Lucrez în IT. De multe sunt în situația de a analiza cauza primară (the root cause) pentru diverse incidente. În analiza cauzei primare, o tehnică folosită frecvent este cea a celor 5 întrebări ‘de ce’. Wikipedia are un exemplu elocvent – deși trebuie subliniat că nu toate problemele au o singură cauza primară.

M-am întrebat recent care sunt cauzele primare pentru scăderea performanțelor la Liverpool în ultimele 2 luni. Dacă la începutul lui 2019 Liverpool era considerată favorită la câștigarea PL, în acest moment casele de pariuri și modelele predictive precum 538 o  consideră în mod unanim pe City drept favorită.

Pentru început, o explicație relevantă rămâne combinația de 4 cauze enumerate la începutul campionatului, când spuneam că “Liverpool fans believe, but…”:

 1. Manchester City, aflată la un sezon aproape la fel de bun ca anteriorul
 2. Diferența mare de valoare dintre primul 11 și restul lotului
 3. Presiunea
 4. Oboseala și accidentările

Am realizat însă că motivele de mai sus răspund doar la primul ‘de ce?’. Regula celor 5 why-uri dictează continuarea întrebărilor.

Unele răspunsuri duc la probleme punctuale:

 • De ce se accidentează unii jucători importanți? Răspuns: în majoritatea cazurilor, pentru că sunt predispuși la accidentări. Gomez, Lovren, Sturridge, Lallana, Matip sunt obișnuiți cu absențele îndelungate. Nu poate fi doar ghinion (ca în cazul lui Ox). Se pare că în acest caz soluția a fost găsită: transferăm doar jucători fără istoric al accidentărilor (vezi cazul Fekir, plus faptul ca toți jucătorii vulnerabili enumerați mai sus au fost ‘moșteniți’ de Klopp, nu cumpărați recent).
 • De ce există presiune? Pentru că vârsta medie este 25 de ani, cu 2 ani mai mică decât la City și pentru că lotul actual nu are experiența câștigării vreunui trofeu.

Dar alte întrebări sunt mult mai relevante in identificarea cauzei primare:

 • De ce are City un sezonul la fel de bun ca anteriorul?
 • De ce există o diferență mare de valoare între primul 11 al lui Liverpool și restul lotului?

Încet-încet, lucrurile devin mai clare. Pentru a ajunge insa la cauzele primare, e nevoie de ceva context.

Fact 1: fotbalul a devenit de mult timp un business. Cu surse de venituri (revenue streams: media, comercial și matchday) și cheltuieli (lotul de jucători, antrenori, stadion, centru de pregătire, etc). Jucătorii sunt asseturi, aducerea unor noi jucători înseamnă riscuri (care nu sunt tot timpul asumate – vezi cazul Fekir), iar suporterii sunt doar niște numere prezentate la pachet cu rezultatele financiare (“Social media platforms grow to 60 million followers#).
Pentru ca un business să supraviețuiască, are nevoie să genereze profit (*).

Fact 2: pentru echipele din Top 6 PL, sursa principala de venituri o reprezintă CL. Diferența dintre locul 1 și locul 6 în PL este nesemnificativă, în schimb ne-calificarea în CL înseamnă pierderea a până la 50% din venituri. După revenirea lui Liverpool în CL, cifra de afaceri a crescut cu 25%, iar profitul s-a triplat:

Turnover increased during the period by £90m to £455m which represents sustained growth across the club.
The majority of those increases are a result of qualification for the Champions League and the additional games progressing through to the final. The club did not participate in any European competition in the previous season, 2016-17. Profit before tax for the period was reported at £125m compared to £40m in the previous year.

https://www.liverpoolfc.com/news/announcements/337195-liverpool-fc-financial-results-statement

Fact 3: orice companie are o viziune și o strategie pentru implementarea viziunii. Viziunea indică în linii mari unde ar vrea să se ajungă (the desired future position). Pentru a implementa această viziune este nevoie de o strategie, un plan pe termen lung pentru îndeplinirea misiunii. La rândul lui, planul strategic este pus în practică folosind un plan tactic, mai ușor de monitorizat și de implementat pe termen scurt.

Fact 4: ambiții mai mari înseamnă riscuri mai mari. Poți ținti către locul 1, dar există riscul ieșirii din top 4, ceea ce nu este dezirabil (vezi punctul 2). Totul depinde de risk appetite

Mulți suporteri Liverpool consideră recenta perioada de transferuri drept o oportunitate ratată. Contextul este următorul: echipa e pe primul loc în PL și în optimile CL; pentru prima dată după mulți ani sunt șanse reale la titlu, dar si cateva accidentări neprevăzute. Întreabă orice suporter ce ar face și răspunsul va fi în 90% din cazuri același: faci tot posibilul să întărești lotul. “Always strengthen from a position of strength”.  Corect? Greșit!

Viziunea unui suporter poate fi câștigarea PL. Dar este irelevantă, pentru că viziunea clubului este creșterea sustenabilă și menținerea unor rezultate financiare pozitive. Iar strategia este menținerea în Top 4 și un parcurs cât mai lung în CL, cu minimum de investiții. Câștigarea PL (sau a oricărui alt trofeu) ar fi doar un efect colateral fericit.

Let that sink in.

În articolul despre problemele fotbalului englez vorbeam despre mărirea diferenței financiare dintre Top 6 și restul. Estimez că o ruptură similară este în curs și în interiorul Top 6: ‘the rich 3’ and ‘the poor 3’. PL se îndreaptă după părerea mea către modelul spaniol, în care doar două, maxim 3 echipe se pot lupta cu șanse reale la câștigarea campionatului.

Ce înseamnă asta pentru suporterii Liverpool? Pentru majoritatea, nimic. O să urmărim în continuare cea mai interesantă competiție din lume cu sufletul la gură, probabil până în ultimele etape. Iar dacă nu câștigăm nici acum, ‘we go again’ atât în PL cât și în CL.

Personal însă, am început să privesc lucrurile un pic mai detașat. Înțeleg că prioritățile clubului sunt diferite de așteptările mele. Înțeleg de asemenea că, din punct de vedere financiar, ne încadrăm mai degrabă în grupul ‘the poor 3’ (**).

Așa că încerc să îmi moderez așteptările și să mă implic mai puțin emoțional. După câteva sezoane în care am ratat în total maxim 3 reprize – weekendul trecut am ales să nu urmăresc meciul. În schimb am făcut asta:

La o terasa cu familia

În final, o mențiune specială pentru optimiștii-extremiști, care sărbătoresc încă trecerea lui Liverpool pe primul loc după egalul de la United. Devin la fel de agasanți și ridicoli precum plângăciosii – cei care strigau #KloppOut după primul sezon sau sunt iritați că nu am câștigat cu mai mult de 3-0 cu Bournemouth.
Nimeni nu contestă progresele evidente din ultimii ani. În orice alt sezon din era Premier League, 66 de puncte după 27 de meciuri ar fi însemnat deja șampania pusă la rece și un final de sezon liniștit.
Asta nu înseamnă însă că trebuie să sărbătorim o serie de 5 meciuri din care am câștigat unul singur și am făcut egal în 4. Ipoteze precum ‘dacă ai fi știut la începutul sezonului că o să fii pe primul loc după 27 de etape…’ nu duc nicăieri. Când lucrurile nu merg bine, putem să o spunem fără a încerca să găsim scuze legate de arbitraje, zăpadă sau probleme la stomac. Si fără să facem comparații cu sezoane în care ne zbăteam la mijlocul clasamentului (Suddenly, draws to Bayern Munich and away at Man United are a bad thing. Remember losing 6-1 at Stoke, anyone?)
Sezonul trecut dădeam vina pe programul încărcat; sezonul actual am pierdut de fiecare dată puncte după vacanțele din Dubai și Marbella (vacanțe făcute posibile de ieșirea prematură din cupele interne).

Există political correctness și în fotbal… și se pare că singurul lucru acceptabil ca și suporter follower e să fii optimist necondiționat.

Concluzie
După cum spuneam la inceput, lucrez în IT. Seria de 5 whys necesara pentru a afla de ce Liverpool nu mai e favorită la câștigarea PL este următoarea:

 1. De ce? Pentru că nu are un lot suficient de valoros pentru ca să se bată cu City
 2. De ce? Pentru că diferențele dintre primul 11 și restul sunt mari, iar într-un campionat ai nevoie de mai mult de 11 jucători pentru a câstiga titlul
 3. De ce? Pentru că nu am transferat suficient în ultimele 2 ferestre de transfer
 4. De ce? Pentru că nu era necesar sa o facem în condițiile în care top 4 este asigurat
 5. De ce? Pentru că fotbalul este un business iar trofeele sunt doar un moft al suporterilor


(*) Nu intru în detalii legate de financial fair-play și pomparea artificială de bani intr-un club. Până la proba contrarie, nimeni nu face asta în PL.

(**) Update legat de Top 3 Rich si Top 3 Poor. Deloitte publica anual clasamentul cluburilor in functie de venituri (editia 2019 aici). Am facut media ultimilor 6 ani si situatia este cea de mai jos:

Deloitte Football Money League: 2019 si media ultimilor 6 sezoane

In 2019 Liverpool a trecut intr-adevar pe locul 3 in randul echipelor din Anglia, in urma performantei din sezonul trecut in CL. Dar privind lucrurile in perspectiva, observam ca 2019 este mai degraba un outlier (o valoare anormala, departe de medie) in raport cu media ultimilor 6 ani. Daca Liverpool iese din CL in optimi (probabil) si Tottenham ajunge in semifinale (cu putin noroc la tragerea la sorti), in 2020 Tottenham ar putea trece in Top 3 ca venituri. Asta nu o duce insa in Top 3 Rich.
Bottom line: privind lucrurile per ansamblu, Liverpool, Arsenal si Spurs se afla in the Poor 3.

Previous ArticleNext Article

This post has 415 Comments

415
 1. De aia am și spus ca sunt diferențe dar exista un precedent pentru sancțiuni disproporționate sau surprinzător de mari chiar la Chelsea.

  Despre suma, dacă luam indicele de inflație fotbalistica s-ar putea sa nu fie mare diferență. Percepția e alta poate dar ca pondere a assetului…

 2. Enforcers: ultrasii social media – exemplu fondatorul AnfieldHQ (vezi link catre tweet-ul lui in articol: “To all you miserable pricks on here, those of us in Old Trafford don’t feel the same. Top of the league.”)

  PC in fotbal: raspund printr-un exemplu. Klopp este antrenorul potrivit pentru Liverpool in acest moment, si, dupa parerea mea, cel mai bun din perioada recenta. Lui Klopp i-au trebuit 3 sezoane sa aduca un portar de calitate (lucru evident pana si pentru vanzatorii de bere din stadion). Ambele afirmatii de mai sus sunt adevarate, dar PC ne indeamna sa ne focusam pe prima si sa o trecem cu vederea pe a doua.

  Nu eu fac distinctia intre follower si suporter, dar m-a surprins comunicatul LFC (link in articol) care prezenta pe langa rezultatele financiare si numarul de followeri pe social media. Nu cred ca este indicatorul cel mai potrivit pentru a arata loialitatea fata de un club. Ar fi putut mai degraba sa prezinte numarul de abonati care sustin clubul cu o contributie anuala (ma numar printre ei). Sau numarul total/mediu de spectatori pe meci.

 3. Deși imi place articolul in ansamblu, nu sunt de acord cu referinta la partea financiară. În primul rând, Pool sunt in prezent pe locul 7 în lume ca revenue, 3 in Anglia, asa ca nu vad de unde atat de multa negativitate pe această latură. De ce in afara top 3 englez cat timp sunteti pe 3 financiar intern, aveti o conducere care pare să stie ce vrea, un antrenor iubit si cu rezultate?
  De fapt, nu inteleg in general de ce cluburile engleze de top, care dispun de resurse financiare la care restul Europei, minus Real, Barca, PSG si Bayern, nici nu visează (Juve, indubitabil un club de referință din orice pdv e sub intreg top 6 englez), au rezultate atat de slabe in Europa (o finalista in 5 ani de UCL).

 4. Foarte tare articolul si subscriu aproape in totalitate.

  Personal, am apreciat mai mereu calatoria si nu rezultatul. Daca la finalul sezonului vom fi pe locul 3 sau locul 2 nu voi considera ca a fost un sezon nereusit, ci dimpotriva. La fel cum sezonul 2017-2018 mi s-a parut foarte multumitor. Daca rezultatele financiare devin tot mai bune poate vom ajunge candva sa fim in top rich si vom lupta si la titlu permanent – desi majoritatea factorilor ne sunt defavorabili in acest moment.

  Deci trofeele sunt, asa cum spuneai si tu, un bonus. Prefer oricand un sezon trophyless cu un joc spectaculos unui sezon de genul celui trecut cu Mourinho la carma Man Utd – trofeu dar cu un joc gri si fara prea multe sperante de viitor.

 5. Au fost 4 jucători mai scumpi decât Mutu transferați la Chelsea în 2003: Makelele, Veron, Joe Cole si Crespo

 6. In fotbal este o alta formula de calcul pentru a echivala costurile transferurilor in perioade diferite de timp, total diferita de formulele strict financiare de calculat in functie de inflatie etc. O caut si o pun aici, am vazut-o undeva.

 7. Sa continuam aici:

  @Musafiru’
  “In perioada Benitez, in momentul in care tensiunile erau la apogeu, numarul accidentatilor s-a dublat, odata cu aparitia unei tinere doctorite.
  Aceeasi “doctorita” a fost scanteia ce a declansat conflictul ce a dus la pierderea vestiarului de catre Mourinho… Coincidente… desigur, dar de fiecare data antrenorul a fost tradat de fotbalisti si abandonat de conducere.”

  Ce inteleg eu din ce insinuezi tu aici: Ca Eva a fost un fel de cal troian trimis de conducere sa-l sape pe antrenor. De doua ori. Really? Si era doctorita fara ghilimele, da’ cu diploma.

 8. Continuare la asemanari Mutu-Kepa:

  @raduanglofil:disqus
  “In cazul ipotetic in care clubul i-ar desface contractul pentru ca nu a respectat condițiile ar fi și asemănări. Restul de asemănări: jucător destul de scump, considerat un asset, conflict cu antrenorul, boacănă destul de mare. Mutu e probabil singurul caz de jucător transformat într-un exemplu de sancțiune de clubul său.”

  Ti-e clar ca nu ii vor desface contractul lui Kepa, ba sunt semne ca va juca miercuri contra lui Tottenham. Deci nici macar o suspendare.

  Comparativ Kepa e mult mai scump – e cea mai mare suma platita pe un portar ever. Chelsea a luat atunci parca alti 3 mai scumpi decat Mutu. Sa zicem ca este un conflict cu antrenorul ar fi, dar boacana lui Mutu parca e de o idiotenie mai mare (nu e in facuta in presiunea meciului de exemplu)

  Kepa nu va fi sanctionat se pare. Sanctiuni asupra propriului jucator sunt mai dese de ex pt cei care nu vor sa semneze prelungirea contractului. Ce i-au facut lui Mutu e o magarie si lipsa de logica. Niste counseling plus ceva antrenamant il putea face vandabil. Dar nu stim ce l-a starnit asa pe Mou… ca el a fost factorul decisiv atunci

 9. Multumesc! M-ai salvat de o calatorie luuunga! Un surfing pe net in cautarea a ceva ce stiam ca vazusem, dar nu imi mai aminteam unde :).
  Semn de batranete… Memoria este a doua mare pierdere a unui barbat!

 10. Ha. Salariile platite de United au fost mereu mari, iar faptul ca sub SAF nu au dat atatia bani pe transferuri s-a datorat generatiei geniale de “copii” (Scholes, Giggs, Neville) si miscarilor geniale cum ar fi achizitionarea din timp a lui CR7, a lui Rio Ferdinand, Vidic si sunt sigur ca si altii. Amatorismul conducerii clubului post-SAF este de notorietate, iar cand s-a adancit criza reactia a fost de a arunca cu si mai multi bani, ceea ce a dus la square pegs in round holes cum ar fi Di Maria si inteleg de la voi Lukaku.

 11. Nu am timp sa verific acum dar pornesc de la premisa ca ai dreptate. Asta e una din diferențele la care ma gandeam, Mutu nu era nici pe departe singurul transfer major la Chelsea in acel an. Mi se pare ca si Duff a venit tot atunci. Kepa e diferit prin faptul ca e printre putinele transferuri marcante din ultimul sezon, si prin faptul ca e portar.

  Oricum, deznodamantul a fost amenda – salariul pe o saptamana. Putin diferit de Mutu (nu ca vina acestuia nu ar fi fost mai mare, dar ea putea sa nu devina publica si da semnalul obisnuit de player-power intr-o epoca in care si asa jucatorii si mai ales agentii lor au ajuns complet deconectati de lumea reala).

 12. @Dorin
  “Există political correctness și în fotbal… și se pare că singurul lucru acceptabil ca și suporter follower e să fii optimist necondiționat.”

  Cine sunt enforcers pentru versiunea asta de PC in fotbal? Prin ce se mai caracterizeaza PC in fotbal? Si ce distinctie faci tu intre suporter si follower?

 13. Se vorbeste de revenue: cand a fost United in afara top 3 Anglia revenue din 2009 incoace?

 14. Pai mie finala UCL mi se pare peste orice alte rezultate in ultimii ani ai echipelor engleze. E adevarat si ca eu valorizez UCL mult peste campionat, drept dovada Chelsea si City au castigat campionatul de cateva ori fara insa a conta cu adevarat in UCL in acest timp.

  Cam multa influenta se atribuie campionatului, sunt de acord ca e presiune si lupta mai grea decat in orice alt campionat dar parca e prea mult sa justifici doar prin campionat lipsa de performanta la nivel inalt pentru atatia ani.

  Despre City in UCL vom mai avea timp sa vorbim. Azi eu nu ii vad nici in primele 5 favorite la trofeu (vad inainte cele trei spaniole, PSG si Bayern). Time will tell. Tragerile la sorti vor avea si ele influenta mare.

 15. Clar ca nu. Mi se pare evident ca este inflatie de preturi de vreo 3-4 ani incoace. Pentru mine, doar Messi merita peste 100 mil. Si asta pana la 30 de ani. Bale, Higuain, James, Pogba, Neymar, Dembele, Coutinho si altii au costat prea mult.

 16. Este clar ce vrei tu sa spui dar in articol s-a vorbit despre revenue. Revenue reprezinta cel mai important factor de altfel, nu poti cheltui (transferuri si salarii) decat daca ai revenue. Ca sunt cluburi care nu cheltuie cat castiga, asta e alta discutie. Dar au posibilitatea sa o faca, spre deosebire de altii.

 17. Daca o luam asa, Liverpool este in top 3, indiscutabil… Am verificat, sunt pe 7 in lume ca si club, doar United si City sunt peste ei in Anglia. Iar despre saracii bogati din Premier League, sunt in Top 10 si ei.

 18. Pai mie finala UCL mi se pare peste orice alte rezultate in ultimii ani ai echipelor engleze.

  Fair enough. Cand am zis ca “ar putea duce si la rezultate”, eu ma refeream la trofee.

 19. RCA se foloseste intr-o multitudine de domenii, de la flight safety pana la IT incident management. Nu stiu exact din ce perspectiva te intereseaza, asa ca poti incepe de aici https://en.wikipedia.org/wiki/Root_cause_analysis
  Daca imi dai mai multe detalii pot incerca sa revin cu mai multe informatii relevante.

