third. Liverpool cu Man U si Arsenal cu Spurs. In rest, au jucat cu echipe din partea de jos a clasamentului.

  Pe de o parte, ambele au victorii in meciurile tari pe care le-au avut si si-au facut punctele cu echipele slabe. Pe de alta parte, they haven’t been properly tested.

  Chelsea a jucat deja cu Man City, Man U, Spurs si Everton si e pe locul 2.

 103. in schimb pe mourinho il da caracterul afara din casa
  “The difference between me and Pelligrini is that if Madrid throw me out, I won’t be going to Malaga”.
  cand spui josnicia de mai sus, nu cred ca poti avea pretentia sa ti se stranga mana

 104. Eu as zice ca da, desi nu a avut posesia 😉 A avut mai multe ocazii, mai multe suturi (cred), in general a fost mai prezenta in careul advers. Iar Torres a fost superb azi.

 105. de fapt e pe 2 ex-equo cu liverpool. Nu stiu cat va mai dura subestimarea asta a lui arsenal si liverpool, vad ca e la moda si in presa engleza; adevarul e ca ambele joaca foarte bine, uneori si foarte frumos si isi merita locurile, obtinute cu loturi mult mai slabe decat cel al lui chelsea. In plus, nu ne mai aflam in etapa a doua, campionatul progreseaza cu fiecare etapa, dar despre arsenal si liverpool se spun aceleasi alibi-uri; sa vedem ce va fi si dupa ce vor da piept cu “granzii”, dar tare ma tem ca nu va fi bine pentru “granzi”

 106. Mai multe şuturi n-a avut Chelsea, dar la 1-1 m-am lămurit cine vrea să câştige şi cine vrea să îngheţe meciul. Spumosul Pellegrini n-a prea mai ieşit din jumătatea proprie după ce a egalat, l-a schimbat pe Javi Garcia cu Kolarov, în timp ce monstrul defensiv Mourinho l-a scos pe Hazard ca să-l bage pe Eto’o.

 107. Si mie imi place cum joaca Liverpool si mi-as dori ca Gerrard sa reuseasca sa castige un campionat inainte de a se retrage pentru ca l-ar merita. Sau Suarez, un jucator mult prea hulit dupa parerea mea.

  Dar asta nu inseamna ca sa ii dai 4 lui WBA si sa joci cu Chelsea e totuna.

 108. nu poti sa spui asa ceva despre un om, coleg de breasla, care nu ti-a facut nimic chiar daca ar fi adevarat. O afirmatie care oricum s-a intors impotriva lui, pentru ca Pellegrini de la Malaga a ajuns la City, adica a progresat, in timp ce mourinho de la real a ajuns la chelsea, vrand-nevrand, fiind trimis la plimbare de united. De altfel dupa aflarea vestii ca united l-a ales pe moyes, a facut o criza de nervi; chelsea nu a fost alegerea lui, a fost “malaga” lui

 109. Plus că au fost câteva trageri de timp ale celor de la City. Egalul era mai ECHITABIL, dar întrebarea pe care şi-o va pune mâine toată presa din România este de câte ori trebuie să mai greşească Hart ca să intre Pantilimon? 🙂

 110. o intrebare pe care cred ca si-o pun si suporterii lui city 🙂

  inteleg ca e cel mai decent portar pe care il are nationala angliei de la shilton incoace, dar prea i se sufla in fund. si la comentariul de dupa meci erau toti “da, e greseala lui, da’ e baiat bun, trebuie sa il incurajam, sa ii dam incredere…”

 111. beautiful as it was, ca ala mai vezi si in alte campionate. asta mi se pare foarte britanic: centrare si sutata si cap puternic in vinclu. optiune personala…

 112. sunt curios,de unde stii de criza de nervi a lui mourinho la aflarea vestii ca utd l-a ales pe moyes?

 113. Yep, Chiriches a fost foarte bun in jumatatea adversa de teren, ceea ce n-as putea spune despre jumatatea proprie:) a creeat doua sanse de gol ptr Hull, una cand a balbait o minge pe linia de fund si a acordat corner, a doua cand cu tot timpul din lume a reusit sa fie depasit de adversar si l-a oprit cu pretul unui galben. Vlad imi da frisoane in aparare, insa he will come good. Dawson l-a dirijat azi in multe faze si l-a incurajat de foarte multe ori, la fel si Walker. Are inca avantajul ca e nou venit si inca nu a cazut sub atmosfera din ce in ce mai toxica de pe WHL unde daca nu inscriem de 5 ori in primele 20 de minute impotriva a ceea ce e vazut ca lesser teams incepe un abuz greu de imaginat. Si da, jucam fara orizont si haotic, ptr ca nu ne cunoastem inca primul 11. Townsend a debutat ca LW si poate juca acolo, nu inteleg cum unii jucatori sunt doar ‘jucati’ impotriva unor echipe submediocre in EL pe vreme salbatica si in pozitii cu care nu sunt obisnuiti dupa care in weekend au mare noroc sa prinda banca de rezerve. Probabil vom invata the hard way ca Lamela e RW sau un fals no 9 iar Chandli e singurul jucator din lot care e natural born LW. Si ca Paulinho e DM omul cu pase laterale si travaliu si nicidecum cel de la care sa vina spark-ul ofensiv. Si ca Eriksen nu e Ozil dar el si Lamela sunt singurii care il pot sustine ofensiv pe Soldado. AVB are un alt moment Lloris-Friedel se pare. Momentan insa am invatat sa castigam jucand groaznic se pare si mai ales sa pastram cleansheeturi, dar jocul e extrem de fragil. Data viitoare e Evertonul lui Martinez si aici e un test mare de tot.

 114. portughezul a inceput, nu vad nici un motiv ca pellegrini sa ii stranga mana acum, reactie normala.. chiar daca a fost adevar ce a zis portughezul, a fost o rautate evidenta si inutila

 115. Ti se pare lipsa de caracter sa eviti sa strangi mana cuiva?

  O strangere de mana e un semn de respect. Daca nu respecti pe cineva, de ce ai da mana cu el?

 116. Deloc întâmplătoare huiduielile primite de Nani sâmbătă, am impresia că mai toată lumea în afară de Moyes începe să se sature de el. Eu unul abia aştept să plece, e absolut degeaba pe teren şi cu o atitudine total nepotrivită.

