Avancronica sezonului lui Liverpool

18 Mai 2016: Liverpool pierde finala Europa League prăbuşindu-se în a doua repriză şi termină sezonul în genunchi, cu o singură victorie în ultimele 6 meciuri oficiale.

18 Iulie 2016: În plină perioadă de pregătire, la câteva luni de la înfrângerea de la Basel, finala pierdută e încă vie în mintea lui Klopp. Unul dintre motivele principale ale înfrângerii pare să fie oboseala acumulată de jucători la finalul unui sezon intens, în care Liverpool a fost implicată în 4 competiţii şi a jucat în total 63 de meciuri (52 sub Klopp):
It was long ago but it still feels bad. You have the moments when you still suffer a little bit. It was a hard night and a hard few days afterwards but it is in the past and like all games in the past if you can use them you should do. When you watch it again you see that something broke at half time. Different players had no weapons any more; they had no power and no confidence. You saw that.

18 August 2016: Klopp: I want a remarkable season – I want to look back next summer with a big smile on my face.

Sezonul 2016-2017 are într-adevăr toate şansele să fie unul remarcabil pentru Liverpool. Klopp intră în primul sezon în care s-a ocupat singur de pregătirea fizică, de amicale şi de transferuri. Lotul pare promiţător, iar aducerea unui preparator fizic cu experienţă indică interesul pe care Klopp îl acordă fitness-ului – un element cheie în jocul de tip high intensity pressing. În plus, spre deosebire de sezonul trecut, Liverpool se va concentra exclusiv pe Premier League şi va susţine meciurile de acasă în faţa mai multor spectatori.

Transferuri şi lot

Este primul an în care Klopp s-a ocupat de gestionarea lotului. A adus 6 jucători: Matip, Karius, Mane, Klavan, Manninger, Wijnaldum. Cel mai probabil nu va mai veni nimeni, Klopp declarând în câteva ocazii că este mulţumit cu lotul actual. La capitolul plecări, 11 jucători au fost vânduţi şi 6 împrumutaţi. Foarte posibil să mai fie plecări până la 31 august, cu probabilitatea cea mai mare la Benteke şi Balotelli.

Interesant de notat că sumele implicate au fost relativ mici pentru Premier League, cu 68 de milioane £ cheltuite şi 46 obţinute din transferuri. Cu o vânzare foarte probabilă a lui Benteke (evaluat de club la 30m£), Liverpool poate fi una dintre puţinele echipe din PL care termină sezonul estival de transferuri pe plus. Spre comparaţie, cele două cluburi din Manchester au împreună o balanţă negativă de 350m£.

Principalele semne de întrebare rămân la capitolele portari şi apărare. Văzut de mulţi ca rezervă în acest sezon, Mignolet rămâne titular în condiţiile în care Karius s-a accidentat chiar înainte de debutul campionatului. Manninger pare o soluţie de avarie solidă.

Apărarea pare să rămână şi în acest sezon un element fragil al angrenajului. Dacă centrul apărării pare ameliorat – cu Lovren, Klavan, Matip, Sakho şi Gomez concurând pentru 2 poziţii de titular – pe flancuri lucrurile par destul de fragile. Clyne şi Moreno nu sunt constanţi şi, aşa cum am văzut în prima etapă, sunt predispuşi la erori.

De la mijloc în sus lucrurile stau bine; singură dilema a lui Klopp fiind pe cine să lase pe banca.

Aşezarea standard pare să fie cea din prima etapă – 4-2-3-1 cu doi mijlocaşi defensivi şi trei jucători cu profil ofensiv în spatele unui fals 9. Aşa cum s-a întâmplat sezonul trecut, în funcţie şi de adversar Klopp poate transforma sistemul într-un 4-3-3 sau chiar 4-4-2. Calitatea lotului îi va permite să facă acest lucru.

Jucători despre care se discută mai puţin, dar care sunt de urmărit: Grujic, Gomez, Ojo (amândoi accidentaţi) şi Markovic (da, va fi păstrat).

Minusuri

1. Portarul: Sezonul trecut a fost cu siguranţă veriga slabă a angrenajului. Mignolet este jucătorul care a făcut cele mai multe erori defensive care au dus la goluri: 4 (sursă: Squawka). Aceste erori au dus la pierderea a 8 puncte (contra WBA, Sunderland, Norwich şi Newcastle, toate pe teren propriu). Interesant este că dacă aceste 8 puncte nu ar fi fost pierdute, Liverpool s-ar fi clasat pe locul 4 (68 de puncte) şi ar fi jucat în barajul Champions League în locul lui City. Nici Bogdan, rezerva lui Mignolet, nu a fost mai bun, gafând dezamăgitor în deplasarea la Watford.

Karius pare un înlocuitor potrivit pentru Mignolet. Cu acelaşi număr de jocuri sezonul trecut, germanul este superior la numărul şi procentajul loviturilor parate:

CjPSssNWkAAwVhy

2. Defensiva: se profilează deja câţiva jucători-problemă. Dacă incidentul cu Sakho (trimis acasă de Klopp în turneul de pregătire în SUA) poate fi mai uşor trecut cu vederea, prestaţiile ezitante ale lui Moreno stârnesc controverse. Unii îl apără, dar marea majoritate îl critică, considerându-l pe spaniol ‘blind-spot’-ul lui Klopp. Criticile vocale ale unor foşti jucători – Carragher a spus că la 4-1 cu Arsenal îşi dorea că LFC să mai înscrie pentru că îi era teamă cu Moreno pe teren – l-au făcut pe Klopp să îi ia apărarea înaintea celei de-a doua etape: Alberto played vs Arsenal for a reason. Is the world not happy with our left-back? Clyne, Milner and Klavan can all play left-back. I’m sorry people are not happy with Alberto Moreno.

Chiar dacă nu are legătură cu defensivă, la capitolul jucători-problema ar putea intra şi Sturridge. Două potenţiale probleme ar putea afecta relaţia acestuia cu Klopp: accidentările intermitente (care l-au ţinut pe bară o mare parte din sezonul trecut) şi pecking order-ul (în condiţiile în care Firmino, Origi sau Ings pot fi preferaţi de Klopp înaintea lui Sturridge).

3. Accidentările: ar avea un impact mai pronunţat în zona defensivă (portari / apărare / flancuri). Exemplu: accidentarea lui Karius lasă loc doar ezitantului Mignolet, iar accidentările lui Sakho, Gomez şi Matip lasă în centrul apărării doar opţiunile Klavan şi Lovren. O eventuală accidentare a lui Clyne sau Moreno ar duce la soluţii gen Milner sau Klavan evoluând pe o poziţie neobişnuită.