  Folosesc RCA in IT incident management. E doar un proces, nu o solutie magica. Nu inlocuieste common sense-ul si competentele legate de problem solving. Iar legat de cele 5 why-uri, din experienta mea in 90% din cazuri sunt suficiente doua, maxim trei…

 20. Negativitatea nu era pe latura financiara. Am spus destul de clar ca rezultatele financiare sunt foarte bune.
  Negativitatea (daca vrei sa o numesti asa) e legata tocmai de focusul pe latura financiara, in defavoarea castigarii trofeelor importante (PL si CL)

 21. In Top 3 rich consider ca se afla pentru moment United, City si Chelsea Liverpool. Chelsea are un risk appetite mai mare, care a dus pe de o parte la 2 titluri, iar pe de alta parte la clasari pe locul 10 si 5. In prezent este pe 6, iar daca nu ajunge in CL (de pe locul 4 sau prin castigarea EL) ar putea urma o perioada delicata avand in vedere si transfer ban-ul.
  Asa cum zice si Radu, lucrurile se pot schimba in bine pentru Liverpool: ramanerea constanta in Top 4 ar putea duce si la rezultate (apropo, ce vrei sa zici prin antrenor iubit si rezultate?)

  Nu am o explicatie pentru lipsa echipelor engleze din fazele superioare ale CL. Posibil sa fie concurenta din campionatul intern, care nu e la fel de mare in Franta, Italia, Germania si, intr-o oarecare masura, Spania. Dar sezonul asta City este favorita la CL 🙂

 22. Referitor la ”rezultatele atat de slabe in Europa” din ultimii 5 ani, cred ca trebuie nuantat. Indiscutabil rezultatele din ultimii 5 ani sunt mult sub orice perioada de cinci ani ai alege intre 1999 si 2013. Cu toate acestea, coeficientul UEFA la nivel de federatie s-a mentinut. Federatia engleza ocupa locul al doilea in clasamentul coeficientilor, iar in ultimii cinci ani intr-un singur sezon a fost intrecuta de Italia (ocupanta locului al treilea), iar intr-un sezon a avut punctaj peste Spania (nici o alta federatie nu a reusit un punctaj peste cel al spaniolilor in ultimii cinci ani). Stiu, un trofeu sau chiar o prezenta in finala fura ochii, dar cifrele seci ale coeficientiolor UEFA spun altceva, Anglia este pe locul al doilea ca performante in cupele europene in ultimele cinci sezoane.

 23. Raspund eu pentru ursano. Avem cel mai bun sezon din istorie (ca puncte in prima divizie engleza), echivalent cu echipele din anii ’80. Ca asta nu e suficient ca titlul sa fie deja acontat e doar din cauza ca ne luptam cu un monstru de echipa (in sensul bun, daca excludem partea financiara).

 24. @dorinmoise:disqus Interesanta constructia ta! Mi-a placut modul de abordare, analitic, precum in IT. Vin cu o observatie legata de Top 6: ‘the rich 3’ and ‘the poor 3”. Sa treci Liverpool in ”poor 3”, nu mi se pare o treaba IT-istica ci Out-istica :)… Daca analizezi ultimii 10 ani vezi ca sunt langa Chelsea. Daca Chelsea il vinde pe Hazard pe 200 mil, e langa Liverpool cu balanta. E drept ca Liverpool e departe de City, pe care nimeni nu o va ajunge in urmatorii 10 ani. United, fara nebunia din ultimii 5 ani ar fi fost in top ”poor 3” pe ultimul deceniu, daca ne luam dupa cifrele din 2009 pana azi. Arsenal e acolo, chiar daca Arsene a refuzat cu incapatanare sa faca transferuri costisitoare. Nu cred ca un Top 3 e relevant, mai degraba un Top 5 + Spurs, adevarata Cenusareasa a ”ball-ului”.

 25. Nu am introdus salariile in ecuatie, doar transferurile. Da, SAF a avut viziune, a avut fler, dar a dat cateva chifle celebre la vremea respectiva. Le-am enumerat si explicat mai demult aici: Bebe, Kleberson, Djemba-Djemba, Veron , Taibi etc… La amatorism post SAF poti trece linistit si aducerea lui Pogba pe o suma pe care iti cumparai doi box2box de top! Aducerea lui Alexis Sanchez ce este? Dar fundasii adusi pe sume mari cu salarii de top care nu joaca sau nu dau randamentul scontat?

 26. Sunt curios care sunt doi box2box de top care sa nu treaca de 50 mil fiecare la preturile din ultimii 3 ani.

 27. Stai un pic, nu vorbesc de rezultatele medii, ci de cele ale echipelor de top in competitia de top. Coeficientul ala mare se bazeaza si pe un titlu si o finala de EL in ultimii 3 ani si pe media ridicata a grupului (nemtii, francezii si italienii nu au contat in EL in tot acest timp). Dar uita-te un pic la ce diferenta de venituri este intre Anglia si rest si zi-mi ca e proportionala sau macar pe aproape cu diferenta de performanta. No way, Jose!
  La nivel de UCL, englezii au performat astfel in ultimii 5 ani (de la sferturi in sus):
  – o finalista si o sfertfinalista;
  – o sfertfinalista;
  – o semifinalista;
  – nimic;
  – o semifinalista si o sfertfinalista.
  Nu e al naibii de putin pentru o tara cu 6 echipe in top 10 mondial revenue???
  Din 40 de sfertfinaliste, doar 6 engleze?

 28. Tu intelegi ce vrei, sau ce iti convine, eu nu am insinuat chestiunile ridicole pe care le sustii tu in comentariu. Nu ar fi prima data cand nu faci diferenta intre un jab de control si un upercut in barbie… Lovesti ca un amator, cu ochii inchisi, tare si cu ura.
  Eu scriu din amintiri, nu am notite luate si nici nu caut disperiat materiale pe care sa le folosesc pe post de rozeta (de care vrei tu, poate fi si aia maro).
  Este posibil sa fi gresit, sa fi confundat doctorita cu asistenta (eu sau reporterii de atunci) dar nu am afirmat ca din cauza medicului s-au intamplat toate relele pe SB (un stadion pe care in perioada repsectiva eram prezent cam la 10 jocuri pe sezon).

  ”Individual players have spoken with Benitez about his training methods and tactics, but their comments have been largely ignored. The atmosphere is hostile, particularly after a run of results that threatens the owner’s ambition of finishing in the top four and guaranteeing Champions League football for the new manager.
  The only noticeable trend of late has been an increasing number of visits to the club doctor after the appointment of a pretty young nurse. Serious surgery is required on the squad, but the operation to remove Benitez as manager began some time ago…”
  – fragment dintr-un articol care te va ajuta sa intelegi ce se intampla la Chelsea in acele vremuri:
  http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2286237/Rafa-Benitez-mocked-Chelsea-players-rant.html

 29. @ursano:disqus @Musafiru’ – aveti dreptate cu Top 3 rich. Am verificat acum Deloitte Football Money League 2019 si intr-adevar Liverpool tocmai a trecut peste Chelsea la venituri (8m Euro diferenta). Asta s-a datorat parcursului excelent din CL, dupa ce sezoane la rand Chelsea a fost peste Liverpool.
  Mea culpa 🙂

 30. Hihi, si eu era sa fac un soc cand am vazut ca Liverpool e in randul celor saraci care nu au investit suficient in echipa, am crezut initial ca articolul e despre Spurs:)
  Da, de acord ca vorbim de un top5 + Spurs, nu poti sa pui Spurs in randul echipelor cu bani, ptr simplul motiv ca nu investeste un penny.

 31. Vezi ca ai folosit gresit pronumele! Nu inteleg de ce vorbesti la persoana intai plural? E atributul osului domnesc sau vorbesti si pentru mine?

 32. Nu sterg nimic! Imi asum comentariile, chiar si atunci cand gresesc, nu sunt genul care si le modifica dupa ce a primit raspuns.

 33. Piata a explodat la bale. Niciodata nu face baiatul ala 100 de mil. Daca nu ma insel, in aceiasi perioada, hazard a costat in jur de 30 de mil, iar toni kroos 25 (ok, ultimul an de contract).
  O alta bula sparta a fost la martial si la james.
  De acolo s-au cam dus la vale…higuain,dembele,coutinho,mbappe. Nici neymar nu face 220, dar peste 100 merge IMO.
  Acum, intrebare capcana : merita c.ronaldo 100 de mil la 33 ani ?

 34. dpmdv e un pic distorsionata situatia asta cu finantele. preturile din uk sunt mult peste cele din germania(de exemplu), dar diferenta de valoare a fotbalistilor nu e atat de mare precum diferenta de income/spending.
  mai sunt exceptii pe ici-colo, dar in germania nu o sa dea nimeni 30 mil pe un necunoscut de la levante, 40 mil pentru drinkwater, 55 mil pe sigurdsson sau 90 mil pe lukaku.
  Cred ca liverpool se afla in primele 3 din uk la revenue datorita situatiei lui coutinho, care, dpmdv a fost un fluke, stiind ca barca are bani.

  Preturile sunt exagerat de mari in zona premier league. Salarii incredibile.
  ce salariu avea gundogan in germania vis a vis de premier league. sau chicharito? fabinho la fel, are un salariu imens. fred la man utd are mult mai mult decat kroos la real.

  Pentru mine, banii din uk sunt o gluma proasta..ca tot vorbim de ce e rau in fotbalul modern. It’s out of control. Cum sa nu ceara everton 80 pentru lukaku cand real plateste 80 pentru james?

  Garantez un spectacol mult superior in germania pentru banii pe care ii platesti.

  Momentan, dpmdv, asta cu liverpool in top 3 e un hoax. E ca aia cu statisca…gen, cifrele nu mint, dar nu spun toata povestea.

 35. Pai si cine sa fie in top 3: Chelsea sau Arsenal care joaca in EL?

  Sunt de acord cu distorsionarea preturilor dar asta e si din cauza ca multi se incapataneaza sa transfere jucatori cu proven record.

 36. Da, dar chiflele lui nu au fost pe preturi exorbitante. Cred ca au fost si putin calculate si putin riscate.

 37. A jucat foarte bine dar e un pic dependent de Mandzu 🙂 Rar a jucat bine cand croatul nu a fost pe teren.
  Suntem in cadere de forma dar nu de la eliminarea din Cupa ci de mai demult. Abia dupa acea infrangere au venit si rezultate proaste, inainte reuseam sa mascam jocul slab prin victorii.
  Indiferent ce vrea Juve, Inter nu ni-l va vinde pe Icardi. Din en motive, cele mai importante fiind suporterii si aspiratiile de a ne ajunge din urma.

 38. Hmm pai tocmai in defensiva am facut un transfer destul de notabil relativ recent (“cel mai scump fundas”) Doua, daca il punem si pe Becker. Trei daca il numaram si pe Fabinho.

  In plus, as spune ca Robertson chiar daca a fost ieftin a fost o adevarata lovitură pe piața de transferuri.

  Oricum ar fi, cine se ocupa de transferuri la Pool are un randament excelent, mult peste medie. Pana acum as spune ca din toate transferurile recente semne de intrebare ar putea aparea la Keita si poate la unele plecari. Cei adusi au dat macar randamentul sperat.

 39. Eu vorbeam de top 3, City e una. Cine mai trece peste Pool, sportiv sau financiar? United financiar clar, sportiv nu de ceva vreme. Chelsea si Arsenal sunt de curand sub financiar si, daca rateaza UCL iar (una din ele e aproape garantat ca o va face), se vor cufunda si mai mult. Sportiv, Arsenal e slaba de aproape un deceniu. Chelsea nu mai are rezultate decat intern. Ramane Pool.
  De Spurs nu vorbesc cat timp managementul lor e atat de ciudat.

 40. “numarul de followeri pe social media” o fi important. Undeva cineva prelucreaza date si scoate ca Followers pot fi convertiti in cumparatori de tricouri si briz-brizuri cu insemnele clubului prin mesaje targetate. Felul in care aia inteleg loialitatea = venituri pt club. E un numar limitat de suporteri care ii poti baga intr-un stadion, dar un numar mult mai mare de followers din intreaga lume la care le poti vinde chestii la preturi umflate.

 41. Am citit metodologia si sunt mai mult de acord cu cei care o critica sa zic drept. Deci 76M echivalent in 2017 pt Mutu mi se pare mult prea mult. Ca solutie de compromis uite o lista de jucatori cat de cat echivalenti transferati in vara trecuta. Am luat campionatele mari (Fr, Sp, It si Ge). Nu prea au fost atacanti, am luat si altii din Italia.

  Player From To Amt
  Romania Florin Andone Spain Deportivo La Coruña Brighton & Hove Albion 5.25
  Spain Gerard Deulofeu Spain Barcelona Watford 11.50
  Ukraine Andriy Yarmolenko Germany Borussia Dortmund West Ham United 17.50
  Uruguay Lucas Torreira Italy Sampdoria Arsenal 26.40
  Brazil Felipe Anderson Italy Lazio West Ham United 33.50
  Italy Jorginho Italy Napoli Chelsea 57.00
  Brazil Alisson Italy Roma Liverpool 67.00

  Deci as zice ca Mutu ar fi costat cam 40-45 in 2018.

 42. O las balta definitiv, pentru ca pur si simplu nu inteleg in general ce spui. Sunt mereu pe un plan total paralel cand dezbatem ceva si nu are rost sa continui.

 43. Mai e si culoarea de sub linkuri. Mie nu-mi sare in ochi, de unde si intrebarile care ti le-am pus pt ca nu vazusem ca erau linkuri

 44. “TOTTENHAM’S complaints on behalf of fans attacked in the Nou Camp in December have led to Uefa charges against Barcelona. Spurs contacted Uefa on behalf of the supporters who were railroaded into the upper section and attacked by stewards and police at the defining group stage draw in December. Tottenham’s actions mirror similar complaints by Chelsea after their trip to Catalonia last season. Chelsea’s case remains unresolved but there has been more movement in the Spurs allegations. Uefa have now confirmed that, following a probe by their ethics and disciplinary inspector, Barcelona have been charged with “insufficient organisation” at the game. It is likely the case, which will be dealt with by Uefa on March 28, will result in only a small fine for the Spanish giants.”

 45. dpmdv e o distanta enorma intre potenta financiara a celor din manchester si cea a lui liverpool.

 46. si eu asteptam mai multe de la keita. poate are nevoie de mai mult timp si poate va exploda sezonul viitor, pentru ca era senzational cand avea doar red bull in frigider.

 47. eu cred ca depinde de mai multi factori.
  dpmdv, unul extrem de altfel, nici un fotbalist nu ar trebuie sa coste peste 20 MIO euro. E incredibil la ce sume s-au ajuns. Dar deh, foamea.

  De exemplu, are bani PSG de fotbalisti, dar stiti ce preturi au la bilete? Exorbitante.

 48. Fotbalistic, nu, poate avea maxim 3 ani de vârf, dupa mine. 33 mil pe an cat timp nu scoti nimic la revanzare e enorm.
  Dpdv financiar si ca imagine a clubului însă, merita. Citisem undeva ca se specula ca Juve si-ar fi scos deja banii iar ca imagine, de exemplu, nu am fi ajuns niciodată pe coperta FIFA cu orice alt jucător pe care ne permiteam să îl cumpărăm. Cred ca cel mai mare impact pozitiv este cel la profilul clubului.

 49. cu inflatia din ziua de azi, si din ce am vazut eu prin meciurile cu juve (in jur de 7-8 in sezonul asta), a cam fost cel mai bun de pe teren. Poate nu urmaresc eu destul, dar cei de la juve par a fi cumva intr-o scadere de forma(?!) in ultimele meciuri (de la eliminarea din cupa).
  poate ma poti contrazice, dar castigau meciurile in aceiasi masura in campionat si anul trecut ?

  legat de ronaldo, din ce am inteles, actiunile la bursa pentru juve au crescut enorm de la sosirea lui ronaldo, iar impactul de profil este intradevar enorm pentru serie a. cred ca daca se mai fac niste transferuri pe linia asta, serie a poate emite din nou pretentii.
  se preconizeaza rakitic la inter din ce am vazut, dar in acelasi timp, si un icardi la juve(pe modelul bayern in bundesliga).

 50. nu stiu daca e doar la mine, dar cand folosesc browser-ul pentru a naviga pe anglofil si intru pe vreun link imi apare un header imens care “ma urmareste” indiferent de scroll.
  se poate face ceva in situatia de fata?
  imi cer scuze daca a mai fost discutata situatia asta la momentul schimbarii.

 51. Da. Însă ca sa fie in afara top 3, trebuie sa mai fie cineva peste ei, nu ajung cele 2 mancuniene. Si nu ai reusit sa imi arăți care este acel club.
  Sportiv, sunt destul de clar pe 2 acum, bazat pe rezultatele ultimilor 2 ani.

 52. indiferent cine e, nu cred ca asta ar trebui sa fie factorul de comparatie.

  ce transferuri notabile a facut pool in aparare in ultimii ani ? city a bagat de 2 ori mai multi bani in defensiva intr-un singur sezon. si cred ca pot merge pe directia asta pe orice compartiment.

 53. sunt curios de ce pjanic e atat de fluctuant. cred ca el reprezinta modul in care merge juventus.

  daca el nu se afla in forma, restul sunt cam pierduti in spatiu.

 54. Accesul la fonduri nelimitate, chiar daca nu incalca regulile, incalca spiritul jocului. Sa ne amintim de Chelsea lui Abramovici, atunci nu exista FFP dar era tot un monstru de echipa.

 55. Este cel mai important jucator din mijloc. Si cel mai creativ. Evident ca, daca joaca slab, influenteaza masiv jocul echipei. Problema e ca, recent, nici celelalte surse de creativitate nu merg: Dybala, Cancelo, Berna.
  Si da, e cel mai slab sezon al lui la Juve.

 56. cred ca este o discutie puntin complicata aici. cati jucatori de valoare sunt in anglia fata de restul europei si mai precis cati jucatori buni per echipa din top 6 sunt fata de restul echipelor care au fost prin sferturi de finala.
  au putere de cumparare mare, dar nu cumpara sau nu reusesc sa atraga valori adevarate. eu cred ca aici este problema campionatului.

 57. da, si eu il am in mozilla, nu am incercat cu alt browser. la un moment dat disparuse dar a reaparut

 58. Kane dovedeste din nou ca nu este the sharpest in the toolbox, urmărește o minge data înapoi de colegii sai după o faza oprita și aproape se încăiera cu Azpilicueta.

  La ce ma uit când as putea vedea dubla lui Mane!

 59. Sunt curios de ce e nevoie pentru a se acorda o decizie impotriva barcei, sau probabil e tot perez de vina.

 60. Asta zic si eu ca e problema, jucătorii transferați. Bani au (de transferuri si salarii), campionatul e cel mai apreciat din lume sau pe acolo, cluburile mari au prestanță, totuși loturile nu arată impunător cu excepția poate a lui City care însă a cheltuit enorm. Cred ca lipseste viziunea la nivel de transferuri, alta explicatie (pe lângă cea a competitivitatii campionatului) eu nu mai am. Atunci când cumpara abroad, englezii sunt superiori ca sume oferite mai tuturor, excepție făcând doar Barca, Real, PSG (si Juve cu Bayern pe pietele nationale).