 117. aflam deci ca messi are doua picioare stangi, unul cu care loveste mingea, altul cu care il loveste pe marcelo:)

 118. sunt curios daca vedeai la fel daca in locul lui messi era pepe si in locul lui marcelo era orice alt fotbalist de la barca

 119. imaginea nu este foarte clara, nu se vede ca il loveste; probabil ca il loveste din inertie dar nu cred ca are intentia sa-l brutalizeze a la pepe;

 120. nu se vede niciun contact. asta nu inseamna ca nu a fost, ci ca nu se vede. in lipsa unei imagini clare, nu are sens sa nasti o discutie de dragul contradictiei

 121. Incepe iar nebunia cu balonul de aur; favorit, probabil, ribery; castigator, probabil, duelul messi-ronaldo
  Totusi, cred ca in momentul de fata, Leo Messi nu mai este cel mai bun jucator din lume. Ca si in viata, nu trebuie sa castige doar cei mai talentati, trebuie sa mai castige din cand in cand si cei care muncesc mai mult. Asa e corect, fiecare trebuie sa aiba o sansa in plus fata de ceea ce ti-a dat Dumnezeu daca este dispus sa munceasca mai mult, sa sacrifice mai mult.
  In momentul de fata, Cristiano Ronaldo este un jucator mai bun decat Messi, dupa parerea mea. Nu este mai talentat, aici lucrurile nu s-au schimbat, pentru ca Messi ramane, iarasi ca parere personala, cel mai talentat jucator din istorie (am mai vazut jucatori talentati, dar nu am mai vazut jucatori talentati si schiopi de un picior care sa intre si sa decida un meci de Champions). Dar in timp ce prioritatile lui Messi in viata s-au schimbat, Cristiano continua sa traga la antrenamente ca un cal de povara, la 6 dimineata e prezent la datorie, continua sa aiba o atitudine ireprosabila fata de marea performanta. Iar acest lucru, eu cel putin nu am cum sa nu il respect. Indiferent de cat are, de cat a reusit, vrea mai mult si mai mult. In schimb, Messi a lasat-o mai moale, este evident pentru toata lumea; la nici 26 de ani nu mai alerga, se plimba pe teren, joaca din talent, prefera pizza mai mult decat antrenamentele extenuante, are o familie frumoasa careia ii dedica timp, fotbalul incepe deja pentru el, pe nesimtite, sa alunece din prezent in legenda. Pe scurt, fotbalul la cel mai inalt nivel nu mai este prioritatea sa. Iar acest lucru se vede, accidentarile sunt mai dese, refacerea este mai grea, motivatia este mai putina, interesul este relativ. La celalalt prioritatea continua sa fie fotbalul, iar pentru asta trage ca un ocnas. De aceea merita in acest moment sa fie clasat peste Messi.

 122. Nu stiu daca accidentarile sunt din cauza (dez)interesului, sau poate din cauza ca cei 10 ani de fotbal intens la inalt nivel incep sa se simta.

  Am apreciat insa faptul ca l-ai apreciat pe mr CR7.

 123. Nu contest ca in acest moment, ca si forma, Cristiano este peste Messi, insa la partea cu muncitul si prioritatiile lui Messi nu pot sa fiu de acord. Corect, are o familie de care trebuie sa se ingrijeasca, dar sunt convins ca trage la fel de tare la antrenamente si daca ai vazut ultimul El Clasico ai inteles ca prioritatea sa ramane sa castige trofee alaturi de echipa. S-a sacrificat pentru echipa, a inteles exact tot ce i-a cerut Martino si a fost o palma pentru cei care spun ca nu-l intereseaza decat sa marcheze si ca nu munceste pentru echipa. A facut un meci tactic excelent!

 124. Messi nu va mai castiga trofee alaturi de echipa daca va invata sa faca tacklinguri, va castiga cand isi va redescoperi acea impetuozitate ofensiva, cand va reincepe sa marcheze si sa creeze; nu neg ca si pragmatismul e important, dar cand e asociat de exemplu cu multe pase gresite (77% Pass accuracy) e problematic

 125. Procentajul de pase gresite este mai mare pentru ca Martino le-a cerut sa-si asume mai multe riscuri, in sensul sa incerce pase mai lungi, dupa cum ai observat posesia in ultima vreme nu a mai fost atat de impresionanta. Este o urmare normala a faptului ca Xavi si, intr-o oarecare masura Iniesta, nu mai pot sa domine mijlocul si sa-l ajute pe Busquets la fel de mult. Xavi nu mai poate sa faca acel pressing de acum cativa ani, iar lui Iniesta i s-s cerut si lui sa coboare mai mult si sa-l ajute. Esti liber sa crezi ce vrei, dar anul asta o sa castigam La Liga si ne vom bate iar pentru CL, cu ce sanse ramane de vazut prin martie-aprilie cand echipa o sa inteleaga mai bine ce vrea Martino.

 126. sunt perfect de acord, si eu sunt un fan al lui martino; spun doar ca in meciurile importante barcelona va avea nevoie de “acel” messi, cu workrate-ul ala impresionant in atac

 127. faci niste presupuneri despre Messi de ai zice ca esti prieten cu el la catarama.. nu cred ca ai dreptate, cel putin nu in masura in care crezi tu..
  de un an de zile am incetat si eu sa il mai antipatizez pe CR, poate ca ar merita balonul anul asta dar performantele echipei sunt zero trofee, asa ca nu vad cum.. e pacat pt Xavi si Iniesta, macar unul ar fi meritat unul din baloanele lui Messi.. daca am fi corecti l-am desemna pe Ribery, in forma senzationala tot anul, trofee garla, pt mine e no-brainer

 128. Balonu de aur e, in principiu, un premiu acordat de capitanii si selctionerii din Vanuatu sau Myanmar. Chiar nu inteleg agitatia cu privire la trofeul asta.

 129. Cum poate cineva sa-l ia in serios pe mosul asta senil? Leonard Messi, Ibramovic, plus faza cu Cristiano :)) . He seems to be high!

 130. Mi se pare foarte corect raspunsul lui CR, cred ca si eu as fi reactionat la fel. On the other hand, vorbim despre un om care acum vreun an zicea ca insultele rasiste intre jucatori sunt asa, un moft si se pot rezolva cu o strangere de mana la sfarsitul meciului asa ca nu stiu ce asteptari putem avea. Un Mitica Dragomir asezat pe un scaun mai inalt.

