Nu stați pe margine lăsând fotbalul pe seama celor care „se pricep”.
Cu acest îndemn începe pagina care descrie politica de comentarii pe anglofil.ro. Este un mesaj pe care am vrea să îl promovăm: anglofil.ro e animat într-o măsură semnificativă de comentariile voastre. Atunci când simțiți că aveți ceva interesant de spus și un comentariu e insuficient, dați-ne de știre. Am publicat și vom publica cu plăcere opiniile, eseurile, cronicile sau avanpremierele voastre fără a impune nicio restricție legată de ligă sau tipul de sport. Anglofil.ro a reușit să creeze în timp o comunitate faină, și suntem bucuroși să vă avem alături.

În egală măsură însă am vrea să subliniem și intenția de a păstra un nivel civilizat al discuției. Pagina cu politica de comentarii enumeră și câteva reguli de bun-simț, precum evitarea comentariilor batjocoritoare, a atacurilor la persoană sau a fanatismului. Am decis să devenim mai activi în impunerea acestor reguli, concentrându-ne în primul rând pe stimularea unui dialog constructiv.

În acest context, am lucrat la implementarea unei noi platforme pentru comentarii. Noua platformă este bazată pe Discourse și va fi lansată în câteva zile. Aceasta va organiza mai bine comentariile voastre, dar principalul obiectiv urmărit este stimularea unei discuții civilizate.

Discuții civilizate - discourse.org
Coming soon!

Regulile legate de comentarii vor rămâne evident valabile. Dar credem că implicarea noastră ca moderatori ar trebui să fie minimă: ne bazăm în primul rând pe voi.

Dorin și Romi

Previous ArticleNext Article

This post has 76 Comments

76
  1. Nu se mai da Balonul de aur anul asta.
    O decizie inteleapta. Sper sa fie extinsa si pentru anii urmatori

  2. Pot sa primesc badgeul lui Man United, sa stiu pentru joc (pardon, scriu)

  3. Cateva amanunte despre Discourse:
    -la articolul curent de pe blog se va comenta strict referitor la articol
    -comentariile vor fi grupate pe categorii si topice. De exemplu va exista categoria Fotbal intern unde initial va exista un topic La Liga unde vor fi grupate toate comentariile despre fotbalul spaniol. Categoriile si topicele vor evolua in in functie de interesul celor care comenteaza si frecventa comentariilor. Cand intri pe discourse vezi intotdeauna la care categorii si topice au fost postate cele mai recente comentarii
    -exista nivele de incredere (trust level) pentru toti cei care comenteaza. Se pleaca de la 0 sau 1 si in functie de activitate se trece la nivele superioare care acorda mai multe drepturi. Inca nu stiu toate detaliile dar ele vor deveni mai clare odata ce incepem sa folosim sistemul. In plus userii primesc diverse badges (ca la unele jocuri 🙂
    -sistemul permite trimiterea de mesaje personale direct unui alt user (fara ca cei doi useri sa aiba acces la datele personale).

  4. Breaking news: Juve castiga si se distanteaza dar fanii sunt inca extrem de ingrijorati de soarta titlului. Asteptam in continuare deznodamantul cu sufletul la gura.
    N ati desfacut sampania inca?

  5. De soarta titlului nu am fost niciodată îngrijorat. E pus în vitrină de multă vreme. Preocupant este însă ceea ce jucăm. Suntem încă departe de ceea ce ar fi trebuit să jucăm iar căderile alea totale de 15-20 de minute pe care le-am avut în multe meciuri sunt de-a dreptul de neînțeles. Parcă ne sting lumina uneori si nu mai vedem nimic. Si bateriile lanternei lui Sarri par descărcate.

  6. Off-topic : am ajuns sa am emotii ptr meciul cu West Ham. De cel cu Leicester, nu mai zic nimic. Cum sa incerci sa il iei pe Sancho…si sa nu zici nimic de un fundas central? Cum ?

  7. Sancho e f scump tinand seama ca Greenwood e f promitator. Fundas central da, cel mai probabil ca vor lua.

  8. Se poate deschide si cea de pe 2021, ca tot se vor face 10 titluri la rand. Eu nu am dubii.

  9. Nu uita de Sasuolo si, daca reusesc sa promoveze, chiar si Pordenone se vor bate la titlu.

  10. Cred ca daca un fan diferit ar antrena pe Juve, Bayern si PSG in fiecare etapa in campionatele respective (deci 38 de manageri pe sezon) si tot astea 3 ar castiga detasat. Uite o idee de business, cine plateste 1Mio intra in loteria ptr managerul etapei la astea 3 cluburi, deci min 38Mio primite in loc sa platesti un Fink sau un Tuchel sau un Sarri.