 61. Barca FURA pe Real cu VAR! Incredibil, complot separatist pe Bernabeu! Da click sa te poti contra cu Filotas!

  sau

  Cum a vorbit Perez cu arbitrul pentru a nu acorda vreun penalty la faulturile lui Ramos! Da click pentru a afla de ce nu este de acord Torpyla!

  sau

  Da upvote dacă te-ai saturat de discuțiile despre arbitrajul ce privește Barca si/sau Real.

  :))))

 62. Cel mai slab meci al Barçei de multă vreme, noroc cu Ter Stegen și cu cel mai bun număr 9 din Spania.

 63. Am o singura problema sezonul asta, mbappe nu e vinicius si psg nu ne vor ierta ca baietii astia din liga a doua de aseara.

 64. On a more “not abouT referees” note, Ole sparge recorduri la doar cateva luni de la numire. Omu asta oare chiar stie ce face? Ca mie asa mi se pare.

 65. nu e dezastru pe partea lui roberto-semedo, pur si simplu vinicius e foarte bun, mie imi seamana leit inceputul lui de sezon cu cel al lui neymar, in care radea efectiv de orice adversar pentru ca apoi sa urce mingea pe garduri
  el pe stanga si mbappe dreapta si vei vedea sezonul viitor cum brusc realul are din nou antrenor bun.

 66. “You can’t even, you can’t even, you can’t even make a sub. It took half an hour from kick-off for the Tottenham fans to find the best joke to date about Chelsea’s latest psychodrama on the theme of authority and control. And yet by the end that wheel had turned completely. It was instead the Chelsea fans who cheered their team and taunted the away support, after a performance of fire and purpose by a team that is constantly in the process of dying and resurrecting itself, west London’s own zombie FC.”

 67. Am adaugat o nota de subsol in articol legat de Top 3 Rich si Top 3 Poor. Lucrurile sunt destul de volatile in acest moment. Asa cum spuneam si in fact 2 din articol, CL a ajuns sa fie un factor decisiv in ceea ce priveste venitul cluburilor din Top 6 PL.

 68. Cel mai slab meci a fost tura trecuta, cu sevilla, noroc cu leo. La asta ma asteptam sa duca realul o repriza, cata vreme kroos si modric tin mijlocul. Apoi ambii s-au stins, casemiro s-a tinut tare dar nu suficient cat sa nu urcam peste ei. Ramos isi da valoarea meci de meci si in curand il vedem langa marcelo, pe banca de rezerve a celor mai buni din lume istenem tulai. Dembele dezastru, again, busi neglijent, again, iar cel mai bun om al nostru a fost si rakitic, alaturi de mats. La un moment dat alerga cu casemiro in spate in timp ce vasquez ii dadea la gioale si ma gandeam ce bine ca responsabilitatile lui filotas la barça sunt nule, ca altfel jucam cu ursano sau musafiru la mijloc, orice numai croatul nu. Ca sa nu mai zic ca eu sunt un pic accidentat.

 69. Daca ma bagati la mijloc, promit sa dau doar pase lungi asa ca transferati-l pe Lukaku :))) Eu nu le am cu mingea, sunt portar de nadejde si fundas de tipul „doar mingea (poate) trece” :))))))))

 70. Chrome pe android. E totul ok.

  Chrome pe Windows 10, mă urmărește header-ul cu ‘anglofil’

 71. Pare sa fie ceva material acolo. Dar, stii bine, asta nu garanteaza nimic pe termen lung, daca va fi pastrat trebuie sa dovedeasca si pricepere in a transfera ce trebuie, plus ca un sezon de la inceput, cu asteptari si presiune, e alta mancare de peste.

 72. nu are rost sa ma duc atat de departe in istorie.
  da, a fost un contact puternic la faza cu rakitic, dar nu pot sa inteleg cum vede doar faza aia, iar lui semedo i-au trebuit 1000 de faulturi (2 in careu) pentru a lua un galben.

  daca e sa fim cinici, diferenta o fac detaliile. dar realitatea e ca cei de la real au ratat vreo 4-5 ocazii foarte mari in 5-10 m, iar barca a dat 3 goluri din 2 ocazii.

 73. Si pe firefox on windows ne urmărește header-ul, dar e ok, pentru ca nu e f mare si il pot folosi pentru back to homepage.

 74. Filotas, nu am experienta in domeniul financiar, asa ca nu pot recomanda ceva anume legat de RCA acolo. In orice caz, pentru a putea aplica RCA trebuie sa ai o problema (un incident, un eveniment neplanificat cu efecte nedorite).

 75. Nu e nevoie de Mbappe daca vine Hazard. Vinicius cu Hazard il pot face pana si pe Benzema sa para atacant de Real…

 76. Super! Incepuse sa-mi stea pe cap header-ul ala.

  Altfel, felicitari pentru articol! Astfel de texte sunt motivul principal pentru care intru aici de atata timp.

 77. Si pe firefox on windows ne urmărește header-ul, dar e ok, pentru ca nu e f mare si il pot folosi pentru back to homepage.

 78. Interesant, intre Liverpool si Man City era tot 1 punct. Si totusi cu totii ne plangem ca lucrurile merg prost si ca suntem in curs de bottle din nou.

 79. Adevarat. Eu sunt ingrijorat de ce se intampla daca vin ambii. Pare ca lui neymar i s-a spus subtil ca perezu si-a schimbat planurile. Asta inseamna ca sunt bani pe piata pentru hazard plus mbappe. Barca strange cash de ney, altfel nu aveam atatea solutii ieftine pe banca si atatea taraganari cu contractele.

 80. O chestie ciudata, prelungirea suspendarii lui Ramos ppe motiv de galben intentionat. De ce se implica acum in asta cand se intampla de zeci de ani? Doar ca a fost atat de “nedestept” incat sa recunoasca? Inteleg ca moral nu e de apreciat dar face parte din strategia jocului. A, si nu ma intereseaza ca e de la real sau ca a plutit pe luna.

 81. Sezonul asta am cumparat produse din magazinul oficial de aproximativ 200 EUR. La club ajung maxim 30 EUR.
  La inceputul sezonul am cotizat 35 EUR pentru LFC annual membership.

  De asta cred ca ar fi fost mai relevant numarul de membrii cotizanti decat numarul de followeri.

 82. Am modificat culoarea pentru subliniere linkuri, acum contrastul a fost imbunatatit.
  Alte sugestii sunt binevenite.

 83. @dorinmoise:disqus @ absolut excelent se prezinta noul site, felicitari! daca pot sa ma intind cu o sugestie, vechiul site trimitea la sectiunea de comentarii cand clickuiai “comments”. oare asta ti-ar fi la indemana? asa, ne pputem certa mai repede pe var! 😀

 84. a fost fraier pentru ca l-a luat gura pe dinainte.

  dar, daca e sa vorbim in spiritul jocului si daca antrenorul isi face planul tactic intr-un anumit mod, prin care sa aibe fotbalistii lui disponibili in functie de cand are nevoie de ei, consider ca trebuie lucrat putin la regula asta.

 85. Fair enough. Am zis tricouri ca erau cele mai vizibile. Dar sunt multe alte chestii marunte care se aduna sa acopere salariul a 3-4 data crunchers si ceva deasupra (mult deasupra)

 86. Un galben intenționat, după părerea mea (și nu doar că e Ramos) înseamnă un fault făcut cu bună știință = definiția unui cartonaș roșu. Suspendarea mi se pare absolut meritată.

  De obicei e greu de demonstrat dar uite că chiar și lui Ramos îi mai scapă câte una … alteori era un cot, un umăr dislocat, acuma o vorbă … muhahaha.

  Later edit: dacă cumva a fost creativ și a luat galbenul pentru henț sau tragere de timp e ceva mai nuanțată opinia mea. Totuși, din punct de vedere al spiritului jocului, orice șmecherie de acest fel ar trebui pedepsită, dacă există circumstanțe clare că galbenul e intenționat. Jucătorii și cluburile trebuie să pornească de la premisa că nu vor lua cartonașe și să aibă mai mult interes pentru protejarea integrității jucatorilor și nu protejarea de suspendări care, dacă se petrec, sunt meritate

 87. Pochettino: “If you compare Tottenham with Arsenal and the capacity to sign [players] you could say Tottenham cannot be at the same level as Arsenal,” Pochettino said this week. “Maybe if [chairman] Daniel [Levy] said to me, ‘Next season we need a title, we need to win the Champions League and we need to win the Premier League’, I would say, ‘Maybe you need to find another magic guy who can do this.’”

  Another magic guy.

 88. De pe stadion nu am vazut offside la Kane (precum citesc in Beeb), oricum nici vorba de penalty la Aubemeyang. Un arbitraj mizerabil care a judecat toate fazele in favoarea Arsenal in cel mai dizgratios mod cu putinta, acel gen de arbitraj de liga bergenbier in care o echipa e sanctionata ptr orice impingere iar cealalta incurajata la atacuri dure si trageri de timp repetate, genul de arbitraj care te toaca marunt. Probabil un avertisment ptr Pochettino sa isi tempereze pornirile la adresa arbitrilor, dupa episodul Burnley.
  Am jucat prost, in limita abilitatilor cu lotul actual si singura speranta sa terminam pe 4 e ca celelalte doua, Arsenal si Chelsea sa dea ‘chifle’. Si Arsenal puteau castiga chiar lejer azi. Insa cu toate ca nu ma iau in mod normal de arbitraje, ce am vazut azi a fost extrem de josnic, genul Chris Hoy la meciul cu Stoke din 2011.

 89. Spre deosebire de Mourinho, Poch nu s-a autointitulat the magic one, e scandarea fanilor de 3 ani incoace, “Mauricio is Magic”, de unde si referinta la another magic guy.

 90. Ole si a setat dificultatea la football manager pe “almost impossible” in ce priveste jucatorii.

 91. După poziția corpului, aia o fost o pasă în lateral, fără adresă.

 92. vezi ca esti pe ANGLOFIL, si suporterul unei echipe ce il are pe suarez in componenta.

 93. ajung la concluzia ca tu ai nevoie de controverse pentru a putea comenta ceva.

 94. Viciunius e clasicul mingicar care dribleaza mult. Pana acum pentru mine e un Robinho, unul mic care dribleaza mult si fara sens. Inca mai are de lucrat la finalizare.

 95. Noi foloseam cele 5 whys si pentru a vedea daca un feature request are sens, la modul “de ce facem noi asta? de ce dezvoltam o noua functionalitate?” pentru a stabili ce business value se aduce.

 96. Sigur, merge și in cazul asta. Doar ca pentru mine, la intrebarile tale ar trebui sa răspundă business-ul (beneficiarul produsului/serviciului livrat de IT).

 97. Sarri ori este ipocrit ori cauta cu orice pret un tap ispasitor in Higuain. Cum sa te plangi de viteza lui Pipita, care nu ar fi la nivelul PL, cand tu ai stiut ce aduci, l-ai antrenat la Napoli?! Cand a excelat Higuain prin viteza? Nici la Real, Napoli, Juve, in cele mai bune momente ale carierei, Higuain nu a excelat la capitolul viteza sau “accelerare” (cum spune Sarri).
  https://www.skysports.com/football/news/11668/11651810/chelsea-boss-maurizio-sarri-urges-improvement-from-gonzalo-higuain

 98. Sectiunea ‘Comentarii recente’ contine deja link catre comentarii; tocmai l-am facut mai proeminent: https://uploads.disquscdn.com/images/1ca8b59f4503f448665831b05c81e77872b270c751134c8faeb349591a13bfd4.jpg
  (PS pe mobil sectiunea ‘comentarii recente’ apare prima).

  In plus, poti ajunge direct la comentarii din homepage folosind linkul ‘xxx coments’ de sub titlu: https://uploads.disquscdn.com/images/8b68dc634990cc911de5036a4e0680e3fc3f364c0b178b8fef83ccb0b4e8ccef.jpg

 99. Nimic nou în Mordor, Ramos tot un ticălos, Pique tot același fundaș de clasă care la final râde cu fundul de ei, meci fantastic pentru Sergi Roberto și Rakitic. Am avut emoții mai mari înainte de meciul cu Lyon.

  Ce e de reținut e povestea nostimă de mai jos.

  Luni: Arbitrul X este delegat pentru El Clasico de sâmbătă. Celor de la RM nu le place arbitrul X, și își îndeamnă minionii din presă să constate lucrul ăsta.

  Joi: Arbitrul X se accidentează subit, fiind înlocuit de arbitrul Y.

  Sâmbătă: Arbitrul Y îl iartă pe Ramos de un roșu. A12

 100. Prietene, avocatura pentru tine e hobby sau meserie?
  Daca-i hobby, te inteleg, daca-i meserie sunt convins c-ar fi mai banos s-o faci intr-un cadru organizat.
  De ce ai vrea ca toata lumea sa gandeasca ca tine?

 101. nu spun ca ar trebui sa gandeasca lumea ca mine. evidentiez un fapt real. fanii barcelonei detesta realul mai intai, si abia apoi sustin barcelona. as pune chiar un messi si un pep inaintea clubului barcelona in sine.

 102. Frustrarea in care au crescut cei de la Barca … 80+ ani … Wow, really?

 103. sa castigi meciul cu rivala de-o viata, sa ajungi la un bilant pozitiv pentru prima data dupa 80+ ani si tot sa prioritezi insultele la adresa echipei rivale inaintea celebrarii propriului succes.

  dpmdv, asta i-a facut pe cei de la barca sa aibe o decada incredibila..frustrarea in care au crescut.

  https://scontent.fsbz3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/53390429_2187118531348070_2245092693971566592_o.jpg?_nc_cat=106&_nc_ht=scontent.fsbz3-1.fna&oh=a82e08bbd006e93f866f1c7c1585070d&oe=5D1D3DC8

 104. Am tinut cu Liverpool, dar mi-a placut ce-a jucat Everton: joc curajos, destul de deschis, pressing bun, au stat sus. As zice, un meci bunicel pentru ambele echipe.

 105. Sarri mai are o problema de rezolvat: marcajul in zona la corner. Bineinteles ca Higuain cu lipsa lui de viteza e de vina la golul de amatori primit de Chelsea, cu un fotbalist liber in careul mic…

 106. Kane nici n-a apucat sa joace mingea ca mustafi s-a aruncat in el.

 107. De obicei era o plăcere, una din putinele pe care le mai am in sectiunile de comentarii din online, să intri sa citesti comentariile aici. Nu mai este, din pacate, decat mult prea putin, s-a transformat intr-o discutie infinită despre arbitraj, despre Barca Real (am ajuns sa nu mai suport sa vad pomenite aceste 2 cluburi), cu prea multe atacuri la persoana. Am gresit si eu cand am prelungit unele asemenea discutii, acum pare să nu prea mai fie cale de întoarcere. Păcat.

 108. Legat de punctul 1: a fost valabil pana la sfarsitul lui Ianuarie. De atunci au pierdut puncte cu Leicester, West Ham si Everton (echipe mici = orice in afara Top 6). Intamplator sau nu, inainte de secventa asta de meciuri s-a accidentat Trent, iar rezerva lui obisnuita (Clyne) a fost imprumutat pentru restul sezonului pentru ca… nu stiu. Pro tip: daca decizi sa dai un jucator imprumut, fa-o la sfarsitul perioadei de transferuri, nu la inceput.

  Legat de punctul 2: Liverpool nu a pierdut asa de multe puncte in liga Top 6; ‘anomalia’ e City cu 19 din 24:

  1. Man City P8 Pts 19
  2. Liverpool P8 Pts 13
  3. Chelsea P8 Pts 11
  4. Arsenal P9 Pts 9
  5. Spurs P8 Pts 7
  6. Man United P7 Pts 6

  Overall, dupa meciul de azi titlul e in proportie de 95% jucat. Da, City va mai pierde puncte; dar probabil o va face pe final cand nu va mai conta. Si Liverpool va mai pierde cu siguranta puncte (meciuri directe contra Spurs si Chelsea).

  Din pacate meciul de azi a aratat din nou ca atunci cand primul 11 nu reuseste sa castige un meci, banca nu ajuta cu nimic. Ocazii au fost (scor xG 1.1 la 0.3) – dar overall Everton a meritat egalul si am apreciat ca au jucat destul de deschis, fara trageri de timp sau faulturi dure ca in ultimele cateva intalniri.

 109. Sa fim corecti si sa nu livram adevaruri care seamana cu minciuni sau minciuni cu miros de adevar, doar pentru a sustine un punct de vedere, impartasit cei drept de multi microbisti. Da, eu sunt printre cei care spun ca Juve si Real au fost avantajate in ultimii ani. De ce omiteti sa spuneti ca si Barca a fost avantajata in foarte multe situatii? Pentru ca Messi? Pentru ca traim din amintirea unui fotbal sampanie care a murit dupa ce a plecat Pep? Orice echipa din primele 6 -7 din Primera (incluzand Getafe si Alaves) daca l-ar fi avut pe Messi ar fi dominat competitia interna, dupa 2012!
  Strict la jocul Napoli-Juve:
  1. Penalty fault clar la CR7, nu trebuie sa stai sa iti rupa piciorul sau sa fii victima unui contact violent ca sa fie un 11 m lovitura libera ”justificata”. Portarul nu urmareste mingea, nu o atinge, se duce direct cu piciorul sus spre atacant. Ce ar trebui sa faca un atacant cand este evident ca adversarul urmeaza sa il loveasca? Sa stea sa primeasca lovitura ca Chuck Norris? Nu iubesc dive-urile dar nici nu vreau sa vad picioare rupte ca pe San Mames in anii 80.
  2. Penalty-ul lui Napoli nu ar fi fost primit daca nu exista VAR. Nu avea cum sa il vada arbitrul din acel unghi, nu avea cum sa interpreteze ca aparatorul isi mareste suprafata corporala prin intinderea mainii.
  VAR este un mare plus pentru fotbal, chiar asa cu imperfectiunile legate de modul de aplicare, de chestiunile ce tin de forma. VAR este un pas inainte spre un fotbal mai curat, neviciat atat de mult de greselile de arbitraj.

 110. Greseala mea! Golul inscris din lovitura libera de dupa m-a determinat. Nu mai modific. Nu influenteaza restul argumentului. Eu cred ca CR7 era in situatie clara de gol, iar portarul era in ipostaza de ultim aparator.
  Barca a fost ajutata in multe situatii de arbitri, atat in Primera cat si in UCL. O contabilizare stricta, chiar daca Real are mai multe situatii in care a fost ajutat, nu transforma clubul catalan intr-o fecioara neprihanita. Eu inteleg nevoia de idoli, de icoane, dar nu pot sa cumpar mes que un club doar pentru coperta de acum 10 ani…

 111. Saritul peste adversarul care te faulteaza te pune intr-o pozitie mai putin avantajoasa, pierzi cativa timpi, iti pierzi echilibrul… E firesc sa cazi, sa nu mai continui faza. Faptul ca unii fotbalisti au cazier si ca sunt mai putin credibili, nu absolva adversarul de vina.

 112. Corect, doar ca la un moment dat businessul vrea de toate, pentru ca pentru ei totul se face in 2 zile, daca s-ar putea un nou google in fiecare saptamana. Asa ca, impreuna cu product ownerul / product managerul trebuie sa prioritizezi si poti sa zici ca rezolvarea unei probleme tehnice (une tehnical debt de exemplu), care pentru business nu aduce nicio valoare, pentru ei nu e vizibil, aduce mai multa valoare pentru ca developerii nu o sa mai piarda mult timp pentru suport si bug fixing si avand mai mult timp pentru real dev.