 131. Si un comentariu pe Sky pe care ar tb sa il auda toti fotbalisti romani: “It’s Tuesday. They played on Saturday, they play again on Saturday afternoon… How much rest does a player need?”

 132. am vazut strangerea de mana de la inceputul meciului, si am stiut ca wenger a intrat invins pe teren; pur si simplu ii e frica de mourinho, i-a strans mana in graba, nici nu a stat sa auda ce-i spune portughezul, a zbughit-o catre banca; la nivel psihologic mourinho avea deja 3-0 iar lucrul asta se vede si pe teren

 133. oboseala nu se simte acum,insa,consider ca la sfarsitul sezonului,un asemenea ritm te omoara din punct de vedere psihic.

 134. Posibil. Sincer, ma uit cu un ochi la meci si cu unul intr-un powerpoint asa ca am ratat multe… 🙁

 135. Joaca cu rezervele, la fel si Chelsea, ma indoiesc ca pe vreunul dintre cei doi manageri ii intereseaza prea tare rezultatul din aceasta seara.

 136. Mi-e greu sa imi dau seama. The only exercise I get is getting off the couch 🙂 Pe de alta parte, majoritatea jucatorilor din campionatele tari reusesc sa tina ritmul asta ani de zile fara accidentari majore sau fara probleme mentale.

 137. la nivelul ala exista si psihologi in staff.iar fara accidentari majore sunt prea putini.

 138. n-as fi atat de sigur; cine castiga in seara asta va avea upperhand-ul la urmatorul meci din campionat; imi aminteste intrucatva de un sfat al antrenorului de tenis al lui agassi, care spunea ceva de genul sa profiti chiar de sansele care nu par importante sau decisive (primul serviciu din meci de exemplu, pe care multi jucatori il trateaza superficial pentru ca se gandesc ca oricum nu prea conteaza si pot sa revina oricand)

 139. de ce psihic? cred ca psihic iti face bine, fizic cred ca e problema, trebuie sa te tina oasele si muschii

 140. fizic nu e asa de greu…ai maxim 2 antrenamente pe zi in perioada asta…si asta de maxim 2 ore jumatate(jumatate de ora incalzire + multe momente in care stai si il asculti pe antrenor cand iti explica exercitiile sau cand reiei faze over and over again…at the end of the day ai maxim 45 de minute de efort la un nivel cat de cat intens),si in plus mai ai toate porcariile ce ti le dau pentru sustinerea efortului.

  psihic insa e obositor,pentru ca dupa fiecare meci primesti alte indicatii si in plus sunt realtiile cu fotbalistii(nu e peste tot ca la barca unde merg toti la biserica impreuna)

 141. din pacate pt el lui CR ii pasa mult de trofeul asta.. de fiecare data este afectat de rezultat, desi poate daca as fi in pielea lui as gandi la fel.. oricum va intra in istorie, cu sau fara baloane de aur..

 142. Conteaza fix 0 meciul asta, pt Arsenal. A fost vorba de lot si nici cel mai infocat tunar nu avea cum sa nu vada ca e cam no contest. Nu a jucat rau Arsenal dar fara om in fata capabil, e greu sa o bagi in poarta.

 143. Pentru Arsenal care nu a mai castigat nici un trofeu de nu stiu cati ani e putin ciudat sa contexe fix 0 un meci care te duce teoretic catre un trofeu; e problematic daca arsene isi pune ouale doar in cosul titlului.

 144. Performanţele Barcelonei care au fost? Un titlu în Spania? Atunci îl vreau şi eu pe Paul Scholes câştigător.

 145. Deja devine penibilă situaţia cu românii care intră pe site-ul lui Spurs să-l aleagă pe Chiricheş MOTM după orice partidă pe care ei, probabil, nici n-au urmărit-o.

 146. Nu mi se pare nimic penibil. Sa inteleg deci ca romanii nu au voie sa voteze pe internet? Atat timp cat voturile sunt deschise la absolut toata lumea de pe mapamond care este problema? Daca cei de la spurs vor sa restrictioneze voturile pot sa o faca, sa introduca restrictii geografice sau altele. Pana atunci fiecare e liber sa voteze ce vrea. In plus , daca tu si altii ca tine nu sunteti multumiti de situatia respectiva, aveti si voi dreptul sa intrati si sa votati pe cine vreti voi

 147. Ideea e că cei mai mulţi dintre românii care votează cu Chiricheş o fac doar pentru că e Chiricheş, nu pentru că au urmărit meciurile sau pentru că el chiar a fost cel mai bun de fiecare dată când a jucat. Înţeleg că aseară chiar a greşit la golul doi al lui Hull. Voturile astea sunt bazate pe nimic realist, ci doar pe „ooo, ia uite, a avut Spurs meci, ia să-i dăm şi noi un vot lui Chiri!”. Sondajul ăla are şi el un scop: acela de a reflecta părerea fanilor. Iar când „fanii” sunt nişte unii care habar n-au şi votează doar pentru că le place lor de X sau Y, scopul e luat în derâdere, sondajul devine irelevant şi nu ajută pe nimeni, în afară de măscăricii din presa sportivă românească, care nu mai contenesc cu ştirile de tipul „INCREDIBIL! CHIRICHEŞ E IAR OMUL MECIULUI”.

  Şi dacă eu aş vota cu altcineva doar ca să nu iasă Chiricheş, aş fi la fel de ignorant precum cei care o fac doar ca să câştige românul.