De la mijloc în sus existând suficienţi jucători de calitate pentru a suplini eventualele accidentări. Exemplul cel mai recent – accidentarea minoră a lui Mane crează oportunitati pentru Ings şi Markovic.

Momentan jucătorii afectaţi cel mai grav de accidentări sunt Karius, Gomez şi Sakho, cu Lucas şi Mane suferind accidentări uşoare şi Matip, Sturridge şi Milner ieşiţi proaspăt din infirmerie.

La mijlocul sezonului trecut Klopp a fost criticat pentru faptul că jocul intens pe care-l cere jucătorilor săi duce frecvent la accidentări ale acestora, cu Sturridge exemplul cel mai elocvent. Dar cu un presezon în care pregătirea a fost făcută adecvat şi fără meciuri în cupele europene, problema accidentărilor pare să fie diminuată.

4. Controlul la mijloc: Au existat zvonuri legate de aducerea lui Mahmoud Dahoud de la Borussia Munchengladbach, tipul de jucător care controlează mijlocul terenului. Zvonurile nu s-au concretizat şi rămâne de urmărit în ce măsură Henderson, Can sau Wijnaldum vor fi în măsură să facă asta.

La capitolul ‘potenţiale puncte negative’ ar intra:
– un nou conflict al suporterilor cu conducerea (remember minutul 71 din meciul de pe teren propriu cu Sunderland)
– ameninţarea că un alt sezon nereuşit ar duce la un exod al jucătorilor valoroşi (Coutinho, Can, Firmino)
– oboseala pe final de sezon în cazul unor jucători de baza (exemplu: Coutinho a marcat doar 3 goluri în ultimele 3 luni ale sezonului trecut şi a fost invizibil în finala de la Basel)

Plusuri

1. Valoarea lotului: Vânzările au fost controlate şi nici un jucător important nu a plecat. Dacă plecările unor jucători ca Toure, Skrtel, Ibe sau Allen erau previzibile şi oportune, Klopp a ales să păstreze jucători experimentaţi şi polivalenţi că Milner sau mai ales Lucas. Din acelaşi motiv, aş îndrăzni să prezic că şi Markovic va fi păstrat deşi există zvonuri intense că va fi vândut.

A rămas acelaşi nucleu, un lot care începe să se sudeze, jucători care cresc şi încep să lucreze bine împreună. În primul meci al sezonului au fost doar 3 noi titulari (Klavan, Mane, Wijnaldum). Klopp nu este genul de antrenor care să cumpere jucători de 100 milioane, ci preferă să scoată ce e mai bun din ce are la dispoziţie. Mai important, aşa cum a dovedit Leicester sezonul trecut, e mai important să ai o echipa decât individualităţi.

2. Lipsa competiţiilor europene: 15 din cele 63 de meciuri ale sezonului trecut au fost în Europa League. Lipsa acestora va însemna mai mult timp de odihnă, şi aşa cum arată statistică de mai jos, performanţe mai bune. Din cele 8 înfrângeri în Premier League din sezonul trecut:
5 – au venit când pauză între jocuri a fost de 3 zile
2 – după 4 zile
1 – după 7 zile
Cifrele de mai sus spun un singur lucru: Klopp vrea energie, pressing şi intensitate. Iar acestea vin mai uşor când jucătorii au o săptămână între meciuri.

În ceea ce priveşte celelalte competiţii, cel mai probabil Klopp va folosi League Cup pentru a vedea la lucru jucători că Ojo, Grujic, Steward, Brannagan, Markovic sau Ings. Ţinând cont de valoarea lotului ar trebui să ajungă lejer până în fazele superioare. FA Cup începe de-abia în ianuarie 2017, iar până atunci se vor cunoaşte şansele la Premier League. În consecinţă, atenţia acordată cupei va fi invers proporţională cu poziţia în clasament la începutul anului.

3. Pregătirea de vară: Klopp s-a ocupat de pregătirea din pre-sezon şi a angajat un nou preparator fizic, Andreas Kornmayer, care şi-a petrecut ultimii 6 ani la Bayern Munchen. Klopp vorbeste despre el la superlativ: Don’t forget, the 2013 treble-winning team of Bayern was unbelievably strong and they had all their players fit until the end.

4. Noul stand: Liverpool joacă primele 3 jocuri din acest sezon în deplasare. Pe 10 septembrie va debuta pe teren propriu împotriva campionilor Leicester şi va inaugura noul main stand:
thumb_25714_default_news_size_5
Imagine: liverpoolfc.com

Capacitatea stadionului a crescut cu 8.500, ajungând la 54.000 de locuri. Un detaliu important care va contribui la atmosfera specifică pe Anfield.

Prognoze

Sondajul de pe anglofil.ro din timpul Euro 2016 indică pentru Liverpool o clasare probabilă pe locurile 5-6, cu 68% din voturi:
lfc-anglofil-forecast 800
La debutul sezonului casele de pariuri nu o dădeau pe Liverpool favorită la top 4, plasând-o imediat dupa City, United, Chelsea şi Arsenal. Victoria din prima etapă împotriva lui Arsenal i-a facut însă pe majoritatea bookmaker-ilor să facă rocada între Liverpool şi Arsenal.
oddschecker 800

Indiferent de prognoze însă, un lucru pare cert: Liverpool o să fie o echipă de urmărit, care are toate ingredientele pentru a produce meciuri spectaculoase. Câteva argumente:
– este echipa care a reuşit să marcheze 4 goluri în faţa unor echipe ca Dortmund, City, Barcelona sau Arsenal.
– deja înaintea primei etape se afla pe primul loc la numărul de goluri marcate in 2016 (sursa whoscored.com):
goal-scored-2016-800
– jocul practicat de echipele lui Klopp este prin definiţie plăcut, iar antrenorul german pare să ducă mai departe mentalitatea germană de a accelera chiar şi când conduci confortabil (remember 7-1). Aşa cum am văzut contra lui Arsenal, se forţează şi la 3-1.

So, we go again. And it’s going to be fun to watch!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone
 • Romulus N Filip

  Asta se numește exhaustiv. Chapeau!

  • Dorin Moise

   Well, am avut vreo saptamana la dispozitie… 🙂

 • You”ll never walk alone…:)

 • Alex, as vrea sa vorbim, te rog! Nu am gasit alta cale de a lua legatura, astfel incat voi lasa mail-ul meu aici: [email protected]. Te rog, contacteaza-ma, e important!
  Multumesc!