 113. Se poate face ceva pentru linkuri catre comments? Cand dai click pe “xx coments” de sub titlul articolului, nu duce la sectiunea de comentarii.

 114. Ignore. “Don’t feed the troll”. Eu sunt pentru libertatea de exprimare, dar nu m-as supara daca aceste comentarii despre arbitraj ar fi sterse. Dar nu ne lua placerea sa ne rasuflam dupa ce Barcelona va fi eliminata din CL dupa un meci pe care in alte 90% din cazuri ar fi trebuit sa il castige 🙂

 115. Comentariile de aici (si articolele, cate exista) sunt totusi de o calitate infinit mai mare decat pe orice alt site romanesc, chiar daca intradevar cateodata mai mergem dupa fenta si ne implicam intr-un flame despre arbitraj, Barca-Real, Messi- Ronaldo etc.

 116. propun suspendarea din campionat pentru o luna a oricarei discutii despre arbitraj. mentionarea cuvintelor VAR, arbitru, nu s-a dat sau perez atrage dupa sine si o depunctare cu 12 puncte, adica patru saptamani de neprezentare pe site prin ban dictatorial de la liga.
  numa va rog lasati-ne si pe noi parazitii spaniofili sa ne intepam aici, ca optiunile sunt limitate, am fost pe digi si am calcat intr-un scuipat in sufragerie. sa ne facem un blog separat ar fi o grava separare de resurse, tinand cont ca suntem cel mult o mana de oameni dispusi sa citeasca mai mult de zece randuri fara poze si creta. plus ca eu inca astept sa confirme Claudio Bravo forma aia de care ziceam, deci urmaresc atent discutiile despre discutiile despre fotbalul englez. 😛

 117. O observatie, in meciul cu Everton, de pe banca au intrat de fapt niste titulari de baza, Firmino si Milner.
  Altfel, mie Trent nu-mi place. Si ofensiv, dar mai ales defensiv mi se pare clar sub Robertson. Nu stiu insa daca exista solutie de inlocuire acolo pe dreapta, cum zici si tu.

 118. iti recomand categoria premium de la cei de la telekom.
  nu stiu daca il stii, dar se ocupa florin codreanu de ele. el e printre cei care se ocupau de reteaua fclub alaturi de david.
  sunt genul de articole iesite din tiparul normal din presa main stream (indiferent de tara, pentru ca nici in spania, uk, germania sau alte tari nu sunt diferiti fata de ce gasesti in romania) cu exceptia l’equipe si gazzetta dello sport (dpmdv).

  https://www.telekomsport.ro/special/premium/?fbclid=IwAR2FaWZAMOTbMbPqM9CHhpv08VBVEr2c7ySqABxwCysN-rKER6OHkVVfPLE

 119. Firmino a intrat de nevoie, insuficient refacut dupa accidentarea de duminica trecuta. In locul lui a jucat Origi, care a fost printre cei mai slabi de pe teren.
  Bizara pentru mine a fost si introducerea lui Milner. E drept, cum zici si tu, ca este printre titulari, dar in tandem cu Hendo nu are randament (vezi deplasarile de la Napoli, PSG sau United).
  A treia schimbare a fost Lallana in locul lui Mane. QED.

  Trent are niste statistici foarte bune pentru varsta lui: 6 assist-uri in PL fata de 8 pentru Robertson. Trent are 20 de ani, iar Robbo 26. Pustiul are viitor; iar lipsa lui in ianuarie s-a vazut asa cum spuneam mai sus.

 120. Te lupti cu morile de vant, adica cu un mes que un suporter: Filotas. Un efort de laudat. We’ve all been there 🙂

 121. @mniezo:disqus @disqus_teYdfy0cLe:disqus
  @shininq:disqus Raspund aici tuturor, e mai usor asa.
  Sunt de acord cu ce ziceti dar nu mai e vorba doar de o anumita persoana. Ca e sau nu influenta acelei persoane ca am ajuns aici, asta nu e treaba mea sa apreciez. In prezent, ca urmare a ce s-a intamplat ultima data cand am vorbit, am decis sa blochez acea persoana care nu facea altceva decat sa porneasca discutii despre arbitraj, Real, CR si Mourinho. Pentru a-mi pastra o oarecare liniste. Prin urmare, eu nu ii mai vad comentariile asa ca ce am scris e bazat pe ce scriu toti ceilalti. Si, indiferent daca ce se scrie e iscat sau nu de „Acest utilizator e blocat”, sunt prea multe discutii pe temele date. Eu am tinut mereu cu Barca in Spania (chiar destul de pasional la un moment dat cand ma incanta jocul echipei), ma uit la meciurile relevante din Spania cand apuc, dar am ajuns la limita rabdarii sa vad mai mult de trei sferturi din postari despre cum e avantajat Realul (fata de care am fost printre cei mai vehementi anul trecut dupa ce mi-au „ars” echipa preferata, dar mai ales pe Bayern) sau cat de naspa e Mou (antrenorul pe care il dispretuiesc cel mai mult) ori ce simulant e CR (sau ce s-o mai fi scris mai jos, inteleg din raspunsul Musafirului ca despre asta e vorba). Pro sau contra subiectului, nu conteaza. Imi face placere sa vad comentarii despre cum joaca Barca, despre ce sistem de joc foloseste, despre valoarea sau non-valoarea lui Rakitic, despre cat de cunt e Ramos sau cat de eficient in fata portii adverse, dar, Dumnezeule, e de ajuns cat s-a scris despre arbitraj/simularile lui CR/etc. Daca va scrie doar o singura persoana, in timp lucrurile se vor linisti, reaseza pe un fagas placut.

  Bineinteles, e dreptul fiecaruia sa discute in continuare ce vrea. Dar, daca sunteti si voi deranjati de directia in care merg lucrurile, faceti ceva, orice, astfel incat sa schimbam topicul/topicurile de discutie. Suntem o comunitate mica dar misto insa e foarte usor sa pierdem ce avem. Parerea mea e ca suntem chiar aproape de a pierde.

 122. Haha, poate ca tu gandesti ca un prieten de-al meu care ma suna cand primeste Juve lovituri libere in pozitii ca aseara si imi zice ca „iar am primit penalty”. Eu am intai tendinta sa il intreb socat despre ce vorbeste si abia apoi imi aduc aminte cat de bine executa acele libere bosniacul 🙂

 123. Sa fim corecți însă și sa notam ca Filotas nu ar putea discuta de unul singur. De aceea l-aș ruga pe Torpyla sa se abțină și el de la replici. Nu cred ca a fost în ultimul an vreo discuție despre Real Barcelona fără ei doi.

 124. Sunt de acord cu ce zici. Daca a simtit cineva vreodata ca imi impun punctul de vedere si ca detin adevarul absolut, imi cer scuze pentru ca nu asta a fost intentia mea

  Sunt primul nemultumit in subiectul Real Madrid, dar pot accepta asta din partea unui suporter a carei echipe nu beneficiaza flagrant de decizii favorabile si apoi sa vina sa-mi scoata in evidenta o greseala in favoarea Realului.

  Vorbim oricand de simularile lui ramos,pepe(chiar daca a plecat),casemiro, de cum a distrus piata transferurilor intr-o oarecare masura realul, mai ales prin bale si james, sau orice altceva care lasa loc de DIALOG.

  E greu, insa, cand cineva vine direct cu ideile fixe si nu accepta nici un argument.

  O zi buna

 125. Ai uitat de lipsa lui Joe Gomez, cel care nu o data a jucat pe dreapta cand Trent nu era disponibil.

  Dar defensiva nu cred ca e o problema in prezent, avem 5 meciuri consecutive fara gol primit, beleaua este ca din astea 5 in 3 meciuri nici nu am dat gol. Nu am vazut prea multe meciuri din aceasta perioada (in afara de Bayern care nu stiu daca e reprezentativ), dar din ce am citit inteleg ca lipseste mijlocasul care facea legatura intre compartimente. Cam ce reusea Ox in perioada asta sezonul trecut, sau ce ar fi trebuit teoretic sa faca Keita. Inteleg ca incercam mult cu pase lungi si cu centrarile de la cei doi laterali.

  O ultima idee despre dubla cu Everton, probabil trebuia sa castigam ieri si sa fie egal in tur. Per total 4 puncte pare corect.

 126. @Tiamee – cauta pe Google “Glory Glory Man United? The paradox of profits without trophies”
  Paywall-urile se dezactivează in general atunci când vii din search results page

 127. In general stirile despre celebritati decedate se refera la persoane care pe care nu prea le-ai prins cu adevarat, intrucat erai prea mic. Atunci insa cand in aceeasi zi afli ca Firestarterul si the coolest guy din 90210 sunt istorie e unul din momentele alea care te zguduie putin.

 128. Parafrazand Musafiru’:
  “Faptul ca unii fotbalisti au cazier si ca sunt mai putin credibili, nu absolva adversarul de vina”
  Faptul ca unii care comenteaza au cazier si ca sunt mai putin credibili, nu ii absolva de vina 🙂

 129. Filotas, nu cred ca are nimeni ceva personal cu tine.
  Tu, cel putin din punctul meu de vedere, ai obiceiul e a vedea selectiv, si doar ceea ce iti convine tie, iar atunci cand cineva vine cu un argument, esti mult prea inflexibil ( repet, din punctul meu de vedere).

  Eu mai voi limita in a participa cu putinul meu, pe unde apuc, cu o parere, dar daca se va ajunge la subiectul real madrid si tu vii din nou cu acuzatii inutile, trageri masluite la ucl, ma voi limita la a-ti citi parerea si atat.

  O zi buna

 130. ai dreptate si are dreptate si Ursano. Voi evita activ si voi incervca sa descurajez discutiile de acest gen si imi cer scuze pentru momentele cand mi-a sarit mustarul. Inca am o farama de negru la inima pe infantino si se mai vede din cand in cand.

 131. Corect, Trent e tanar si are potential.
  Uitasem de accidentarea lui Firmino.

 132. he got the poison, he got the remedy..
  Mai ales in Romania.
  am folosit muzica lui Keith ca sa schimb genuri la baruletul nostru de roackeri din Costinesti. Miscare cu care am adoptat o gramada de raveri dintre roackeri si o gramada de roackeri dintre raveri. In acelasi timp a adoptat si vama genul asta, baietii de la expirat si astazi au doua trupe preferate: prodigy si nirvana. Nah si in doi-trei ani Prodigy erau frecventi in toate playlisturile de roackeri de la mare si acceptati cam prin toate cluburile din tara, indiferent de halul de metalareala in care se aflau. Romanii au avut mereu un dintre impotriva roackerilor si viceversa, avem o cultura balcanica, dramatica, in care scrisul imbie la urat si putreziciune (majoritatea marilor noastre opere sunt despre moarte, pierdere, distrugere, critica) in schimb muzica e de neatins, mereu curata si melodioasa. Roackerii nu au putut niciodata sa se incadreze in curentul asta, pentru ca rockul e invers, e text superb si cu happy ending asezat pe acorduri si tonuri intunecate si tragice.
  Prodigy sunt prima trupa care au subtiat/spulberat bariera asta si ne-au adus si pe noi aproape de cultura americana, in care rock n roll e tot ce te misca din loc. Au facut asta aratand ca niste satane, cantand ca niste draci si dansand ca niste diavoli: se putea face muzica si daca nu erai neaparat bun de dus la biserica ^_^
  azi, in 2019, majoritatea electronistilor sunt in adancul sufletului (si) roackeri si invers, vezi tone de pletosi la concerte, de la dnb la tek. Din punctul meu de vedere, asta e influenta directa a Prodigy, prima trupa care ne-a scuturat cu adevarat conceptiile dupa revolutie.

  F to pay respects, R.i.p. the firestarter!

 133. Nu inteleg cum poti sa vorbesti despre o eliminare dupa un 3-0 acasa si impotriva unui Dortmund iesit din forma. Jucatorii nerefacuti sunt Alli, altul important nu gasesc, deci aveti cam tot lotul valid pentru season run in. Deja se exagereaza treaba asta cu sacrificarea CL pentru titlu (cazul Liverpool) sau top 4 finish imo.

 134. Vorbesc de un trade-off. Despre ceva care e mai important decat 2 meciuri in CL. Eu i-as odihni pe Toby, Eriksen si Kane la Dortmund.
  Lotul nu e atat de valid cat pare. E f obosit si multi joaca nerefacuti. Duminica Rose a jucat DM pe final ca nu era nimeni altcineva disponibil.

 135. eu, ca orice roaker, sunt profund recunoscător pentru fat of the land și mai ales invaders must die, ai dreptate, sunt albume mult mai aproape de punkul anti-floydic decât de electronic, un fel de rage against the machine using a drum machine 😀
  și, nu cred că nu se produce o revoluție. dar se produce o revoluție a common sense-ului, în care lume de pe întreg globul e necajită când moare cățelul fifi mâncat de niște baștinași nevinovați care mâncă fifi de 6000 de ani, sau e oripilată când un puștan de 13 ani din alabama aruncă o coajă de banană pe jos, iar polițistul își sparge capul. Ca orice revoluție de catifea, se duce cu arme de catifea: comunicare, maniere, exemplu, etc. doar că procesul durează, până ne ajungem unii pe alții din urmă: spre ex dacă te uiți la alea două puncte mici din spate, sunt filotas și torpyla, iese praf că se bat pe drum, dar vin și ei ^_^ muhahahaha

 136. Stii ca urmatorul meci dupa saptamana asta e pe 31 martie, nu?:)
  Bazandu-ma pe experienta ultimelor sezoane inclin sa cred ca jucam mai bine la 3 zile decat la una-doua saptamani distanta. Cei mai multi jucatori sezonul asta s-au accidentat in sesiunile de training (exceptie Kane si Dele) asa ca frecventa jocurilor oficiale pare a nu fi decisiva. Oricum am iesit din cupele interne (o chestie pozitiva) asa ca CL e cam un must have sa mergem cat de mult putem.
  Nu sunt convins ca putem prinde top4 daca iesim azi din CL ptr simplul motiv ca avem doua jocuri de 0 puncte (Liverpool si City away), daca doua din cele trei contracandidate (United, Arsenal si Chelsea) prind o serie devastatoare de jocuri cu victorii avand in vedere ca toate trei mai au de jucat doar un singur meci important (United cu Arsenal, Chelsea cu Liverpool) atunci suntem gata. La ora actuala United pare mai mult decat capabila sa termine pe 3 la un avans considerabil fata de locul 4. Arsenal au castigat un singur meci in deplasare din noiembrie incoace si ala cu Huddersfield si dupa un penalty nedat la hentul lui Koscienlny, faptul ca au jucat senzational cu noi nu spune mare lucru, si dupa victoria din tur cand ne-au spulberat au reintrat in mediocritate. Chelsea e o alta echipa capabila sa termine cu victorii pe linie sau cu cinci infrangeri consecutive, depinde de dispozitia de moment a jucatorilor.
  Ambele contracandidate londoneze vor ajunge departe in EL, ceea ce va fi un alt factor insa nu cred ca subperformand in CL ar fi o chestie exceptionala din punctul nostru de vedere. Personal nu vad rostul sa te califici an de an in CL ca sa te bata toti ori in grupe ori in optimi. Iarasi experienta cu ENIC a demonstrat ca virgula cu sau fara CL nu suntem in stare sa transferam jucatori deci mai degraba batem fierul cat e cald:)

 137. Ma bucur ca am dreptate si eu, si Ursano asta. Suntem prieteni dar nu împărtășim aceleași opinii mereu asa ca e reconfortant să ajungem in aceeasi barca din cand in cand :))))))

 138. Apropo de regula asta si de a discuta totusi într-un mod pozitiv despre arbitraj, ati vazut noile modificari, mai ales cele referitoare la hent?

 139. Observatia despre lipsa/ineficienta omului de legatura de la mijloc mi se pare foarte buna.

 140. de pe BBC
  http://www.bbc.com/sport/football/47429316

  The changes mean gaining control or possession and then scoring as a consequence of handling the ball will not be allowed – neither will a goal scored directly from handling the ball, regardless of intent.
  Another change to the laws of the game means that if the player’s arms extend beyond a “natural silhouette”, handball will be given, even if it is perceived as accidental.
  Elleray says this is an effort to put an end to defenders placing their arms behind their backs in fear of giving away a free-kick.
  “We’ve changed it to say the body has a certain silhouette,” said Elleray. “If the arms are extended beyond that silhouette then the body is being made unnaturally bigger, with the purpose of it being a bigger barrier to the opponent or the ball.
  “Players should be allowed to have their arms by their side because it’s their natural silhouette.”

  va intra in vigoare pt sezonul 2019-2020

 141. Prodigy au fost printre primele ‘live acts’ la care am fost in Romania, prin 95 cred au fost prima oara in Bucuresti, inainte ca Firestarter&Breath sa fie scoase pe piata. Ma asteptam atunci la un look destul de cuminte gen electronic vibe si stiu ca am fost socat de aparitia scenica, daca nu ma inseala memoria atunci au ‘cantat’ si Firestarter desi vor mai trece cateva luni pana la aparitia oficiala. Practic albumul ‘Fat Of The Land’ a facut acel cross catre rock si punk intrucat ‘Music For The Jilted Generation’ a fost cam in ton cu drums&bass-ul de la vremea respectiva cu acel sunet distinct made in the UK. Am fost putin dezamagit ca nu au continuat in aceeasi directie a ‘crossing divides’ si a unui sunet mult mai sofisticat intrucat potential exista si inca unul urias, practic cu ‘Invaders Must Die’ aparut prin 2010 sau 2011 au revenit in ‘comfort zone’.
  Oricum, una din trupele care au spus ceva in muzica, nu stiu daca e de vina varsta, dar in muzica anilor 80-90 au existat o gramada de rebeli, de acte muzicale care au provcat care au schimbat din temelii concepte etc, ceea ce de un deceniu-doua nu mai vad sa se intample. Doar fatuci si baietasi pusi acolo sa cante niste versuri idioate si care scot albume pe banda rulanta spre marea bucurie a generatiei Instagram care nu pare sa poata asimila altceva decat commercial stuff.
  Oricum Ramsay ramane vinovat ptr Keith Flint si Luke Perry,s-a gasit sa inscrie sambata trecuta

 142. Deci mana lipita de corp nu e hent, orice alt contact e hent. Era timpul.

 143. Desi a sari la cap cu elan sau a merge la o alunecare cu avant si cu mainile lipite de corp e practic imposibil … ghinion daca mingea loveste mana…sau atacantul e atat de dibaci sa caute mana cu o minge bine lovita, chiar daca fara forta.

 144. Un trade-off pe care l-as lua fara sa clipesc:
  Eliminare Spurs de catre Dortmund pentru loc garantat in Top 4 in PL
  Cu lotul actual, cu accidentati si jucatori nerefacuti complet jucand, inca 2 jocuri in CL nu merita

 145. Da, are, destul de rar, comentarii sau articole superb scrise. Se vede ca are talentul de a scrie. Păcat însă ca îl iroseste in tot felul de discutii si controverse “neproductive”, ca sa nu zic altfel.
  Prefer însă liniștea.