 148. in plus, cine vrea cu adevarat sa vada pareri obiective despre chiriches (sau ma rog pareri care nu sunt emise de romani) poate sa intre pe forumurile de suporteri, acolo sunt membri vechi cu peste 5000 de mesaje de exemplu a caror parere o poti lua in calcul; nu-l vad toti omul meciului acolo, dar Vlad este apreciat, a primit note mari mereu de la acesti fani vechi (toti ii recunosc tehnica, calmul, jocul de picior etc..) si evident a primit si critici, cele mai importante fiind ca isi expune echipa cand urca, este uneori nesigur, da impresia ca este pe cale sa produca un train wreck etc…
  deci daca vrei sa te informezi corect exista sursele potrivite, la fel si daca “vrei” sa te informezi gresit
  Prerea mea personala este ca se descurca bine, avand in vedere perioada scurta de adaptare, are doar 21 de ani deci o marja imensa de progres si ca din fericire pentru el el stie deja lucrurile cu adevarat dificile in fotbal, care nu se pot invata (tehnica, viziunea) si nu le stie inca bine pe cele care tin de experienta (jocul de cap, agresivitatea, plasamentul defensiv etc…) care se pot invata. Fundasii centrali de genul lui Chiriches sunt o raritate nu doar in prezent ci in istoria fotbalului

 149. Nu cred ca e chiar atat de naspa situatia … mai ales ca probabil romanii respectivi sunt fanii lui Chiriches. Si in lumea asta marketingul e foarte important, nu mai zic ca ii ridica jucatorului moralul! E un moment bun sa ne apreciem valorile, spre exemplu pe Simona Halep si chiar si pe Chiriches desi personal nu m-a impresionat vreodata din cale afara, totusi un pic de reclama gratuita nu ii strica!

 150. asa-i cand intra in scena primitivii.. nu cred ca site-ul lor s-a mai confruntat cu asemenea aiureli.. ne place sau nu, suntem o natie primitiva, motiv pt care avem imaginea pe care o avem in europa.. noroc ca pe aici nu sunt asa multi manelisti, sunt privit ca ceva “exotic” at best

 151. Aş pune un pariu cu tine, păcat că nu avem cum să verificăm dacă merge. Eu zic că dacă etapa asta Chiricheş n-ar fi nici rezervă, dar ar fi inclus în sondajul de după meci, ar câştiga sau ar fi destul de aproape.

 152. On FB:

  “I can’t seem to finish Alex Ferguson’s autobiography. Every time I think I’m close, Howard Webb adds 6 more pages on at the end.”

  :))

 153. Dupa cum merg lucrurile se pare ca vom asista la unul dintre cele mai interesante campionate din istoria premier league; favoritii mei si ai hartiei Man city pana la urma si in ciuda faptului ca sunt singurii capabili sa bata cu 7-0 nu sunt consistenti in evolutii. Astfel, 7 echipe se bat pentru 4 locuri si cel putin 6 pentru titlu. Arsenal, Liverpool, City, Chelsea, United, Spurs si Everton. Southhampton este o echipa solida, dar nu cred ca poate tine ritmul. Everton in schimb cred ca va putea fara probleme sa se bata la Top 4 pana spre final, iar celelalte, in momentul de fata, unele inconstient, altele pe fata, se bat la titlu. toti vor titlul, AVB viseaza noaptea sa fie campion, Rodgers se gandeste, Moyes e obligat sa se gandeasca, Mourinho si Pellegrini sunt obligati sa reuseasca iar Wenger tremura la gandul asta. 6 entrenori se bat deci pentru un singur trofeu, in momentul de fata. Top 4 deocamdata nu exista, si la cum merg lucrurile va incepe sa existe ca obiectiv anul viitor.
  previziunea mea in acest moment:
  1. city
  2. arsenal
  3. chelsea

  4 spurs

  5.everton
  6. united
  7.liverpool

 154. Eşti cam dur cu United. Ştiu că situaţia lor actuală e destul de grea, dar personal îi văd foarte, foarte periculoşi. Şi ceva-mi spune că vor termina peste Arsenal.

 155. hmm interesant , dar nu cred ca asa se va termina :
  1-Chelsea
  2-Arsenal
  3-City
  4-Liverpool
  5-Spurs – Faptul ca nu au un atacant bun isi va spune cuvantul
  6-United
  7-Everton
  8-Southampton

 156. Eu sper sa iasa Arsenal campioana si sunt 99% sigur ca City nu are o sa fie! Chelsea si Arsenal se vor bate la titlu cu sanse mai mari teoretice pentru Chelsea.

 157. Esti generos, dar eu as zice ca doar Arsenal, Chelsea si City au sanse la titlu. Cu precizarea ca Arsenal e flatata de programul super-favorabil pe care l-a avut pana acum.

  De ce nu si celelalte? Simplificand mult lucrurile, pentru ca Liverpool n-are aparare, United n-are mijloc, si Spurs n-are atac de titlu.

 158. Da, Arsenal cred ca nu mai poate fi ignorata. Dar totusi personal mizez in continuare pe city, cred ca valoarea superioara a jocului va avea timp in 38 de etape sa-si spuna pana la urma cuvantul. Chelsea va fi si ea acolo pana la finala, dar cand vezi infrangeri de genul newcastle out of the blue…

 159. Am fost la Newcastle – Chelsea si mi s-a parut incredibil cum nu a existat niciun control corporal, eu fiind obisnuit cu cele din Romania. Poate imi zice COYS sau cine a mai fost pe stadioane din Anglia, asa e peste tot?

 160. Arsenal joaca un fotbal absolut incantator, poate ca exagerez, dar cel mai frumos pe care l-am vazut eu in ultimii ani in Premier League. Ar fi pacat sa nu ia titlul.

 161. Spurs pe hartie are un front de atac foarte interesant, problema e ca nu joaca. S-au platit sume de bani serioase pe lamela, eriksen si chiar soldado dar evolutiile sunt dezamagitoare, ca revers al medaliei fata de o defensiva din ce in ce mai solida, unde chiriches si-a castigat deja locul de titular in PL si pare cel mai reusit transfer pana acum (alaturi de paulinho)
  Eu zic ca daca talentul celor din fata se va trezi din amorteala, spurs poate ajunge departe

 162. O avea Spurs atacanti interesanti, dar in cele 3-4 meciuri pe care le-am vazut sezonul asta nu par sa aiba decat 2 idei de atac fixe: centrari de pe margini respinse destul de usor de apararile adverse pt ca Spurs nu are atacanti masivi sau suturi din afara careului. Cred ca e o problema tactica totusi; AVB si-a adus atacanti tehnici, dar nu pare sa stie ce sa faca cu ei.

 163. am fost pe OT anu trecut si m am simtit ca acasa, nici un barbat n a pus mana pe mine.