 • COYS

  F buna analiza lui Dorin, si eu sunt de acord ca Liverpool va performa mai bine decat au vazut-o ‘punditii’ inainte de meciul cu Arsenal, macar ptr faptul ca nu are nici o competitie europeana in paralel. De la mijloc in sus Liverpool sunt arguably in top3, daca Sturridge se va mentine fit vor inscrie ireal de multe goluri. Chiar uitasem de Ings, ce optiuni au in atac! Mi se pare oarecum ciudat sa-l tii pe Mignolet mai ales acum cand Hart a devenit disponibil.
  Din cauza de prim ‘pilgrimage’ la Ibiza am ratat ziua cand s-au pus la vanzare biletele cu cu Palace asa ca maine urmaresc BBC ticker si tot din cauza de Ibiza ratez al doilea meci acasa cu…Liverpool, sambata viitoare voi fi pe plaja la Sa Trinxa cu o Coronita in mana:) daca e cineva in trecere prin Londra pe 27, cedez bilet, ptr fani Spurs gratis, ptr fani Pool dublu ca pret si nota bene, in Park Lane (the hardcore section:)
  Btw Romi anul asta va fi extrem de dificil sa iau bilet ptr guests intrucat au demolat deja o parte din stadion si capacitatea e redusa la 30k, toate aplicatiile ptr membri merg la tragere la sorti deci nu e garantat nici ptr mine ca voi prinde bilete. In schimb Levy a avut probabil un drunken night asa ca a pus biletele ptr ChLeague la 70 quid package-ul adica toate 3 meciurile de pe Wembley (cred ca cea mai ieftina ChLeague experience din istorie:). Asta da bargain, s-a si unit cu un local project care imi ia jumatate de ora travel time pana la Wembley, happy days:)

  • Cristi Radulescu

   cam ce ar insemna dublu? 🙂 sunt in Brighton pana pe 31 si as putea da o fuga pana in Londra sa vad cum va batem 🙂

   • COYS

    Glumeam desigur, dublu eventual doua Pale Ale, when in Britain…
    Hai sa luam legatura prin Alex sau Romi ei imi stiu adresa de mail, exista insa o probabilitate ca un f bun prieten si vecin de scara (and most importantly Spurs fan:) sa ramana in Londra weekendul viitor, pana acum 10 minute era un no-go. Daca te anunt luni sau marti e prea tarziu?
    Ar mai fi o problema dar mai mica, biletul nu e tiparit intrucat ptr membri accesul e pe baza de card de membru iti pot lasa cardul la un amic si i-l lasi inapoi sau il pui la posta. Oh si una mai mare, va trebui sa te bucuri la golurile lui Lamela, am vazut conflicte intre Spurs fans care aveau different views despre meciuri si jucatori, daramite sa fii indiferent la un gol vs Liverpool in acea zona de stadion:)
    Enjoy Brighton eu n-am ajuns inca

    • Cristi Radulescu

     Ma gandeam eu :). Daca nu gasesti un fan Spurs caruia sa i-l dai, ma bag eu. Oricum trebuie sa ma vad cu niste amici in Londra pana plec (miercurea viitoare), duminica 28 ma duc la o aniversare in Hatfield asa ca as putea ramane in Londra in noaptea 27/28. Legat de bucurat la golurile lui Lamela, no pb, ca n-or sa fie, mai greu sa nu sar in sus cand o da iar Cou cum a dat-o cu Arsenal. Stiu cum e treaba cu cardurile, am si eu la Liverpool si la fel ca la tine si cardul meu a vazut meciuri live fara mine 🙂 Sunt cu treaba aici, nu in vacanta, asa ca nu ma incurci cu nimic daca gasesti pe altcineva. Ne auzim next week! Enjoy Ibiza, eu abia am venit din Mallorca marti 🙂

  • Romulus N Filip

   Chiar vroiam sa iti scriu ca anul asta, banuind de situatia cu biletele, voi merge la un meci din deplasare. Am deja bilete de avion pentru Birmingham pe 15 octombrie. Urmaresc cand vor fi puse in vanzare bilete la general sale in zona fanilor WBA sa fiu pe faza la prima ora. Esti cumva interesat sa vii la Birmingham?

   • COYS

    Hmmm nu e departe am inpresia ca e doar o ora si ceva din Euston, as fi tentat. Dar aplic la sectorul away:) am destule loyalty points asa ca am sanse zic eu.
    Vb pe mail sa ne coordonam

 • Foarte buna analiza, obiectiva si detaliata. Fine
  work!
  Eu raman la parerea mea insa, nu ii vad bine pe cormorani pentru ca osatura echipei e aceeasi din sezonul trecut si it’s just not good enough. Vor urma probabil cateva infrangeri care vor sapa moralul si de acolo yo-yo ul celebru un pas inainte 2 inapoi.

  • Cristi Radulescu

   Eu zic ca va fi surpriza placuta a sezonului. Jucatorul anului ptr Liverpool: Mane! Mark my words!

 • Dorin Moise

  Se pare ca am scapat si de Benteke 🙂
  https://twitter.com/BBCSporf/status/766665122723004417

 • COYS

  Penalty shootout la Women’s hockey e o chestie interesanta de aplicat in fotbal.
  Epic meciul GB vs Netherlands daca exista vreo natiune mai slaba la penalty-uri decat The Brits in orice sport raspunsul a venit (si) in seara asta:)
  In alta ordine de idei, cred ca Field hockey-ul in varianta feminina e cel mai elitist/exclusivist sport din lume. Intr-o natiune obsedata de class in care 4 din 5 femei sunt tatuate o echipa de sport fara absolut nici un tatuaj. Lasand la o parte elefantul alb din camera, numarul de non-whites intr-un event sportiv Olanda-Team GB (un big fat zero). Mai rau chiar decat Springboks in early 90s. In UK probabil ptr ca se joaca in universitati unde in general au acces doar albii cu bani, am ramas surprins de Team NL.

 • Mike dean stim ca esti un prieten al lui mourinho. Dar pentru numele lui Dzeu ai si tu rabdare sa mai treaca niste meciuri. Chiar asa de la primul? Cum sa dai un asemenea penalty?:)))

  • ursano

   Penalty-ul a fost absolut ridicol insa in prima repriza ar fi putut da altul destul de justificat pentru gazde.

  • Mihai Roman

   De acord, a fost extrem de soft, dar Clasie s-a expus prin acea impingere stupida. A fost un fel de provocare pentru arbitru care era la 2 metri de el.