 146. Esti putin nedrept cu Filotas, de cand m-a aprobat ca Poch e cel mai bun manager din PL am castigat un punct din 9:)
  Si eu spre sa revina la concluzia ca Pep si Klopp sunt the best, sau chiar Ole sau Emery.

 147. Apropo de trofee fotbalistice, preluand ideea auzita sambata la meci, FA ar trebui sa acorde anual un trofeu echipei care termina pe 4, Trofeul Wenger. Putin nedrept poate ptr realizarile francezului, dar contributia lui la creearea acestei lupte ptr un loc de altfel absolut nesemnificativ dpv palmares, e remarcabila:)

 148. Inteleg ce spui. Tine cont insa ca nu e garantat ca iesiti din sferturi (poate supraperformati sau poate cadeti cu invingatoarea dintre Roma si Porto), iar banii suplimentari veniti din urcarea in sferturi sau semi nu sunt deloc putini.

 149. O calificare în sferturi aduce mult mai puțin bani decat participarea anul viitor la CL

 150. Asa e, si eu il mai intep cand si cand, dar de cand nu a mai intrat pe aici Cosmin as zice ca Filotas s-a contrat exagerat doar cu Torpyla si cu tine.

  Sincer sa fiu, l-as pune si eu pe ignore pe Filotas, pentru ca in 90 % din comentarii se plange de Real Madrid sau (la fel de neinteresant) de jocul Barcelonei, dar ma tin doua lucruri:

  1. Cand si cand mai scoate cate un comentariu de nota 10 pe care e pacat sa il scapi
  2. Astept momentul cand ne va anunta ca Liverpool nu mai are sanse la titlu, pentru ca de cand ne-a dat campioni siguri am pierdut rapid diferenta de 7 puncte, ultima noastra sansa sta in mutarea blestemului Filotas la Pep 🙂

 151. Acum intelegi de ce port o cruciada impotriva lui Levy&ENIC? Au reusit sa converteasca o gramada de fani la Balance Sheet Trophy, pana si pe Romi:)
  Mai in gluma mai in serios disper cand intru pe vreun forum Spurs (fff rar in ultima vreme) si vad ceva gen ‘hai sa-l vindem acum pe X sau pe Y ca luam bani mai multi decat in vara’. WTF???

 152. Sunt în discuții cu 2-3 sa scrie niste articole despre FIFA Women’s World Cup France 2019. Sa vedem daca iese ceva

 153. Acum 25 de ani as fi pariat ca Brenda va muri prima, avand in vedere tineretea zbuciumata si dependenta de droguri a actritei Shannen Doherty.

 154. Coys, nu-l luați înapoi pe băiatul ăla nedreptățit de toți antrenorii din lume in schimbul lui eriksen ?

 155. Masacru in primele 40 minute la Dortmund, nu stiu cum am scapat fara gol primit. Evolutie de care un suporter italian ar fi extrem de mandru probabil:)

 156. poate sunt eu prea hater vis a vis de bale, sau poate am eu asteptari prea mari de la el, dar baiatul ala nu a jucat niciodata la 50% din ceea ce se cere de la el.
  are, probabil, maxim 5 momente bune…in 6 ani.

  voua vi se pare un jucator world class? nu il pun langa messi sau ronaldo, pentru ca e o gluma proasta, dar el e departe de benzema, apoi de neymar, hazard si altii de genul.

 157. am mai facut noi gesturi de astea de caritate (vezi iker sau raul), dar o sa planga apoi ca nu joaca de son.

 158. Bale e un jucator foarte bun dar ptr fotbalul englez unde se intelege cu cei din jur.
  Oricine petrece doi ani intr-o tara si nu invata limba macar la nivel de zidar isi merita soarta parerea mea.

 159. a fost vreodata problematic la spurs, la modul in care sa se creada prea zeu (exceptand perioada in care se antrena singur prin parcuri pentru ca nu-l lasa levy la real)?

  pentru ca la real, are destule momente stranse pana acum.

 160. o sa incerc sa nu mai asteptari de la cel mai scump transfer din istoria clubului si cel mai bine platit fotbalist din lotul echipei.

 161. ba da, dar dupa aia urmatorul meci e pe 31 martie si la ala nu cred sa conteze si daca am avea vreo 5 saptamani de recuperare…

 162. A fost un indemn sa nu se comenteze despre VAR și arbitraj. Avem 3 care au încălcat îndemnul

 163. imi pare rău, nu discut propoziții care includ substantivul ăla pentru o lună. aveam de ales, ori asta ori să mă las de fumat.

 164. Saracia te invata sa fii puternic. Uite la toti vesticii astia, niste molâi, in schimb românii… 😀

 165. Acu mai ramane sa ii scoata singur pe Atletico. Mission Impossible….

 166. fiecare alege sa vada ce vrea
  da, sunt de acord ca mourinho e cam expirat de vreo 2-3 ani, dar la real nu a jucat “pune zidul in fata portii”. juca dur? da, dar eu as folosi mai degraba notiunea de intens.
  si defensivul ala de mourinho detine recordul de goluri marcate in istoria la liga, desi el nu a avut niciodata un trio precum mvp,henry-eto’o-messi sau messi-neymar-suarez.

  nu e garantia succesului o astfel de schimbare. dpmdv, ar putea fi asemanatoare cu transferul lui ronaldo la juve. nu reprezinta garantia succesului mult dorit,

 167. Știu. Dar e chiar mai rău. Mulți vor călători mult, vor juca 2meciuri la națională si vor fi mai obosiți decât cu 2etape de campionat .

  Eu nu am făcut o prezicere cu trade-off de care ziceam. Ci ceva cu care as fi f mulțumit ținând seama de condițiile sezonului actual.

  Altceva ar fi ce îmi doresc. De aia nu zic nimic ca nu e realist.

  Calificare an de an în 🆑 aduce bani mulți. Măcar un plus de presiune pe Levy sa cheltuie. Fără ei și mai slabe șanse sa cheltuim

 168. Semn sigur ca devii un moș 🙂 – când începi sa te plângi ca totul se duce de râpă, generația actuala nu mai are gusturi și ou sont le neiges d’antan

 169. Un kudos pentry Torpyla ca s-a abtinut de la polemici, VAR si arbitrii (pana acum). Deci se poate.

 170. Pai la inceputul anului ziceai ca e varf de super top, ca s-a sacrificat pentru CR si ca acum va arata ce poate. Acum a trecut vremea lui? Pai asta e varful de super top, cel care apare cand iti arde buza.

  Ca sa intelegi ce vreau sa spun, voi vorbi despre CR, ca tot intrebasei tu acum ceva timp cum merge la Juve. Ca atitudine si ca impact asupra unui vestiar satul de victorii interne, a fost si este un transfer extraordinar. Prin impactul asupra profilului clubului, idem. Financiar, se pare ca si-a scos banii sau pe aproape. Sportiv insa … noi l-am adus pentru a performa in UCL,unde ne lipsesc trofeele, am pierdut mult prea multe finale, mai ales. Nu pentru campionat unde luam titlul si cu Moise in atac, nu mai zic de Pipita cel vandut. Daca nici in returul cu Atleti nu face nimic notabil, se cheama ca nu a reusit transferul pe plan sportiv (va fi si mai greu sa performeze cu fiecare an trecut), in UCL are un singur meci excelent, cel cu United acasa. In rest, putin sau deloc. Si nu ma intereseaza ca nu i s-a pasat sau ca a jucat prost echipa: cand dai 100 mil pe un jucator de 33 de ani, astepti sa performeze in orice conditii.
  La fel cu Benzema, daca era asa de valoros, trebuia sa o arate cand restul erau lipsa la apel. Nu a facut-o, a lipsit si el din prim plan in meciurile esentiale.

 171. Numai un mes que un suporter crede ca opinia lui influențează clubul. Noi, muritorii de rand avem veleitati mai modeste.

 172. Eu am fost întotdeauna Balance Sheet Trophy fan. Imi plac cluburi cu balanta pozitiva, nu cele care acoperă minusurile cu bani de la Sugar Daddy. Sau bizareriile din Spania unde nimeni nu știe exact ce e cu Real sau Barca.

 173. Eu sunt un suporter cu totul atipic care e f departe de opinia partajata a suporterilor tipici. Ce expui tu aici e o viziune cam idealista. Sau poate nerealista; ma mai gandesc.

 174. Mai puțini dar e greu de zis cat. Simpla prezență in sferturi garantează peste 10 mil, la care se adaugă câștigurile din match day si cresterea din market pool. Dacă ajungi in semi, pune vreo 23 mil garantate plus 2 match day, plus market pool. Deja e cam cat o participare la care nu iesi din grupe.

 175. razboiul antrenorilor nepregatiti la real cu ajax. pe de o parte, solari uitandu-se la meci ca valverde la columna lui traian cu kroos in marcaj om la om, pe de alta ai lui ajax conectati la un meci pe care nu il pot duce in ritmul asta, si complet netemperati dupa 0-2.

 176. Or fi citit ce a scris Romi pe anglofil.ro și vor sa se pregătească mai bine de locul 4 🙂

 177. ii platesc eu biletul la easy jet inapoi catre londra, doar sa-l primiti

 178. Te-ai antrenat cu el? Acum serios vorbind daca dai crezare la tot ce se scrie prin forumuri obscure…
  Eu zic ca asteptarile sunt nerealiste, Bale nu e Ronaldo si in plus nu si-a facut nici un favor neadaptandu-se.

 179. eu nu vorbesc doar de antrenamente.
  de exemplu, la real, doar in ultima luna are vreo 3. a plecat in minutul 75 de la meciul cu levante, “semne de iubire catre suporteri” si a plecat acasa de la meciul cu barca dupa ce a fost schimbat, inainte de terminarea meciului.

  daca asa ceva e normal, poate nu mai inteleg eu nimic din fotbalul modern.
  bine ca macar acum se poate desfasura si ca simte ca face parte din echipa mai mult decat in perioada in care era ronaldo la club.

 180. La ce sa raspundem, man? La ceva foarte evident? La faza asta chiar nu e loc de 2 masuri!

 181. Eu cred ca Perez a cerut arbitrilor sa ia decizia asta ca sa trezească echipa :)))))

 182. N-am inteles comentariul initial dar am comutat pe Real-Ajax si am vazut reluarea, carbon copy cu golul lui Ilie cu Argentina:)

 183. Frumoasa echipa Ajax, un pic cam naivi dar un pic de șampanie face bine fotbalului! Am un prieten care ma bate la cap din decembrie ca “Realul va avea mai probleme cu Ajax”, pana azi nu l-am crezut cu adevarat. Mea culpa!

 184. țe-am dat like ca ântre boși să ecsiste decât respekt!

  *aruncă cu o sută în pianist:

  cântă bă pentru bossu cu leistăru n-auzi?

 185. Am crezut ca indrmnul e sa nu ne certam intre noi aiurea pe arbitraj. Oricum nu as intretine astfel de polemici.

 186. Dacă te referi si la mine, ma refeream in general ca iar ies discutii legate de arbitrajul la meciurile Realului.

 187. În finala UCL de anul trecut cred ca a atins si el un 51%, cu îngăduință.

 188. Lăsați arbitrajul, cred ca Ajax este cea mai iubita echipa pe Anglofil în acest moment. Și nu numai.

 189. Premiul Academiei Cațavencu merge anul asta la domnu’ Ramos pentru decizia de a sări meciul retur cu Ajax :))))))

 190. Mniezo tu ai fost cu îndemnul. Acu’ dictează suspendările ca tu ești și Comisia de Disciplina 🙂

 191. Oamenii aia de la Ajax scot fotbalisti pe banda, vand, produc, completeaza cu solduri din Premier League, stau bine si la Balance Sheet Trophy si la performante. Jos palaria.
  Probabil paradoxul de a nu te scalda in banii Sky si a cauta mijloace combinate cu un spirit competitiv/pedigree.

 192. Degeaba ai toti arbitrii din lume de partea ta, atata timp cat ii ai in echipa pe Benzema si pe Bale…

 193. Imi retrag toate gandurile fata de CR, nu ma asteptam sa conteze asa mult in jocul unei echipe.

 194. ce te face sa crezi ca ar fi fost diferit cu ramos pe teren?
  luati individual, fotbalistii realului nu sunt rai, dar exista o lipsa totala de respect din partea unora (mai ales si isco si bale). mai adaugi aici fluctuatii de forma (varane si ramos au inceput sezonul praf, s-au mai redresat oarecum, kroos a tinut echipa pana acum cu benzema, dar o cam ia la vale acum samd).

  e un sfarsit de ciclu pentru echipa si e nevoie de schimbari masive.

  probabil maine va fi anuntat mourinho.
  poate e o oportunitate buna pentru ambele parti pentru a se redresa…mourinho pentru a-si da un update, iar real penru a incepe un proiect nou.

 195. Proiectul aparare beton si dat la turloaie? Cine va fi adus sa joace rolul lui Pepe?

 196. Yeah baby! Am ceva lectura de recuperat, din pacate am fost la fotbal si nu am vazut ce s a intamplat. Seara buna

 197. În primul rând, nu am zis ca ar fi fost altceva. Deși, sa am scuze, dacă îl echivalam pe Ramos, cat e el de cunt, cu Nacho, inseamna ca nu vedem fotbalul la fel.
  Doi, indiferent cum era cu el, ramane faptul că a desconsiderat Ajax-ul, apreciindu-l incapabil de a răsturna scorul din tur. Asta am “semnalizat”. Mi se pare de rasu-plansu.
  Trei, apropo de niste discutii mai vechi pe care le-am avut, unde a fost Benzema in meciurile astea 3 (ultimele 3) care au definit sezonul vostru? Am in minte acum doar o alunecare in fata portii goale in seara asta 🙂

 198. 1. e clar ca ramos e la un alt nivel fotbalistic.
  2. nu e prima data cand ramos aduce la pachet si astfel de lucruri in vestiar
  3. karim, de bine-de rau, a fost cel mai activ fotbalist al realului, alaturi de varane, dpmdv. e recuperase mingea respectiva, dar cand balonul de aur iti da un astfel de pas din 5 m, nu prea mai ai ce sa spui. a, ba da. gareth bale a ratat si el din pozitia de a veni fara adversar, din spate, singur cu portarul.

  a trecut si vremea lui karim, a facut destule pentru real in 9-10 ani.

 199. Actiunea se desfasoara intr-un penthouse in Zurich.
  Un barbat dezbracat intins pe pat si o domnisoara blonda, la fel de dezbracata masandu-l usor pe umeri si spate.
  Ea: Gianni amore mio, ce se intampla? Esti foarte tens, relax my dear, esti cu mine!
  Infantino (tremurand cu ochii pe mobilul aflat la vedere pe pat): nu, nnimic, err, totul e bine, Doamne ajuta!
  Cu miscari lente, lascive, blondina ii toarna un pahar de vin rosu. Infantino cu un gest necontrolat ii da peste mana, paharul cade cu zgomot pe parchetul ceramic Porcelanosa.
  “N-am chef de din astea acum, vreau ceva tare, unde e Grey Goose-ul”? aproape striga Infantino spre groaza tinerei care se retrase speriata in coltul patului imens.
  Cu mainile tremurande Infantino isi turna un pahar generos si il goli aproape instant. “Oh Doamne, ce ma fac?” Infantino se intreba cu ochii fixati pe telefon. TV-ul din living inca deruleaza imagini de la proaspat incheiatele meciuri din optimile CL.
  O jumatate de ora mai tarziu. Acelasi decor, insa Infantino e mult mai relaxat si se bucura de favorurile tinerei domnisoare.
  Ea: Gianni mi amore, unde mergem luna asta? Vreau un weekend la Miami si apoi zburam la NY sa luam micul dejun la restaurantul ala Tiffany ca in film.
  Infantino: oh, iubirea mea, mergem unde vrei, fac ce fac si scap de scorpia aia batrana, trebuie sa ne destindem si noi. Intinse o mana si apuca sticla de Krug. Relaxat, incerca sa o destupe cand dintr-o data intepeni de frica si inima incepu sa ii bata cu putere. Telefonul de pe pat incepu sa vibreze si displayul arata numele de care ii era groaza: Don Perez.
  Blonda se retrase speriata din camera in fuga in vreme ce Infantino se uita inca hipnotizat la Apple-ul de pe pat.
  Intr-un final gasi resursele sa raspunda. Mana ii tremura violent pe telefon si reusi sa ingaime un Alo. O voce groasa si decisa razbate de la capatul celalalt.
  “Amigo, ce faci, dormi?”
  “Nnnuuu…ddon Ppperez, sunt inca in soc, nu pot sa cred…”
  “Amigo, deci asa am ajuns, ma fura saracii aia cu VAR la mine acasa?” tuna Florentino
  Infantino simti un alt fior rece pe sira spinarii.
  “Don Florentino, eu nu…”
  “Tu nu ce, amigo? Pariez ca esti in penthouse-ul ala de ti l-am cumparat de ziua ta cu vreuna din pustoaicele alea de sunt tot pe credit card statementul meu”
  Infantino se cutremura din nou.
  “Don Florentino, le-am zis ca sa fie atenti, jur ca n-am nici un amestec, o sa ii tai pe toti de la arbitraje, tai in carne vie Don Florentino”
  “Amigo, nu ma intereseaza ce faci, fact is ca sezonul meu s-a terminat dar tu inca petreci. Cum rezolvam asta, nu-mi place ca oamenii din jur sa petreaca pe banii mei cand eu sunt trist. Capisci?”
  Infantino izbucni in lacrimi.
  “Don Florentino, dar eu…”
  Perez i-o taie scurt.
  “Amigo, hai sa te crut de data asta. Daca vroiam erai deja istorie. Ai noroc ca am decis sa pastrez un low profile anul asta”
  Infantino simti cum aerul incepu sa intre din nou in plamani. Reusi sa ingaime un “cum asa, Don Florentino?”
  “Pai sa vezi cum sta treaba. Din cand in cand mai intru pe internet, scriu Florentino Perez si vad ce mai zice lumea. Si asa am dat peste forumul asta, blog ce e, de puta madre, Anglofil ii spune. Si am vazut ca unul acolo Filotas tot ii da cu Florentino in sus, Florentino in jos…n-am inteles nimic, e limba aia de constructores, da’ l-am pus pe soferul meu Pedro din Rumania sa imi traduca. Ghici ce am descoperit?” Florentino facu o pauza.
  Infantino nu stiu ce sa creada. “Astept sa imi spuneti, Don Florentino”.
  “Ei bine, Filotas ala reda pe forum toate chestiile pe care noi le faceam impreuna. Chiar si discutia pe care noi am avut-o cand ai vrut sa duci Libertadores in Qatar fara sa imi spui” continua Florentino dramatic.
  Infantino se cutremura din nou.
  “Nu se poate, adica cum, forumistul asta poate sa ne faca probleme?”
  Florentino izbucni intr-un hohot de ras.
  “Amigo, poate sa iti faca probleme, doar nu iti inchipui ca vin cu tine la mititica. Haha, ai umor amigo, daca se intampla ceva numai tu cazi, m-am acoperit bine. Stau pe un morman de ermmm, sa le zicem chestii delicate” incheie el intr-un alt hohot de ras.
  Infantino simti cum ii fuge pamantul de sub picioare din nou si ingheta.
  Florentino continua neperturbat.
  “Asa ca amigo, crezi ca au inceput toti sa ma ia de prost asa dintr-o data? Nu amigo, anul asta chillax. Nu vreau ca cine stie ce functionar in DC sa isi piarda noptile citind forumuri din Rumania unde un anume Filotas prezice ca Leicester castiga campionatul si ca eu, pardon tu, faci giumbuslucuri cu tragerile la sorti si sa te trezesti intr-o dimineata cu vreo 10 Lincoln-uri federale la usa. Ce conteaza un sezon cand am luat trei CL la rand? Cum zice amicul meu din Londra, Daniel, time to take stock si enjoy life, fara bataie de cap cu trofee. Tin sa te avertizez, anul asta doar!”
  Infantino rasufla usurat.
  “Sigur Don Florentino, la anul vedem din nou, arbitrii astia si VAR-ul..,”
  “Amigo, stai usor, eu sunt creierul aici, nu te pripi. Asteapta intai sa-ti spun planul, apoi executi, simplu, fara intrebari, ok?”
  “Sigur Don Florentino, spuneti”
  “Deci planul e asa. La anul n-am nevoie de arbitri, well vedem de fapt cum merge treaba. Dar trebuie sa schimb echipa. Ii iau pe Mbappe, pe Hazard, Eriksen, De Ligt, sparg banca intr-un cuvant. Si uite aici vine rolul tau. Adica s-ar putea sa incalc fair playul ala financiar, intelegi? Si nu vreau ca presa sa vina peste mine. Ceva idei?”
  “Pai am jurnalisti platiti don Florentino…”
  “Amigo, esti prost de bubui daca-mi permiti. Pai ziaristi am si eu, il am pe tedesco-ul asta de i-am vandut si pontul cu CR7 si ce facea el prin Florida, nu asta e buba. Offf…Amigo imi trebuie o distractie, adica lumea sa se concentreze pe alte cazuri de FFP violations, capisci acum?”
  “E un plan minunat don Florentino, avem PSG, City, aducem si Chelsea…”
  “Amigo…tu ai citit istorie la viata ta? presupun ca habar n-ai. Fii atent aici, ca eu sunt mare fan El Cid si tactica medievala. Deci pe vremuri cei ce asediau castele dadeau cu toate catapultele unde vedeau cu ochii. Rezultatul? Nada, amigo, fucking nada. Puta madre, asediatii mai beau un vin, trecea asediul. Numai ca un general destept a descoperit ca cel mai bine e sa pui toate catapultele si tunurile sa dea toate in acelasi loc, aceeasi parte a zidului. Intelegi unde bat amigo?”
  Infantino statu putin pe ganduri apoi se insenina.
  “Don Florentino, sunteti un geniu. Acum am priceput. Batem doar la zidurile lui Pep”
  “Amigo nu esti chiar degeaba, hai ca ai prins ideea. Doar ca nu o fi neaparat Pep, vedem cum e conjunctura politica, poate fi Qatar. Oricum ai program de voie pana in vara apoi te prezinti la raport” incheie Florentino si tranti telefonul.