 164. sunt putine locurile in europa unde NU se fac controale corporale.
  cum ar fi sa nu se faca controale corporale in croatia sau serbia sau polonia sau grecia,sau turcia…

 165. In ultimele meciuri problema lipsei de oportunitati a devenit cronica intrucat:
  1. Sandro si Paulinho sunt cu greu un mijloc creativ care sa impinga jocul in fata. Clar, si greu de penetrat de unde clean sheeturile.
  2. Holtby e muncitor dar nu are sparkul lui Eriksen sau Lamela.
  3. Cea mai ingrijoratoare- aripile. Cu tot tam tamul din jurul lui eu zic ca Townsend mai mult incurca. Suturi fara sens si dribblinguri laterale terminate fara rezultat. Lennon nu a fost on viata lui Left winger.
  Am mai spus-o: Lamela pe dreapta sau in spatele lui Soldado, Townsend pe stanga, Eriksen in mijloc. La meciul cu Everton banca de rezerve a fost mai tare decat titularii pe fiecare post (mai putin cel de striker si portar). Cu primul 11 actual vor mai fi multe 0-0. Nu inteleg de ce Soldado e brusc atacant slab, daca toti dribbleaza/suteaza de la 40 metri cum sa se remarce un varf?

 166. N-am prins vreodata control corporal dar posibil sa existe la fanii vizitatori la meciurile cu grad de risc mare. Sau la cei ce sunt separati doar de un gard de stewarzi.

 167. Eu nu cred ca Chelsea va castiga PL. De ce? Pentru ca nu au atac. La fiecare echipa la care a mers Mourinho a fost un main man, in prima perioada la Chelsea a fost Drogba, la Inter au fost Diego Millito si Eto’o, La Real a fost Cristiano. La Chelsea de acum cine acel main man? Torres :)) ?
  Fiecare echipa ce se bate la titlu are 1-2 oameni ce pot sa castige un meci de unul singur, la Asenal : Ramsey si Ozil, iar la Man City : Aguero , Negredo, Silva.
  Dupa parerea mea :
  1-City
  2-Arsenal
  3-Chelsea
  4-Liverpool
  5-Spurs
  6-United

 168. Drogba a dat 10, respectiv 12 goluri în sezoanelede PL în care Chelsea a câştigat titlul cu Mou pe bancă. Torres va ajunge şi el măcar la 10 goluri sezonul ăsta, doar în campionat, sunt sigur. Părerea mea e că e esenţial să ai atac bun, nu neapărat main-man. De ce Mata, Hazard, Oscar, Willian n-ar putea să-ţi câştige singuri un meci?

  Şi mai am o întrebare: crezi că e suficient argumentul atacului?

 169. in privinta atacului putem spune ca nici arsenal nu stau grozav, giroud e bun, mai bun ca sezonul trecut, dar nu world class.. golurile vin de la mijlocasi mai mult, si cred ca pe asta se va baza arsenal pt tot restul sezonului.. daca reusesc sa nu faca prea multe flopuri atunci au sanse reale la titlu..
  oricum, foarte funny arsenalul, acum cateva luni toti fanii lor il injurau pe wenger, acum nu cred ca mai e unul care sa faca asta 🙂 ma intreb, doar venirea lui ozil sa fii facut asa mare diferenta? ca in restul lotul e tot ala.. all in all, cel mai interesant PL din ultimii multi ani si in continuare cel mai interesant campionat din europa

 170. si cum ramane cu celebrul cliseu “atacul iti castiga meciuri iar apararea iti castiga campionate”?

  e o farama de adevar si aici.

 171. Desi as dori sa mai castige si Arsenal un trofeu, cred ca e inca prea devreme de pronuntat. Tin minte un sezon cand in iarna Arsenal era pe primul loc, apoi s-a accidentat Van Persie.

 172. Chestia e ca Chelsea nici aparare nu prea are, acum se intelege de ce au aparut zvonurile cu Luiz la inceput. David pe post de fundas nu este world-class, nu se compara cu Kompany , Silva, Dante , chiar si Koscielny.

 173. Giroud (16 meciuri oficiale, 8 goluri ) nu este world class, dar stie sa intre in niste combinatii superbe cu ceilalti jucatori, un bun exemplu e golul lui Wilshere cu …..Norwich, parca …

 174. Luiz este world class, hai sa nu denaturam adevarul; kompany e peste el, dar ceilalti nu.
  Desi nici eu nu le dadeam sanse la inceputul sezonului, Chelsea se vor bate la titlu, au jucatori foarte buni, unii care au crescut enorm in acest inceput de sezon (schurrle, torres) plus altii care vor creste (eto’o, mata) asa ca nu e o scuza calitatea lotului. Problema e la mourinho si ego-ul lui, pentru ca daca va continua sa faca “11 mistakes” in alcatuirea primului 11 o sa sape moralul echipei

 175. In alta ordine de idei, socant cum absolut nimeni nu canta la Newcastle si se auzeau doar fanii Chelsea care chiar au bagat si-un “shall we sing a song for you?”. Intr-adevar, s-a cantat o data sau de doua ori de la 1-0 incolo. In rest, liniste totala. E destul de trist sa fie asa.. altfel, foarte frumos stadionul.

 176. Mie mi se pare ca Eto’o nu prea mai poate si nici nu prea mai vrea. Am vazut o delasare la el pe care nu o vedeam in perioadele Barcelona sau Inter.

 177. Adevarul e ca nici nu prea au de ce, rar vezi cate o fumigena in PL, in rest fara petarde, torte, etc.

 178. Kompany, Dante si T.Silva sunt niste stalpi in aparare, in multe meciuri Luiz uita ca e fundas.
  PS: cred ca e mai bine pt Barca ca nu l-au luat si l0au pastrat pe Bartra.

 179. O singura data Hazard si Willian au fost esentiali, in meciul cu Norwich , un meci pe care City l-a castigatcu 7-0 .
  Pai da, ai uitat cum au castigat UTD anul trecut campionatul? INsa cum Chelsea nu are nici aparare(parerea mea) nici un atacant macar top class…

 180. Dante face destule greseli in bundesliga iar T.Silva evolueaza deocamdata intr-un campionat inferior

 181. Dar pe stadionul unde managerul echipei gazda spune ca el si echipa lui se simt de parca ar fi in deplasare se fac controale? 🙂

 182. nu ii iau din merite lui giroud, doar imi dadeam cu parerea referitor la ideea ca chelsea nu are atacant.. chelsea are cel putin 3 jucatori care pot decide soarta unui meci oricand

 183. According to his contract, he has to be man of the match every
  game. Those were the only terms that Bacali would accept when he came to
  us….