  11. Nu sunt de acord, vezi ce s-a intamplat la Bayern in prima parte a sezonului. Problemele ar fi de a stăpâni vestiarul.

  12. Arsenal aduce un aer retro in fotbalul englez, acea echipa de mijlocul clasamentului care prinde un ‘long run’ in cupa si ajunge in finala. Ca in anii ’80, think QPR, Coventry, Wimbledon or ManCity:)

  13. Pai nu, managerul de etapa n-are voie sa se amestece in vestiar, asta ar fi nivelul 2 de challenge, primul nivel (casual) e sa stea doar pe banca la meciuri si sa anunte primul 11 si rezervele. Nivelul 2 de dificultate ar fi sa asiste la training, dar aici cotizatia incepe de la 5Mio ptr a intra la loterie, ptr ca daca lucrurile merg prost atunci veteranii echipei vor prelua conducerea si echipa va fi nevoita sa castige vreo 25 de meciuri consecutiv – nu foarte dificil dar jucatorii vor fi afectati fizic si moral ptr ca efortul va fi mai mare. Vezi tot cazul Bayern cand jucatorii au decis ca asta e, it sucks big time dar trebuie sa joace ‘pe bune’ ptr a recupera deficitul.

  14. Pai nu, managerul de etapa n-are voie sa se amestece in vestiar, asta ar fi nivelul 2 de challenge, primul nivel (casual) e sa stea doar pe banca la meciuri si sa anunte primul 11 si rezervele. Nivelul 2 de dificultate ar fi sa asiste la training, dar aici cotizatia incepe de la 5Mio ptr a intra la loterie, ptr ca daca lucrurile merg prost atunci veteranii echipei vor prelua conducerea si echipa va fi nevoita sa castige vreo 25 de meciuri consecutiv – nu foarte dificil dar jucatorii vor fi afectati fizic si moral ptr ca efortul va fi mai mare. Vezi tot cazul Bayern cand jucatorii au decis ca asta e, it sucks big time dar trebuie sa joace ‘pe bune’ ptr a recupera deficitul.

  15. In noul sistem de comentarii nu va mai exista off-topic. Chair daca nu le puneti la locul potrivit vom interveni si reclasifica comentariile.

  16. So, tot ce aveau de facut Forest in ultima etapa era sa nu ia bataie acasa la 3 goluri diferenta de la panaramele de Stoke iar Swansea sa nu bata in deplasarea din Reading la 3 goluri diferenta. Guess what?
    Forest -Stoke 1-4
    Reading-Swansea 1-4
    Forest au fost in top 6 Championship tot sezonul, cu exceptia cand s-a tras linie si au pierdut incredibil playoff-ul.
    Despre Brentford ce sa mai zic, au batut tot dupa reluarea campionatului cu exceptia ultimelor 2 meciuri cu penibilii de la Stoke si retrogradatii Barnsley. Nici azi n-au fructificat sansa oferita de pasul gresit al lui WBA si au pierdut acasa cu Barnsley (retrogradata), o victorie ii promova automat de pe locul 2.

  17. Si-au negat singuri, au un punct parca in 8 meciuri.
    Tot au sanse, si un egal cu Utd. ii poate duce pe 4.

  18. Barnsley văd că s-au salvat cu astea 3 puncte. În schimb, au căzut Wigan, cu GD pozitiv (+1), n-am mai văzut așa ceva.

  19. Mai bine decat echipe la care highlights of the season e ca i-a negat lui Leicester un loc de CL:)

  20. Playoff Championship
    First legs
    Swansea vs Brentford – Sunday, July 26, 6.30pm
    Cardiff vs Fulham – Monday, July 27, 7.45pm
    Second legs
    Brentford vs Swansea – Wednesday, July 29, 7.45pm
    Fulham vs Cardiff – Thursday, July 30, 7.45pm
    Championship play-off final
    Winner semi-final A vs Winner semi-final B – Tuesday August 4, 7.45pm at Wembley Stadium

  21. Wigan are 12 puncte penalizare, altfel erau pe 13.
    “In the case of Wigan Athletic the 12-point sporting sanction, as a result of the club entering administration, will apply immediately following the end of the game against Fulham but is subject to appeal,” the EFL said. The appeal will be heard by an independent disciplinary commission, who will have little time to adjudicate on the matter between the end of this season and the start of the 2020-21 campaign, which is expected to be in mid-September.