 200. Am uitat sa spun ceva ce vreau sa iti zic de cateva zile: care cred eu ca e cealalta cauza esentiala pentru evolutiile voastre slabe din acest an (in afara de lipsa golurilor lui CR).
  Mi se pare ca va lipsesc personalitatile in stare sa traga echipa in sus in momente de criza, doar Ramos mai incearca sa faca asta si are si personalitatea potrivita pentru un asemenea demers. La capitolul asta va lipseste inca o data CR, care isi asuma partea asta macar din cand in cand. In rest, multi fotbalisti de mare valoare blazati si care nici nu sunt tipul potrivit de personalitati pentru a impinge vestiarul din spate. Plus, evident, lipsa unei voci puternice de pe banca.

 201. Fun fact: Tadic a jucat vreo 4 ani in PL, unde a fost relativ anonim, minus niste jocuri razlete in care dadea cate un belter. Pacat pentru Southampton ca nu a putut sa scoata mai mult din acest fotbalist excelent, aseara a fost world class, pur si simplu unplayable. La fel ca si in multe meciuri din grupe.
  Altfel, felicitari lui Ramos pentru galbenul din tur, a calculat foarte bine meciul la care poate sa lipseasca in economia intregii campanii pentru recucerirea CL.

 202. Probabil nu voi uita niciodată meciul cu Argentina, nici cand voi fi (Dacă voi fi) senil. L-aș considera meciul generației mele dar nu numai al ei, o partidă de un nivel senzational, cu una din marile echipe ale lumii, cu 3 goluri de povestit nepoților (cand ma gandesc, le pot reproduce pe toate milimetric in minte), cu Ilie călare pe Apocalipsa argentiniana si Hagi mangaind mingea cum doar o duzină de oameni a facut-o vreodata. O, tempora!

 203. dpmdv e inca un atacant bun. e golgheterul echipei. ideea principala e ca avem un alt fotbalist in echipa ce ar fi trebuit sa step it up dupa plecarea lui ronaldo.

  legat de ronaldo, din ce am vazut pana acum, e cam cel mai bun fotbalist de la juve. echipa noua, campionat nou, nu e chiar rau.
  daca e sa facem o comparatie cu higuain, pe care l-ai adus in discutie, atunci nu ar trebui sa ai asteptari mult mai mari daca luam in considerare suma pe care au fost adusi cei doi.

  din ce am vazut pana acum, ceva lipseste la juve, dar recunosc ca nu m-am uitat fantastic de mult la ei in acest sezon. pare ca ar fi fost nevoie de un refresh, iar aducerea lui c.ronaldo nu ar fi indeajuns.

 204. Asta e culmea: sa am de la CR aceleasi pretenții ca de la Pipita 🙂
  Si chiar daca m-as referi la sumele de transfer, nu e acelasi lucru sa dai 90 mil pe un jucător de 28 de ani (având clar posibilitatea sa recuperezi macar o parte din suma dacă îl vinzi) sau 100 pe unul de 33 de ani (nu îl mai vinzi).

 205. o sa-l dati in 2 ani la bayern. financiar deja v-ati scos si o sa iesiti si pe plus.

 206. aceasta generatie a fost in mare parte generatia lui c.ronaldo. s-a cam terminat.
  ramos, oricat de fotbalist e luat individual, a facut si mult rau clubului. din postura de capitan, a cerut o marire de salariu dupa un sezon in care realul ratase absolut toate trofeele, si apoi ameninta ca va pleca la man utd.
  nu faci asa ceva.

  din punctul meu de vedere, ramos avea potential sa fie imens, dar creierul nu e punctul lui forte si a fost foarte influentat de iker casillas. mi-as fi dorit sa nu fie, dar deh, asta e. la fel se poate spune si de marcelo…a luat tot ce e mai rau de la “capitanii echipei”.

  vestiarul ala e unul foarte dificil, mai ales datorita modului in care perez alege sa gestioneze situatiile. a jucat la doua capete in situatia iker-mourinho (gresit, dpmdv, ar fi trebuit sa sustina antrenorul), l-a adus pe benitez ca si carne de tun in fata vestiarului, doar pentru a nu-l aduce pe zidane dupa ancelotti, pentru ca fotbalistii se simteau bine cu italianul, mai ales venind dupa modul strict in care mourinho conducea echipa. iar apoi lopetegui…wow, un fail fantastic, inlocuit cu un fail si mai mare, solari, care nici macar la castilla nu a facut mare branza.

  vestiarul a vazut ca are prea multa putere la indemana, de la iker si pepe pana la bale,james si ramos.

  ar fi nevoie de un nou lider, dar carvajal e si el bazbuc. si in plus, trebuie sa te accepte si greii vestiarului.
  ronaldo nu a fost niciodata acceptat de ramos,iker…iar cei de acolo au preferat sa stea pe langa spanioli…pepe(paradoxal-desi e portughez), bale, modric.

  din punctul meu de vedere, kroos (sau varane) ar trebui sa fie capitanu echipei in momentul de fata, dar el nu are nici o sansa. nu are presa lui si sustinerea lui modric, care, de cand a castigat balonul de aur, a fost o umbra a fotbalistului din sezoanele trecute.

  va fi nevoie de o restructurare, iar eu mi-as dori sa se inceapa cu vanzarea lui isco,bale,vasquez,nacho,modric si marcelo. trebuie taiat oarecum in carne vie. iar din urmatorul sezon, karim,ramos si cine mai trebuie pentru a oferi socul de care e nevoie.
  sper sa nu intre iar intr-o criza precum ac milan sau inter. dar asta e fotbalul.

 207. ac milan era azilul, dar daca te uiti la ce varste au unii la bayern(robben, ribery), parca nu mai e asa de greu de crezut.

  mai duce vreo 2-3 sezoane dpmdv fizic. dar cand i se vor termina zilele de fotbal, cred ca va avea parte de o tranzitie foarte abrupta.

  sau daca nu e bayern, poate psg sau man utd.
  dar sunt ferm convins ca financiar o sa iesiti pe plus.

 208. Mniezo încă unu’. Taie în carne vie ca ăștia nu se pot abține, nici după meci 🙂

  Daca nici Coys nu înțelege ca B is B nu mai avem scăpare 😅

 209. Dacă vreți să opriți creativitatea de genul ăsta e mai rău decât cenzura.

 210. https://uploads.disquscdn.com/images/f561c4f9c6a4b5789c443b4dc937d2a9ec1359be3b17b155a3c5bb76a939a5bc.gif

  Prin decizia Comisiei cu nr1, în urma partidei Real Madrid – Ajax de aseară, se decid următoarele:

  * COYS: depunctare cu trei like-uri la finala de gafe din Decembrie. Sau, amendă: un articol anticipativ pentru sezonul următor al spurs, cu titlul „De ce totuși Lloris și nu Curtois”. Orice alt titlu e ok tho. Pentru ieșirea de mai sus am format o comisie de disciplină și am stabilit că e un atac intenționat dar nu ai vrut totuși să-i rupi umărul.
  * Torpyla ban după ban trei luni deși o perioadă o lași mai moale cu eforturile pe toate planurile! Pardon, mă scuzați, am citit la săgetător. Deci, reiau, Torpyla: avertisment pentru cuvinte injurioase.
  * Ursano Cartonaș galben după avertismente repetate. În calitate de căpitan de echipă propunător de măsuri, așteptările au fost cu atât mai mari și trebuie să spun că pe noi în board ne-a dezamăgit atitudinea d-voastră. Recomandăm prudență și pe cât posibil abstinență totală.
  * Hercule Poirot: Galben direct pentru intrare foarte dură de la primul comentariu. Faulturi repetate pe suprafața de joc, chiar fără intenție, atrag penalizarea cu puncte. Dictăm două etape de suspendare la primul comentariu incluzând arbitrajul, VAR dar și comisii sau trageri. Nu intrați pe teren, pentru așa ceva, sub nici o formă!
  * Bogdan C Avertisment și amendă, comentariu pe larg: trei feluri în care Ronaldo asigura tactic superioritatea Realului aseară. Ce te-a convins?
  * Radu avertisment verbal pentru menționare de substantiv nepermis.
  * Filotas conduită sportivă foarte bună pentru meciul de aseară, galben preventiv totuși.
  p.s. era să uit pe cineva:
  * Romulus N Filip: Liberă directă. Cităm kudos pentry Torpyla … VAR si arbitrii (pana acum) Offside și fault de joc!

 211. meciul se anuntase cu duritati de la inceput, asa ca am judecat in spiritul jocului, nu in litera lui.

 212. stai sa vedem care duce cel mai mult. eu am avut tentatii zdravene de trecut aseara, inca mai am un tricou transpirat. 😀

 213. Bayern e azilul de bătrâni al fotbalului european? 🙂 Credeam ca Japonia, China si SUA se luptă pentru titlul asta.

 214. Sa implementam un social score, ca in China? La abateri repetate, nu mai ai voie sa te uiti la un meci al echipei preferate :))

 215. Te-am prins, esti nostalgic. Pentru tine e rau cu rau, dar e mai rau fara rau.

 216. Nu-mi vine sa cred ca ma bucur la un gol al M.U. Clar s-a schimbat ceva la echipa asta.

 217. 328(351)-77(107)

  mi se parea chiar tras de par sa aibe doar 24 de pase pana acum

 218. o fi fost vreo eroare.
  atat fotmob cat si sofascore imi dau statistici identice.

 219. Oare de ce se incapataneaza Buffon sa mai joace, era veriga slaba si la Juve sezonul trecut…

 220. neymar iese in evidenta chiar si cu messi pe teren.
  mbappe se crede prea zeu chiar si in fata unei echipei plina de mediocritate. si-a batut joc de o caruta de ocazii.

 221. mbappe e un hype mai mare decat bale si james la un loc.
  the next big thing

 222. Au jucat cu o aroganta incredibila, in frunte cu Mbappe, au primit ce au meritat. Sigur ca nu a fost nici vorba de penalty, de acord cu cei trei ex United de pe BT Sports, dar s-a facut intr-un fel dreptate:)

 223. Hai sa mai iau o amendă de la Mniezo 🙂
  Zi-i lui Rio sa citească regulamentul actual. Mai mult nu zic, sa nu pierd meciul retur cu Atleti:)))) nu ca as avea sperante dar totusi.

 224. Cred ca PSG cauta tot timpul modalitati de a fi eliminati in optimi, asta de azi e si mai tare decat cu Barcelona de acum 2 ani, macar ptr faptul ca United abia a inchegat o echipa, ‘banca’ lor a aratat ireal:)

 225. Asta a sustinut un arbitru retras ca astea sunt regulile actuale la care Hargreaves (alt ex United) a avut o observatie buna ca ar trebui sa aduca si oameni care au jucat fotbal in comisia aia care face regulile. Ptr ca nu poti sari altfel si sa iti pastrezi echilibrul.

 226. Si te filmezi live in timpul meciului ca sa ne asiguram ca respecti pedeapsa 🙂

 227. Rio zicea si ca e normal sa o stergi cand apar baietii de la antidoping… Si azi zice ca e perfect normal ce a facut si ca l-au suspendat pe nedrept 6 luni.

 228. Nu te sfatuiesc sa citesti si restul stirilor din ziarul ala, pare cam unreliable, plin de fake news😊

 229. Hargreaves e ex-United cat e si Owen ex-United, ambii au castigat puncte de pensie pe Old Trafford…

 230. eliminat din ucl cu juve din penalty in minutul 93
  eliminat dn ucl cu psg din penalty in minutul 93

  gigi

 231. nu e vorba de pedigree, le-au lipsit puternic cei doi cei mai buni oameni, utd castiga cu o echipa destul de pirpirie dar psg chiar a avut ghinion si ocazii sa termine cu prostiile. ole a gresit masiv cu copilul asta, nush care e planul lui dar era sa piarda partida cu el. well, cu oricare dintre neymar si cavani in teren psg treceau la scor in seara asta. inca una de care mi-a fost frica am scapat. a mai ramas bayern ^_^

 232. daca asta a fost penalty corect iar cel de anul trecut nu a fost, ai o problema.

  cauta alte subiecte si incearca sa dormi bine noaptea

 233. mai dormi acum daca mai poti. apropo pe aia de mai jos o trecem la perlele anuale?

 234. Am uitat epilogul ieri.
  Perez suna din nou: “Amigo, vezi ca m-am mai gandit, n-am chef sa ii vad pe aia de la Paris in sferturi ca ma enerveaza, asa ca vezi ce faci maine”.
  Galben si eu:)

 235. 🔴🔴🔴🔴cartonas rosu si suspendare pana in toamna, te poti odihni alaturi de Ramos.

 236. Buffon a debutat in Champions League o luna inainte ca Rashford sa se nasca:)

 237. Vad ca este si un amical in seara asta, sper sa castige selectionata de old boys a realului grupa 79 ca a fost promotie misto. Plus ca ceilalti ne-au batut cu bataia la propriu huuaaa noi suntem gingasi special snowflakes si vrem multe libere pe care sa le bata messi. Acum cateva sezoane ziceam de Pepe ca e fotbalistul ala who went through redemption, mi-ar placea sa ne razbune tocmai dansul. Cum ar zice corul de babe format din 19 picioare si 2 dinti, organizat de primaria capalna: GO PEPE!!!

 238. Cand a ajuns sa joace impotriva copiilor adversarilor sai (Federico Chiessa, Ianis Hagi), cred ca Buffon a avut primul gand de retragere. Pacat ca a tras ultimul cartus la Paris, l-a tras in propria imagine. Ca orice mercenar, Buffon trebuia sa stie ca ultimul cartus nu se trage, il pastrezi pentru tine.

 239. Sa imi explice si mie careva de ce la penalty-ul pentru Porto arbitrul s-a uitat la video, dar la cel care ar fi trebuit sa il dea pentru Roma in ultimul minut nu? Ursano?

 240. L’Equippe
  ”Marquinhos, après l’élimination du PSG : « C’est le moment de manger la merde»”
  Cred ca e mai aproape de Le Pen decat de Robespierre…

 241. Eu cred ca Buffon merita respectul nostru al tuturor. Nu a mai stat la Juve sa i traga in jos, s a dus si a distrus PSG (win win pentru Juve) plus ca a mai luat si o caruta de bani. A nu se intelege din asta ca nu l cred unul din cei mai mari jucatori din istorie.

 242. In alta ordine de idei, nu ca-mi pare rau de data asta, da’ ce penalty-uri penibile se dau in ziua de azi!

 243. Era clar ca in urma introducerii VAR numarul de penaltyuri acordate va creste. Cel acordat ieri cel mai probabil nu se dadea fara VAR, nimeni nu a protestat, arbitrii nu au vazut pe live nimic, iar cei de la United s-au bucurat ca au obtinut un corner in ultimul minut.
  Felicitari pentru calificare! Trebuie totusi sa spun ca United nu a jucat aproape nimic in dubla asta, cel putin repriza a doua de ieri a fost un borefest inimaginabil, sustinut e drept si de lipsa multor titulari. A avut noroc si a profitat de un PSG naiv, care nu are o mentalitate sanatoasa pentru un mare club.

 244. Un miliard si jumatate de euro au fost tocati in opt ani la PSG, timp in care clubul nu a reusit sa ajunga niciodata in semifinalele UCL. Daca este adevarata aritmetica celor de la RFI, atunci Financial Fair-Play a fost mai mult un instrument de santaj, nu unul menit sa mentina un echilibru financiar intre cluburi.
  Pamfletul lui COYS este depasit de realitatea din lumea fotbalului, care seamana tot mai mult cu un cazinou, condus cu mana de fier de catre un Sam “Ace” Rothstein, de la Havelange si Blatter pana in prezent. In cazinoul acesta intalnim jucatori profesionisti precum Don Perez, cel care este lasat nu doar sa numere cartile ci si sa le imparta. Familia Agnelli are loc rezervat la masa principala pe viata, nimeni nu se mai intreaba de ce, sunt de cand lumea acolo, precum clanurile mafiote in Vegas. Miliardarii Abramovich, seicul Mansour sau seicul din Qatar au platit cu banii lor, nu i-a introdus nimeni gratis. Printre jucatori ii remarci si pe amatorii de la Barca: Nunez, Laporta, Russel, Bartomeu, care dupa ce au tras lozul castigator Cruyff, au castigat la pacanele un Messi si nu-i mai poti scoate din cazinou. Jucatorii scapatati sunt parte din decorul oricarui cazinou: patronii de la Monaco, Inter, AC Milan etc. Cartoforii precum Bernard Tapie sunt povesti din alte timpuri.
  Crupierii sunt arbitri, cei care atunci cand fura, o fac in interesul casei, in general.
  Din cazinou nu pot lipsi proxenetii: Raiola, Mendes, Zahavi, Giovani Becali etc.
  Multi turisti si mai multi gura casca, cei care asteapta sa castige jackpotul fara sa joace, asa ca United cu PSG aseara…

 245. Ok, acum cine castiga CL? In ritmul asta, parca vedem un nou Porto… sau chiar Porto.
  Tottenham fans, ati da 4th place Trophy pe un CL?