 • Ok ok e usor sa ai rezultate cu superstarurile de la barca si bayern. Sa l vedem pe guardiola ce face on a cold windy day in stoke… oh wait!

 • Uffff, ce prost meci a facut Liverpool azi… Speram sa fie mai bun sezonul asta pentru Liverpool..

  • nu poate fi mai bun decat prin eliminare. Doar daca altii sunt foarte slabi. Iar aici s-ar putea sa aveti noroc, pentru ca arsenal e in wengertown cu mintea si cu spiritul, spurs se cam chinuie si ei asa ca ati putea spera la un loc 4. Dar nu mai mult, din cauza motivelor pe care le-am spus de fapt iar meciul de azi mi-a dat dreptate mai devreme decat ma asteptam

 • Romulus N Filip
 • COYS

  Neymar!:)
  Ziua revansei macar partial. Cred ca e prima echipa a Germaniei care pierde la penaltyuri din 1976

  • ursano

   Norocosi in prima repriza brazilienii. In plus, meciul s-a schimbat dupa accidentarea lui Bender.

  • O finala intensa. Nemtii foarte bine organizati, la fiecare nivel de varsta cred ca joaca la fel. Un pic ghinionisti in fata portii. Brazilia foarte emotiva si dezorganizata. Dar si-au dorit mai mult, vorba cantecului. Mi au placut Neymar, Luan si pe alocuri Jesus.

 • cateva constatari, evident superficiale, despre PL dupa doar 2 etape:
  – in ciuda faptului ca pe hartie pare un campionat mult mai competitiv decat cele din anii precedenti, cu multe echipe candidate din start la Top4, se pare ca va fi un 2 horse race, cu United si City. Urmate de Chelsea, apoi mai in spate de arsenal, spurs, leicester, liverpool si cine se mai inscrie.
  – leicester sufera evident de un hangover si nici foamea nu pare sa mai fie atat de mare. Cel putin asta e feelingul dupa doua meciuri. Dar sincer, in afara de city si united, concurenta nu e asa stelara si se pot bate la top 4, daca-i prinde Craciunul nu prea departe de primele locuri.
  – nivelul de joc, in afara de granzi, e in continuare unul oribil de scazut. Am vazut echipe ca boro, palace, burnley, etc. Echipe bogate totusi. Dar cu un joc incredibil de rudimentar, greseli absolut flagrante, necunoasterea procedeelor de baza, incapabili sa faca 2-3 pase consecutive. De la locurile 8-9 in jos, PL e un campionat de nivelul Segundei. Si nu inteleg de ce.
  – M-am uitat in paralel si la Barca – Betis si oricat de subiectiv as fi, ce joaca barcelona pe camp nou e cu totul alt sport decat ce se joaca in PL, chiar pe marile stadioane. Nici United si nici City nu se apropie de asa ceva. Iar aici cred ca explicatia principala, pe langa faptul evident ca nici messi nici suarez nu joaca in Anglia, e diferenta de cultura fotbalistica intre cele doua campionate. E ca un software de baza pe care oricat l-ai cosmetiza, tot nu poate sa fie altceva decat ce a intentionat creatorul.

  • Barca a jucat fotbalul respectiv, ca o paranteza, in conditiile in care nu prea are jucatori de top in echipa. Conform UEFA, Suarez e pe 4 in Europa, Messi pe 5. Neymar nu stiu pe ce loc o fi. 10, 20…

 • Dorin Moise

  O mini-cronica a meciului contra Burnley:
  – un meci ciudat, in care LFC nu a reusit sa isi creeze o singura ocazie clara desi a avut 81% posesie si mare parte din joc s-a desfasurat in treimea adversa
  – Burnley a inscris 2 goluri din 2 suturi pe poarta, in conditiile in care desfasurarea meciului (gol in minutul 2) le-a permis sa stea bine asezati pe 2 linii defensive
  – Mignolet poate fi acuzat de pozitionare deficitara la ambele goluri iar Clyne isi poate reprosa in mare masura primul gol, dar mai degraba a fost o problema cu atacul lui LFC, nu cu apararea
  – cel mai probabil nu asta va fi echipa standard a lui Liverpool odata ce accidentatii vor reveni: Karius in locul lui Migs, Matip in locul lui Klavan, Gomez/Klavan in locul lui Moreno/Milner, Can in locul lui Henderson, Mane in locul lui Lallana. Pauza de dupa meciul cu Tottenham va ajuta
  – Burnley se va lupta la retrogradare, alaturi de B’mouth si Sunderland.

 • ama

  https://wakelet.com/@bloomytue

  Un tip care colecteaza intr-un singur loc toate golurile de la fotbalisti faimosi. Deocamdata e micuta lista, dar e updatat permanent pentru cei deja existenti si din cand in cand apar fotbalisti noi in lista

  La Messi cred ca iti ia o saptamana sa le vezi pe toate, aveti grija sa nu faceti supradoza 🙂

  • Mihai Roman

   Superb!

 • dar Liverpool joaca toate meciurile in deplasare sezonul asta?

 • COYS

  nu e o tragere la sorti rea pana acum:)

 • Vestiar de echipa de champions league. Jucatorii sunt storsi dupa un antrenament istovitor.
  RAMOS (strambandu-se): Sase! Cre’ca vine boss!
  Se aude usa vestiarului scartaind. Florentino intra, cu mana in buzunarul sacoului. Calca apasat si pasii se aud pe marmura de carrara.
  FLORENTINO (cu o voce joasa): Muchachos! Ce faceti?Stiti ce zi e azi?
  PEPE (se uita in dreapta, in stanga): Joi, boss! Am pastilele cu mine, n-am uitat sa le iau…
  FLORENTINO: Nu, nu despre asta e vorba! Azi e tragerea la sorti.Muchachos, voi stiti cat conteaza ziua asta pentru mine. Stiti, nu?
  CRISTIANO: Boss, stim, cum sa nu! Ne-ai pregatit ceva?
  FLORENTINO: Cris, stii cat te iubesc. Ia zi, ce-ti doresti?
  CRISTIANO (cu un ochi la oglinda si mana in par): Ei, aum sunt campion european, cu tara mea. Am asa, un sentiment de nostalgie, imi amintesc unde am inceput. Ce mi-as dori sa joc iar cu Sporting.Off…
  FLORENTINO (ii sclipesc ochii; isi scoate batista socant de scumpa si se sterge de niste picaturi fictive de sudoare pe frunte): Se rezolva…Altceva?
  BALE: grupa a doua poate cadem cu City, sa-i scoatem fotbalul din cap lui guardiola…
  RAMOS (se inchina): Cabron, ai innebunit?! Vrei sa castigi Europa League anu asta sau ce? Boss, asa de fitze, baga un dortmund acolo. City poate o bagi la secesionisti…hahaha
  FLORENTINO: imi place cum gandesti, Sergio. Ludogorets din ultima grupa, presupun, nu?
  CRISTIANO: sa nu ne grabim. Ce sa cautam pana acolo. Pe undeva mai aproape?
  FLORENTINO: se rezolva. Baieti, va felicit. Totusi aveti grija, nu stiti niciodata ce se poate intampla. Nu mai exista echipe slabe in ziua de azi…
  Tot vestiarul rade isteric.
  FLORENTINO: Inca ceva! Gareth, nici pana in ziua de azi nu am scapat de Levy (ranjeste).
  BALE: Da’ ce s-a-ntamplat boss? Ma dai inapoi?
  FLORENTINO: nu fi idiot…Nu. Dar mai am transa, doua. Sunt obligat sa-l rezolv si pe el. O sa para ca l-a apucat pe Dumnezeu de un picior.
  PEPE (ca pentru sine…): nu stiam ca e genul religios…