  Feel the Rhythm, Feel the Rhyme. Get on up, It’s Bobsled time!
  by matt.kostyk
  on Nov 4, 2013 | 3:56 PM

 184. Machester City – CSKA 5-2 , Aguero si Negredo au facut tot meciul . Sunt interesat sa vad ce face Chelsea maine la Londra.

 185. A jucat bine, a avut doua interventii bune la doua suturi ale rusilor , in rest nu prea a avut ce sa apere.

 186. arbitrul a fost intr o pozitie nefericita din care parea ca Young a fost tras. problema cu young e lamurita mai de mult, oricum nu cred ca mai rezista un sezon la United.

 187. ca tot a venit vorba de portari, sa remarcam prestatia uluitoare a lui iker.E inadmisibil ca un asemenea portar sa fie tinut rezerva, a waste of talent

 188. Nu mă deranjează că United a primit penalty sau că arbitrul a văzut greşit. Young mă deranjează. Sper să ai dreptate şi să ajungă pe la QPR sau Wigan.

 189. din punctul meu de vedere,iker poate sa apere si 5 penalty-uri pe meci,tot n-o sa stearga raul pe care l-a facut la echipa prin atitudinea lui.

  din partea mea,sper sa ajunga la barcelona

 190. thanks. de obicei erau linkurile pe homepage, dar acum ori le-au scos, ori le-au mutat si nu le mai vad eu

 191. Uite ca Chelsea castiga cu 3-0 :)) , tocmai cand criticam atacul lui londonezilor, Eto’o marcheaza o dubla si Ba un gol splendid, dar vine intrebarea , vor reusi sa isi pastreze forma?

 192. masele mari de oameni sunt usor de controlat si de manipulat.nu stiu daca ai vazut in presa,dar diego lopez e facut cu ou si otet iar iker e erou supergalactic.

 193. cred ca oamenii de pe stadion il iubesc pe Iker pt ce a facut pt Real, nu pt ce zice Marca.. nu cred ca poate fi pus la indoiala atasamentul lor pt capitan, Mou stie cel mai bine 🙂 .. si fara campania de presa impotriva lui, nu cred ca fanii l-ar fi ales pe portughez in detrimentul lui Iker.. iti place sau nu, Real e in primul rand echipa celor de pe Bernabeu, apoi a spaniolilor si doar apoi a celorlati.. e ok sa nu iti placa fanii de pe Bernabeu, personal nici eu nu ii simpatizez pe cei de pe Camp Nou, dar ei decid pana la urma, fiindca ei voteaza la fiecare 4 ani

 194. fanii ultras sur nu il mai iau la inima nici ei pe iker.pentru mine ei sunt suporterii realului,nu japonezii cu aparate de fotografiat ce vad meciul ca la teatru!

 195. mi am luat football manager, e primul pe care l vand :))))

  sincer, din postura de jucator amator semi mediocru inteleg cum e sa te daruiesti ptr echipa prin toate mijloacele. problema la el ca la multi alti fotbalisti e ca acolo sus ii lipseste ceva si ptr sportivi e foarte important sa fie si inteligenti ca sa exceleze.
  ptr mine e clar ca young nu merita sa fie la o echipa mare.

 196. Chiar nu gasesc nici o legatura intre daruirea pentru echipa si simulare. Daca unii ar trece un penalty primit degaba la castiguri, eu nu. Dar si in situatia in care-l numesti castig, pierderea la imagine e mult prea mare ca sa merite. Eu as da pentru simulari si proteste pedepse mai mari decat pentru orice altceva facut pe teren.

 197. ca tot veni vorba de FM, top-deal la inceput – Honda de la CSKA. e liber in iarna sau il iei f ieftin la inceput.

 198. Într-adevăr, absolut minunat golul. Apropo de Eric, el e genul acela de jucător care te cucereşte orice ar face. Poate să fie gras, să nu facă faza defensivă, să se mişte greu, să fie, practic, un Adrian Cristea mai negru, dar are carisma aia care te duce cu gândul la spiritul şi esenţa acestui sport. El se simte bine. Mereu. Zâmbeşte, plânge, dă cu pumnul în pământ.

 199. mda, ultras sur, m-am convins.. baietii aia cu bannere rasiste banuiesc.. daca publicul l-a huiduit pe CR inseamna ca si-a meritat-o.. la el se vede o schimbare clara de atitudine in ultimul an si nu cred ca ai mai auzit huiduieli la adresa lui, dimpotriva.. publicul japonez de fotografi sunt o foarte mica parte , ai grija cand vorbesti de manipulare, si Mou se pricepe la asta you know.. in fine, nu am ajuns eu fan barcelonist sa ii apar pe fanii de pe SB, grija mare cu chestiile ultras, nu cred ca fac bine nimanui..

 200. „grijă mare cu chestiile ultras, nu cred că fac bine nimănui”.
  AIci nu e vorba despre Ultras Sur, e vorba despre conceptul general.

 201. stiu ca sunt rasisti,insa,oamenii aia au mai multa pasiune decat restul spectatorilor.e o diferenta intre a fi fan si a fi spectator.pe santiago bernabeu,de cand a venit florentino perez prima oara,sunt doar spectatori,suporterii sunt foarte limitati..maxim 10 mii,pe un stadion cu o capacitate de 80 000.

  iar aia care sunt spectatori isi mai permit sa-l mai fluiere pe unu altu pentru ca vezi doamne a gresit o pasa,de parca ei ar fi roboti,da’ ei fluiera pentru ca ei nu inteleg fotbalul,vin si se uita ca la teatru si se dau mari cunoscatori!

 202. Soldado nu e atacant slab, dar nu poate fi absolvit de vina; s-au dus vremurile atacantului impins care dadea gol cu poarta goala, in prezent trebuie sa ai si alte calitati , sa participi la joc, sa creezi oportunitati; uita-te la diego costa, care e poate cel mai bun atacant in acest moment din lume, cat de mult participia, cum hartuieste constant apararea cum se demarca mereu creand spatii, cum intra in combinatii in toate zonele atacului.

 203. Daca au pasiune nu-i absolva de vina de a fi rasist. Asta e pe principiul “a furat, dar uite ca a facut si o biserica, maica”.