 246. Mi s-a parut pe live ca au sarit unul sau doi jucatori la arbitru. Poate ma insel.

 247. Centralul poate sa intrebe VAR despre o faza sau acesta din urma se poate autosesiza. De mers sa vada nu merge niciodata ca vrea el, trebuie sa ii spuna VAR sa vina. Probabil, VAR a apreciat ca nu e eroare clara deci nu are de ce sa il cheme. La faza anterioara l-a chemat. Asta e protocolul actual, cel putin.

 248. Hilar, Tuchel si patronul zic ca nu a fost penalty pentru ca sutul nu era cadrat :)))))) Unii oameni nu au nici macar simtul ridicolului.

 249. Finala s-ar putea sa ii incurce in ultima etapa in lupta cu Arsenal pentru locul care duce in CL, mai bine ies din sferturi sa stie o treaba 🙂

 250. Ca tot vorbeam de parcursul slab al echipelor engleze in CL. Pariez pe o semifinala suta la suta englezeasca.

 251. Anul asta promite sa fie primul cu 3 echipe in sferturi din ultimii 6 ani. Sau poate chiar 4?

 252. Banii vorbeste. Sa fac niste calcule, sa vedem, sa socotim. Treaba dificila 🙂

 253. plus doua in EL. Foarte probabil ca top6 sa fie prezent in corpore in sferturile europene, ceea ce face lupta interna ptr titlu si respectiv Wenger Trophy si mai interesanta:)

 254. Pentru ca Ole e Manchester United. Asa cum Sir Alex e Manchester United, asa cum Sir Bobby e Manchester United, asa cum King Eric e, ca tot l-am vazut ieri la meci. Oameni care oricand vor spune ‘United castiga!’. In orice conditii, cu orice adversar.
  https://www.youtube.com/watch?v=UaRi-79yRw4

 255. Nu, nu consider ca daca n-ai sanse la minge tre sa-ti iei bocanci in cap. Dar daca mingea e la 10 metri de tine si tu te arunci ca ai simtit o mana pe umar… well, io as da galben pentru simulare.
  Hent n-as da decat penru chestii extrem, extrem de clare. Si nu vad de ce ai da pentru altceva. Omul ala de ieri (care trebuia sa ia rosu, de fapt, in tur, deci sa nu joace) nu are nici o intentie de a bloca mingea cu mana. Are mana oarecum pe langa el, mingea vine foarte, foarte tare – lovita prost de Dalot – nu vad cum poti spune ca e vinovat. Ori echipa lui tocmai a fost eliminata cu un penalty facut de el in min. 90.

  Sa ne intelegem, PSG au pierdut pentru ca-s prosti, nu pentru ca s-a dat un penalty impotriva lor.

 256. nici eu nu as fi dat penalty. ma uitam si ma minunam. in sens pozitiv. oleeeeeeee

 257. Dincolo de faptul ca, personal, nu sunt de acord cu tine pe niciunul din cele doua subiecte (pur teoretic vorbind, ca principiu, nu ma refer la fazele de aseara), ceea ce spui tu mi se pare nerealizabil dpdv al reglementarii. E teribil de subiectiv sa reglementezi distante (cat de departe era), intensitati (cat l-a tras) si posibilitati (unde ajungea mingea daca nu era interceptata). E usor sa zici ca tu ai face intr-un fel, e infinit mai greu sa creezi o regula functionala care sa se aplice in mod fair in macar 90% din situatii si care sa nu poata fi pervertita. Pentru ca arbitrajul sa functioneze cum ti-ai dori, trebuie o regula scrisa undeva pe care toata lumea sa o inteleaga si aplice.

  Si inca ceva: din experienta mea personala, atat la nivel de fotbal jucat, cat si povestit (am avut fotbalist de calitate in familie), e foarte greu spre imposibil de zis ce intentie au jucatorii: pot fi teribil de smecheri cateodata, teribil de prosti alteori si invatati de mici sa minta rau de tot (m-am intrebat ani la rand de ce cei care au facut fotbal la nivel de juniori timp indelungat nu sunt in stare sa se opreasca din mintit nici cand joaca cu prietenii dar m-am lamurit dupa ce am inceput sa vad masiv meciuri de juniori).

 258. FFP e full force abia din 2015. Nu ca nu s-ar fi abuzat de el, mai ales City si PSG. Totusi nu as fi asa radical privind lipsa de efecte pozitive a FFP, chiar dacă unii au fost mai egali decat ceilalti. Falimentele nu mai sunt ceva comun, macar o parte din cluburile cu datorii au intrat într-un oarecare normal.
  Cat despre fam. Agnelli, de ce te miri ca sunt acolo la masa bogaților (nu ca a fi acolo e neapărat un lucru pozitiv)? Sunt de departe cei mai vechi proprietari de echipa din fotbalul mare, au o legătură veche si puternica virgula cu sportul, sunt probabil cea mai relevanta familie a Italiei industriale etc.
  LE: si FFP nu a fost stabilit pentru a mentine echilibrul ci pentru a nu se cheltui mai mult decat se produce.

 259. Singura echipa din istorie care a reusit sa piarda calificari dupa 4-0 acasa sau 2-0 in deplasare in mansa tur…PSG making history over here.

 260. Sa nu ma intelegi gresit, si eu am mare pata pe simulari. Dar mi se pare ca tot ce propui tu nu este realizabil chiar daca e fair. Prea subiectiv, prea multa putere data arbitrilor care, intr-o masura prea mare nu par a avea acea calitate necesara pentru a „aprecia”. Prea mult subiectivism nu a functionat niciodata bine, cu atat mai putin in epoca prezenta, atat de suspicioasa si de captiva teoriilor conspiratiei. Si intr-un sport cu atat de multi bani la mijloc.

  Unchiul meu, despre el ziceam, a jucat tot in acei ani. Mare, enorm talent, risipit. A fost fotbalist de prima divizie la 17 ani, are cred vreo 100-200 de meciuri in A dar nu a urcat cat ar fi putut. Cate „prostii” stia, Dumnezeule, si acum imi aduc aminte niste trucuri pe care le facea cand jucai cu el o miuta. Si el o enciclopedie de povesti care mai de care mai trasnite.

 261. Nu vad cum ai putea formula o regula fara sa apelezi si la interpretarea arbitrului. Daca mingea vine din juma de metru, daca mingea vine dintr-o gheata de Roberto Carlos, poate nu ai timp sa te feresti.
  Sigur, daca esti in pozitia de dirijat avioane cu mainile, atunci vorbim de altceva. Dar o minge care doar te loveste in mana… 🙂

 262. E ca si cum ai vrea sa dai o lege ca sa standardizezi evaluarea tablourilor. Nu poti, e nevoie de ochiul, mintea si inima omului.

 263. Ah, pai sigur ca United n-a jucat nimic. Dar ieri n-am luat gol de la Di Maria si Mbappe! Verratti nu i-a facut praf pe Fred si McTominay! Ole e Thor deghizat in copil la magazinul de jucarii, intelegi? I-a bagat pe Chong si Greenwood. As paria ca nici macar 3 oameni de pe blogul asta nu stiau cine-s baietii astia. Ni se accidentasera rezervele rezervelor, intelegi?!
  N-am jucat nimic, and it’s fine. It’s all good. Vor reveni Pogba, Herrera, Matic, Martial, Jesse, Mata. Si vom lua locul ala de CL, iar cine o sa fie tras cu noi in sferturi o sa se cruceasca. Acuma sigur, nu poa’ sa fie Arsenal, da’ n-ar fi misto sa picam cu Spurs in sferturi?

 264. N-am uitat ca Draxler a fost anonim pe partea lui Shaw, dar baiatul asta ne-a obisnuit atat de tare ca nimeni nu misca langa el, ca nici nu mai remarcam aspectul…

 265. M-am uitat la doar la rezumat si nu am inteles cum a reusit sa dea Man Utd 3 goluri fara sa joace nimic. Inteleg sa joci prost si sa castigi cu 1-0, dar 3??
  In alta ordine de idei, nu inteleg ce se intampla la PSG, se pare ca este blestemul echipelor cu bani care doar aduc jucatori dar nu formeaza o echipa. Iar the golden boy, Mbappe, a fost penibil in seara asta, a ratat cat pentru tot anul. Cam asta este diferenta intre un jucator mare si un wannabe, iese la rampa cand ai nevoie de el.

 266. Truth be told, Buffon a plecat pentru ca e un gentleman si anuntase din timp clubul ca se retrage iar clubul a actionat pe piata transferurilor in mod corespunzator. Odata razgandit, nu a vrut sa incurce.

  Pana aseara, din ce stiu, a aparat bine la PSG. Partea amuzanta e ca parizienii tocmai i-au prelungit contractul inainte de meci 🙂
  Din pacate, timpul nu iarta pe nimeni.

 267. Ca tot se apropie casual Friday, hai sa introducem o tema mai usoara de discutie, ceva light ca de weekend:)
  Ce parere aveti de Elefantul Alb din mijlocul incaperii care danseaza moonwalk si conform unor marturii (neverificate) ar abuza copii? Si daca e adevarat, se poate face distinctie intre elefant ca persoana si muzica (disocierea actului artistic de artistul in sine)? Cei doi centi ai mei de weekend:
  1. Au fost procese in instanta in care cei abuzati si-ar fi putut demonstra acuzatiile, nu numai ca nu au facut-o dar au declarat in stare de juramant ca nu s-a intamplat nimic. Cand au mintit, sub juramant sau acum? Tot pe tema asta, inteleg ca nu pot fi acuzati de defaimare intrucat partea defaimata e decedata, nu stiam ca asa functioneaza sistemul. Deci poti sa spui orice de morti intrucat nu te pot acuza?
  2. Eu zic ca nu se poate face abstractie de persoana, indiferent cat de tare e actul artistic daca cel ce canta/picteaza etc e un monstru (dovedit) atunci opera respectiva nu merita luata in consideratie. Mai ales abuzul sexual al minorilor, daca e sa compari doua chestii absolut grotesti si penale, sa abuzezi un copil e chiar si mai rau decat hartuirea sexuala macar ptr simplul fapt ca un copil nu se poate apara. Deci mi se pare normal ca muzica sa nu mai fie difuzata daca respectivul e vinovat de ce e acuzat fara doar si poate.
  Din pacate in cazul asta nu avem VAR…

 268. Again, am inteles, de asta am si spus ca evolutia slaba a fost facilitata de lipsa atator titulari. Ideea pe care incerc sa o spun este ca jocul ca si consistenta nu e mult peste ce se vedea in perioada Jose, dar jucatorii par eliberati de Solskjaer, au increderea aceea din perioada SAF.

 269. FFP a fost introdus in 2011, iar primele sanctiuni au fost date in sezonul urmator. Eu stiam ca din 2012 FFP rules au fost aplicate in totalitate. City si PSG au fost sanctionate inca din 2014, dar au gasit mereu artificii financiare prin care au pacalit FFP, gen contracte de sponsorizare umflate voit, pentru a echilibra balanta. Iar despre familia Agnelli, numai de bine, ca in banc: Germania are firma Mercedes, SUA are General Motors, iar Fiat detine Italia…

 270. A sarit sa protesteze timid Dalot, autorul sutului. Cred ca arbitrului i s-a comunicat prin casca, in momentul in care englezii se pregateau de corner.

 271. Haha, misto bancul, nu il stiam. Eu nu prea pot zice ceva rau de ei, sunt patronii Juve si Ferrari 🙂 … cred ca nu ar strica sa fie mai multe cluburi cu aceeasi patroni timp de aproape 100 de ani.

  Din wiki: „in early 2010, the European Club Association succeeded in delaying the full introduction of the FFP Regulations to give clubs more time to adjust. The original timescale was lengthened, with a phased implementation over five years meaning that the full rules would apply in 2015 instead of 2012.”

 272. 1. Nu am surse la indemana si mi-e lene sa caut, dar din tot ce am citit si auzit eu despre procese parerea clara care s-a format in capul meu e ca a fost vorba de niste gold-digging parents care s-au bazat pe faptul ca era un ciudat care avea sa piarda in fata opiniei publice si ca o sa faca settlement ca sa nu se ajunga la proces. Uite ca n-a vrut sa faca settlement si a castigat procesele, dar in imaginarul colectiv tot ramane ca un ciudat care sigur a facut el ceva, n-are cum altfel, uita-te la el cum arata. (N-am vazut filmul nou aparut, nu stiu ce se zice in el.)
  Parerea mea, ca armchair psychologist, e ca omul a avut o copilarie atat de traumatizanta ca varsta lui emotionala nu a trecut niciodata de etapa aia. Emotional, era un copil si cauta distractii pentru copii si compania altor copii. (Am auzit si niste teorii ale conspiratiei cum ca ta-su l-a castrat chimic inainte de pubertate ca sa nu i se schimbe vocea, dar mi se pare un pic cam mult)
  2. Usor cu cenzura pe scari ca e o panta foarte alunecoasa. Unde tragem linia? Si cine decide ce e absolut grotesc sau doar partial grotesc? Daca Arnold s-a culcat cu menajera nu ne mai uitam la Terminator? Daca Cezar a ucis/trimis in sclavie un popor intreg nu ii mai studiem tacticile la scoala militara? Eu cred ca asta e ceva ce decide fiecare pentru el.

 273. Indiferent de anul in care s-a implementat in totalitate, PSG si City au gasit metode prin care au driblat FFP.

 274. Io stiu ca o sa fiu foarte enervant, da’ n-as fi dat penalyul ala niciodata. Si nici pe cel de la Porto-Roma nu l-as fi dat, pentru ca, exact, jucatorul de la Porto nu ar fi ajuns la minge 🙂
  Io stiu ca regulile stricte de pe hartie spun altceva, dar parerea mea e ca trebuie arbitrat in primul rand cu simt, cu spirit. Nu e ok un avantaj urias in ultimul minut, pentru o minge care te atinge absolut intamplator in mana. Altfel, fiind vorba de Qatar FC… duca-se!

 275. Adica tu consideri ca asa ar fi fair, daca nu ai sanse sa joci mingea, adversarul poate sa faca orice, sa te traga de tricou, sa te impiedice etc? Si as fi curios cum aplici asta cu hent doar daca e pe poarta, creezi un soft care sa reproduca traiectoria mingii sau cum (pentru ca la suturile cu efect nu ai cum altfel)? As vrea sa vad si eu cine zicea ca sutul lui Roberto Carlos contra Frantei era pe poarta dupa primii 5-10 metri parcursi.

 276. Apropo de discutia de mai jos cu Bebelak, cum ati reglementa voi regula hent-ului? Ideal ar fi sa faceti o propunere efectiva (formulare concreta), cum ar suna regula potrivita/perfecta pentru voi?

 277. dupa ultimele reglementari, e hent si penalty.
  poate e mai ok pe termen lung.
  it doesn’t seem fair, dar macar acum e clar.

  nu avea mana intr-o pozitie iesita din comun, era o pozitie oarecum naturala. nu sare nimeni cu spatele si isi mai duce si mana in fata pentru a evita un eventual contact.

  a avut ghinion.

  dar dupa ultimele reglementari, e penalty.

 278. E o discutie lunga, care de obicei nu duce la nici un rezultat. Bottom line, eu cred ca e mai important sa eliminam din fotbal simularile decat duritatile. Ambele sunt rele, pentru mine prima e mai rea, in orice sport.
  E subiectiv, dar asta astept de la un arbitru bun. Sa vada, de exemplu, ca piciorul ala in piept pus de Nani acum aproape 6 ani nu a fost cu vreo intentie si nu merita rosu. Arkadasim Cuneyt n-a inteles asta si Sir Alex a pierdut ultimul lui meci de CL. Se putea mai bine.
  Dar divaghez. Nu e atat de greu sa dai voie arbitrului sa decida. Stiu ca se arbitreaza prost in Anglia, dar fata de ce vad in CL prefer oricand arbitrajele din PL. Pentru ca pe continent faci un dribling prea lung, simti o mana pe tine, cazi in careu. Si toata lumea e de acord ca mana aia pe tine merita un penalty – adica asa cum era descris pe vremuri ‘cel mai mare avantaj din fotbal’. Ori nu, daca mingea aia era deja aproape afara sau deja interceptata de un adversar, nu ma intereseaza ca era o mana pe atacant.
  Intensitatea conteaza. Pentru ca altfel suntem la teatru. Daca pun o mana pe tine pe strada nu cazi secerat. Daca esti in careu de ce ai avea dreptul asta?! Si cu ocazia asta devii erou local. A great athlete! Da’ ce-a facut? Pai s-a tavalit spectaculos pe jos…

  Experiente personale am avut si io cate ceva. De ex. cu oameni care jucau prin anii 70-80 in B si C in Romania. Fotbalisti buni. Povesti cu cuie bagate prin crampoane, atacanti luati de oo si multe altele. Imi pare si rau ca nu i-am inregistrat, dar pe vremea aia nu erau smartphoane. Scoteam de-un mic sitcom…

 279. Lipsa VAR-ului face imposibil un verdict acum. Cel putin unul oficial, public. In capul fiecaruia oricum se dau, mai mereu, verdicte. Tine de fiecare dintre noi sa decidem sau sa ne abtinem sa decidem pe cine credem din toata povestea asta. Eu am ales sa nu decid … probabil din deformare profesionala, aproape nu exista poveste cu doua versiuni.
  Totusi, cand voi avea ocazia voi urmari documentarul, ma intereseaza cum trateaza regizorul subiectul. Adica e ceva angajat, gen Moore, sau ceva echidistant, gen Wild wild country.

 280. După orice standard de reglementare, ideal e sa minimalizezi intervenția umană in aplicare.

 281. Castigarea garanteaza mai multi bani decat participarea fara calificare din grupe. Mai departe de grupe, e greu de spus.

