Premier League – etapa 17 – discuție deschisă

Etapa începe azi de la 14:45 cu Newcastle – Manchester City. Patronul lui Newcastle, Mike Ashley, s-a lăsat păcălit de un sezon în care echipa lui a supra-performat serios şi a decis că n-au nevoie de întăriri în vară. În schimb le-a dat lui Pardew şi staff-ului său contracte pe opt ani care, întâmplător sau nu, au declanşat o serie mizerabilă de rezultate. Newcastle a pierdut cinci din ultimele şase meciuri şi mai are de jucat cu Arsenal şi Man United până la sfârşitul anului.

Apoi de la 17:00 Digi transmite Manchester United – Sunderland, dar eu m-aş uita mai degrabă la Liverpool – Aston Villa care e transmis pe site. Două echipe în formă – Liverpool vine după trei victorii, Villa n-a pierdut în ultimele cinci partide – şi doi antrenori up-and-coming care acum ceva vreme se întâlneau în Championship. Despre Brendan Rodgers am tot vorbit, dar sunt un mare fan al proiectului lui Paul Lambert care a construit cea mai tânără echipă din Premier League, una în care Guzan şi Westwood vor fi veteranii primului XI de astăzi la doar 28 de ani.

Mâine se joacă Tottenham – Swansea de la 15:30. Se aude că Bale e încă nerefăcut, deci AVB va începe tot cu Adebayor în spatele lui Defoe. Fun-fact-ul zilei e că Spurs ar fi pe primul loc în Premier League dacă meciurile ar dura 80 minute.

Ultimul meci al etapei e Reading – Arsenal, luni de la 22:00. Nu ştiu dacă o să vedem chiar un 7-5 că ultima dată, dar Arsenal n-ar trebui să aibă probleme, chiar aşa străvezie cum e în ultima vremea. Reading a pierdut ultimele cinci partide din campionat şi, la fel ca şi QPR, soarta lor cam pare pecetluită.

Vă las cu un clasament mişto care compară punctele adunate până acum cu cele de sezonul trecut din aceleaşi meciuri. Ca de obicei, vă aştept gândurile, ranturile şi întrebările pe marginea acestei etape.

Sursa foto: Ben Harding.