  22. Uitasem de penalizarea lui Wigan, deci Barnsley sunt/erau deja salvati.
    Wigan a batut recent pe Hull cu 8-0, ceea ce explica golaverajul pozitiv.

  23. Primul sezon complet din cariera lui George Puscas in care marcheaza peste 10 goluri doar in campionat. 12 goluri in 38 de meciuri sunt cifre decente, la doar un gol in urma gogheterului echipei Yakou Meite. Pentru nationala si pentru cariera acestui jucator, speram ca sezonul viitor sa aduca un nou progres in evolutii si in statistici.

    Alti doi atacanti romani au reusit cifre duble in acest sezon pentru echipele lor, Claudiu Keseru (12 goluri in Bulgaria) si Bogdan Stancu (14 goluri in Turcia). Pe hartie am avea dupa multi ani 3 atacanti peste media Ligii 1 in campionate de afara, dar din pacate pentru nationala, Keseru e la cel mai slab sezon de cand e la Ludogorets, iar Motanul s-a retras de 3 ani.

    Olivier Giroud a marcat aseara al 85-lea sau gol in Premier League, depasindu-l in clasamentul all-time al campionatului englez pe Cristiano Ronaldo.

    Salvatorul lui West Ham din ultimele etape si principalul artizan al ramanerii echipei lui Moyes in elita fotbalului englez, Michail Antonio ajunge pentru prima data la 10 goluri intr-un sezon de Premier League.

    In ultima etapa va fi foarte interesanta batalia pentru locurile 3-6, parca au fost puse cu mana meciurile, toate cele 4 echipe jucand intre ele: Chelsea- Wolves si Leicester – Man. United.

  24. Voi începe sa răspund la unele comentarii ale voastre explicând unde vor fi ele puse în noul sistem. Sistemul permite o sortare după comentarii deci puteți vedea oricând la ce categorie și subiect au fost postate ultimele comentarii

  25. Orice nu intra la cele de mai sus va fi trecut la Uncategorized

  26. Numai in pielea celor de la Nottingham sa nu fii. Ar fi fost interesant sa ii avem in play-off, sa existe acele 25% sanse de promovare. Alaturi de Leeds si West Brom, acest scenariu ar fi dat un plus de savoare Premier League pentru nostalgici.

    Pe langa Brentford, putem sa o amintim si pe Fulham, la categoria “cum sa se impuste adversarul in picior, iar tu sa ii urmezi exemplul”. Bucurie pentru Bilic si Ivanisevic 🙂

  27. Deci cum sta Romania la categoria atacanti?
    A. Meh B. Slab C. Jalnic

  28. I-am bătut și pe Udinese. Zici ca suntem in sezonul ăla cu Del Neri antrenor. Diferență e că Del Neri nu avea jucătorii care sunt acum la Juve. Dar ca si exprimare a echipei nu vad nici o diferență.

  29. Aș spune slab. Nu chiar sub nivelul mării, dar nu avem nici măcar pe unul de nivelul lui Pukki de la finlandezi.
    Jalnic stăm la capitolul mijlocași. De acolo ni se trag toate rateurile din ultimii 20 de ani.

  30. Varianta C, jalnic. Niciodata, in ultimii 50 de ani, nu am avut atacanti mai slabi, precum in aceasta generatie. Ma refer strict la numarul 9.
    In anii 70-80 au fost Dumitrache, Neagu, Dudu, Camataru, Piturca, Radu II, mult peste cei de acum. In anii 90-2000, numarul 9 a fost al lui Raducioiu, Viorel Moldovan, Ganea, M Niculae. Rezerve erau M Ivan, R Niculescu, Vladoiu. Dupa 2010, noapte…
    Paradoxal, intr-o epoca in care vedem mai multe meciuri decat inainte, presa incearca sa vopseasca fotbalistii nostri, umflandu-le prestatiile. Unii jurnalisti se vand pe un mic si o bere, altii o fac gratis, pentru a nu isi supara stapanii corupti, breloc al impresarilor sau al conducatorilor de cluburi.