  Florentino isi aranjeaza costumul, saluta ceremonial si se indreapta spre iesire.

  • COYS

   Hihi
   Doar ca grupa preferatilor tai din Anglia e cu mult mai jenanta, le-a facut Ranieri o oferta they couldn’t refuse?:)

   • pai era jenanta din start, cu Leicester cap de serie, evitand marile echipe+cele din Anglia. Cine sa mai ramana?

    • Radu

     Putea sa nimereasca cu Atletico/Borussia si cu Lyon/PSV/Basel de exemplu, sau sa ii pice Monaco din grupa a 4-a. Asa, cu Porto poate castiga meciul de acasa, iar de Bruges nu stiu nimic, inclin sa cred ca e o grupa accesibila pentru Foxes.

     Apropo, Monaco poate fi piedica Spurs, nu e sigura calificarea din grupe, TSKA e o necunoscuta pentru mine oricum mai accesibila decat de-alde Juve, Real sau Barca. Celelalte doua au prima sansa, daca nu fac minuni vor fi in optimi.

  • Torpyla

   City e cumva echipa aia fantastica din campionatul ăla extrem de slab,ce se chinuie constant sa ajungă în fazele superioare ale UCL-ului?

   Dacă și acum te plângi de grupe…..

  • Radu

   Acum pe bune, cu cine ar fi trebuit sa pice Real ca sa ii fie periclitata calificarea din grupe ? Pe bune … din urna a 2-a Dortmund era a 3-a sau a 4-a ca valoare, si cu Atletico nu se putea. Nici Sporting nu cred ca e cel mai accesibil adversar, iar in grupa a 4-a majoritatea sunt la fel ca Legia, daca era Celtic sau Dinamo Zagreb unde era diferenta ? Cu Celtic o rezolva Florentino usor, ii angaja pentru un meci pe baietii aia din Gibraltar 🙂

   • Da, era o glume. Realul nu are nici cea mai slaba nici cea mai puternica grupa

 • Romulus N Filip

  Nimic despre calificarea Astrei? N-am vazut meciul ca eram pe drum, dar mi se pare miraculoasa.

  • Miraculoasa? De ce? Am mai spus, nivelul in PL de la locul 7-8 in jos e foarte slab.

   • Romulus N Filip

    Ai devenit ingrozitor de cinic. E o mare realizare. Vezi loturile, vezi debandada de la Astra. Trebuie sa ne hranim cu bucurii mici din astea…

    • E o mare realizare, dar care nu inseamna un proiect sau care nu vine in urma unui proiect. fotbalul romanesc este intr-un dezastru total si calificarea Astrei nu poate ascunde asta. Si nu valoarea Astrei a permis acest rezultat, ci lipsa de valoare de la West Ham, cuplata cu dezinteresul acestui club pentru aceasta competitie

     • Romulus N Filip

      De acord cu partea de Romania. Dar si in dezastru tot mai e cate ceva, se poate daca te straduiesti.
      Totusi anul asta WHU a incercat mai mult decat anul trecut contra Astrei, a bagat mai multi titulari (cati avea valizi), dezinteresul a fost vag, sa zicem

     • Eu m-as bucura daca rezultatul ar fi dublat de o buna prestatie in grupe. Pana la urma acolo conteaza.

 • in tot acest timp, in Londra:

  Barbatul cu
  ochelari negri intra pe usa rotativa si e intampinat de o femeie cu ochelari
  gri, putin cam in varsta si adusa de spate
  « Actele la control va rog. Aveti intalnire ? »
  Barbatul un pic nedumerit. « Aaa…ma scuzati, nu ar trebui sa fiu intampinat de baietii de la securitate ?
  « Baietii de la securitate sunt eu ! » tipa femeia… « Part time… ma
  rog, criza economica and all that» adauga, in timp ce verifica cartea de
  identitate a barbatului.
  « Etajul 4. Liftul nu functioneaza, va trebui sa mergeti pe scari. »

  Arsene isi sorbea incetisor cafeaua cand auzi bataia in usa. « Intrati »
  Barbatul intra, saluta si se aseza la birou. Arsene il privea cu reverenta.

  « D-le Wenger, am doi atacanti… »
  “S’il vous plait…de ce sa ne grabim. Nu vreti o cafea? Afacerile pot astepta »

  « Multumesc, dar tocmai am baut… Cum spuneam, am aici doi atacanti. Primul, un
  argentinian costa doar 30 milioane”
  “Doar 30 de milioane? Aveti asa o lejeritate de a discuta cu astfel de cifre care ma
  nelinisteste. Sunt mereu cu ochii in patru cand aud astfel de exprimari. Ma
  scuzati, defect professionel»
  « Ok..atunci un brazilian, 20 de milioane in patru rate »
  « Imi place cum gandesti. Patru rate sunt de acord. In plus il stiu pe pusti. Iti pot da
  19.9 milioane. Nici une centime mai mult »
  « Domnule Wenger, e déjà un pret foarte bun… »

  « Nu exista un pret foarte bun. In plus, nu am mare nevoie de jucatori »
  « Dar fanii… »
  « Fanii sunt niste nerecunoscatori. Traim cea mai grea criza economica de la inceputurile omenirii si lor le pasa de fotbal. Quelle tristesse. Numai eu stiu cat am
  patimit sa strang banut cu banut incat sa fim la adapost.In plus, am in echipa
  un aproape campion european, pe Giroud. Ce nevoie sa mai am ? »

  Barbatul pleaca tacut si nedumerit.
  Telefonul suna. O data, de doua ori, de trei ori, de patru ori. Arsene ridica receptorul.