 204. Sunt rasisti declarati, cu diploma? CIudat, inseamna ca au o mare problema cu echipa pe care o “incurajeaza”, avand in vedere ca realul e un conglomerat de rase, de la mulatrul brazilian (marcelo, casemiro), la maghrebianul cu sange african (khedira, benzema), creoli (varane)…tough days to be a ultra sur fan

 205. Rasismul ăsta în fotbalul vestic e o chestiune puerilă, deloc îngrijorătoare. Nu cred că cei din Ultras Sur nu se bucurau când dădea Essien sau Lass Diarra goluri. Se mai maimuţăresc ei din când în când, şi la propriu şi la figurat, dar nu fac nimic notabil. Probabil se consideră mai cool dacă sunt împotriva a ceva din societate.
  Sunt şi pe la noi idioţi d-ăştia. Erau unii pe o pagină de Facebook a unei comunităţi de suporteri care spuneau că „trebuie să fim Antifa!”, „să fim skinheads” „ suntem rasişti” şi alte lucruri de genul ăsta. Aşa e când te uiţi prea mult la American History X sau alte filme asemănătoare şi nu pricepi mesajul cu adevărat. E teribilism curat, nici vorbă de acţiune sau măsuri concrete.

  În general, rasismul în fotbal e o problemă foarte mică, dar care e făcută mare din diverse interese. Totuşi, ca intensitate, mai apropiaţi de rasismul pur, ăla agresiv, sunt cei din Est, îndeosebi ruşii. Ştiu că cei de pe la Zenit au fost foarte nemulţumiţi când au auzit de posibilitatea ca Hulk şi Witsel să vină la ei, dar s-au calmat până la urmă.

 206. corect..
  despre Ultras Sur tin bine minte bannerul cu “siempre fascistas” sau ceva asemanator, Perez face bine ca scoate genul asta de idioti, teribilisti, spune-le cum vrei, afara din stadion. stiu ca stadionul e loc de refulare pt multi oameni dar chiar a tuturor dejectiilor societatii e prea mult.. apreciez modul in care englezii au facut curatenie .

 207. E bine că englezii au transformat stadioanele în muzee pentru corporatişti? Preţurile biletelor din UK sunt astronomice, abonamentele-s şi ele extrem de scumpe, atmosfera e deplorabilă cam peste tot, fiindcă suporterii cu adevărat pasionaţi nu-şi mai permit să meargă în mod constant la meciuri. Englezii au rezolvat problema într-un mod la fel de extremist ca necazul în sine. A fost un fel de „soluţie totală”. Au extirpat tot ce nu stătea cuminte, jos, pe scaun.

  Dacă lumea ar putea să facă diferenţa între ultras şi huligan, poate că n-ar mai exista atâtea idei preconcepute şi, automat, greşite. Sigur, sunt frumoase cântecele, coregrafiile celor de la Dortmund sau Bayern. E frumos să vezi nemţi, italieni (vezi Napoli pe Stamford Bridge) sau chiar spanioli (Bilbao pe Old Trafford) cântând 90 de minute şi surclasând clar cuminţii suporteri gazdă, nu? Ei bine, ăia nu sunt corporatişti. Nici huligani. Ghici ce sunt.

 208. v-ati mai ocupat de echipele de la Fantasy? eu sunt neinspirat total. L-am avut pe Berbatov titular de la inceput , de la Sissoko si Dembele tot astept puncte dar mai mult de 2 pe etapa nu obtin, cand l-am luat si eu pe Michu, s-a accidentat, etc 🙂 noroc de Rambo ce m-a mai salvat. Berahino e noul pariu acum :))

 209. Am avut o scăpare subiectivă înainte de etapa trecută. L-am dat pe Giroud (inspirat, până aici) ca să-l iau pe Torres, despre care credeam ca va rupe norii, că e dezlănţuit. Evident, Fernando al nostru de abia a atins mingea la Newcastle şi acum s-a mai şi accidentat. Alt transfer, altă distracţie. L-am adus pe Rooney în locul său, lângă Aguero şi Sturridge. A, da, şi Boruc în locul lui Hart. La mijloc Ramsey mă scoate, de obicei, dar etapa asta n-am aşteptări. Sper să nu se dea la fund nici Oscarito mâine.

 210. oricum am facut niste alegeri sinistre, dar acum am 5 accidentati in lot. pana acum n am prins etapa fara accdentari. obiectivul meu e locu 30.

  daca prind locul 30 astept un abonament gratuit 1 an pe site :)))

 211. in ultimele etape cam zero inspiratie. ma scoate ramsey si partial ozil, atacul arata bine doar pe hartie, negredo-soldado. am in schimb aparare buna cu lovren inca din prima etapa

 212. Ce pacat ca un meci dureaza doar 90 de minute, arbitrul nu a mai avut timp sa dea inca un penalty gratuit pentru chelsea

 213. INCA un penalty gratuit?! Cand am mai avut asa ceva? Oricum, imi place de tine ca esti pe faza si tii contabilitatea fiecare greseli pro-Chelsea, fiecarui pas gresit al lui Mou. Esti meticulos, ceea ce e o calitate…intr-un fel sau altul. Faultul la Ivanovic inainte de golul de 1-2 l-ai observat? Sau stai, ca ala n-a fost pro-Chelsea.

  In alta ordine de idei, n-a fost penalty la Ramires.

 214. Ah, da, am interpretat eu greşit, având în vedere că penalty-ul a fost prin minutul 94-95, cred. Îmi cer scuze.

  Totuşi, nimic despre Ivanovic 🙂

 215. nu stiu ce intelegi tu prin atmosfera deplorabila. cumva lipsa petarde, fumigene, steaguri?

 216. Nu. Prin peterde, fumigene, torţe (folosite corespunzător, nu aruncate în teren), steaguri, coregrafii înţeleg atmosferă de meci mare, atmosferă frumoasă.

  Atmosferă deplorabilă înseamnă să-ţi scrie “persistent standing is not allowed” pe bilet. Pentru că asta presupune că eşti forţat să te duci la meci doar ca să urmăreşti partida, nu să te implici activ, susţinându-ţi echipa. A sta pe scaun ca un robot şi a striga o dată la 25 de minute „Come on, Chelsea!” sau „And it’s Arsenal FC” nu e atmosferă. E ca la teatru.