 282. 0. Hopa! A reînviat ama. Noi aici suntem epuizați după doua seri cu răsturnări, drame și adictia de a discuta despre…. doua cuvinte care nici nu le voi pronunța ca deh, … unii pot. El reacționează doar la probleme serioase gen Omul vs Opera.
  1. Tocmai am ascultat un podcast despre subiect care face un bun sumar. Îl caut și va trimit link-ul. Îmi aduc aminte bine care a fost momentul când am încetat total sa mai ascult orice muzica de-a lui. Era încă în viata și explica cum doarme el cu copii în același pat dar nu le face nimic. Suuuper creepy.
  2. De acord cu ce zici dar parca puteai găsi un exemplu mai bun. Un adult care doarme cu un copil în pat fata de doi adulți? Ca parcă menajera n-a zis ca a forțat-o Terminatoru’

 283. 1. Super creepy, de acord. Dar a facut altceva decat sa doarma in pat cu ei? Sau a avut intentia de a face? Sau s-a trezit in miez de noapte si s-a dus la baie pentru un pic de auto-gratificare? Nu. Deci nimic ilegal. Si, daca teoria mea ca era un adult cu minte de copil e corecta, nu a fost nici nimic imoral. Si daca n-a gresit omul nici cu gandul, nici cu fapta atunci ce e creepy? Creepy suntem noi ca il judecam gandindu-ne ce ne-ar face pe noi sa ajungem in ipostaza aia
  2. Pai tocmai asta vroiam sa ilustrez cu panta lunecoasa. Interzici azi pe MJ, maine cine zice ca nu il interzici pe Arnie? Unde te opresti? Si cine sunt cei care decid pentru ceilalti ce se da la tv sau la radio? Eu, personal, sunt impotriva oricarei forme de cenzura, pentru orice motiv

 284. 1. Deci tu ai toleranță mai mare la super creepy decat mine. Si încredere mai mare în omenire.
  2. Nu cred ca poate fi interzis. Poate mai puțin difuzat în mainstream.
  3. Uite un citat bun, deși nu atât de relevant.
  ” André Malraux immediately stepped in to defend the inviolability of artistic freedom. By then, artistic creation was largely considered as a value in itself, beyond morals and politics; even beyond good and evil. The dominant French view on literature was probably best expressed by Oscar Wilde, who ended his life in exile in Paris: “There is no such thing as a moral or an immoral book. Books are well written, or badly written. That is all.”

 285. Am o curiozitate care ma macina dinainte de meciul de ieri, poate reuseste vreun rezident francez sa mi-o lamureasca. De ce este campionatul francez atat de slab comparativ cu celelalte tari bogate din Europa? Franta are o economie puternica (deci bani de investit ar fi, public bogat la fel), are traditie in fotbal (multipla castigatoare de trofee europene si mondiale la nivel de nationala) si totusi la nivel de club nu se leaga nimic. O singura castigatoare de Champions League in peste 60 de ani de competitie. Tot atatea cate are si Romania 🙂

  Care-i faza?!

 286. Referitor la 2) cred ca m-am exprimat putin gresit, evident ca n-ai cum sa impui cu forta ca muzica sa nu mai fie difuzata, insa mi se pare ceva normal ca unele statii de radio/TV sa nu o mai difuzeze. Insa doar daca e dovedit, ceea ce am foarte mari dubii. Cum bine ai spus, procese au fost dar nimic nu a fost dovedit, faptul ca cei doi au venit acum cu o alta versiune cand stiu ca nu mai pot fi acuzati de defaimare (si astfel buni de plata) mi se pare suspect putin spus. Creepy nu e echivalent cu criminal…

 287. Nu sunt dese ocaziile in care sa rezonez cu parerile tale, insa de aceasta data ma raliez cu cele enuntate de tine la pct 2, cu scarba, revolta si frustrarea generate de o societate care a permis unui adult sa doarma cu minori. Nu s-a autosesizat nimeni? Inteleg, nu exista dovada abuzurilor sexuale, sau instanta nu s-a pronuntat, dar nefirescul situatiei este acolo, indiferent ca vorbim despre un artist genial sau un neica nimeni care doarme in mod regulat in acelasi pat cu copii care nu sunt parte din familia sa. Nu trebuie sa fii avocat sau judecator pentru a sanctiona un comportament nefiresc. Nu a existat atitudine civica, nimanui nu i-a pasat.

 288. Ma repet ca o moara hodorogita:) Spurs nu vor castiga nimic semnificativ cu ENIC&Levy.

 289. Vrea sa para neimplicat emotional, dar foarte biased si manipulativ parerea mea. Tocmai ruleaza a doua serie pe Channel 4…

 290. Nu sunt rezident francez, dar indraznesc sa raspund in stil Sacchi pe principiul nu trebuie sa fi fost cal pentru a fi un bun jocheu.
  1. Franta nu a fost o forta la nivel de echipa nationala pana in anii 80, primul trofeu fiind CE 84. E mult spus ca Franta are traditie! In fotbal, ca nationala conteaza de vreo 35 de ani incoace
  2. Economie puternica si un sistem sanatos gasim si in Norvegia sau in Suedia. Nu cred ca putem conditiona bunastarea de fotbal, vezi cazurile Argentinei, Braziliei, Uruguayului, Columbiei… chiar Spania anilor 50-60.
  3. Ligue 1 nu este o competitie slaba, mai degraba diferenta dintre PSG si celelalte echipe este prea mare. Au existat perioade in care un club a dominat competitia interna ani buni, vezi Lyon in deceniul trecut sau Marseille in anii 90, dar parca mijloacele financiare nu au fost nelimitate, precum in cazul PSG.
  4. Cei mai multi fotbalisti straini de top din Premier League si Primera provin din Ligue 1. Eu urmaresc Ligue 1 de ceva vreme, am stat in Franta in anii 2000, nu trebuia sa fiu expert ca sa imi dau seama ca un Hazard, un Ben Arfa, un Benzema, un Umtiti, un Martial, un Pjanic (format in Franta la Metz, apoi Lyon) etc vor ajunge la cluburi de top. Am vazut un clasament cu fotbalistii formati si vanduti, cluburile franceze sunt in top.
  Ligue 1 nu e slaba, cluburile nu au resurse financiare pe masura monstrului din Paris.

 291. “What an extraordinary period for English teams in Europe. Man City came back from behind at Schalke, Spurs do the double against Dortmund, Man Utd become the first team in CL history to go through after being 2-0 down, and Arsenal scored a goal in an away game!”

 292. Daca vine Mou la Real ce se intampla cu Hazard? Se va reface o frumoasa prietenie?

 293. Io cre ca Hazard pune in contract ca daca vine Mou e liber sa plece 🙂

 294. Tragerea e clara, si poate ca m-am pripit spunand ca e clar ca nu-i penalty. Dar pentru mine genul ala de faza e 50-50 in cel mai bun caz si prefer sa am un arbitru care sa inteleaga faza si jocul si sa ia o decizie. Poate fi si gresita, dar sa fie asumata.
  Din nou, intensitatea e cheia. Nu e tot aia sa am o mana pe tine ‘de control’ sa stiu unde esti si incotro te misti si alta sa te barez cu antebratul. La fel si aici, tinerea e clara, tricoul se intinde, dar nu cred ca e suficient ca sa dobori un om, nu mi se pare suficienta intensitate.

 295. Pe de alta parte ti se pare mai credibil un super creepy si altii din jurul lui care si ei profita financiar. Nimeni din poveastea asta nu e inocent (MJ, anturajul lui, parintii copiilor, documentaristul, smad). Totul miroase urat de tot. Si cei mai vinovati dpmdv sunt parintii copiilor care au fost lasati singuri la Neverland.

 296. Sunt de acord cu ce zici, or fi de succes, dar nu sunt neaparat branduri care sa aiba interes sa apara pe tricouri de exemplu. Pentru ca daca ar vrea sa fie cunoscute in Europa, nu se vede in acest moment. Iar daca nu au interes in publicitatea catre mase nu prea sunt relevante pentru fotbal. Cred eu.

 297. Ptr oricine are parbriz ala masina:) e imposibil sa nu fi auzit de St-Gobain.
  Sau ptr constructii, no 1 in the world e Vinci.
  Air Liquide.
  Si din pacate, ptr oricine locuieste in UK e imposibil sa nu injuri la orice moment Veolia.

 298. Nu exista comparatii cu cazul Weinstein, alt context alte varste, alte motivatii.
  Senzatia mea e ca ii dai un pass lui MJ omul. Nu uita ca de la el a pornit totul.

 299. “Following the on-field review, the referee confirmed that the distance that the ball travelled was not short and the impact could therefore not be unexpected. The defender’s arm was not close to the body, which made the defender’s body bigger thus resulting in the ball being stopped from travelling in the direction of the goal. The referee, therefore, awarded a penalty kick.”

  Niste oameni care vorbesc despre o faza anume intamplata intr un meci de curand. Cred ca am fost destul de clar.

 300. Pai oricat ne-am invarti dupa coada, daca aplicam metoda celor 5 why cred ca in final vom ajunge la bani. Franta este o tara bogata dar banii acestia ajung intr-o proportie mai mica la fotbal. De altfel rezultatele, cate sunt, au venit atunci cand s-au bagat bani (fie ei murdari … Tapie … sau petro-murdari … PSG).

  My 2 cents, ca unul care am stat un an in Franta acum vreo 15 ani:

  1. Cultura francezului moyen nu include pint-ul la bar si meciul de fotbal de duminica. Familia e sfanta iar orasele erau fantomatice duminica. De aici rezulta probabil spectatori mai putini si bani asemenea. Presupun ca si numarul de jucatori a fost, pana la reformele facute de federatie la un moment dat (orientarea spre mase) destul de limitat. Succesul natiunilor la fotbal cred ca a venit in primul rand de la numarul de practicanti, nu de la economia puternica. In schimb cluburile sunt mult mai puternic influentate de economie, fie si numai pentru ca spectatorii si deal-urile comerciale depind foarte mult de zona de influenta si de potentialul de cumparatori al acestora.

  2. Lipsa de sprijin de la stat. Statul francez a avut mereu alte preocupari decat sa sprijine cluburile de fotbal. A actionat foarte bine la nivel de masa si in sprijinul natonalei, dar nu a sprijinit cluburile mari, cum a făcut-o de exemplu Spania. Nu mai vorbim de fiscalitate si societatea franceza mereu predispusa catre socialism. (sa fie clar, aici cred ca au procedat corect, nu critic guvernul francez, nu pentru asta)
  3. Atracția pentru piețele globale e scăzută din cauza de lipsa de pedigree. E un cerc vicios pe care s-ar putea ca PSG sa nu il sparga prea curand. In Franta, PSG era o echipa detestata inca de dinaintea petrodolarilor, pentru ca Franta este scindata in general intre Paris si restul, iar parizienii nu erau tocmai publicul cel mai avid de fotbal. OM poate ar fi avut sanse daca succesul nu ar fi venit aproape simultan cu manjirea – merci Bernard Tapie

  L-as contrazice putin pe Filotas cu brandurile franceze, in afara de Michelin, PSA (nu intotdeauna pomenit de bine) si BNP celelalte branduri pomenite de el imi sunt necunoscute (sau mi-ar fi, daca nu as fi stat in Franta). Nu cred ca francezii au un succes universal, ci limitat la anumite domenii.

 301. Un late update: povestea tipica a victimei care vine cu acuzatii dupa n ani and it’s not for the money. E o coincidenta desigur ca victima s-a nimerit sa ceara daune in acelasi timp iar cazul a fost ‘dismissed’ instant de catre instanta judecatoreasca. Si desigur sirul coincidentelor continua, ptr a avea ceva sanse de reusita la apel e nevoie de o platforma sociala mare si de un backlash, de talibanii mediei neo-liberale (The guardian&co), dar desigur, it’s not about the money…Cazul a doua victime care au facut cariera datorita relatiei cu MJ care le-a deschis multe usi si totul a fost bine cata vreme cariera si viata personala a mers. Cand au intervenit bautura si mental breakdown si cariera&viata s-a dus in jos atunci si-au dat seama ca toate astea s-au intamplat din cauza abuzurilor din copilarie. Un rezumat simplu al povestii.
  Din punct de vedere tehnic, filmul e regizat asa cum regiza TVR banii pe care ii printau partidele istorice in anii 90. E imposibil daca ai crescut in anii aia in Romania sa nu recunosti tehnica, ptr cei din vest, well, daca esti crescut in spiritul tot ce se da la TV sau in media e corect, atunci nu e de mirare ca multi iau de bune toate hoaxurile astea.
  Un film menit sa arunce cu noroi si sa produca bani si relansarea carierei victimelor, dar care ptr mine a avut exact efectul contrar.

 302. Mi-ai luat-o inainte. Vroiam sa scriu ceva in genul ce zici tu foarte bine la la 2 cu un accent mai mare pe faptul ca e un lucru bun si sanatos.

  Revenim iarasi la cat de importante sunt trofeele. Pentru mine nu sunt.

 303. Pe de alta parte ti se pare mai credibil un super creepy si altii din jurul lui care si ei profita financiar. Nimeni din povestea asta nu e inocent in afara de copii pana la maturitate (MJ, anturajul lui, parintii copiilor, documentaristul, samd). Totul miroase urat de tot. Si cei mai vinovati dpmdv sunt parintii copiilor care au fost lasati singuri la Neverland.

 304. Cred ca @filotas:disqus nailed it here, indeosebi punctele 2-3. Modelul cluburilor franceze e sa creasca din interior (pepiniera proprie in locul aducerii din afara). Un model sanatos, sustenabil si laudabil, dar care in contextul fotbalului actual nu mai garanteaza performanta. Iar putinele staruri importate (Neymar, Cavani, etc) se adapteaza mai greu si vor fi tot timpul cu ochii catre urmatorul contract la o echipa ‘cu pedigree’ 😛

 305. Ziceam ca e un lucru sanatos ca statul sa nu subventioneze cluburi de fotbal cu sume desantate ca prin Italia si Spania, sau cu iertari de taxe. Nu ma refeream la situatie in general.

 306. O sa fac si eu ca Lineker: Mourinho? Really?

  Tot nu vad sa se intample mutarea. As fi foarte surprins daca ar ajunge la un club din Top 20 in Europa.

 307. Perfect de acord. Eu subliniam ridicolul ideii ca Mou sa il antreneze pe Hazard.

 308. Ptr oricine are parbriz ala masina:) e imposibil sa nu fi auzit de St-Gobain.
  Sau ptr constructii, no 1 in the world e Vinci.
  Air Liquide.
  Si din pacate, ptr oricine locuieste in UK e imposibil sa nu injuri la orice moment Veolia.

 309. N-am zis ca nu miroase urat, dar pute de-a dreptul la documentarist&victime. Si de acord, cea mai mare vina in povestea asta o au parintii, care s-au bucurat de high life si de vile cumparate de MJ fara sa le pese de copii iar cand banii n-au mai curs, well, atunci au inceput sa realizeze ca au o problema.
  Personal nu cred in abuzurile asa cum au fost ele descrise in documentar (mai ales partea homosexuala). E inimaginabil ca victima unui viol sa nu simta instant repulsie fata de atacator, lucrurile astea nu iau 20 de ani. Ca lucruri ciudate si supercreepy s-au petrecut, aici nu contest desi nu exista dovezi in afara de declaratiile (dupa 10 ani) ale celor doua victime. Daca compari cu celebrul caz Weinstein nu am vazut ca vreuna din victime sa declare ca inca il iubea pe Weinstein si de asta n-a declarat, evident ca urasti din toata inima agresorul si nu te gandesti la bani, te gandesti la cum sa faci sa ajunga dupa gratii.
  Sau alta faza care m-a facut sa simt repulsie fata de povestea victimelor; la un moment dat spune el ca avand o fetita de un an si jumatate a inceput sa aiba cosmaruri gandindu-se la abuzurile pe care cineva ca MJ i le-ar face unei fetite de varsta ei implicand ca de aici a inceput decaderea lui dpv cariera si viata de cuplu, asta e sick at all levels din partea celui ce se poate gandi la asa ceva si demonstreaza ori instabilitate mentala ori minciuna crasa.

 310. Exista cateva facts care nu apar in film, imi inchipui ca e o coincidenta, mai mult ca sigur ca producatorul a uitat pur si simplu sa le mentioneze, cred ca ajuta mai bine la intelegerea filmului:)
  Amidst the firestorm this doc is creating, the media refuses to acknowledge Robson and Safechuck’s shady background. After being denied a job by the Jackson estate to be head director of the singer’s Cirque du Soleil show, Robson apparently had a nervous breakdown, triggered, he once said, by an “obsessive quest for success.” His career, in his own words, began to “crumble.” In major debt he started shopping a book in 2013 that claimed he was sexually abused by Jackson, but no publisher picked it up. Safechuck entering this story only happened after Robson persuaded him to file a $1.5 billion dollar civil lawsuit/creditor’s claim, with Safechuck claiming he only realized he may have been abused when Robson filed his lawsuit. That lawsuit was dismissed by a probate court in 2017.

 311. We agree to disagree:) funny la mine a fost invers, initial ma gandeam ca sigur e ceva acolo (nu am fost mare fan MJ, apropo) insa filmul m-a lamurit ca e vorba de doi sarlatani. Trei cu directorul filmului.
  Sigur filmarea si povestea sunt something, insa modul in care lasa neatinse multe subiecte e cel putin suspect.
  Pe de o parte avem MJ, care a fost cercetat ani buni de catre justitie si FBI care nu a gasit nimic concludent. Pe de alta parte avem unul care s-a oferit de buna voie sa depuna marturie ptr MJ sub stare de juramant. Cu doi ani inainte sa realizeze brusc ca a fost abuzat sexual s-a milogit de producatorii Cirque Du Soleil sa devina coregraful principal al showului post-mortem MJ si a fost refuzat. Asta e si principalul motiv ptr care cazul lui a fost dismissed instant de justitie atunci cand a facut prima acuzare in 2013. Precum si faptul ca exact inainte vindea memorabilia MJ (palaria din Smooth Criminal ptr 49000 USD si manusile din Bad era ptr 31000 USD), ceea ce i-a facut pe legiuitori sa creada ca omul e dupa bani. Din ce inteleg povestea a trecut prin multe versiuni pana in varianta finala din film.
  Timpul ne va lamuri, cred insa cu putere ca cei ce i-au refuzat apelul in justitie de doua ori pana acum au facut-o pe baza unor dovezi clare, care evident nu au fost prezentate in filmul manipulativ de fata.

 312. Asa am pornit si eu Filotas, de la prezumtia de vinovatie, ptr ca e mult prea creepy. Insa am un detector f bun la falsitate si minciuna si in general nu cred in povesti too perfect to be true, asa ca Wade Robson m-a facut sa investesc ceva timp sa citesc si cealalta parte, ptr ca e imoral sa asculti doar versiunea victimelor si articolele isterice ale talibanilor din media. Plus orice ancheta se uita si la victime ptr a vedea ce e in spatele lor. Si acum e ptr prima oara in istoria abuzurilor sexuale ca o victima negociaza pretul unor articole vestimentare apartinand agresorului, serios adica ce victima de viol ai auzit tu vanzand pe ebay tricoul violatorului? Wade facea asta, sigur, nu ptr bani. Asta a fost unul din motivele ptr care dosarul a fost respins de catre instanta, chestie care nu apare in povestea filmata. Plus episodul Cirque du Soleil. Practic omul a insistat ca vrea sa fie coregraful principal al showului ptr ca citez din scrisoarea lui, nimeni nu ar fi mai potrivit ptr asta, dupa care refuzat fiind, oh btw, am fost abuzat. Nu se leaga deloc. Si cred ca justitia s-a uitat bine la chestiile astea cand a decis ca nu exista nici o baza ptr dosarul lui.
  Imi mentin parerea ca e un documentar fals, manipulativ, facut cu un singur scop – a creea un suport public foarte puternic care sa puna in miscare dosarul ptr a-i aduce lui Wade cele 10Mio solicitate daune. Insa din cate citeam opinia publica nu e f convinsa.
  Again, n-am fost fan MJ si mereu am considerat ca era ceva f ciudat in persoana lui, insa documentarul asta nu m-a convins defel, dimpotriva, mult prea exagerat si fals.