  Wenger: Alo, Arsene aici.

  Interlocutor: Mark Carney here.

  Wenger: Mark, mon ami. Ca va ?

  Mark : Nu prea. Sa fiu sincer, chestia asta cu Brexit ne-a dat peste cap rau. Am o mare rugaminte.
  Wenger : Mark, sunt primul care intelege problemele financiare
  Mark: Arsene, avem nevoie rapid de un imprumut. 100 de milioane.

  Arsene scapa cafeaua din mana
  Arsene (in surdina) : Merde ! Mike, tocmai am dat 50 de milioane pe un jucator
  brazilian de care am neaparata nevoie. Problemele Bancii Angliei le inteleg,
  dar incearca si tu sa intelegi cum e sa lupti pentru Top 4 cu Giroud. Eu sunt
  ala care are nevoie de compasiune. Te pot ajuta cu 80 de milioane pana in
  decembrie, cu 12% dobanda.
  Mark : Arsene, ne sugrumi !

  Arsene : Mark, dragule, ma scuzi, am pe altcineva pe cealalta linie. Ne auzim
  Arsene :Alo, buna Steve ! Vesti bune ? ce fac baietii ?
  Steve Bould : S-a accidentat Alexis.
  Arsene: What?Pardon…De quoi? Omule, voi ce faceti acolo, va antrenati pe poligon ? Nu inteleg cum va accidentati la antrenamente.
  Steve Bold : Arsene, problema e ca nu avem medici, terapeuti..
  Arsene : Cumnu avem ? Avem cei mai buni medici. I-am ales eu insumi din tabara derefugiati, oameni motivati sa reuseasca in viata, oameni cu facultati in Siria.
  Unul are chiar patru facultati.
  Bould :Arsene, unul dintre ei face descantece de genunchi si aprinde busuioc uscat.Ozil s-a inecat cu fumul si era sa se sufoce. Nu mai putem continua asa. Trebuiesa cheltuim pe o echipa medicala performanta. In plus, am nevoie de un fundas, de un…
  Arsene :Steve, medicina traditionala e cea mai buna. Eu m-am vindecat de raceala doarcu un ceai de patrufoi
  Bould : Patrufoi ?
  trifoi vrei sa zici
  Arsene : nu cobi, Steve. In fine. Aveti grija acolo. Alte vesti bune mai ai?
  Bould :Giroud a revenit la antrenament

  Arsene :vesti bune, Steve, am zis.

  Arsene se ridicade la birou, un pic obosit. Ia o telecomanda neagra in mana, se intoarsespre peretele din spatele sau, apasa un buton si peretele incepu sa se miste,facand loc unei camere secrete. Arsene se apropie, intra si aprinse lumina. In
  fata lui, un morman de lingouri de aur. In dreapta, pana in tavan, aranjate pe
  patru randuri imense, teancuri de bancnote, certificate de deposit. In stanga,
  bijuterii, perle, diamante, ceasuri.
  Cazu in genunchisi saruta un lingou rece, tremurand.

 • ama

  the guardian, lol

 • Episodul 3 (si ultimul pe ziua de azi:) )

  Episodul3 : Old trafford

  Mourinho isi aranjeaza fesul astfel incat stema
  clubului sa fie fix deasupra fruntii, in relief. Se uita in oglinda si pare
  multumit.

  “120 de milioane pe Paul Labile Pogba. Problema nu e ca am dat 120 de milioane. Pana si Levy e in stare sa dea cam atat, si omul e mai zgarcit ca un scotian. Problema e ca il cheama Labile ». Deschide un dictionar webster. « labile=
  readily or continually undergoing chemical, physical, or biological change or
  breakdown”. Fuck me!…”

  Suna telefonul

  Pep: Alo, jose, cemai faci?

  Mou : “Pep, am treaba. Spune gluma ca sa terminam odata »

  Pep : cu cine ati picat azi in Champions league ? Haha

  Mou : Very funny. Very funny.

  Inchide.

  Intra un aghiotant:
  ”Sa traiti!”

  « Spune, te rog »

  « Avem o problema cu vestiarele »

  « Vestiarele ? Pai cate dracului vestiare avem ? »

  « Doua. Vestiarul A si vestiarul Z »

  « VestiarulZ ? Asta ce mai e ? »

  Aghiotantul, un pic nedumerit : « Vestiarul lui Zlatan »

  Mourinho se invineteste : « Sigur, sigur… Te rog sa nu afle ca nu stiam
  despre ce e vorba »

  « problema e ca curge apa, o probleme la instalatie. Si intr-o ora vine Zlatan la antremanent. Ce facem ? »

  « Cheama un instalator »

  « Nu prea mai sunt. Au fost expulzati … »

  « la dracu ; romanii, bulgarii, polonezii ? toti ? Infine, cheama-l pe rooney”

  Rooney: “Salut boss”

  Mou:”Wayne, am marenevoie de tine.”

  Rooney: “Boss, ti-am mai spus, nu pot sa joc fundas. Orice, dar nu asta”

  Mou: “Nu e vorba de asta. Asculta : fa te rog rost de o cheie franceza, rapid »

  Rooney : »Stai sa-l sun pe Paul »

  Mou : »pe Paul ? Pogba ? De ce ? »

  Rooney : « N-ati zis cheie franceza ? »

  Mou : »Las-o balta. Ma ocup eu. Suna-l mai bine pe Zlatan si tine-l de vorba »

  Rooney :« Nu pot sa-l sun «

  Mou : « De ce ? »

  Rooney : « Nu am minute Zlatan »

  Mou: “Minute Zlatan?”

  Rooney:”Asa mi-a zis De gea, ca sa-l suni pe Zlatan ai nevoie de minute Zlatan”

  Mou : »idiotule, facea misto de tine. Suna-l imediat ! »

  Rooney : « Ok…Boss, ai auzit ? ce tare, jucam in CL!”

  Mou: “cum asa?”

  Rooney: “ m-a sunat john terry si mi-a zis ca s-aschimbat sistemul si s-a acordat un green card pentru o fosta castigatoare. Am castigat noi. Si ce e si mai misto, cum grupele s-au facut déjà, s-a mai facut o grupa doar pt noi, doar cu noi in ea. Sanse mari sa ne calificam.. »

  Mou : « Wayne,nu stiu cum nu poti sa rosesti de propria idiotenie. Te-a pacalit. Nu jucam inCL »

  Cheama aghiotantul : « Jerry, am rezolvat.
  Nu degeaba mi se spune the special one. Dam vina pe neamt.