  31. Jalnic stam si la capitolul atacanti. Am dat sentinta mai sus, cu motivarea de rigoare 🙂

  32. Cei de la Leicester, in caz de egal, depind de rezultatul dintre Chelsea si Wolves.

  33. Stai asa: cu cei menționați la început, de acord.
    Dar cine e M Ivan ca nici nenea Google nu ma ajuta? R Niculescu zis buburuza? Ești serios?
    Si Vladoiu și I Ganea sunt o categorie aparte care nu prea au ce cauta în rand cu ceilalți.

  34. Respect! Ca o completare, numarul 9 clasic a cam disparut peste tot, inclusiv la noi. Nu avem atacanti eficienti la nationala, dar asta si pentru ca jocul de azi cere varfurilor sa vina la combinatii in afara careului.

    Marcatorii pur-sange nu mai apar in fotbalul nostru, si din cauza cerintelor jocului de azi, si din cauza incapabilitatii cluburilor de a forma atacanti de la juniori + jocul etern la mica ciupeala din Liga 1, a 2-a, etc. Ce avem pentru nationala sunt scoliti pe afara, unde au invatat sa fie bataiosi si sa puna osul, desi cand apar la finalizare te iei cu mainile de cap (Keseru, Andone, Puscas, Adi Petre, partial Alibec).

    Cei mai vopsiti de presa sunt mijlocasii de tip ofensiv mai spre inside forwards, capabili sa joace si in banda si in spatele varfului, genul de vitezisti cu putina tehnica care sa fie vopsiti ca golgheteri si vanduti ca noul Hagi, sau ca Messi si Ronaldo de Romania. Avem in ultimii 10 ani exemple cu sutele: Deac, Torje, Adi Popa, Chipciu, Grozav, Tanase (ambii), Stanciu, Man, Coman si mai ales Ianis.

  35. OK m-ati prins cu marele Ivan. Dar stiti voi de C Stan? Care era porecla si ce il facea celebru la vremea lui. Si asta e pe Google, deci nu aveti voie.

    Daca tot e sa ne intrecem in obscuri…

  36. Challenge pentru restul lumii: bagati si voi cate un obscur atacant din vremea copilariei care ar fi fost mare de tot daca atunci nu era …plus alte astre aliniate exact cum trebuie. De preferat din ligi inferioare.

  37. Numărul 9 mai exista și e bine mersi. Mai puțini ca în era 442, dar totuși.

    Cel mai clasic e Jimenez. Dar tot pe acolo sunt și Kane, Vardy, Aguero, Lukaku. Da, se așteaptă sa facă pressing. Dar și alta e condiția fizica de azi.

  38. Lacatus nu a jucat nr 9 autentic, Radule! Piturca era atacantul central. Nici Balint nu a fost atacant central, a jucat al doilea varf. Nici pe Mateut nu il consider 9 autentic. Nici Vaiscovici nu a fost 9, era un 11 clasic, al doilea varf. Craioveanu, Adrian Ilie si Mutu au fost orice, dar numai atacanti centrali nu au fost.

  39. M Ivan ar fi fost titular in nationala daca ar fi jucat dupa 2010! A avut concurenti precum Raducioiu sau Vio Moldovan pe post. Radu Niculescu s-a irosit, dar la varsta de acum a lui Puscas era mult peste toti cei din generatia actuala. Ganezu’ a mancat o paine in Bundesliga. L-am uitat pe Marica, ultimul numar 9 valoros din fotbalul nostru.

  40. Blasfemie!!!Sacrilege!
    M Ivan e unul din arhitectii promovarii Progresului Braila in A in 1990 alaturi de Sandu Minciu, Bratianu (fundasul). A marcat printre altele golul victoriei contra Galatiului in toamna 89 intr-un 1-0 istoric (rivalitate locala deh:), meci in urma caruia Progresul se instala pe primul loc in seria A:) I was there:))

  41. Ca tot am adus vorba de promovarea Brailei in 90, uite un altul: Ionel Dragoi, un nr 7 autentic care i-a bagat gol Juventusului in 1987 cand juca la Otelul. Daca nu era Lacatus ar fi ajuns la nationala pe postul ala:)
    Cireasa e un alt nume, cel mai talentat fundas dreapta din istoria fotbalului brailean, hihi. Ni l-au luat cu arcanul in armata la Steaua ptr a-l inlocui pe Iovan, dar n-a avut loc de unul, Dan Petrescu pe nume. A fost insa o rezerva decenta la Steaua Maxima.