 217. incredibila lipsa de profesionalism de la manchester city; continua sa ma uimeasca. Sa nu fii tu in stare sa legi doua victorii consecutive, mai ales intr-o astfel de etapa in care ai sansa sa treci pe podium…clueless

 218. come on, asta nu e fault, mai ales in Anglia! sa fim seriosi. Si uite cum acest punct conteaza extrem de mult intr-o etapa cand contracandidatele pierd

 219. Acceasi remarca si pentru arsenal. Doua echipe care nu au simtul surprizei. Amandoua nu fac decat sa confirme ceea ce lumea asteapta de la ele. De exemplu, toata lumea stie ca city are o forma in deplasare deplorabila si ca in ultimele 3 deplasari la sunderland a pierdut cu 1-0; rezultatul? pierd si azi tot cu 1-0. Sau Arsenal: toata lumea stie ca manchester utd de obicei ii bate pe gunnersi pe old trafford; ce face Arsenal? vine si confirma ca asa este, mai pierde inca o data.

  Doua echipe care pur si simplu nu au simtul loviturii de teatru

 220. E atât de fără sens replica asta cu „mai ales în Anglia”, că uneori chiar nu pricep cum pot oamenii s-o folosească. Ăla îl ia pe sus pe Ivanovic, la propriu, şi nu e fault pentru că…E ÎN ANGLIA?! Dar ce era nevoie să se întâmple ca să fie fault în Anglia? Să-i dea şi un picior în gură drept bonus?

 221. Martin Tyler zicea in comentariul de la meciul de ieri ca Ramsey a dat in ultimele trei luni tot atatea goluri ca in primele cinci sezoane la Arsenal. Impressive stuff!

 222. Ambele au condus la marcarea de goluri, deci au avut aceeaşi finalitate. Aşa că circul mediatic cu „Chelsea ajutată de arbitru să câştige un punct cu WBA”, precum şi ‘răutăcismele’ marca filotas nu prea au niciun temei, din punctul meu de vedere.

 223. E o diferenţă. Faultul la Ivanovic a dus la un gol venit după un contraatac supranumeric al celor de la WBA, fix pe partea stângă a atacului lor, fix pe acolo de unde lipsea sârbul, în timp ce „faultul” la Ramires a dus la un penalty. Şansa de a marca dintr-un penalty e mai mare decât cea de a da gol dintr-un contraatac de genul ăla, asta-i adevărat. Totuşi, FAPTELE sunt că dacă arbitrul dădea fault la Ivanovic, Chelsea nu lua golul ăla, la fel cum nici WBA nu lua golul de 2-2 dacă nu se dădea penalty la Ramires.

 224. la fel pot sa spun si eu ca eroarea incredibila si explicabila sau prin necunoastere a regulilor de baza ale fotbalului sau prin furt de la meciul cu cardiff (portarul este deposedat de minge desi o are in posesie si conform regulamentului este inatacabil…) prin care chelsea a egalat a dus pana la urma la victoria londonezilor. Dar n-am zis nimic de asta pentru ca chelsea a castigat pana la urma cu 4-1

 225. Totusi de la faultul asupra lui Ivanovic pana la gol s-au mai intamplat multe. De ce nu a venit nimeni cu Sessegnon? Faptul ca beninezul a fost lasat sa urce liber nu are legatura cu faultul asupra sarbului. In fine, hai sa o lasam asa.
  Apropos, Ramires o sa fie amendat acum sau ce se va intampla cu el dupa ce Mourinho acum cateva saptamani a spus ca simulatorii din echipa lui o sa fie in trouble cand incearca asemenea gesturi?

 226. Stai un pic, eu sunt de acord că Chelsea a jucat mizerabil şi golul a fost o greşeală colectivă, dar consider că e nedrept să spui că arbitrajul ne-a ajutat. Totuşi, repet, dacă arbitrul dădea fault la Ivanovic când trebuia, nu mai conta cine venea sau nu cu Sessegnon, nu mai conta degringolada din apărare. O greşeală de arbitraj a fost la baza golului primit de Chelsea, asta e realitatea. Ce s-a întâmplat după ţine strict de echipă, de jocul slab, de apărare şi tot aşa. Dar n-ai cum să ignori eroarea, dacă vrei să vorbeşti despre arbitraj.

  Iar cu Ramires nu ştiu ce o să se întâmple, pentru că n-a fost neapărat o simulare d-aia nesimţită a la Young. El mai mult a cautat contactul, nu s-a aruncat înainte sau fără ca el să aibă loc. Probabil va fi amendat.

 227. L-ar fi amendat el, dar Mourinho, obiectiv as always, a declarat in interviul de dupa meci ca a vazut de doua-trei ori reluarea si e clar ca n-a fost simulare. 🙂

 228. in mod ironic, desi pantilimon nu a fost nici macar convocat la nationala in prima faza, ma astept ca el sa joace titular acum ca s-a accidentat tatarusanu. ce ziceti, lung jr, care joaca slab recent la astra, lobont care nu a mai jucat fotbal decat cand si-a luat playstation, sau panti, titular de conjunctura la o echipa candidata la campionatul englez si CL? hehehehehe, ma tavalesc de ras, ce urat i s-a intors flopul lui piturca!

 229. sunt de acord ca nu e nevoie sa faca asta ca sa fie fault dar in fotbalul modern nu ti se da daca nu semnalizezi cumva ca ai fost lovit; uite-te la messi cate faulturi nu i s-au dat pentru ca nu cadea; daca esti de buna credinta si nu cazi desi ai fost faultat arbitrul nu prea iti da nimic

 230. Păi da, dar noi aici vorbim despre dacă a fost sau nu fault, nu despre cum ştie Ivanovic să ceară faulturi. Aici ai dreptate şi sunt perfect de acord cu tine, se încurajează cerşeala, dar asta e altă problemă.

 231. Former Chelsea defender Dan Petrescu is set for talks with managerless Crystal Palace, according to the Daily Mirror. The Romanian is the new lead contender for the post at Selhurst Park, the report claims, and has “backers” within the club.

 232. Cred că mulți oameni care își caută răspunsurile la anumite rateuri le vor găsi aici . Felicitări , de excepție .

 233. Daca esti craioveanu, din generatia pro, evident ca te deranjeaza portretul “triumfurilor” voastre…(mea culpa in caz contrar)
  Chapeau, acest articol e top 5 in memoria mea afectiva !