  Jerry: “Pe Hitler? Cam tarziu pentru asta, nu credeti”

  Mou: « nu fii idiot, nu pe Hitler; pe Schweinsteiger. Asa impuscam doi iepuri dintr-o
  data, scapam si de neamt si o rezolvam si cu Zlatan »

  Rooney, in parcare, pregatit sa intre in bolid. Se chinuie sa deschida usa. Nu reuseste. Trage de ea. Isi da seama ca nu e masina lui, dar suna telefonul

  Terry : wayne, ce mai faci ?castigati si voi europa league anul asta, sa fiti siguri ca
  jucati in CL la anul ?

  Rooney : Terry, crezi ca sunt idiot ? unde ai mai vazut tu castigatoarea EL sa joace in CL?”

  Ii inchide telefonul in nas.

  Mou formeaza un numar:

  Mou: « Buna ziua, am sunat la agentia Holmes. Detectivi particulari ?

  Voce : da, cu ce va putem ajuta ?

  Mou : cred ma inseala sotia

  Voce : nu va faceti probleme, avem cei mai renumiti detectivi particulari…

  Mou : renumiti ?!e cam naspa asta, nu credeti ? n-ar trebui sa fiti undercover, sa nu va recunoasca nimeni ?

  Voce (se drege) :nu va faceti probleme…ati inteles ce vreau sa spun.

  Mou : in fine. Am 3 suspecti : ii cheama Mike
  Dean, Mark Clattenburg si Rowen Atkinson. Vreau sa stiu totul despre ei, cu cat mai compromitator cu atat mai bine. Yesterday.

  *

  Rooney, scroll pe feed-ul de facebook ; observa
  un titlu : « Will Mourinho park the bus again at United ? »

  Ca pentru sine: hai sa mor eu, p-asta nu o stiam. E si sofer de autobus acum ?

  Cauta pe google : “mourinho bus parking”, ii apare o stire: Mourinho shamefully parked the bus in the semi-final of the CL…”

  “Cum dracu a intrat cu autobuzul pe teren in ditamai semifinala de CL ?! D-aia ma tot pune sa-i caut cheie franceza. Daca intra cu autobuzul la Stoke, ne omoara aia, nu mai iesim de pe stadion… »

  • Remington Steele

   Vestiarul Z :)))))))))

 • Romulus N Filip

  Cine se pricepe imi explica si mie ce ads blocheaza opera in acest articolul de mai sus – e ceva legat de linkuri eventual?

 • Dorin Moise

  Doua puncte pierdute de Liverpool astăzi…
  Si 3 penaltiuri neacordate (2 LFC, 1 Tottenham)

  • ama

   Au mai pierdut 3 etapa trecuta si era sa mai piarda 2 si in prima etapa. Pana acum, un sezon tipic pentru Liverpool. Si eu imi facusem sperante ca anul asta or sa rupa norii, dar deocamdata doar old habits

 • Andrei G.

  Mahrez tot mai aproape de Barcelona.

  https://twitter.com/OptaJoe/status/769554414176788480

  • pentru ca asta e important in fotbal, faptul ca un jucator, dealtfel foarte bun, mai rateaza niste lovituri de la 11 m, lovituri care sunt in general marcate de profesionisti cam in acelasi procentaj ca al meu sau al lui emil boc.
   cu alte cuvinte absolut nerelevante pentru jocul de fotbal, pentru ideea jocului de fotbal.
   Iata deci inca un simptom al bolii care a pus stapanire pe fotbalul modern, boala “specialistilor”, care habar nu au de jocul in sine si despre ce face un jucator de fotbal exceptional, habar nu au, au zero habar despre asta (ca dovada clasamentele absolut imbecilizante in care de exemplu messi e pe CINCI la jocul de fotbal si Neymar pe locul 19), dar ce-i doare pe ei e ca niste jucatori rateaza sau marcheaza niste lovituri de la 11m. Pentru ca ASTA face diferenta intre jucatorii mari si mai putin mari, nu calitatea actului fotbalistic al acelor jucatori.

  • Jocul de fotbal e complicat. Ceea ce vedem noi executii rafinate la un jucator sau pase stralucite sau un control al jocului extraordinar si ne par simple si fluente, ei bine, nu sunt. In spatele lor se ascunde ceva extrem de complicat, atat mental cat si fizic. Un mariaj perfect al neuronilor cu muschii pentru a permite unui jucator genial sa fie genial, totul exersat zi de zi, an de an, de mic copil. Driblingurile, pasele, viziunea, gestul, atingerea, inteligenta anticipatorie, controlul, toate acestea definesc un geniu fotbalistic si sunt extrem, dar extrem de rare si dificil de realizat pe o baza consistenta.
   Spre deosebire de lovitura de la 11 m. Lovitura de la 11 m e antigeniala. E un intrus in jocul de fotbal. Geniul fotbalistic nu o poate integra si nu o poate intelege, pentru ca e prea banala, prea simpla. Un geniu fotbalistic va incerca intotdeauna sa o infloreasca, sa o scoata din banalitate. Si din cauza asta se intampla sa o rateze mai des. E exact ce se intampla cand eram copii si jucatorii foarte buni desi puteau sa marcheze cu poarta goala, se intorceau, asteptau portarul ca sa-l mai dribleze o data. Despre asta e fotablul, nu despre loviturile de la 11 m.
   La Barcelona se rateaza in draci lovituri de la 11 m. Asta inseamna ca atacantii Barcelonei sunt jucatori slabi? Nu, sunt cei mai buni din lume (indiferent de ceea ce spun clasamentele unor muppets care nu au pus niciodata un picior pe minge). Si totusi rateaza lovituri de la 11m. Pt ca pentru ei sunt prea banale.
   Baresi, un fundas exceptional, dupa parerea mea cel mai bun fundas central din istoria fotbalului, a ratat un penalty in finala cupei mondiale. E Baresi slab sau “imprecise”.
   Balotelli are un procentaj de 98%. E Balotelli un jucator genial. Shearer avea un procentaj excelent. A fost shearer un geniu fotbalistic? Le tissier cred ca a ratat o singura lovitura in cariera lui. E le tissier un geniu fotbalistic?
   lovitura de la 11m este absolut irelevanta pentru calitatea unui jucator de fotbal. Si totusi e adusa mereu si mereu in discutia ca un criteriu de departajare a calitatii jucatorilor.