  42. Radu Niculescu este prototipul “nascut talent murit speranta”. Era peste cei din generati actuala la facut duble cu calcaiul. Da, Ganezul a avut trei sezoane de Bundesliga, dar cumva nici de el nici de Vladoiu (2 sezoane) nu s-a legat ceva de ei care sa arate ca au acumulat experienta acolo. Cumva au trecut ca gasca prin apa. Prin comparatie cu Dorinel si Ionut…

  43. Toti sunt mobili și mai de viteză decât era prototipul clasic de nr.9. Dzeko, Mandzukic, Kalinic, Mitrovic, Gameiro sunt alte exemple, ceva mai puțin iuți, dar cu plasament.
    Morata e un caz atipic de atacant modern, mai bun ca al doilea vârf și pe faza de construcție decât la finalizare, dar de la care erau așteptări de 9 pur-sânge.

  44. Criminal e ca i-ai uitat pe Lăcătuș și Balint. Ba as îndrăzni sa îl adaug și pe Adrian Ilie

    Pentru obscuritati ii propun pe Hanganu, Vaiscovici și Ceausila zis și C. Gheorghe.

  45. Pfff
    Acum sunt suparat pe @musafiru,
    Cum sa il uitam pe Adi Ilie!
    Desi parca e un atacant cu miros de 10 pe vremea cand decarii inca stateau in fata. Din liga cu Alessandro!

  46. Noi vorbim vorbim de nr 9. Lăcătuș é un 7 clasic. Bálint a jucat 9 putin fiind reprofilat din mijlocaș. Dintre ceilalți doar Hanganu e nouar, deși de Ce Gheorghe îmi aduc aminte doar numele nu și ce juca.

  47. Da, m-am lăsat dus de val și nu mi-am dat seama ca era strict nr 9. Balint a jucat mai puțin acolo dar a fost foarte important – perioada 1990-1993 dacă ma mai ajuta memoria.

    Ceausila și Hanganu erau nouari, pe Vaiscovici nu mi-l amintesc suficient, știu doar ca marca multe goluri.

    Realitatea este ca nr de jucători cu adevărat buni, indiferent de post, nu a fost asa de mare nici măcar în perioada noastră de glorie.

  48. Talent uriaș nerealizat pe deplin. Cu alta mentalitate, era jucător de legenda.

  49. Brătianu II, fundasul ăla de 2 metri pe care antrenorii îl trimiteau vârf pe final când erau conduși? 🙂 Celebra tactică.
    Cat despre Braila, vorbim de aceea care s-a băgat la combinații ulterior și care prin asta a înlesnit promovarea Iașiului? :)))

  50. N-a dispărut defel. Multe echipe care folosesc 433 joaca cu 9. Daca vei zice că nu e “clasic”, voi întreba ce înseamnă clasic?

  51. Dincolo de amintirile cu numere 9 și nu numai, presa din Milano scrie pe larg despre mutarea tatălui lui Messi la Milano și despre posibilitatea ca Leo sa vina la Inter in 2021. De urmărit.

  52. Suporterii lui Dinamo nu-l voiau pe teren de teama sa nu li se bruieze ‘ bulgarii ‘ .

  53. Cazul Trifina-Cananau? Mana lui Sechelariu, care vroia sa promoveze cu Bacaul.
    Braila avea combinatii in primii ani de Divizia A, erau anii de glorie ai Insulei Mari, Titi Dumitriu (“Eu ce fac, nea Mircea?”) antrenor. Imi aduc aminte ca dupa niste rezultate suspecte, Braila a invins in Regie, in meci curat ptr ca nu s-au inteles la pret, Titi a avut un interviu spectaculos dupa meci:Am demonstrat tuturor ca putem castiga si cinstit. A vrut sa zica ‘castigam cinstit’, dar i-a iesit porumbelul cu acel Si:)
    Bratianu II (ca I era portar) a fost un Docherty roman, antitalent dar inalt, foarte versatil. Putea juca pe doua posturi: fundas si atacant no 9:) mare teapa data celor de la Dinamo:)

  54. Who the f… is Dan Petrescu? Cred că avea pile la antrenor, ceva pe sistemul Gusatu/van N.

  55. Lewa (cel mai bun 9 din lume de câțiva ani, părerea mea)? Cavani? Suarez? Pipita?

  56. Jan Koller, Miroslav Klose, Pippo Inzaghi, Ruud Van Nistelrooy, Luca Toni.