   • Torpyla

    “pase stralucite sau un control al jocului extraordinar si ne par simple si fluente, ei bine, nu sunt. In spatele lor se ascunde ceva extrem de complicat, atat mental cat si fizic” urmat de “A fost shearer un geniu fotbalistic? Le tissier cred ca a ratat o singura lovitura in cariera lui. E le tissier un geniu fotbalistic?” ca sa nu zic si de ballotelli…care,daca stai bine sa te gandesti,se pliaza perfect pe explicatia ta….fotbalul e prea simplu pentru el si el incearca sa-l complice,sa-l infloreasca…iar calitati are cum n-au visat unii sa aibe…

    PS: acei muppets sunt aceiasi an de an….ciudat cum,cand e asa cum e pe placul multimii,sunt oameni capabili..iar cand nu,atunci sunt niste neica nimeni.

   • ama

    Lovitura de la 11 m e antigeniala. E un intrus in jocul de fotbal. Geniul fotbalistic nu o poate integra si nu o poate intelege, pentru ca e prea banala, prea simpla

    What the hell are you talking about? Dupa tine probabil ca un matematician nu stie sa faca adunari si un pictor nu e in stare sa deseneze un cerc. Pentru ca-s prea simple. Jesus…

    • Un matematician care pierde la black jack cu un om normal, e o comparatie mai aproape de adevar, pentru ca trebuie sa introduci un element de sansa. Desi matematicianul este superior in calcule si stiinta numerelor si probabilitatilor, asta nu l impiedica sa piarda

    • Uite despre ce vorbeam; daca intelegi bine, daca nu, la fel de bine.
     https://www.youtube.com/watch?v=3o5eb78KE38

     • Tudor Eliade

      Io unu cred ca inteleg perfect despre ce vorbesti, si tin minte ca ai sustinut cu fervoare acelasi lucru la momentele respective.

      https://www.youtube.com/watch?v=h6CRAwCiSWg

      https://www.youtube.com/watch?v=i3AJ6JGmrgg

      Sau cu alte cuvinte:

      OfteazaJoe: Aguero si-a pus cercel.
      Filotas: O rusine. O echipa intreaga munceste pentru el. Pep lucreaza noptile sa faca jucator din el. Ar trebui sa fie primul de care sa scape. Ce-s top modelistii astia cu gel si cercei, cine ii mai poate intelege?!?! Trebuie sa fii cu urechile cu care te-a trimis mama ta pe pamant. Urechile sunt antiteza geniului, spre deosebire de ….

      Some days later
      OfteazaJean: Ramsey in midlife crysis at 25. (Poza cu parul blond).
      Filotas: Parul e un intrus al corpului omenesc. Geniile vor incerca sa isi infloreasca podoaba capilara, sa o scoata din banalitate. Geniile isi vor da parul cu vopsea, cei de rand cu gel. Midlife crysis my foot. Geniile nu pot integra culoarea parului. Nu o pot intelege. Gauri? Pana si Shearer isi putea gauri urechile. Dar si-ar fi putut el vopsi parul blond? Doar niste muppets pot sustine ca trebuie sa ramai cu culoarea parului cu care te-a trimis mama ta pe pamant.

     • Aici te dai te gol ca fan Arsenal:) cu comparatii din astea, Suarez-Higuain. La tine e acelasi lucru. Nu intelegi de ce cei doi sunt fundamental diferiti ca material fotbalistic. Arsenal fan:)

     • Tudor Eliade

      Recunosc ca mi-au scapat subtilitatile, dar initial ama si apoi tu m-ati lamurit. Geniile nu dau goluri boring, nu rateaza din indolenta, ca Messi si Suarez, ci din prea mult geniu, facand faze frumoase de joc. Pe cand bietul Higuain e obligat sa o bage singur cu portarul, fiind lipsit de geniu.

      Alta diferenta ar putea fi ca Higuain nu l-a ajutat pe Messi sa realizeze ce a realizat Ronaldo.

      Ai punctat nemilos si la faza cu Arsenal, desi acum is in dilema daca nu cumva Walcott e vreun geniu. Eram sub impresia ca nu mai avem genii in echipa dinante sa castige Spurs ultimul titlul. Doar niscaiva campioni mondiali si/sau continentali, la timpul lor.

     • just teasing you:). Nu mi-o lua in nume de rau

     • Tudor Eliade

      Not at all, is fun.

     • ama

      Da, am inteles, nu a ratat cu poarta goala din indolenta, ci din prea mult geniu fotbalistic.

     • Exact. Vezi, incepi sa intelegi:)
      Toata faza a fost asa. Daca in locul lui Messi si suarez ar fi fost niste jucatori limitati, faza s-ar fi incheiat simplu si boring: jucatorul 1 ar fi sutat la poarta direct, gol sau ratare, move on. Dar nu, Messi a intors, l-a mai driblat pe ala o data, avea poarta in fata dar nu a sutat, a pasat la Suarez care a reluat din prima la coltul lung. A rezultat o faza frumoasa de fotbal, placuta ochiului, in locul banalitatii care ar fi rezultat daca messi tragea direct la poarta. S-a intamplat sa se rateze, dar faza in sine a fost spectaculoasa si foarte putini jucatori sunt capabili sa o produca

 • Inca un specialist:
  “Fluid full-backs still central to the Catalan manager’s City plans, but win against West Ham proves that he also knows how to win ugly”.
  Atentie, deci City cu West Ham a castigat UGLY, adica urat. Probabil dupa un joc in transee, cu aparare pe 2 linii, cu aguero fundas dreapta, cu de bruyne fundas central. West Ham posesie 80% si City au castigat pe un contraatac, ugly, jucand urat, la rupere, cu mingi bubuite.
  Daca lui i s-a parut ca jocul lui City, care cel putin in prima repriza a fost total opusul lui ugly (cred ca a fost una dintre cele mai bune reprize de fotbal total si ofensiv vazuta in PL), a fost urat, atunci nu mai e nimic de spus.
  https://www.theguardian.com/football/blog/2016/aug/28/pep-guardiola-manchester-city-west-ham

 • andi™

  E a doua oara cand incerc sa urmaresc PL Magazin si nu reusesc din cauza lui Chilom. In ambele cazuri, n-am rezistat mai mult de 3 minute. Dupa fiecare cuvant adauga fie binecunoscutul “aaa”, fie binecunoscuta pauza. Iar modul ala cum inspira aerul… cat de disonant! Nu are cursivitate, spontaneitate, pregatire pentru a fi moderator.